Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#176 14. 7. 2011 12:20

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Re: Chat o čemkoli 2

Bramborka napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Blossom napsal(a):

Ano, některým se tu na Babinetu evidentně nelíbí, když jiní mají své vlastní názory odlišné od názoru jejich, a píšou je do diskusí a nemlčí.

Někteří se holt s tím základním principem diskusí = DISKUTOVAT ještě nesrovnali.......vissla

roll jezisi Blossom kdo?   
Zkus to jednou pro vzdy uz pochopit. Ja ti ted prave podavam informace ktery maji pro Tebe smysl.
Vidis neco co skutecne neexistuje nikde jinde nez uvnitr Tebe. Za to davam hlavu,protoze to vidim uplne ciste.

Těmhle informacím může (pro sebe) dát smysl jedině Blossom. Ty tančíš svůj tanec.

Ano Blossom je nejak podle sebe pochnape.

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#177 14. 7. 2011 12:21

Blossom
Host

Arcanum napsal(a):

Blossom napsal(a):

Takže už známe i původce nákazy... lol

A kdo jim je?

Arcanum: Nejdřív si trochu přesedni wink ( sedíš si totiž na vedení) a poté si znovu přečti příspěvek č. 167.
Tam, to máš jmenovitě. big_smile

#178 14. 7. 2011 12:23

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Jakym zpusobem si pejes a jakym zpusobem si predatavujes ze ti mohu predat informaci o tom kdo jsem?

A jak jsi vlastne prisla na tyto dve slova? Citis pychu a lidskou domyslivost za svoji lidskou soucast?

Víš, Arcanum, ono to taky může zrcadlit něco jiného. Například to, že tam, kde jsi ty, já už jsem byla, taková vzpomínka. wink

Vis ,majkafo,ono to muze byt jeste uplne jinak.  stolt

Není tady

#179 14. 7. 2011 12:27

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Ale dokazes pochopit druheho protoze chapes co se s nim deje.
Tady nejde o pochopení, ale o to, že i když racionálně rozumím jeho chování, stejně to zabolí.
Když to malinko zprofanuju a z roviny ducha převedu do roviny těla, tak chápu, že mi metrákovej pán v MHD dupnul na nohu proto, že ho naštval šéf nebo manželka a on se někde potřebuje odreagovat, což neznamená, že ten strženej nehet necejtím.

Cítit ano, ale měla bys se vyvarovat toho hodit zodpovědnost za to, jak ty se cítíš, na někoho druhého.
Moment - to tedy i když se cítím mizerně a dotyčnému suše oznámím "uděláš/řekneš-li tohle, cítím se tak a tak", je to přehození zodpovědnosti?

Já myslím, že zabolet to může, když je někde v tobě bolavé = citlivé místečko, že je to trochu jako hormon, protilátka, virus ...... že když chybí "vazebné místo", nenaváže se - nezabolí. Znudí, otráví, nebo něco takového, to může, ale nezabolí. Prostě nohy volšový.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#180 14. 7. 2011 12:28

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Blossom napsal(a):

Takže už známe i původce nákazy... lol

A kdo jim je?

Arcanum: Nejdřív si trochu přesedni wink ( sedíš si totiž na vedení) a poté si znovu přečti příspěvek č. 167.
Tam, to máš jmenovitě. big_smile

Jmenovite tam je psano kdo je puvodce? To skutecne nevidim a je taky fakt ze muzu vidte uplne jinak nez Ty a naopak. smile

Není tady

#181 14. 7. 2011 12:40

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Vejirovka napsal(a):

Proč se tedy ptáš Blos: "Proč by ti to mělo ublížit?" - Blos se přece vůbec nestrachuje, že by jí to mělo ublížit.
Já tě, Arcanum, nežádám, abys mě vysvětlovala, co děláš, jak a proč - můžu tě ujistit, že mě to nezajímá.

Panacku svaty roll

Kdyz Te to nezajima tak Te to nezajima,to je v poradku,smile pak uz  neni Ti treba na nic odpovidat,nebot tak jako tak Ti to hlava nepobere,protoze prave nevis co delam jak a proc. stolt

Neodpovídej, Arcanum, budu jen ráda. A o to, co "pobere" (to je tedy výraz, hm, hm. ...) moje hlava se nemusíš starat.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#182 14. 7. 2011 12:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

tohle je proste zivotni proces-to znamena projit si timhle o cem mluvis az za to a tedy tam kde tohle (co popisujes) uz nenexistuje
Ale takových není v populaci většina, že? wink
Takže holt ti dosud nezprocesovaní nechápou a reagujou primitivněji... jasně... rozumím vissla

že když chybí "vazebné místo", nenaváže se - nezabolí
Původně jsem psala "cítit špatně (ublížená, smutná, vzteklá...)", takže "zabolí" je jen jedna z možných reakcí. Jediná možnost, kdy se "nenaváže", je totální lhostejnost vůči druhému - a to se pak ten kýbl špíny a reakce politého neřeší... holt se jde umejt stejně, jako by ho pokálel holub big_smile

Upravil(a) helena (14. 7. 2011 12:44)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#183 14. 7. 2011 12:44

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

lollol to je dobry lol

No...taková smutná komedie...
Když na to tak koukám a uvědomuju si, že tam jsem taky byla, říkám si, že jsem teda byla pěkný jójo lol

To jako myslíš, žes na této úrovni už byla a pak nastal pokles, že. Nis si z toho nedělej, zase se vyhrabeš vejš, když se budeš snažit.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#184 14. 7. 2011 12:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Cítit ano, ale měla bys se vyvarovat toho hodit zodpovědnost za to, jak ty se cítíš, na někoho druhého.
Moment - to tedy i když se cítím mizerně a dotyčnému suše oznámím "uděláš/řekneš-li tohle, cítím se tak a tak", je to přehození zodpovědnosti?

Ne, já osobně to vnímám jako "suchou" informaci a ještě líp by mi tam znělo, kdyby chybělo to "-li".
Když neumocníš kondicionálem podmínkové souvětí, ale použiješ prostý oznamovací způsob, je to pro mne zcela čisté.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#185 14. 7. 2011 12:48

majkafa
Host

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Jakym zpusobem si pejes a jakym zpusobem si predatavujes ze ti mohu predat informaci o tom kdo jsem?

A jak jsi vlastne prisla na tyto dve slova? Citis pychu a lidskou domyslivost za svoji lidskou soucast?

Víš, Arcanum, ono to taky může zrcadlit něco jiného. Například to, že tam, kde jsi ty, já už jsem byla, taková vzpomínka. wink

Anebo třeba taky datla big_smile

#186 14. 7. 2011 12:51

Blossom
Host

Vějířovka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

lollol to je dobry lol

Když na to tak koukám a uvědomuju si, že tam jsem taky byla, říkám si, že jsem teda byla pěkný jójo lol

To jako myslíš, žes na této úrovni už byla a pak nastal pokles, že. Nis si z toho nedělej, zase se vyhrabeš vejš, když se budeš snažit.

tummenupp lol

#187 14. 7. 2011 12:53

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blossom napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

lollol to je dobry lol

Smutný, nebo spíš hodně trapný, je hlavně tvoje kasání se o zadupávání do země apod., ale skutek utek..... vissla

Ale je fakt, že tvé argumenty do takové diskuse by byly zřejmě ještě o poznání trapnější, než mlčení..... smile

Statečně se těma ušima Bloos odstrkuješ...
Nu, dělej, co umíš stolt

Není tady

#188 14. 7. 2011 12:56

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Smutný, nebo spíš hodně trapný, je hlavně tvoje kasání se o zadupávání do země apod., ale skutek utek..... vissla

Ale je fakt, že tvé argumenty do takové diskuse by byly zřejmě ještě o poznání trapnější, než mlčení..... smile

Nu, dělej, co umíš stolt

Bóže můj, je tohle vůbec možný? rolluschalbert

Není tady

#189 14. 7. 2011 12:58

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

Anebo třeba taky datla big_smile

Co to je za vyraz? va

Není tady

#190 14. 7. 2011 13:00

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Vejirovka napsal(a):

Proč se tedy ptáš Blos: "Proč by ti to mělo ublížit?" - Blos se přece vůbec nestrachuje, že by jí to mělo ublížit.
Já tě, Arcanum, nežádám, abys mě vysvětlovala, co děláš, jak a proč - můžu tě ujistit, že mě to nezajímá.

Panacku svaty roll

Kdyz Te to nezajima tak Te to nezajima,to je v poradku,smile pak uz  neni Ti treba na nic odpovidat,nebot tak jako tak Ti to hlava nepobere,protoze prave nevis co delam jak a proc. stolt

Neodpovídej, Arcanum, budu jen ráda. A o to, co "pobere" (to je tedy výraz, hm, hm. ...) moje hlava se nemusíš starat.

Tohle me pripomina DT.   

V zadnem pripade se nestaram o to co pobere Tva hlava. cool

Není tady

#191 14. 7. 2011 13:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Původně jsem psala "cítit špatně (ublížená, smutná, vzteklá...)", takže "zabolí" je jen jedna z možných reakcí. Jediná možnost, kdy se "nenaváže", je totální lhostejnost vůči druhému - a to se pak ten kýbl špíny a reakce politého neřeší... holt se jde umejt stejně, jako by ho pokálel holub big_smile

Heleno, to nemusí být vždy o totání lhostejnosti. To taky může být přesně naopak stolt

Není tady

#192 14. 7. 2011 13:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vějířovka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

lollol to je dobry lol

Vějířovko, mysli si, co chceš.
Na tenhle písek já už se vracet nehodlám, lopatičky a kyblíček včetně báboviček jsem už odložila wink

Není tady

#193 14. 7. 2011 13:06

Blossom
Host

Vějířovka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Nu, dělej, co umíš stolt

Bóže můj, je tohle vůbec možný? rolluschalbert

Jak vidíš, Vějířovko, tady je možný úplně všechno:

Když někdo nemá jediný kloudný argument, hodí se i průpovídka hodná třetí třídy obecné...... big_smile

#194 14. 7. 2011 13:09

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Na tenhle písek já už se vracet nehodlám, lopatičky a kyblíček včetně báboviček jsem už odložila wink

Konečně víme, co přesně znamená to tvé "tam jsem taky byla". wink

Teď jsi postoupila na úroveň třetí třídy obecné. Dobrýýý! tummenupp storstark  big_smile

#195 14. 7. 2011 13:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blossom napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Teď jsi postoupila na úroveň třetí třídy obecné. Dobrýýý! tummenupp storstark  big_smile

Ty folééé, ty na těch uších umíš i piruety? Neuvěřitelný va

Není tady

#196 14. 7. 2011 13:28

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ty folééé, ty na těch uších umíš i piruety? Neuvěřitelný va

Ano: Fakt neuvěřitelný : va vissla big_smile

Já jsem tvou úroveň minule tipla na třetí třídu, no a teď vidím, že jsem to těžce přecenila.... lol

Tohle je tak sotva na první, a ještě navíc s vadou řeči....
Zajdi k logopedovi, Pandorroo, třeba ti pomůže.....

#197 14. 7. 2011 13:32

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

helena napsal(a):

Heleno, to nemusí být vždy o totání lhostejnosti. To taky může být přesně naopak stolt

Pro děti a drahé zcela určitě big_smile

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#198 14. 7. 2011 13:34

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

a jak ty víš, že zrovna reaguju naprosto nepřiměřeně? Podle čeho tak usuzuješ? Ono se tě to nějak dotýká? Nemůžeš ty mé názory nechat jen tak "plynout" kolem sebe? Musíš je stále rozebírat a určovat jim směr, kam mají "podle tvého mínění" směrovat? Musíš pořád polemizovat s mými názory? 
Dobrý, jde mi to, viď?

Tohle je dobrá věta.... "No nic, tak jak chceš" co tím jako básník chtěl říci?

A jsme zase tam, kde vžda končíme, viď? Zase si osobuješ právo "naprosto přesně vědět" jak kdo myslí a jak to myslí

Protoze vim vsechno ,to jeste nevis?    Jak jsi prisel na to ze se me neco dotyka? Nechtes se nad tim zamyslet odkud to do Tebe vlezlo?

Tim chtel basnik rict ze to bude tak jak Ty chces ,to je cele .Videl jsi v tom snad neco jinyho? Proc?

A posledni otazka zniiiii : neco Ti vadi na tom ze vim jak kdo mysli ? Nebo proc o tom pises vlastne?

Není tady

#199 14. 7. 2011 13:42

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Zklamana napsal(a):

hele, být tebou, pokud ti něco nedává smysl - tudíž to nemá řešení, tak to odhoď...proč mě pořád pitváš? Odpověz si upřímně: je Zklamaná pro mě problémem? Má tento problém řešení? Pokud ano, buď v klidu, ono se to řešení najde. Nemá tento problém řešení? Tak buď taktéž v pohodě...není to problém.

Vyborne tummenupp ,prave mluvis o svem vnitrnim svete a to hlavne k sobe sama.

Misto nicku Zklamana vsak budou jine nicky a to vcetne meho.  pussa

Není tady

#200 14. 7. 2011 13:55

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

a jak ty víš, že zrovna reaguju naprosto nepřiměřeně? Podle čeho tak usuzuješ? Ono se tě to nějak dotýká? Nemůžeš ty mé názory nechat jen tak "plynout" kolem sebe? Musíš je stále rozebírat a určovat jim směr, kam mají "podle tvého mínění" směrovat? Musíš pořád polemizovat s mými názory? 
Dobrý, jde mi to, viď?

Tohle je dobrá věta.... "No nic, tak jak chceš" co tím jako básník chtěl říci?

A jsme zase tam, kde vžda končíme, viď? Zase si osobuješ právo "naprosto přesně vědět" jak kdo myslí a jak to myslí

Protoze vim vsechno ,to jeste nevis?    Jak jsi prisel na to ze se me neco dotyka? Nechtes se nad tim zamyslet odkud to do Tebe vlezlo?

Tim chtel basnik rict ze to bude tak jak Ty chces ,to je cele .Videl jsi v tom snad neco jinyho? Proc?

A posledni otazka zniiiii : neco Ti vadi na tom ze vim jak kdo mysli ? Nebo proc o tom pises vlastne?

Někde jsem četla, že buďto ví člověk VŠE (když je osvícený) nebo NIC (když osvícený není). Ty jsi kdesi psala, ještě jako Hirondel, že osvícená nejsi. Tak pokud jsi od té doby "nerealizovala", tak patříš do té druhé skupiny, která neví NIC (spolu s námi, obyčejnými kmány - ovšem kromě Pandory, ta patří do úplně zvláštní  skupiny).

Upravil(a) Vějířovka (14. 7. 2011 13:56)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí