19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Jsem docela akční člověk.
Mám ale teď období, kdy není energie. K něčemu se dokopu, ale je to vyykoupeno velkou únavou, denním spánkem málem vestoje.
Jím dost a kvalitně.
Taky beru vitamíny a minerály.
Nemám ádnou nemoc, co by únavu způsobovala (kdy nepočítám depresi, na kterou se léčím ale dost let a a tam únava nebyla taková nikdy).
Trochu se setkávám s nepochopením okolí, u nestíhám jako zamlada, a pořád bych spala. Mám trochu nií tlak, ale nic neslučitelného se ivotem. Jinak ve v pořádku. Nevím co se to děje.
Jak si s tím poradit?
Není tady
Ametyst, proč ty stále bojuje? Proč boj? Nelo by to mírumilovněji?
Unavená jsi z deprese. Ta to prostě nese s sebou. Jen si to zase maskuje. Proč?
Myslí, e za to můe deprese? Ale únavu přece nemají mjen lidé s depresí, resp, i kdy jsem depresi měla, bývala jsem hyperaktivní.
Není tady
Imunitni system mas podle mne oslabeny a proto jsi unavena. Tva psychika se odrazi ve fyzickem tele.
Není tady
Ametyst, hyperaktivita je druhý protipól únavy při diagnoze deprese.
Odstraň důvod deprese.
Nic jiného nepomůe.
Přestaň u konečně řeit následky, ře původ.
Arcanum napsal(a):
Imunitni system mas podle mne oslabeny a proto jsi unavena. Tva psychika se odrazi ve fyzickem tele.
A kdyby to byla pravda, co s tím jde dělat? Jde to dodat nějak zevnitř?
Jak se dá najít práce ve stavu deprese, kdy finanční situace je jeden z hlavních faktorů deprese?
Není tady
majkafa napsal(a):
Odstraň důvod deprese.
Nic jiného nepomůe.
Přestaň u konečně řeit následky, ře původ.
Původ znám. Je neřeitelný. Některé věci nejdou změnit. Musím pracovat s tím co je, nejde vrátit čas. Take te´d řeiím nedostatek energie, abych mohla ít s těmi následky.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Arcanum napsal(a):
A kdyby to byla pravda, co s tím jde dělat? Jde to dodat nějak zevnitř?
Jak se dá najít práce ve stavu deprese, kdy finanční situace je jeden z hlavních faktorů deprese?
Podle mne Ame zevnitr ano,ale jedine uzdravenim psychickym.
Ve stavu deprese a s unavou to bude tezky. Je nutne se vylecit. Kdyz je depka pak jsou problemy s praci-v praci,kdyz neni prace nejsou penize a z toho vznika dalsi depka.
Nekdo to ma zacatek.
Není tady
Je to kruh, ale někde je to spojení dvou konců. Tam začni. Podívej, je to jednoduchý, prostě - najdu si práci, bude víc peněz, ubude finančních starostí a tím pádem pomine i hlavní důvod k depresím. Prostě se seber, seber zbytek sil, co má a něco s tím dělej, to, e zobe vitamíny v pilulkách, to nestačí, to ti nepomůe. Kdy bude mít práci, tak krom více financí do rodinného rozpočtu tě donutí kadý den vylézt ven, upravit se a dostane se mezi lidi. To jsou kousky, který se ti spojí ve větí bič na depresi. Prostě to tak je a je jen na tobě, jestli s tím bude bojovat nebo bude jen pasivně čekat, a tě pohltí úplně. Nevím, kolik ti je let, ale nepřijde mi, e bys měla v ivotě sloit zbraně a vzdát se, poddat se tomu. ivot je boj a musí bojovat. Jinak to nejde. Je to o tom, co chce.
Není tady
Ametyst napsal(a):
majkafa napsal(a):
Odstraň důvod deprese.
Nic jiného nepomůe.
Přestaň u konečně řeit následky, ře původ.Původ znám. Je neřeitelný. Některé věci nejdou změnit. Musím pracovat s tím co je, nejde vrátit čas. Take te´d řeiím nedostatek energie, abych mohla ít s těmi následky.
Nemám na mysli změnu minulosti. Ta změnit nejde.
Ale lze přijmout, vyrovnat se s tím... Nebojovat. NE bojovat.
Modroočka napsal(a):
Je to kruh, ale někde je to spojení dvou konců. Tam začni. Podívej, je to jednoduchý, prostě - najdu si práci, bude víc peněz, ubude finančních starostí a tím pádem pomine i hlavní důvod k depresím. Prostě se seber, seber zbytek sil, co má a něco s tím dělej, to, e zobe vitamíny v pilulkách, to nestačí, to ti nepomůe. Kdy bude mít práci, tak krom více financí do rodinného rozpočtu tě donutí kadý den vylézt ven, upravit se a dostane se mezi lidi. To jsou kousky, který se ti spojí ve větí bič na depresi. Prostě to tak je a je jen na tobě, jestli s tím bude bojovat nebo bude jen pasivně čekat, a tě pohltí úplně. Nevím, kolik ti je let, ale nepřijde mi, e bys měla v ivotě sloit zbraně a vzdát se, poddat se tomu. ivot je boj a musí bojovat. Jinak to nejde. Je to o tom, co chce.
Nucena vstát a něco dělat jsem. Mám rodinu, vyaduje péči. Mám i brigádu, ale jen minimum peněz.Práce mě moc baví, ale v ádném případě to nestačí. Musím začít "normálně vydělávat, a na to se mi nedostává sil. Po roce mARNÝCH POKUSŮ, ABSOLVOVÁNÍ pohovorů, konkurzů, rozesílání ivotopisůů...nevím, jestli to zná...k sebeúctě to nepřispívá. Nechci si stěovat, chtěla jsem jen poradit nějaký ivotabudič. Asi si zítra zajdu promluvit k doktorce a na krev, to bude nejlepí.
Upravil(a) Ametyst (11. 3. 2012 9:55)
Není tady
Majkafo, má na mysli smíření? Pomůe to v tom, abych přestala cítit únavu?
Není tady
Jakýkoliv boj, proti čemukoliv, ubírá sílu.
Není tady
No, Mari, mně ne, mně sílu neubírá, naopak mě to posiluje. Asi jak u koho. A pro mě je to výmluva, abych nemusela bojovat, nemusela nic dělat, abych měla omluvu proto, e jsem se vzdala.
Kdo chce, hledá způsoby (jak něco udělat, překonat, zdolat), kdo nechce, hledá důvody (proč to nejde a má milion výmluv). Tak to je.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Majkafo, má na mysli smíření? Pomůe to v tom, abych přestala cítit únavu?
Neznám důvod tvé deprese, take nevím, co potřebuje. Ale psycholog by tě určitě k tomu dovedl, kdy mu to dovolí. Kdy to sobě dovolí.
Modroočka napsal(a):
No, Mari, mně ne, mně sílu neubírá, naopak mě to posiluje. Asi jak u koho. A pro mě je to výmluva, abych nemusela bojovat, nemusela nic dělat, abych měla omluvu proto, e jsem se vzdala.
Kdo chce, hledá způsoby (jak něco udělat, překonat, zdolat), kdo nechce, hledá důvody (proč to nejde a má milion výmluv). Tak to je.
Ale ty netrpí depresí. To pak funguje jináč.
Ametyst napsal(a):
Nucena vstát a něco dělat jsem. Mám rodinu, vyaduje péči. Mám i brigádu, ale jen minimum peněz.Práce mě moc baví, ale v ádném případě to nestačí. Musím začít "normálně vydělávat, a na to se mi nedostává sil. Po roce mARNÝCH POKUSŮ, ABSOLVOVÁNÍ pohovorů, konkurzů, rozesílání horoskopů...nevím, jestli to zná...k sebeúctě to nepřispívá. Nechci si stěovat, chtěla jsem jen poradit nějaký ivotabudič. Asi si zítra zajdu promluvit k doktorce a na krev, to bude nejlepí.
Ametyst, neznám chození po konkurzech, to mě čeká ve velice blízké budoucnosti, protoe je jen otázka času, kdy se moje místo přesune z Brna do Českých Budějovic. Mám dvě monosti, buď se postěhuju za prací se svým místem a nebo budu absolvovat hledání práce.
Chápu, e chození po konkurzech a pohovorech a bůhví kolikáté odmítnutí člověku sebevědomí nezvedne.
Ale Ametyst, bohuel, ádný univerzální ivotabudič neexistuje. Jak píu, ivot je boj, vdycky byl.
Únava pramení z frustrace a neutěeného pohledu na vlastní ivot, to vyvolá depresi a u se to veze.
Ametyst, co tvoje sebevědomí, sebedůvěra, věří si? Myslím, e moc ne, zkus si víc věřit, to dělá hodně, jak působí na lidi. A na potencionálního zaměstnavatele. Prostě pořád je to o tom, e bojuje, ale bojuj tak, abys vyhrávala, do začátku stačí malý vítězství. I to je vítězství, kdy si bude víc věřit.
Člověk dokáe vechno, co od sebe očekává.
Není tady
majkafa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Kdo chce, hledá způsoby (jak něco udělat, překonat, zdolat), kdo nechce, hledá důvody (proč to nejde a má milion výmluv). Tak to je.Ale ty netrpí depresí. To pak funguje jináč.
Majko, ano, ale pokud se tomu úplně poddá, tak se z toho nikdy nedostane. A je deprese a deprese.
I s depresí se dá bojovat, vím to. Proívala jsem toto před čtyřma rokama, bylo to straný období, dostala jsem práky na nervy a doporučení k psychiatrovi a recept na antidepresiva, věděla jsem, e pro mě by to byla cesta do pekel. Přeila jsem to období, stálo mě to spoustu sil a byl to boj, těkej boj, ale věděla jsem, e nemůu prohrát. Seděla jsem třeba celý odpoledne na pohovce, kývala se ze strany na stranu, nedokázala jsem udělat nic, nic, měla jsem pocit, e nemůu vstát a jít ani na záchod. Jediný, co jsem věděla, e musím, je ráno vstát a jít do práce, protoe jsem věděla, e bych o tu práci přila, byla jsem sama, bez manela, bez partnera. Věděla jsem, e kdy do toho spadnu, přijdu i o střechu nad hlavou a to by byl definitivní konec. Můj. trvalo to čtyři měsíce, zhubla jsem straným způsobem, zůstaly mi z té doby kruhy pod očima, trávící potíe se zhorily, nemohla jsem spát, budila jsem uprostřed noci se straným pocitem v těle, nesnesitelná bolest, zpocená, hroutila jsem se. Ale prostě jsem to MUSELA zvládnout. A zvládla, nic jinýho mi toti nezbylo. Kdy musí, bojuje. Do té doby jsem si myslela, e jsem silná a e mě nic neporazí, silná jsem teprve teď. Po tom vem.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Ametyst napsal(a):
Nucena vstát a něco dělat jsem. Mám rodinu, vyaduje péči. Mám i brigádu, ale jen minimum peněz.Práce mě moc baví, ale v ádném případě to nestačí. Musím začít "normálně vydělávat, a na to se mi nedostává sil. Po roce mARNÝCH POKUSŮ, ABSOLVOVÁNÍ pohovorů, konkurzů, rozesílání horoskopů...nevím, jestli to zná...k sebeúctě to nepřispívá. Nechci si stěovat, chtěla jsem jen poradit nějaký ivotabudič. Asi si zítra zajdu promluvit k doktorce a na krev, to bude nejlepí.
Ametyst, neznám chození po konkurzech, to mě čeká ve velice blízké budoucnosti, protoe je jen otázka času, kdy se moje místo přesune z Brna do Českých Budějovic. Mám dvě monosti, buď se postěhuju za prací se svým místem a nebo budu absolvovat hledání práce.
Chápu, e chození po konkurzech a pohovorech a bůhví kolikáté odmítnutí člověku sebevědomí nezvedne.
Ale Ametyst, bohuel, ádný univerzální ivotabudič neexistuje. Jak píu, ivot je boj, vdycky byl.
Únava pramení z frustrace a neutěeného pohledu na vlastní ivot, to vyvolá depresi a u se to veze.
Ametyst, co tvoje sebevědomí, sebedůvěra, věří si? Myslím, e moc ne, zkus si víc věřit, to dělá hodně, jak působí na lidi. A na potencionálního zaměstnavatele. Prostě pořád je to o tom, e bojuje, ale bojuj tak, abys vyhrávala, do začátku stačí malý vítězství. I to je vítězství, kdy si bude víc věřit.
Člověk dokáe vechno, co od sebe očekává.
Ví, můj základní "problém" je, e jsem ve svém oboru byla fakt dobrá. Zvykla jsem si na to být fakt dobrá, moná jsem byla příli hrdá a pyná, i kdy myslím, e právem.
Ale u tuhle práci dělat nemůu a najednou nejsem nic. Vichni na mě zapomněli, moje bublina splaskla, jsou tu jiní dobří, a mladí, a po Ametyst netěk pes.
Ametyst nechce dokazovat, co v ní je, vdy je to přece tak jasné.
Ve svém oboru u dělat nemohu a ve vem ostatním jsem začátečník.
Bude mi 40 a začínám od nuly. A síla není, motivace ne ní, chu ít není, a hlavně doly prachy.
Upravil(a) Ametyst (18. 7. 2011 21:50)
Není tady
Modroočka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Kdo chce, hledá způsoby (jak něco udělat, překonat, zdolat), kdo nechce, hledá důvody (proč to nejde a má milion výmluv). Tak to je.Ale ty netrpí depresí. To pak funguje jináč.
Majko, ano, ale pokud se tomu úplně poddá, tak se z toho nikdy nedostane. A je deprese a deprese.
I s depresí se dá bojovat, vím to. Proívala jsem toto před čtyřma rokama, bylo to straný období, dostala jsem práky na nervy a doporučení k psychiatrovi a recept na antidepresiva, věděla jsem, e pro mě by to byla cesta do pekel. Přeila jsem to období, stálo mě to spoustu sil a byl to boj, těkej boj, ale věděla jsem, e nemůu prohrát. Seděla jsem třeba celý odpoledne na pohovce, kývala se ze strany na stranu, nedokázala jsem udělat nic, nic, měla jsem pocit, e nemůu vstát a jít ani na záchod. Jediný, co jsem věděla, e musím, je ráno vstát a jít do práce, protoe jsem věděla, e bych o tu práci přila, byla jsem sama, bez manela, bez partnera. Věděla jsem, e kdy do toho spadnu, přijdu i o střechu nad hlavou a to by byl definitivní konec. Můj. trvalo to čtyři měsíce, zhubla jsem straným způsobem, zůstaly mi z té doby kruhy pod očima, trávící potíe se zhorily, nemohla jsem spát, budila jsem uprostřed noci se straným pocitem v těle, nesnesitelná bolest, zpocená, hroutila jsem se. Ale prostě jsem to MUSELA zvládnout. A zvládla, nic jinýho mi toti nezbylo. Kdy musí, bojuje. Do té doby jsem si myslela, e jsem silná a e mě nic neporazí, silná jsem teprve teď. Po tom vem.
Modroočko, toto ne kadý zvládne. Já si dovolím tvrdit, e bych to nezvládla. Mně by to za to nestálo. Já byh to vzdala.
Není tady
Ametyst, prachy jsou silná motivace, bez peněz se ít nedá. A promiň, kdyby ti opravdu, ale opravdu chyběly, vzepřela by ses a bojovala. Má mue, vydělává, take aspoň nějaký příjmy, jestli ty něco pobírá, to nevím. Ale já jsem tenkrát měla jedinou motivaci, prachy, abych uivila kluky a nepřila o střechu nad hlavou. A i kdy bych bývala s raději někde leela, nehýbala se a třeba i shnila, MUSELA jsem, musela. Nic jinýho mi toti nezbylo. Věděla jsem, e s AD by mi bylo dočasně líp, ale podvědomě jsem věděla i to, e kdybych se tomu poddala, ten boj o to vzepření se tomu, by asi byl tvrdí a pro mě s nejistým výsledkem. Nemohla jsem si dovolit zůstat doma, nemohla jsem si dovolit ani neschopenku. Já jsem fakt musela. Je mi 42 a vím, e je těký začít v tomto věku z ničeho, ale nejsi jediná, nejsi ani první, ani poslední a moje máti musela začít od nuly a bylo jí 51, byla sama, musela. Kdy člověk musí, bojuje, kdy říká, e nemá sílu, pak je pořád jetě v situaci, kdy nemusí. A bude muset, bude bojovat. Nebo to vzdá, úplně a definitivně. A to je konec. Vím, e je to těký a vím jak moc je to těký.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Modroočka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Ale ty netrpí depresí. To pak funguje jináč.Majko, ano, ale pokud se tomu úplně poddá, tak se z toho nikdy nedostane. A je deprese a deprese.
I s depresí se dá bojovat, vím to. Proívala jsem toto před čtyřma rokama, bylo to straný období, dostala jsem práky na nervy a doporučení k psychiatrovi a recept na antidepresiva, věděla jsem, e pro mě by to byla cesta do pekel. Přeila jsem to období, stálo mě to spoustu sil a byl to boj, těkej boj, ale věděla jsem, e nemůu prohrát. Seděla jsem třeba celý odpoledne na pohovce, kývala se ze strany na stranu, nedokázala jsem udělat nic, nic, měla jsem pocit, e nemůu vstát a jít ani na záchod. Jediný, co jsem věděla, e musím, je ráno vstát a jít do práce, protoe jsem věděla, e bych o tu práci přila, byla jsem sama, bez manela, bez partnera. Věděla jsem, e kdy do toho spadnu, přijdu i o střechu nad hlavou a to by byl definitivní konec. Můj. trvalo to čtyři měsíce, zhubla jsem straným způsobem, zůstaly mi z té doby kruhy pod očima, trávící potíe se zhorily, nemohla jsem spát, budila jsem uprostřed noci se straným pocitem v těle, nesnesitelná bolest, zpocená, hroutila jsem se. Ale prostě jsem to MUSELA zvládnout. A zvládla, nic jinýho mi toti nezbylo. Kdy musí, bojuje. Do té doby jsem si myslela, e jsem silná a e mě nic neporazí, silná jsem teprve teď. Po tom vem.Modroočko, toto ne kadý zvládne. Já si dovolím tvrdit, e bych to nezvládla. Mně by to za to nestálo. Já byh to vzdala.
Ale já jsem nemohla, nemohla, protoe jsem pořád měla v hlavě kluky, e je nemůu nechat jen tak. Mockrát se mi nechtělo ani probudit, kdy u jsem spala. Ale nemohla jsem se tomu poddat. To je ono, já jsem prostě neměla jinou monost.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Ametyst, prachy jsou silná motivace, bez peněz se ít nedá. A promiň, kdyby ti opravdu, ale opravdu chyběly, vzepřela by ses a bojovala. Má mue, vydělává, take aspoň nějaký příjmy, jestli ty něco pobírá, to nevím. Ale já jsem tenkrát měla jedinou motivaci, prachy, abych uivila kluky a nepřila o střechu nad hlavou. A i kdy bych bývala s raději někde leela, nehýbala se a třeba i shnila, MUSELA jsem, musela. Nic jinýho mi toti nezbylo. Věděla jsem, e s AD by mi bylo dočasně líp, ale podvědomě jsem věděla i to, e kdybych se tomu poddala, ten boj o to vzepření se tomu, by asi byl tvrdí a pro mě s nejistým výsledkem. Nemohla jsem si dovolit zůstat doma, nemohla jsem si dovolit ani neschopenku. Já jsem fakt musela. Je mi 42 a vím, e je těký začít v tomto věku z ničeho, ale nejsi jediná, nejsi ani první, ani poslední a moje máti musela začít od nuly a bylo jí 51, byla sama, musela. Kdy člověk musí, bojuje, kdy říká, e nemá sílu, pak je pořád jetě v situaci, kdy nemusí. A bude muset, bude bojovat. Nebo to vzdá, úplně a definitivně. A to je konec. Vím, e je to těký a vím jak moc je to těký.
Ano, vstala bych a la dělat, kdyby bylo kam a co.
Tvé děti ti byly motivací, já mám tu výhodu, e neumřou hlady aspoň oni.
Mají tátu.
I za sebe bych la bojovat, kdybych opravdu měla tu ichtu kde odpracovat.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Ale já jsem nemohla, nemohla, protoe jsem pořád měla v hlavě kluky, e je nemůu nechat jen tak. Mockrát se mi nechtělo ani probudit, kdy u jsem spala. Ale nemohla jsem se tomu poddat. To je ono, já jsem prostě neměla jinou monost.
To Ti zcela věřím, nala jsi sílu díky dětem. Kdy někdo leí s prominutím rozeraný rakovinou, je mu
ta vůle k hovnu, a má třeba 10 dětí.
Prostě jsi dobrá, zvedla ses, protoe to lo. Mělo to východisko. Obdivuji. Gratuluji.
Zároveň to neznamená, e to musí jít kadému, se stejnou motivací.
Já bych jetě ty síly nakrábala. Někdo ale třeba u ne.
Vzpomínám na svou kamarádku, co před 30.umřela na rakovinu dvěma malým dětem. A ta bojovala za vech sil, to mi věř. A bylo jí to k hovnu. Bez pardonu.
Upravil(a) Ametyst (18. 7. 2011 22:05)
Není tady
Ametest, já myslím,e ty jsi příli pesymistická, negativní...to samo o sebe tě musí stát spoustu energie...Energie, kterou dobrovolně hází do kanálu. Do černý díry, která se tak jen zvětuje a zvětuje...
Není tady