Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 15. 7. 2011 17:27

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Re: Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách.

majkafa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

A obdivuju Pan, jak už dovede být v klidu

Myslim ze je hodna obdivu. A je podle mne dobre udrzet si klid. smile

Možná vnímám blbě, ale mám pocit, že má co dělat, aby se udržela. A já se neudržuju. K čemu se přemáhat?
Jak by řekl můj tatínek - často "táraš dve na tri" a nemá to hlavu ani patu.

A ja stale verim,ze Pandora to bude schopna rozmotat. smile

Ono neni proc se neudrzet,neni k tomu duvod majkafo. Ale chapu ze to vnimas po svem. smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#127 15. 7. 2011 17:28

majkafa
Host

Na příkladu vyjadřování Arcanum je vidět, že ani manuál Muži z Marsu, Ženy z Venuše, či Caveman, nebo Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách na některé jedince absolutně neplatí. Doufám jen, že vývoj mě nedovede k tomu, abych byla tak nesrozumitelná pro mé spolužijící, jako je Arcanum.

#128 15. 7. 2011 17:49

Blossom
Host

Přelétla jsem celou diskusi, a chtěla bych se vyjádřit k několika myšlenkám:

Ženy jsou lepší než muži - myslím heleno - prd a vořech. wink (Půjčila jsem si s dovolením Tvé typické přísloví).
Myslím, že vůbec porovnávání lepší-horší je v této věci nesmysl. Jsou lepší hrušky, než jablka? Jsou lepší kalhoty, nebo sukně? Špatně postavené otázky...

Pandorraa píše ohledně měnění rolí, že ženy - vedoucí velkých firem nemají čas číst dětem pohádky, že jim je čte tatínek či chůva, a že pak děti firmy odmítají...
K tomu jednu osobní zkušenost - byť jsem nevedla velkou, ale jen střední a posléze malou firmu - pohádky jsem dětem četla já i manžel, já jim mimoto ještě hrála po večerech na kytaru.
O tyto rodinné radosti jsme se nenechali ošidit ani jeden, i když jsme podnikali.
A že děti odmítají pak vést ty firmy? V našem případě vlastně ano-tedy naši firmu. "Náš" obor ani jedno z našich dětí nezaujal.
Zato ale začínají pozvolna směrovat k tomu, aby vedly své vlastní firmy. V oboru, který je zaujal, a kde si budou moci budovat své a po svém. Takže tady bych spíš řekla, že role rodičů spíš svým způsobem následují, byli jsme pro ně vzorem i inspirací.

Dusička píše: Obecně:žena je inspirátor, muž je realizátor.
To může platit a nemusí. Můj muž i já jsme byli jak svými  inspirátory, tak pak realizátory svých vizí.
Což platilo jak inspirátor - realizátor tatáž osoba, tak inspirátor jeden z nás, realizátor druhý z nás a zas naopak.
Mě osobně velmi baví právě realizace svých nápadů - když si svoji vizi dovedu taky zhmotnit.

Tím vším chci říct - ano, jsou určité tendence, zažité vzory, miliony let dané: Muž je od přírody spíš bojovnější, žena je spíš opatrovatelštější typ apod., ale v nynější době do těchto "dělení rolí" hodně vstupuje individualita každého z nás: Každý má nyní možnost se realizovat jak v rodině, tak v práci. Každý si může své ženské a mužské role namíchat dobrovolně, jak chce, jak mu to vyhovuje.

Jen pokud zůstane člověk s dětmi sám, jako samoživitel, tak musí vždy chtě-nechtě částečně převzít i roli chybějícího druhého rodiče. Nic jiného v takovém případě nezbývá...

Upravil(a) Blossom (15. 7. 2011 17:55)

#129 15. 7. 2011 18:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tím vším chci říct - ano, jsou určité tendence, zažité vzory, miliony let dané: Muž je od přírody spíš bojovnější, žena je spíš opatrovatelštější typ apod., ale v nynější době do těchto "dělení rolí" hodně vstupuje individualita každého z nás: Každý má nyní možnost se realizovat jak v rodině, tak v práci. Každý si může své ženské a mužské role namíchat dobrovolně, jak chce, jak mu to vyhovuje.

ano, je to na každém z nás . Jen ted přemýšlím, jestli to je dobře, nebo špatně, když to vyhovuje ženám i mužům, proč ne, ale stále by měla být ta rovnováha - aby se navzájem doplnovali.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#130 15. 7. 2011 18:24

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

umím věci propojovat a spojovat, takže mi mnohdy nedojde,  že ne každý má tuhle schopnost a ztrácí se v tom....
Arcanum - a máš na mysli slova nebo činy?
Myslím, že všeobecně žena má bohatší slovní zásobu - asi je to tím,že víc mluví - na děti a tak.
A Arcanum - to že Ti Majkafa nerozumí není jazyková bariéra, jsou tu jenom písmenka.
Já ted nevím, jak to myslíš tou otázkou, ale to je spíš nedorozumění.
A víš proč se mi zdáš taková záhádná?
Nepíšeš nic o sobě, ze života, nepíšeš, jak si co prožila, vlastně o TObě nevíme nic - my baby zvědavý že cool
Nic naplat, proto možná zůstáváš neodhalená, nepochopená, někomu může připadat, že píšeš uplně jinak.
Ale musím se pochválit - Tvoje myšlenky si přebírám podle sebe a myslím si, že jim rozumím

Není tady

#131 15. 7. 2011 21:15

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

dusička napsal(a):

"Nauč se pozorně poslouchat, co říká druhý,
a ze všech sil se snaž vcítit se v myšlení mluvícího"

Ale musím se pochválit - Tvoje myšlenky si přebírám podle sebe a myslím si, že jim rozumím

Jo uz jsem ti to chtela rict pred nejakym casem ,ze Tvuj podpis dusicko se me osobne libi. smile 

Jestli zijes nebo zkousis zit podle nej ,pak verim ze me muzes rozumet. smile

Ta otazka ma (mela od zacatku) souvislosti (okolni kontext),jakmile souvislosti nejsou zachyceny,(nejsou videt) chybi tak vlastne propojenost mezi vecmi (tim a tamtim),  pak otazka ztraci smysl. smile

Ja treba vidim neco a ty to nevidis,nekdo vidi tamto a ja to nevidim atd. smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#132 15. 7. 2011 21:30

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jo Arcanum - já to pochopila až později, když jsem se vrátila a dočítala, o čem byla řeč - ale brala jsem to trošku jinak.
Ty ses neptala - jestli je lepší muž nebo žena.
Ale pochopila jsem to v tom, že Pandora psala o tom ,že někdo si slůvka dokáže poskládat do souvislosti - jako ty střípky, puzzle, který na sebe navazujou a pochopila jsem,že se ptáš na tohle.

Není tady

#133 15. 7. 2011 22:33

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Arcanum, pro mě přemýšlíš naprosto nepochopitelně a děsně mě to tvé psaní rozčiluje. Nevím proč. Jsem z tvého psaní povětšinou jelen letěl jetelem.
Jak mi psal před chvílí syn, když jsem mu psala, že na mě nová mikrovlnka stále pípá a nevím, co chce, mám rtfm.
I k tvému myšlení bych potřebovala rtfm, čili, jak mi syn vysvětlil - Read the Fucking manual lollollol

Nikdy jsem se s člověkem, co píše pro mě tak nepochopitelně, nesrozumitelně a zmateně, nesetkala. šmarjá, někdy mě to ták rozčiluje. A obdivuju Pan, jak už dovede být v klidu, když ti v klidu odpovídá na tu stupidos frage. lol

A já zase neznám člověka, kterému bych rozuměla lépe, než je Arcanum. Myslím tady na Babi.
Pro mě je to tak jednoduché, srozumitelné, minimalistické, svěží, originální... pokaždé jiné.
Chtělo se mi to napsat. Tak rozdílné vnímání od toho co popisuje Majka big_smile

Upravil(a) mariposa (15. 7. 2011 22:37)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#134 15. 7. 2011 22:50

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pan, děkuju za Tvůj názor

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#135 16. 7. 2011 0:57

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

majkafa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

Stejně si myslím, že je to způsobeno i tvou velkou jazykovou barierou.

Tim to opravdu nebude majkafo. smile

Bude, heh. Vím, že nerozumíš spoustě "národních" výrazů nebo jak to říct. Nerozumíš narážkám převzatým z filmů a pod., které se tady běžně používají atd.

No, to Majko nemusi mit na svedomi jazykova bariera, ale jen to, ze "ty filmy" proste nesleduje. Ja nejsem v cizine, jako Hir, ale ty "hltane" filmy taky nesleduju, a tak "narazkam prevzatym z filmu" taky nerozumim - a ver, ze mi to ani neni lito... rodna

A Hir mi neprijde "zahadna" a nesrozumitelna, ci jak to rikas... vlastne tady v Babi nikdo neni zahadnej - teda pro mne.
Pro mne je "zahadnej" treba Hanibal - ale vlastne, taky ho chapu...

Upravil(a) ViktorkaM (16. 7. 2011 1:05)

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#136 16. 7. 2011 11:06

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Rozumim,ale vidim to stale tak ze tvrdis-tvrdis svuj nazor ze otazka je podle Tebe postavena spatne. wink

Nu když to vidíš tak, že svůj názor TVRDÍM, tak ho pro tebe tvrdím.
Nejsem hnidopich, na něm samotném to pro mně, zda ho VYJADŘUJI nebo TVRDÍM, absolutně nic nezmění big_smile

No to je jasny jako facka ze na tom jestli me svuj nazor tvrdis nebo ne,se na nem samotnem nic nemeni. big_smile

Ale ze ho tvrdis na tom se taky nic nemeni. winksmilebig_smile

Tak si to shrnem, ju?
Já vyjádřila nějaký názor a vysvětlila, proč si to ono myslím.
Ty jsi ale naprosto pominula to CO říkám a jen ses zasekla na tom, JAK to pole TEBE říkám.
OK, proč ne wink
Pmíjíš obsah, důležitější je pro tebe forma.
Když to tak potřebuješ mít, měj si to tak, u mně dobrý smilestolt

Na tom, že někteří jedinci neumějí věci spojovat a propojovat si trvám. Na zdejších diskuzích je to naprosto evidentní. Nejen, že kažý to dělá JINAK, ale někoho to ani NENAPADNE, že by to měl udělat stolt
Někteří lidé myslí pouze prvoplánově, nespuštějí se do dalších vrstev...
Nu a o tom, že když už to někdo umí, tak to každý může dělat jinak, tak o tom žádná stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#137 16. 7. 2011 11:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Arcanum, nezdá. Troufám si říct, že většina, ne-li všichni ti tady často nerozumí.

majko, napadlo tě někdy, že to může být i naopak?
Že je to třebas i Arcanum, která tu velmi často nerozumí těm druhým?

Ono vyznačovat se rozdílným myšlením představuje totiž riziko na obě strany...nikdo nerozumí mně, ale ani já nejsem shopna pochopit druhé, protože "mi to běhá jinak".
Co?

Já nevím, jak to je, ale Arcnum nelze upřít fakt, že nepropadá amoku, nerozčiluje se a snaží se druhým porozumět.
Nejde přece o to s ní ve všem souhlasit a ani ona to myslím od druhých neočekává.., jde jen o vzájemné porozumění pro komunikaci toho druhého.
A když to nejde, tak to nejde.
No a?
Zboří se svět?wink
Podle mně je hlavní neupdat do infantilních invektiv, jak se tu bohužel vůči ní často děje - viz narážky na její češtinu.

Není tady

#138 16. 7. 2011 11:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

Stejně si myslím, že je to způsobeno i tvou velkou jazykovou barierou.

Tim to opravdu nebude majkafo. smile

Jsem téhož názoru.
Arcanum je Češka žijící v zahraničí, je tak?
V tom případě je jazyková bariera jen iluzí stolt

Není tady

#139 16. 7. 2011 11:21

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

A obdivuju Pan, jak už dovede být v klidu

Myslim ze je hodna obdivu. A je podle mne dobre udrzet si klid. smile

Možná vnímám blbě, ale mám pocit, že má co dělat, aby se udržela. A já se neudržuju. K čemu se přemáhat?
Jak by řekl můj tatínek - často "táraš dve na tri" a nemá to hlavu ani patu.

Ano, majko, vnímáš blbě stolt
Já přenýšlím hodně podobně jako Arcanum, ostré hrany mezi mnou a hirondel se nám podařilo značně obrousit a pokud jde o Arcnum, žádné nové nevznikly. Bylo by asi nenormální, kdybychom měly na vše stejný názor, to že ho nemáme, neznamená, že tu musím okusovat klávesnici. Nakonec znáš mě - já bych si takové násilí nedělala. A to vůbec s nikým stolt

Není tady

#140 16. 7. 2011 11:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

Pan, děkuju za Tvůj názor

Rádo se stalo, pokud ti to alespoň malinko pomůže odpovědět si na tvé otázky, rádo se stalo dvojnásob stolt

Není tady

#141 16. 7. 2011 17:41

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

dusička napsal(a):

A to bych právě milé dámy řekla,že je špatně.
ženský za každou cenu chtěli mužům dokázat, že na ně maj, že jsou lepší (no a jsou lepší - to my víme, že)
a co maj jako dělt chlapi. Vždyt je tolik mužský práce,na kterou ženská nemá. - Lízt po lešení, těžké věci tahat, řídit bagr v bahnu atd atd.
Mám syny - a tudíš si nechci myslet, že chlapi jsou něco mín. Nejsou.

No to ja si taky myslim. Ja protestuji proti tomu, rozdelovat lidstvo na horsi a na lepsi. A tvrdit, ze muzi maji universalne rezervovana mista, na ktere se cpou zeny, je absurdita. Na tech pozicich maji byt proste lidi.

Nepovazuji muze za nejaky vzor, to je taky absurdni. To se neda nijak oduvodnit. Muzi maji vic svalu, to je vsechno.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#142 16. 7. 2011 17:50

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Chtěla bych vidět ženskou ve slévárně, v dolech nebo třeba se sbíječkou, ženskou, která v lese s motorovou pilou kácí stromy.................
Na některý práce je prostě potřeba chlap, málokterá ženská takový práce zvládne. Řekla bych, že chlapi jsou schopní dělat ženský práce ve větší míře než opačně.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#143 16. 7. 2011 18:15

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Neni to treba tak ze ta zena k detem a do kuchyne od prirody patri?
Jenže v době, kdy chlapi ještě lovili, to bylo spravedlivé rozdělení, protože když chlapa na lovu sežral šavlozubej tygr, zbyli další, kteří se postarali, aby rod nevymřel, kdežto když zakousnul někde mezi bobulema ženu, odešly s ní většinou nejen její malé děti, ale i ty, které ještě mohla porodit.                     
A nejen že se "pokusili zavrit nas do kuchyne a k detem?" - jim se to v mnoha případech povedlo.
Například panna Maria byla neposkvrněnou matkou Boží, takže (podle katolického výkladu) je nejvyšší možná pocta být matkou - tedy se "nerozptylovat" jinými záležitostmi, z kteréhožto nerozptylování se následně rezultuje "tomu nemůžeš rozumět" (se svým úzkým obzorem dětí a domcnosti), což úžasně slouží k tomu, aby byla žena označkována jako "hloupá" a tedy snáze ovladatelná pro tu pochybnou slávu muže rodit, vychovávat, učit mluvit a posléze obdivovat, uctívat, nekriticky poslouchat a vůbec pečovat o jejich blaho.
No a aby to nebylo tak jednoduchý, udělali v tom další zmatek jiní muži, kteří je od těch ploten a kolíbek vyhnali do pracovního procesu pod propagací jakési pofidérní rovnosti pohlaví - jenže ta věta tomu nemůžeš rozumět" tam při vší rovnosti zůstala (bodejť - kdo by se staral?) a ty kolíbky taky, protože seberovnější chlap prostě ne a neporodí. Tudíž to v jisté době vypadalo tak, že na stavbě nebo ve fabrice deset ženskejch vozilo cihly, jezdilo s jeřábem a točilo soustruhem - ale dvacet chlapů jim dělalo mistry, počítalo vejplaty a samozřejmě ředitelovalo, generálněředitelovalo a ministrovalo.

Souhlas v mnohem!!!
Podrizeni zeny ale zaclo o par tisic let driv, nez v krestanstvi. Byt matkou nebyla ani tak pocta, ale jedinna prava uloha zeny. To u nekterych lidi strasi v hlave dodnes. Predevsim muzu.

Namitnu zde, ze presto, ze byla zena chapana jako inkubator, zeny vzdy, co svet svetem stoji, pracovaly. To je takovy mytus, ze ne. Uz proto, na zenskou praci existuji slova, napr. selka, porodni baba, pradlena, pradlena, (jednou s hackem na r) kojna, devecka, sluzka.

Nerozumim te podtrzene vete.

Upravil(a) sahleb (16. 7. 2011 18:17)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#144 16. 7. 2011 18:28

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Zlatej matriarchát. Kdyby tu byl stále, asi by se vývoj na Zemi ubíral jinudy. Nejsem feministka, ale ženy řeší věci a konflikty jinak.

Upravil(a) Daphné (16. 7. 2011 18:28)

Není tady

#145 16. 7. 2011 18:31

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, ženy, krom toho, že jsou dodnes matky, že dodnes pečují o teplo rodinného krbu, tak ještě i loví. kdežto chlapi dnes jen loví, jako to bylo vždycky. Tím lovem je míněno vydělávání peněz.
Ale zase je už dnes dost chlapů, kteří klidně zůstanou doma na otcovské "dovolené" s malým dítkem, a jsou i tací, kteří u toho zvládnou i to, co běžně zvládají matky. Nepodceňujme chlaapy, oni sice působí jako "primitivové" naladění na jeden program, ale je to proto, že jiný program jim nikdo nenaladil. Spousta chlapů je schopná se starat o domácnost a přitom chodit do práce a nepřestanou proto být chlapem.
Jinak to, co popisuje Sahleb, to dodnes platí ve arabském světě, tak je ženská míň než koza. Tam je ženská braná jako majetek, věc.
V civilozovaných zemích se tento jev vyskytuje taky, ale ne v takové míře, jako v muslimských zemích, ale zase to neplatí všude do důsledku.
A že ženský a chlapi mají často rozdílný myšlení, to je přece normální. Ale taky to není pravidlem.
To, co popsal Alkedos, tak má on, ale neznamená to, že to tak mají všichni chlapi.
Ale je taky pravda, že většina chlapů má ráda přímočartost a ne náznaky, takže já samam za sebe, když něco po chlapovi chci, řeknu přesně co chci a jak to chci. Nenaznačuju, pokud teda vím, že ten chlap náznaky nechápe. Měla jsem kdysi přítele, kterej náznaky chápal, takže když jsem řekla, že se mi něco líbí a bylo to pro něj dostupný, udělal to, koupil to, zařídil to. Což byl ale docela extrém.
Prostě berme chlapy takový, jací jsou a oni by nás tak měli brát taky. Nemůžu nikomu změnit myšlení.

Není tady

#146 16. 7. 2011 18:32

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Jsem toho názoru, že žena má od přírody větší schopnost intuice, porozumění a vnímání. Říkám VĚTŠÍ, takže netvrdím, že muž ji nemá vůbec. Ten má zase větší schopnost reakce, věci, ke ketrým ho inteligentí  žena inspirovala, zrealizovat. Muž snáze hledá řešení a prostě lépe umí "číst v mapách". Má to ve svém genetickém kodů.[/b]
Zda to v sobě ten či onen rozvine, to je věc druhá.

Mno, uz to tady bylo a ja to rada zopakuji.

smile Muzi jako celek maji schopnost "cteni v mapach" od nuly do maxima. (treba 100bodu)
smile Zeny jako celek maji schopnost "cteni v mapach" od nuly do maxima. (treba 100bodu)

To znamena, ze rozdil mezi zenou a muzem JE MENSI nez rozdil mezi muzi samotnymi.

TUdiz zcela  logicky:
Jak je videt z tohoto prikladu, tak muzi jako celek to vubec nemaji dano geneticky.

Ja ctu v mapach bez problemu, pokud je to dano geneticky muzum, musim  byt muz. lol

PS: Specielne pro Pandoru: Anglikanska cirkev nevznikla kvuli zene. kapitulation

Upravil(a) sahleb (16. 7. 2011 18:37)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#147 16. 7. 2011 18:38

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Proč by mělo být pravidlem, že chlapi "umí číst v mapách a neumějí poslouchat", teda spíš naslouchat. Není to pravidlem a není to tak. Stejně tak ženy umí číst v mapách a třeba i neumějí naslouchat. Jsou chlapi, co mají intuice, jsou empatičtí a vnímaví a citliví. Jsou ženy, který nemají intuice, nejsou empatické, ani vnímavé a citlivé. Tak to prostě je, lidi jsou různí, mají různý povahy, charaktery a různě mají nastavený jednání vůči druhým osobám (ne jen druhému pohlaví).
Jsou chlapi, co se dokážou postarat o malý dítě, o domácnost, třeba líp než některý ženský. A jsou to pořád chlapi, nejsou proto zženštilí.
Některý příspěvky mi zavání averzí vůči chlapům.

Není tady

#148 16. 7. 2011 18:49

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

To, ze muzi "lovi"., neboli v prenesenem slova smyslu vydelavalia vydxelavaji  penize a zeny ne, je nesmysl.

Zeny vzdycky "lovily" staraly se o obzivu (SAMOZEJME), pracovaly a vydelavaly penize. Tomu se nesmi verit.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#149 16. 7. 2011 18:50

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Proč by mělo být pravidlem, že chlapi "umí číst v mapách a neumějí poslouchat", teda spíš naslouchat. Není to pravidlem a není to tak. Stejně tak ženy umí číst v mapách a třeba i neumějí naslouchat. Jsou chlapi, co mají intuice, jsou empatičtí a vnímaví a citliví. Jsou ženy, který nemají intuice, nejsou empatické, ani vnímavé a citlivé. Tak to prostě je, lidi jsou různí, mají různý povahy, charaktery a různě mají nastavený jednání vůči druhým osobám (ne jen druhému pohlaví).
Jsou chlapi, co se dokážou postarat o malý dítě, o domácnost, třeba líp než některý ženský. A jsou to pořád chlapi, nejsou proto zženštilí.
Některý příspěvky mi zavání averzí vůči chlapům.

Mei averzi vuci zenam,ktera by se nemela menit, jinak ZTRATI SVOU ZENSKOST a  svetjde do kopru. Tedy jako ze uz to tady mame.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#150 16. 7. 2011 19:02

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Sahleb, ale jak chceš docílit toho, aby byla přesně držená ta hranice, kdy ženská je braná opravdu jako ženská, která "by měla mít" v životě postavení ženy, ale aby už nebyla brána jako majetek, aby měla stejně zachovaný práva jako muž. Nevím, jestli to popisuju dost srozumitelně, ale pokud se žena stane závislou na mužích, třeba tím, že muž zase bude "lovit" a žena pečovat o rodinný krb, ale sama se nazabezpečí, protože přestane lovit. Tím pádem bude plně závislá na muži. A muži ji začnou brát jako svůj majetek, bez jakýchkoliv práv.

Jsem proto, aby se mužské a ženské role a práce dělily, už proto, že muž nemůže rodit děti a žena nemůže dělat určitý druh prací, protože na to není fyzicky stavěná. Ale jinak jsem pro rovná práva, v tom, že za stejnou práci bude žena placená stejně jako muž. A taky nevidím důvod, proč by muž nemohl nakoupit, uklidit a třeba vyprat, když na to má momentálně čas.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí