Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#426 13. 3. 2012 7:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Jak bojovat s únavou?

Ani nie. U nás s ahovorí "Marec, poberaj sa starec." Takže asi každoročne náročné obdobie...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#427 13. 3. 2012 8:47

novavila
Zablokovaný

Letos bychom právě neměli být tak unavení , protože skoro celou zimu bylo jaro .
Když jsem byla v lednu na výletě , svítilo slunce , ptáčci zpívali a stromy pučely smilesmile

Ale pravda je, že na jaře je nejvíc sebevražd, lidi nemaj sílu a energii čelit problémům, tak jako po celý rok.
A svatby v květnu byly taky zakázaný , protože rodičky na začátku jara měly větší úmrtnost , byly vysílený . Svatba v máji , nevěsta na máry .

Takže to není nic novýho ta naše únava.

Není tady

#428 13. 3. 2012 10:53

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Přesně tak. Je to každým rokem a za chvilku to přejde.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#429 13. 3. 2012 17:08

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Judyna napsal(a):

Přesně tak. Je to každým rokem a za chvilku to přejde.

Aha, tak já to mám nějak nezávisle na časovém období, pásmu, roční době a světové straně i podnebí. wink

Jinak na jaře se přece rodí většina mláďat, ne? Tak proč ne děti?
Mně by se dnes taky tedy rodit nechtělo, ale to už asi ani v létě, už mám svůj věk, tak nejspíš proto.
Chtěla jsem vždy jarňátko. Tak mám děti narozené v zimě a na podzim. smile

Dneska jsem tedy\ grogy. Ale to asi proto, jak mám spánkový deficit. V pět ráno už jsem čumákovala v práci. V pohodě a tichu, ale v jednu už jsem měla fakt dost. Teď mi třeští hlava a tom mám jít ještě na jednu akci večer. Ale třeba mě to přivede na jiné myšlenky, než jen na to, jak je mi blbě a jak žeru.
Lidi, já toho dnes snědla, to je až divné, že se to do mě vlezlo. No doufám, že si zas dám chvilku s jídlem klid.
hmm

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#430 13. 3. 2012 17:19

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Mam to taky tak,jsem strasne unavena,porad bych jen spala a boli me,uz cely tyden hlava,takze kazdy den spolknu valetol.Nic me nebavi, nemuzu se k nicemu prinutit.

na tohle si stěžuje 90% lidí v mém okolí. mám to podobně, ale sebe nezahrnuju do normálu.

To je divné, že jo, tolik unavených lidí.

jaro, no smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#431 13. 3. 2012 22:11

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Ametyst napsal(a):

ale dej pokoj......takhle jsem žádnýho depresanta neviděla vyvádět lol ani sebe.

To jsem popisovala mánii, ne depresi.
Ale nemusím mít všechno, že.
smile

No dobře...tak maniodepresanta, a má dušička pokoj lol
Co jsou extrémisti-hraničáři?

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#432 13. 3. 2012 23:17

Ametyst
♥♥♥♥♥--

lupina montana napsal(a):

Ametyst napsal(a):

ale dej pokoj......takhle jsem žádnýho depresanta neviděla vyvádět lol ani sebe.

smile

Lupí,
ale to co jsem popsala, to je fakt slabý odvar skutečné mánie. Lidi dělaj v tom stavu horší věci. Prodávají baráky, hrajou ruletu, nakupují, chovají se promiskuitně, apod.
Proto jsou ty stavy taky tak nebezpečné, a to nejen společensky, ale i tělesně. Mánie vyčerpává. Člověk nejí nespí, pak se sesype a je v depresi.

Nicméně já měla jen hypománii, a už doznívá. přes víkend jsem se piplala v hnusnejch stavech. Teď jsem zase nastartovaná z práce (spouštěč).- Zato doma jsem pak jak kožka králíka. Prázdná.

Extrémisti-hraničáři?

Pacienti s HPO (hraniční porucha osobnosti) se pohybují na hranici mezi neurozou a psychozou. To má společné i s BAP (bipolární afektivní porucha, neboli maniodepresivní psychoza). V mánii ztrácejí náhled na situaci a nemoc. Vlastně podléhají jakému si velikášskému bludu.

Hraničáři mají svůj hodnotový systém obvykle jasně daný-když něco dělám, tak pořádně, anebo radši nic. Extrémy. Když nemůžou něco dělat, často raději nedělají nic. Je v tom i perfekcionismus. 
Typické je ode zdi ke zdi, od deprese k mánii.

Dnes jsem byla tak zdechlá z práce, ale te%d už je to lepší. Vyčerpanost ve mně vzbuzuje pocit zadostiučinění

Není tady

#433 14. 3. 2012 14:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst napsal(a):

Vyčerpanost ve mně vzbuzuje pocit zadostiučinění

va ???
Tak to se mi ale zdá jako dost nebezpečnej prográmek.......

Není tady

#434 14. 3. 2012 15:19

novavila
Zablokovaný

Ametyst napsal(a):

Ametyst napsal(a):

smile

Lupí,
ale to co jsem popsala, to je fakt slabý odvar skutečné mánie. Lidi dělaj v tom stavu horší věci. Prodávají baráky, hrajou ruletu, nakupují, chovají se promiskuitně, apod.
Proto jsou ty stavy taky tak nebezpečné, a to nejen společensky, ale i tělesně. Mánie vyčerpává. Člověk nejí nespí, pak se sesype a je v depresi.

Nicméně já měla jen hypománii, a už doznívá. přes víkend jsem se piplala v hnusnejch stavech. Teď jsem zase nastartovaná z práce (spouštěč).- Zato doma jsem pak jak kožka králíka. Prázdná.

Extrémisti-hraničáři?

Pacienti s HPO (hraniční porucha osobnosti) se pohybují na hranici mezi neurozou a psychozou. To má společné i s BAP (bipolární afektivní porucha, neboli maniodepresivní psychoza). V mánii ztrácejí náhled na situaci a nemoc. Vlastně podléhají jakému si velikášskému bludu.

Hraničáři mají svůj hodnotový systém obvykle jasně daný-když něco dělám, tak pořádně, anebo radši nic. Extrémy. Když nemůžou něco dělat, často raději nedělají nic. Je v tom i perfekcionismus. 

í

Počkej já jsem taky hraničář, když mám lék a žádnou mániíí netrpím a depresí už vůbec né .

Asi to záleží na tom, k jaký psychoze se ten hraničář blíží , ty sklouzávᚠdo bipolární, tak podle mě by ti při zátěži měli dávat lék, jako mají BP.
Mě totiž kdysi, když jsem jezdívala na psychoterapie, kde byl náročný program , po čase vždycky začali dávat Perfenazin na podezřívavost .

Není tady

#435 14. 3. 2012 18:44

Ametyst
♥♥♥♥♥--

novavila napsal(a):

Ametyst napsal(a):

Lupí,

Extrémisti-hraničáři?

í

Počkej já jsem taky hraničář, když mám lék a žádnou mániíí netrpím a depresí už vůbec né .

Asi to záleží na tom, k jaký psychoze se ten hraničář blíží , ty sklouzávᚠdo bipolární, tak podle mě by ti při zátěži měli dávat lék, jako mají BP.
Mě totiž kdysi, když jsem jezdívala na psychoterapie, kde byl náročný program , po čase vždycky začali dávat Perfenazin na podezřívavost .

HPO není totéž co BAP.
Jsou to dvě rozdílné poruchy.  Já myslím, že hraničář nemusí sklouzávat k jiné poruše, nebo přímo psychoze.
Ale mᚠpravdu, že to tak často je, málokdo má čistou dg. jen jednu. většinou se jich prolíná víc.

Upravil(a) Ametyst (15. 3. 2012 19:49)

Není tady

#436 14. 3. 2012 18:45

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Ametyst napsal(a):

va ???

A to taky je. Moje sebepoškozovací starej program se občas ozve. Já ho už ale poznám, mrchu.big_smile

Není tady

#437 14. 3. 2012 18:47

Ametyst
♥♥♥♥♥--

...
to jsem tu nechtěně cosi zkopírovala

Upravil(a) Ametyst (15. 3. 2012 19:50)

Není tady

#438 14. 3. 2012 21:13

novavila
Zablokovaný

Ametyst napsal(a):

novavila napsal(a):

Ametyst napsal(a):

.

HPO není totéž co BAP.
Jsou to dvě rozdílné poruchy.  Já myslím, že hraničář nemusí zklouzávat k jiné poruše, nebo přímo psychoze.
Ale mᚠpravdu, že to tak často je, málokdo má čistou dg. jen jednu. většinou se jich prolíná víc.

To vůbec nejsou rozdílné poruchy , dyt ti píšu, že jsem půl života byla hraničář , pak asi pět let psychotik a ted s lékem jsem zase hraničář, nedávno jsem se na to ptala svýho psychiatra .
Moje projevy jsou jako u hraniční osobnosti , akorát bych řekla, že jsem ted spokojenější, než když jsme neměla lék.
A i hraničářům se běžně dávají antipsychotika , pokud mají výrazný potíže . Hraniční porucha je porucha osobnosti kdy je člověk jakoby mezi neurozou a psychozou .

Upravil(a) novavila (14. 3. 2012 21:15)

Není tady

#439 14. 3. 2012 21:35

Ametyst
♥♥♥♥♥--

No, já to vnímám jako rozhodně rozdílné poruchy.
Můžou mít leccos společné (v tomto případě je to jakýsi extrémismus), ale je to jiná škatulka.
Psychoza, neuroza a porucha osobnosti jsou tři samostatné kategorie. Jenže člověk není škatulka, hold se nedá jen tak zařadit. Tak se stává, že se hodí do více šuplíčků naráz.

JÁ si teď zrovna nemyslím, že mám BAP, před pár dny jsem si tím jistá tolik nebyla.

A|ntipsychotika mi byla nabídnuta jednou doktorkou kdysi, ale já jsem to odmítla. Dost se jim vyhýbám, mám špatnou zkušenost.
Naštěstí můj doktor má na můj stav jiný názor (řekla bych, že mě zas tak moc neřeší, aspoň ne nějak komplexneji), takže mi napíše lék podle toho, jak se zrovna cítím.
AD a nějaké BZD. S tím si vystačím od doby své první psychiatrické dg. |Podle něj jsem spíše neurotik, snad s hysterickými prvky. Myslíom, že ze mě má dojem, že trochu přeháním. A možná má pravdu. Asi bych nemohla dělat některé běžné  věci, fungovat v práci a doma, kdyby to bylo tak hrozné, jak říkám.

Není tady

#440 15. 3. 2012 9:35

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Ametyst napsal(a):

Ametyst napsal(a):

va ???

A to taky je. Moje sebepoškozovací starej program se občas ozve. Já ho už ale poznám, mrchu.big_smile

Podle pocitu zadostiučinění?hmm

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#441 15. 3. 2012 13:23

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Bramborka napsal(a):

Ametyst napsal(a):

va ???

Podle pocitu zadostiučinění?hmm

Ale no tak...
Poznám ten program celkově, vždy už s ním žiju tolik let.
Pocit zadostiučinění v nepříjemných situacích je jen jeden z ukazatelů, že se zase ozývá to nezralé ve mně.
Důležité je tu část rozpoznat, případně označit, pojmenovat, ona pak ztratí nade mnou moc. Dostanu ji pod kontrolu.
Proto je třeba u mně tak důležitá psychoterapie, dokonce důležitější, než medikace. U mně to tak funguje. Že slovo léčí.

Není tady

#442 10. 5. 2012 22:13

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Jdu si jen odplivnout do svého tématu, a neplevelím jinde.
Tfuj tfuj tfuj,
hnus fialovej.
Fakt dlouho mi bylo dobře, tak mám nárok trochu selhat, a potřebuji si zanadávat.
Ty krááávo nebeská, Ametyst, všechno je objektivně O.K., tak co vyvádíš?
Proč jen pocity nekorespondují s vnější realitou.
Zatracená PPP, a zpropadené porouchané myšlení...chjo.
Tak, snad se mi ulevilo

Není tady

#443 10. 5. 2012 22:26

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Vyprdni se na objektivitu - copak seš objekt? smile Jen si klidně postěžuj tummenupp

Není tady

#444 11. 5. 2012 19:42

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ametyst, dneska jsem si na tebe vzpomněla, když jsem se v krámku prohrabávala kamenama. bylas tam taky  smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#445 11. 5. 2012 22:03

Ametyst
♥♥♥♥♥--

PPavlaa napsal(a):

ametyst, dneska jsem si na tebe vzpomněla, když jsem se v krámku prohrabávala kamenama. bylas tam taky  smile

Kdysi jsem nosila malý ametystek na krku. Jako mladé děvče. přišla jsem si děsně duchovně. big_smile
Pak jsem se dočetla, že pomáhá při porodu, tak jsem si říkala fajn, použiji to jako anestetikum. Ale prdlačky to fungovalo.tongue

Já se včera v obchodě zase probírala korálky. Nikdy mě to nelákalo, ale teď jsem tím dost ujetá. Ale fialovou fakt nějak nevyhledávám. Ve šperku, v oblékání, v prostředí...čertví, proč jsem zrovna Ametyst vložila do ikonky...
Vnímám se teď jinak, než před 4 lety, kdy jsem si nick zakládala. Člověk se mění, a nicky zůstávají...

Není tady

#446 11. 5. 2012 22:57

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst, ty s ohledem na sebe přece nemůžeš o ničem říct  "hnus fialovej".
Já teda fialovou taky nemusím, až právě na ametysty- mám je ráda, jeden mám hned vedle monitoru. I jako přívěšek, ale na ten se jen zálibněv koukám, moc ho nenosím.
Třeba se ametystu podobáš, proto sis ho zvolila nebo ho podvědomě potřebuješ
Takže Ametyst - už nikdy žádnej hnus fialovej!

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#447 12. 5. 2012 6:04

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Judyna napsal(a):

Ametyst, ty s ohledem na sebe přece nemůžeš o ničem říct  "hnus fialovej".
!

Vidíš, je to tak zjevné, a mě tohle vůbec nenapadlo, ta souvislost.
big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí