Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 15. 7. 2011 15:02

mia
♥♥♥♥♥♥-

Re: Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách.

Wiki napsal(a):

Alkedos napsal(a):

[b]]"..Tenkrát ještě ženy uměly ocenit, že žijí s primitivy..." big_smile

[/b
lol lol

hm...to byl jako pokus io vytučnění poslední věty, která mě pobavila...roll

no a nefungovalo by to fakticky líp, kdybysme ty chlapy takto braly a milovaly je takovou tou bezpodmínečnou láskou, jak milujeme třeba své čoklíky winklollol ? I když víme, že jsou to vlastně takoví vychytralí nezbedové ?

Ovšem to by nám zase oni museli oplácet stejnou oddaností, jak ti naši pesani a být stejně tak vděční za to, že je nakrmíme, občas pustíme z vodítka a někdy taky vezmeme do pelíšku...lollol...

Možná by to nakonec fungovalo líp, než ono "hluboké vzájemné porozumění"  vissla, které sebou přináší zbytečně moc třecích ploch winkvisslalol...

Upravil(a) mia (15. 7. 2011 15:03)

Není tady

#102 15. 7. 2011 15:54

majkafa
Host

Alkedos napsal(a):

majkafa napsal(a):

Ani víc, ani míň, ani v jistém smyslu stejně.
Jsme "jenom" JINÍ. A vo tom to je.
Mi napadá vtip - v čem jsou muž a žena stejní nebo rozdílní? Zezadu se podobají a zepředu do sebe zapadají. big_smile

godlike smile

BTW: Chodíte ještě s holkama někam, když ne do Pece? Rád Tě zase po letech čtu. smile

Já už ne, možná někteří se ještě setkávají.
Taky tě ráda čtu, mám pocit, že jsi v pohodě a ty světlé vlasy ti moc sluší. Ta černá byla trošku moc černá. par

Opravila jsem vtip, už jsem si vzpomněla na ten zadek big_smile
Přeji ti hezké dny a hodně radosti.

Upravil(a) majkafa (15. 7. 2011 15:57)

#103 15. 7. 2011 16:04

Alkedos
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Taky tě ráda čtu, mám pocit, že nejsi v pohodě a ty světlé vlasy ti moc sluší.

Děkuju, to je moje barva a tak to má být. smile
Proč myslíš, že nejsem v pohodě, že jsem sem zase zavítal? To víš, dobří holubi se vracejí. A těžká doba si žádá své, ale neztěžuji si, to by bylo rouhání. smile
Tak nějak jsem si po čase přečetl stará vlákna a trochu se mi zastesklo, všechno zlé je pro něco dobré a všechno je jinak. Koukal jsem, že spousta holek už sem nechodí a některé si smazaly nicky úplně. Dá se na to ale nahlížet pozitivně, že už jsou za vodou a Babinet nepotřebují. smile

Přeju Ti hezký víkend par

-------

Všem ostatním pochopitelně též a omlouvám se smile offtopic

Můžete stokrát dokázat nepravdivost lživého výroku, stejně se vždycky najdou lidé, kteří mu uvěří.

Není tady

#104 15. 7. 2011 16:06

majkafa
Host

Jéžiš, já to spletla, už jsem to opravila.
Nemělo tam být nejsi, ale jsi. big_smile

#105 15. 7. 2011 16:08

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

dusička napsal(a):

Obecně: žena je inspirátor, muž realizátor jo tummenupp
A mmch moje babička říkala , holka (až budeš něco chtít) když budeš šikovná, udělᚠto tak, aby si chlap myslel, že to vymyslel on wink

Moje babička mi tohle říkala taky...neměly my jsme nakonec stejnou babičku? big_smile

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#106 15. 7. 2011 16:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

Mám otázku.
V současné době je vidět, že se tradiční role mění, převrací. Někteří chlapy zůstavají na mateřské a některé ženské vedou velké firmy. Mě zajímá jestli tahle změna v myšlení a v přístupu k základním hodnotám je naučená prostředím v kterém člověk vyrůstá nebo jestli to má hlubší povahu?
Mně se v dětství věnoval především táta, tedy muž. Pamatuju si, že už jako malá jsem vyhledávala role tatínků, doktorů, mužů, nebyly to role maminek. Dnes ani v partnerství se necítím být ženou. Naopak můj partner v dětství hodně inklinoval k matce, k otci neměl blízký vztah. V našem soužití mám dojem, že máme vyměněné role, že on má ženské tendence a já mužské. Je to výchovou?

Mari já nevím.

Možná by ti mohly odpovědět právě ty děti, jejichž matky vedou ty velké firmy a tak jim pohádky na dobrou noc vypráví v lepším případě tatínek, v horším chůva... Tyhle děti v drtivé většině v dospělosti na ty firmy kašlou, nepokračují v tradici a nechtějí se "pomamit" a nakonec ani "potatit"...
A v partnerských rolích obecně mají zmatek.

Možná si můžeš sama odpovědět, když si uvědomíš, proč tě to vlastně víc táhlo k tátovi něž k mámě...
Já osobně si myslím, že tohle je hodně o zvládnutých/nezvládnutých  rodičovských rolích...

Faktem také je, že mnohdy se role obracejí ne proto, že by to partnerům vyhovovalo, ale protože je to výhodnější pro rodinný rozpočet - žena má lépe placenou práci než muž, muž může pracovat z domova, kdežto žena musí být přítomna na pracovišti a její plat rodina nemůže postrádat, protože by to finančně neutáhla.... Prostě tahle doba s sebou nese různé změny tradic. Zda je to dobře, to se ukáže, až doroste první druhá generace dětí, která projde touhle rodinnou výchovou.

Na druhou stranu je tu také velké množství rodin, kde muž "loví", žena "udržuje oheň a vychovává děti". Táta se doma zdržuje sporadicky, máma je sama na děti i na domácnost a když to umocníš atmosferou takového pražského satelitu,je to taky dost mňamka.

po*ným faktem ale zůstává, že dítě se učí nápodobou - kopíruje to, co vidí doma. Taky nic jiného se ani naučit nemůže, že? A dítě je velmi vnímavé, takže kopíruje nejen to, co vidí,ale i to, co cítí, vnímá....Učebnice psyhologie dítěte svorně tvrdí, že to, co do něj vložíš do jeho tří let, bude určovat jeho další život.

Možná proto sis přitáhla partnera s opačným nastavením, protože jinak by ti vztah nefungoval a nebo právě proto, abyste si to vzájemně "narovnali". To můžeš říci jen ty sama, jak to máte.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#107 15. 7. 2011 16:21

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

"Umi veci spojovat a pospojovat lepe muz nebo zena? "

Myslím, že tohle není dobrá otázka, že je celkem zbytečné ji takhle stavět.

Každý si pospojuje a propojí věci jinak.
- žena a muž propojují věci JINAK, protože jak už jsem několikrát řekla, jsou JINÍ.

Osobne si Pan myslim,ze neni treba tvrdit jaka otazka je dobra a jaka ne (jestli dobra,mene dobra ,mizernaspatna,lepsi,horsi atd. ) ,neni treba ani tvrdit jestli je zbytecne nebo neni otazky stavet jak jsou staveny. smile

Ja otazku postavila podle sve volby a podle ni byla postavena dobre.
Jestli me rozumis.  smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#108 15. 7. 2011 16:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Myslím, že tohle není dobrá otázka, že je celkem zbytečné ji takhle stavět.

Každý si pospojuje a propojí věci jinak.
- žena a muž propojují věci JINAK, protože jak už jsem několikrát řekla, jsou JINÍ.

Osobne si Pan myslim,ze neni treba tvrdit jaka otazka je dobra a jaka ne (jestli dobra,mene dobra ,mizernaspatna,lepsi,horsi atd. ) ,neni treba ani tvrdit jestli je zbytecne nebo neni otazky stavet jak jsou staveny. smile

Ja otazku postavila podle sve volby a podle ni byla postavena dobre.
Jestli me rozumis.  smile

Nu, já nic netvrdím, jen zase podle své volby tu otázku nepovažuji za dobrou, protože pro mne o ničem nevypovídá.
Tvoje a moje svobdná volba na to prostě má jiný názor stolt

Není tady

#109 15. 7. 2011 16:31

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Rozumim,ale vidim to stale tak ze tvrdis-tvrdis svuj nazor ze otazka je podle Tebe postavena spatne. wink

Není tady

#110 15. 7. 2011 16:33

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Podle mého jsou totiž "věci" a "věci"
žena umí pospojovat lépe než muž oblečení, tak aby ladilo k sobě, pospojuje nákupy, vaření, uklízení plus děti k tomu.
Muž zase umí lépe pospojovat k sobě cihly, dá do kupy autodráhu, stavebnici. stolt

I když si myslím, v některé ženě je víc v některé mín té mužkosti. A není to výchovou, ale genema. Třeba já jako malá holka jsem si nehrála s panenkama ,ale bavili mě stavebnice, hrála s klukama fotbal (jsem spíš technický typ).

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#111 15. 7. 2011 16:34

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum napsal(a):

Rozumim,ale vidim to stale tak ze tvrdis-tvrdis svuj nazor ze otazka je podle Tebe postavena spatne. wink

Arcanum - já si myslím, že otázka je postavená špatně, protože podle mého nelze na ní odpovědět jednoznačně slovem žena nebo muž

Není tady

#112 15. 7. 2011 16:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A ted mě napadlo - že tu psal Alkedos o vaření.
Vždyt to přeci není ženská práce. Co znám tak chlapi umí výborně vařit, umí třeba líp ochutit guláš, vaří mnamky.
SPíš si ženský jsou víc na takový jemnější práce - jako pečení cukroví. To vyžaduje zručnost, pečlivost, hezky naskládat vedle sebe. Malinký kousíčky. Muži raději vše ve velkém stolt

Není tady

#113 15. 7. 2011 16:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum - a Ty umíš na svou otázku odpovědět?

Není tady

#114 15. 7. 2011 16:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Nu když to vidíš tak, že svůj názor TVRDÍM, tak ho pro tebe tvrdím.
Nejsem hnidopich, na něm samotném to pro mně, zda ho VYJADŘUJI nebo TVRDÍM, absolutně nic nezmění big_smile

Není tady

#115 15. 7. 2011 16:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

rejka napsal(a):

dusička napsal(a):

Obecně: žena je inspirátor, muž realizátor jo tummenupp
A mmch moje babička říkala , holka (až budeš něco chtít) když budeš šikovná, udělᚠto tak, aby si chlap myslel, že to vymyslel on wink

Moje babička mi tohle říkala taky...neměly my jsme nakonec stejnou babičku? big_smile

lol
Jo a taky moje babička říkávala, ty chlapi jsou stále jak malí děti. Zapojí se do hry a představí si, že jsou malí kluci. To ženská nedokáže. I když si s dětma hraje, stále je myšlenkama chvilkově jinde.

Není tady

#116 15. 7. 2011 16:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Ano, dusičko, s tím mohu nadšeně souhlasit.
Všimni si někdy, když je třeba u někoho doma něco spravit - manžel si s tím třeba neví rady, tak zavolá souseda, radí se, soused přivolá třeba svého švagra, nedospělí synové koukají, radí se všichni a pak na to třeba společně přijdou.

To je taková ta mužská zaujatost věcmi a mužské společenství v jednom, které v sobě ti chlapi mají zakódováno. Tak, jako se neandrtálci společně radili, jak na mamuta, tak, jako se kdysi radili, jak do bitvy, tak se i dneska chlapi hrozně rádi seskupují dohromady, když je třeba řešit nějaký problém big_smile A s hračičkováním to má taky hodně co společného, protože je úplně fuk, jestli ti chlapi dávají dohromady novou sekačku, sestavují policovou stěnu nebo se hrabou v motorkách, princip je podle mě naprosto stejnej big_smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#117 15. 7. 2011 17:12

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

... umím věci propojovat a spojovat, takže mi mnohdy nedojde,  že ne každý má tuhle schopnost a ztrácí se v tom....

Pan ,vypujcim si tyhle Tvoje slova.  wink

Umi veci spojovat a pospojovat lepe muz nebo zena?

Holky ,ja nevim jestli Vam vubec budu schopna vysvetlit jak osobne premyslim,jak me proskakuje mysleni a jak si ja pospojuju a propojuju veci v diskuzi. smile

Otazka me napadla v souvislosti s tim co pises Pan uplne nahore. 

Pandora pise ze ne kazdy ma tuhle schopnost(propojovat-pospojivat) a to vlastne neni teda vubec mozny,protoze jde o to ze kazdy ji ma,jen si kazdy pospojuje a propojuje pouze jinak. (S cim ja sama take souhasim ze kazdy to ma jinak.)

Dusicko ,na svoji otazku neznam odpoved. Chapu ze kazdy si neco pospojuje nejak nebo jinak,ale zajimalo me jestli tahle schopnost o ktere mluvila Pandora je necim co by se dalo nebo nedalo priradit spise zenam -muzum.   

Ted uz se jevi ze tu schopnost ma tedy kazdy.

Uf!

(myslenky se mnohdy tezko vyjadruji-me )smile

Není tady

#118 15. 7. 2011 17:15

majkafa
Host

Arcanum, pro mě přemýšlíš naprosto nepochopitelně a děsně mě to tvé psaní rozčiluje. Nevím proč. Jsem z tvého psaní povětšinou jelen letěl jetelem.
Jak mi psal před chvílí syn, když jsem mu psala, že na mě nová mikrovlnka stále pípá a nevím, co chce, mám rtfm.
I k tvému myšlení bych potřebovala rtfm, čili, jak mi syn vysvětlil - Read the Fucking manual lollollol

Nikdy jsem se s člověkem, co píše pro mě tak nepochopitelně, nesrozumitelně a zmateně, nesetkala. šmarjá, někdy mě to ták rozčiluje. A obdivuju Pan, jak už dovede být v klidu, když ti v klidu odpovídá na tu stupidos frage. lol

Upravil(a) majkafa (15. 7. 2011 17:17)

#119 15. 7. 2011 17:16

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Nu když to vidíš tak, že svůj názor TVRDÍM, tak ho pro tebe tvrdím.
Nejsem hnidopich, na něm samotném to pro mně, zda ho VYJADŘUJI nebo TVRDÍM, absolutně nic nezmění big_smile

No to je jasny jako facka ze na tom jestli me svuj nazor tvrdis nebo ne,se na nem samotnem nic nemeni. big_smile

Ale ze ho tvrdis na tom se taky nic nemeni. winksmilebig_smile

Není tady

#120 15. 7. 2011 17:20

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Arcanum, pro mě přemýšlíš naprosto nepochopitelně a děsně mě to tvé psaní rozčiluje. Nevím proč. Jsem z tvého psaní povětšinou jelen letěl jetelem.
Jak mi psal před chvílí syn, když jsem mu psala, že na mě nová mikrovlnka stále pípá a nevím, co chce, mám rtfm.
I k tvému myšlení bych potřebovala rtfm, čili, jak mi syn vysvětlil - Read the Fucking manual lollollol

O Tobe to majkafo vim ze pro Tebe je moje mysleni nepochopitelne. smile

Ale snad se tim rozcilenim nenechas nejak moc pohltit. wink

Zda se ze to moje premysleni bude tezsi i pro jine. wink  Ale to nevadi,je to jak to je. smile

Není tady

#121 15. 7. 2011 17:22

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

A obdivuju Pan, jak už dovede být v klidu

Myslim ze je hodna obdivu. A je podle mne dobre udrzet si klid. smile

Není tady

#122 15. 7. 2011 17:22

majkafa
Host

Arcanum, nezdá. Troufám si říct, že většina, ne-li všichni ti tady často nerozumí. Ještě jsem tam dopsala něco, do předchozího příspěvku.
Btw co kdybys nám dala na své přemýšlení ten Fucking Manual? big_smile
Stejně si myslím, že je to způsobeno i tvou velkou jazykovou barierou.

#123 15. 7. 2011 17:24

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Tim to opravdu nebude majkafo. smile

Není tady

#124 15. 7. 2011 17:24

majkafa
Host

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

A obdivuju Pan, jak už dovede být v klidu

Myslim ze je hodna obdivu. A je podle mne dobre udrzet si klid. smile

Možná vnímám blbě, ale mám pocit, že má co dělat, aby se udržela. A já se neudržuju. K čemu se přemáhat?
Jak by řekl můj tatínek - často "táraš dve na tri" a nemá to hlavu ani patu.

#125 15. 7. 2011 17:25

majkafa
Host

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

Tim to opravdu nebude majkafo. smile

Bude, heh. Vím, že nerozumíš spoustě "národních" výrazů nebo jak to říct. Nerozumíš narážkám převzatým z filmů a pod., které se tady běžně používají atd.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí