|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Leni díky
Kdepak modrá, v návodu je nějaká růžovka
A A. byla vážně nadšená, nosila ji i doma 
Anežka je fakt šikulka ... sakriš, zas o tolik starší než E. není
No jo, porovnávat se prostě nedají ani "skoro" stejně staré děti.
Tak Ty jsi taková šikula i na šití ??? Já šití stroj nemám, ale je fakt, že dokud jsem bydlela u mamky, tak jsem si občas takyněco spíchla ... ale jednoduchý věci kalhoty, sukně apod.
Míšo 
Co Diego, nesmutní ????
Upravil(a) Dadula (31. 7. 2011 10:34)
Není tady
Míšo, je to teda v AJ, snad to nebude na překážku... strávila jsem totiž asi 4 dny hledáním střihů v češtině a buď nic, nebo placené (za střih na kraťasy dát 400
se mi opravdu nechtělo) a pak mě napadlo, že bych to mohla zkusit hledat v AJ (brzo, že?
), takže jsem narazila na toto: http://www.freeneedle.com/ ale když do googlu zadáš "sewing pattern", tak vyjede dost odkazů... a Ty jsi švadlenka? já jsem absolutní amatér, ale baví mě to, i když výsledky tvorby jsou zatím spíš na domácí nošení
šicí stroj jsem si pořizovala hlavně kvůli šití různých jednoduchých věcí do domu - polštáře, zašívání věcí apod. (když se něco moc rozpáře ve švu, vypadá to líp spravené na stroji)...
Dadulko, jak jsem psala výš, ono to žádná sláva není to moje šití, ale různé věci do domácnosti atd. zvládám docela hezky a teď zkouším i oblečení na holky a pro panenky (když jsem se dívala, že bych Dorči něco pro to mimino koupila, tak mi málem vypadly oči z důlků, že za to chtějí třeba 200 i víc... a oblečení pro holkách bylo zas na panenku velké)...
hodíš mi prosím ten odkaz na čepičku?
já mám uložený podobný, ale ta Tvoje se mi líbí trochu víc - je taková jemnější 
Není tady
Leni děkuji :-D AJ snad nebude vadit :-D jinak už je to tak mám oděvní školu ale teď už jsem dlouho nešila. Naposledy snad na Míšu pelláčky a mikči když mu byl asi rok.
Tak u nás se spinká komplet všichni tak toho jdu taky využít a zalomím to, snad bude Viki spinkat aspoň hodinu.
Dádulko Diego smutní, ale dneska už je to lepší. Ale chce pozornost takže ho mazlíme a hrajeme si. Teď chrní s R v posteli v objetí:-D
Není tady
Jéé, Tulin kulíšek papáááá
to jsem ráda.
Dádul, ten klobouček je super, taky jsem tam mrkla. Jen ta kytička mi přijde trochu jak chobotnice

Leni díky za odkaz na šití, zkusím najít něco pěkného a pak i oprášit stroj
no, nevím, jestli ještě budem kamarádi 
Míši, ty máš oděvku? A nepřemýšlelas, že by sis třeba přivydělávala při mateřský
Jo a taky jsem se tě chtěla zeptat, jak to má R. s tím kouřením, co jsi tu kdysi řešila. Už jsi ho vyhodila na mráz 
Dneska je tak ospalo
tak to asi půjdu za chvíli zalomit taky...
Není tady
Jsem se i přes hnusné počasí vydala s Viki ven. Pěkně dostala novou bundičku co má na podzim :-D a vyrazily jsme. Doma frněla že chce spát, ale protože jsme nechaly doma plenku na usínání tak ne a ne spát. Samo začalo pršet a malá mi usnula na rohu baráku takže než jsem vytahla kočár do druhého patra tak byla vzhůru. No a v postýlce spát nebude ani omylem. Tak hlavně když neječí a je v klidu :-D
Holčí R chodí do vedlejšího pokoje-skladiště na takový balkon nebalkon. Chodí tam už dlouho ještě před porodem už tam chodil. Myslím, že na silvestra tady bylo povoleno kouřit naposledy. Od té doby se chodí vedle:-D
Jinak o tom přivydělávání si šitím to se dneska už nevyplatí. Když to všechno spočítám tak si každý nebo větčina půjde koupit věci k vietnamcům tam za cenu jednich kalhot mají dvoje a když budou smlouvat tak i troje. A upřímně s dětma na to není ani čas, když nehučí jeden tak hučí druhej a to by byla práce na etapy. Nemám čas si udělat nehty natož si sednout na dvě hodiny ke stroji.
Není tady
My jsme dneska venku teda nebyly ... krom toho, že jsem skákla s holkama na chvíli k našim. To je fakt humus počasí. No a dlouhodobá předpověď nic moc ... by mě pršet celý srpen - fu.ck paráda 
Jsem si asi zadělala na průšvih ... k obědu jsem dělala svíčkovou a neodolala jsem a dala si 3 knedlíky
No a teď měla Ela hysterák (jenom maličkej), tak nevím jestli ty knedlíky nebo něco jiného ... jsem prostě pakoš. Ale já na ně měla takovou chuť 
Leni, máš SZ.
Jinak jsem E. vážila a má 5185g
A to byla vykajděná
Takže to vypadá, že si za včerejšek vypila nadprůměr
Snad jí to vydrží, prsa se mi opět nalila k prasknutí, tak je snad laktační krize zažehnaná 
Ale stejně je E. největší prcek tady ... teda nevím kolik má Vikinka od Zuzky.
Není tady
Holčička napsal(a):
Dádul, ten klobouček je super, taky jsem tam mrkla. Jen ta kytička mi přijde trochu jak chobotnice
![]()
..
Díky 
Kytku si vybrala A. ... no je to taková divočina, ale já ji ještě malinko usměrnila /přišila/ tak už tak chobotnicky nepůsobí 
Není tady

Čus holky,
tak nakonec jsme na té prochajdě s bandou kamarádů plus děti byli a nemělo to chybu. Ještě ráno v devět to vypadalo, že celou akci odpískáme, ale do desíti se nerozpršelo, tak jsme vyrazili. Hnusně teda bylo a je, zataženo, déšť na spadnutí ( ještě ale nespadl
), kosa, ale i přes to všechno jsme byli venku šest hodin
! Děcka v pohodě, J. měl jen 2x hysterák, A. dobrý. I jsme se stavili na obědě ( seděli jsme na zahrádce
), fakt super den. Po příchodu domů měl J. hysterák brutální, asi hodinu v kuse. Ještě teď mi zvoní v uších. Jsem se po chvíli sbalila a šla udělat venkovní úklid na bytovce ( chodby, schodiště, sklepy ) a moc ráda, ačkoliv jindy brblám
a škodolibě nechala děti manželovi. Jájův řev byl slyšet až ve sklepě a to je to tři patra
. Nicméně, když jsem dorazila domů, obě děti spaly
. Jen manželovi asi přibyla nejedna vráska na čele
.
Dneska jsem utahaná jako kotě, počítám, že až uspíme koblížky, lehnu k TV a okamžitě usnu.
Jo, abych nezapomněla, celá banda obdivovala naše cukrouše v čepičkách od tety Dadulky. Tak bude mít teta asi na podzim další zakázku od Cipísků
.
Upravil(a) Cipisek79 (31. 7. 2011 19:02)
Není tady
Cipí tak to je fajn že jste si tu prochajdu nakonec užili:-D
My jsme odpolko taky byly jak jsem psala a potom jsem se dala do toho pokojíku, ale R řekl ať se na to vyprdnu že to uděláme ve čtvrtek to má volno tak to vymalujeme a v pak o víkendu uděláme večerníčkové postavičky a Míšovi transformera.....už se na to těším.
No a nakonec jsme si pustili dokument Já malý kojenec a erozplývali jsme se u toho oba dva. Půlku s námi koukala i Vikča a brblala do toho jako by si povídala s těma prckama v televizi :-D
No a jdeme pomalu koupat a chystet večeři :-D
Není tady
Cipísku, já Tě obdivuju, že Tě ještě nekleplo. Já jsem emocema bez sebe, když malá řve čtvrt hodinky v kuse. A to to provozuje jen občas. Ten řev kvůli "ničemu".
Včera jsem myslela, že mě fakt klepne - to dítě bylo počůraný 4x během 15minut. Já vždycky přebalila a řev... tak jsem zkusila plínu. Tak ji přebalím a řev. Takže znova a pak ještě jednou...
no fakt

evidentně mám rekordmanku... 
Dneska jsem ji poprvé koupala ve vaničce. Ale asi se vrátíme zpět ke kyblíku, alespoň dokud se tam vejde. Je to míň vody a myslím si, že větší zábava a hlavně je celou dobu celá ve vodě.
ve vaničce jsem ji polévala, ale není to ono. A na velkou vanu má ještě čas 
Tady je naše Důležitka v šátku 

Upravil(a) Holčička (31. 7. 2011 21:45)
Není tady
Ahoj holky,
tak jsem tu měla rozepsáno, ale manžel co mě přerušil skype hovorem s kamarádem mi to tady pak zavřel 
Holči, kdyby jen papal, on tem náš vožungr přímo žere! Ani vám snad nebudu psát, že při dnešním vážení večerním měl opět o 100g víc!!!!! Měla jsem naháče s obr břichem na přebalováku, připravuju váhu, a manžel stojí za mnou a volá, že Davídek čůrá a smál se mu a kdybyste viděly a hlavně slyšely Dádu, jak se tomu šílen řehtal, hlasitě krásně, až se zajíkal
, to si s Kikou nepamatuju, ta chudák do dneška, když se pořádně směje škytá 
Jinak nevím, co jako chce Davídek tím obžerstvím dohnat, stačilo by, aby přibíral, ale nemusí strhávat rekordy...on se hlásí o flanděru pomalu co 2h!
Doufám, že v noci si už dá pauzu, jinak mě klepne.
Cipísku, úplně tě lituju s těma hysterákama, co doma zažíváš, mně stačí teď hysteráky než udělám nutrilon, to je pištění, šílený a každý večer teď nechce Davídek usínat v postýlce, takže zase řev, nakonec ho musí furt vyndavat, uspat v kočáru, přenést, stejně ho to probudí, tak zase řev, šílený a končíme v 10h, kdy jsem orvaná jak borůvka...nějaký žehlení, na to nemám ani pomyšlení, i když děti nemají vůbec v čem chodit 
Holči, krásná fotka! Danielce to moooc sluší 
Ještě se musím podívat na tu čepičku Dadulky, já se rozhodla uháčkovat Davídkovi vestičku, ale kdy jako se na to vrhnu to fakt netuším...
Od rána jsme tu měli návštěvu, jak já se na ní nikdy netěším, nechápu proč, vždycky když mají přijet tihle, tak bych to nejradši zrušila a pak jsem tak spokojená, že tu jsou, bylo to fakt super! A jak se Kika bavila s jejich 6ti letým chlapečkem, no vůbec jsme o nic celý den nevěděli. Nejdřív si hráli v pokojíku, pak déšť nedéšť varazili s deštníkama ven, abysme je za chvilku našli promáčené hrát si v ještě promáčenějším stanu
, deštníky si obrátili tak, aby do nich pěkně teklo a lítali si mezi kapkami deště. Tak snad to ani jeden neodstoná, ale bavili se fakt super, Kika se rozhodla jim návštěvu oplatit a už plánuje, jak pojede za Mirečkem 

Není tady
Pájo super fotka :-) malá je fakt starostová :-D
Cipí před tebou klobouk dolů, jsem na tom jako Pája. Jak malá ječí tak jsem na nervy a naposledy když mi takhle ječela u našich tak už jsem normálně myslela že jí jednu plácnu po prdce, ale raději jsem odešla.
Květuš buď ráda že Dáda baští :-D pomalu dohání co zameškal. Já dneska jednou nakojila a večer odsála 50ml co si dala Viki než šla spinkat a teď je prázdno a to jsem měla 1/4melouna....takže naše kojení ukončuji definitivně. V noci když nakojím tak spí cca 2hodiny a dožaduje se další dávky a když dostane nutroš tak spí 4hodky. Kaši jsem taky vypustila, před spaním má 220ml mléka a je pohoda.
Jo a s tím usínáním jsme taky bojovaly. A teď si malá zvykla na to že se v posteli docucne a pomalu u toho usíná. Michálek to měl taky do roka mi chodil spát s flaškou mléka. Takže poslední krmení před spánkem dávám půl normálně u mě na ruce, potom si odříhne dám do postele a ona se dososne, dám na bok dudel plenka a spinká. Občas se ještě probere na odříhnutí a tak jí nechám odříhnout na ruce položím a ona chrní.
Není tady
Míšo, to já si nemůžu dovolit s tím refluxem, jsem ráda, že Davídek přestal téměř blinkat, takže dát mu flašku do postele prostě nemůžu 
Ale tak doufám, že se srovná, i to jeho nynější obžerství 
, jasně, že jsem ráda, že mu chutná, přibírá, neblinká, ale aby během pár dnů přibral tolik co pomalu za jeho 4m se mi to zdá trošku moc...
No už je 3,5h od jídla, tak doufám, že ještě chvíli vydrží, jdu si teda rychle lehnout, ať něco uspím...
Dobrou noc všem!
Není tady
Brý jitro dámy,
dnešní noc nic moc tedy. Malá byla vzhůru snad co hodinu :-( Před hodinou vstávala a nechce vůbec jíst :-( tak si hraje v lehátku a trochu prudí.
Venku je zase hnusně takže to vypadá, že ven asi jen tak nepůjdeme :-(
Není tady
Dadula[b napsal(a):
Tuli,[/b] jaká katastrofa
buď ráda, ať pije, určitě má co dohánět
Už jsem se Tě chtěla 100x zeptat na Gabku ??? Jak dopadla teď, už je těhu ????
bohužel nejsem
pokračujeme dál ...
posílám vám rychlopozdrav od moříčka 

Není tady

Čau kočky,
manžel odjel hned v šest na zahradu, aby toho co nejvíc stihl a mohl být v jedenáct doma. Děcka vstávaly v půl osmé a dá se říct, že od té doby až doteď měl J. záchvat ( teď usnul a to jsme byli nachystaní ven ). Adélka je moc hodná, ale jak vedle ní Jareček pořád piští a vříská, tak se bojí a natahuje. Vůbec nevím, jak si s tím poradit, když on dělá bugr a Adélka chce spát anebo si chce prostě jen hrát a ruší a leká ji to. Jsem bezradná
. Venku je hnusně, 15°C, ale my ven určitě půjdeme, protože by mě jinak doma hráblo. Bych vám Jáju natočila, až bude mít hysterák, abyste viděly, jaké je to žůžo
, ale neumím sem dát to video.
Holči, starostová je holt starostová
. Je kouzelná
!!!
Tuli, mám fakt strašnou radost z toho vašeho kloučka. Konečně se k tomu postavil jako chlap a teď nebudeš stačit vařit sunar
. S tím, jak je netrpělivý, než sunar namícháš, to mooc dobře znám od našeho mladého pána. Asi je to doména chlapů, holčičky jsou klidnější a trpělivější. Mně celá akce trvá asi dvě minuty a stejně stihne mít J. docela výživný hysterák.
Míšo, máš recht s tím kojením. Myslím, že jsi udělala opravdu maximum. Akorát se nervuješ a výsledek poslední dobou nic moc. A malá je po UM spokojená, tak už to nehroť ! Teď mě napadla otázka, nevíte někdo, jak je to s tou imunitou u kojených miminek ? Jsou chráněná jen po dobu kojení ( plného nebo i částečného ) anebo ještě i nějaký čas po odstavení ?
Jinak všem přeju krásný den !!!
Není tady

Nazdarek
jdu nahlasit ze zijem.I kdyz posledni dny jsem se plahocila jak zombik.Prisel na me nejaky bacil a totalne me to dostalo ,vysoke horecky a tresavka,ryma zuby atd.. proste legrace.Bohuzel Sofinka chytla taky rymu a horecky mela skoro 40,tak jsme se potily na sobe.Jedine stesti ,ze Viki to neodskakala taky
Ale uz je docela fajn.Jenze tento vikend jsme mely jet na sraz satkaru ,co byl naplanovany uz od minuleho roku a to samozrejme padlo
Tak jsem stravila vikend v docela hnusne nalade a tu mam porad stejnou
Tak nejak me to proste dostalo ,ze nikam nejezdime ,manzela jsem videla ted po 14 dnech na jeden den ,nikam se nechystame ,barak stale v nedohlednu a vypada to docela spatne... proste to stoji za prd a tohle jeidny na co jsem se tak strasne tesila ,slo totalne do haje
No nic...
Mimochodem Heri tam tusim jela taky
Dadulko jak je? Chobotnickova cepicka je fakt zajimava
Na co dalsiho se chystas?
A jak se citis?Co ty zuby a zdravi celkove?Cetla jsem nedavno jak si smutnis kvuli veku atd... zrovna ten den jsem to mela podobne ,ale nestihala ani reagovat.Uz je lip?
Cipisku to je zvlastni ,ze jsou ty deti kazde tak jine ,i kdyz dvojcatka.Jesteze aspon jedno je klidasek ,aby ti z nich nepreskocilo.A v naruci se malickej nesklidni??Nebo v satku?
Ale to asi nechces praktikovat kvuli Adelce?
Tuli parada ze se Dadulka tak rozjedl
Ja myslim ,ze se to zase sklidni po case.Viki treba pred mesicem jedla kazdou davku malem 150ml a ted uz zase pije tak 120ml nekdy i min ...
No ale mozna za to ted muze spis i trochu ta ryma
Miso je mi moc lito pejska
Na to nejde nic moc co rict...
Leni Anezka je ohromna sikulka s tim pretacenim
hele a to se pretaci odkud kam??Z briska na zada uz to jde Viki taky ,ale obracene teda ani nahodou.A to se ti pretoci v te obr pline ,nebo nahata?
A jak je jinak?Co Dorinka,vsechno v pohode?Mimochodem kloboucky jsou luxusni ,to jsem netusila ze v tobe drima takovy talent
Holcicko Danielce v satku to sekne
co to mate za satecek?
Gabko 
Není tady
BAF babizny
jsme doma 
Alex ma dve zubiska a kouse lumpacka, takze s kojenim asi seknu. Kdyz ji prilozim hladovou tak basti ale kdyz ji prilozim moc brzo, tak rafne bez varovani
Normalne se ji bojim 
Doctu vecer..... Miso co je s pejskem?
Holci
ja myslela na prvni look ze na te fotce je Lena s Anetkou
Moc vam to slusi

Není tady
Dituš vítej zpátky doma :-D Co se týče pejska museli jsme dát Aishinku uspat.....byla jsem s ní u dr a udělal jí nějaké testy z krve a zjistil, že má nějaký bacil který jí ničí zevnitř a že se to nevyléčí ani nezlepší. Takže jediná možnost byla nechat jí uspat aby se netrápila.
Zuzi drž se, ono bude určitě lépe. Snad se z marodění dostanete a s mužíem se to taky srovná a bude doře....ono to dělá i to počasí. Ale jak bude hezky sluníčko a vyrazíš dětma ven tak bude zase dobře :-D
Není tady
Ahoj holky!
jsem zase nedospalá, Davídek sice vstával o půl 1, protože ho probudila ječící Kika, že potřebuje čůrat, ale po nakojení vydržel 3h, což jsem byla moc ráda, pak si dal flašku, ale za hodinu byl vzhůru a furt se budil, tak jsem ho přebalila a dala k nám do postele, a už jsme moc nespali, dospával zase až ráno, ale to zase vstává Kika
, šíleně mi dneska vytáčí Kiky dotazy na cokoliv, chvilku nezavře pusu, potřebovala bych na nějakou chvilku vypnout a nepřemýšlet 
Venku už je celkem teplo, ale zamračeno a všude mokro, tohle léto je fakt hnus.
Dito vítej z dovči, tak jaká byla tentokrát? Snad žádné nadpřirozené děsivé zážitky!
Já věděla, že jsem chtěla něco, pogratulovat Lence k šikovné Anežce 
Zuzi 
Není tady
Čus kočeny.
Ela mě dneska nechala vyspat až do půl 9 

Ditule, vítej, jak jste se měli ??? ALe hlavu sis asi vyčistila dostatečně co ??? Prej Lena s Anetkou 
Zuzanko, děkuju za optání, už je fajn. Ono se to tak nějak nakupilo tak jsem měla splín
Věk neřeším, ani s tím člověk nic nenadělá, jen si může postesknout ... ale zase si říkám, že zrovna tohle je jediná spravedlnost na světě - každej rok jsme o něco starší - jen někdo dřív a někdo později 
Manža dělá někde mimo město - jakože nějaký šichty ??? Má nějaké turnusy ??? Takhle to má můj táta - týden doma, týden v práci - nebo jak je potřeba ...
A co SOfinka, jak se má k Vikince ??? žárleníčko je už v pohodě ??? V noci Tě nechají holky vyspat nebo jsi věčně v pohotovosti ???
Jéžiš to je otázek 
Jinak já bych háčkovala, strašně mě to zase bere, ale není na koho. Anet má čepiček až moc, nevím, kam to unosí a Elence raději dávám bavlněné ... až trošku povyroste tak budu obháčkovávat ji 
Ale od Cipísků mám slíbeno že ukojím své háčkovací potřeby 

Takže Cipi díky za pochvalu, to strašně potěší a zahřeje na 
Určitě ráda něco vymyslím
Dokonce už mám něco v hlavě 
Jinak mě občas taky zamrzí, že nikam nejezdíme. Všechny peníze vrážíme do baráku až mě to někdy štve ... MOžná bysme měli trošku polevit, ale manža je někdy k nezastavení .... Sám by potřebovat dovolenou jako sůl
Nebydlíme ještě ani 2 roky a už máme téměř hotovo i venku.
Tutuli, tak Dáda se do toho pustil ve velkém - neboj, on Vás nesní i s bačkorama. Myslím, že jenom dohání co zameškal - prostě má spurt, pak se to snad ustálí .... teda možná 

Není tady
Holky mě z tý naší kočeny asi klepne. Jak je to dlouho co jsem psala že končím s kojením? Noa teď jsem měla malou na ruce a ona hledá a hledá tak jsem jí dala prso a ona vysosla kompletně obě dvě. No tak nevím jestli to ještě nějak udržovat a nebo se na to vybodnout. Kojila bych nejspíš stejně tak jednou max dvakrát denně protože teď už asi laktaci nezvednu natolik abych kojila zase pořádně.
Není tady
Hezké odpoledne,
u nás svítí sluníčko 
Míšo, já bych ještě vytrvala, co to jde, jak říkám, i když si Davídek jen cucne, tak jsou to pro něj vitamínky, obranné látky, řekla bych, každá kapka MM, která se do něj dostane je k nezaplacení. Můj pohled, takže já když vím, že mám prsa celkem nalitá, tak mu nabídnu, ale většinou už tak ob jedno až dvě kojení, na večer se snažím odstříkat, aby měl jednu dávku jen moje a v noci mu dám taky jednou a jednou dostane flašku.
Dadul, to jste frajeři, za necelé 2 roky mít skoro hotovo
, nám se to tu vleče a vleče
, nejhorší je, jak chybí peníze, člověk by plánoval a budoval a ono to prostě bez papírků nejde
, teď co teda ale 100% bude, manžel si v srpnu bere týden dovolený a udělá aspoň na půdě základovou podlahu, zatím jsou tam jen prkna.
Dokonce máme i slíbenou pomoc jedné bytové architekty, která to má jako svůj koníček, potřebujeme vyřešit a poradit, jak udělat koupelnu, pak nám i může poradit s bytovými doplňky a na to se teda těším, ale to bude až nejdřív za 2 roky po skončení stavebek 
Není tady
Míšo, já bych to taky neodpískávala ... prostě uvidíš, dle potřeb malé. Třeba se znovu rozkojíte ... ikdyž nevím, nevím ....
TUtuli, já beru za "skoro všechno hotovo" to, že máme kolem domu místo hlíny a kamení trávu a chodníky. Jinak samo zahrada ještě není komplet. Sice se letos udělalo spousta práce, ale to jen díky tomu, že jsme měli "slušnou" vratku daně a manža prodal ten pozemek (vinohrad). Polovinu zahrady musíme zaplotit a ještě není osázená trávou - spíš teda není vůbec upravená - jsou tam haldy hlíny. Ale předek a bok domu je "uživatelnej". Já si splnila sen a osázela stromečkama .... takže ze předu to vypadá, že mám hotovo komplet, ale práce se tu najde teda ještě fakticky hodně.
Jéžiš, teď jak píšu o tom pozemku, tak jsem si vzpoměla, že jsem na něco zapoměla ... jdu to vyřídit 

Není tady

Upravil(a) bellatrix (17. 10. 2013 21:09)
Není tady