|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Vzdyt jo. Tady s Tebou nikdo nemluvil podle mne o Tvem detskem veku.
Dovolim si tvrdit ze ani Pandora ne.V příspěvku 96 jsem to brala jako, že je řeč o mém dětském věku. Chápala jsem to tak, že Pandorra mluví o tom, že jsem se tímhle nastavením už narodila, že jsem tohle přesvědčení v sobě měla odjakživa.
Unikaji ti podle mne souvislosti.
Co se tyka rozhovoru se mnou tak urcite.
V příspěvku 136 jsem napsala, že jsem si "vzpomněla", že ty tendence mám. Že to dělám.
Není tady
Arcanum napsal(a):
A proc jsi falesna ? Na tuhle otazku uz take znas odpved?
Bojím se, že taková jaká jsem (nevím jaká vlastně) se druhým nebudu líbit.
Ve finále se asi bojím, že se nebudu líbit sama sobě.
Není tady
mariposa napsal(a):
V příspěvku 136 jsem napsala, že jsem si "vzpomněla", že ty tendence mám. Že to dělám.
Ja vim. Ja mluvila jeste o predchozi domnence ohledne me.
Není tady
mariposa napsal(a):
Já se bojím, že kdybych to "rozbalila" byl by to nářez. Kdyby rozbalila všechny ty emoce v sobě. Bojím se, že bych se nevydejchala. Ego se o sebe bojí. Co kdybych pak ztratila všechny ty lidi, co mě mají rádi? Co mají rádi tu falešnou tvář. Ta osoba, kterou ze sebe dělám není pravá.
Tak to rozbal.
Není tady
Mariposo, prosím, neomlouvej se! To, jak se prezentuješ a prezentovala ses, do toho mně prd a z prdu kulička, kdo si to jak přebral, to je jeho věc. Stejně jako to, co jsi dělala, děláš a dělat budeš je čistě tvoje.
Když tě ti, co teď mají rádi "tebe falešnou" přestanou mít rádi, až se vyjevíš jako skutečná ty, co se stane? Zhroutíš se? Umřeš? Ztratíš smysl existence? Propadneš se studem nebo zoufalstvím, nebo co ?!? 
Není tady
mariposa napsal(a):
No jasne vzdyt se to jednou kazdy musel,musi naucit.
Me se libilo jak nekde Pan psala ze sebe prijima i jako andela i jako dabla. (nechci kecat,jen si tak nejak zhruba pamatuju tu myslenku) a ja rikam super!
Prijmout se,prijmout svoji slabou stranku,prijmout svoji negativni stranku,prijmout svuj stin a ja nevim jak jeste to nazvat je vyzva k pokroku,zadouci a jasna vec.
Jinak to nepujde pac to obejit nejde.Potlacovani zpusobuje vybuchy a zmatek a ja nevim jak jeste to nazvat. 
Není tady
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
A proc jsi falesna ? Na tuhle otazku uz take znas odpved?
Jakože se nezalíbím egu
? Pěknej prů.er! To sis teda naběhla děvenko! To si koleduješ!
Taky jsem se bávala (a abych nekecala, občas se zabojím). I když teď už jsem spíš zvědavá.
Upravil(a) Bramborka (13. 7. 2011 17:29)
Není tady
mariposa napsal(a):
majkafa napsal(a):
NO A CO?
Ber to s lehkostí, nadhledem.
Proč to necháš na sebe tak padnout a trápíš se takovými věcmi?Protože si pak myslím, že mě nikdo nemá rád = to je to první co mě napadlo.
Proč potřebuješ, aby tě někdo měl rád?
A co ty, ty se ráda máš? 
To je to nejdůležitější.
Až se budeš mít ráda ty, to se začnou dít věci. 
mariposa napsal(a):
Takže byla jsem se před chvílí projít... a zjistila jsem, že tu tendenci "myslet si, že rodičům můžu ukázat jak mají žít" a soudit je, že žijí strašně mám. Mám ji ale až teď jako dospělá. Nebo spíš, poslední dva roky si jí uvědomuju. Nenaskakovalo mi to vůbec se vzpomínakami z dětství, proto to se mnou nic nedělalo. Ale došlo mi, že si to myslím teď. Na podzim jsem neplánovaně přijela k našim. Zrovna obědvali. A mě totálně překvapilo, že i když tam nejsem, tak že spolu obědvají. Že si spolu dokázali (i beze mě!) sednout společně ke stolu a úplně normálně spolu jíst a dokonce se spolu i bavili (!). Já si do tý doby myslela, že to dělají jen když tam jsem. Že beze mě by to nešlo
![]()
To je bláhovost jak barák, to je strašná nabubřelost
![]()
Došlo mi to.
A taky to, že svým rodičům stále v duchu vyčítám, že mě k sobě připoutávají a přitom, jsem to vlastně já, kdo se od nich nechce trhnout
Už jsem ti psala jako reakci na to, že máš zachraňovat své rodiče, o pýše. O povyšování se. Kdo jsi, že si osobuješ své rodiče zachraňovat? Najdi cestu k sebelásce a taky ke své pokoře.
Ono je jednodušší řešit jiné, než sama sebe, viď? Taková skvělá schovávačka sama před sebou. 
mariposa napsal(a):
NO A CO? 
Hlavně se měj ráda. Proč se chceš líbit? "Stačí" se přijímat. Taková, jaká jsi. 
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
.....a zjistila jsem, že tu tendenci "myslet si, že rodičům můžu ukázat jak mají žít" a soudit je, že žijí strašně mám. Mám ji ale až teď jako dospělá. Nebo spíš, poslední dva roky si jí uvědomuju. Nenaskakovalo mi to vůbec se vzpomínakami z dětství, proto to se mnou nic nedělalo. Ale došlo mi, že si to myslím teď.
Dovolim si tvrdit ze ani Pandora ne.
Já myslím, že to funguje už v dětském věku, ale na zcela nevědomé bázi - je to volba osobnosti pod vlivem ega. Nejspíš až v dospělosti je možné to rozklíčovat a málokdo to umí sám bez pomoci.
Dítě to žije nevědomě pod vlivem Strachu, že ho nikdo nebude mít rád, když....
V dospělosti si to dovede vytáhnout z nevědomí do vědomí a něco s tím udělat.
Není tady

mariposa napsal(a):
Já se bojím, že kdybych to "rozbalila" byl by to nářez. Kdyby rozbalila všechny ty emoce v sobě. Bojím se, že bych se nevydejchala. Ego se o sebe bojí. Co kdybych pak ztratila všechny ty lidi, co mě mají rádi? Co mají rádi tu falešnou tvář. Ta osoba, kterou ze sebe dělám není pravá.
Giorgino chtěla jsem Tě poprosit o to, jestli bys mi mohl odpustit, že když jsem Ti psala, tak jsem si na něco hrála. Já chtěla být tím člověkem za kterého jsem se převlékla, tím člověkem, který žije vyrovnaně a s nadhledem vše přijímá. Nebyla to ale pravda, nejsem taková. Promiň.
Já ti odpouštím, také jsem místy trochu přepálil. 
Chtěl jsem předtím něco napsat, než jsem šel na poštu, ale říkal jsem si, že se to sem až tolik nehodí, jsou to některé mé myšlenky, nápady z posledních 14 dní - neboť jsem ve fázi kdy je třeba změnit život a tak. Je to pohled na svět, smysl, žití a tak (teda můj). Nemá to nic společného s Vámi ani babinetem. Teď když jsem četl příspěvky 141,150 a 152... hodí se to k tomu. Ale napíšu to sem až zítra, dnes musím ještě něco dodělat.
Jo jinak na poště žádné problémy nebyly, proběhlo několik úsměvů, zaplaceno a nashle. Pohoda. 
Upravil(a) giorgino (13. 7. 2011 18:39)
Není tady
Jako starý pošťák s vystudovanou VŠ Pošt
a několikaletou praxí jako vedoucí pošt a doručovatelka neznám nikoho, komu by se ztratil obyčejný dopis. Radím, po konzultacích a výměnách názorů na srazech se spolužáky, kteří jsou na různých postech u České i Slovenské pošty, včetně těch nejvyšších, žádné doporučené zásilky. To akorát zdržuje jejich dodání. Pokud ovšem není nezbytně nutné mít potvrzené převzetí. Ale jinak POUZE obyčejně, žádné pojišťování balíků, žádná cenná psaní. Akorát to na sebe zbytečně upozorňuje. 
Jo, a když už doporučená, tak jedině s dodejkou. Pak je všem jasno. 
Upravil(a) majkafa (13. 7. 2011 18:16)
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
.....a zjistila jsem, že tu tendenci "myslet si, že rodičům můžu ukázat jak mají žít" a soudit je, že žijí strašně mám. Mám ji ale až teď jako dospělá. Nebo spíš, poslední dva roky si jí uvědomuju. Nenaskakovalo mi to vůbec se vzpomínakami z dětství, proto to se mnou nic nedělalo. Ale došlo mi, že si to myslím teď.
Dovolim si tvrdit ze ani Pandora ne.V příspěvku 96 jsem to brala jako, že je řeč o mém dětském věku. Chápala jsem to tak, že Pandorra mluví o tom, že jsem se tímhle nastavením už narodila, že jsem tohle přesvědčení v sobě měla odjakživa.
Mari, to není o tom, že se s tím narodíš - i když i to je někdy možné - to je o tom, že se to už jako dítě v rodině, která je pro tebe "nepřátelská" prostě tak naučíš - začneš ztrácet sama sebe a hrát role, které si myslíš, že od tebe okolí očekává, že budeš hrát, tj budeš hodná holčička, způsobná a chytrá, která dělá ridičům radost svými školními výsledky, která se snaží být taková, jakou si MYSLÍ, že oni si ji přejou mít...
Ale je fakt, že některé bytosi přicházejí na svět i už s tím, že: já jim teda ukážu.... já si musím lásku zasloužit...musím být nejlepší.... dokážu tatínkovi, že jsem daleko lepší než opravdovej kluk.... budu hrát za miminku její roli, protože ona nemá tatínka dost ráda... bla bla.
Tohle jsou moje zkušenosti z praxe.
Když lidé na tyhle svoje vzorce příjdou a opravdu je "pustí vodou", nesmírně se jim uleví a i vztahy s rodiči se podstatně zlepší 
Není tady
mariposa napsal(a):
Mari, mohu ti ze zkušenosti říci, že pravá opak je pravdou 
Víc získáš než ztratíš.
Kolem tebe se "rozsvítí" stejně tak jako se rozsvítí v tobě.
Tohle světlo lidi, kteří tě mají rádi nezažene, dráždí jen stejné "falešníky", jakým se teď cítíš být ty....
Takže vlastně i jim nakonec můžeš pomoci k metaformfóze 
Faktem ale je, že to někdy hodně bolí...ego se jen tak nevzdává.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Víc získáš než ztratíš.
Tohle světlo lidi, kteří tě mají rádi nezažene, dráždí jen stejné "falešníky", jakým se teď cítíš být ty....

Přesně takhle to funguje. Vlastní zkušenost. Když se, Mari, přestaneš bát a půjdeš do toho. 
Taky jsem chtěla být pro mou maminku nejlepší, aby mě měla ráda.
Ve svých 43 letech jsem šla do druhého extrému, stala jsem se nejhorší. Nejen pro mou maminku. To jsem já, beran. Všechno, nebo nic. Když nemám být nejlepší, budu aspoň nejhorší, žádný průměr.
A když jsem si užila extrému - být nejhorší, všechno se vyrovnalo a jsem, jaká jsem.
Falešníky jsem sice ztratila, ale za to jsem získala spoustu opravdových přátel a ti opravdoví předtím také zůstali.
Upravil(a) majkafa (13. 7. 2011 18:28)
Pandorraa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
Dovolim si tvrdit ze ani Pandora ne.Já myslím, že to funguje už v dětském věku, ale na zcela nevědomé bázi - je to volba osobnosti pod vlivem ega. Nejspíš až v dospělosti je možné to rozklíčovat a málokdo to umí sám bez pomoci.
Dítě to žije nevědomě pod vlivem Strachu, že ho nikdo nebude mít rád, když....
V dospělosti si to dovede vytáhnout z nevědomí do vědomí a něco s tím udělat.
Ano, v dospelosti si clovicek dokaze na ceste sebepoznavani uvedomovat to co si jeste jako dite neuvedomovalo.
Podle mne: Pokud jsi se mariposo pokousela ve svych vzpominkach z detstvi uvedomit jestli jsi to delala uz jako dite,pak to vlastne ona detska vzpominak nedokaze.
Pouze dnesni prozreni v Tvem nynejsim veku. Detska vzpominaka je tedy nevedoma.
Není tady

ViktorkaM napsal(a):
O k i... how is it like it, I don´t know... no a co? Ja ty lidske casti toho pitomeho tela nechtela .. o-c-h-u-t- ... no co, jde vam mraz po zadech? Vsak tu mate druheho
nekolikateho...
Hanibala... vporadi.. tak si ho vychutnejte...
o-ou? Vik se zblaznila?ok
Mozna jo.
Mozna ma proc
Tak ju POPRAVME!
PAc zde, v Babi, trci z rady!!!
![]()
![]()
Tohle je dobrý, Viktorko. 
Není tady
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
Ve finále se asi bojím, že se nebudu líbit sama sobě.No jasne vzdyt se to jednou kazdy musel,musi naucit.
Me se libilo jak nekde Pan psala ze sebe prijima i jako andela i jako dabla. (nechci kecat,jen si tak nejak zhruba pamatuju tu myslenku) a ja rikam super!
Prijmout se,prijmout svoji slabou stranku,prijmout svoji negativni stranku,prijmout svuj stin a ja nevim jak jeste to nazvat je vyzva k pokroku,zadouci a jasna vec.
Jinak to nepujde pac to obejit nejde.Potlacovani zpusobuje vybuchy a zmatek a ja nevim jak jeste to nazvat.

Není tady
majkafa napsal(a):
mariposa napsal(a):
majkafa napsal(a):
NO A CO?
Ber to s lehkostí, nadhledem.
Proč to necháš na sebe tak padnout a trápíš se takovými věcmi?Protože si pak myslím, že mě nikdo nemá rád = to je to první co mě napadlo.
Proč potřebuješ, aby tě někdo měl rád?
A co ty, ty se ráda máš?
To je to nejdůležitější.
Až se budeš mít ráda ty, to se začnou dít věci.
To snad potřebují všichni ne? A nejvíc asi ti, kteří si tu lásku sami neumí dát.
Nemám se ráda, kdybych se měla ráda, tak bych nedělala akrobatický čísla, za který čekám, že mě budou mít rádi ostatní
Majkafo, já tu teorii znám. Vím, že až se budu mít ráda, tak...
Není tady
majkafa napsal(a):
mariposa napsal(a):
Ve finále se asi bojím, že se nebudu líbit sama sobě.NO A CO?
Hlavně se měj ráda. Proč se chceš líbit? "Stačí" se přijímat. Taková, jaká jsi.
Líbit se chci právě proto, aby mě druzí přijali a skrze ně bych se přijala sama. Když už u mámy v břiše jsem byla nepřijímaná. - Zase píšu co mě první napadlo, tak to mám nastavený. A chci to změnit.
Kdyby to bylo tak snadné to cítit tak lehce, jako se to napíše na obrazovku
Není tady
giorgino napsal(a):
mariposa napsal(a):
Giorgino chtěla jsem Tě poprosit o to, jestli bys mi mohl odpustit, že když jsem Ti psala, tak jsem si na něco hrála. Já chtěla být tím člověkem za kterého jsem se převlékla, tím člověkem, který žije vyrovnaně a s nadhledem vše přijímá. Nebyla to ale pravda, nejsem taková. Promiň.Já ti odpouštím, také jsem místy trochu přepálil.
Chtěl jsem předtím něco napsat, než jsem šel na poštu, ale říkal jsem si, že se to sem až tolik nehodí, jsou to některé mé myšlenky, nápady z posledních 14 dní - neboť jsem ve fázi kdy je třeba změnit život a tak. Je to pohled na svět, smysl, žití a tak (teda můj). Nemá to nic společného s Vámi ani babinetem. Teď když jsem četl příspěvky 141,150 a 152... hodí se to k tomu. Ale napíšu to sem až zítra, dnes musím ještě něco dodělat.
Jo jinak na poště žádné problémy nebyly, proběhlo několik úsměvů, zaplaceno a nashle. Pohoda.
Děkuju 
Ta pošta

Není tady
Pandorraa napsal(a):
mariposa napsal(a):
Víc získáš než ztratíš.

Není tady
Arcanum napsal(a):
Podle mne: Pokud jsi se mariposo pokousela ve svych vzpominkach z detstvi uvedomit jestli jsi to delala uz jako dite,pak to vlastne ona detska vzpominak nedokaze.
Pouze dnesni prozreni v Tvem nynejsim veku. Detska vzpominaka je tedy nevedoma.
Ano to jsem zkoušela a nic jsem neviděla.
Není tady
mariposa napsal(a):
Majkafo, já tu teorii znám. Vím, že až se budu mít ráda, tak...
A chci to změnit.
Tak na co jeste cekas?
Mluvit tady teoreticky k sobe na skle (jak jsi tvrdila ze tady mluvis k sobe) ti k necemu je?
K cemu?
Není tady