Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 7. 2011 10:14

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Radio Klubu Střídáček, Téma I.: Co trápí matky a otce u/po rozvodu

A dodatecne po akci doplnuji info, kde diskusi  najdete online:, pro ty z vas, kteri nebyli online na vysilani Radia Stridacek: / ZDE mate cely prvni porad ke stazeni uz: http://www.babinet.cz/img/audio/rs110711.wma
Kdyby jste meli problemy nahodou z poslechem, dejte vedet... Pripadne muzete porad poslouchat i na www.stridacek.cz

----------------------------------------
Milé babinetky (i babineťáci ;-) Babinet se jako mediální partner tohoto projektu Klubu Střídáček i Asociace neúplných rodin podílí na historicky prvním radiovém vysílání Klubu Střídáček

Živě ze Střídáčku - veřejné debaty na živá témata živě vysílaná na internetu
Kdy: Pondělí 11. července 2011
Kde: živě z Prahy, Resslova 1
Téma: Co trápí matky a otce při rozvodu a po něm?

Hosté:
Blanka Balšánková/rozvedena, nespokojena se střídavou péči
Miloš Závora/po 5 letech "vysoudil" střídavou péči
Moderují: Lucie Asenová/předsedkyně ANR, Luboš Patera/zmocněnec Iustin.cz

Jak vidíte ze skladby hostů, debata to bude jistě zajímavá, nejen o střídavé péči.

Živé vysílání Rádia Střídáček si můžete naladit na této adrese: http://www.radioo.cz/my?id=233. Veřejná debata začne v 18 hodin.

Debaty se v jejím průběhu můžete zúčastnit i VY přímo od svého počítače. Případné dotazy na hosty i moderátory můžete psát již rovnou HNED ZDE. Během celého vysílání bude přímo v Rádiu přítomen i zástupce Babinet.cz, který bude dle potřeby a vhodnosti rovněž předčítat vaše dotazy a připomínky odsuď z této diskuse živě do vysílání. Takže nezapomeňte si udělat v pondělí od 17.00 hod. čas... Děti zavřít do chlívků v tu dobu - nebo poslat za tatínky ;-)

Debaty se můžete zúčastnit i osobně - návštěvou Klubu Střídáček, Resslova 1, Praha 2, 3. poschodí (výtah nejede). Kapacita návštěvníků je však omezena, přijďte tedy včas. Klub Střídáček je pro vás otevřen od 17 hodin.

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#2 8. 7. 2011 10:24

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Re: Radio Klubu Střídáček, Téma I.: Co trápí matky a otce u/po rozvodu

godlike Vítám. Že by se ledy přece jenom pohly? Fandim a držím palce. Rádijko určitě naladím... stolt

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#3 11. 7. 2011 17:04

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Není tady

#4 11. 7. 2011 17:16

Taylor
♥♥-----

Uf, to jsem tedy zvědavá. Nevím, jestli si budu mít odvahu rádijko naladit.  Já ke střídavce přistupuji s nedůvěrou, ještě, když jsou občas její zastánci arogantní a zaujatí, jako např. jeden zástupce webu stridavka.cz, co se  tady zapojoval do debaty nedávno. skurt
Jinak nejpřijatelnější způsob střídání je podle mě střídání rodičů v bytě, ještě jakž - takž bych brala to pendlování dětí, když nemají žádné polorodé sourozence, ale co v případě, že jedno dítě pendluje mezi dvěma úplnými rodinami a vlastně nepatří nikam? Co když ho ti noví sourozenci berou jako vetřelce, co jim každý druhý týden/mesíc okupuje jejich pokojíček? Moc ráda bych věděla, jestli odborníci u soudu posuzují věc komplexně z pohledu celé široké rodiny, nebo prostě jenom z pozice rodičů?

Není tady

#5 11. 7. 2011 18:13

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Pani A prave mluvi na Radiu Stridacek

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#6 11. 7. 2011 18:16

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Stalo se neco? Uz to neslysim...

Není tady

#7 11. 7. 2011 18:17

Taylor
♥♥-----

Ano, měla by,  ale nějak to nehraje??

Není tady

#8 11. 7. 2011 18:19

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Vydrzte, uz je to vyreseno... Mluvi se dale, chvili nebylo slyset, ano ano, ale uz to jde...

Není tady

#9 11. 7. 2011 18:20

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Jo, uz je to dobry, dik

Není tady

#10 11. 7. 2011 18:28

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ma nekdo dotazy z babinetek? Uz je na cas zde ve studiu, napiste je zde...

Není tady

#11 11. 7. 2011 18:40

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

Diskuse se presouva od problemu v ramci rozvodu a stridave pece k alimentum... My tady ve studiu jsme cca 2-3 minuty pred vama, co jste na netu...

Není tady

#12 12. 7. 2011 0:25

Střídavka
♥♥-----
Web

Debata byla zajímavá a všichni přítomní (kromě jedné maminky bojující proti střídavé péči) se shodli na tom, že o děti by měli pečovat oba rodiče.

Upravil(a) Střídavka (12. 7. 2011 1:16)

Děti potřebují oba rodiče.

Není tady

#13 12. 7. 2011 7:51

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Střídavka napsal(a):

Debata byla zajímavá a všichni přítomní (kromě jedné maminky bojující proti střídavé péči) se shodli na tom, že o děti by měli pečovat oba rodiče.

Ach jo. Zase manipulace. Doufam, ze to plati i pred rozvodem. Stridavka neni vubec pro deti idelani.

Na ty otazky, co jsem se ptala ja zrejme vubec nedoslo. Nebo jake jsou odpovedi?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#14 12. 7. 2011 7:52

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Juraj napsal(a):

Ja jsem je napsala. Odpovedi jsou kde?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#15 12. 7. 2011 7:55

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Zde je 140 radii a vysilani zadne. nebo to uz navzdy zmizelo v eteru?

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#16 12. 7. 2011 9:15

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Taylor napsal(a):

Uf, to jsem tedy zvědavá. Nevím, jestli si budu mít odvahu rádijko naladit.  Já ke střídavce přistupuji s nedůvěrou, ještě, když jsou občas její zastánci arogantní a zaujatí, jako např. jeden zástupce webu stridavka.cz, co se  tady zapojoval do debaty nedávno. skurt

Taylor, musím souhlasit. Já proti střídavé péči nejsem, ale vadí mi arogantní přístup mužů, kteří střídavou péči prosazují za každou cenu.

Chtěla jsem se přesvědčit o tom, že ne všichni jsou takoví a navštívila jsem stránky stridavka.cz Bohužel, jsem se přesvědčila o úplném opaku. Do diskuze tam přispěl jeden tatínek, který neprosazuje střídavou péči, ale má problém se svou malou dcerou. Ptal se tam mužů na rady. Místo nich ale dostal docela dost "přes prsty", kdy se do něj všichni pustili, že by si měl ujasnit priority a pochopit, že dítě potřebuje péči obou rodičů, a když mu není rady ... bla bla. Nikdo mu tam neporadil. Jen mu všichni nutili svoje vlastní názory a nedokázali pochopit, že to hold má někdo jinak.

Dala jsem do diskuze 2 příspěvky. Jeden se vyjadřoval k radám oněch pánů (bez urážek, bez vulgarizmů) a druhý byla rada zakladateli.
jaké bylo překvapení, když rada byla zveřejněna, ale výtka vůči pisatelům ne big_smile  Hold můj příspěvek asi velmi ležel administrátorovi v žaludku a vadí mu jiný názor natolik, že "nemá právo" být zveřejněn.

Po tomhle, musím souhlasit s hlasy, že tento web je opravdu jednostranně zaměřený a je neobjektivní.

Není tady

#17 12. 7. 2011 9:29

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

sahleb napsal(a):

Juraj napsal(a):

Ja jsem je napsala. Odpovedi jsou kde?

Kde jsou Tve dotazy Sahleb? Tady byla diskuse k tomu vysilani urcena - a zde je nevidim napsane... psalas je nekde do jine diksuse? Polsi odkaz na ne pripadne zde...
Cela relace bude zpracovana a nekde vyvesena, mej prosim strpeni, takze kazdy, kdo nemel moznsost to vcera posloucaht, si ji bude mit moznost poslechnout kdy se to bude hodit...

Za cca mesic bude dalsi vysilani, kdyz chcete ovlyvnit temata ci davat jiz predem dotazy, tak je sem piste pro organizatory a moderatory (Iustin.cz, ANR=Asociacce neuplnych rodin) a jejich hosty... A rovnez i na dalsim muzete byti pritomni i osobne, kdo bych chtel, dejte vedet, napriklad mne, nebo primo moderatorum... Snad to neni tajne, ze tam byla vcera osobne napriklad Miaa od nas z Babinet...

Není tady

#18 12. 7. 2011 9:36

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Ja to pochopila, ze to byla ona... ale jedno mi vadilo, nevim jestli mym prenosem, ale spis ne, ptz. jina radia slysim perfektne... musela jsem to dat hodne nahlas a byl tam sum, zdalo se mi jako nekvalitni prenos (cimz nechci snizovat hodnotu projektu). Ze bude vyveseno, je fajn, nedalo se dost dobre soustredit se na obsah a k tomu aktualne vypisovat do Babi...
A ze je Stridavka jednostranne zamerena? No samozrejme ze je, kdyz ji jde, o co ji jde - o stridavou peci a propagaci jeji uzitecnosti a vyhod. Kdo o ni nestoji, neni k ni nucen, precis...

Není tady

#19 12. 7. 2011 11:19

Střídavka
♥♥-----
Web

Kuřátko napsal(a):

Chtěla jsem se přesvědčit o tom, že ne všichni jsou takoví a navštívila jsem stránky stridavka.cz Bohužel, jsem se přesvědčila o úplném opaku. Do diskuze tam přispěl jeden tatínek, který neprosazuje střídavou péči, ale má problém se svou malou dcerou. Ptal se tam mužů na rady. Místo nich ale dostal docela dost "přes prsty", kdy se do něj všichni pustili, že by si měl ujasnit priority a pochopit, že dítě potřebuje péči obou rodičů, a když mu není rady ... bla bla. Nikdo mu tam neporadil. Jen mu všichni nutili svoje vlastní názory a nedokázali pochopit, že to hold má někdo jinak.

Právě že jsme mu poradili to nejlepší, co jsme mohli. Diskutující si stěžoval, že se mu komplikuje vztah s dcerou, na druhou stranu si naivně představoval, že na jeho zachování bude stačit sudovíkendový styk... Výzkumy přitom říkají, že na zachování plnohodnotného rodičovského vztahu je potřeba spolu být aspoň 30 % času. Jinak se táta (máma) posouvá z role rodiče do role strýčka (tety)... (a o to i jejich bývalým partnerům jde).

Diskutující byl zkrátka jen postaven před drsnou pravdu, která se mu možná v ten okamžik nelíbila, ale byla podpořená i zkušenostmi diskutujících. Ti sami často vinou nedostatečného kontaktu mají zkušenost se ztrátou plnohodnotné rodičovské vazby ke svým dětem... Třeba mu to pomohlo otevřít oči víc, než kdyby mu někdo jen foukal bolístky.

Na začátku mi také přišly drsné názory Jiřího Fialy, ale čím víc se danou oblastí zabývám, tím víc se potvrzují. Škoda jen, že se diskredituje přílišnou vulgaritou.

Střídavka bude dál otevírat oči v této oblasti, slušnou formou, ale třeba i někdy drsně a třeba se to nebude některým z různých důvodů líbit. smile

Upravil(a) Střídavka (12. 7. 2011 11:20)

Není tady

#20 12. 7. 2011 11:27

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

S Paterou a Fialou jsem byla v "osobnim" kontaktu, oni sice v pocatku "sveho boje" prisli o zdravy kontakt se svymi detmi, myslim ze diky nerozumnemu chovani jejich exmanzelek a matek deti a take nevyhovujicimi zasahy OPD a jinych instituci, na ktere se obraceli (vsichni vime, jak, hm, jak to slusne nazvat - zmatene a rozdilne ouraduji... usch ), ovsem na "boj za sva prava" zvolili nevhodne prostredky a zpusoby... osocovani, utok, pomluvy...  chapu je. "Pritvrdili", protoze se nikde nedockali zastani. Doufam, ze se sand situace pomalu zlepsuje... rock

Není tady

#21 12. 7. 2011 11:28

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Střídavko, napadlo tě někdy, že třeba některým lidem jen neotevíráte oči, ale "nutíte" jim svůj názor. On ten tatínek třeba nechce střídavou péči. proč mu teda nutíte to, že ji musí mít jinak se posune do role strejdy.

Tohle je hovadina, kterou jste si vsugerovali. Můj BM i můj současný partner nemají své děti ve střídavé péči a jako rodiče jsou bráni stále a mají se svými dětmi přímo hezký (troufla bych si napsat i nádherný) vztah.

A jak jinak vysvětlíš to, že jsou na webu stridavka.cz příspěvky cenzurovány? Chtěla jsem tam podebatovat o různých úhlech pohledu. Možná si i upravit názor a také ukázat jiný názor....ale za takových podmínek co ten web nastavuje to absolutně nemá smysl.

Není tady

#22 12. 7. 2011 11:36

Střídavka
♥♥-----
Web

Kuřátko napsal(a):

Střídavko, napadlo tě někdy, že třeba některým lidem jen neotevíráte oči, ale "nutíte" jim svůj názor. On ten tatínek třeba nechce střídavou péči. proč mu teda nutíte to, že ji musí mít jinak se posune do role strejdy.

Tohle je hovadina, kterou jste si vsugerovali. Můj BM i můj současný partner nemají své děti ve střídavé péči a jako rodiče jsou bráni stále a mají se svými dětmi přímo hezký (troufla bych si napsat i nádherný) vztah.

A jak jinak vysvětlíš to, že jsou na webu stridavka.cz příspěvky cenzurovány? Chtěla jsem tam podebatovat o různých úhlech pohledu. Možná si i upravit názor a také ukázat jiný názor....ale za takových podmínek co ten web nastavuje to absolutně nemá smysl.

Pokud pro tebe nemá smysl Střídavku číst, tak je tu jednoduchá rada - nečti ji. Pro spoustu lidí to smysl má...

Není tady

#23 12. 7. 2011 11:41

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Kuřátko napsal(a):

... Můj BM i můj současný partner nemají své děti ve střídavé péči a jako rodiče jsou bráni stále a mají se svými dětmi přímo hezký (troufla bych si napsat i nádherný) vztah...

Tak jsi stastna zena a upravu styku stanovit soudem zde neni potreba. To, co nazyvas "nucenim", myslim, se vyskytuje tam, kde se rodice jaksi nedohodli. Kazde "narizeni soudu" je urcitym zpusobem "nuceni". A vetsinou pred soudem stoji dve strany, kde jedna je nazyvana zalobcem a druha odpurcem. Ne vzdy musej z jednani tyto protipoly odejit smireny a spokojeny... jde o to, aby vyrok soudu byl spravedlivy a jeho vykonani prineslo uzitek...

Není tady

#24 12. 7. 2011 23:46

Jedendomov
♥♥-----

Kuřátko napsal(a):

Také máme stejné zkušenosti s lidmi kolem stridavky.cz, jiné názory blokují, blokují dokonce i odesílání reakcí podle IP adresy PC, dokonce nás za jiné názory napadají a vyhrožují soudy. Založili jsme stránky pro odpůrce soudně nařízené střídavé výchovy bez dohody rodičů. Více na www.jedendomov.cz
Pavel Pešan

Není tady

#25 13. 7. 2011 0:37

Střídavka
♥♥-----
Web

Jedendomov napsal(a):

Také máme stejné zkušenosti s lidmi kolem stridavky.cz, jiné názory blokují, blokují dokonce i odesílání reakcí podle IP adresy PC, dokonce nás za jiné názory napadají a vyhrožují soudy. Založili jsme stránky pro odpůrce soudně nařízené střídavé výchovy bez dohody rodičů. Více na www.jedendomov.cz
Pavel Pešan

„Jeden domov“ v praxi aneb kdo koho napadá (i fyzicky):

http://www.stridavka.cz/jeden-domov-v-praxi.html
http://www.stridavka.cz/rozhovor-s-tetou.html

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí