29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, nevím už jak dál, tak píši sem, alespoň se o to s někým podělím a budu opravdu ráda za jakýkoliv názor. Je mi 22 let. V patnácti jsem poznala svého bývalého přítele, kterému v té době táhlo už na dvacet. Začali jsme spolu chodit, byl to můj první přítel a i první s kým jsem spala. Tehdy se kvůli mě rozešel se svojí přítelkyní s kterou chodil 3 roky. Měli jsme spolu krásný vztah, ale ten věkový rozdíl tam přeci jen byl. Minulí rok na jaře jsme jeli na dovolenou do Tuniska a já si tam uvědomila, že mě to s ním už moc nebaví. On (Michal) a především jeho maminka až začali mluvit o dětech, on neustále sháněl nějaký byt a to mě opravdu děsilo. Michal na to už věk měl, 26 let. . ale já ve svých jednadvaceti? děti? byt? Vždyť jsem si nic neužila, v životě jsem nebyla s někým jiným. Možná to zní sobecky, ale opravdu mě to moc trápilo. Za dva měsíce na to jsme se rozešli. Řekla jsem mu, že potřebuji být sama, ať mi dá čas. Velice těžko to nesl, ale mě to v tu chvíli vůbec nezajímalo. Byla jsem volná, mohla jsem si dělat co chci, jít kam chci..byla jsem jak utržená ze řetězu, snažíce se dohnat všechno co jsem do teď nestihla. Asi za měsíc jsem poznala Davida, byl jen od 2 roky starší než já. Dělal u nás v práci. Měl dvě auta, párkrát mě svezl ve svém kabrioletu a byla jsem jasná. V posteli byl úplně skvělej, bylo to tak jiný. V tu dobu jsem si na Michala už ani nevzpomněla, bylo mi fuk co dělá a ani bych nežárlila kdyby si někoho našel. S Davidem jsem hned začala chodit, bylo to fajn, samý výlety, nový kamarádi. Vlastně jsem s ním až do dneška. A teď k problému... Asi před třemi měsíci mě napadlo, co asi dělá Michal, jak se má. Přeci jen už spolu nejsme přes půl roku v kontaktu. Vlastně jsem na něj poslední čas i dost myslela. Tak jsem mu napsala, nečekala jsem, že se mi ozve. Ale sms mi přišla hned. Ještě ten den jsme se viděli. A dopadlo to, jak nejhůř mohlo. Vyspali jsme se spolu. A takhle to pak bylo týden co týden. Pak se mě Michal zeptal jestli to nezkusíme dát zase dohromady. A já řekla jasně. Ale, že mi musí dát trochu času, že se s Davidem nemůžu z ničeho nic rozejít. Michal měl taky přítelkyni, byl s ní asi 5 měsíců a bez váhání se s ní rozešel. Neustále mi řiká, že mě miluje, že vlastně ani nikdy nepřestal a jak je štastnej, že mě zase má u sebe. Já to tak taky cítím, ale bohužel to samé mám i s Davidem. Nemůžu se s ním rozejít. Dneska už je to měsíc, co si Michal myslí, že už s Davidem nejsem. Že jsem mu to řekla, ale já mu nic neřekla a tahám je za nos oba dva. Vůbec nevím co si počít. Nedovedu si představit, že bych jednoho z nich ztratila, ale vím, že jestli honem něco neudělám, přijdu o oba. Už tedka to nezvládám, telefon mám neustále v kapse, pořád vypnutý zvonění, zašívám se s mobilem na záchodě, v koupelně . . Jednou to praskne . . .co teď???????! :-(
Není tady
Snookie, co napsat... dvakrát měř, jednou řež.
Víš, když takhle píšou holky, že má jejich manžel či partner milenku a neví, jestli chce být s tou či druhou.... bývá to z pohodlnosti, ze strachu, jestli zvolí mezi rodinou a milenkou dobře a jestli jednou nebudou litovat. V tvém případě je to taky tak. O nějaké lásce k oběma bych moc nemluvila. Uznej sama, že příval citu k panu D. po projížďce jeho kabrioletem nejspíš bude něco jiného, než horoucí láska. Psala jsi to sama - nový kamarádi, výlety, v posteli taky jiný... Místo šedě a nudy dlouhodobého vztahu najednou duha...
Jak to máš s citama u pana M. to je taky otázka... první kluk, dlouhý vztah, jistota... nakonec, už podruhý kvůli tobě ukončil vztah.
Co ti poradit. Buď upřímná především sama k sobě. Jedinej, o koho ti v týhle rovnici jde, jsi ty sama. Máš strach, že přijdeš o oba. Máš strach, že když se vrátíš k M, bude chtít ten byt a dítě a tak... a když zůstaneš s D, tak budeš myslet na to, jaký by to bylo s M....
Co takhle dát si oraz, ukončit oba vztahy, na které nejsi připravená a začít s čistým štítem s někým jiným, až si srovnáš v hlavě, co vlastně chceš?
Není tady
Neviem, či by to nevyriešil niekto tretí... Inak, takéto čosi som zažila, ale postupne sa to vyriešilo samo. Jedn sa ukázal ako nie práve ideálny partner, s druhým som bola dlhšie, ale nakoniec sme zostali kamaráti, na partnerský vzťah to nebolo. Preto hovorím, že by to možno vyriešil niekto tretí...
Upravil(a) Selima (19. 7. 2011 10:13)
Není tady
Snookie,
ty se vlastně ráda trochu vzdáváš zodpovědnosti za své rozhodnutí, to není moc dospělé, ale v 21 to lze ještě chápat. Píšeš - jednou to praskne. Zkus si představit, že to praskne jen na jedné straně a ten tě nechá. Když to bude u Michala - nebudeš si říkat, proč to raději neskončilo s Davidem? A naopak. Třeba tě to navede.
Nebo ti třeba pomůže metafora - zavři oči a představ si, že jsi na malém ostrově, který se postupně zaplavuje vodou. Na jedné straně je na loďce Michal, na druhé David - ke komu naskočíš?
Taky je potřeba si přiznat barvu, že vlastně lžeš oběma - to nesvědčí zrovna o čistém vztahu. Taky jsi Michalovi podělala už dva vztahy, nepřijde ti to vůči němu kruté? Tím neříkám, že s ním musíš být, ale má nárok vědět, na čem je. On to evidentně bere vážně. Pokud nejsi sadista a nechceš ho, ukonči to rázně a definitivně.
Mimochodem, jaké jsi měla dětství?
Není tady
Který z nich by ti chyběl?
ready napsal(a):
Snookie,
ty se vlastně ráda trochu vzdáváš zodpovědnosti za své rozhodnutí, to není moc dospělé, ale v 21 to lze ještě chápat. Píšeš - jednou to praskne. Zkus si představit, že to praskne jen na jedné straně a ten tě nechá. Když to bude u Michala - nebudeš si říkat, proč to raději neskončilo s Davidem? A naopak. Třeba tě to navede.
Nebo ti třeba pomůže metafora - zavři oči a představ si, že jsi na malém ostrově, který se postupně zaplavuje vodou. Na jedné straně je na loďce Michal, na druhé David - ke komu naskočíš?
Taky je potřeba si přiznat barvu, že vlastně lžeš oběma - to nesvědčí zrovna o čistém vztahu. Taky jsi Michalovi podělala už dva vztahy, nepřijde ti to vůči němu kruté? Tím neříkám, že s ním musíš být, ale má nárok vědět, na čem je. On to evidentně bere vážně. Pokud nejsi sadista a nechceš ho, ukonči to rázně a definitivně.
No, já být Snookií, tak bych si, doufám, 2 "podělané" Michalovy vztahy nevyčítala. Být Michalovou následnou známostí, asi bych zpočátku poplakala, ale myslím, že následně bych byla ráda, že jsem včas přišla o chlapíka, který odtančí za svou bývalou jen co mu sms napíše.....
A být sama jedním z "podělaného vztahu"?
Ty jsi teď spoluvytvořila určitou situaci Snookie - nechceš poodstoupit a podívet se, co se stane dál?
Není tady
V takovémhle věku a bez závazků je správné nechat si oba a trochu je využívat. Michal vypadá trochu závisle, tedy, pro opravdové partnerství nepoužitelně.
Není tady
ready napsal(a):
Snookie,
Taky jsi Michalovi podělala už dva vztahy, nepřijde ti to vůči němu kruté? Tím neříkám, že s ním musíš být, ale má nárok vědět, na čem je. On to evidentně bere vážně. Pokud nejsi sadista a nechceš ho, ukonči to rázně a definitivně.
ready, to nemyslíš vážně, viď, že ne? On je ten pán nesvéprávný? Nebo mu držela pistoli u hlavy, když ty své vztahy ukončoval? Svatá prostato, co je tohle za pitomý zvyk, snait se házet zodpovědnost za něčí život někomu jinému na krk?
Mimochodem, jaké jsi měl dětství?
Není tady
javena napsal(a):
...Co takhle dát si oraz, ukončit oba vztahy, na které nejsi připravená a začít s čistým štítem s někým jiným, až si srovnáš v hlavě, co vlastně chceš?
Nebo, co JA bych v takovehle situaci volila (intuici), hod si korunou...
Není tady
Snookie napsal(a):
Ahoj, nevím už jak dál, tak píši sem, alespoň se o to s někým podělím a budu opravdu ráda za jakýkoliv názor. Je mi 22 let. V patnácti jsem poznala svého bývalého přítele, kterému v té době táhlo už na dvacet. Začali jsme spolu chodit, byl to můj první přítel a i první s kým jsem spala. Tehdy se kvůli mě rozešel se svojí přítelkyní s kterou chodil 3 roky. Měli jsme spolu krásný vztah, ale ten věkový rozdíl tam přeci jen byl. Minulí rok na jaře jsme jeli na dovolenou do Tuniska a já si tam uvědomila, že mě to s ním už moc nebaví. On (Michal) a především jeho maminka až začali mluvit o dětech, on neustále sháněl nějaký byt a to mě opravdu děsilo. Michal na to už věk měl, 26 let. . ale já ve svých jednadvaceti? děti? byt? Vždyť jsem si nic neužila, v životě jsem nebyla s někým jiným. Možná to zní sobecky, ale opravdu mě to moc trápilo. Za dva měsíce na to jsme se rozešli. Řekla jsem mu, že potřebuji být sama, ať mi dá čas. Velice těžko to nesl, ale mě to v tu chvíli vůbec nezajímalo. Byla jsem volná, mohla jsem si dělat co chci, jít kam chci..byla jsem jak utržená ze řetězu, snažíce se dohnat všechno co jsem do teď nestihla. Asi za měsíc jsem poznala Davida, byl jen od 2 roky starší než já. Dělal u nás v práci. Měl dvě auta, párkrát mě svezl ve svém kabrioletu a byla jsem jasná. V posteli byl úplně skvělej, bylo to tak jiný. V tu dobu jsem si na Michala už ani nevzpomněla, bylo mi fuk co dělá a ani bych nežárlila kdyby si někoho našel. S Davidem jsem hned začala chodit, bylo to fajn, samý výlety, nový kamarádi. Vlastně jsem s ním až do dneška. A teď k problému... Asi před třemi měsíci mě napadlo, co asi dělá Michal, jak se má. Přeci jen už spolu nejsme přes půl roku v kontaktu. Vlastně jsem na něj poslední čas i dost myslela. Tak jsem mu napsala, nečekala jsem, že se mi ozve. Ale sms mi přišla hned. Ještě ten den jsme se viděli. A dopadlo to, jak nejhůř mohlo. Vyspali jsme se spolu. A takhle to pak bylo týden co týden. Pak se mě Michal zeptal jestli to nezkusíme dát zase dohromady. A já řekla jasně. Ale, že mi musí dát trochu času, že se s Davidem nemůžu z ničeho nic rozejít. Michal měl taky přítelkyni, byl s ní asi 5 měsíců a bez váhání se s ní rozešel. Neustále mi řiká, že mě miluje, že vlastně ani nikdy nepřestal a jak je štastnej, že mě zase má u sebe. Já to tak taky cítím, ale bohužel to samé mám i s Davidem. Nemůžu se s ním rozejít. Dneska už je to měsíc, co si Michal myslí, že už s Davidem nejsem. Že jsem mu to řekla, ale já mu nic neřekla a tahám je za nos oba dva. Vůbec nevím co si počít. Nedovedu si představit, že bych jednoho z nich ztratila, ale vím, že jestli honem něco neudělám, přijdu o oba. Už tedka to nezvládám, telefon mám neustále v kapse, pořád vypnutý zvonění, zašívám se s mobilem na záchodě, v koupelně . . Jednou to praskne . . .co teď???????! :-(
Není tady
Xsara napsal(a):
ready napsal(a):
Snookie,
Taky jsi Michalovi podělala už dva vztahy, nepřijde ti to vůči němu kruté? Tím neříkám, že s ním musíš být, ale má nárok vědět, na čem je. On to evidentně bere vážně. Pokud nejsi sadista a nechceš ho, ukonči to rázně a definitivně.
Mimochodem, jaké jsi měla dětství?ready, to nemyslíš vážně, viď, že ne?
On je ten pán nesvéprávný? Nebo mu držela pistoli u hlavy, když ty své vztahy ukončoval? Svatá prostato, co je tohle za pitomý zvyk, snait se házet zodpovědnost za něčí život někomu jinému na krk?
Mimochodem, jaké jsi měl dětství?
Co tě na tom tak pobuřuje? On chce, jako každej, do vztahu tu nejlepší. Rozhodl se, že to pro něj je Snookie. Jenže Snookie ho vodí za nos - neřekne mu, podívej já o vztah s tebou vlastně nestojím, i když mně tvůj zájem lichotí, tak si jen tak hraju. Kdyby to řekla, mohl vybírat z realisticky, dle svých možností. Zkus si to představit na sobě - budeš mít fajn vztah, potkáš ale někoho - slibotechnu. Rozhodneš se pro slibotechnu, ukončíš fajn vztah, zjistíš ale, že slibotechna tě chtěl jen využít ...
A jinak díky za otázku, dětství jsem měl hezký, velká rodina a tak...
Není tady
Pobuřuje? Mě to nepobuřuje. Jen mě udivuje, že takhle někdo přemýšlí. ONA JEMU podělala dva vztahy. Podělal si je sám. Však píšu, že mu snad nedržela pistoli u hlavy. Rozhodl se sám. A rozhodl se blbě. To se prostě stává, to je riziko rozhodování. Ty ses nikdy blbě nerozhodnul?
Já stokrát. Jen to na nikoho neházím. Moje rozhodnutí - moje zodpovědnost. Jednoduché jak facka.
Jinak ti gratuluju ke krásnému dětství, a až budeš mít chvilku čas, tak bys mi třeba mohl vysvětlit, co s tím vším má to dětství spoolečného, ju?
Upravil(a) Xsara (15. 8. 2011 17:03)
Není tady
ready napsal(a):
Co tě na tom tak pobuřuje? On chce, jako každej, do vztahu tu nejlepší. Rozhodl se, že to pro něj je Snookie. Jenže Snookie ho vodí za nos - neřekne mu, podívej já o vztah s tebou vlastně nestojím, i když mně tvůj zájem lichotí, tak si jen tak hraju. Kdyby to řekla, mohl vybírat z realisticky, dle svých možností. Zkus si to představit na sobě - budeš mít fajn vztah, potkáš ale někoho - slibotechnu. Rozhodneš se pro slibotechnu, ukončíš fajn vztah, zjistíš ale, že slibotechna tě chtěl jen využít ...
A jinak díky za otázku, dětství jsem měl hezký, velká rodina a tak...
Milý ready, já Ti to řeknu asi takhle: ne, že "někoho potkáš" = navážeš vztah s někým, koho jsi předtím neznal - ale když si znovu začneš s bývalkou, která už Ti jednou dala kopačky, na 99% tenhle hazardní kousek nemůže dopadnout dobře
A jestli si ten mladý muž zničil "fajn vztah", který by fungoval k oboustranné spokojenosti, JENOM kvůli nějaké bláhové naději, že tentokrát to bude s bývalkou jiné a lepší, tak je naivní bloud
Upravil(a) Kiara (16. 8. 2011 12:18)
Není tady
Kiara napsal(a):
...A jestli si ten mladý muž zničil "fajn vztah", který by fungoval k oboustranné spokojenosti, JENOM kvůli nějaké bláhové naději, že tentokrát to bude s bývalkou jiné a lepší, tak je naivní bloud
Velice jemně řečeno.
Není tady
Axi napsal(a):
V takovémhle věku a bez závazků je správné nechat si oba a trochu je využívat. Michal vypadá trochu závisle, tedy, pro opravdové partnerství nepoužitelně.
Axi, je tu ovšem jeden problém - Snookie z toho začíná mít výčitky - dost možná teď kvuli nim bude dělat jednu koninu za druhou, ale v tomhle věku = no problem
Není tady
Xsara napsal(a):
Pobuřuje? Mě to nepobuřuje. Jen mě udivuje, že takhle někdo přemýšlí. ONA JEMU podělala dva vztahy. Podělal si je sám. Však píšu, že mu snad nedržela pistoli u hlavy. Rozhodl se sám. A rozhodl se blbě. To se prostě stává, to je riziko rozhodování. Ty ses nikdy blbě nerozhodnul?
Já stokrát. Jen to na nikoho neházím. Moje rozhodnutí - moje zodpovědnost. Jednoduché jak facka.
Jinak ti gratuluju ke krásnému dětství, a až budeš mít chvilku čas, tak bys mi třeba mohl vysvětlit, co s tím vším má to dětství spoolečného, ju?
Ano, rozhodl se sám. Rozhodl se blbě, protože se řídil srdcem (Snookie) a ne rozumem. Dobrá, formulace "že mu podělala dva vztahy" je možná ostrá, ale významně se na rozpadu těch vztahů podílela. Nepočítám, že mu řekla upřímně "hele, Michale, nechceš to na chvíli se mnou zkusit, potřebuju vyplnit volno, teda do té doby než narazím na někoho lepšího?". Pak by asi Michal mohl zvážit opuštění dosavadní partnerky lépe.
Každopádně v mém původním příspěvku byl důraz jinde. Že to prostě minimálně k jednomu z nich není fér a vlastně ho využívá. Nevím, asi jsem staromódní, ale poslouplnost ukončit starý vztah, pak začít navazovat nový se mi zdá čistší a zralejší, než vodit dva lidi za nos... Čím déle to trvá, tím víc se vztahy prohlubují a tím víc to ve výsledku bude bolet. Prostě myslím, že rychlý, jednoznačný a definitivní řez je to nejhumánnější, co je v dané situaci k dispozici. Ale možná chce Snookie situaci povýšit do vyššího levelu, kdy se dostane do hry těhotenství nebo kapavka, co já vím.
A proč jsem se ptal na dětství. Jak tématiku sleduju, tak ta tendence hrát na dvě strany je výraznější u lidí pocházející z rozvedených či nefunkčních rodin. Někde jsem i četl, že to souvisí i se sklonem k "opakování traumatu", třeba u těch co byli vystaveni dilematu buď maminka, nebo tatínek.. Tak jsem si chtěl ověřit, jestli to sedí.
Není tady
Kiara napsal(a):
Milý ready, já Ti to řeknu asi takhle: ne, že "někoho potkáš" = navážeš vztah s někým, koho jsi předtím neznal - ale když si znovu začneš s bývalkou, která už Ti jednou dala kopačky, na 99% tenhle hazardní kousek nemůže dopadnout dobře
A jestli si ten mladý muž zničil "fajn vztah", který by fungoval k oboustranné spokojenosti, JENOM kvůli nějaké bláhové naději, že tentokrát to bude s bývalkou jiné a lepší, tak je naivní bloud
Těžko se hádat o procenta, sám nevím. Ale často slýchávám (a sám nevím, nakolik souhlasit) je, že když někdo udělá jednou chybu, tak dát novou šanci prej zas taková naivita není. Ale každopádně mě zaráží, jak je za důvěřivost plýsněn. Když to řeknu polopatě - tak morálně je u mě ze všech tří nejníže Snookie. Sorry.
Není tady
ready, já bych řekla, že to nesedí
Tendence "hrát to na dvě strany" podle mě nijak nesouvisí s rodinným zázemím dotyčného, spíše s jeho lehkomyslností a neschopností nést následky svého chování, potažmo s citelným nedostatkem empatie k bližnímu svému Já jsem se setkala v životě se dvěma partnery, kteří "seděli na dvou židlích" a ta druhá židle jsem byla - bohužel - já. V prvním případě by to jakž-takž sedělo, druhý partner pocházel z rodiny, kde manželství jeho rodičů rozdělila až smrt. Takže si nevybereš - je to o charakteru dotyčného a rodinné zázemí v tomhle případě asi moc významnou roli nehraje ...
Není tady
ready napsal(a):
Těžko se hádat o procenta, sám nevím. Ale často slýchávám (a sám nevím, nakolik souhlasit) je, že když někdo udělá jednou chybu, tak dát novou šanci prej zas taková naivita není. Ale každopádně mě zaráží, jak je za důvěřivost plýsněn. Když to řeknu polopatě - tak morálně je u mě ze všech tří nejníže Snookie. Sorry.
ready - plísněn, prosím pěkně, plísněn ...
Jinak bych dotyčného mladého pána neplísnila za důvěřivost, ale za poměrnou bezohlednost, se kterou zrušil téměř půlroční funkční vztah se svojí novou přítelkyní ihned poté, co se párkrát vyspal s bývalkou
Není tady
Kiara napsal(a):
ready napsal(a):
ready - plísněn, prosím pěkně, plísněn ...
Jinak bych dotyčného mladého pána neplísnila za důvěřivost, ale za poměrnou bezohlednost, se kterou zrušil téměř půlroční funkční vztah se svojí novou přítelkyní ihned poté, co se párkrát vyspal s bývalkou
no jo, plyš a plísnění asi fakt nemaj nic společného
každopádně, na obhajobu mého klienta bych řekl, že ten blb tu bývalku furt miloval a myslel si, že bude jinačí!
Není tady
ready napsal(a):
Kiara napsal(a):
A jestli si ten mladý muž zničil "fajn vztah", který by fungoval k oboustranné spokojenosti, JENOM kvůli nějaké bláhové naději, že tentokrát to bude s bývalkou jiné a lepší, tak je naivní bloudTěžko se hádat o procenta, sám nevím. Ale často slýchávám (a sám nevím, nakolik souhlasit) je, že když někdo udělá jednou chybu, tak dát novou šanci prej zas taková naivita není. Ale každopádně mě zaráží, jak je za důvěřivost plýsněn. Když to řeknu polopatě - tak morálně je u mě ze všech tří nejníže Snookie. Sorry.
Ready, ono se to možná srovná, až Snookie přijde na to, že pánové mají také další kamarádky na to hezké
Není tady
Á jé, tady už se vytahuje morálka. Tak to došly argumenty, co?
A jak koukám, ready je taky psycholog amatér, dokonce tak dobrej, že provádí i samostatný výzkum.
No tak to gratuluju. Data získáváš ze svých vlastních vztahů nebo tě zásobuje ČSÚ?
Není tady
Rozhodl se blbě, protože se řídil srdcem (Snookie) a ne rozumem.
Myslíš? I když si přečteš, že "Ještě ten den jsme se viděli. A dopadlo to, jak nejhůř mohlo. Vyspali jsme se spolu. A takhle to pak bylo týden co týden. Pak se mě Michal zeptal jestli to nezkusíme dát zase dohromady." Čím že se to chapec řídíl???
Nepočítám, že mu řekla upřímně "hele, Michale, nechceš to na chvíli se mnou zkusit, potřebuju vyplnit volno, teda do té doby než narazím na někoho lepšího?". Pak by asi Michal mohl zvážit opuštění dosavadní partnerky lépe.
Napadlo tě, že Michal měl dosavadní partnerku možná ze stejného důvodu? Tedy k vyplnění... ať už čehokoli
Když to řeknu polopatě - tak morálně je u mě ze všech tří nejníže Snookie.
Jó, morálka... to je ta pravá hůl na psa Zajímavé, že ti jaksi nemorální nepřipadá chlapec, který přestože má partnerku, okamžitě si s bejvalou zashooká, párkrát to zopakuje, pak jí navrhne, že by to zase mohli dát dokupy a teprve potom se rozejde s tou momentální
Není tady
Xsara napsal(a):
Á jé, tady už se vytahuje morálka. Tak to došly argumenty, co?
A jak koukám, ready je taky psycholog amatér, dokonce tak dobrej, že provádí i samostatný výzkum.
No tak to gratuluju.Data získáváš ze svých vlastních vztahů nebo tě zásobuje ČSÚ?
Nechceš si dát studenou sprchu?
Svoje argumenty i hodnoty jsem předložil. Ty máš holt jiné.
Jako psycholog amatér se necítím, zeptal jsem se na to, co mě zajímalo. Proč máš potřebu reagovat tímto způsobem ti neřeknu. Přečíst si nějakou literaturu ti ale neuškodí. Zdrávas!
Není tady
asi měl srdce v kalhotách?
Není tady