Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 11. 7. 2011 14:06

Pitunie
♥♥-----
Registrovaný: 26. 4. 2011
Příspěvky: 79

Deprese/soc.fobie a vztah

Pokud si pamatujete na můj příspěvek Strach z kolektivní dovolené, či jiné příspěvky, víte , že se to nějak točilo okolo samého problému. I díky vám jsem se na tuto dovolenou připravila a těšila. Tím vám všem děkuju:hjarta:
Bohužel jsem půl dovolená přežila jen díky lexaurinu. Ač moje  mysl říkala že je vše fajn, a to taky bylo -voda, slunce , příroda, děti......vnitřně mi bylo zle a to hodně. Chtěla jsem být štastná a nešlo to , chtěla jsem se víc bavit s lidmy a nešlo to, chtěla jsem být vtipná a nešlo to .........a přece vím že ve skutečnosti taková jsem. Můj partner hodně velký extrovert a bavič se stal opět středem pozornosti , holky nosily jeho trička , všichni z něj byli nadšeni a v tu chvíli jsem si připadala vedle něj hloupě. Říkala jsem si, že si určitě každý myslí , jak může být s takovým sucharem, žárlila jsem na ženský, které se bavily stejně jako on.  Nevím jak s tímto blokem pracovat , proto díky za odkaz na metodu RUŠ. Chtěla bych si užívat života a milovat partnera takového , jaký je , tou správnou láskou.
Nerada bych ale zase brala AD , přibrala jsem po nich a neměla chut na sex, což partnera dost deprimovalo. když jsem navštěvovala dřive psychiatričku, řekal mi že mám částečne sociální fobii . Ale já lidi k životu potřebuju. Partner mi tedy nijak nepomohl, na dovče to spíš vypadalo jako že je tam sám ale vím , že důležitější je jak se chová doma a tam je báječnej. Jsem otrávená sama ze sebe a hlavně zmatená ..........psycholog nepomáhá ..........byla jsem na EFT , taky nic .


"Nepřítel může ublížit nepříteli a člověk, který nenávidí, může zranit druhého člověka, ale vlastní mysl může člověku ublížit mnohem více, pokud je špatně zaměřena."     
citát z Budhova učení

Není tady

 

#2 11. 7. 2011 15:15

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 1. 2007
Příspěvky: 1574

Re: Deprese/soc.fobie a vztah

Pitunie, s RUŠ mám moc dobrou zkušenost, ačkoli se mi nezdálo, že by změny byly až tak rychlé, spíš mi přišly přirozené, jako když dýcháš.
A tvůj partner ...... mně příjde, že má strach, tak potřebuje svou partu a být platným členem, ne? Takový alfa samec s nejistým schouleným mužíčkem kdesi uvnitř ...... Znᚠjeho maminku? A ty, asi vtipná spíše introvertka, mu v té jeho nejistotě "podrážíš nohy", řekla bych, že ač to nevidíš, nebo nechceš vidět, chová se on k tobě ve společnosti spíš nepřátelsky, ne?
Já myslím, že když by ses na to podívala opravdu pečlivě a nestranně (a k tomu ti dopomáhej RUŠ, například), zjistila bys, že jsi na tom ve skutečnosti jistěji a lépe, než on.
A toho chlapíka si rozmysli. Moje kadeřnice mi říkala, že je blbost nechávat si partnera, se kterým ženská vypadá (a cítí se) hůř, než bez něj. A má svatou pravdu! Tak si zhodno, jestli nejsi "unavenější", hůř oblečená, míň vyprsená, tlustší nebo hubenější, nenamalovaná nebo namalovaná jak ochechule a tak, s lexaurinovýma dovolenýma. To je jak z amerických  psychologických filmů z 60. až 80. let.  Prostě jestli ti ten chlápek vůbec svědčí. dumbom


Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

 

#3 11. 7. 2011 16:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12363

Re: Deprese/soc.fobie a vztah

Pitunie mam to taky tak jako ty,neumim se bavit jsem nespolecenska,vyhybam se vetsimu kolektivu lidi.Vsichni se bavi a ja se neumim zapojit.Zapojila jsem se trochu,kdyz byli deti maly,to se spis vse tocilo okolo deti a ja je mela jako berlicku.
Pritel me kolikrat zval na oslavu,kam byl pozvan a ja vse zkazila a nikam jsem nesla a on zustal doma.
Jsem neradci sama nebo s detma,pritelem,kamaradkou jinak nikoho k zivotu nepotrebuju.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#4 12. 7. 2011 6:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Deprese/soc.fobie a vztah

Chtěla jsem být štastná a nešlo to , chtěla jsem se víc bavit s lidmy a nešlo to, chtěla jsem být vtipná a nešlo to
Třeba to nešlo právě proto (!), žes tak moc chtěla...
Můj partner... se stal opět středem pozornosti...všichni z něj byli nadšeni... žárlila jsem na ženský, které se bavily stejně jako on
Nežárlila jsi spíš na to, že on byl "hvězda společnosti" - a možná se nechoval tak, jako "doma a tam je báječnej"? Nevěnoval se tolik, jak bys chtěla, jak by sis přála? Vadilo ti, že TY nejsi najednou středem pozornosti takovýho skvělýho chlapa?
Sama píšeš, že "mi tedy nijak nepomohl, na dovče to spíš vypadalo jako že je tam sám" - na rozdíl od jeho chování doma. Jenže by sis měla zkusit uvědomit, že vztahy v rodině, domácnosti, páru jsou odlišné od vztahů v partě, ve "smečce", notabene takový, s kterou jsem pohromadě tejden dva. Tam je totiž potřeba udržovat kontakty víc s těmi druhými, než s partnerem/partnerkou, kterého mám doma v ostatním čase. V opačném případě byste mohli jet na dovolenou sami dva.

Upravil(a) helena (12. 7. 2011 6:44)


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#5 12. 7. 2011 10:31

Pitunie
♥♥-----
Registrovaný: 26. 4. 2011
Příspěvky: 79

Re: Deprese/soc.fobie a vztah

Jenže by sis měla zkusit uvědomit, že vztahy v rodině, domácnosti, páru jsou odlišné od vztahů v partě, ve "smečce", notabene takový, s kterou jsem pohromadě tejden dva. Tam je totiž potřeba [img]udržovat kontakty víc s těmi druhými[/img], než s partnerem/partnerkou, kterého mám doma v ostatním čase. V opačném případě byste mohli jet na dovolenou sami dva.

Heleno, to je právě ten problém , já jsem moc chtěla ale najednou jsem ani nevěděla o čem se s těmi lidmi, jejich komunikace je založena na vtípcích na ostatní a já to prostě neumim, když ty lidi vidím třeba po třetí v životě. Můj problém je že chci být a mám ráda společnost ale neumím to ze sebe dostat, mam tam nějaký komunikační blok.........když jsem pozorovala ostatní páry , tak si sedaly alespoň občas vedle sebe, ale neříkej mi že se musí chlap tak děsně změnit aby se neshodil? Doma se ho skoro nemůžu zbavit a ve společnosti ani neví , že tam jsem, nešel by nějaký zlatý střed ?
Problém č.2 : byly to tak hrozný stavy , co jsme prožívala, že jsem si říkala , když to takhle nezvládám , měla bych jít od toho. On ale chce svatbu. ................přemýšlím , že takhle na hlavu jsem od doby, kdy jsem se rozešla s otcem dcery a ten pocit viny vůči ní, ve mne vyvolal nějaký depky......


"Nepřítel může ublížit nepříteli a člověk, který nenávidí, může zranit druhého člověka, ale vlastní mysl může člověku ublížit mnohem více, pokud je špatně zaměřena."     
citát z Budhova učení

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů