Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 8. 7. 2011 15:40

Bára H
♥------
Registrovaný: 8. 7. 2011
Příspěvky: 2

I náhradní rodina je rodina

Mnoho lidí si myslí, že pěstounství, nebo náhradní rodičovství je jenom nějaká placená služba státu. Jiní si myslí, že náhradní rodiče, nebo adoptivní rodiče si tímto počínáním jen realizují nějaké své vlastní problémy s rodičovstvím. Neříkám, že tomu tak v mnohých případech není, já ale znám i jiné případy, třeba jen pomoci potřebnému.
Všude kolem vás, i když to nevíte, je mnoho rodičů, kterým říkáme adoptivní, pěstounští, nebo jednoduše náhradní.
Otvírají svou náruč dětem s dětských domovů, o které se jejich biologičtí rodiče nemohou, nebo nechtějí postarat.
Poskytují těmto dětem možnost vyrůstat ve funkční rodině, mimo zdi ústavů.
Náhradní rodiče jim poskytují nejen řádnou výchovu, ale i své srdce. Mezi dětmi v náhradních rodinách a jejich pěstouny vznikají často silné citové vazby. Náhradní rodina není tedy jen náhražkou za rodinu, je to rodina se vším všudy.
Je pravdou, že tyto rodiny mají svá specifika, která jsou zapříčiněna tím, že do nich nové děti přicházejí zatíženy minulostí ze své biologické rodiny i ústavů. Tyto špatné zkušenosti jim noví rodiče pomáhají zvládat a řešit, a směřují je na správnou cestu do života . ڞasným místem jsou kluby náhradních rodičů (existují např.kluby pod Asociací náhradních rodin ČR ), které dávají těmto rodinám možnost se setkávat, sdílet a probírat své radosti i starosti a nebo prostě jen trávit aktivně s dětmi volný čas.
Máte zkušenosti s náhradním rodičovstvím? Jste náhradním rodičem nebo dítětem vyrůstajícím mimo svou biologickou rodinu? Máte otázky týkající se tohoto tématu?


Sociální poradce, člen výkonné rady Asociace náhradních rodin ČR, předseda klubu náhradních rodin Břeclavsko-Hnízdo,  www.anrcr.cz, www.odsouzeni.cz, www.nahradnirodiny.estranky.cz,

Není tady

 

#2 21. 7. 2011 8:33

senzababka
♥------
Registrovaný: 20. 7. 2011
Příspěvky: 2

Re: I náhradní rodina je rodina

Každá dobrá skupina,nejlépe partnerská,která se stará o děti a vlastní či osvojené je to nejlepší,co může pro děti být. Žádné zařízení jim rodinu nenhradí, s vyjímkou nefunkční rodiny, kde jsou děti a nejen ony týrány. Potom je opravdu lepší těmto dětem v zařízení dnešního typu. Setkala jsem se v mnoho případech s týráním a nemusí být fyzické, psychické není vidět. senza babka

Není tady

 

#3 25. 7. 2011 11:20

sludka
♥------
Registrovaný: 7. 4. 2011
Příspěvky: 2

Re: I náhradní rodina je rodina

Možná je to mylný názor, ale pořád je lepší vychovávat děti v náhradních rodinách než v dětských domovech. Jejich příspěvky od státu nejsou určitě tak velké, aby bylo co jim závodět, naopak.
Vážím si těchto lidí, kteří jsou ochotni se o tyto děti starat.
Nejhorší je, když člověk slyší, že rodička zabila svoje dítě, místo aby ho dala k adopci, nebo do náhradní péče.

Není tady

 

#4 25. 7. 2011 13:10

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: I náhradní rodina je rodina

sludka napsal(a):

Možná je to mylný názor, ale pořád je lepší vychovávat děti v náhradních rodinách než v dětských domovech. Jejich příspěvky od státu nejsou určitě tak velké, aby bylo co jim závodět, naopak.Vážím si těchto lidí, kteří jsou ochotni se o tyto děti starat.
Nejhorší je, když člověk slyší, že rodička zabila svoje dítě, místo aby ho dala k adopci, nebo do náhradní péče.

jsou to dost velké částky, v řádů tisíců.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů