Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 2. 2006 17:55

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

antikoncepce a antibiotika

Dobry den vsem,

máte nekdo zkusenost, ze opravdu pusobi antibiotika na antikoncepci?
Dnes jsem dostala antibiotika.

Kamchinka

Není tady

#2 27. 2. 2006 19:09

geisha
♥♥♥♥---

Re: antikoncepce a antibiotika

no, neriskovala bych...sice jsem si pred par lety jako mlady, blby nezkuseny kure koledovala o tehotenstvi, ale nastesti nic(nescetnekrat behem antibiotik a vsechno do me), gynekolog mi rekl, ze pokud jsem nemela nejaky problemy, jako bolesti, spineni, krvaceni, ze veri, ze to je ok

Není tady

#3 27. 2. 2006 20:10

Lucinka
♥♥-----

Radsej neriskuj.

Není tady

#4 28. 2. 2006 14:30

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Lepší je chránit se i jinak. Ale jinak - antibiotika poškozují střevní mikroflóru, spolu s nedobrými bakteriemi, kvůli kterým ti je lékař napsal, ti vybijí i dobré bakterie. Naruší se tak prostředí ve střevech, což má často za následek průjmy. Některá ATB taky způsobují žaludeční nevolnosti a zvracení..no a kvůli průjmům nebo zvracení se hormony obsažené v antikoncepci nestačí vstřebat a účinnost HA je tím snížená. Pomáhá jíst laktobacily spolu s antibiotiky, udržuje to střevní mikroflóru v pořádku. Já sama měla antibiotika několikrát, HA beru taky a nikdy jsem neotěhotněla (je ale fakt, že jsem neměla průjmy nebo zvracení.)

Není tady

#5 28. 2. 2006 15:20

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

Lepší je chránit se i jinak. Ale jinak - antibiotika poškozují střevní mikroflóru, spolu s nedobrými bakteriemi, kvůli kterým ti je lékař napsal, ti vybijí i dobré bakterie. Naruší se tak prostředí ve střevech, což má často za následek průjmy. Některá ATB taky způsobují žaludeční nevolnosti a zvracení..no a kvůli průjmům nebo zvracení se hormony obsažené v antikoncepci nestačí vstřebat a účinnost HA je tím snížená. Pomáhá jíst laktobacily spolu s antibiotiky, udržuje to střevní mikroflóru v pořádku. Já sama měla antibiotika několikrát, HA beru taky a nikdy jsem neotěhotněla (je ale fakt, že jsem neměla průjmy nebo zvracení.)

Rano kdyz jsem si vzala antibiotika mi bylo trochu nevolno, ale nezvracela jsem ani nemela prujem, jen
jsem nemela na nic chut. A vecer je beru az v devet,tak to uz beztak nejim.
Takze treba takovy jogurt Aktivie je dobry? to je jediny jogurt co mame ted v lednici.

Není tady

#6 2. 3. 2006 12:44

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Kamchinko, nejsem doktor, ale řekla bych, že dobrý je každý jogurt "s živými kulturami" (je to napsané na obale, myslím, že Activia to zrovna je).

Není tady

#7 2. 3. 2006 18:11

geisha
♥♥♥♥---

nebo jsou jakesi tablety - tusim, ze Symbilakt, nebo tak nejak. Ze se z toho da delat taky nejaky zivy kefir - rozdrti se to do mleka, zavres to a nechas vyrust. Ja jsem si to parkrat vzala - jen tu tabletu, na ten kefir jsem nemela odvahu:-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí