19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj Ametyst, tak Tys zvítězila nad depresí? gratuluju, jsi ted dobrá, mě ta potvora naopak dostala. A kdy jsi přeprala depresi, tak si myslím, e s tou bulimií to taky dokáe, páč jsi silná holka. Nedokáu si to představit, jaký to asi musí být boj, mě by toho jídla bylo líto, ale to je poznámka, páč to určitě není ádná sranda. A z toho boje asi holt pramení ta Tvá únava, to se nedá nic dělat. Tak Ti budu i nadále dret pěsti, měj se a dr se.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Ahoj Ametyst, tak Tys zvítězila nad depresí? gratuluju, jsi ted dobrá, mě ta potvora naopak dostala. A kdy jsi přeprala depresi, tak si myslím, e s tou bulimií to taky dokáe, páč jsi silná holka. Nedokáu si to představit, jaký to asi musí být boj, mě by toho jídla bylo líto, ale to je
poznámka, páč to určitě není ádná sranda. A z toho boje asi holt pramení ta Tvá únava, to se nedá nic dělat. Tak Ti budu i nadále dret pěsti, měj se a dr se.
U mě bulimie není ádná novinka, a deprese na ni přímo navazuje. Kdy to trvá nějakou dobu, tak přijde frustrace z nezdaru a , pocit méněcennosti, a hnusu ze sebe sama...a je to tam.
Z deprese jsem teď venku, sama se divím, akle jsem ráda. Jen se snaím pracovat na tom, aby to tam zas nespadlo, protoe bulimie je k ní spolehlivou cestou...
A co e se stalo Tobě, e do toho padá? Finance, asi, co?
Tys toho taky pobrala v ivotě dost, se vůbec nedivím, jak to s tebou zametlo, to bys musela být z kamene, abys to přeila bez problémů.
Jak bojuje s depresí?
Ví, deprese nejde přeprat, v´dy bude silnějí, vdy bude mít navrch. Dobré je ji neodmítat, přijmout.
Tu únavu mámk čertví z čeho, řekla bych e nejím zrovna zdravě...tak asi proto.
Tobě drím pěsti, a Ti u konečně vysvitne slunko.
Není tady
To je zvlátní,
"Jak bojovat s únavou"...e si na tohle téma vdycky vzpomenu zrovna kdy s ní bojuji? Spí kdy jí podléhám. A vdycky tu píu ze své postele, jako i zrovna nyní.
Tentokrát mám k únavě racionální důvod. Jsem přes pracovní týden hodně vytíená. To mi hoví, cítím se tak uitečná.
Nicméně mě to vyhouplo do jakési spíe a hypománie, začala jsem se chovat neobvykle, hyperaktivně, hyperspolečensky, skoro jsem nespala a moc jsem toho nepotřebovala k jídlu.
Teď jsem zase uchla dolů. Ono není dobré pohybovat se v extrémech, ale já to snad ani jinak neumím.
Několik týdnů jsem teď perfektně fungovala. V práci, doma, stíhala jsem ve, spravily se vztahy doma s muem, byla jsem tak vzorná, e jsem na sebe byla pyná.
Tolik práce mít, nááádhera!
Tak nepostradatelná být...nááádhera.
Cítila jsem, jak to dělá dobře na moje ego. Uspokojovalo mě to.
Jako zaslouený trest. Skutečně, tak jsem to vnímala. jako takové jakési:
"Tak teď to má, dobře ti tak, uij si to, má cos chtěla..."
Ale nebylo to těstí, nebo euforie, bylo to nutkání, co mě tlačilo k činnosti.
Nicméně musela jsem někde tu energii mít, jinak by to nelo, e jo.
Teď jsem pár dní zase dole.. Ne snad úplně v depresi, jen zas nohama na zemi.
Potřebuju já k ivotu opravdu takové extrémy? Asi jo. Ochutnat to pořádně, ze vech stran, uít si to. Jen ono to dost bolí. Zní to divně, ale ta intenzita fakt a bolí.
To nic, to jen píu, e ani moc energie a velká aktivita není řeením, a můe způsobovat podobnou bolest. Jak deprese, tak hypomanické stavy...
Upravil(a) Ametyst (11. 3. 2012 15:31)
Není tady
Ale jinak mi vlastně nic nechybí. Nemám si nač stěovat. Moje pocity vycházejí zásadně jen ze mě, ne z vnějku. Já si rozhoduji o tom, co budu cítit.
Není tady
Zdarec, drahokame Já to měla taky tak a protoe zespoda z tý vlny se plhá nahoru blbě, tak jsem to začla dělat obráceně - kdy na mě leze euforie, tak se mírním
Prostě trochu oleje na ty rozbouřený vody.
Není tady
Holky, ono je do dost také změnou počasí ze zimy na teplo. Zajistěte si hlavně dostatek spánku a ve stravě hlavně dbejte na ovoce a zeleninu. Vím, e je to hodně omýlané, ale opravdu to funguje a nadopuje vás to energií. K tomu doporučuji hlídat si příjem hořčíku, vitaminu B a eleza - nebo jetě nejlépe doplnit nějakým multivitamínem.
Není tady
Hele, výivová poradkyně - já vím, e musí být k tý výivě loajální, ale deprese tím FAKT nespasí.....kdyby fungoval penát, tak nikdo nebude ládovat ádéčka, přece
Není tady
lupina montana napsal(a):
Hele, výivová poradkyně - já vím, e musí být k tý výivě loajální, ale deprese tím FAKT nespasí.....kdyby fungoval penát, tak nikdo nebude ládovat ádéčka, přece
Není tady
Ametyst, tím, co proívá, je deprese typická. Euforie a pak propady.
majkafa napsal(a):
´Deprese je deprese, tedy propad. Ty stavy "nad normál" jsou spíe manické, nebo tedy hypomanické, to má pak ta "nemoc" zcela jiný rozměr. Doslova bipolární.
V té hypomanické fázi se necítím přímo euforicky, astně, ani uvolněně. Je to jen pnutí druhým směrem. Nutkání dělat takové věci, co pro mě nejsou typické. Sice jsem společensky aktivní a hovorná, a akční...ale kolikrát v tom stavu řeknu nebo udělám něco jaksi "moc". Nejde to ovládnout. U mě to tve, e jakoby "se mi něco děje".
U bych konečně ráda byla pánem svých nálad a jejich pitomých excesů.
U nevím, co to je, cítit se normálně. Nevím, jestli to jetě umím.
Patrně budu muset doít do konce s touto nenormálností. Je to fuka...ale zas se člověk nenudí. To fakt mně nějak nehrozí.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Patrně budu muset doít do konce s touto nenormálností. Je to fuka...ale zas se člověk nenudí. To fakt mně nějak nehrozí.
To vypada na hranicni poruchu. Taky tim trpim, neumim zit normalne, jsem bud nahore nebo dole.
Je to hodne unavujici pro me i pro me okoli.....
Není tady
Ametyst napsal(a):
majkafa napsal(a):
´Deprese je deprese, tedy propad. Ty stavy "nad normál" jsou spíe manické, nebo tedy hypomanické, to má pak ta "nemoc" zcela jiný rozměr. Doslova bipolární.
V té hypomanické fázi se necítím přímo euforicky, astně, ani uvolněně. Je to jen pnutí druhým směrem. Nutkání dělat takové věci, co pro mě nejsou typické. Sice jsem společensky aktivní a hovorná, a akční...ale kolikrát v tom stavu řeknu nebo udělám něco jaksi "moc". Nejde to ovládnout. U mě to tve, e jakoby "se mi něco děje".
Mně to skutečně připadá jako bipolární i vzhledem k tý intenzitě .
Ale unavení jsme vichni ted zjara, já nemám ani manii ani depku a unavená jsem íleně .
Pořád si slibuju, e změním jídelníček ,abych nabrala trochu síly.
Není tady
Zdarec, drahokame
Já to měla taky tak a protoe zespoda z tý vlny se plhá nahoru blbě, tak jsem to začla dělat obráceně - kdy na mě leze euforie, tak se mírním
Polodrahokam jsem.
Ale je mi to prd platné, i kdybych byla diamant. Furt se budu cítit stejně.
Tvým příměrům ne zcela rozumím. Olej do vody....to je v praxi co?
Já bohuel nemám euforii, je to jen nějaká nutnost být aktivní, ale ´TASTNÁ Z TOHO NEJSEM.
Nicménbě skutečnou mánii jsem nepoznala, a to tedy musí být jinej mazec-rozfofrovat prachy, chovat se sexuálně bezuzdně, na veřejnosti vulgárně, apod. To jsem jetě slabý odvar. Aspoň k něčemu mi je ta staenost, sucharství a stydlivost...moná mě to chrání. I tak je mé chování občas podivné.
Není tady
Mam to taky tak,jsem strasne unavena,porad bych jen spala a boli me,uz cely tyden hlava,takze kazdy den spolknu valetol.Nic me nebavi, nemuzu se k nicemu prinutit.
Není tady
Venue, jo HPO mám, to jo. To u proto, jak jsem se řezala, hned mi vetli tuhle dg. Extrémy, to je moje, jo.
Novavila,
jídlo jistě má nějaký vliv. Patrně jsem nikdy neměla příleitost ho docenit, kdy máím PPP. Jím to, co mi káe moje momentální potřeba. Někdy velmi zdravě, jindy jsem na sladkostech a pečivu, protoe tělo to chce, doaduje se dohnat deficit cukru, rychlé to iviny do mozku...kterému upírám právo na názor a potřeby.
Jinak samo o sobě by mě asi jídlo nespasilo, ne v tomhle stavu.
I kdy zrovna dnes večer je to u celkem O.K. Cítím se dobře.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Mam to taky tak,jsem strasne unavena,porad bych jen spala a boli me,uz cely tyden hlava,takze kazdy den spolknu valetol.Nic me nebavi, nemuzu se k nicemu prinutit.
A neleze na Tebe něco? Nebo má tyhle stavy pravidelně v tomto období?
Není tady
Ametyst napsal(a):
eremuruss napsal(a):
A neleze na Tebe něco? Nebo má tyhle stavy pravidelně v tomto období?
Obcas takove stavy jsem mela i drive.
Není tady
Eremuss,
a jak se vyléčily? Samy odely?
Není tady
Ing. Iva Veselá napsal(a):
Holky, ono je do dost také změnou počasí ze zimy na teplo. Zajistěte si hlavně dostatek spánku a ve stravě hlavně dbejte na ovoce a zeleninu. Vím, e je to hodně omýlané, ale opravdu to funguje a nadopuje vás to energií. K tomu doporučuji hlídat si příjem hořčíku, vitaminu B a eleza - nebo jetě nejlépe doplnit nějakým multivitamínem.
Tak to teď doplňuju a to ve formě piva. Po velice dlouhé době jsem na ně dostala chu, tak si ho dávám. A myslím, e hořčík a B + dalí minerály jsou tam zastoupeny hojně. Omlouvám se za , jeliko unavená v poslední době nejsem, take k tématu vlastně nemám co říct.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Zdarec, drahokame
Já to měla taky tak a protoe zespoda z tý vlny se plhá nahoru blbě, tak jsem to začla dělat obráceně - kdy na mě leze euforie, tak se mírním
Polodrahokam jsem.
Ale je mi to prd platné, i kdybych byla diamant.Furt se budu cítit stejně.
Tvým příměrům ne zcela rozumím. Olej do vody....to je v praxi co?
Já bohuel nemám euforii, je to jen nějaká nutnost být aktivní, ale ´TASTNÁ Z TOHO NEJSEM.
Nicménbě skutečnou mánii jsem nepoznala, a to tedy musí být jinej mazec-rozfofrovat prachy, chovat se sexuálně bezuzdně, na veřejnosti vulgárně, apod. To jsem jetě slabý odvar. Aspoň k něčemu mi je ta staenost, sucharství a stydlivost...moná mě to chrání. I tak je mé chování občas podivné.
ale dej pokoj......takhle jsem ádnýho depresanta neviděla vyvádět
ani sebe. Spí je to podobný tomu, jak jsi to popisovala - energie, která tě ene, jedno kam.
Kdy se to stane momentálně mně, tak se cítím povzneseně a euforicky - jeslti astně, to jsem nezkoumala. Ovem je to u čajíček proti tomu, co bývalo. I tak "leju olej na vodu" (kdy naleje olej na rozvlněnou hladinu, zklidní se) nejen proto, e jsem ve stavu euforie schopná naslibovat leccos, ale hlavně proto, e člověk v tom výbuchu energie vyčerpá zásoby a oč víc je vyčerpá, o to více se propadne.
Musím se pochválit - u se mi to skoro nestává. Ale taky procházím homeoléčbou, tak to bude kombinací více věcí, asi. A ty se kurňa taky pochval - nebo aspoň nebraň druhým......prej POLO drahokam Já to vím, co je ametyst!
Není tady
Ametyst napsal(a):
Venue, jo HPO mám, to jo. To u proto, jak jsem se řezala, hned mi vetli tuhle dg. Extrémy, to je moje, jo.
Novavila,
jídlo jistě má nějaký vliv. Patrně jsem nikdy neměla příleitost ho docenit, kdy máím PPP. Jím to, co mi káe moje momentální potřeba. Někdy velmi zdravě, jindy jsem na sladkostech a pečivu, protoe tělo to chce, doaduje se dohnat deficit cukru, rychlé to iviny do mozku...kterému upírám právo na názor a potřeby.
Jinak samo o sobě by mě asi jídlo nespasilo, ne v tomhle stavu.
I kdy zrovna dnes večer je to u celkem O.K. Cítím se dobře.
Ano přesně tak, kdy ten stav není dobrý celkově , tak jídlo nic nespasí .
Kdy jsem měla psychozu dělala jsem vechno moný, kromě meditace a jogy a autogenu jedla kila B komplexu a zeleniny a ovoce atd......a stav byl horí a horí .
Tam u je potřeba vhodný lék a ten vyřeí vechno , moná má prostě patnou medikaci , ty skutečně nejsi typickej depresák.
A moje tělo si taky řekne, kdy jdu Václavskou pasáí, e potřebuje 20 dkg pomerančové kůry v hořké čokoládě za 70 kč , ale to jetě neznamená, e mu to prospěje .
To můe být jen naučená závislost na sladkostech, která ti tu unavu prohlubuje a mně taky .
Není tady
ale dej pokoj......takhle jsem ádnýho depresanta neviděla vyvádět
ani sebe.
To jsem popisovala mánii, ne depresi.
Ale nemusím mít vechno, e.
Není tady
novavila napsal(a):
Ano přesně tak, kdy ten stav není dobrý celkově , tak jídlo nic nespasí .
Kdy jsem měla psychozu dělala jsem vechno moný, kromě meditace a jogy a autogenu jedla kila B komplexu a zeleniny a ovoce atd......a stav byl horí a horí .
Tam u je potřeba vhodný lék a ten vyřeí vechno , moná má prostě patnou medikaci , ty skutečně nejsi typickej depresák.
A moje tělo si taky řekne, kdy jdu Václavskou pasáí, e potřebuje 20 dkg pomerančové kůry v hořké čokoládě za 70 kč , ale to jetě neznamená, e mu to prospěje .
To můe být jen naučená závislost na sladkostech, která ti tu unavu prohlubuje a mně taky .
Můj vztah k jídlu je pokřivenej, ale kdy tělu odpírám iviny a energii, pochopitelně se pak snaí ho dostat zpět co nejrychleji, a i ne moc zdravě, co v tu chvíli není prioritní. V tu chvíli mu jde o to doplnit deficit.
První co trpí při nedostatku sacharidů, je mozek. Nejcitlivějí orgán. Tak vyle signál:
!er zákusky!,
a já papám, no.
Já myslím, e nemám patnou medikaci, jen deprese se někdy do mánie prostě zkoupne, ale je fakt, e na AD je to nebezpečí větí. A u extrémistů (hraničářů) obzvlá.
Upravil(a) Ametyst (12. 3. 2012 12:50)
Není tady
eremuruss napsal(a):
na tohle si stěuje 90% lidí v mém okolí. mám to podobně, ale sebe nezahrnuju do normálu.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
na tohle si stěuje 90% lidí v mém okolí. mám to podobně, ale sebe nezahrnuju do normálu.
To je divné, e jo, tolik unavených lidí.
Není tady