Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 15. 7. 2011 12:20

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Re: Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách.

majkafa napsal(a):

Jedině, že by byla chlap. big_smile

Jo jsem i chlap. smile  A jsem i zena.
No a prave proto me i tohle tema zajima. smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#77 15. 7. 2011 12:41

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Pandorraa napsal(a):

sahleb napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

To, že některý muž rád vaří a někerá žena umí opravovat auta na tom nic nezmění. To je jen jejich osobí rozhodnutí, které nic nedokazuje ani nic nepopírá smile

Prave, ze dokazuje a zcela popira.

Já vím, že ti to zase nedá, nicméně statisíce let vývoje, kdy žena šla trochu jinudy než muž, aby se mohli vzájemně perfektně doplňovat, oproti století ženské snahy muži se ve všem vyrovnat a tak hloupě popřít svoje vlastní kvality, prostě nepřekecáš.
Žena a muž jsou naprosto jiní nejen vzhledem,ale i genetickou výbavou a schopnostmi. A je to tak správně smile

Napriklad jakymi schopnostmi? To by me fakt zajimalo.

Pokud se statisic let tyka, zenya muzi zili pohoromade a nesli jinudy.

Zadna zena se nechce vyrovnat muzum. Muz totiz neni universalno, vzor a ani dogma pro ostatni "mene vyvinute". To by byl dost pro zeny dost pomateny cil   dumbom

S tim poprenim vlastnich kvalit je co? To je takova ideologicka deverze,ve svepodstate. jeste pred sto lety tvrdili muzi zcela iracionalne, ze pokud se bude nejaka zena zabyvat pocty nebo ctenim, zmizi ji prsni zlaza a deloha atrofuje, tudiz prestane byt zenou. Koukam, ze padlo na urodnou pudu.

Ze nekery muz vari a zena umi opracvovat auta nic nepopira? Ze je to jejich rozhodnuti, tedy ze delaji samostatne ta ona rozhodnuti, ze nic nepopira? Prave ze ano. Rozhodnuti popira nejakou bilogii.

Upravil(a) sahleb (15. 7. 2011 12:56)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#78 15. 7. 2011 12:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sahleb napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

sahleb napsal(a):

Prave, ze dokazuje a zcela popira.

Já vím, že ti to zase nedá, nicméně statisíce let vývoje, kdy žena šla trochu jinudy než muž, aby se mohli vzájemně perfektně doplňovat, oproti století ženské snahy muži se ve všem vyrovnat a tak hloupě popřít svoje vlastní kvality, prostě nepřekecáš.
Žena a muž jsou naprosto jiní nejen vzhledem,ale i genetickou výbavou a schopnostmi. A je to tak správně smile

Pokud se statusic let tyka, zeny a  muzi zili pohoromade a nesli jinudy.

A uz si vubec nemyslim, ze se zeny chteji vyrovnat muzum. To by byl dost pomateny cil:dumbom:

Ze nekerymuz vari a zena umi opracvovat auta nic nepopira? Ze je to jejich rozhodnuti, tedy ze delaji samostatne ta ona rozhodnuti, ze nic nepopira? Prave ze ano.

Vůbec nerozumíš tomu, co říkám, takže z mého pohledu je tahle dikuze naprosto zbytečná.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#79 15. 7. 2011 13:00

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

sahleb napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Pokud se statusic let tyka, zeny a  muzi zili pohoromade a nesli jinudy.

A uz si vubec nemyslim, ze se zeny chteji vyrovnat muzum. To by byl dost pomateny cil:dumbom:

Ze nekerymuz vari a zena umi opracvovat auta nic nepopira? Ze je to jejich rozhodnuti, tedy ze delaji samostatne ta ona rozhodnuti, ze nic nepopira? Prave ze ano.

Vůbec nerozumíš tomu, co říkám, takže z mého pohledu je tahle dikuze naprosto zbytečná.

Ale rozumi,to bych nemohla odpovedet.

S tim poprenim vlastnich kvalit je co konkretne ? To je takova ideologicka deverze,ve sve podstate. Jeste pred sto lety tvrdili muzi zcela iracionalne, ze pokud se bude nejaka zena zabyvat pocty nebo ctenim, zmizi ji prsni zlaza a deloha atrofuje, tudiz prestane byt zenou. Koukam, ze padlo na urodnou pudu.

Ze nekery muz vari a zena umi opracvovat auta nic nepopira? Ze je to jejich rozhodnuti, tedy ze delaji samostatne ta ona rozhodnuti, ze nic nepopira? Prave ze ano. Rozhodnuti prave popira biologii.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#80 15. 7. 2011 13:08

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Sahleb napsala: Zadna zena se nechce vyrovnat muzum
Myslíš? No pravda, ženy chtějí být lepší než muži. stolt vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#81 15. 7. 2011 13:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

No pravda, ženy chtějí být lepší než muži.
Ale kdeže - ženy jsou lepší než muži http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png, tudíž nějaké vyrovnání se by bylo krokem zpět lol

Upravil(a) helena (15. 7. 2011 13:12)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#82 15. 7. 2011 13:19

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

"Nastavoval jsem přítelkyni internet v jejím bytě, nainstaloval WiFi router a konfiguroval IP  adresy...atd. Pričemž jsem hleděl do monitoru zaměřen na jeden cíl (jako muž hledí na  lovenou zvěř, shopen hledět na jeden objekt na velkou vzdálenost) naprosto zaměřen a  koncetrován na tuto činnost. "

No jak je mozne, ze kdyz jsme spolu s pritelem a on dela veci jeste daleko slozitejsi, nez nainstalovani routeru, antoz ma firmu (coz jsi mi pripomel, ze to mam jeste dneska udelat, postou prave doslel novy)  a klidne klabosi a odpovida na dotazy. U dalsich jsem to zazila taky, treba pri rizeni auta, nebo vypracovani kontrukce.

Mimochodem, uz jsem zde naznacila, ze schopnosti se nachazeji u obou pohlavi a rozdil mezi muzi samotnymi (ve zvladnuti techto ) je daleko vetsi nez rozdil mezi zenami a muzi. Co s tim?

Upravil(a) sahleb (15. 7. 2011 13:19)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#83 15. 7. 2011 13:21

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Ale kdeže - ženy jsou lepší než muži http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png, tudíž nějaké vyrovnání se by bylo krokem zpět lol

To se da taky tak rici, zvlaste na Babinetu to ma svoje misto  styrkastyrkalol

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#84 15. 7. 2011 13:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Sahleb - a není to klábosení v jejich oboru?

Není tady

#85 15. 7. 2011 13:26

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

helena napsal(a):

To se da taky tak rici, zvlaste na Babinetu to ma svoje misto  styrkastyrkalol

A to bych právě milé dámy řekla,že je špatně.
ženský za každou cenu chtěli mužům dokázat, že na ně maj, že jsou lepší (no a jsou lepší - to my víme, že)
a co maj jako dělt chlapi. Vždyt je tolik mužský práce,na kterou ženská nemá. - Lízt po lešení, těžké věci tahat, řídit bagr v bahnu atd atd.
Mám syny - a tudíš si nechci myslet, že chlapi jsou něco mín. Nejsou.

Není tady

#86 15. 7. 2011 13:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

a tudíš si nechci myslet, že chlapi jsou něco mín. Nejsou.
Ale ani víc, jak nám bývá často vnucováno.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#87 15. 7. 2011 13:30

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

... umím věci propojovat a spojovat, takže mi mnohdy nedojde, že ne každý má tuhle schopnost a ztrácí se v tom....

Pan ,vypujcim si tyhle Tvoje slova.  wink

Umi veci spojovat a pospojovat lepe muz nebo zena? 

Co se stane kdyz budou dva partneri zit spolu a jednomu (nevim kterymu) ze dvou nedojde (vubec si neuvedomi v ten nejaky jisty okamzik), ze ten druhy nema tu stejnou schopnost ?
(to znamena nebeha mu to v kebuli stejne -beha mu to jinak a nebo je momentalne jinde a nebo unavenej atd atd ).

Ja myslim ze tady dojde jak k nedorozumeni -nepochopeni,tak i k vzajemnym neshodam .

Neco podobneho jako v prikladu Alkedose v prvnim prispevku.  smile
------------------

Není tady

#88 15. 7. 2011 13:33

Alkedos
♥♥-----

Tak a je to tu. Již v prvním příspěvku jsem Vás prosil, abychom se nesnížili k přízemnímu srovnávání a dehonestacím jednoho či druhého pohlaví. Tak se totiž pozná skutečný nadhled, to je být nad věcí. Vysmívat se mužské nebo ženské nedokonalosti je naopak znak omezenosti. roll

Upravil(a) Alkedos (15. 7. 2011 13:35)

Můžete stokrát dokázat nepravdivost lživého výroku, stejně se vždycky najdou lidé, kteří mu uvěří.

Není tady

#89 15. 7. 2011 13:40

majkafa
Host

helena napsal(a):

a tudíš si nechci myslet, že chlapi jsou něco mín. Nejsou.
Ale ani víc, jak nám bývá často vnucováno.

Ani víc, ani míň, ani v jistém smyslu stejně.
Jsme "jenom" JINÍ. A vo tom to je.
Mi napadá vtip - v čem jsou muž a žena stejní nebo rozdílní? Zezadu v ničem a zepředu do sebe zapadají. big_smile

#90 15. 7. 2011 13:45

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

... umím věci propojovat a spojovat, takže mi mnohdy nedojde, že ne každý má tuhle schopnost a ztrácí se v tom....

Co se stane kdyz budou dva partneri zit spolu a jednomu (nevim kterymu) ze dvou nedojde (vubec si neuvedomi v ten nejaky jisty okamzik), ze ten druhy nema tu stejnou schopnost ?
(to znamena nebeha mu to v kebuli stejne -beha mu to jinak a nebo je momentalne jinde a nebo unavenej atd atd ).

Ja myslim ze tady dojde jak k nedorozumeni -nepochopeni,tak i k vzajemnym neshodam .

Arkanum a toto je co prosím?Řečnická otázka s vlastní odpovědí,či co?Absolutně nerozumím,co tím chtěl básník říci...

Upravil(a) Revliba (15. 7. 2011 13:47)

Není tady

#91 15. 7. 2011 13:48

Alkedos
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Ani víc, ani míň, ani v jistém smyslu stejně.
Mi napadá vtip - v čem jsou muž a žena stejní nebo rozdílní? Zezadu v ničem a zepředu do sebe zapadají. big_smile

godlike smile

BTW: Chodíte ještě s holkama někam, když ne do Pece? Rád Tě zase po letech čtu. smile

Můžete stokrát dokázat nepravdivost lživého výroku, stejně se vždycky najdou lidé, kteří mu uvěří.

Není tady

#92 15. 7. 2011 13:50

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Alkedos napsal(a):

Pandorrao

Děkuji za věcné poznatky i za to, že jsi to pochopila tak, jak jsem to myslel. smile

S tím lovem jsem to částečně popsal výše, ale pochopitelně jsem nevypsal kompletní seznam alternativ lovením sukní počínaje, vynálezy pokračuje a rybařením konče. Takže děkuji za doplnění. smile
Jak jinak zaměstnat mužskou ješitnost a soupeřivost, jejíž výsledným efektem je třeba třeskutý technologický vývoj. Je-li to tak dobře či nikoli je už na jinou diskusi. smile

Ad Tvé poznámky k přístupu k citovaným knížkám. Naprostý souhlas. stolt
Co se týká jiných civilizací, tak bych řekl, že ta západní se původním archetypům vzdaluje nejrychleji. A opět, je-li to dobře nebo špatně, je zase otázkou diskuse. smile

A pro pobavení jedna věta ze stejnojmenného filmu.

[b]]"..Tenkrát ještě ženy uměly ocenit, že žijí s primitivy..." big_smile

[/b
lol lol

hm...to byl jako pokus io vytučnění poslední věty, která mě pobavila...roll

Upravil(a) Wiki (15. 7. 2011 13:51)

Není tady

#93 15. 7. 2011 13:53

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

A tak to ma byt a jeste ze tak. smile Cobychom si pocli v tomhle svete kdyby v nem nebylo rozdilu. big_smile  Kdyby to do sebe neslo zapadnout ,pak uz tady nebudeme. smile

Není tady

#94 15. 7. 2011 13:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

------------------

Můj názor na to je, že tohle právě nená jen partnerský problém, je naproto fuk, sejde-li se žena a muž nebo žena a žena či muž a muž. Pokud jsou to tupci obecní, kteří neumějí vnímat toho druhého a neznají umění komunikace, tolerance a kompromisu, nedohodnou se na ničem a je fuk, co mají mezi nohama.

Jsem toho názoru, že žena má od přírody větší schopnost intuice, porozumění a vnímání. Říkám VĚTŠÍ, takže netvrdím, že muž ji nemá vůbec. Ten má zase větší schopnost reakce, věci, ke ketrým ho inteligentí  žena inspirovala, zrealizovat. Muž snáze hledá řešení a prostě lépe umí "číst v mapách". Má to ve svém genetickém kodů.
Zda to v sobě ten či onen rozvine, to je věc druhá.

Obecně: žena je inspirátor, muž realizátor. (Kvůli ženě vznikla anglikánská církev stolt)
Žena tvoří teplo domova, muž jeho bezpečí.
Pokud se dohodnou, že si to prohoděj, je to OK, ale je to vyjimka, která potvrzuje pravidlo.

Není tady

#95 15. 7. 2011 14:10

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Obecně: žena je inspirátor, muž realizátor jo tummenupp
A mmch moje babička říkala , holka (až budeš něco chtít) když budeš šikovná, uděláš to tak, aby si chlap myslel, že to vymyslel on wink

Upravil(a) dusička (15. 7. 2011 14:11)

Není tady

#96 15. 7. 2011 14:17

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

------------------

Můj názor na to je, že tohle právě nená jen partnerský problém, je naproto fuk, sejde-li se žena a muž nebo žena a žena či muž a muž. Pokud jsou to tupci obecní, kteří neumějí vnímat toho druhého a neznají umění komunikace, tolerance a kompromisu, nedohodnou se na ničem a je fuk, co mají mezi nohama.

Jsem toho názoru, že žena má od přírody větší schopnost intuice, porozumění a vnímání. Říkám VĚTŠÍ, takže netvrdím, že muž ji nemá vůbec. Ten má zase větší schopnost reakce, věci, ke ketrým ho inteligentí  žena inspirovala, zrealizovat. Muž snáze hledá řešení a prostě lépe umí "číst v mapách". Má to ve svém genetickém kodů.
Zda to v sobě ten či onen rozvine, to je věc druhá.

Obecně: žena je inspirátor, muž realizátor. (Kvůli ženě vznikla anglikánská církev stolt)
Žena tvoří teplo domova, muž jeho bezpečí.
Pokud se dohodnou, že si to prohoděj, je to OK, ale je to vyjimka, která potvrzuje pravidlo.

Ano, s tímto souhlasím, takto to vnímám taky.
A konkretně - vyznat se, trefit, zorientovat se, prostorová představivost - tyto věci musím uznat všem mužům, kteří se jakkoliv dotkli mého života

Ne nadarmo se duši říká, že muž je hlava rodiny, ale krkem, který s tou hlavou otáčí je žena big_smile Dávám tomu také za pravdu, a proto jsou všichni muži "chovní" (není to myšleno pejorativně!)

Upravil(a) Wiki (15. 7. 2011 14:20)

Není tady

#97 15. 7. 2011 14:20

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

------------------

Ano souhlas smile ,drzela jsem se vsak zamerne tematu (vztah zena -muz) ,abych nemichala pate pres devate.
To je prave to co tady od zacatku vidim. smile

Souhlasim totiz i s tim ze jakmile jeden se neumi vzit do druheho,tak je vymalovano.
A o to tu bezi- tohle neni totiz nic jednoduchyho a muze se to stat kazdemu raz ,dva. smile a veci jdou jinak nez by mohly.

Me zajimal taky i Tvuj nazor primo na tohle:  "Umi veci spojovat a pospojovat lepe muz nebo zena? "

Ty se o to zajimas proto me zajimala Tva odpoved. smile

Není tady

#98 15. 7. 2011 14:26

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Obecně: žena je inspirátor, muž realizátor jo tummenupp
A mmch moje babička říkala , holka (až budeš něco chtít) když budeš šikovná, uděláš to tak, aby si chlap myslel, že to vymyslel on wink

stolt

Není tady

#99 15. 7. 2011 14:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

"Umi veci spojovat a pospojovat lepe muz nebo zena? "

Myslím, že tohle není dobrá otázka, že je celkem zbytečné ji takhle stavět.

Muž se podívá na krajinu, na rozložení svých i nepřátelských sil v ní a hned si potřebné věci pospojuje a propojí tak, aby zvýšil své šance na vítězství na maximum. Vidí triumf, moc a slávu.

Žena se podívá na krajinu a vidí něco úplně jiného - plno zdravých mužů, ze kterých budou za pár hodin mrtvoly nebo mrzáci, vidí zoufalé vdovy, sirotky, utrpení, potoky krve a slz....

Každý si pospojuje a propojí věci jinak.
Ty jejich pohledy mohou mít stovky obměn, ale jejich gró zůstane vždycky stejné - žena a muž propojují věci JINAK, protože jak už jsem několikrát řekla, jsou JINÍ.
A je to dobře, že jsme jiní, protože jinak jak připomněla majka, bychom do sebe nezapadli wink

Není tady

#100 15. 7. 2011 14:55

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Mám otázku.
V současné době je vidět, že se tradiční role mění, převrací. Někteří chlapy zůstavají na mateřské a některé ženské vedou velké firmy. Mě zajímá jestli tahle změna v myšlení a v přístupu k základním hodnotám je naučená prostředím v kterém člověk vyrůstá nebo jestli to má hlubší povahu?
Mně se v dětství věnoval především táta, tedy muž. Pamatuju si, že už jako malá jsem vyhledávala role tatínků, doktorů, mužů, nebyly to role maminek. Dnes ani v partnerství se necítím být ženou. Naopak můj partner v dětství hodně inklinoval k matce, k otci neměl blízký vztah. V našem soužití mám dojem, že máme vyměněné role, že on má ženské tendence a já mužské. Je to výchovou?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí