29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
přesně tak, jak píše javena
separace může trvat ...možná do doby, než mu dojdou v šupleti čistý trencle, nebo klidně i půl roku, kdy uvítá vypuštění z řetězu a bude se přímo opájet nabytou svobodou....no a pak jde o to, jestli mu v tom tempu volnosti bude stačit milenka na řetězu...
jinak za sebe - preferuju hop, nebo trop - ale musíš vědět, co tě čeká po skoku na kteroukoliv stranu a být na to připravená.
pak tu ještě zaznělo - že když budeš čekat, že se on zatím s milenkou mohou pomalu připravit na to, že budou spolu a to hop ti předhodí jako hotovou věc.
Myslím si, že je mnohem příjemnější "kopačky" dávat, než dostávat
Není tady
separace může trvat
Může... jenže tady se nejedná jenom a hlavně o puštění ze řetězu s následným zjištěním, že milenka tu nejni od praní slipů, ale taky o to, že strana vypouštějící si bez rušivé přítomnosti vypuštěného leccos rozmyslí a možná i dojde k uspokojivému výsledku.
Jen se nesmí nijak(!) zajímat o to, zda vypuštěnému chybí ona, její teplé večeře nebo jen čistý prádlo. Styk s dětmi neomezeně, ale pokud možno mimo byt a bez řečí.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
...pak tu ještě zaznělo - že když budeš čekat, že se on zatím s milenkou mohou pomalu připravit na to, že budou spolu a to hop ti předhodí jako hotovou věc.
Myslím si, že je mnohem příjemnější "kopačky" dávat, než dostávat...
Ano, Willi.
Ty se můžeš snažit sebevíc o udržení rodiny, ale může se stát, že Tvůj muž a milenka už budou mít plné zuby života v ilegalitě a rozhodnou se svůj vztah legalizovat. A nezapomínej na to, že milenka je vdaná už poněkud déle, nežli Ty a jedno dítě už má dospělé, takže se jí případně bude odcházet od jejího manžela o to snáz. A jestli to u nich "praskne", je možná i varianta, že se rozvedou napřed oni a potom i vy
Ty vůbec nevíš, jak to u nich doma funguje, nevíš, jestli ona sama už nemá svého manželství dávno plné zuby a pokud se její nevěra provalí, klidně může manželovi říct: Fajn, tak teda jo, mám už přes rok milence, jsem ráda, že už se to provalilo a s Tebou tím pádem končím
Není tady
Kiara napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
...pak tu ještě zaznělo - že když budeš čekat, že se on zatím s milenkou mohou pomalu připravit na to, že budou spolu a to hop ti předhodí jako hotovou věc.
Myslím si, že je mnohem příjemnější "kopačky" dávat, než dostávat...Ano, Willi.
Ty se můžeš snažit sebevíc o udržení rodiny, ale může se stát, že Tvůj muž a milenka už budou mít plné zuby života v ilegalitě a rozhodnou se svůj vztah legalizovat. A nezapomínej na to, že milenka je vdaná už poněkud déle, nežli Ty a jedno dítě už má dospělé, takže se jí případně bude odcházet od jejího manžela o to snáz. A jestli to u nich "praskne", je možná i varianta, že se rozvedou napřed oni a potom i vy![]()
Ty vůbec nevíš, jak to u nich doma funguje, nevíš, jestli ona sama už nemá svého manželství dávno plné zuby a pokud se její nevěra provalí, klidně může manželovi říct: Fajn, tak teda jo, mám už přes rok milence, jsem ráda, že už se to provalilo a s Tebou tím pádem končím
A tak to asi bude .
Není tady
helena napsal(a):
separace může trvat
Může... jenže tady se nejedná jenom a hlavně o puštění ze řetězu s následným zjištěním, že milenka tu nejni od praní slipů, ale taky o to, že strana vypouštějící si bez rušivé přítomnosti vypuštěného leccos rozmyslí a možná i dojde k uspokojivému výsledku.
Jen se nesmí nijak(!) zajímat o to, zda vypuštěnému chybí ona, její teplé večeře nebo jen čistý prádlo. Styk s dětmi neomezeně, ale pokud možno mimo byt a bez řečí.
Nevím jak Willi, ale sama za sebe - trvat tento stav rok, mít pocuchané nervy a mít dilema...a pak přijít při separaci na to, že se dokonce i líp dýchá.... no jo, to bych byla já....
jj, správně, nesmí si dělat starosti
Není tady
Milá Willy,
všechno má svů čas i to čekání je cesta životem. Potřebuješ váš vztahový "šmodrchanec" prožít, rozmotat a ujasnit si co dál. Některé záležitosti prostě nejdou uspěchat, musí dozrát. Pak příjde řešení.
A třeba překvapíš sama sebe jak budeš rozhodná a neústupná.
Jsou to zkušenosti bolestné a velmi individuální, nepřenosné. Podle "nátury" každého. Ale vždycky nás to něčemu naučí. Časově to můžeš měřit na léta.
Také jsem čekala - dva roky a další tři se zvedala z kolen, kam mě manželova nevěra dostala. Rozvedli jsme se.
Dnes jsem vyrovnaná, spokojená a zase ráda na světě.
Vážím si sama sebe, že jsem nerezignovala a měla odvahu problémy řešit i když dušička byla ve mně malá a já nevěděla co bude.
A proto "hlavu vzhůru" ! Věř si a naslouchej sama sobě, protože rozhodnutí už možná tušíš. Přeju ti vše dobré a správné kroky ve správný čas.
Není tady
AHabibi díky za příspěvek. Napsalas ho jemně. Cítím z něj křehkou duši a zkušenost.
Kiara - Opravdu nevím, jak to u nich doma funguje. Sice jim koukám do oken, ale znám je oba jen od vidění. On je prudký člověk a žena je taková součást domácího inventáře, stále doma, vaří, pere... Vůbec mu není divné, že stále někomu píše. Prý některé věci prostě nechce vidět, nezajímá se o ni. Navíc ONA ho chce udržet v klidu. Rozhodně mu nic na sebe říkat nehodlá...Před rokem jsme si psaly.
Jo, a také psala, že rodina je pro ni vším!!!!
Celé je to jak z blbého snu. Ale i ten jednou končí...
Na čas se odmlčím. Po dovolené se sem vrátím....
Není tady
Willi napsal(a):
Tak tedy - to, že zůstává řekl on i s tím dalším vysvětlením. Dalo mi práci sebrat síly k rozhovoru, který nikam nevedl. Pořád je to dokola...Ale sám ví, že situaci musí vyřešit.
Myslím, že v této chvíli se to celé odehrává hlavně ve virtuálním světě, v jejich mailování a tím i v jejich fantazii. Proto jsem jistota...
Nejsem hrůzou bez sebe, že by odešel. Několikrát jsem ho žádala, aby to udělal. Dětem domov brát nemůžu, já jsem chybu neudělala, nemůžu trestat je i sebe, že nám nedobrovolně vezmu domov. Musí odejít on. Navíc ony vůbec nic netuší, protože se k sobě chováme slušně, žádné emoce ani hádky....jsme opravdu víceméně všichni spolu...
Od jisté chvíle se snažím být nad věcí. Ale nejde to pořád, jinak bych nehledala únik třeba sem do diskuze.
Netoleruji všechno a on to ví, jenom mu to stále nepřipomínám.
Nejsem zcela na vztahu závislá, jen jsem tradiční žena, která zastává tradiční hodnoty - rodina je ta nejvyšší a snažím se ji bránit proti špatnostem....
My se možná vymykáme běžným modelům manželství s nevěrou. Dověděla jsem se jednu věc, kterou neumím pochopit - nedělám to proto, že ti chci ublížit...takový cíl jsem neměl...
Rozumíte tomu???
Rozumiem. Niekto si zlomí nohu, niekto príde o prácu a niekto sa zamiluje. Nevyberáme si to. Druhá vec je, že milovať jedného lčoveka nám ešte endáva právo ubližovať iným... a v tom vidím jeho hlavnú "vinu", že si robí to svoje hlava-nehlava.
Upravil(a) Selima (16. 7. 2011 16:19)
Není tady
Selima napsal(a):
Willi napsal(a):
Tak tedy - to, že zůstává řekl on i s tím dalším vysvětlením. Dalo mi práci sebrat síly k rozhovoru, který nikam nevedl. Pořád je to dokola...Ale sám ví, že situaci musí vyřešit.
Myslím, že v této chvíli se to celé odehrává hlavně ve virtuálním světě, v jejich mailování a tím i v jejich fantazii. Proto jsem jistota...
Nejsem hrůzou bez sebe, že by odešel. Několikrát jsem ho žádala, aby to udělal. Dětem domov brát nemůžu, já jsem chybu neudělala, nemůžu trestat je i sebe, že nám nedobrovolně vezmu domov. Musí odejít on. Navíc ony vůbec nic netuší, protože se k sobě chováme slušně, žádné emoce ani hádky....jsme opravdu víceméně všichni spolu...
Od jisté chvíle se snažím být nad věcí. Ale nejde to pořád, jinak bych nehledala únik třeba sem do diskuze.
Netoleruji všechno a on to ví, jenom mu to stále nepřipomínám.
Nejsem zcela na vztahu závislá, jen jsem tradiční žena, která zastává tradiční hodnoty - rodina je ta nejvyšší a snažím se ji bránit proti špatnostem....
My se možná vymykáme běžným modelům manželství s nevěrou. Dověděla jsem se jednu věc, kterou neumím pochopit - nedělám to proto, že ti chci ublížit...takový cíl jsem neměl...
Rozumíte tomu???Rozumiem. Niekto si zlomí nohu, niekto príde o prácu a niekto sa zamiluje.
Nevyberáme si to. Druhá vec je, že milovať jedného lčoveka nám ešte endáva právo ubližovať iným... a v tom vidím jeho hlavnú "vinu", že si robí to svoje hlava-nehlava.
Selimo, láska si nedá poručit . Možná se uchráníš od zlomené nohy nebo ztráty zaměstnání ,ale neuchráníš se tomu, aby ses zamilovala
.
Není tady
To uečit enie. Ale zo samotnej zamilovanosti ešte nevpylýva nič... Ja som bola zamlada dva roky platonicky zamilovaná do chalana, ktorý o tom ani nevedel... To nie je nič proti ničomu. Pravda, manželku by asi nepotešilo aniu platonické zamilovanie do inej, ale s tým sa fakt nedá nič robiť. No SMSkovať a volať si s drahou pred zákonitou manželkou - to nie je o zamilovanosti, ale buď o sociálenj tuposti, alebo o totálnej neúcte k manželke. To nemá so zamilovanosťou nič spoločné.
Není tady
On je prudký člověk a žena je taková součást domácího inventáře, stále doma, vaří, pere... Vůbec mu není divné, že stále někomu píše. Prý některé věci prostě nechce vidět, nezajímá se o ni.
Dokud pračka pere a lednička chladí, není důvod se zajímat...
Navíc ONA ho chce udržet v klidu. Rozhodně mu nic na sebe říkat nehodlá...
Jestliže je pruďas, ani se nedivím, že drží zobák... zvlášť když (pravděpodobně) nemá kam odejít. To je pak samozřejmě lepší ho nedráždit a neprovokovat.
znám je oba jen od vidění... Před rokem jsme si psaly
Tak vy se téměř neznáte, ale píšete si? Proč?
Jo, a také psala, že rodina je pro ni vším!!!!
Jestli už v té době s tvým manželem "něco měla" - což by odpovídalo, protože "Je to přesně rok, kdy jsem odhalila manželovu nevěru." a ono to odhalení vždycky chvíli trvá - tak to klidně mohla být taková "uklidňující informace" přesně pro tebe. Od manžela by pochvala sousedky tak nevyzněla
Není tady
Hm, Willi.
Ze začátku to vypadalo, že se se sokyní až tak moc neznáte a najednou z Tebe vypadlo, že máš na ni číslo na mobil a že jste si dokonce psávaly. Je sice chvályhodné sbírat důležité informace, vědět, s kým máš tu čest, abys "věděla", ale v konečném výsledku jsou Ti sesbírané info platné, jako mrtvému zimník.
Pořád se situace může vyvinout zcela ve Tvůj neprospěch tím, že se k manželovi sokyně - pruďasovi něco donese a pruďas ztropí pořádné rodeo, o jehož výsledku se můžeme jenom dohadovat: buď donutí manželku ukončit pracovní poměr+milenecký vztah zároveň, nebo ještě hůř - situace u nich doma dospěje k rozvodu, načež se rozvedete i vy. Nebo situace bude pokračovat i nadále s tím, že manžel-pruďas nebude toužit po rozvodu, sice udělá dusno, ale stav věcí se u nich zakonzervuje stejně, jako u vás: tolerovaný milenec - tolerovaná milenka.
Mně Ti tak i napadlo, jestli manžel i něco netuší a nedělá raději mrtvého brouka ... neříkej mi, že by si manžel za celou tu dobu nevšiml, že mu žena visí věčně na mobilu nebo na PC a nebylo mu divné, s kým tak čile udržuje korespondenci a jestli to nebude místo kamarádky spíš nějaký kamarád Podle toho, že je jejich staršímu dítěti 20 let, jejich manželství trvá plus-mínus stejnou dobu a možná se přetavil do podoby bezpohlavního soužití, kdy manželovi stačí plná lednice a uklizená domácnost a nad ostatním raději přimhouřil obě dvě oči
Ale jak říkám, to jsou jen dohady, jak to být může, nikoliv, že tomu tak opravdu je.
A Willi, já bych na Tvém místě nevycházela ze sesbíraných informací, ale hleděla bych se raději zařídit podle sebe
Není tady
Kiara napsal(a):
Nu, Willi, já nechci malovat čerta na zeď, ale ...
Ty znáš z pracoviště deset lidí, .......
Bohužel já znám z vlastní zkušenosti řadu žen, které dlouhotrvající manželskou nevěru neustály a tlak, ve kterém léta žily řešily buď alkoholem, nebo prášky na uklidnění a skončily v psychiatrické léčebně na oddělení léčby závislostí Zničily si zdraví a manželé se s nimi buď z vlastní vůle rozvedli, nebo ty ženy po prodělané léčbě samy prozřely a se svými manželi se rozvedly samy. Nezřídka se totiž stávalo, že navzdory tomu, že manželé viděli......
Zázrak bohužel nepřijde ani za rok, ani za dva, ani za pět let, manžel přelétá od jedné k druhé, doma je chlad, nevlídno a divno a místo, aby to bylo lepší, je to čím dál tím horší.
A budeš se divit - moje spolupacientky, které do protialkoholní léčebny dostala manželova nevěra, byly do jedné bez výjimky slušné, spořádané, ženské, které "žily jenom pro rodinu" a v životě by je nenapadlo uvažovat o rozvodu nebo si najít milence, tak urputně chtěly zachovat manželství. Bohužel, ten tlak na ně vyvíjený nelze dlouhodobě ustát: všechny začínaly tak, že nemohly usnout nebo dlouhodobě špatně spaly, několikrát do týdne probděly celou noc a aby zahnaly nespavost, sáhly po první skleničce nebo si nechaly předepsat od doktora Lexaurin ... a už se vezly ...
Temer muj pripad. Napsala jsi to dobre. Jednoho dne jsem prozrela , i kdyz pouze s lexaurinem. A odesla jsem s detmi. To peklo nikdy neskonci a ten muz, jak pises, problem nema. Tak nic neresi.
Není tady
Kiara napsal(a):
Je to pravda. Manželka a okolí ty milenky vždycky vidí, jako něco hluboko pod manželčinu úroveň a nezřídka mívají i pravdu. Což je to však platné, když se chlap na svoji milenku dívá úplně jinýma očima a přitahuje ho právě to, co není na ní, ale co je v ní: neokoukanost, neotřelost, vnitřní náboj, jinakost
Pridam do kola historku! Jeste po desetileti se nad ni bavim.
Kdyz mi bylo neco pres 20 let, mela jsem takovou starsi kamaradku. Vekovy rozdil mezo nami byl 7 let!!!!
Byla proste starsi, znala spoustu celebrit a ja jsem s ni byla docela rada. Ovsem slusne pila, hulila a stridala muze. A byla vdana.
Jeli jsme jednou v zime na lyze s takovym zajezdem na podnikovou chatu. Rano si to kalime k autobusu a tu zavola jeden pan, stojici u autobusu:
""AAAAAaaa, dobre rano pani Novakovaaa......tak na lyyyyze s dceruunkooooou !!!! " A ta dcerunka jsem byla ja. Tak si predstavte, jak asi vypadala. V te dobe ji bylo 27 let.
Proc to rikam, seznamila jsem se s panem, zamilovala jsem se a vzali jsme se. A ONI MI S NI LETA ZAHYBAL, a TO UZ ji bylo o par let vic.
Ovsem, ja to chotovi preju. Vypadala jako somracka, bezdomovkyne, mela asi 47 kilo. Spatne zuby...nejmene o tridu niz nez ja. Ale co chtrel, to dostal. Vychrtlou zestarlou alkoholicku.
Není tady
Willi, takže u nich je to stejné, jako u vás. Otázka je, jestli pán, co je na tom stejně jako ty a je prudké povahy, nezačne radikálně řešit, až to bude veřejným tajemstvím.
Osobně nevidím jediný důvod, proč by něco tvůj manžel řešil... jemu nic nechybí, ty zachováváš dekorum.. A on má to, co chtěl, dle tvých slov od začátku bokovky.. mít dvě ženské najednou.
Teď sice trochu vykakuješ, ale on ví, že tě to přejde a když s tebou půjde ještě do poradny, tak se zas radikální řešení (z jeho strany) na pár měsíců či let odsune.
Není tady