1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ani nie. U nás s ahovorí "Marec, poberaj sa starec." Take asi kadoročne náročné obdobie...
Není tady
Letos bychom právě neměli být tak unavení , protoe skoro celou zimu bylo jaro .
Kdy jsem byla v lednu na výletě , svítilo slunce , ptáčci zpívali a stromy pučely
Ale pravda je, e na jaře je nejvíc sebevrad, lidi nemaj sílu a energii čelit problémům, tak jako po celý rok.
A svatby v květnu byly taky zakázaný , protoe rodičky na začátku jara měly větí úmrtnost , byly vysílený . Svatba v máji , nevěsta na máry .
Take to není nic novýho ta nae únava.
Není tady
Přesně tak. Je to kadým rokem a za chvilku to přejde.
Není tady
Judyna napsal(a):
Přesně tak. Je to kadým rokem a za chvilku to přejde.
Aha, tak já to mám nějak nezávisle na časovém období, pásmu, roční době a světové straně i podnebí.
Jinak na jaře se přece rodí větina mláďat, ne? Tak proč ne děti?
Mně by se dnes taky tedy rodit nechtělo, ale to u asi ani v létě, u mám svůj věk, tak nejspí proto.
Chtěla jsem vdy jarňátko. Tak mám děti narozené v zimě a na podzim.
Dneska jsem tedy\ grogy. Ale to asi proto, jak mám spánkový deficit. V pět ráno u jsem čumákovala v práci. V pohodě a tichu, ale v jednu u jsem měla fakt dost. Teď mi třetí hlava a tom mám jít jetě na jednu akci večer. Ale třeba mě to přivede na jiné mylenky, ne jen na to, jak je mi blbě a jak eru.
Lidi, já toho dnes snědla, to je a divné, e se to do mě vlezlo. No doufám, e si zas dám chvilku s jídlem klid.
Není tady
Ametyst napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Mam to taky tak,jsem strasne unavena,porad bych jen spala a boli me,uz cely tyden hlava,takze kazdy den spolknu valetol.Nic me nebavi, nemuzu se k nicemu prinutit.
na tohle si stěuje 90% lidí v mém okolí. mám to podobně, ale sebe nezahrnuju do normálu.
To je divné, e jo, tolik unavených lidí.
jaro, no
Není tady
Ametyst napsal(a):
ale dej pokoj......takhle jsem ádnýho depresanta neviděla vyvádět
ani sebe.
To jsem popisovala mánii, ne depresi.
Ale nemusím mít vechno, e.
No dobře...tak maniodepresanta, a má duička pokoj
Co jsou extrémisti-hraničáři?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ametyst napsal(a):
ale dej pokoj......takhle jsem ádnýho depresanta neviděla vyvádět
ani sebe.
Ale nemusím mít vechno, e.No dobře...tak maniodepresanta, a má duička pokoj
Co jsou extrémisti-hraničáři?
Lupí,
ale to co jsem popsala, to je fakt slabý odvar skutečné mánie. Lidi dělaj v tom stavu horí věci. Prodávají baráky, hrajou ruletu, nakupují, chovají se promiskuitně, apod.
Proto jsou ty stavy taky tak nebezpečné, a to nejen společensky, ale i tělesně. Mánie vyčerpává. Člověk nejí nespí, pak se sesype a je v depresi.
Nicméně já měla jen hypománii, a u doznívá. přes víkend jsem se piplala v hnusnejch stavech. Teď jsem zase nastartovaná z práce (spoutěč).- Zato doma jsem pak jak koka králíka. Prázdná.
Extrémisti-hraničáři?
Pacienti s HPO (hraniční porucha osobnosti) se pohybují na hranici mezi neurozou a psychozou. To má společné i s BAP (bipolární afektivní porucha, neboli maniodepresivní psychoza). V mánii ztrácejí náhled na situaci a nemoc. Vlastně podléhají jakému si velikáskému bludu.
Hraničáři mají svůj hodnotový systém obvykle jasně daný-kdy něco dělám, tak pořádně, anebo radi nic. Extrémy. Kdy nemůou něco dělat, často raději nedělají nic. Je v tom i perfekcionismus.
Typické je ode zdi ke zdi, od deprese k mánii.
Dnes jsem byla tak zdechlá z práce, ale te%d u je to lepí. Vyčerpanost ve mně vzbuzuje pocit zadostiučinění
Není tady
Ametyst napsal(a):
Vyčerpanost ve mně vzbuzuje pocit zadostiučinění
???
Tak to se mi ale zdá jako dost nebezpečnej prográmek.......
Není tady
Ametyst napsal(a):
Ametyst napsal(a):
Ale nemusím mít vechno, e.No dobře...tak maniodepresanta, a má duička pokoj
Co jsou extrémisti-hraničáři?Lupí,
ale to co jsem popsala, to je fakt slabý odvar skutečné mánie. Lidi dělaj v tom stavu horí věci. Prodávají baráky, hrajou ruletu, nakupují, chovají se promiskuitně, apod.
Proto jsou ty stavy taky tak nebezpečné, a to nejen společensky, ale i tělesně. Mánie vyčerpává. Člověk nejí nespí, pak se sesype a je v depresi.
Nicméně já měla jen hypománii, a u doznívá. přes víkend jsem se piplala v hnusnejch stavech. Teď jsem zase nastartovaná z práce (spoutěč).- Zato doma jsem pak jak koka králíka. Prázdná.
Extrémisti-hraničáři?
Pacienti s HPO (hraniční porucha osobnosti) se pohybují na hranici mezi neurozou a psychozou. To má společné i s BAP (bipolární afektivní porucha, neboli maniodepresivní psychoza). V mánii ztrácejí náhled na situaci a nemoc. Vlastně podléhají jakému si velikáskému bludu.
Hraničáři mají svůj hodnotový systém obvykle jasně daný-kdy něco dělám, tak pořádně, anebo radi nic. Extrémy. Kdy nemůou něco dělat, často raději nedělají nic. Je v tom i perfekcionismus.
í
Počkej já jsem taky hraničář, kdy mám lék a ádnou mániíí netrpím a depresí u vůbec né .
Asi to záleí na tom, k jaký psychoze se ten hraničář blíí , ty sklouzává do bipolární, tak podle mě by ti při zátěi měli dávat lék, jako mají BP.
Mě toti kdysi, kdy jsem jezdívala na psychoterapie, kde byl náročný program , po čase vdycky začali dávat Perfenazin na podezřívavost .
Není tady
novavila napsal(a):
Ametyst napsal(a):
No dobře...tak maniodepresanta, a má duička pokoj
Co jsou extrémisti-hraničáři?Lupí,
Extrémisti-hraničáři?
íPočkej já jsem taky hraničář, kdy mám lék a ádnou mániíí netrpím a depresí u vůbec né .
Asi to záleí na tom, k jaký psychoze se ten hraničář blíí , ty sklouzává do bipolární, tak podle mě by ti při zátěi měli dávat lék, jako mají BP.
Mě toti kdysi, kdy jsem jezdívala na psychoterapie, kde byl náročný program , po čase vdycky začali dávat Perfenazin na podezřívavost .
HPO není toté co BAP.
Jsou to dvě rozdílné poruchy. Já myslím, e hraničář nemusí sklouzávat k jiné porue, nebo přímo psychoze.
Ale má pravdu, e to tak často je, málokdo má čistou dg. jen jednu. větinou se jich prolíná víc.
Upravil(a) Ametyst (15. 3. 2012 19:49)
Není tady
Ametyst napsal(a):
???
Tak to se mi ale zdá jako dost nebezpečnej prográmek.......
A to taky je. Moje sebepokozovací starej program se občas ozve. Já ho u ale poznám, mrchu.
Není tady
...
to jsem tu nechtěně cosi zkopírovala
Upravil(a) Ametyst (15. 3. 2012 19:50)
Není tady
Ametyst napsal(a):
novavila napsal(a):
Ametyst napsal(a):
.
HPO není toté co BAP.
Jsou to dvě rozdílné poruchy. Já myslím, e hraničář nemusí zklouzávat k jiné porue, nebo přímo psychoze.
Ale má pravdu, e to tak často je, málokdo má čistou dg. jen jednu. větinou se jich prolíná víc.
To vůbec nejsou rozdílné poruchy , dyt ti píu, e jsem půl ivota byla hraničář , pak asi pět let psychotik a ted s lékem jsem zase hraničář, nedávno jsem se na to ptala svýho psychiatra .
Moje projevy jsou jako u hraniční osobnosti , akorát bych řekla, e jsem ted spokojenějí, ne kdy jsme neměla lék.
A i hraničářům se běně dávají antipsychotika , pokud mají výrazný potíe . Hraniční porucha je porucha osobnosti kdy je člověk jakoby mezi neurozou a psychozou .
Upravil(a) novavila (14. 3. 2012 21:15)
Není tady
No, já to vnímám jako rozhodně rozdílné poruchy.
Můou mít leccos společné (v tomto případě je to jakýsi extrémismus), ale je to jiná katulka.
Psychoza, neuroza a porucha osobnosti jsou tři samostatné kategorie. Jene člověk není katulka, hold se nedá jen tak zařadit. Tak se stává, e se hodí do více uplíčků naráz.
JÁ si teď zrovna nemyslím, e mám BAP, před pár dny jsem si tím jistá tolik nebyla.
A|ntipsychotika mi byla nabídnuta jednou doktorkou kdysi, ale já jsem to odmítla. Dost se jim vyhýbám, mám patnou zkuenost.
Natěstí můj doktor má na můj stav jiný názor (řekla bych, e mě zas tak moc neřeí, aspoň ne nějak komplexneji), take mi napíe lék podle toho, jak se zrovna cítím.
AD a nějaké BZD. S tím si vystačím od doby své první psychiatrické dg. |Podle něj jsem spíe neurotik, snad s hysterickými prvky. Myslíom, e ze mě má dojem, e trochu přeháním. A moná má pravdu. Asi bych nemohla dělat některé běné věci, fungovat v práci a doma, kdyby to bylo tak hrozné, jak říkám.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Ametyst napsal(a):
???
Tak to se mi ale zdá jako dost nebezpečnej prográmek.......A to taky je. Moje sebepokozovací starej program se občas ozve. Já ho u ale poznám, mrchu.
Podle pocitu zadostiučinění?
Není tady
Bramborka napsal(a):
Ametyst napsal(a):
???
Tak to se mi ale zdá jako dost nebezpečnej prográmek.......A to taky je. Moje sebepokozovací starej program se občas ozve. Já ho u ale poznám, mrchu.
Podle pocitu zadostiučinění?
Ale no tak...
Poznám ten program celkově, vdy u s ním iju tolik let.
Pocit zadostiučinění v nepříjemných situacích je jen jeden z ukazatelů, e se zase ozývá to nezralé ve mně.
Důleité je tu část rozpoznat, případně označit, pojmenovat, ona pak ztratí nade mnou moc. Dostanu ji pod kontrolu.
Proto je třeba u mně tak důleitá psychoterapie, dokonce důleitějí, ne medikace. U mně to tak funguje. e slovo léčí.
Není tady
Jdu si jen odplivnout do svého tématu, a neplevelím jinde.
Tfuj tfuj tfuj,
hnus fialovej.
Fakt dlouho mi bylo dobře, tak mám nárok trochu selhat, a potřebuji si zanadávat.
Ty krááávo nebeská, Ametyst, vechno je objektivně O.K., tak co vyvádí?
Proč jen pocity nekorespondují s vnějí realitou.
Zatracená PPP, a zpropadené porouchané mylení...chjo.
Tak, snad se mi ulevilo
Není tady
Vyprdni se na objektivitu - copak se objekt? Jen si klidně postěuj
Není tady
ametyst, dneska jsem si na tebe vzpomněla, kdy jsem se v krámku prohrabávala kamenama. bylas tam taky
Není tady
PPavlaa napsal(a):
ametyst, dneska jsem si na tebe vzpomněla, kdy jsem se v krámku prohrabávala kamenama. bylas tam taky
Kdysi jsem nosila malý ametystek na krku. Jako mladé děvče. přila jsem si děsně duchovně.
Pak jsem se dočetla, e pomáhá při porodu, tak jsem si říkala fajn, pouiji to jako anestetikum. Ale prdlačky to fungovalo.
Já se včera v obchodě zase probírala korálky. Nikdy mě to nelákalo, ale teď jsem tím dost ujetá. Ale fialovou fakt nějak nevyhledávám. Ve perku, v oblékání, v prostředí...čertví, proč jsem zrovna Ametyst vloila do ikonky...
Vnímám se teď jinak, ne před 4 lety, kdy jsem si nick zakládala. Člověk se mění, a nicky zůstávají...
Není tady
Ametyst, ty s ohledem na sebe přece nemůe o ničem říct "hnus fialovej".
Já teda fialovou taky nemusím, a právě na ametysty- mám je ráda, jeden mám hned vedle monitoru. I jako přívěek, ale na ten se jen zálibněv koukám, moc ho nenosím.
Třeba se ametystu podobá, proto sis ho zvolila nebo ho podvědomě potřebuje
Take Ametyst - u nikdy ádnej hnus fialovej!
Není tady
Judyna napsal(a):
Ametyst, ty s ohledem na sebe přece nemůe o ničem říct "hnus fialovej".
!
Vidí, je to tak zjevné, a mě tohle vůbec nenapadlo, ta souvislost.
Není tady