29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
Do té doby než se dnes Majka zeptala mě nenapadlo analyzovat jakým způsobem píšu. Na její otázku jsem odpověděla první co mě přišlo na mysl - odstup (od sebe sama).
Děkuju Majkafo, Arcanum za otázkuNenapadlo Te vsimnout si toho jak pises a vedet pritom taky proc to tak skutecne pises?
Ne, nenapadlo mě zabývat se tím, že místo Já použiju slovo člověk. Nenapadlo. Nevšimla jsem si toho.
Tohle je tedy take Tva uprimnost k sobe a tedy i k nam?
Psala jsi: "JÁ (moje ego) nejsem jediná kdo má strach. Každé JÁ má strach."
Ty pises neco takoveho a nevis proc?
A ja se zeptam-delas si legraci?
Není tady
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Myslis si snad ,ze tim ze se na neco co nevis nekoho zeptas a on ti odpovi, ze tim to ma pro Tebe nejakou hodnotu?
Jo, myslím. Protože třeba ví to co já nevím. Nebo to ví líp.
![]()
Mnohokrát mi bylo řečeno, že věcem nerozumím. Když jsem jako dítě napsala úkol do školy a přinesla ho mámě ukázat, zmlátila mě hned na místě a celý jsem to musela přepsat. Druhý den jsem za úkol dostala pětku, protože správně byla ta moje první varianta, ne ta přepsaná podle mámy. Nevzpomínám si jestli se omluvila, jestli na to něco řekla, když to pak viděla.
Každý den se mi děje to, že mi lidé říkají, že dělám věci špatně. Pokaždé když jdu na poštu mě říkají jak má ten balík vypadat. Byla jsem předevčírem, to my bylo řečeno že oranžově se na balík nepíše. Byla jsem včera, bylo mi řečeno, že velikost balíku je moc malá nebo velká, nevím jak to má správně být. Když to ten chlap potom měřil, vyšlo najevo, že to bylo správně, ale nechtělo se mu to říct, tak jen něco zadrmolil.
Je to na palici
To není na palici, to je EGO!
Ať uděláš v tomhle světě cokoli, vždycky se najde jedinec, kterýmu se něco nelíbí. Ty jsi vážně jak hromosvod. Bohužel hromosvod bez uzemnění. To bych asi explodoval.
Za tím vším jsi stejně skvělá, úžasná. Podívej se na ty svoje www, jak jsi šikovná. K pohlazení a obejmutí. Máme Tě rádi (doufám, že mohu mluvit nejen za sebe, ale i za ostatní).
P.S. Zrovna dneska jdu na poštu s balíkem, protože něco prodávám, a jestli se někomu nelíbí ta moje izolepa, je mi to jedno, přece si tím nebudu kazit takový pěkný den!
Upravil(a) giorgino (13. 7. 2011 14:31)
Není tady
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Nenapadlo Te vsimnout si toho jak pises a vedet pritom taky proc to tak skutecne pises?Ne, nenapadlo mě zabývat se tím, že místo Já použiju slovo člověk. Nenapadlo. Nevšimla jsem si toho.
A ja, jestli dovolis, Hir, se zeptam:
TY si dovolis (a povolis sama sobe) se takto zeptat? Hir, nechtej, abych te zaradila k . . .
Není tady
mariposa napsal(a):
![]()
Mnohokrát mi bylo řečeno, že věcem nerozumím. Když jsem jako dítě napsala úkol do školy a přinesla ho mámě ukázat, zmlátila mě hned na místě a celý jsem to musela přepsat. Druhý den jsem za úkol dostala pětku, protože správně byla ta moje první varianta, ne ta přepsaná podle mámy. Nevzpomínám si jestli se omluvila, jestli na to něco řekla, když to pak viděla.
Každý den se mi děje to, že mi lidé říkají, že dělám věci špatně. Pokaždé když jdu na poštu mě říkají jak má ten balík vypadat. Byla jsem předevčírem, to my bylo řečeno že oranžově se na balík nepíše. Byla jsem včera, bylo mi řečeno, že velikost balíku je moc malá nebo velká, nevím jak to má správně být. Když to ten chlap potom měřil, vyšlo najevo, že to bylo správně, ale nechtělo se mu to říct, tak jen něco zadrmolil.
Je to na palici
NO A CO?
Ber to s lehkostí, nadhledem.
Proč to necháš na sebe tak padnout a trápíš se takovými věcmi?
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
Aha, takže tedy spratek je ego.
Ne, nerezonuje mi, že rodiče dělají všechno blbě, zachráním je, zachráním naši rodinu. Takhle řečeno mi to nerezonuje.Jses si jista ze jsi k sobe uprimna? Neni treba brat Pandory slova uplne doslovne ,jako ze delaji vsechno blbe ale jakoze Ty jsi si uz tehda myslela ze to "umis" lepe (teoreticky) a ze je to muzes naucit.
Tak nejak.Zkoumám co to se mnou dělá a slova, že můžu své rodiče jako dítě něčemu učit, že něco umím, se mnou nic nedělá. To je to co teď vím a cítím.
Jako dítě jsem toužila po klidné, láskyplné rodině, bezpečí, nejvíc po tom, aby si rodiče projevovali lásku (protože to by pro mě znamenalo, že se mají rádi, a že ten poprask, že za všechno můžu já, by zmizel). Toužila jsem po tom být ve svém pokojíčku a vědět, že se třeba milují. Jednou jsem snad něco takového trochu zahlédla (nevím) a byla jsem z toho šťastná. Šla jsem si malovat, tvořit a oni byli spolu - to pro mě znamenalo moc.
Pokud je tohle to o čem Pandora píše nebo Ty, a Vy to vidíte jako, že jsem je něco učila, tak já to nevidím. Já prostě jen měla hrozný strach, že zůstanu sama bez nich, že můžu za to jak žijí, za to že je máma nešťastná. Že jsem nějaký špatný člověk, když se kvůli mě tolik hádají a nedokážou se mít rádi.
Ne to neni to o cem mluvim ja. Tohle jsi si tam dodadila sama. Ja nemluvim o Tvem detstvi (detsky vek).
Mluvim o tomhle: Tve vlakno pred dvema lety neslo nazev : "Jak ukázat svým blízkým "jiný" směr žití. "
Netvrdim vsak ze to co bylo a mozna i nebylo pred dvema lety je dnes aktualni. Ja se pouze zamerne ptala jestli jsi k sobe uprimna a k nam. To jestli jsi nebo ne potrebujes a mas vedet predevsim Ty.
Pokud tohle o cem jsi psala pred dvema lety neni dnes aktualni,nedelas to (a mozna jsi to ani nedelala) a ted citis ,vis (?) ze ted (ani pred dvema lety ?) sve rodice ( a ostani) nemas tendenci neco ucit pouze na zaklade sve teorie,pak OK.
Upravil(a) Arcanum (13. 7. 2011 14:36)
Není tady
Viki zkus to jinak jestli chces,me Tve psani prijde z cesty.
Zajima me taky proc na tento prispevek reagujes.
Není tady
Mari,
já se směju
Pošta, to je moloch, kde zamrzl čas
Z ní vůbec neměj depky.
To není žádné měřítko správnosti nebo špatnosti, to je jen brontosauří absurdní skanzen.
Nedávno mi poslali balíček. Obyčejně. 2x. Pochopitelně, že ani jeden nedošel. Když se odesilatelka na poště podání i na poště dodání po balíčcích sháněla, bylo ji shodně řešeno: Jó paní, když jste chtěla, aby to došlo, měla jste to poslat doporučeně!
Sebemenší sebereflexe, sebemenší náznak například toho: ouha, to tu asi máme někde straku, když to už PODRUHÉ nedošlo..podíváme se..
Poučení?
Když chceš, aby došel balík, přesto, že pošta nabízí službu podání obyčejně, pošli ho dopporučeně, pak se k tobě, i když ti zase zmizí v propadlišti nenechavců České pošty, budou přinejmenším alespoň na přepážce chovat slušně
Není tady
giorgino napsal(a):
Ať uděláš v tomhle světě cokoli, vždycky se najde jedinec, kterýmu se něco nelíbí. Ty jsi vážně jak hromosvod. Bohužel hromosvod bez uzemnění. To bych asi explodoval.
Za tím vším jsi stejně skvělá, úžasná. Podívej se na ty svoje www, jak jsi šikovná. K pohlazení a obejmutí. Máme Tě rádi (doufám, že mohu mluvit nejen za sebe, ale i za ostatní).
P.S. Zrovna dneska jdu na poštu s balíkem, protože něco prodávám, a jestli se někomu nelíbí ta moje izolepa, je mi to jedno, přece si tím nebudu kazit takový pěkný den!
Super!
Jenže co když se ten člověk na poště rozhodne, že kvůli tomu co se mu nelíbí, mi ten balík nevezme? Tímhle způsobem já přemýšlím. Já jsem na tom člověku svým způsobem závislá - to je to co si myslím. Já ten balík potřebuju poslat. A on se může rozhodnout, že se mu něco nelíbí a vyprovodí mě i s balíkem. Tahleta myšlenka maximálně ovlivňuje všechno co dělám. Že jsem závislá na rozhodnutí druhých.
Není tady
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Nenapadlo Te vsimnout si toho jak pises a vedet pritom taky proc to tak skutecne pises?Ne, nenapadlo mě zabývat se tím, že místo Já použiju slovo člověk. Nenapadlo. Nevšimla jsem si toho.
Arcanum, já tohle o čem tu teď píšeš, prostě nechápu.
Nevšimla jsem si toho, že místo Já používám člověk.
A přitom vím, že jen ego může mít strach. A že každý člověk má ego.
Není tady
majkafa napsal(a):
mariposa napsal(a):
![]()
Je to na paliciNO A CO?
Ber to s lehkostí, nadhledem.
Proč to necháš na sebe tak padnout a trápíš se takovými věcmi?
Protože si pak myslím, že mě nikdo nemá rád = to je to první co mě napadlo.
Ještě takhle to taky je. Byla jsem u rodičů na obědě. Máma vždycky když uvaří tak se všech ptá jaké to je, jestli jim to chutná. Čeká, že řeknou, že to je dobré. Je to vlastně už ta jediná věc, která jí zbývá k tomu, aby jí druzí brali na vědomí. To vaření, kterým si svým způsobem pro sebe získává moc. Jenže se ptá na názor ostatních a přitom není není pak schopná unést pravdu, třeba když někdo řekne, že to je přesolené. Hned se jí to dotkne. No a jak jsem tam teď byla na tom obědě, tak se máma ptala táty a ten jí řekl popravdě, že to je moc kořeněný a ona se naštvala a vzala to jako útok na sebe. Tátu označila za člověka, který nikdy nedokáže uznat druhého, je to zlý člověk.
No a tak to mám i já.
A teď jak jsem to napsala tak vidím jak strašně máma uvízla ve svém egu. A jak jsem v něm uvízla taky já.
Není tady
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Jses si jista ze jsi k sobe uprimna? Neni treba brat Pandory slova uplne doslovne ,jako ze delaji vsechno blbe ale jakoze Ty jsi si uz tehda myslela ze to "umis" lepe (teoreticky) a ze je to muzes naucit.
Tak nejak.Zkoumám co to se mnou dělá a slova, že můžu své rodiče jako dítě něčemu učit, že něco umím, se mnou nic nedělá. To je to co teď vím a cítím.
Jako dítě jsem toužila po klidné, láskyplné rodině, bezpečí, nejvíc po tom, aby si rodiče projevovali lásku (protože to by pro mě znamenalo, že se mají rádi, a že ten poprask, že za všechno můžu já, by zmizel). Toužila jsem po tom být ve svém pokojíčku a vědět, že se třeba milují. Jednou jsem snad něco takového trochu zahlédla (nevím) a byla jsem z toho šťastná. Šla jsem si malovat, tvořit a oni byli spolu - to pro mě znamenalo moc.
Pokud je tohle to o čem Pandora píše nebo Ty, a Vy to vidíte jako, že jsem je něco učila, tak já to nevidím. Já prostě jen měla hrozný strach, že zůstanu sama bez nich, že můžu za to jak žijí, za to že je máma nešťastná. Že jsem nějaký špatný člověk, když se kvůli mě tolik hádají a nedokážou se mít rádi.Ne to neni to o cem mluvim ja. Tohle jsi si tam dodadila sama. Ja nemluvim o Tvem detstvi (detsky vek).
Mluvim o tomhle: Tve vlakno pred dvema lety neslo nazev : "Jak ukázat svým blízkým "jiný" směr žití. "
Netvrdim vsak ze to co bylo a mozna i nebylo pred dvema lety je dnes aktualni. Ja se pouze zamerne ptala jestli jsi k sobe uprimna a k nam. To jestli jsi nebo ne potrebujes a mas vedet predevsim Ty.
Pokud tohle o cem jsi psala pred dvema lety neni dnes aktualni,nedelas to (a mozna jsi to ani nedelala) a ted citis ,vis (?) ze ted (ani pred dvema lety ?) sve rodice ( a ostani) nemas tendenci neco ucit pouze na zaklade sve teorie,pak OK.
Takže byla jsem se před chvílí projít... a zjistila jsem, že tu tendenci "myslet si, že rodičům můžu ukázat jak mají žít" a soudit je, že žijí strašně mám. Mám ji ale až teď jako dospělá. Nebo spíš, poslední dva roky si jí uvědomuju. Nenaskakovalo mi to vůbec se vzpomínakami z dětství, proto to se mnou nic nedělalo. Ale došlo mi, že si to myslím teď. Na podzim jsem neplánovaně přijela k našim. Zrovna obědvali. A mě totálně překvapilo, že i když tam nejsem, tak že spolu obědvají. Že si spolu dokázali (i beze mě!) sednout společně ke stolu a úplně normálně spolu jíst a dokonce se spolu i bavili (!). Já si do tý doby myslela, že to dělají jen když tam jsem. Že beze mě by to nešlo
To je bláhovost jak barák, to je strašná nabubřelost
Došlo mi to.
A taky to, že svým rodičům stále v duchu vyčítám, že mě k sobě připoutávají a přitom, jsem to vlastně já, kdo se od nich nechce trhnout
Není tady
mariposa napsal(a):
A přitom vím, že jen ego může mít strach. A že každý člověk má ego.
Ok,takze nejsi tak vsimava jak jsi ze sebe delala kdyz jsi si se mnou dopisovala,pravda? Omyl?
Ty vis ze jen ego muze mit strach? Jak to vis? To jsi nekde cetla ,slysela?
Nebo jsi zazila svet bez ega? Neco lidsky strachujiciho beze strachu?
Není tady
mariposa napsal(a):
giorgino napsal(a):
P.S. Zrovna dneska jdu na poštu s balíkem, protože něco prodávám, a jestli se někomu nelíbí ta moje izolepa, je mi to jedno, přece si tím nebudu kazit takový pěkný den!Super!
Jenže co když se ten člověk na poště rozhodne, že kvůli tomu co se mu nelíbí, mi ten balík nevezme? Tímhle způsobem já přemýšlím. Já jsem na tom člověku svým způsobem závislá - to je to co si myslím. Já ten balík potřebuju poslat. A on se může rozhodnout, že se mu něco nelíbí a vyprovodí mě i s balíkem. Tahleta myšlenka maximálně ovlivňuje všechno co dělám. Že jsem závislá na rozhodnutí druhých.
A jsme zase u ega.
Není tady
mariposa napsal(a):
.....a zjistila jsem, že tu tendenci "myslet si, že rodičům můžu ukázat jak mají žít" a soudit je, že žijí strašně mám. Mám ji ale až teď jako dospělá. Nebo spíš, poslední dva roky si jí uvědomuju. Nenaskakovalo mi to vůbec se vzpomínakami z dětství, proto to se mnou nic nedělalo. Ale došlo mi, že si to myslím teď.
Vzdyt jo. Tady s Tebou nikdo nemluvil podle mne o Tvem detskem veku.
Dovolim si tvrdit ze ani Pandora ne.
Upravil(a) Arcanum (13. 7. 2011 15:47)
Není tady
Arcanum napsal(a):
Viki zkus to jinak jestli chces,me Tve psani prijde z cesty.
Zajima me taky proc na tento prispevek reagujes.
No protoze jsem si myslela /jsem exibicionistou narcisem natolik/, ze ji, krehkemu motylkovi, co bezstarostne lita kolem, neco muzu tim svym "krutym" (zbyle - sve - emoce jsme vynechala) zpusobem dat. Prominte vsichni... nekdy se silne ztotoznuju s Hannibalem... a kurnik, za nic na svete nevim, proc, no...
Není tady
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
A přitom vím, že jen ego může mít strach. A že každý člověk má ego.Ok,takze nejsi tak vsimava jak jsi ze sebe delala kdyz jsi si se mnou dopisovala,pravda? Omyl?
Ty vis ze jen ego muze mit strach? Jak to vis? To jsi nekde cetla ,slysela?
Nebo jsi zazila svet bez ega? Neco lidsky strachujiciho beze strachu?
K našemu dopisování jsem přistupovala tak, že nemá cenu si před Tebou na něco hrát (že bych dělala, že všímavější než jsem). Hodnotu toho psaní jsem viděla právě v tom, že k Tobě (tedy hlavně k sobě) budu co nejupřímnější dokážu být. Nehrála jsem si na to, že jsem všímavější než jsem byla.
Vím, co jsem cítila, když jsem se přijala. Byl to klid, teplo, stav bez touhy. Pojmenovala jsem si to láska.
Vím, jak se cítím teď, je to neklid a chaos, je to opak toho co jsem cítila tenkrát. Říkám tomu strach.
Četla jsem pak taky knihy v kterých se píše o lásce, strachu. Psala jsem si o tom i s Tebou.
Zažila jsem na velmi malé momenty chvíle absolutní spokojenosti. A taky paniku.
Není tady
Tu Tvoji frekvenci nezachytvama,nejspis nejsem na stejne vlne.
Není tady
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
.....a zjistila jsem, že tu tendenci "myslet si, že rodičům můžu ukázat jak mají žít" a soudit je, že žijí strašně mám. Mám ji ale až teď jako dospělá. Nebo spíš, poslední dva roky si jí uvědomuju. Nenaskakovalo mi to vůbec se vzpomínakami z dětství, proto to se mnou nic nedělalo. Ale došlo mi, že si to myslím teď.
Dovolim si tvrdit ze ani Pandora ne.
V příspěvku 96 jsem to brala jako, že je řeč o mém dětském věku. Chápala jsem to tak, že Pandorra mluví o tom, že jsem se tímhle nastavením už narodila, že jsem tohle přesvědčení v sobě měla odjakživa.
Není tady
Upravil(a) ViktorkaM (13. 7. 2011 23:55)
Není tady
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
majkafa napsal(a):
Proč to vnímáš takhle, že máš potřebu napsat - člověk ví... a ne JÁ vím...Krasna otazka majkafo
Protože si tímhle způsobem udržuju alespoň nějaký odstup od toho co prožívám.
Proc mari?
Jaky to ma smysl?
Není tady
Vazne! Ona place!!!
A nema nic vic, nez ten bilej satecek...
Upravil(a) ViktorkaM (13. 7. 2011 23:56)
Není tady
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Krasna otazka majkafoProtože si tímhle způsobem udržuju alespoň nějaký odstup od toho co prožívám.
Proc mari?
Jaky to ma smysl?
Děkuju za otázku
Není tady
mariposa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
mariposa napsal(a):
Dovolim si tvrdit ze ani Pandora ne.V příspěvku 96 jsem to brala jako, že je řeč o mém dětském věku. Chápala jsem to tak, že Pandorra mluví o tom, že jsem se tímhle nastavením už narodila, že jsem tohle přesvědčení v sobě měla odjakživa.
Unikaji ti podle mne souvislosti.
Co se tyka rozhovoru se mnou tak urcite.
Není tady
A proc jsi falesna ? Na tuhle otazku uz take znas odpved?
Není tady
Já se bojím, že kdybych to "rozbalila" byl by to nářez. Kdyby rozbalila všechny ty emoce v sobě. Bojím se, že bych se nevydejchala. Ego se o sebe bojí. Co kdybych pak ztratila všechny ty lidi, co mě mají rádi? Co mají rádi tu falešnou tvář. Ta osoba, kterou ze sebe dělám není pravá.
Giorgino chtěla jsem Tě poprosit o to, jestli bys mi mohl odpustit, že když jsem Ti psala, tak jsem si na něco hrála. Já chtěla být tím člověkem za kterého jsem se převlékla, tím člověkem, který žije vyrovnaně a s nadhledem vše přijímá. Nebyla to ale pravda, nejsem taková. Promiň.
Není tady