6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Wiki napsal(a):
Alkedos napsal(a):
[b]]"..Tenkrát jetě eny uměly ocenit, e ijí s primitivy..."
[/b
hm...to byl jako pokus io vytučnění poslední věty, která mě pobavila...
no a nefungovalo by to fakticky líp, kdybysme ty chlapy takto braly a milovaly je takovou tou bezpodmínečnou láskou, jak milujeme třeba své čoklíky ? I kdy víme, e jsou to vlastně takoví vychytralí nezbedové ?
Ovem to by nám zase oni museli oplácet stejnou oddaností, jak ti nai pesani a být stejně tak vděční za to, e je nakrmíme, občas pustíme z vodítka a někdy taky vezmeme do pelíku......
Moná by to nakonec fungovalo líp, ne ono "hluboké vzájemné porozumění" , které sebou přináí zbytečně moc třecích ploch ...
Upravil(a) mia (15. 7. 2011 15:03)
Není tady
Alkedos napsal(a):
majkafa napsal(a):
Ani víc, ani míň, ani v jistém smyslu stejně.
Jsme "jenom" JINÍ. A vo tom to je.
Mi napadá vtip - v čem jsou mu a ena stejní nebo rozdílní? Zezadu se podobají a zepředu do sebe zapadají.
BTW: Chodíte jetě s holkama někam, kdy ne do Pece? Rád Tě zase po letech čtu.
Já u ne, moná někteří se jetě setkávají.
Taky tě ráda čtu, mám pocit, e jsi v pohodě a ty světlé vlasy ti moc sluí. Ta černá byla troku moc černá.
Opravila jsem vtip, u jsem si vzpomněla na ten zadek
Přeji ti hezké dny a hodně radosti.
Upravil(a) majkafa (15. 7. 2011 15:57)
majkafa napsal(a):
Taky tě ráda čtu, mám pocit, e nejsi v pohodě a ty světlé vlasy ti moc sluí.
Děkuju, to je moje barva a tak to má být.
Proč myslí, e nejsem v pohodě, e jsem sem zase zavítal? To ví, dobří holubi se vracejí. A těká doba si ádá své, ale neztěuji si, to by bylo rouhání.
Tak nějak jsem si po čase přečetl stará vlákna a trochu se mi zastesklo, vechno zlé je pro něco dobré a vechno je jinak. Koukal jsem, e spousta holek u sem nechodí a některé si smazaly nicky úplně. Dá se na to ale nahlíet pozitivně, e u jsou za vodou a Babinet nepotřebují.
Přeju Ti hezký víkend
-------
Vem ostatním pochopitelně té a omlouvám se
Není tady
Jéi, já to spletla, u jsem to opravila.
Nemělo tam být nejsi, ale jsi.
dusička napsal(a):
Obecně: ena je inspirátor, mu realizátor jo
A mmch moje babička říkala , holka (a bude něco chtít) kdy bude ikovná, udělá to tak, aby si chlap myslel, e to vymyslel on
Moje babička mi tohle říkala taky...neměly my jsme nakonec stejnou babičku?
Není tady
mariposa napsal(a):
Mám otázku.
V současné době je vidět, e se tradiční role mění, převrací. Někteří chlapy zůstavají na mateřské a některé enské vedou velké firmy. Mě zajímá jestli tahle změna v mylení a v přístupu k základním hodnotám je naučená prostředím v kterém člověk vyrůstá nebo jestli to má hlubí povahu?
Mně se v dětství věnoval předevím táta, tedy mu. Pamatuju si, e u jako malá jsem vyhledávala role tatínků, doktorů, muů, nebyly to role maminek. Dnes ani v partnerství se necítím být enou. Naopak můj partner v dětství hodně inklinoval k matce, k otci neměl blízký vztah. V naem souití mám dojem, e máme vyměněné role, e on má enské tendence a já muské. Je to výchovou?
Mari já nevím.
Moná by ti mohly odpovědět právě ty děti, jejich matky vedou ty velké firmy a tak jim pohádky na dobrou noc vypráví v lepím případě tatínek, v horím chůva... Tyhle děti v drtivé větině v dospělosti na ty firmy kalou, nepokračují v tradici a nechtějí se "pomamit" a nakonec ani "potatit"...
A v partnerských rolích obecně mají zmatek.
Moná si můe sama odpovědět, kdy si uvědomí, proč tě to vlastně víc táhlo k tátovi ně k mámě...
Já osobně si myslím, e tohle je hodně o zvládnutých/nezvládnutých rodičovských rolích...
Faktem také je, e mnohdy se role obracejí ne proto, e by to partnerům vyhovovalo, ale protoe je to výhodnějí pro rodinný rozpočet - ena má lépe placenou práci ne mu, mu můe pracovat z domova, kdeto ena musí být přítomna na pracoviti a její plat rodina nemůe postrádat, protoe by to finančně neutáhla.... Prostě tahle doba s sebou nese různé změny tradic. Zda je to dobře, to se ukáe, a doroste první druhá generace dětí, která projde touhle rodinnou výchovou.
Na druhou stranu je tu také velké mnoství rodin, kde mu "loví", ena "udruje oheň a vychovává děti". Táta se doma zdruje sporadicky, máma je sama na děti i na domácnost a kdy to umocní atmosferou takového praského satelitu,je to taky dost mňamka.
po*ným faktem ale zůstává, e dítě se učí nápodobou - kopíruje to, co vidí doma. Taky nic jiného se ani naučit nemůe, e? A dítě je velmi vnímavé, take kopíruje nejen to, co vidí,ale i to, co cítí, vnímá....Učebnice psyhologie dítěte svorně tvrdí, e to, co do něj vloí do jeho tří let, bude určovat jeho dalí ivot.
Moná proto sis přitáhla partnera s opačným nastavením, protoe jinak by ti vztah nefungoval a nebo právě proto, abyste si to vzájemně "narovnali". To můe říci jen ty sama, jak to máte.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
"Umi veci spojovat a pospojovat lepe muz nebo zena? "
Myslím, e tohle není dobrá otázka, e je celkem zbytečné ji takhle stavět.
Kadý si pospojuje a propojí věci jinak.
- ena a mu propojují věci JINAK, protoe jak u jsem několikrát řekla, jsou JINÍ.
Osobne si Pan myslim,ze neni treba tvrdit jaka otazka je dobra a jaka ne (jestli dobra,mene dobra ,mizernaspatna,lepsi,horsi atd. ) ,neni treba ani tvrdit jestli je zbytecne nebo neni otazky stavet jak jsou staveny.
Ja otazku postavila podle sve volby a podle ni byla postavena dobre.
Jestli me rozumis.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Myslím, e tohle není dobrá otázka, e je celkem zbytečné ji takhle stavět.
Kadý si pospojuje a propojí věci jinak.
- ena a mu propojují věci JINAK, protoe jak u jsem několikrát řekla, jsou JINÍ.Osobne si Pan myslim,ze neni treba tvrdit jaka otazka je dobra a jaka ne (jestli dobra,mene dobra ,mizernaspatna,lepsi,horsi atd. ) ,neni treba ani tvrdit jestli je zbytecne nebo neni otazky stavet jak jsou staveny.
Ja otazku postavila podle sve volby a podle ni byla postavena dobre.
Jestli me rozumis.
Nu, já nic netvrdím, jen zase podle své volby tu otázku nepovauji za dobrou, protoe pro mne o ničem nevypovídá.
Tvoje a moje svobdná volba na to prostě má jiný názor
Není tady
Rozumim,ale vidim to stale tak ze tvrdis-tvrdis svuj nazor ze otazka je podle Tebe postavena spatne.
Není tady
Podle mého jsou toti "věci" a "věci"
ena umí pospojovat lépe ne mu oblečení, tak aby ladilo k sobě, pospojuje nákupy, vaření, uklízení plus děti k tomu.
Mu zase umí lépe pospojovat k sobě cihly, dá do kupy autodráhu, stavebnici.
I kdy si myslím, v některé eně je víc v některé mín té mukosti. A není to výchovou, ale genema. Třeba já jako malá holka jsem si nehrála s panenkama ,ale bavili mě stavebnice, hrála s klukama fotbal (jsem spí technický typ).
Není tady
Arcanum napsal(a):
Rozumim,ale vidim to stale tak ze tvrdis-tvrdis svuj nazor ze otazka je podle Tebe postavena spatne.
Arcanum - já si myslím, e otázka je postavená patně, protoe podle mého nelze na ní odpovědět jednoznačně slovem ena nebo mu
Není tady
A ted mě napadlo - e tu psal Alkedos o vaření.
Vdyt to přeci není enská práce. Co znám tak chlapi umí výborně vařit, umí třeba líp ochutit gulá, vaří mnamky.
SPí si enský jsou víc na takový jemnějí práce - jako pečení cukroví. To vyaduje zručnost, pečlivost, hezky naskládat vedle sebe. Malinký kousíčky. Mui raději ve ve velkém
Není tady
Arcanum - a Ty umí na svou otázku odpovědět?
Není tady
Arcanum napsal(a):
Nu kdy to vidí tak, e svůj názor TVRDÍM, tak ho pro tebe tvrdím.
Nejsem hnidopich, na něm samotném to pro mně, zda ho VYJADŘUJI nebo TVRDÍM, absolutně nic nezmění
Není tady
rejka napsal(a):
dusička napsal(a):
Obecně: ena je inspirátor, mu realizátor jo
A mmch moje babička říkala , holka (a bude něco chtít) kdy bude ikovná, udělá to tak, aby si chlap myslel, e to vymyslel onMoje babička mi tohle říkala taky...neměly my jsme nakonec stejnou babičku?
Jo a taky moje babička říkávala, ty chlapi jsou stále jak malí děti. Zapojí se do hry a představí si, e jsou malí kluci. To enská nedokáe. I kdy si s dětma hraje, stále je mylenkama chvilkově jinde.
Není tady
Ano, dusičko, s tím mohu nadeně souhlasit.
Vimni si někdy, kdy je třeba u někoho doma něco spravit - manel si s tím třeba neví rady, tak zavolá souseda, radí se, soused přivolá třeba svého vagra, nedospělí synové koukají, radí se vichni a pak na to třeba společně přijdou.
To je taková ta muská zaujatost věcmi a muské společenství v jednom, které v sobě ti chlapi mají zakódováno. Tak, jako se neandrtálci společně radili, jak na mamuta, tak, jako se kdysi radili, jak do bitvy, tak se i dneska chlapi hrozně rádi seskupují dohromady, kdy je třeba řeit nějaký problém A s hračičkováním to má taky hodně co společného, protoe je úplně fuk, jestli ti chlapi dávají dohromady novou sekačku, sestavují policovou stěnu nebo se hrabou v motorkách, princip je podle mě naprosto stejnej
Není tady
Arcanum napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
... umím věci propojovat a spojovat, take mi mnohdy nedojde, e ne kadý má tuhle schopnost a ztrácí se v tom....
Pan ,vypujcim si tyhle Tvoje slova.
Umi veci spojovat a pospojovat lepe muz nebo zena?
Holky ,ja nevim jestli Vam vubec budu schopna vysvetlit jak osobne premyslim,jak me proskakuje mysleni a jak si ja pospojuju a propojuju veci v diskuzi.
Otazka me napadla v souvislosti s tim co pises Pan uplne nahore.
Pandora pise ze ne kazdy ma tuhle schopnost(propojovat-pospojivat) a to vlastne neni teda vubec mozny,protoze jde o to ze kazdy ji ma,jen si kazdy pospojuje a propojuje pouze jinak. (S cim ja sama take souhasim ze kazdy to ma jinak.)
Dusicko ,na svoji otazku neznam odpoved. Chapu ze kazdy si neco pospojuje nejak nebo jinak,ale zajimalo me jestli tahle schopnost o ktere mluvila Pandora je necim co by se dalo nebo nedalo priradit spise zenam -muzum.
Ted uz se jevi ze tu schopnost ma tedy kazdy.
Uf!
(myslenky se mnohdy tezko vyjadruji-me )
Není tady
Arcanum, pro mě přemýlí naprosto nepochopitelně a děsně mě to tvé psaní rozčiluje. Nevím proč. Jsem z tvého psaní povětinou jelen letěl jetelem.
Jak mi psal před chvílí syn, kdy jsem mu psala, e na mě nová mikrovlnka stále pípá a nevím, co chce, mám rtfm.
I k tvému mylení bych potřebovala rtfm, čili, jak mi syn vysvětlil - Read the Fucking manual
Nikdy jsem se s člověkem, co píe pro mě tak nepochopitelně, nesrozumitelně a zmateně, nesetkala. marjá, někdy mě to ták rozčiluje. A obdivuju Pan, jak u dovede být v klidu, kdy ti v klidu odpovídá na tu stupidos frage.
Upravil(a) majkafa (15. 7. 2011 17:17)
Pandorraa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Nu kdy to vidí tak, e svůj názor TVRDÍM, tak ho pro tebe tvrdím.
Nejsem hnidopich, na něm samotném to pro mně, zda ho VYJADŘUJI nebo TVRDÍM, absolutně nic nezmění
No to je jasny jako facka ze na tom jestli me svuj nazor tvrdis nebo ne,se na nem samotnem nic nemeni.
Ale ze ho tvrdis na tom se taky nic nemeni.
Není tady
majkafa napsal(a):
Arcanum, pro mě přemýlí naprosto nepochopitelně a děsně mě to tvé psaní rozčiluje. Nevím proč. Jsem z tvého psaní povětinou jelen letěl jetelem.
Jak mi psal před chvílí syn, kdy jsem mu psala, e na mě nová mikrovlnka stále pípá a nevím, co chce, mám rtfm.
I k tvému mylení bych potřebovala rtfm, čili, jak mi syn vysvětlil - Read the Fucking manual
O Tobe to majkafo vim ze pro Tebe je moje mysleni nepochopitelne.
Ale snad se tim rozcilenim nenechas nejak moc pohltit.
Zda se ze to moje premysleni bude tezsi i pro jine. Ale to nevadi,je to jak to je.
Není tady
majkafa napsal(a):
A obdivuju Pan, jak u dovede být v klidu
Myslim ze je hodna obdivu. A je podle mne dobre udrzet si klid.
Není tady
Arcanum, nezdá. Troufám si říct, e větina, ne-li vichni ti tady často nerozumí. Jetě jsem tam dopsala něco, do předchozího příspěvku.
Btw co kdybys nám dala na své přemýlení ten Fucking Manual?
Stejně si myslím, e je to způsobeno i tvou velkou jazykovou barierou.
majkafa napsal(a):
Tim to opravdu nebude majkafo.
Není tady
Arcanum napsal(a):
majkafa napsal(a):
A obdivuju Pan, jak u dovede být v klidu
Myslim ze je hodna obdivu. A je podle mne dobre udrzet si klid.
Moná vnímám blbě, ale mám pocit, e má co dělat, aby se udrela. A já se neudruju. K čemu se přemáhat?
Jak by řekl můj tatínek - často "tára dve na tri" a nemá to hlavu ani patu.
Arcanum napsal(a):
majkafa napsal(a):
Tim to opravdu nebude majkafo.
Bude, heh. Vím, e nerozumí spoustě "národních" výrazů nebo jak to říct. Nerozumí narákám převzatým z filmů a pod., které se tady běně pouívají atd.