Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 13. 7. 2011 9:53

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Re: Být zodpovědný

javena napsal(a):

Taky mi překvapila spíš Arcanum, že byla překvapená. smile

Javeno,
proc? Neni to treba tim ze neznas (nevis) cele pozadi ? smile
Tim treba,ze nevis co mam na mysli smile  a tim treba ze moje slova o prejvapeni muze a nemusi pochopit jen mariposa ,protoze je to smerovany k ni?
A nebo tim ze veci i slova nejsou vzdy takova jak se na prvni pohled zdaji? smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#77 13. 7. 2011 10:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposo, nemyslím, že máš rodiče vyřešené.....
A tím, že je máš potřebu ochraňovat, jim bereš jejich důstojnost. Snažíš se obrátit rodovou pyramidu na její špici a tu, jak  jistě uznáš,  nemůže pak nikdo unést. Ani ty. Proto se z toho taky pominout můžeš, BI.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#78 13. 7. 2011 11:50

javena
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

javena napsal(a):

Taky mi překvapila spíš Arcanum, že byla překvapená. smile

Javeno,
proc? Neni to treba tim ze neznas (nevis) cele pozadi ? smile
Tim treba,ze nevis co mam na mysli smile  a tim treba ze moje slova o prejvapeni muze a nemusi pochopit jen mariposa ,protoze je to smerovany k ni?
A nebo tim ze veci i slova nejsou vzdy takova jak se na prvni pohled zdaji? smile

Třeba jo, ale na věci to nic nemění. Překvapilo mě to.

Není tady

#79 13. 7. 2011 11:52

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

mariposo, nemyslím, že máš rodiče vyřešené.....
A tím, že je máš potřebu ochraňovat, jim bereš jejich důstojnost. Snažíš se obrátit rodovou pyramidu na její špici a tu, jak  jistě uznáš,  nemůže pak nikdo unést. Ani ty. Proto se z toho taky pominout můžeš, BI.

Pan, tendence být tu pro ně a ne pro sebe (a nevědět, že to tak je), jsem měla do doby než jsem se sebou začala něco dělat. Už nějakou dobu to vím, cca dva roky. Přesto že to ale vím, to ale stále ještě žiju (tuhle roli). Ještě jsem tu roli neopustila. Já vím, že je to role k ničemu, nikomu to nepomůže a nejmíň mně. Jsem rozhodnutá z té role vyjít = přání. Teď to ještě musím realizovat.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#80 13. 7. 2011 12:03

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Třeba jo,  ale na věci to nic nemění. Překvapilo mě to.

Za takovych okolnosti je to pochopitelny. smile

Není tady

#81 13. 7. 2011 12:03

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

mariposa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Mari,
me prekvapuje neco,ale neni to presne to o cem pise giorgino.

Jestli o tobe tohle (cokoli ) vim,to by jsi mela hlavne i Ty sama vedet a ne se ti to zdat ci nezdat. smile

Co Tě tedy překvapuje? Překvapuje Tě to, že i když je mi třicet, tak se mě stále dotýkají takové maličkosti jako jsou rodiče, partnerství, děti... jak píše Giorgino? Nebo to, že i přesto, že nemám vyřešené základní věci (např. svoje rodiče), tak ze mě lítaly duchovní moudra? Nebo Tě překvapuje ještě něco jiného? Ráda bych tomu porozuměla.

Na ty otazky se me pta ten tvuj vnitrni spratek?
Ja citim ze ano.  Tudy ale vlak nepojede.

Myslíš rozmazlené malé dítě? Jo tak to je pěknej spratek, nesnášela jsem to dítě.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#82 13. 7. 2011 12:07

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Mariposo - a čeho se bojíš? Když budeš rozhodovat sama za sebe, že si odřeš čumáček o zed? (když si tedy nevěříš?)
Hele - no tak si ho odřeš no, vzpamatuješ se, a jde se dál. Za prvé - chybama se člověk učí, pak se člověk učí svými prožitky - co nezažije - nepochopí.
Tak proč se chovat podle ostatních kvůli tomu, že si nevěřím?

Můj táta je perfekcionista, mám prostě strach dělat chyby. Ale vím, že je to pitomost, že se chybama člověk učí. Prostě si to musím v hlavě převrátit a vidět to tak, že chyby lze vnímat pozitivně. Doteď jsem se chyb bála, protože jsem se zase bála, že tátu (a sebe) zklamu.
Jenže i když to člověk ví, že strach je k ničemu, i když ví, že chyby dělají všichni... tak se stále bojí dumbom

Není tady

#83 13. 7. 2011 12:11

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Nerekla jsem nic o rozmazlenem malem diteti. Takhle to slovo spratek vnima (popsala) Lupina a prej ho vnima stejne jako Ty.

Sama musis vedet kdo ze se me to pta,pak se nebudes muset ptat co ja mam na mysli.

Není tady

#84 13. 7. 2011 12:11

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Giorgino, o tom ochranném vajíčku už vím nějakou dobu, před časem jsem to zkoušela, ale nefungovalo mě to. Pak jsem na to úplně zapomněla, až Ty jsi mi to připomněl.

Jsem zaseklá u druhé čakry.

Není tady

#85 13. 7. 2011 12:21

majkafa
Host

mariposa napsal(a):

Můj táta je perfekcionista, mám prostě strach dělat chyby. Ale vím, že je to pitomost, že se chybama člověk učí. Prostě si to musím v hlavě převrátit a vidět to tak, že chyby lze vnímat pozitivně. Doteď jsem se chyb bála, protože jsem se zase bála, že tátu (a sebe) zklamu.Jenže i když to člověk ví, že strach je k ničemu, i když ví, že chyby dělají všichni... tak se stále bojí dumbom

Zaujalo mě, že se mariposo, schováváš za anonymního člověka.
Protože to TY víš, že strach je k ničemu, že chyby dělají všichni a to TY se bojíš. Ne anonymní člověk.
Proč to vnímáš takhle, že máš potřebu napsat - člověk ví... a ne JÁ vím...

Tak třeba já vím, že strach je k ničemu a nebojím se. A člověk jsem. Doufám. smile

Koho doopravdy zklameš? Sebe? Nebo tátu? Zase si to tam sama před sebou maskuješ.
Co furt to máš v sobě, že maskuješ pro sebe zklamání sebe zklamáním táty? Jde o tebe, ne o tátu. Proč řešíš jiné a ne sebe? Udělej, co je dobré pro tebe. A ne pro tvého tátu nebo kohokoliv jiného.

#86 13. 7. 2011 12:27

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

mariposa napsal(a):

Doteď jsem se chyb bála, protože jsem se zase bála, že tátu (a sebe) zklamu.Jenže i když to člověk ví, že strach je k ničemu, i když ví, že chyby dělají všichni... tak se stále bojí dumbom

Krasna otazka majkafo tummenupp

Není tady

#87 13. 7. 2011 12:30

majkafa
Host

Arcanum, ty jsi učitelka? Proč máš potřebu jiné chválit? Často? To mě taky vždy praští do očí.

#88 13. 7. 2011 12:35

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

A neboli jinak: kdo jeste nezachranil sebe ,tezko muze zachranovat druhe.  smile

Není tady

#89 13. 7. 2011 12:37

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Nerekla jsem nic o rozmazlenem malem diteti. Takhle to slovo spratek vnima (popsala) Lupina a prej ho vnima stejne jako Ty.

Sama musis vedet kdo ze se me to pta,pak se nebudes muset ptat co ja mam na mysli.

Když jsi před několika dny poprvé napsala slovo spratek, tak jsem na to nechápavě koukala a ptala jsem se sama sebe proč jsi použila tohle slovo. Dodnes mi to není jasný. Nevím to a ani nevím proč to znovu píšeš. Prostě nechápu, i když bych ráda.
Pro mě je spratek rozmazlený malý dítě, s kterým se nedá žít. Nevím co to slovo znamená pro Tebe. Nemyslím si, že to slovo vnímáme s Lupinou stejně.

Já vím, že sama musím vědět všechno. Jenže když nevím tak se zeptám. Kdybych to věděla, tak se neptám.

Není tady

#90 13. 7. 2011 12:40

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Arcanum, ty jsi učitelka? Proč máš potřebu jiné chválit? Často? To mě taky vždy praští do očí.

va 

To neni pochvala. To je muj nazor. smile V tomhle to mam jinak majkafo.
Ty jsi to pochopila jako pochvalu asi z nejakyho tobe znamyho duvodu,je to tak? smile

Není tady

#91 13. 7. 2011 12:42

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

mariposa napsal(a):

Doteď jsem se chyb bála, protože jsem se zase bála, že tátu (a sebe) zklamu.Jenže i když to člověk ví, že strach je k ničemu, i když ví, že chyby dělají všichni... tak se stále bojí dumbom

Protože si tímhle způsobem udržuju alespoň nějaký odstup od toho co prožívám. JÁ (moje ego) nejsem jediná kdo má strach. Každé JÁ má strach.

Není tady

#92 13. 7. 2011 12:43

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

A neboli jinak: kdo jeste nezachranil sebe ,tezko muze zachranovat druhe.  smile

Jo, těžko - těžký ten úděl, který jsem si zvolila

Není tady

#93 13. 7. 2011 12:51

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

Protože si tímhle způsobem udržuju alespoň nějaký odstup od toho co prožívám. JÁ (moje ego) nejsem jediná kdo má strach. Každé JÁ má strach.

Klicka? Vedoma ,nebo nevedoma?

Není tady

#94 13. 7. 2011 12:52

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

To je sice pravda, ale myslím, že v této souvislosti to není totéž.
Rodová linie je jasně daná, je to součást vesmírného Řádu a není možné ji nijak měnit, obracet...
To je pak porušení Řádu, které se "trestá".
Dítě je stále dítě a nemůže bez následků pro sebe suplovat nebo přebírat roli svých rodičů. Pochopiteně se může o své rodiče například v jejich stáří postarat, ale vždycky energetocky jen z pozice jejich dítěte.
Fakticky, když dítě dospěje, stává se rovnocenným partnerem svých rodičů, má svůj život a přebírá za něj plně zodpovědnost, ale energeticky se stále opírá o rodovou linii - o své rodiče - ze které čerpá.
Když se to snaží "otočit", dostává se do vzduchoprázdna...

Není tady

#95 13. 7. 2011 12:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

mariposa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Klicka? Vedoma ,nebo nevedoma?

Do té doby než se dnes Majka zeptala mě nenapadlo analyzovat jakým způsobem píšu. Na její otázku jsem odpověděla první co mě přišlo na mysl - odstup (od sebe sama).
Děkuju Majkafo, Arcanum za otázku

Není tady

#96 13. 7. 2011 12:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Jo, těžko - těžký ten úděl, který jsem si zvolila

No...řekla bych, že sis ho vědomě nezvolila, že ti ho podstrčil tvůj Spratek, jak je v některé odborné literatuře nazýváno, podle mne velmi výstižně,  Ego.

(Rodiče to dělají všechno blbě, ukážu jim, jak se to má dělat správně, zachráním je, zachráním jejich vztah, zachráním naši rodinu.... nijak ti to nerezonuje?)

Není tady

#97 13. 7. 2011 12:58

majkafa
Host

mariposa napsal(a):

Možná tady je pes zakopaný. Proč chceš mít odstup?
Dokud si to neprožiješ bez odstupu, skutečně neprožiješ, nepůjdeš dál.

#98 13. 7. 2011 13:00

majkafa
Host

Arcanum napsal(a):

majkafa napsal(a):

va 

To neni pochvala. To je muj nazor. smile V tomhle to mam jinak majkafo.
Ty jsi to pochopila jako pochvalu asi z nejakyho tobe znamyho duvodu,je to tak? smile

Na tom něco je. smilestolt

#99 13. 7. 2011 13:03

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

...za své pocity zodpovídá sám. Že si je sám tvoří , reguluje i odstrańuje.

No mě tohle zase připadá jako za vlasy přitažený....

Ty si dala příklad - plátěnka na výletě, hodí vinu na manželku, ona se omlouvá...

ale jiný pocity - například:
smutek
někdo nám zemře - máš pocit smutku, jistě, že sis ho vytvořila, ale proč ten pocit se ukázal je ten, že ten IMPULS přišel zvenčí...jen tak sis přeci neumínila - táák a teď se mi chce bejt smutná a brečet (vytvořím si pocit), tááák, to je málo, zasmutním víc. (reguluju) a no tak a teď už to stačí (odstraňuju)
radost
to samé radost - přijde IMPULS zvenčí - vidíš, slyšíš, někdo něco říká - vtipného, milého apd.
Jistě že uvnitř sebe si tu radost vytvoříš, reguluješ (někdy se usmíváš, jindy řehníš na plné kolo), odstraňuješ, nebo ukončuješ (nebudeš se ještě řehnit příští týden starýmu vtipu)
vztek nemusím rozepisovat - vztek určitě každý zažil...většinou za ním je nějaký IMPULS zvenčí
jistě, že plno pocitů máme i ze sebe, máme ze sebe radost, máme ze sebe smutek, máme na sebe vztek.

a ohledně tématu - ne/zodpovědnost
přislíben byl víkend ve dvou na výletě? (není blíže popsáno, kde, kam - nemohlo to být třeba překvapení?) ono to třeba taky mohlo stát pěknou sumičku peněz - což si někteří vůbec nemusí uvědomit, zejména, pokud ještě sami nevydělávají - možná bylo potřeba "zabukovat" místa, dát zálohu atd, atd. Takže pak není divu, že někdo řekne druhému něco o nezodpovědnosti, když je to přislíbeno, že jo, že pojede, tak ten druhý do toho dává energii na přípravu, možná i ty peníze, kdoví, co to mělo být za překvápko....a týden před termínem to jde do vniveč - že se nechce? Rušit termíny  (jakékoliv) jsou přípustné pouze z důvodu nemoci, smrti - jinak je to nezodpovědnost vůči tomu druhému. Možné je i zrušení termínu z důvodu, že se ti dva rozešli a již nemají co společného.

Jo - a je to můj názor, nepotřebuju rozebírku mého myšlení a nastavení, byť tu je diskuze na duchovním. wink

Já k těm pocitům - já si to taky myslela, že mé pocity jsou řízeny z okolí.  Ale nejsou, teda nemusí být. Jasně, že to nelze zpracovávat jako stroj, - 10,45 radost, 11.30smutek  druhého stupně..apod. Ale jsme to vždycky my, kdo dovolíme sobě ty pocity uvolnit a jaksi zrealizovat. Jejich kvalitu, intenzitu, délku a td
Třeba ten smutek - ano, přijde impulz zvenčí, ale jak ten smutek v sobě zpracuju, to je jen na mně. Takže  si já míru smutku, délku smutku , intenzitu smutku opravdu můžu regulovat sama.
Vím, že to zní blbě - to slovo regulace. Raději udělám příklady. Jeden je čerstvý.

Kolegyni a kolegovi (manželé) zemřel 5letý boxer. Je to asi týden. Moc jsem se bála jejich smutku... Zjistila jsem, že oni to zvládli úžasně. Vysvětlili si okolnosti a průběh umírání tak, že utíkal od nich , chtěl to tráopení ukončit (byl to epileptik), symbolicky tam něco také proběhko .. a okamžitě bráchovi zemřelého pesa koupili kamaráda. A to bylo ono ovládání a regulování pocitů v praxi - nechtěli se utápět ve smutku, rozhodli se ho přetranformovat do radosti a spokojenosti.

Druhý extrém - moje máma (už dávno nežije), po smrti svého psa upadla do nějakého stavu smutku, prázdnoty až jsem o ni měla strach. Rok byla uzavřená, smutná, bez radosti. Rok se nemohla na žádného psa, ani v televizi. Nechtěla svůj pocit ovládnout a nechala se ovládnout jím.

Nebo si představ  - pocit zamilovanosti - nádhera, krása, všechno je růžové..ok, ale ty pocity mi nedodal ten miláček - to já sama jsem dovolila, aby mě naplnily a s. Ten pocit (krásy, příjemna) si můžu vytvořit i sama, bez miláčka...

Já jsem asi mimo téma?! Ne?
Ale toto mě zaujalo, a líbil se mi příspěvek Zklamané, tak jsem chtěla navázat.

Není tady

#100 13. 7. 2011 13:05

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

To je sice pravda, ale myslím, že v této souvislosti to není totéž.
Rodová linie je jasně daná, je to součást vesmírného Řádu a není možné ji nijak měnit, obracet...
To je pak porušení Řádu, které se "trestá".
Dítě je stále dítě a nemůže bez následků pro sebe suplovat nebo přebírat roli svých rodičů. Pochopiteně se může o své rodiče například v jejich stáří postarat, ale vždycky energetocky jen z pozice jejich dítěte.
Fakticky, když dítě dospěje, stává se rovnocenným partnerem svých rodičů, má svůj život a přebírá za něj plně zodpovědnost, ale energeticky se stále opírá o rodovou linii - o své rodiče - ze které čerpá.
Když se to snaží "otočit", dostává se do vzduchoprázdna...

Pan, já tomuhle moc nerozumím. Píšeš, že se snažím něco obracet. Pokud by tomu tak mělo být (mluvím o té snaze obracet nějaký řád), tak jsem o tom tedy nevěděla, že něco obracím. Prostě jsem dělala co jsem uměla. Jestli je to karma a já si nějakou takovou snahu nesu z minulosti, tak právě teď o tom vědomě slyším poprvé. Já přeci jako dítě chtěla, aby mě milovali, aby se mezi sebou milovali, abysme byli normální rodina, kde funguje láska, bezpečí, důvěra. Pokud si mě táta vymodlil a máma mi celé dětství ukazalovala, že se kvůli mě musela obětovat, nevím jak jsem se s tím mohla vyrovnat, nevyrovala jsem se s tím dodnes. Příjde mi naprosto přirozený, že malé dítě touží po tom, aby byl doma klid a mír. Že si přeje, aby si rodiče dávali polibky místo facek.
Když dítě dospěje, stane se rovnocenným partnerem. To je ideál. A z obou stran (rodiče, dítě) to tak musí být cítěno a žito. Když ale dodnes slyším, že "tomu ještě vůbec nerozumíš", stejně jako my když mi bylo 10, tak nevím co s tím dělat. Chci odjet s přítelem do ciziny a od táty slyším, že si to nepřeje, protože tady pro mě připravil majetek. Jo, já z toho musím vyjít, z téhle klece.

Jak to myslíš, energeticky se stále opírat o rodovou linii? To znamená, že se člověk nikdy neosvobodí od té energie?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí