Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#176 13. 7. 2011 20:28

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Být zodpovědný

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Mari, mohu ti ze zkušenosti říci, že pravá opak je pravdou stolt
Víc získáš než ztratíš.
Kolem tebe se "rozsvítí" stejně tak jako se rozsvítí v tobě.
Tohle světlo lidi, kteří tě mají rádi nezažene, dráždí jen stejné "falešníky", jakým se teď cítíš být ty....
Takže vlastně i jim nakonec můžeš pomoci k metaformfóze stolt

Faktem ale je, že to někdy hodně bolí...ego se jen tak nevzdává.

stoltstoltstolt
Přesně takhle to funguje. Vlastní zkušenost. Když se, Mari, přestaneš bát a půjdeš do toho. stolt
Taky jsem chtěla být pro mou maminku nejlepší,  aby mě měla ráda.
Ve svých 43 letech jsem šla do druhého extrému, stala jsem se nejhorší. Nejen pro mou maminku. To jsem já, beran. Všechno, nebo nic. Když nemám být nejlepší, budu aspoň nejhorší, žádný průměr. big_smile A když jsem si užila extrému - být nejhorší, všechno se vyrovnalo a jsem, jaká jsem. stolt Falešníky jsem sice ztratila, ale za to jsem získala spoustu opravdových přátel a ti opravdoví předtím také zůstali.

Extrémy mi taky jdou big_smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#177 13. 7. 2011 20:36

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

mariposa napsal(a):

Majkafo, já tu teorii znám. Vím, že až se budu mít ráda, tak...

A chci to změnit.

Tak na co jeste cekas? va 
Mluvit tady teoreticky k sobe na skle (jak jsi tvrdila ze tady mluvis k sobe) ti k necemu je?
K cemu?

Něco podobnýho jsi mi psala už před rokem, rokem a půl? Že pořád chodím okolo.
Copak se dá mít rád hned teď na rozkaz? va

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#178 13. 7. 2011 21:05

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Mariposo...na 8 stránek tady teoretizuješ,coby kdyby...nabiflováno máš...málokdy se mi stává,že jsem ostrá,ale tentokrát si to dovolím...všichni tu s tebou diskutují,pomáhají ti, snaží se a tys nadále  intelektuálka amálka,která pitvá a pitvá...koukej se sebrat,vypni babinet a pracuj...připadáš mi jen líná jak veš...a to ve všech oblastech svého života !!!

Není tady

#179 13. 7. 2011 21:22

majkafa
Host

Teoreticky to šlo Mari už v roce 2008. Fakty to chce praxi, ne jenom tady teoretizovat. S rodiči to může být super praxe teď hned.

#180 13. 7. 2011 22:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Revliba napsal(a):

Mariposo...na 8 stránek tady teoretizuješ,coby kdyby...nabiflováno máš...málokdy se mi stává,že jsem ostrá,ale tentokrát si to dovolím...všichni tu s tebou diskutují,pomáhají ti, snaží se a tys nadále  intelektuálka amálka,která pitvá a pitvá...koukej se sebrat,vypni babinet a pracuj...připadáš mi jen líná jak veš...a to ve všech oblastech svého života !!!

teda revlibo, ty mě překvapuješ ...

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#181 13. 7. 2011 22:21

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Revliba napsal(a):

teda revlibo, ty mě překvapuješ ...

No jo Pavlo,asi se nezdámsmile

Není tady

#182 13. 7. 2011 22:48

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

mariposa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

mariposa napsal(a):

Majkafo, já tu teorii znám. Vím, že až se budu mít ráda, tak...

A chci to změnit.

Tak na co jeste cekas? va 
Mluvit tady teoreticky k sobe na skle (jak jsi tvrdila ze tady mluvis k sobe) ti k necemu je?
K cemu?

Něco podobnýho jsi mi psala už před rokem, rokem a půl? Že pořád chodím okolo.
Copak se dá mít rád hned teď na rozkaz? va

Takze uz rok,nebo rok a pul? ,a Ty porad chodis jen okolo? 

Hned ted,nebo uz je to rok - rok a pul?
  Na rozkaz? Jooo mari ,nic takoveho bych ja urcite nemohla vyslovit. To podivne slovo do meho slovniku nepatri. smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#183 14. 7. 2011 19:13

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

to teda jo revlibo, zrovna tys vypadala jako takovej flegmoš, co se jen tak nerozčílí tongue

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#184 14. 7. 2011 19:29

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Na rozkaz? Jooo mari ,nic takoveho bych ja urcite nemohla vyslovit. To podivne slovo do meho slovniku nepatri. smile

Já vím smile

Není tady

#185 14. 7. 2011 19:32

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

to teda jo revlibo, zrovna tys vypadala jako takovej flegmoš, co se jen tak nerozčílí tongue

No,už mě přestaly ty pseudointelektuální mariposiny pitvy bavit...hlavně to,že nemaká a nemaká,jen sáhodlouze mluví a taky,že neotevře to svoje srdce a omílá si to svoje....ok,chápu,taky jsem natvrdlá,ale po pár měsících se mi začíná rozsvěcet a vona tolik let??
Já pak nevěřím těm jejím chytrejm radám...ne,že by nebyly chytrý,ale pro mně káže vodu a pije víno....no a uznávám,včera mě dostal ten nález holky na MR,tak jsem byla trochu podrážděná nad zbytečnostma..

Není tady

#186 14. 7. 2011 19:45

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

nic neříkám, souhlasím, jen mě to zrovna u tebe překvapilo smile

Není tady

#187 14. 7. 2011 21:07

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Revliba napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

No,už mě přestaly ty pseudointelektuální mariposiny pitvy bavit...hlavně to,že nemaká a nemaká,jen sáhodlouze mluví a taky,že neotevře to svoje srdce a omílá si to svoje....ok,chápu,taky jsem natvrdlá,ale po pár měsících se mi začíná rozsvěcet a vona tolik let??
Já pak nevěřím těm jejím chytrejm radám...ne,že by nebyly chytrý,ale pro mně káže vodu a pije víno....no a uznávám,včera mě dostal ten nález holky na MR,tak jsem byla trochu podrážděná nad zbytečnostma..

Takže místo toho, abys prostě jen přestala číst, když už Tě to přestalo bavit (to co si tady já řeším), tak jsi měla potřebu si své podráždění vylít na mně?

Tak jsem prostě asi natvrdlejší víc než Ty, když Tobě je u mě už všechno jasný, zatímco mě ještě ne. Proč máš potřebu mě o tom informovat? Taky umím hledat chyby na druhých, jde to báječně snadno. Hůř se už hledá u sebe.

Není tady

#188 14. 7. 2011 21:39

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Revliba napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Takže místo toho, abys prostě jen přestala číst, když už Tě to přestalo bavit (to co si tady já řeším), tak jsi měla potřebu si své podráždění vylít na mně?

Tak jsem prostě asi natvrdlejší víc než Ty, když Tobě je u mě už všechno jasný, zatímco mě ještě ne. Proč máš potřebu mě o tom informovat? Taky umím hledat chyby na druhých, jde to báječně snadno. Hůř se už hledá u sebe.

Mari,nemám ti k tomu co říct,myslím,že jsem vyčerpala své verbální schopnosti...doufala jsem,že tím,že nereaguješ,přemýšlíš....zase chceš rozebírat,ne otevřít srdce...rozumím ti,chápu tě,soucítím s tebou,vnímám,že se snažíš....ale z MÉHO pohledu,tudy cesta nevede.....a nehodlám dál kázat,necítím se kompetentní..

Není tady

#189 14. 7. 2011 22:07

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Mariposo - naprostě souhlasím s Revlibou.
Moc se ve všem vrtáš,moc všechno rozebíráš. Prostě by si měla už konečně žít, a ne obracet každý slovo. Teorii máš našlapanou a v praxi prostě nežiješ.
To není napadání Mari, to je rada, postav se už na ty svoje nohy a hurá do života - akce - reakce lol

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#190 14. 7. 2011 23:22

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Vždyť já už se stavím, dělám co můžu. Nejsem bagr.

Není tady

#191 15. 7. 2011 20:42

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

proč jsi tak vztahovačná, ty nesneseš, když ti někdo cokoliv řekne, viď ?

Není tady

#192 15. 7. 2011 21:35

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

Mariposo, nyní se dostávám ke slibovanému příspěvku a bez obalu napíšu, co si myslím.

Už jsi natolik stará (nejen tvoje tělo), a přesto se chováš jak malá. Místy jak malej spratek co si neustále na něco stěžuje. Prostě si to nezvládla, no. Chováš se jak teenager. Třeba ta škola - neřeknu kdyby ti bylo šestnáct. Ale vůbec si neuvědomuješ, že když se na to vysereš a půjdeš někam do práce, nadřízený si na tobě smlnou. Doba je krutá, holko. Navíc si chceš dělat, co by se ti líbilo. Pohodička. Bohužel dneska málokdo dělá práci, kterou kdy chtěl dělat a která by ho bavila. A uvidíš, co to je pracovat 8,5 hodin 5x v týdny, vydělat na bydlení, na jídlo, prostě na základní potřeby. A až budeš mít po pracovní době, budeš toho mít plný zuby, že aby sis uvařila a tak, tak ti ani nezbyde čas na Babinet a padneš tuhá do postole. Tvý chovaní mi připomíná celýho sebe, akorát jsem asi dospěl o něco dřív, no. Život není pro zábavu, to ti povídám!!!

příspěvěk 152: Bojím se, že taková jaká jsem (nevím jaká vlastně) se druhým nebudu líbit.
Ve finále se asi bojím, že se nebudu líbit sama sobě.

Je to tvůj život a pokud začneš žít z té nastudované teorie, přestaneš se zajímat o to, co si o tobě myslí okolí a prostě začneš žít duchovním životem, hledat smysl života, zaručuju ti, že tě možná tvý rodiče odepíšou a ztratíš až 95% (horní hranice) svých přátel. S lidmi, se kterými sis skvěle rozuměla, si najednou přestaneš rozumět, nebudeš si s nimi mít co říci, přestane to fungovat třeba časem, nebudete si mít co říci, nebo pocítíš, že jejich přítomnost ti nevyhovuje, neboť se pohybuješ v jiné vibrační sféře. Možná i přijdeš o partnera, pokud to není nějaká duchna, časem to bude skřípat. Ale pejska neztratíš, ten tě naopak bude olizovat dvakrát tolik... To je ale jen jedna z variant.

příspěvek: 150: Já se bojím, že kdybych to "rozbalila" byl by to nářez. Kdyby rozbalila všechny ty emoce v sobě. Bojím se, že bych se nevydejchala. Ego se o sebe bojí. Co kdybych pak ztratila všechny ty lidi, co mě mají rádi? Co mají rádi tu falešnou tvář. Ta osoba, kterou ze sebe dělám není pravá.

Na tohle jsem vlastě odpověděl výše - všechny ty lidi možná ztratíš, potkáš zas jiný - koloběh života. V tomhle života budeš falešná, umřeš, narodíš se třeba v Arménii a co, zase budeš chtít bejt falešná, narodíš se na Marsu, až tam budeme lítat a zase něčemu podlehneš. Dobře víš, že stejně tě ten krůček jednou čeká. No jo, když ego se brání, tak to jo. Jednou je třeba ten prsten roztavit v hoře osudu, když už tu tíhu táhneš tááákovou dlouhou cestu. Vždycky si vzpomenu na Pána prstenů, když vidím fotku majkafy. lol Kdyby Frodo ve třetím díle se nezvdal prstenu, s tím antagonistou by to byl nekonečnej koloběh jak Tak jde čas. A tvým jediným antagonistou je ego, mariposo. Nikdo ten krůček žít jinak za tebe neudělá.

Volba je jednoduchá: Buď budeš žít ve světě, nebo budeš žít v "srdci". Dobře se podívej na čínskou monádu a představ si, že bílá barva je duchovní život a černá je materiální svět. Všimni si, že i bílé barvě je kapka černé - no jo, musíš zvládnout i ty základní povinnosti - pracovat, jíst a tak. Ale pozor, malý jin přitahuje velký jin a malý jang přitahuje velký jang.

I babinet je nekonečenj koleběh, příspěvky se tady množej jak bakterie. Doufám, že jsem zrovna vykročil dobrým směrem a z té jakési babinetí nemoci jsem vyléčenej. Tak zdar všem! Žijte si jak chcete, každopádně já si budu žít jak v 18. století, třebaže v tý mojí jeskyni jsem rád že mám elektriku a ledničku, to se hodí. big_smile A je mi úplně jedno, co si o mně myslíte, protože v nějaký Praze či velkoměstě nejsem šťastnej, je to tam hrr život a ten vzduch tam je nachípnutí. Ani moderní budíček nepotřebuju, stačí když zakokrhá sousedův kohout. Na co hardrock, punk či televizi, když ráno zaspívají ptáčci, přes den cvrčci a dívat se mohu na východ a na západ slunce. Uvařím si vločkovou kaši s melounem a pohodička. Ach, jak já nelituji svého rozhodnutí a konečně nepodléhám ostatním!!!! smile

Není tady

#193 15. 7. 2011 21:49

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

giorgino napsal(a):

I babinet je nekonečenj koleběh, příspěvky se tady množej jak bakterie. Doufám, že jsem zrovna vykročil dobrým směrem a z té jakési babinetí nemoci jsem vyléčenej. Tak zdar všem! Žijte si jak chcete, každopádně já si budu žít jak v 18. století, třebaže v tý mojí jeskyni jsem rád že mám elektriku a ledničku, to se hodí. big_smile A je mi úplně jedno, co si o mně myslíte, protože v nějaký Praze či velkoměstě nejsem šťastnej, je to tam hrr život a ten vzduch tam je nachípnutí. Ani moderní budíček nepotřebuju, stačí když zakokrhá sousedův kohout. Na co hardrock, punk či televizi, když ráno zaspívají ptáčci, přes den cvrčci a dívat se mohu na východ a na západ slunce. Uvařím si vločkovou kaši s melounem a pohodička. Ach, jak já nelituji svého rozhodnutí a konečně nepodléhám ostatním!!!! smile

smiletummenuppsmile

Není tady

#194 15. 7. 2011 22:49

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Držím všech deset (dvacet), brachu!!! A díky, jsi skvělej člověk smilebig_smilepussa

Není tady

#195 15. 7. 2011 23:47

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Jiri? pussa

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#196 16. 7. 2011 19:04

giorgino
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

Držím všech deset (dvacet), brachu!!! A díky, jsi skvělej člověk smilebig_smilepussa

To já držím palce Tobě. Každopádně ať se rozhodneš jakkoli: žít jako doposud, nebo nebát se udělat krok do "neznáma" a žít tak, jak sis to vysnila a zde a v mailu o tom psala - giorginovo přátelství neztratíš. Chápu to.

Ještě jsem zde napsal, protože jsem včera zapomněl napsat na příspěvek 141.

Nejprve příklad.A to jsou moji rodiče. Jsou staří jako Tvoji rodiče a jsou tak nabouchaný teorií, jenže tím až tak nežijou. Třeba táta hodně pracuje a jako by na sebe neměl čas. Když se párkrát o něčem zmínil, zní to jako by smysl života odkládal na pozdější dobu, říká, že až nebude pracovat, rád by se věnoval filozofii a tak. Hodně věcí mu vadí, třeba co si o něm lidé myslí a tak. Máme firmičku, lidé otci často závidí, třebaže není co  - lidé si odpracují 8 hodin, nemají žádné starosti, mají stálej plat, pohodička... někteří závidějí peníze - přitom na auto nemáme a bohužel jsme v mínusu. No vidíš to, nejsi v tom sama, můj táta je taky nabouchanej teorií, je mnohem starší, vadí mu, co si o něm myslí a tak, a to nejdůležitější jaksi odkládá na později...

Taková teorie je potom naprd!!!

Ale je to jen na Tobě. V příspvku 141 si psala o zažití jakéhosi štěstí, blaženosti a panice. Tenhle záblesk kalicha znám, ale mariposo, to je naprd, dokud se z něj nenapiješ do dna. Odpověz si na otázky: Chci já vůbec něco takového? Toužím po něčem takovém? Nebo si chci prostě ještě vychutnat život? Co vůbec pro mě slovo život znamená?

Tak zdar! rock

P.S. Pro každého archeologa je nejcenějším objevem svatý grál. dumbom

Upravil(a) giorgino (17. 7. 2011 1:11)

Není tady

#197 16. 7. 2011 21:37

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Giorgino ,Ty jsi se ale rozpovidal brachu. smile

Co je svaty gral?

Není tady

#198 16. 7. 2011 21:45

giorgino
♥♥♥♥♥--

Arcanum napsal(a):

Co je svaty gral?

Pátrání po svatém grálu to je hledání božského principu v nás, brachu. smile

Není tady

#199 16. 7. 2011 21:48

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

giorgino napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Co je svaty gral?

Diky. smile Zajimal me Tvuj nazor. smile Protoze lide si to vysvetlovali vzdy ruzne a po svem. smile

At se Ti dari. pussa

Není tady

#200 17. 7. 2011 20:18

giorgino
♥♥♥♥♥--

Arcanum napsal(a):

giorgino napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Co je svaty gral?

Diky. smile Zajimal me Tvuj nazor. smile Protoze lide si to vysvetlovali vzdy ruzne a po svem. smile

At se Ti dari. pussa

Děkuji. Jo mimochodem co "svatý grál" znamená pro Tebe? smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí