29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mariposa napsal(a):
Áha
tak v něčem takovém jsem nikdy nebydlela. To by se muselo vyzkúšať
nevím třeba bych neutekla, nebo utekla. Takhle v bytě u počítače sedíc v teple na zadku se mi to sní.
Neviděla jsi náhodou reality show Farmář hledá ženu? Toho týpka co odešel taky do CHKO (nevím přesně, myslím SV Čechy) a chová tam kozy a žije tam z toho co dají kozy a zahrádka?
Nemám telku a keď náhodou niečo pozerám, tak málokedy reality show... Ale skoro si to viem predstaviť... Keď som čítala o Desenskom a jeho živote v maringotke, na pozemku bez IS a tak, tiež som si predstavila našu chalúpku
a poľutovala som ho. Ale on sa tvári, že je šťastný - takže každému, čo jeho jest.
Není tady
Selima napsal(a):
Keď som čítala o Desenskom a jeho živote v maringotke, na pozemku bez IS a tak, tiež som si predstavila našu chalúpku
a poľutovala som ho. Ale on sa tvári, že je šťastný - takže každému, čo jeho jest.
Proč jsi ho pol'utovala? Jestli je šťastný, tak já mu to přeju, není nač litovat.
Že se tváří, že je šťastný? Tohle teda taky nechápu. No Seli, dobrý. Se mi zdá, že dneska není Tvůj den se mi zdá, neříkám že to tak je.
Znám lidi, kteří jsou šťastní ve městě a na vesnici by byli nešťastní a znám lidi, kteří to mají naopak. Ale vůbec by mě nenapadlo někoho litovat. Já mám ráda vesnici (nebo lépe řečeno přírodu) a občas i město a vím, že tak to mám já a tak jsem šťastná já.
Není tady
Poľutovala som ho po mojej skúensoti s tým, aké to je žiť takto "nadivoko". Ale zdá s,a že one je fakt takto šťasntý. A ja mu to aj verím, nie že nie... ale pre mňa by to natrvlao nebolo.
To je celé, inak som mala vcelku dobrý deň, ďakuejm za opýtanie.
Není tady
Mne se strasne libil ten "lump s dlouhyma vlasama", ja zapomela, jak se jmenoval. Na koncu tusim ukazovali, ze s tou mladoskou cekaji holcicku. Mozna byl Petr, ja fakt zapomela...
Není tady
mariposa napsal(a):
Viky, já nemám televizi, ale na internetu jsem taky Farmáře hltala
![]()
Yes, bude pokračování.
To jde? Jak? Dej, pls. link...
Není tady
Petr Hájek, vzali se a na podzim čekají mimčo
http://www.iprima.cz/videoarchiv
Není tady
Dik, vecer juknu, ted makam...
Není tady
Selima napsal(a):
mariposa napsal(a):
Selima napsal(a):
Inak, naša chata je tiež "nabíjacia", ale ona úplne mimo ľudských obydlí, máme len spojenú chalúpku z jednej strany a taký ohavný "bunker" na konci záhrady, na ďalšom pozemku,. Inak samota v CHKO. Mám tam vždy otravu kyslíkom
a dobré pocity, ale na dlhšie živobytie to bohužiaľ nie je. Už by som nevedela žiť tak, že celý deň len obstarávam jedlo, kúrenie, teplú vodu (čo znamená nanosiť ju + nahriať), hygienu seba a chalupy, polievanie záhrady, upratovanie dvora... Mňa by bavilo chodiť po lese, ale niekto by musel robiť to logistické zázemie.
A to by dlho asi nebavilo nikoho. (A to nehovorím o zime, ktorá tu býva krutá, snehu ako na Aljaške a dosť silné mrazy.)
Mě by to bavilo, baví. Můžeme tam bydlet spolu
Ty budeš chodit po lese a já Ti k obědu uvařím švestkový knedlíky, vyperu gatě, načechrám polštář v posteli, uvařím mátový čaj, upeču borůvkový koláč... Ty si choď kde chceš a mě nechej se starat o Tebe/nás, co Ty na to?
![]()
Můj chlap chce všechno na půl, ale já bych radši takhle jak jsem napsala
Ale to nevieš, že tam je voda v prameni (cca pol kilometra od chalupy), drevo do kachlí a šporáka v lese, elektrina nikde, plyn nikde, svieti sa petrolejom kúpeným v meste
, ako chladnička slúži potok... Umýva sa buď vonku v železnej vani (ak je teplo), alebo vnútri po hodinovom nahrievaní (ak nie je teplo)...
neviem-neviem, či by si si to nerozmyslela...
Docela dobrý obydlí, Selimo.
Pro bezdomovce by to byl úplnej palác, ani by jim nevadilo chladit si pivečko v potoku, hlavně že by nějaké bylo.
P.S. Jinak jsem se chtěl všem omluvit za svoje řeči před týdnem a jak jsem byl nepříjemnej, načež po sobě mazal. Taky jsem prohlásil, že chodit na Babinet je ztráta času a člověka to dále neposune. Včera jsem byl na jednom fóru, kam jsem chodíval, a tam je taková nuda a řeči o ničem, až jsem si říkal zlatej babinet a došel jsem k závěru, že sem vlastně chodím rád, tu a tam když mám chuť a čas. Tak takhle.
Upravil(a) giorgino (29. 7. 2011 18:23)
Není tady
Super záver, Džordži, BI.
Není tady
Není tady
Pardon, že do toho vstupuji už nyní, ačkoli jsem teprve na první straně, ale je to nářez a jsou zde opravdu úžasné názory, tak jenom, abych reflektoval.
Maripose, tuším asi, co Ti ostatní řeknou dál a postoje, které vůči tomu zaujmete. Ale když se vrátím na samotný začátek tohoto vlákna ohledně zodpovědnosti a Tvého partnera, vidím to takhle:
Tvůj muž prostě jen zaměnil významy, protože kdyby řekl cokoliv jiného, něco z toho by se k němu určitě vrátilo. Ať už by to bylo o sobectví, bezohlednosti, upřednostňování svých pocitů nad druhými atd., zkrátka ať by to vzal z jakéhokoliv jiného konce, bránila by ses a on by z toho nemusel vyjít zase až tak dobře. Ale v Tvých rodičích měl dokonce vodítko, jak na to, navíc je to moderní postoj, takový psychologický záběr do nitra toho druhého, který nic nestojí. Dokonce Tě tam do jisté míry vmanipuloval, aby to (posuzováno z vnějšku) mohla být svým způsobem pravda, takže výsledek je nabíledni: "Nejsi zodpovědná."
A Ty ses zarazila, protože by to mohla být pravda. No jejda! Celý dnešní svět, když ho bereme vážně, je o zodpovědnosti. Z tichého krbu domova naplněného štěstím jsme učinili zodpovědnost, protože už neuneseme svobodu pravé lásky, proto jsme ji zodpovědnili a snažíme se chovat v určitých kriteriích. (To jen na vysvětlení, proč nás to vůbec napadlo a proč jsme svou nejvyšší svobodu raději nahradili spoutáním.) Ale je to tak a dnešní společnost se s tím potýká.
Kdyby Ti řekl něco o roztříštěnosti své duše (pokud by to vůbec byl schopen vyjádřit), že ho něco bolí, že ho některé Tvé postoje zraňují, pak by ho to do jisté míry vydávalo do Tvých rukou. A nyní: Budeš natolik silná, abys toho dokázala nezneužít hned v příštím okamžiku, až vyvstane situace, kdy by to mohlo být aplikováno?.. Nevím.., dnešní svět je divný a lidé se k sobě nechovají zase až s tak velkou ohleduplností.
Tedy co se nabízelo?.. A ono se to opravdu docela samo nabízelo: Prostě to celé hodit do jiné polohy a učinit Tě jen malinko nezodpovědnou. A Tys nad tím začala uvažovat...
Kdo z nás by chtěl být obviněn z ega?! Z toho, že zapomíná na druhé a vidí jen sebe. Protože tohle tam hrozilo. A proto jsi to přijala. Vybrala sis menší zlo a to se stalo zaklínadlem mezi vámi. On už nad tím více nepřemýšlel. Měl své vysvětlení a od toho dne i na Tebe páku, kterou Tě vmanipuluje do jakékoliv polohy, až bude potřebovat. A Ty?.. Netušilas, že to bude tak hrozné, viď?.. Zvláště když tohle je ten člověk, který Tě miluje a Ty jeho.
A nyní.., ať už uděláš sama se sebou cokoliv, pokud Ti na něm záleží, budeš si muset s ním v klidu sednout a dovést ho do situace, aby to pojmenoval. Zaklínadlo už ne! Ať definuje stavy, které se v něm odehrávají. A Ty se snaž také, jinak to nedokáže.
Není tady
Ahoj, Crabe,
není to dlouho, co jsem si na Tebe vzpomněl a říkal jsem si, že Tebe snad zvábila nějaká Venuše, že ses zde již dlouho neukázal. :)
Upravil(a) giorgino (17. 8. 2011 23:48)
Není tady
Venuši si vybírám zásadně zorientovanou do duchovní sféry. Jinak bychom si toho asi moc neřekli. Což sice může být chápáno někdy i jako klad, ale nejsem Morph, abych se z toho těšil.
Četl.., tedy pokoušel jsem se číst ono vlákno od Lomikela, ale nejsem masochista, abych se takhle týral. Ten člověk to dotáhl k úplné dokonalosti - jeho mysl zešílela a teď je mu dobře.
Není tady
Crabat napsal(a):
Venuši si vybírám zásadně zorientovanou do duchovní sféry. Jinak bychom si toho asi moc neřekli.
Což sice může být chápáno někdy i jako klad, ale nejsem Morph, abych se z toho těšil.
Četl.., tedy pokoušel jsem se číst ono vlákno od Lomikela, ale nejsem masochista, abych se takhle týral. Ten člověk to dotáhl k úplné dokonalosti - jeho mysl zešílela a teď je mu dobře.
Abych se přiznal, myslel jsem bezejmenou a nehmotnou Venuši, v jejíž lásce ses utopil /ale zapomněl jsem ji charakterizovat/. Myslel jsem tím, že jsi našel lásku svého života - přirozenou blaženost - a tak jsem si myslel, že už nemáš potřebu navštěvovat Babinet.
Upravil(a) giorgino (18. 8. 2011 0:34)
Není tady
Život je především hledání. Ztrácíme a nálézáme, abychom vzápětí i o to přišli, neboť, jak tady trefně někdo poznamenal: "Život je most. Přejdi jej a nestav sobě domu". Vlastně je to logické, jestli tohle je nějaký achátový hmoždíř nebeského alchymisty, v němž transmutují naše podstaty, pak vlastně není jistoty, které bychom se chopili a opřeli o ni, jelikož ta by nám byla v konečném důsledku ukotvením a neschopností dojít do cíle.
Tak je v tomto vesmíru podstatné na věc nahlížet. Háček je ovšem skrytý v poznání, že není jenom tento vesmír. Jinde může být jinak. A je docela strašné cítit každou buňkou svého těla toto vědomí. Nu, ale z nějakého důvodu jsme se sešli tady. Odtud tedy budeme vycházet, byť se nám to zdálo sebevíc absurdní.
Nebeská dynamika neskřípe. Karma ví mnohem lépe než my, co je pro nás dobré. Však jsme jí také zvolili sami, ale to už člověk musí jít trochu nad sebe, aby to rozpoznal. Takže jsme tady... A čas se začíná naplňovat... Tak co s tím uděláme?..
Není tady
Crabat napsal(a):
... pak vlastně není jistoty, které bychom se chopili a opřeli o ni, jelikož ta by nám byla v konečném důsledku ukotvením a neschopností dojít do cíle...
Hm, a co vira? (V cokoliv... ) Ta muze byt prijemnym ukotvenim a obrovskou motivaci dojit do cile...
, ne?
Není tady
Víra je projev.., ne konečné poznání.
Ale skrze víru se můžeme motivovat
a leckdy se stává tím důvodem,
proč se rozhodneme vyjít ze sebe.
Pokud se však naše víra stává kotvou,
která ono místo, kde stojíme,
učiní pevným bodem vesmíru,
(což je nesmírně inspirující
a zajisté nám to bude ku prospěchu
i rychlému rozvoji naší psýché),
pak ale mějme na zřeteli,
že jednoho dne tuto oporu
budeme muset opustit,
abychom se postavili do prostoru
zcela nezávislí, tak,
jak nám bylo odedávna předurčeno.
---------------------------------
Vesmír je v pohybu a všechno v něm.
Vědomí pak vytváří ten pohyb.
Není tady
No, Crabe, ja jsem presvedcena, ze vira MUZE BYT NAPLNENA, ac dnes je virou v neco budouciho...
A k nutnosti opustit ji (viru), nemusi nikdy dojit. Proste jenom to, v co jsme verili, se stane, a my pak """ ...se postavime do prostoru
zcela nezávislí, tak,
jak nám bylo odedávna předurčeno..."""
Není tady
...ups, netik zas blbne a dava duble...
Upravil(a) ViktorkaM (18. 8. 2011 11:27)
Není tady
Ne ne, to jsme si nerozuměli. Já neřekl opustit víru, ale to pevné místo v prostoru. Naše mysl má totiž tendenci svazovat určité obsahy, jež se dozvídá, s konkrétní situací, místem a psychickým stavem, za nějž se to stalo. Ale to všechno jsou jen dočasné pomůcky, které, samozřejmě, smí použít, ale jednou je bude muset opustit, aby překročila sama sebe.
To je výzva, která jí byla učiněna dávno před zrozením a věř: Nikdy by se nezrodila, kdyby ji nepřijala.
Není tady