Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 14. 7. 2011 14:08

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Re: iracionální chování po rozvodu

sahleb napsal(a):

Rozhodne bych toho oparenyho chudaka neobvinovala z manipulace.

už je přehodnoceno...Pandora to jen špatně rozklíčovala, to se stává i v lepších rodinách lol

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#177 14. 7. 2011 14:14

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Pandorraa napsal(a):

Ǎ zklamča má zase chuť na bonbonky a opět jí jen křivěj hubu.
Já se ti divím zklamčo, že se na to nevybodneš a když už sis tohle mlsání sama sobě zatrhla, proč to pořád rozbaluješ. To je pak ta tvoje Ignore jen pro srandu králíkům a pandoře reta

Pandoro - stále nechápeš a tak není divu, že se divíš.....a já se opravdu nedivím, protože to tak prostě máš tu nechápavost v sobě, já ty bonbonky DĚSNĚ RÁDA rozbaluju, dělá mi to potěšení. Je to pouze tvá mylná představa, domněnka, či myšlenka, že jsem si něco zatrhla....měla bys vědět, že já záměrně tvé příspěvky vyhledávám, neboť jsou pro mě pokladnicí (nechci být zlá)...prostě někdy máš i světlé chvilky pussa

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#178 14. 7. 2011 14:31

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Zklamaná napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Tady si dovolim vztoupit  smile

Majkafo Tve myslenky nejsou vzdy intuici ,uz to o Tobe vim taky. stolt

hir, ty si prostě úúúúúžasná....úúúúúúžasnější, než Nejúžasnější. godlike

Ale ale ale ,ty nevis ze na takovy typky jako jsem ja tohle neplati. lol

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#179 14. 7. 2011 14:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Tady si dovolim vztoupit  smile

Majkafo Tve myslenky nejsou vzdy intuici ,uz to o Tobe vim taky. stolt

hir, ty si prostě úúúúúžasná....úúúúúúžasnější, než Nejúžasnější. godlike

Ale ale ale ,ty nevis ze na takovy typky jako jsem ja tohle neplati. lol

Tady je to prostě samá tanečnice z Lúčnice lol
Ale tančej hezky, viď wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#180 14. 7. 2011 14:37

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Jo jo  smile,vsechny jste,jsi jsme proste uzasny!  smile

Není tady

#181 14. 7. 2011 14:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

[ já ty bonbonky DĚSNĚ RÁDA rozbaluju, dělá mi to potěšení.

Tak o tom, že se bez mých příspěvků neobejdeš, že je to pro tebe nepostradatelné "učivo", o tom já naprosto nepochybuji. Jen mi není zcela jasné, proč sama se sebou hraješ tu hru na Ignore. Pochopitelně svou teorii, která zapadá do tvých statečných bojů sama se sebou, mám, ale až tak ti to neusnadním, abych ti ji řekla wink
Tak se tuž a přestaň tu zamilované už svým verbálním exhibionismem  plevelit tummenupp

Není tady

#182 14. 7. 2011 14:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Jj, dělám/me/te, co můžeme wink

Snad to má svůj význam i pro zamilovanou stolt

Není tady

#183 14. 7. 2011 14:49

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Zklamaná napsal(a):

Pro zamilovanou:

jak se říká - slova vyřčená při víně a ve vzteku jsou pravdivá

nevím, jestli jsi na svého přítele svůj výlev hodila záměrně (ale psala jsi, žes mu chtěla ublížit - nebo říct, o čem jsi věděla, že mu ublíží).
Můj pohled je tento - sama si psala, že pro tebe rozvodem skončilo jedno dlouhé a šťastné období, z čehož bych řekla, žes zas tak po rozvodu asi netoužila, možná si byla postavena před hotovou věc, ostatně, už se tě ptal ready a neodpověděla jsi - co bylo příčinou, že jste se rozvedli? Něco, čím ti tvůj BM pokazil obrázek šťastného soužití? No a právě tohle si po rozvodu svému příteli hodila na hrb "nikdy nebudeš šťastná, nebo spokojená, jak si byla s BM. Na chlapa můžeš vylejt kýbl hnoje, ale tohle se ho výsostně dotýká - tys mu vlastně řekla, že on nemá tu moc udělat tě spokojenou a šťastnou - tu měl tvůj BM- což je u chlapa jeho prioritou (teda u správného chlapa)...pak se nediv, že on přemýšlí nad tím, že neví, zda bude s tebou šťastný, když tys mu vlastně řekla, že ty s ním nikdy.
A že si musí zalézt do jeskyně a přehrabat se vtom (jak psala helča) ...no já se mu nedivím, já být chlap, jsem od tebe pryč - a není to vůbec o tom, že bych se měla chovat jako chlapeček, co neunese nějaká slova nas*raný  a životem převálcovaný baby, co se ji sesypal domek z karet, na kterém si zakládala, ale právě proto, že bych si v tu chvíli uvědomila, že opravdu asi nebudu tím konkrétním chlapem, co má mít vedle sebe tuto ženu šťastnou právě proto, že po jejím boku jsem já.

To ostatní jsou jen zástupné prkotinky, s kterýma si teď oba komplikujete soužití.

godlikegodlikegodlike pěkně Zlamčo

Není tady

#184 14. 7. 2011 14:55

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

hezký....prostě nastavení hranic....já tomu říkám po mém "dát nůž na krk"
Těší mně, že stejný !úhel pohledu zaujímá i Pandorraa tongue

Akorat Zklamco prihodim jeden detajlicek- neni vzdy stejny -dat nuz na krk,jako -dat nuz na krk?
Pobiras to? smile

Nevim osobne jestli mari a Pan zaujimaji stejny bod. Jestli mariposin nuz na krk je totez jako Pandorin.

Pandorra píše s klidem a pochopením stanovit hranice. To je podle mě ještě o stupeň víš, než jsem měla na mysli já. Pokud dokážu být klidná, když se druhý vzteká a pokud ho dokážu chápat, je celá ta situace pro mě osobně jiná, než když si prostě jen pro sama sebe stanovím, že tohle se mi už nelíbí a tohle už nebudu akceptovat. Já zatím nejsem v bodě, kdy bych dokázala emoce druhého plně pochopit a mít ten odstup (od celé situace) o kterém píše Pandorra.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#185 14. 7. 2011 15:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tady je to prostě samá tanečnice z Lúčnice
Tančím tak rychle, jak dokážu Barbara Gordon
http://knihovna.orgfree.com/gordon/index2.html

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#186 14. 7. 2011 15:07

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Jj, dělám/me/te, co můžeme wink

Snad to má svůj význam i pro zamilovanou stolt

Ja tvrdim ze smysl ma vsechno -drive ci pozdeji (i pro zamilovanou)  smile

Není tady

#187 14. 7. 2011 15:42

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Zamilovaná - jsi tady ?

ten vzkaz od tvého přítele je čistej - potěšující (pro mě v té situaci).Ten bych nahlas ocenila. smile  Dáte chvíli oddych a budete si scházet. smile

Jásivzpomínám, že jsem na začátku vztahu taky řekněme soupeřila - taky jsme oba asi dominantnější typy. Já ho poznala v období, kdy jsem se hodně cenila za to jak jsem se vyhrabala z vlastních sra.ček, jak zvládám, že zvládám sama a asi "všechno" gloria On- chlap s typickými vlastnostmi berana a začátkem soužití nastal tichy, neúmyslný boj o moc.
Postupně jsme se z vychýleného kyvadla ustálili někde ve středu. Spousta věcí mi přišla k boji (samozřejmě neuvědomělému) úplně zbytečná.

Není tady

#188 15. 7. 2011 23:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

dusička napsal(a):

Stres vyvolá emoce, kterých je přespříliš a člověk je potřebuje ze sebe dostat ven. Pak druhému vyčte věci, které tomu druhému často ani nepatří, přehání, zvěličuje... výlývá si svoji vlastní naštvanost, kterou cítí vůči sebě
Naprostý souhlas Mariposo - ve všem co si napsala.
Člověka to pak mrzí, ale už se stalo. tillfreds Záleží na tom druhým, jak se zachová, jestli je vztahovačný a bude to v sobě nosit.

Tak ťažko je nebyť vzťahovančý, keď ti cholerik s krikom a reovm vyčíta všetko, od stavu domácnosti a JEHO dieťaťa (ktoré ho pozná už prakticky len z fotiek) cez politickú situáciu v krajine (to mi vážne vyčítal, aj keď som fakticky robila pre jej zmenu viac ako ON stolt ) a jeho pracovné neúspechy až po počasie nad Azormi. Keď sme dospeli k počasiu, vzdala som to. Nie fyzicky, to po 2 rokoch odišiel on, ale citovo. Unavuje to, nebyť za týchto okolností vzťahovačný a fungovať ako dokonalý plechový hromozvod, ktorý nemá city (keď som dala citom voľný priechod, bola som hysterka a hádka bola len dlhšia a horšia, aj s trieskaním dverami vissla ). Ja by som do vzťahu s takýmto "ventilátorom" už nešla. A snažila by som sa ani sama neventilovať, ničí a koroduje to vzťah. Iné je, ak ide o jednorazový úlet, povedzme - ale práve o to tu ide... aby sa z toho nestal rodinný folklór, niečo ako Romathan premanentne na turné.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#189 15. 7. 2011 23:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Čím víc tu zamilovaná o tom, co se dál děje, píšeš, tím víc si stojím za tím, co jsem napsala úplně na začátku - tvůj přítel nezůstal nad věcí, vzal si tvůj výbuch emocí příliš osobně. Tvoje emoce rozvibrovaly ty jeho....Vůbec nepochopil, že v emocích řekneme plno věcí, za které bychom si pozdeji nefackovali, on na nich prostě teď staví a řekla bych, že to i obrací proti tobě. Možná by si bez toho, co se stalo, ani nevšiml, že jeho synovi posíláš nejakou fotku.
Celé to pokračování příběhu je dost absurdní....
Myslím, že odjet a dát sobě i jenu příležitst k "vydejchání", je dobrý nápad, protože kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

Udělala jsi chybu, ale za každou chybu je správné zaplatit jen JEDNOU a ne ji roky splácet jak nějakou hypotéku. Dej si na tohle pozor.

Ako to... a potom, to dúfam nie je ospravedlnenie - uľaviť si v emóciách a vybliť to na druhého... a ideme pekne ďalej, do najbližšieho záchvatu emócií...? Potom nechápem, prečo sa JEHO negatívne emócie zľahčujú ako manipulatívne a JEJ vyblité emócie vyzdvihujú ako  jej "výsostné právo"? Podľa mňa sa obaja správajú ako rozmaznaní frackovia, ktorí čakajú, že ten druhý im bude robiť rodiča so všetkým, čo k tomu patrí.... hmm Ja by som sa snažila nechať OBOJSTRANNE emócie opadnúť, potom si sadnúť v kľude a porozprávať sa, raz a nažvdy vyjasniť veci a potom sa podľa možností už k tomu nevracať. A pre Zamilovanú - nevylievať si stoku svojich frustrácií na niekom, kto s nimi - údajne - nesúvisí...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#190 15. 7. 2011 23:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

zamilovana111 napsal(a):

Fotku jsem pořídila a slíbila poslat. přítel u toho byl!!!! když se mi jí nedařilo odeslat s tím, že to zkusím později, řekl ať se na to vykašlu, velmi ležérně, žádné: prosím neposílej nic, nechci aby fotka byla podnětem k vysedávání u compu. To bych jí samo neposlala, nebo kdyby to řekl už když jsem fotila???? hlavně nejde o žádný bojkot výchovy, je to hovadina!

Vyblibl si na tebe sovju frustráciu z (ne)výchovy svojho syna tak, ako ty predtým na ňom svoj rozvod... Sa divím, že to nechápeš a rozčuľuješ sa. wink Komunikujete dosť podobným spôsobom, ktorý sa mne osobne zdá nešťastný, ale budiž... možno vám sa páči....

Brita

Není tady

#191 15. 7. 2011 23:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak čo, Zamilovaná - smiem sa spýtať, či je nejaký vývoj, a ak áno, tak aký? Lebo to fakt začalo naberať dobré obrátky podľa mňa...

Brita

Není tady

#192 16. 7. 2011 11:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sel,
já myslím, že zamilovaná si dostatečně posypala hlavu popelem za to, jak ujela.
Jejímu partnerovi nikdo neupírá právo zachovat se stejně stupidně, jako to udělala ona.
O tom, že je takové chování - když ty po mně lopatičkou, tak já po tobě kyblíčkem - nedospělé a tím i dehonestující, se ale asi přít nebudeme, že?
On se mohl zachovat jako dospělý chlap - pochopit, že z ní mluví emoce a vyřešit to v klidu.
Jenže neustál hlavně to, že řekla i věci, které ji skutečně tíží a jinak by mu je neřekla. Vycítil to.
A zachoval se jako chlapec - vrátil jí to.
Tím pádem si nemají co vyčítat a na to vyjasnění si vzájemných pocitů stejně bude muset dojít, až se oba uklidní.
Také už oba nejspíš vědí sami o sobě víc, než dřív a to jejich vztahu ve finále může jen prospět stolt

Není tady

#193 16. 7. 2011 12:12

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Zamilovaná,

já se chci jen zeptat, když ti rozvodem skončilo "šťastné období", proč jste se rozváděli? A proč jsi příteli řekla, že se s ním nebudeš mít nikdy tak dobře? Proč si to myslíš? BI - bez ironie?

Není tady

#194 26. 7. 2011 8:24

zamilovana111
♥♥♥♥---

ahoj, tak pro zvědavce tongue jen další vývoj událostí. Po tom, co jsem si sbalila věci a odešla, strašně se mi stýskalo, přijel přítel druhý den za mnou a strávili jsme spolu příjemný večer. Všechno si tak nějak dovyříkali, všechno se zdálo být v pohodě. Domluvili jsme po pár dnech konečně společnou dovolenou, trávili čas spolu. Jenže od toho mého výstupu je pořád něco jakoby ve vzduchu, nevím přesně jak to popsat, ale najednou nedostávám spontánně pusu, přítel je jakoby pořád myšlenkami jinde, už si s takovou nevázaností neužívá společné akce, zkrátka to není takové jako dřív. Od té doby se i trochu zhoršila komunikace jako taková, včera jsem mu otevřeně řekla, že bych si přála mezi námi toto zlepšit, ve stylu být více partneři, lépe plánovat a sdělovat si když něco máme, dát jasně najevo roli toho druhého. Uvedu příklad, když se zeptám, zda mám za ním přijet, odpoví jak chceš. Přála bych si to jinak, bohužel podobné chyby dělám i já a to si myslím není pro život dobré. Přítel si z našeho včerejšího rozhovoru vzal jen to špatné a spíš než by se něco zlepšilo mám pocit, že to jde tak nějak pomalu do kopru celkově....... navíc nemáme možnost spolu žít, alespoň ne v dohledné době a já cítím, že to je další věc, která mi moc nepřidává, neustále si balím a vybaluju tašku u něj, u mě, pendluju mezi dvěma domovy a vlastně žádný nemám. Udělám cokoli abychom spolu byli šťastní, ale bojím se, že jen moje chtít tady nestačí sad

Není tady

#195 26. 7. 2011 8:27

zamilovana111
♥♥♥♥---

sandra napsal(a):

Zamilovaná,

já se chci jen zeptat, když ti rozvodem skončilo "šťastné období", proč jste se rozváděli? A proč jsi příteli řekla, že se s ním nebudeš mít nikdy tak dobře? Proč si to myslíš? BI - bez ironie?

Důvod rozvodu vlastně ani konkrétní nemám, velmi dlouhou dobu jsme žili spíš jako sourozenci a topili se v problémech, o kterých jsme v poslední fázi už ani nemluvili. Vlastně jsme skoro vůbec nemluvili, když pominu nákupy a děti.

Příteli jsem všechno uvedené řekla v afektu a vím, že to tak není, zkrátka bouchly saze, to už se tu probralo dostatečně......

Není tady

#196 26. 7. 2011 8:52

mia
♥♥♥♥♥♥-

tak nějak čuchám, že chce přítel z toho vztahu vycouvat, jen neví jak na to....celkem mám i dojem, že je už jaksi vnitřně rozhodnutý.... tak to na mě působí z toho, co popisuješ.

Není tady

#197 26. 7. 2011 9:01

zamilovana111
♥♥♥♥---

jj, tak to působí i na mě. Někdy si říkám, že to tak není, že je všechno fajn, ale pak přijdou chvíle, kdy vidím, že se ho události poslední dotkly asi víc než hodně...... a upřímně, tím, že to vnímám, se ani já necítím úplně v pohodě a to prostě není dobré.....

Není tady

#198 26. 7. 2011 9:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

když se zeptám, zda mám za ním přijet, odpoví jak chceš
Ale takhle ti odpoví většina chlapů, když jim dáš na výběr - lhostejno, zda ne/přijet nebo uvařit guláš či rizoto http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Jenže k tomu "ochladnutí" mě napadlo, jestli příteli paradoxně nevadí, že jsi volná... Asi ses nerozváděla (jenom) kvůli němu, jenže teď  rozvedená jsi a on může mít pocit, že se od něho "něco" očekává - spolubydlení, postarání se o tebe, možná i svatba... Možná si to jen musí přežvejkat, možná se mu něco z toho nechce a současně tě nechce zklamat, možná jsi jako vdaná byla "zajímavější" - tedy starosti nezpůsobující... ale ty ho znáš, ty bys měla určit, co je pravděpodobné, pokud vůbec něco.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#199 26. 7. 2011 9:24

Blossom
Host

mia napsal(a):

tak nějak čuchám, že chce přítel z toho vztahu vycouvat, jen neví jak na to....celkem mám i dojem, že je už jaksi vnitřně rozhodnutý.... tak to na mě působí z toho, co popisuješ.

Taky to na mě tak působí.

Ony jsou různé typy vztahů: Někde se třikrát denně poštěkají a následně třikrát denně usmíří. Taková italská domácnost, a jsou v tom přitom oba spokojení.

A někde zas žijí v poklidu a spokojeně, na všem se v klidu dohodnou. Když se však objeví hádka, nebo takovýto výlev emocí, znamená to už vážné ohrožení vztahu.

Myslím, že se zamilovaná letmo zmínila, že takovéto výbuchy emocí z její strany už párkrát proběhly, vždy však kvůli reálné příčině v jejich vztahu. Tentokrát to bylo výlev jejích negativních emocí z rozvodu, a její přítel k tomu přišel vysloveně jak slepý k houslím.
Možná, že toto byla pro něj poslední kapka. Že mu  došlo, že v tomto vztahu prostě takové výlevy od zamilované budou, a že on o takovýto italský typ vztahu nestojí.

Tak se mi to jeví z jeho reakce, jak ji zamilovaná popisuje.
Myslím, že to není žádná jeho nedospělost či ne-chlapskost, jak tady bývá popisováno, ale prostě jeho vnitřní uvědomnění si toho, že v takovémto vztahu s výlevy žít nechce.

Vlastně mu rozumím, na jeho místě bych reagovala asi stejně. Já taky italský typ vztahu nemám ráda, sama si na partnerovi své negativní emoce nevylívám, a nemám ani zájem, aby si je partner vylíval takovýmto způsobem na mě.

#200 26. 7. 2011 9:41

zamilovana111
♥♥♥♥---

no jo, Heleno na tom něco bude, samozřejmě něco očekávám, posunutí vztahu do společného žití, nicméně přítel mě vždy ujišťoval v tom, že to samé čeká on, včera jsem se ptala, zda se něco ve společných plánech změnilo a řekl, že nic, přesto cítím, že něco jinak je.......

vlastně je dost i na tom, co píše Bloss, já procházela poslední půlrok opravdu hodně emočně těžkým obdobím a přítel byl vždy se mnou, podporoval mě a podporuje stále jak to jen jde. To samé myslím dělám já a někdy bouchnu, to je pravda, ovšem taková jsem, přítel má také několik vlastností, na které jsem si zpočátku těžce zvykala, ale miluji ho a naučila jsem se ho brát jaký je, to samé čekám od něj.... uvidíme, jak to bude/nebude dál...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí