Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 12. 7. 2011 9:51

ready
♥♥♥♥♥--

Re: iracionální chování po rozvodu

sahleb napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

zamilovaná,

pokud neví, zda je s tebou šťastný, může to být i o tom, že začaal vážně přemýšlet nad tím, co jsi mu řekla. To, co jsi na něj vychrlila, to jsou pochopitelně tvoje podvědomé pocity "křivdy", které ve vztahu s ním vnímáš, ale potlačilas je, potože ten muž má nejspíš pro tebe daleko víc kladných vlastností než těch zápo*ných. Kdybys mu tyhle věci řekla jinak a v jiné situaci, nejspíš by ho to tak neskolilo.

Osobně si myslím, že ta jeho formulace - nevím, zda jsem s tebou vůbec šťastný - je ta správná, je totiž značně manipulativní, říká v podstatě: to ty můžeš za to, že se teď tak špatně cítím.

Nu, každpoádně se teď uvidí, jak to ustojí. Zda je skutečně chlap a nebo chlapec.
Pochopitelně se s tebou i jako chlap může teď rozejít. Ovšem to na tebe nemůže hodit vinu za to, že si uvědomil některé svoje temné stránky.
Ty máme všichni, není třeba za ně činit zodpovědnými druhé.

Nesmysl.  Vyvozovat z vety "nevim zda jsem s tebou stastny" interpretovat jako JEHO MANIPULACI je proste spatne.  A ze na partnerku haze vinu???? Uplne vedle. Chlap =rozejit se na miste ??? Kravovina na entou, sorry....

Blossom to napala presne naopak a vyborne.

Souhlasím. Taky nevidím větu "nevím, zda jsem s tebou šťastný " jako manipulativní. Je to vyjádření jeho pocitu, manipulace by byla, kdyby to byla taková věta, která by měla nějak obejít její vůli. Chápu, že ta věta nepotěší, na druhou stranu rozumím, že z něj vypadla.

Sumasumárum. Teďka chvíli počkat, pak si to vyříkat, upozornit ho na její porozvodové stavy, požádat o větší toleranci a pak se uvidí.

Není tady

#27 12. 7. 2011 12:52

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sahleb napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

zamilovaná,

pokud neví, zda je s tebou šťastný, může to být i o tom, že začaal vážně přemýšlet nad tím, co jsi mu řekla. To, co jsi na něj vychrlila, to jsou pochopitelně tvoje podvědomé pocity "křivdy", které ve vztahu s ním vnímáš, ale potlačilas je, potože ten muž má nejspíš pro tebe daleko víc kladných vlastností než těch zápo*ných. Kdybys mu tyhle věci řekla jinak a v jiné situaci, nejspíš by ho to tak neskolilo.

Osobně si myslím, že ta jeho formulace - nevím, zda jsem s tebou vůbec šťastný - je ta správná, je totiž značně manipulativní, říká v podstatě: to ty můžeš za to, že se teď tak špatně cítím.

Nu, každpoádně se teď uvidí, jak to ustojí. Zda je skutečně chlap a nebo chlapec.
Pochopitelně se s tebou i jako chlap může teď rozejít. Ovšem to na tebe nemůže hodit vinu za to, že si uvědomil některé svoje temné stránky.
Ty máme všichni, není třeba za ně činit zodpovědnými druhé.

Nesmysl.  Vyvozovat z vety "nevim zda jsem s tebou stastny" interpretovat jako JEHO MANIPULACI je proste spatne.  A ze na partnerku haze vinu???? Uplne vedle. Chlap =rozejit se na miste ??? Kravovina na entou, sorry....

Blossom to napala presne naopak a vyborne.

Děvče, já ale vůbec nemohu za to, že ty se ndokážeš podívat na situaci i z jiného úhlu, než z toho pro tebe jedině správného. A možná je správný, kdo ví? Ale také možná není, co pak? tongue

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#28 12. 7. 2011 13:41

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Ja to taky jako manipulativni nevnimam. Byt se snazim divat z ruznych uhlu. wink

Není tady

#29 12. 7. 2011 14:02

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

zamilovana111 napsal(a):

Tak předně díky všem, jsem ráda, že nejsem jediná, podobnou zkušeností "postižená". S přítelem jsem už rok a půl, už před seznámením s ním jsme s manželem žili v podstatě každý po svém a věděli, že náš vztah dřív nebo později skončí, jen jsme k tomu hledali dlouho sílu. Můj nový vztah s rozpadem manželství nesouvisí.

Přítele jsem v afektu obvinila snad ze všeho sad že se mnou manipuluje, že není schopen sednout si se mnou na chvíli a vybrat dovolenou (což už by se v polovině července docela hodilo), že je nezodpovědný, že s ním nikdy nebudu mít to co dřív (kecy), že má tisíc jiných priorit než nás, že jsem v těžké finanční situaci a on má plný šuplík nepotřebné elektroniky (proč by neměl, to je jeho věc).....atd atd atd. Ten kýbl vody jak tu někdo řekl je slabý odvar. Prostě trubka. Šli jsme po hádce spát (každý zvlášť) a já si ráno sbalila věci že odjedu, tak jsem se styděla, jenže jsme se nějak usmířili, já vysvětlila, že svoje chování vlastně nechápu a zůstala. Jenže v něm ta křivda, to moje hnusné chování zůstalo a včera mi řekl, že vlastně neví, zda je se mnou šťastný. Což je pro mě horší, než kdyby mi nakopal zadek sad celý den jen koukal do zdi a bylo vidět jak se trápí, z jeho trápení se trápím já a dneska se úplně bojím večera, co bude..... přestože se na něj strašně těším. Pravdou je, že už v minulosti jsem na něj vylítla, ale myslím oprávněně, zkrátka něco jiného než tenhle příběh.....

Ahoj zamilovana
1. Že není schopen si s Tebou sednout a vybrat dovolenou? Jsi si jistá že Ty jsi byla schopna si sednout a řešit to těsně před posledním rozvodovým stáním? Třeba chtěl tu dovolenou vybrat až bude "po všem" a začít tak novou kapitolu vztahu
2. Že je nezodpovědný - to nám říkáte všechny, normálka
3. "Nikdy s ním nebudu mít co dřív" - no tak děvče tohle je tvrdej útok, i když jsi nespecifikovala co nebudeš mít, mohl to vzít tak že s ním už nikdy nebudeš šťastná jako jsi byla s manželem
4. Že má tisíc jiných priorit než vás - takže pokud je manipulace jeho vyjádření o tom že neví jestli je šťastný, tak tohle je manipulace na druhou, i když chlapi manipulace tolik neřeší
5. že má plný šuplík el. krámů - tohle je běžná výtkia kterou si ještě vyslechne mnohokrát a asi to s ním moc neudělá
6. ráno sis sbalila že odejdeš a pak jste se usmířili a ty vysvětlila že nechápeš svoje myšlení.
No, popravdě řečeno jsi mu vlasstně nic nevysvětlila. Představ si že on by Ti vyčetl že s Tebou nemůže být nikdy tak šťastný jako s tou předchozí a další věci, sbalil si, pak by se tedy zklidnil a řekl by ti jako omluvu že neví co to do něj vjelo.
BRALA BYS TO JAKO ŽE JE UŽ VŠECHNO V POŘÁDKU, ŽE SE TI OMLUVIL?

Večer si otevřte flašu vína a promluvte si o tom, byla by škoda zahazovat pěkný vztah kvůli hádce která dost souvisí s tím cos řešila. Hodně štěstí wink

Není tady

#30 12. 7. 2011 14:05

javena
♥♥♥♥♥♥-

Já trochu jo -  ta věta se dá interpretovat různě a z úhlu výkladu - kdyby jsi se trochu změnila, byl bych s tebou šťastný - by tam ta manipulace být vidět mohla. tongue

Není tady

#31 12. 7. 2011 14:47

zamilovana111
♥♥♥♥---

Petře přesně tak, rozebral jsi jen trochu víc můj následující příspěvek viz

zamilovana111 napsal(a):
Nene Rejko, ten chlap je opravdu CHLAP a věř, že růžové brýle rozhodně nemám. Ano, je pravda, že to jsou všechno věci, nad kterýma jsem už v minulosti přemýšlela, je to ve skutečnosti jinak (mnohokrát mi chtěl finančně pomoct, ale já to odmítala, až jsem se v tom začala trochu topit, párkrát mi řekl, že se mu něco nelíbí, jestli bych to nezměnila - šlo o hovadiny - a já to teď vychrlila jako manipulaci, s dovolenou to není jen o sednutí si atd). Samozřejmě jsou i věci, které bych si představovala jinak, ale kdo je dokonalý? A jaký vztah je dokonalý? Cením si ho za spoustu věcí a vím, že s ním bych chtěla strávit zbytek života.....  a teď jsem to pěkně pos....a

prostě jsem říkala velmi zákeřně věci, které jsou ve skutečnosti jinak, určitě toho bylo i víc, ani si všechno nepamatuju co jsem navykládala. Celé to je jen o mých pocitech, které vůbec nechápu kde se ve mně vzaly, afektu, po*né touze ublížit, fuj sad A rozhodně nečekám, že se otočí a hodí to hned za hlavu. Ublížilo mu to moc a jak už tu bylo napsáno, chce to čas. Rozhodně mi tato diskuze hodně pomohla a dodala trochu energie do dalších, snad už jen lepších dní wink

Není tady

#32 12. 7. 2011 14:57

elena007
♥♥♥♥♥♥-

zamilovana111 napsal(a):

....prostě jsem říkala velmi zákeřně věci, které jsou ve skutečnosti jinak, určitě toho bylo i víc, ani si všechno nepamatuju co jsem navykládala. Celé to je jen o mých pocitech, které vůbec nechápu kde se ve mně vzaly, afektu, po*né touze ublížit, fuj sad A rozhodně nečekám, že se otočí a hodí to hned za hlavu. Ublížilo mu to moc a jak už tu bylo napsáno, chce to čas. Rozhodně mi tato diskuze hodně pomohla a dodala trochu energie do dalších, snad už jen lepších dní wink

Mam to chapat tak, ze ti bylo mizerne a vyteseny pritel te iritoval natolik, ze jsi mu zamerne rekla veci, ktere sice nejsou pravda, ale vedela jsi, ze ho zrani, aby mu taky bylo mizerne?

Ze ti nebylo dobre chapu. Kdyz jsem se rozvedla, protoze jsem chtela a bylo to skutecne to nejlepsi reseni, sveho soucasneho muze jsem jeste neznala. Ale kdybych znala, stejne bych v ten den a mozna i dva-tri potom nebyla na bouchani sampana. Musela jsem to v sobe zpracovat.

Není tady

#33 12. 7. 2011 15:07

elena007
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Já trochu jo -  ta věta se dá interpretovat různě a z úhlu výkladu - kdyby jsi se trochu změnila, byl bych s tebou šťastný - by tam ta manipulace být vidět mohla. tongue

No nevim, kdyby to byla prupovidka opakujici se casteji, tak ano. Ale pokud mu to vybehlo z ust jednou, kdyz byl rekneme prekvapen novou tvari sve pritelkyne, nedelala bych z toho dramu, ani centrum problemu. Pokud ovsem bude incident zpracovavat dalsich ctrnact dni, tak by bylo na miste se zamyslet, jestli skutecne chtit takto rozkladaveho cloveka.

Není tady

#34 12. 7. 2011 15:08

majkafa
Host

Já jsem v den, kdy jsem se rozváděla, měla už po dvouleté odluce zpracováno, ten den byl pro mě příjemný, hezký, osvobozující. Krásný předvánoční den roku 2007. Byť jsem žádost o rozvod nepodávala já.
Můj BM byl v ten den zdrchaný, smutný, bylo na něm vidět, že mu není dobře, i v chodbě při čekání na naše stání nedokázal být u mě, nebyl schopen se mnou mluvit a odešel na úplně jiný konec chodby.
Byla jsem ráda, že už to mám za sebou. A bylo pro mě zajímavé zjistit, že BM, který se při svém odchodu k milence tvářil jako mistr světa a napsal mi x mailů i sms, jak je mu beze mě úžasně a skvěle na světě a jak já jsem tak nemožná a zlá, že takovou další těžko ve světě najít, to po dvou letech ve skutečnosti zpracováno nemá.
A když jsem mu venku poděkovala za vše hezké, co jsem s ním zažila, bylo vidět, jak je hotový, nezmohl se na slovo, a pak dlouho kouřil u svého auta a nebyl schopen odjet. Jeho auto jsem viděla na silnici, když už jsem byla daleko od soudu. Já jsem se vznášela a bylo mi lehko. Volně jsem dýchala.
Já jsem byla na "bouchání šampáňa", že mám tuto etapu svého života už za sebou.
Věřím, že někdo má při samotném aktu rozvodu u soudu pocity, jako zamilovala, ale zase, jestli jsi fakty zamilovaná, pak je to pro mě dost nepochopitelné, že jsi konečně byla volný nepopsaný list pro život s mužem, kterého miluješ. A že sis svou frutstraci ze vztahu, který jsi v sobě zřejmě ještě neuzavřela, vybila na tom muži.

#35 12. 7. 2011 15:11

majkafa
Host

Taky mě zaujalo, že můj muž ani vzhledem a oblečením nezářil spokojeností. Měl oblečené věci, které jsem mu kupovala ještě já, byl neoholený, s dlouhými řídkými vlasy, zpustlý. Jak říká dcerka - jako bezdomovec.
Normální by bylo, kdyby zářil štěstím, že může být konečně naplno se svou milenkou. Bych si myslela já.

Asi je to nějak naopak či co, o čemž svědčí i chování zamilované ke svému milovanému. Ale proč to tak je? To je asi hluboko v nás, nevyřešené záležitosti, zjištění, že to, co jsme si přáli, není tak krásné, jako když jsme o tom jenom snili, kdoví...

#36 12. 7. 2011 15:20

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Majko, to bude tim, ze jsme kazda jina. Muj muz u rozvodu nebyl, byl uz rok v zahranici, jak se tvari, jsem nevidela. Mne se rovnez ulevilo, ze uz to mam za sebou a byla jsem spokojena, ale jaksi "peitnejsi" nez ty.

Není tady

#37 12. 7. 2011 15:32

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

elena007 napsal(a):

Majko, to bude tim, ze jsme kazda jina. Muj muz u rozvodu nebyl, byl uz rok v zahranici, jak se tvari, jsem nevidela. Mne se rovnez ulevilo, ze uz to mam za sebou a byla jsem spokojena, ale jaksi "peitnejsi" nez ty.

Přestě tak. I u mě byla po rozvodu úleva,ale pak nastalo období,které považuji snad ještě za horší než poslední roky před rozvodem.Díky ex,který se s tím neuměl vyrovnat a ztěžoval mi to jak se dalo...brr usch . Je to už 9 let a upřímně říkám,že jsem ani jednou nezalitovala,že jsem se s ním rozvedla a  ani na chvíli nezapochybovala o svém rozhodnutí - rozvést se. Občas mi bylo jenom líto,že jsem si pro své děti nevybrala lepšího tátu se kterým by vyrostly.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#38 12. 7. 2011 17:40

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Někteří lidé si vlastní selhání nebo zklamání (vnímají to jako vlastní neschopnost) vylývají na svých blízkých. Přetlak potřebuje uvolnit, člověk který nemá pod kontrolou své emoce (v podstatě se nezná a někdy sám na sebe kouká a říká si: co to je, to jsem já?) je neovládá a emoce pak ovládají jeho. Stres vyvolá emoce, kterých je přespříliš a člověk je potřebuje ze sebe dostat ven. Pak druhému vyčte věci, které tomu druhému často ani nepatří, přehání, zvěličuje... výlývá si svoji vlastní naštvanost, kterou cítí vůči sebě - tohle všechno znám z vlastní zkušenosti. Velký stres, tlak sama na sebe ale i zklamání vyvolá potřebu ulevit si. A taky ublížit. I když si to člověk uvědomuje jen napůl, když to právě dělá.

Podle mě by bylo moc fajn, kdyby si Tvůj partner vůči těmto Tvým výlevům stanovil vlastní hranice a nenechal Tě to už příště zopakovat - ale to záleží na tom jestli on sám sebe zná a jestli na tohle dokáže zdravě zareagovat. Pokud Tě nechá mu to dále dělat, opakovat to až zase příjde tlak, tak se tohle Tvé chování může změnit v začarovaný kruh. Také vlastní zkušenost.
Nebo Ty sama s tím něco uděláš. To znamená, že se začneš zajímat, všímat si svých emocí.
Když Tě čtu, jakobych četla sama sebe. Můj přítel si ty hranice nestanovil, nechal mě mu to dělat po dlouhou dobu. Nakonec tím trpíme oba dva. Člověku se to vrátí zpět v podobě výčitek svědomí, studu, obviňování sebe sama. Ale to taky nikam nevede. Já to zatím nezvládám, ale už alespoň ty emoce dokážu zaregistrovat, pojmenovat.

O všem je třeba mluvit hned, ne si to schovávat do truhličky a při prvním selhání to všechno na partnera vyházet. Znám to, je to hnus, člověka to pak hodně mrzí. Učím se parnerovi říkat co chci, co nechci, co se mi líbí, co ne. Jde to pomalu, ale je to jediná cesta, která někam vede. Pro mě smile

Upravil(a) mariposa (12. 7. 2011 17:44)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#39 12. 7. 2011 18:24

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Dost mozna, ze stanovovani hranic prave probiha a "trucovani" bylo zvoleno jako ne prilis stastna metoda.

Není tady

#40 12. 7. 2011 19:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

pecule napsal(a):

Ja to taky jako manipulativni nevnimam. Byt se snazim divat z ruznych uhlu. wink

Může být.
Třeba to prostě jennevidíš z toho, ze kterého se dívám já.
nakonec jsem řekla hned, že nabízím JINÝ pohld na věc než většina.

Osobně si myslím, že zamilovaná nezládla stres, který prožila - nastohované emoce vychrlila na přítele.
Jenže ani on to neustál - vzal si to osobně.
Obecně platí, že stejné přitahuje stejné - mohou si tedy tenhle ranec emocí teď přehazovat mezi sebou do nekonečna, až to zničí jejich vztah.
A nebo si každý z nich může vzít z toho rance to, co je jen jeho a vyřešit si to.
Jinak budou jen manipulovat jeden druhým.

Nikomu tenhle pohled nevnucuju. Nakonec je jen můj a mýlit se smozřejmě mohu stolt

Není tady

#41 12. 7. 2011 20:40

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

pecule napsal(a):

Může být.
Třeba to prostě jennevidíš z toho, ze kterého se dívám já.
nakonec jsem řekla hned, že nabízím JINÝ pohld na věc než většina.

Osobně si myslím, že zamilovaná nezládla stres, který prožila - nastohované emoce vychrlila na přítele.
Jenže ani on to neustál - vzal si to osobně.
Obecně platí, že stejné přitahuje stejné - mohou si tedy tenhle ranec emocí teď přehazovat mezi sebou do nekonečna, až to zničí jejich vztah.
A nebo si každý z nich může vzít z toho rance to, co je jen jeho a vyřešit si to.
Jinak budou jen manipulovat jeden druhým.

Nikomu tenhle pohled nevnucuju. Nakonec je jen můj a mýlit se smozřejmě mohu stolt

Tomu rikam hromosvod. I kdybych vedela, ze ja stim nemam co delat a vubec by me nedrtilo, co rika, partner, co takto resi stres a negativni emoce, by me casem prestal bavit. Ale je pravda, ze ne kazdeho jak jsem psala, kamaradka s takovym pokladem zije uz dvacet let a odkyva mu, i ze zpusobila Fukusimu a jedou dal.

Není tady

#42 12. 7. 2011 20:47

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Ale jo, s tim Pandorro souhlasim. Mne jen neprisla manipulativni ta konkretni veta.

Není tady

#43 12. 7. 2011 21:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

sahleb napsal(a):

Ja osobne si neumim predstavit, ze bych si mela zjistovat , zda ten muj je opravdovej CHLAP touhle metodou, ze mu vyctu vsechno mozne a dokonce, ze muj byvaly byl lepsi a on na nej nema.

Sahleb - překrucuješ, nikdo tu nepsal,aby si tatkto chlapa zkoušela a zjištovala, co je v něm

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#44 12. 7. 2011 21:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Stres vyvolá emoce, kterých je přespříliš a člověk je potřebuje ze sebe dostat ven. Pak druhému vyčte věci, které tomu druhému často ani nepatří, přehání, zvěličuje... výlývá si svoji vlastní naštvanost, kterou cítí vůči sebě
Naprostý souhlas Mariposo - ve všem co si napsala.
Člověka to pak mrzí, ale už se stalo. tillfreds Záleží na tom druhým, jak se zachová, jestli je vztahovačný a bude to v sobě nosit.

Není tady

#45 12. 7. 2011 23:54

ready
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

Podle mě by bylo moc fajn, kdyby si Tvůj partner vůči těmto Tvým výlevům stanovil vlastní hranice a nenechal Tě to už příště zopakovat - ale to záleží na tom jestli on sám sebe zná a jestli na tohle dokáže zdravě zareagovat.
Pokud Tě nechá mu to dále dělat, opakovat to až zase příjde tlak, tak se tohle Tvé chování může změnit v začarovaný kruh. Také vlastní zkušenost.
Nebo Ty sama s tím něco uděláš. To znamená, že se začneš zajímat, všímat si svých emocí.
Když Tě čtu, jakobych četla sama sebe. Můj přítel si ty hranice nestanovil, nechal mě mu to dělat po dlouhou dobu. Nakonec tím trpíme oba dva. Člověku se to vrátí zpět v podobě výčitek svědomí, studu, obviňování sebe sama. Ale to taky nikam nevede. Já to zatím nezvládám, ale už alespoň ty emoce dokážu zaregistrovat, pojmenovat.

A jak sis (si) nastavení těch hranic představuješ?

Není tady

#46 13. 7. 2011 0:23

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

ready napsal(a):

mariposa napsal(a):

Podle mě by bylo moc fajn, kdyby si Tvůj partner vůči těmto Tvým výlevům stanovil vlastní hranice a nenechal Tě to už příště zopakovat - ale to záleží na tom jestli on sám sebe zná a jestli na tohle dokáže zdravě zareagovat.
Pokud Tě nechá mu to dále dělat, opakovat to až zase příjde tlak, tak se tohle Tvé chování může změnit v začarovaný kruh. Také vlastní zkušenost.

A jak sis (si) nastavení těch hranic představuješ?

Sama si neumím stanovovat hranice, ale dobře tedy, na položenou otázku improvizuju:
Např. jasně partnerovi říci, dát na vědomí a na srozuměnou, že se mi takové chování vůči mě nelíbí. Že tu nejsem proto, aby si na mě vybíjel svůj stres a že pokud se to bude opakovat a partner nebude respektovat mé přání (aby to nedělal), postavím se k věci tvrději, přesto, že mám partnera velmi rád/a. A že boužel jsem ochotna se kvůli tomu i rozejít. Jde totiž o to ochránit sám sebe od toho, aby s námi bylo manipulováno či zacházeno jinak než zasloužíme. Jakmile jeden chce manipulovat a druhý ho to nechá dělat, jedou v tom oba dva.
Mluvím o tom co prožívám já, nevím jestli s tím mají zkušenost i jiní.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#47 13. 7. 2011 6:27

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ono to nejde lehce.
Nastane někdy další krizová situace a stres a člověk by se měl naučit kontrolovat a ne střílet a prskat na okolí.
Vím, není to jednoduchý, ale osvědčená rada - počítat do deseti. lol Hm, jen já někdy jak jsem v tom "amoku" rychlá, nestačím počítat.

Není tady

#48 13. 7. 2011 10:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

elena007 napsal(a):

Tomu rikam hromosvod.

Přesně tak: homosvod tummenupp
Zralé řešení je pak to, o kterém píše mariposa: s klidem a pochopením pro toho druhého  si stanovit svoje hranice. Hlasité pitvání se ve vlastních pocitech, které u toho druhého vyvolává pocit viny a nejistoty,  já prostě za zralé řešení nepovažuji.
Já osobně bych v téhle chvíli zpozorněla stolt Nejen k vlastnímu chování, ale i k reakci, kterou vyvolalo.

Upravil(a) Pandorraa (13. 7. 2011 10:06)

Není tady

#49 13. 7. 2011 12:44

zamilovana111
♥♥♥♥---

Jo hromosvod, to je přesně ten správný výraz, k tomu bych přirovnala svojí hnusnou potřebu vylít svoje pocity na někoho, kdo vlastně za nic nemůže sad

Tak snad jen zmíním, jak náš příběh pokračuje. Včera ráno mi přítel poslal moc pěkný mail, že mě miluje, chápe v jak těžkém jsem období, že mi chce být oporou, jen ho moje zákeřné chování ranilo natolik, že potřebuje pár dní se srovnat. Večer jsme grilovali, všechno v pohodě a já myslela, že už bude jen lépe. Ráno jsem ale dostala hned po probuzení vynadáno a to dost ostře: jeho syn mě požádal, abych mu udělala fotku z dovolené (kde jsme se na něj byli podívat) a poslala mu jí do mailu, což jsem ráda udělala a slíbila, že fotku hned pošlu. Nějak mi to ale nešlo a přítel na mojí snahu reagoval slovy – prosím tě nic mu neposílej, ať tam pořád nesedí na compu. Já mu tu fotku ale poslala, protože jsem to slíbila! No a dnes ráno se ta fotka objevila na facebooku a za to jsem dostala za uši. Nerespektovala jsem přítelovo přání fotku neposílat. Z mého pohledu je to tak: jeho děti mám moc ráda a pyšná jsem hlavně na to, že dodržím vždy co jim slíbím, věnuju se jim vždy když se vidíme a vůbec máme moc hezký vztah. Kdyby přítel nechtěl, aby byl jeho syn na compu, nedával by mu ho sebou na dovolenou, moje fotka přeci nemůže být důvodem jeho vysedávání. Z přítelova pohledu: zase jsi udělala něco, co mi ublížilo, nechtěl jsem, abys fotku posílala.

Je toho už na mě moc, cítím se hrozně provinile snad už i u zavazování tkaniček a navrhla jsem, že na pár dní odjedu k sobě domů, trochu se oba srovnáme a uvidíme co dál. No jo, život je boj!!!!

Není tady

#50 13. 7. 2011 12:45

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

dusička napsal(a):

Ono to nejde lehce.
Nastane někdy další krizová situace a stres a člověk by se měl naučit kontrolovat a ne střílet a prskat na okolí.
Vím, není to jednoduchý, ale osvědčená rada - počítat do deseti. lol Hm, jen já někdy jak jsem v tom "amoku" rychlá, nestačím počítat.

někdy je potřeba počítat minimálně do 50 big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí