27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
"kamvítrtamplát"otázkama? Jdi Ty
Přeci se nebudu ptát stále na jedno a na to samé a taky zkoumám věci z různých úhlů pohledu a kdo se má, hodně se dozví. Jen Arcanum je taková záhadná sama a sobě a neodpovídá mi na otázky.
Upravil(a) dusička (9. 8. 2011 6:45)
Není tady
Ted jsem si vzpomněla ,e kdy jsem četla knihu PRoč mui neposlouchají a eny neumí číst v mapách tak jsem se u ní i pobavila a tlemila.
Ted mě zrovna napadl kousek.
ena kdy přijde do restäurace,vímá si kdo kde s kým sedí, jestli ti dva vzadu u stolu jsou milenci, u druhého stolku je ena na mue natvaná, vímá si obličejů, taky co maj eny (i mui ) na sobě.
Mu kdy vstoupí do restaurace, koukne kde jsou okna, dveře (východy pro případ nouze), e je např.potřeba vyměnit árovka ve světle, hledá přátele a nepřátele.
Není tady
dusička napsal(a):
Arcanum - počkej blbost a nevědomost - to je pro mě rozdíl.
Kdy udělá jednou něco blbě - dá se říct, chybama se člověk učí - byla to nevědomost.
Ale kdy udělá stejnou věc desetkrát stejně blbě - je to nevědomost? Nebo u blbost?
Tupos.
Není tady
Dusi, tak v tom prípad eja som chlap. V retike pozerám, kde je najlepie sedenie (nech to znamená čokožvek) a mám problém zapamäta si aj xichty obsluhujúcich, nieto ete spolujedlíkov.
Pokiaž teda na seba nejako výrzane neupozorňujú, to je fakt.
Není tady
Selima napsal(a):
Dusi, tak v tom prípad eja som chlap.
V retike pozerám, kde je najlepie sedenie (nech to znamená čokožvek) a mám problém zapamäta si aj xichty obsluhujúcich, nieto ete spolujedlíkov.
Pokiaž teda na seba nejako výrzane neupozorňujú, to je fakt.
No jasně Seli - ty zkoukne vechno i xichty i kde je nejlepí místečko k zaití
Myslím,e kníka je spí pro enský. Nevím, tak nějak si myslím, e by to chlapi číst nebavilo. I kdy já jsem četla klukům určité pasáe a tlemili se se mnou a kývali,e to tak maj.
A mmch,já jsem také v některých věcích jako chlap.
Není tady
mia napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
....Zato s lidskou blbostí je třeba neúnavně bojovat, i kdy je to marný, protoe ji nelze porazit.
Natěstí je moné ji udret na uzdě.
A to k přeití lidstva, nositele oné blbosti, zatím stačíčlověče, Pandoro, já jsem se postupně dopracovala do stavu, e s onou lidskou blbostí nějak nemám potřebu bojovat, spí jsem k ní v poslední době tak nějak shovívavá, a mě to samotnou překvapuje....a je mi nějak líp. Takoví lidi tady prostě jsou a budou a asi to tak má být
. Proč bojovat a plýtvat energií.... myslím, e některé lidi stejně nezmění. Proč to radi nepřijmout jako fakt, stejně jako některé jiné jevy v přírodě (záměrně říkám v přírodě, ne ve společnosti)
...
Mio,
myslím, e pokud nepříjme fakt, e lidská blbost je nezničitelná a některé lidi stejně nezmění, nemůe s ní ani bojovat.
BOJOVAT - jde jen o to, jak ty si to slovo interperetuje. Pro mne to znamená nepřipustit, by mi blbec skákal po hlavě, nemusím ho nutně zadupat, z toho u jsem vyrostla, protoe jak ty říká - je to zbytečné plýtvání energií. Vak jen a si tu svou "blbost" uije, protoe jednou mu to stejně docvakne.
Není tady
dusička napsal(a):
mia napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
....Zato s lidskou blbostí je třeba neúnavně bojovat, i kdy je to marný, protoe ji nelze porazit.
A to k přeití lidstva, nositele oné blbosti, zatím stačíčlověče, Pandoro, já jsem se postupně dopracovala do stavu, e s onou lidskou blbostí nějak nemám potřebu bojovat, spí jsem k ní v poslední době tak nějak shovívavá, a mě to samotnou překvapuje....a je mi nějak líp. Takoví lidi tady prostě jsou a budou a asi to tak má být
. Proč bojovat a plýtvat energií.... myslím, e některé lidi stejně nezmění. Proč to radi nepřijmout jako fakt, stejně jako některé jiné jevy v přírodě (záměrně říkám v přírodě, ne ve společnosti)
...
Bojovat se svojí lidskou blbostí nebo cizí lidskou blbostí?
Dui,
ono se to často prolíná, take já to beru obecně
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
(V opacnem pripade se obavam, ze uz bychom tady davno nebyli...
)
Taaaaak.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
...
Mio,
myslím, e pokud nepříjme fakt, e lidská blbost je nezničitelná a některé lidi stejně nezmění, nemůe s ní ani bojovat.
BOJOVAT - jde jen o to, jak ty si to slovo interperetuje. Pro mne to znamená nepřipustit, by mi blbec skákal po hlavě, nemusím ho nutně zadupat, z toho u jsem vyrostla, protoe jak ty říká - je to zbytečné plýtvání energií. Vak jen a si tu svou "blbost" uije, protoe jednou mu to stejně docvakne.
no právě, e mi to tak nějak postupem času samo přilo a ije se mi s tím vědomím jaksi lehčeji ....člověk si nemá dělat hlavu s tím, co nemůe změnit.
To ovem neznamená nechat si skákat po hlavě, jak píe, jasně, e svoje mantinely si musíme ve svém vlastním zájmu kadý umět nastavit....ale to taky předpokládá jisté zkuenosti a vývoj, dospět k tomu...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
dusička napsal(a):
mia napsal(a):
člověče, Pandoro, já jsem se postupně dopracovala do stavu, e s onou lidskou blbostí nějak nemám potřebu bojovat, spí jsem k ní v poslední době tak nějak shovívavá, a mě to samotnou překvapuje....a je mi nějak líp. Takoví lidi tady prostě jsou a budou a asi to tak má být. Proč bojovat a plýtvat energií.... myslím, e některé lidi stejně nezmění. Proč to radi nepřijmout jako fakt, stejně jako některé jiné jevy v přírodě (záměrně říkám v přírodě, ne ve společnosti)
...
Bojovat se svojí lidskou blbostí nebo cizí lidskou blbostí?
Dui,
ono se to často prolíná, take já to beru obecně
Dui, ono dokázat si uvědomit a přiznat, e jsem se zachovala jako blb u samo o sobě je dost velký pokrok ... a narozdíl od blbosti cizí s tím můu něco dělat, tady ten "boj" jaksi vidím smysluplně
, neb to mám ve svých rukách
...
Není tady
dusička napsal(a):
Jen Arcanum je taková záhadná sama a sobě a neodpovídá mi na otázky.
prosim? A mela bych? A dokonce o pul noci?
Není tady
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
O půlnoci ?
Vdyt je dopoledne,
ne kdo si počká, ten se dočká
Není tady
dusička napsal(a):
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
O půlnoci ?
![]()
Vdyt je dopoledne,
ne kdo si počká, ten se dočká
Aha, ty na to zase z tehle ztrany.
Není tady
mia napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
člověče, Pandoro, já jsem se postupně dopracovala do stavu, e s onou lidskou blbostí nějak nemám potřebu bojovat, spí jsem k ní v poslední době tak nějak shovívavá, a mě to samotnou překvapuje....a je mi nějak líp. Takoví lidi tady prostě jsou a budou a asi to tak má být. Proč bojovat a plýtvat energií.... myslím, e některé lidi stejně nezmění. Proč to radi nepřijmout jako fakt, stejně jako některé jiné jevy v přírodě (záměrně říkám v přírodě, ne ve společnosti)
...
Mio,
BOJOVAT - jde jen o to, jak ty si to slovo interperetuje. Pro mne to znamená nepřipustit, by mi blbec skákal po hlavě, nemusím ho nutně zadupat, z toho u jsem vyrostla, protoe jak ty říká - je to zbytečné plýtvání energií. Vak jen a si tu svou "blbost" uije, protoe jednou mu to stejně docvakne.no právě, e mi to tak nějak postupem času samo přilo a ije se mi s tím vědomím jaksi lehčeji
....člověk si nemá dělat hlavu s tím, co nemůe změnit.
To ovem neznamená nechat si skákat po hlavě, jak píe, jasně, e svoje mantinely si musíme ve svém vlastním zájmu kadý umět nastavit....ale to taky předpokládá jisté zkuenosti a vývoj, dospět k tomu...
To co píe vnímám naprosto stejně. Jen jsem pouila jiná slova.
Vlastní blbost múe kadý ovlivnit. Tím, e "bojuje" s ní, bojuje zároveň i s tou cizí.
U Sokrates říkal: Vím, e nic nevím a nesmírně tím tval vechny blby v irokém okolí, zároveň si natavoval svoje hranice
Není tady
Daphné napsal(a):
sahleb napsal(a):
Omyl. Ja zeny v zadnem pripade nepovazuji a nikdy jsem je za menecenne nepovazovala.
Mimochodem hned jsem si vzpomela na jednoho muze, ktery nam, trem holkam, ktere mely vsechny vysokou a mluvily dohromady nekolika jazyky plynne, do oci tvrdil, ze zensky maji slepici mozek. Mylsel to naprosto vazne. On byl preci muz.
Sam byl schopen dokoncit pouze povinnou skolni dochazku, neumel nic, ani ridit auto, ani placnout cokoliv v nejakem jazyce, nevedel pomalu ani kolik ma CSSR obyvatel.Sahleb, ty se nad toho mue povyuje, dává najevo(moná i jemu
), e jsi inteligentnějí, chytřejí, umí jazyky, řídit auto - jako bys byla hodnotnějí člověk. Svou lidskou hodnotu poměřuje znalostmi.
K tomuto nemam zadny komentar.
Asi jsem se fakt nadrazovala nejakemu primitivovi, ktery nam holkam vchrstnul do obliceje pro nic za nic, ze jsme naprosto pitome slepice - na rozdil od nej. Na rozdil od muzu.
PS: Slibuji, ze se ode dneska polepsim.
Upravil(a) sahleb (9. 8. 2011 16:28)
Není tady
Kiara napsal(a):
Majklovna napsal(a):
...........Antoz jsem ho ignorovala, antoz to byla a je nula.....................
To rozhodně není ádné hodnocení, ani povyování.
Jen na okraj, asi si chtěla napsat anto ne?Majklovno, anto, anto a alébr jsou vechno staré, české mluvnické archaismy
a výraz "anto" a "anto" znamená prakticky jedno a toté - blíí se k dnenímu českému ekvivalentu "jeliko" nebo "protoe"
Věř tomu, nebo ne, ale sahleb v tomto případě napsala svůj příspěvek správně
Dekuji Kiaro, ja jen doplnuji, ze pani ucitelka (?) Majklovna to fakt nevi, ja totiz ziju pres 25 let v zahranici a normalne mluvim cesky jen tady na foru....
PS: vzdy se rada poucim.
Není tady
dusička napsal(a):
Ted jsem si vzpomněla ,e kdy jsem četla knihu PRoč mui neposlouchají a eny neumí číst v mapách tak jsem se u ní i pobavila a tlemila.
Ted mě zrovna napadl kousek.
ena kdy přijde do restäurace,vímá si kdo kde s kým sedí, jestli ti dva vzadu u stolu jsou milenci, u druhého stolku je ena na mue natvaná, vímá si obličejů, taky co maj eny (i mui ) na sobě.
Mu kdy vstoupí do restaurace, koukne kde jsou okna, dveře (východy pro případ nouze), e je např.potřeba vyměnit árovka ve světle, hledá přátele a nepřátele.
Jestli tohlefakt plati, tak me napadlo, ze zeny nemohou vedet, jak se z restaurace dostat ven.
Pokud se nesviti a chybi zarovna, tak si toho zena nevsimne?
Není tady
dusička napsal(a):
Sahleb - má pravdu, nerozumím Ti, jak si to psala. a píe, e to myslí jinak ne já jsem pochopila.
Nevim uz presne o co se jedna, ale jeste zpet k tomu panovi. Psala si, zda se/si potrebuji...neco dokazovat a s nim hadat.
tak ti to napisu jeste jednou, po tom jeho "ynteligentnim" vyroku, jsem s nim nijak nekomunikovala ani pred tim. Tudiz jsem se s nim nehadala, ani se nad nej nevyvysovala. On je nula a ja s takovymi neplytvam energii.
Není tady
sahleb napsal(a):
Kiara napsal(a):
Majklovna napsal(a):
...........Antoz jsem ho ignorovala, antoz to byla a je nula.....................
To rozhodně není ádné hodnocení, ani povyování.
Jen na okraj, asi si chtěla napsat anto ne?Majklovno, anto, anto a alébr jsou vechno staré, české mluvnické archaismy
a výraz "anto" a "anto" znamená prakticky jedno a toté - blíí se k dnenímu českému ekvivalentu "jeliko" nebo "protoe"
Věř tomu, nebo ne, ale sahleb v tomto případě napsala svůj příspěvek správněDekuji Kiaro, ja jen doplnuji, ze pani ucitelka (?) Majklovna to fakt nevi, ja totiz ziju pres 25 let v zahranici a normalne mluvim cesky jen tady na foru....
PS: vzdy se rada poucim.
Milá Sahleb, paní učitelka Majklovna to nevěděla, sluně se zeptala a byla poučena
Dostane u jedničkuuuuu?
Není tady
U mňa ju má, Majki, s hviezdičkou... ale ja nie som akosi úča, tak sa to neráta... :kapitulation :
Není tady
Majklovna napsal(a):
sahleb napsal(a):
Kiara napsal(a):
Majklovno, anto, anto a alébr jsou vechno staré, české mluvnické archaismya výraz "anto" a "anto" znamená prakticky jedno a toté - blíí se k dnenímu českému ekvivalentu "jeliko" nebo "protoe"
Věř tomu, nebo ne, ale sahleb v tomto případě napsala svůj příspěvek správněDekuji Kiaro, ja jen doplnuji, ze pani ucitelka (?) Majklovna to fakt nevi, ja totiz ziju pres 25 let v zahranici a normalne mluvim cesky jen tady na foru....
PS: vzdy se rada poucim.Milá Sahleb, paní učitelka Majklovna to nevěděla, sluně se zeptala a byla poučena
![]()
Dostane u jedničkuuuuu?
Ne! Pani ucitelky nedostavaji jednicku.Tu dostanu ja. Nebo Kiara!
Není tady
Jako protiproud generalizace a odhlédnutí od toho, co máme v občance, můeme následovat několikátou vlnu porovnávání velikostí prsteníčku a ukazováčku.
Upravil(a) Alkedos (12. 4. 2015 14:49)
Není tady
Výsledky si musí na sobě zhodnotit kadý sám. Mohu vak potvrdit, e poměr těchto prstů vypovídá v mém případě o tom, o čem jsem se ji drahno domníval a sice, e jsem poloviční enská. Bez ohledu na fakt, jak dlouhé vlasy mám.
Upravil(a) Alkedos (13. 4. 2015 16:03)
Není tady
Neznaje teorii významu poměru velikosti prsteníčku a ukazováčku, jsem byla nucena si ji nejdřív nastudovat, abych zjistila, e jsem enská i podle tohoto
Ovem ráda a snad i dobře čtu v mapách
Rozdíly mezi muským a enským světem uznávám a repektuji. I to, e se prolínají. Tady moná záleí spí na míře prolínání...
Není tady