Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#201 26. 7. 2011 9:42

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Re: iracionální chování po rozvodu

Blossom napsal(a):

Tak se mi to jeví z jeho reakce, jak ji zamilovaná popisuje.
Myslím, že to není žádná jeho nedospělost či ne-chlapskost, jak tady bývá popisováno, ale prostě jeho vnitřní uvědomnění si toho, že v takovémto vztahu s výlevy žít nechce.

Vlastně mu rozumím, na jeho místě bych reagovala asi stejně. Já taky italský typ vztahu nemám ráda, sama si na partnerovi své negativní emoce nevylívám, a nemám ani zájem, aby si je partner vylíval takovýmto způsobem na mě.

Myslíš, Blossom, že si toho předtím nevšiml?ˇŽe se mu zčistajasna otevřely oči, že si začal s hádavou?
Siločáry se s rozvodem skutečně změnily. A je docela dobře možné, že zamilované scénka na to vrhla světlo až reflektorové. Ale dělat tu scénku a "hádavost" důvodem k rozchodu je phodlné, ale ne pravdivé, řekla bych.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#202 26. 7. 2011 9:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥

dělat tu scénku a "hádavost" důvodem k rozchodu je phodlné, ale ne pravdivé
Zatím(!) o rozchodu nepadlo ani slovo. Ale i kdyby - kdo z nás (nejen chlap) řekne pravdivě "nechci převzít odpovědnost"? Za nás dva, za vztah... Ona taková vdaná milenka je výrazně pohodlnější "záležitost".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#203 26. 7. 2011 10:02

zamilovana111
♥♥♥♥---

Neřekla bych, že jsem hádavá, spíš co na srdci, to na jazyku. Když mě něco naštve nebo se nakupí emoce, bouchnu, ale ne nijak často a obvykle z nějakého pro mě zásadního důvodu. To "převzetí zodpovědnosti" nevím, nejsem pipinka, která potřebuje, aby se o ní někdo postaral, spíš naopak, ale přiznávám, že společný život bych si přála. Možná také vyprchala zamilovanost, fakt nevím a nechám tomu čas, po dovolené budu vědět lépe.....

Není tady

#204 26. 7. 2011 10:26

Blossom
Host

Bramborka napsal(a):

Blossom napsal(a):

Tak se mi to jeví z jeho reakce, jak ji zamilovaná popisuje.
Myslím, že to není žádná jeho nedospělost či ne-chlapskost, jak tady bývá popisováno, ale prostě jeho vnitřní uvědomnění si toho, že v takovémto vztahu s výlevy žít nechce.

Vlastně mu rozumím, na jeho místě bych reagovala asi stejně. Já taky italský typ vztahu nemám ráda, sama si na partnerovi své negativní emoce nevylívám, a nemám ani zájem, aby si je partner vylíval takovýmto způsobem na mě.

Myslíš, Blossom, že si toho předtím nevšiml?ˇŽe se mu zčistajasna otevřely oči, že si začal s hádavou?
Siločáry se s rozvodem skutečně změnily. A je docela dobře možné, že zamilované scénka na to vrhla světlo až reflektorové. Ale dělat tu scénku a "hádavost" důvodem k rozchodu je phodlné, ale ne pravdivé, řekla bych.

Možná, že pro Tebe by hádavost partnera důvodem k rozchodu nebyla. Pro někoho však JE. Každý máme kritéria jinak nastavená...

A že by se mu zčistajasna otevřely oči až po tom výlevu?
Nu ano, věci nazrávají postupně.... Vzpomínám např. u mě, v předchozím vztahu, jsem od začátku vnímala to, že partner je individualista, a prostě není moc schopen myslet párově.
No, a když mi v zimě ujel na výletě na běžkách, na pro mě naprosto neznámém místě v horách, byla to pro mě ta příslovečná poslední kapka. Kapka pro to, že jsem si řekla - s tímto člověkem žít nechci. Rozešla jsem se s ním. On se tomu velice divil, a z reakcí našich společných známých vím, že on dosud nepochopil, že jsem se s ním rozešla kvůli takové (v jeho očích) "prkotině".

No, a já i když to i pro mě byl rozchod bolestný, jsem pak brzy našla pravý opak tohoto předchozího přítele: Muže, který mi je oporou tak přirozeně, jako dýchá.
A žiju už tři roky ve vztahu, který mi vyhovuje.

Kdybych zůstala s tím předchozím, dodnes bych se zbytečně trápila.

Proč by měl někdo žít ve vztahu, který mu (z jakýchkoli důvodů - to je čistě na něm) nevyhovuje?

Upravil(a) Blossom (26. 7. 2011 10:30)

#205 26. 7. 2011 10:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

z nějakého pro mě zásadního důvodu
No právě... tvůj zásadní důvod může být pro druhé(ho) nepochopitelný, malicherný atd.
nejsem pipinka, která potřebuje, aby se o ní někdo postaral
To neříkám ani si to nemyslím - ale pokud s někým žiju dohromady, určitá zodpovědnost tu je ať chci nebo ne a ten druhý si to přeje, případně i nepřeje.
Úplně triviální příklad (obecný, ne, že je to tak u vás) - když mi bude blbě, zalezu do svýho pelíšku ve svým bytě a s přítelem budu udržovat nanejvejš telefonickej kontakt. Když budeme bydlet spolu, je to "starost navíc". Pro oba - jeden má dojem, že by se měl postarat, druhý může mít pocit, že mu přidělává práci. To nemá s pipinkou či nemožným chlapem nic společnýho, to prostě vyplyne ze situace.

Není tady

#206 26. 7. 2011 10:39

zamilovana111
♥♥♥♥---

Bloss, já za tu dobu co se s přítelem známe jsem měla takových kapek několik (asi i on), vždycky jsem to nějak "přešla", protože láska a touha být s tím druhým byla víc než konkrétní problém, koneckonců všude je něco a pro mě je velmi vzácné potkat někoho, kdo pro mě tak moc znamená. Ale je pravda, že jsou některé věci dohromady neslučitelné a možná právě my jsme podobný případ jako Tvůj předchozí vztah. A možná si můj kluk opravdu uvědomil, že tohle není ono.... koneckonců jsme oba dost autoritativní, dominantní povahy a to sebou nese potřebu sakra velkých kompromisů....

Není tady

#207 26. 7. 2011 11:06

agewa
♥♥♥♥♥♥-

zamilovana111 napsal(a):

no jo, Heleno na tom něco bude, samozřejmě něco očekávám, posunutí vztahu do společného žití, nicméně přítel mě vždy ujišťoval v tom, že to samé čeká on, včera jsem se ptala, zda se něco ve společných plánech změnilo a řekl, že nic, přesto cítím, že něco jinak je.......

vlastně je dost i na tom, co píše Bloss, já procházela poslední půlrok opravdu hodně emočně těžkým obdobím a přítel byl vždy se mnou, podporoval mě a podporuje stále jak to jen jde. To samé myslím dělám já a někdy bouchnu, to je pravda, ovšem taková jsem, přítel má také několik vlastností, na které jsem si zpočátku těžce zvykala, ale miluji ho a naučila jsem se ho brát jaký je, to samé čekám od něj.... uvidíme, jak to bude/nebude dál...

možná tvé očekávání je pro něj problém
víš, vždy , když slyším větu ....jsem prostě taková .....blikají mi varovné kontrolky. je to o tom, že dotyčný je s tímto spokojený, měnit se nechce a nevidí důvod.Téměř vždy je to řečeno , když ten druhý mu dotyčnou věc vytýká.
Co když to tvému příteli nestačí? Ty chceš , aby se choval jinak, třeba i on očekává totéž od tebe.

Není tady

#208 26. 7. 2011 11:31

zamilovana111
♥♥♥♥---

agewo, já ale fakt taková jsem, měnit se člověk může v některých věcech, ale rozhodně nezmění svou podstatu, základní vlastnosti. Umím dělat a dělám kompromisy, snažím se aby věci fungovaly, někdo semtam bouchne, někdo odsouvá věci které se mu nechce řešit, jde o to povahy skloubit a někdy to prostě nejde.... a tady byla základní diskuze o něčem jiném, podstatné je, že od té doby vnímám náš vztah trochu jinak a cítím, že i přítel, jde o to, co se z toho vyvine dál....

Není tady

#209 28. 7. 2011 12:24

zamilovana111
♥♥♥♥---

Tak je to tady..... "blbý pocit". Včera jsme byli venku a přítel byl takový bez nálady, ploužil se, koukal do blba, večer jsme pak seděli v restauraci na večeři a nevím proč jsme se dostali k tomu, na kolik vypdáme. Chtěla jsem se blýsknout tím, jak mi lidi hádají míň, zkrátka si myslím vypadám dobře. Přítel mi řekl, že mu nějací jeho kamarádi řekli, že vypadám o pár let starší. Docela se mě to dotklo, ani ne tak fakt, že mi někdo hádá víc, ale že mi to přítel s takovou celkem radostí oznamuje, trochu netaktní mi přijde. Cestou domů ticho, divno. Nakonec jsme si promluvili, řekla jsem, že by své holce takové věci asi říkat neměl, jenže přítel na mě z ničeho nic vytáhnul nějaké sto let staré historky o tom, jak jsem mu kdy něco hnusného řekla já. Ve finále, že v něm z té události zůstal "blbý pocit". V tu chvíli jsem si přehrála celou dobu od té mé scénky a můžu to shrnout v jediné. "Odhání" mě od té doby od sebe tím, že ve mě vyvolává špatné pocity z mého chování a jednání, nic si pořádně neužije, nesměje se věcem jako dřív, nedá spontánně pusu, neobejme, jen vyvolává další a další "blbé pocity"..... a já vnímám jak rychle se od sebe vzdalujeme. Zřejmě jím ta událost popsaná v tématu hodně zamávala a já s tím nemůžu vůbec nic udělat. Bohužel to vypadá opravdu tak, že tady happy end nebude sad

Není tady

#210 28. 7. 2011 12:36

majkafa
Host

zamilovaná, kdoví, co je doopravdy happy end. smile Třeba to může být úplně něco jiného, než bychom si často představovali nebo chtěli. stolt

#211 28. 7. 2011 12:41

zamilovana111
♥♥♥♥---

Jo to je fakt, docela povzbuzení storstark nechci se topit v blbých pocitech a omýlat staré historky, chci si život užívat lyssna a byla do včera přesvědčená, že s tímhle klukem, teď už si tak jistá nejsem.......

Není tady

#212 28. 7. 2011 12:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

že mi to přítel s takovou celkem radostí oznamuje
Že by opravdu měl radost? Nepodsouváš mu něco? Ostatně ta informace o věku byla zprostředkovaná - spíš jsi měla zareagovat na netaktnost kamarádů - "vidíš je, prevíty, to oni aby tě naštvali"...
"Odhání" mě od té doby od sebe tím, že ve mě vyvolává špatné pocity z mého chování
A proč si je necháváš vnutit?

Není tady

#213 28. 7. 2011 13:04

zamilovana111
♥♥♥♥---

Heleno asi jo, asi mu to podsouvám a víš co je nejsmutnější? Že ještě před měsícem bych se tomu zasmála a přešla to. Hovadina. Jenže mezi námi je to teď tak, že se nedokážeme spolu uvolnit, být v pohodě, šťastní a s tím tak trochu souvisí i moje reakce na Tvou druhou poznámku. Mám pořád pocit viny z toho co jsem provedla, zahlazuju a zahlazuju a už to pomalu ani nejsem já sad

Není tady

#214 28. 7. 2011 17:02

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

zamilovana111 napsal(a):

Heleno asi jo, asi mu to podsouvám a víš co je nejsmutnější? Že ještě před měsícem bych se tomu zasmála a přešla to. Hovadina. Jenže mezi námi je to teď tak, že se nedokážeme spolu uvolnit, být v pohodě, šťastní a s tím tak trochu souvisí i moje reakce na Tvou druhou poznámku. Mám pořád pocit viny z toho co jsem provedla, zahlazuju a zahlazuju a už to pomalu ani nejsem já sad

i kdyby on ti to odpustil, ty sis to asi sama neodpustila, stále na to myslíš, chováš se upjatě, v čemkoliv co on řekne hledáš spojistost s tím problémem a on to zřejmě cítí, ani jeden pak nemůžete být spontánní, stále je mezi vámi to "dusno"
Nic ve zlém, jen můj názor

Není tady

#215 28. 7. 2011 17:29

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

PetrHl napsal(a):

zamilovana111 napsal(a):

i kdyby on ti to odpustil, ty sis to asi sama neodpustila, stále na to myslíš, chováš se upjatě, v čemkoliv co on řekne hledáš spojistost s tím problémem a on to zřejmě cítí, ani jeden pak nemůžete být spontánní, stále je mezi vámi to "dusno"
Nic ve zlém, jen můj názor

tummenupp godlike

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#216 28. 7. 2011 17:51

Lazurka
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Asi bych zkusila řízenou odluku.. třebas měsíc.. do té dovolené.. a tam se buď spojíte nebo to bude fiasko a po příletu už bude vymalováno.. ale bez průtahů a návratů..

Naše Anička:
http://www.tickerclub.com/cache/d2e4438dfe.png

Není tady

#217 29. 7. 2011 8:49

zamilovana111
♥♥♥♥---

Jo Petře, to máš recht!!! Ale jak na to, aby se všechno obrátilo v lepší zítřky, zmizely "blbé pocity" hmmm :lyssna

Není tady

#218 29. 7. 2011 16:56

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Blossom napsal(a):

Vzpomínám např. u mě, v předchozím vztahu, jsem od začátku vnímala to, že partner je individualista, a prostě není moc schopen myslet párově.
No, a když mi v zimě ujel na výletě na běžkách, na pro mě naprosto neznámém místě v horách, byla to pro mě ta příslovečná poslední kapka. Kapka pro to, že jsem si řekla - s tímto člověkem žít nechci. Rozešla jsem se s ním. On se tomu velice divil, a z reakcí našich společných známých vím, že on dosud nepochopil, že jsem se s ním rozešla kvůli takové (v jeho očích) "prkotině".

No, a já i když to i pro mě byl rozchod bolestný, jsem pak brzy našla pravý opak tohoto předchozího přítele: Muže, který mi je oporou tak přirozeně, jako dýchá.
A žiju už tři roky ve vztahu, který mi vyhovuje.

Kdybych zůstala s tím předchozím, dodnes bych se zbytečně trápila.

Proč by měl někdo žít ve vztahu, který mu (z jakýchkoli důvodů - to je čistě na něm) nevyhovuje?

Tak na to si fakt vzpominam. Nekdo to komentoval jako tvoji precitlivelost, myslim, ale me uplne zamrazilo. Takhle se ke me choval muj manzel. Bohuzel az nejakou dobu po svatbe. Presne takovy pocit znam. Je zajimave, ze pro nekoho je tahle zasadni "scena" tak bezvyznamna a nechape co sevlastne delo. Ovsem u meho chote, to bylo vedome a naschval. A ja jsem byla v cizine. Uf, je to dlouho.........
Kdyby to byl tehda jen muj pritel, taky bych udelala konec.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#219 8. 8. 2011 8:53

zamilovana111
♥♥♥♥---

Ahoj lidi, takže jsem tu s pokračováním příběhu, už je to spíš námět na telenovelu, hustý wink

Den před odletem na dovolenou jsem příteli řekla, že s blbými pocity nikam jet nechci, že zkrátka buď za tou událostí udělá čáru a užijeme si dovolenou, nebo nikam nejedeme, protože jeho problém společně vyřešit zřejmě neumíme a tím pádem nemá smysl, abychom spolu byli dále a jen na sebe blbě čuměli….. Čekala jsem variantu první, ovšem odpověď byla studená sprcha. Na dovolenou že nepojede a je mezi námi konec. Kupodivu mě tahle odpověď ani nijak nezasáhla a řekla jsem, že tedy pojedu sama, sbalila si věci a odjela chystat se na dovolenou. Pořád mi bylo divné jak to, že i když ho miluju, nemám žádné depky, výčitky, návaly smutku. Zřejmě i já jsem podvědomě všechno brala jako řešení. Nic, dovolenou jsem si užívala co to jde, nicméně druhý den začaly od přítele chodit zprávy ve smyslu, že rozchodu i jeho rozhodnutí nejet se mnou lituje, že si mě chce vzít, žít se mnou, že mě miluje a chtěl by všechno vrátit zpátky. Bylo mi ho až líto, protože některé zprávy byly opravdu zoufalým voláním a nepochybovala jsem o jejich pravdivosti ani vteřinu. Bylo jich nespočet a já jen odpovídala, že si chci užít dovolenou a o všem si promluvit až se vrátím, v klidu. Včera jsem se vrátila, s přítelem setkala a shodli jsme se, že spolu chceme být, u něj jsou blbé pocity pryč (přetloukly ho daleko silnější pocity – z rozchodu) a já ho miluju opravdu tolik, že si život bez něj nechci ani představit. Celou noc jsme na sobě byli nalepení…..a celkový dojem? I přes to, že jsme dovolenou společně neužili, zřejmě ten oddělený týden byl zásadní pro to, abychom si ujasnili, co opravdu chceme….a naštěstí oba to samé, být spolu……a já udělám všechno pro to, aby nám bylo dobře jako dřív, před tou mojí nešťastnou scénkou….

Není tady

#220 8. 8. 2011 10:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

big_smile Šeherezáda hadr... stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#221 8. 8. 2011 10:38

Blossom
Host

Selima napsal(a):

big_smile Šeherezáda hadr... stolt

big_smile

Jo, ale má to, zdá se, happy-end. Což je dobře.
Tak snad jste si to už jeden i druhý v sobě ujasnili a taky trochu odžili a tak držím palce, ať dál neopakujete dosavadní chyby a ať je vám spolu fajn. par

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí