|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Ahojky Jsem po dvou porodech, je mi 26 let . Po narození druhého dítěte jsem si nechala vložit IUD Multiload.
Když jsem po roce šla na kontrolu, zjistila jsem, že můj dr. změnil své působiště. Nechtěla jsem k němu dojíždět, tak jsem si našla dr. blíže mému bydlišti. Při vyšetření se zjistilo, že tělísko změnilo svou polohu o 2 cm. Dr. mi doporučila ho vyndat, neboť antikoncepční účinek byl tak "na hraně". Já se však rozhodla si jej ponechat.
Po dalším roce jsem šla k dr. na cytologii. Dr. mi udělala kontrolní stěr(zákrok byl nečekaně bolestivější než jindy, také jsem pak 3 dny slabě krvácela a cítila silné menstruační bolesti)5. den po stěru jsem dostala silnou menses (dříve o 12 dní) Tak jsem neváhala a šla k dr. Při kontrolním ultrazvuku (na který jsem měla jít až po měsíci- dle doktorčina uvážení)se zjistilo že mám tělísko posunuté o 3 cm a že antiko. účinek je nulový, tudíž je třeba jej vyndat. Samozřejmě jsem souhlasila. Vyndání nějak zvlášť nebolelo a já byla ráda, že jsem vnitřně jakoby "čistá".
Po vyndání mělo po pár dnech vymizet krvácení, neboť posunuté tělísko mělo být jeho příčinou. Nestalo se tqak , a mně jakoby užuž končila jedna předčasná menses, aby navazovala druhá. Po dohodě s dr.jsem šla na další kontrolu, ta potvrdila další silné krvácení, a tak mi na zastavení píchla injekci(název už nevím) Po 3 dnech jsem konečně přestala krvácet i špinit. HURÁ!!!
Teď po 12 dnech po injekci užívám 3x denně Orgametril, za dalších12 dní by se měla dostavit menses, já mám začít brát HA Lindynette.
Jsem z toho všeho rozhozená, toliko hormonů do těla...Navíc jsem poněkud ztratila důvěru k dr.Mám pocit, že mi dr. při cytologii povytáhla vlákna tělíska(proto ta bolest a následné slabé krvácení, navíc mi IUD chtěla vytáhnout už před rokem) Na tu bolest při zákroku jsem ji informovala, tak se rozčílila, že stěr musí provést POŘÁDNĚ. Co se týče antikoncepce, stále mi DOPORUČUJE Mirenu, na Silverlilly apod. se tváří odmítavě. Vzhledem k těm krvácivým "poruchám" mi doporučila již zmíněnou HA. (Mému názoru, že do sebe nechci "rvát hormony" se zcela otevřeně vysmála...
Co si o tom všem myslíte vy? Budu ráda za každý názor. Bzw. Manžel mi radí změnit dr. Já si myslím, že by všichni postupovali podobně...Děkuji za odpovědi.
Není tady
Horselady,tohle co ty jsem resila pred 3 mesici.Mela jsem telisko Danu,stejne problemy co si tu popisovala ty,telisko bylo posunute o 2 cm.Bylo me receno jinym lekarem,nez ke kteremu chodim,ze bud bylo spatne zavedeno,nebo ho telo vypudilo samo,ale,ze se tak deje vetsinou do 2 mesicu od zavedeni.Takze jsem podle pana primare nebyla chranena celych 2 a pul roku. Telisko me bylo vyndano,protoze jsem 7 nedel neustale krvacela.
Po vyndani jsem krvacela porad a byl me predepsan orgametril.Po tom se to upravilo.
Byla me doporucena hormonalni antikoncepce,kterou jsem zacala brat pred 2 mesici,po antikoncepci nemam chut na sex,orgasmus jsem neprozila ani jeden za tu dobu co beru antikoncepci.Pred tim s tim problem nebyl.
Není tady
Hors, proč nezměníš dr ?
erem, jestli si to nesedne, změnila bych antiko, abych neměla chuť an sex a ve finále z něj nic neměla, to bych se mohla vykašlat.
Není tady
Horselady,udělej to,co cítíš,že bude lepší.Dr.,která by se na mně rozčilovala,nedejbože se smála mým laickým domněkám nebo spíš vysmívala bych vyměnila okamžitě.Samotné se ti takové jednání nelíbí,o hormonech nemluvě,žejo.
Není tady

eremuruss:Je vidět, že svou zkušeností jen potvrzuješ můj názor, že většina doktorů jsou jen šarlatáni a vyčůránci, kteří nás používají jako pokusné králíky, a když se ozveme, vyskočí jak čertík z krabičky a snaží se z nás udělat pablba na entou. Já byla po zavedení tělíska v tom prvním roce na kontrole několikrát, stále jsem trpěla na výtoky. Evidentně mi tělísko nesedlo od samého počátku, ale co bylo důležité, bylo na svém místě.
Ono už samo tělísko jako cizí předmět v děloze je antikoncepční. Otázkou je, zda při změněné poloze nepůsobí spíš potratově...No zpátky už to nevezmu, člověk dělá různé chyby...
Zajímalo by mně, zda je reálná moje domněnka, že mi dr. tím kartáčkem povytáhla tělísko vědomě-což mi tedy připadá jako pohrávání si se zdravím.Nebo se tak stalo nevědomě, což mi tedy nepřipadá tak pravděpodobné, vzhledem ke skutečnosti, že ultrazvuk dr. naplánovala až za měsíc. U této dr. totiž veškeré zákroky jsou viditelné na monitoru, pacientka tedy vidí na vlastní oči, co se s jejím tělem děje. Nebo je třetí možnost, že jsem již tělísko posunuté měla a tělo se začalo bránit až s ročním zpožděním...Což mi připadá opravdu jako blbost.
Manžel je můj druhý sexuální partner, před ním jsem měla přítele a rok do sebe cpala Minisiston. Nejenže jsem měla bolesti při sexu, kdy mi hormony zhoršovaly bolestivost cysty, ale i běžně přes den jsem měla návaly bolestí způsobené právě tou cystou. Neboť jeden doktor tvrdí, že při uívání hormonů se snižuje výskyt cyst, jiný zase že naopak se tím tyto projevy provokují. Jak se v tom všem má pak člověk orientovat, vědět, kde je pravda? Do prášků jdu znova kvůli manželovi, po 6ti letech ho stále miluju, a i když si to umíme krásně užít i s kondomem, tak se oba moc těšíme na super vášnivý i bolestně něžný sex, který je možný jen tak, jak nás Bůh stvořil...
Je pravda, že nejlépe jsem se cítila bez jakékoliv antikoncepce, to bych ovšem rodila pravidelně každý rok jako jabloň. Takže také je pravda, že můžeme děkovat dnešní divné době, že alespoň máme spoustu možností, jak nemít dítka-"radosti" rok maximálně dva po sobě jako schůdky. Nebo ještě existují matky, co si ve světě plném techniky takovou představu hýčkají, či snad uskutečňují?
Není tady

PPavlaa:U mě je problém v tom, že nerada cokoliv měním. Podle psychologického profilu, který jsem měla možnost si nechat udělat ještě na střední, mi vyšlo, že jsem převážně rigidní, což tedy u mladého člověka je na pováženou, navíc tato vlastnost se věkem zhoršuje...Nepřipadám si jako stařena , to ne, ale totam je mladické nadšení pro jakoukoliv věc, natož snad změnu.
Na změnu dr. se opět chystám, zatím jsem "zaléčená" mou současnou dr., další návštěva mě čeká cca za čtvrt roku pro recept. Už jsem si jednu vyhlédla, mám pocit, že je to ta, která se ke mně moc hezky chovala při propouštění z nemocnice, kde jsem stávila 2 týdny při duhém těhotenství...Tak doufám, že má volné místo a že bude lépe...
Není tady

Kuty:Však říkám, doktoři to na nás zkouší a my jsme pro ně potřební jen jako zboží. Pokusní králíci, které mohou testovat, co snesou...Samozřejmě né všichni. Jinak nás nacpou hormonama k prasknutí, aby měli co léčit Jinak si nedokážu vysvětlit odpor gynekologů k nehormonální antikoncepci. Na prvním místě jsou pro ně pilulky, pak tak možná Mirena-mmch dost drahá, na tu každá nemá Já teda rozhodně ne, protože tělo ji nemusí přijmout, pak to jsou vyhozené peníze...Představa výměny Mireny třeba po roce...Chápa doktory v tom, že je to pro ně jistě byznys, ale profitovat takhle na lidech...nechutný. Ráda bych poznala dr., která tu práci dělá nejlépe(pro nás-pacientky), jak umí...
Není tady
Horselady, na Tvém místě bych se změny doktora nebála. Po porodu naší dcerky jsme se stěhovali a já šla na kontrolu po šestinedělí už k jinému doktorovi. Domluvila jsem se s ním v pohodě na tělísku Goldlilly. Po roce jsme se vrátili zpátky domů a já byla na kontrole u "svého" doktora a tohle tělísko mi pochválil i právě proto, že se do těla nedostávájí zbatečně hormony. A musím zaklepat, ale já s tělískem problém nemám.
Možná bude u té Tvé doktorky problém i v tom, že Mirena je opravdu o hodně dražší než nehormonální tělíska
Někteří doktoři se prostě snaží na pacientech vytřískat co nejvíc peněž, bohužel
(
Není tady