Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#301 24. 7. 2011 23:04

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

Re: Být zodpovědný

dusička napsal(a):

Giorgino - a ty si žil někdy ve "zdech" že si na panel nezvykneš.
Je fakt, že já už to nějak nevnímám .Jako holka jsem si žila spokojeně v paneláku. KDyž jsem se přestěhovala s dvouletým capartem do zdí, ten spánek byl o něčem jiném. Kluk spal jak zabitej a v paneláku se budil.

Než jsem chodil do školy, bydlel jsem u dědy a u babičky v domě a na venkově. Během školních let jsem tam jezdili na víkend a vždycky to bylo jako tam jet nabít baterky. Člověk v paneláku musí být hodně venku (min. 2 hodiny), ale furt je to megaizolátor od prány v porovnání s cihlama. Spát v domě či na chatě je fakt coool, člověk se tam po několika dnech jakoby zregeneruje nabije, pak ale panelák je jak vysavač... Každej jsme jinej...

Není tady

#302 24. 7. 2011 23:06

giorgino
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

Heidi jsem četla v dětství pořád dokola. A naposledy jsem ji četla před 3 měsíci smile Nádherná překrásná věc, jako malá jsem se cítila být Heidi a dneska to cítím stejně smile

Co myslíš, byla by Heidi šťastná v paneláku, i kdyby byl na ulici vidět strom? Nebo by chtěla k dědečkovi do hor? smile

Není tady

#303 24. 7. 2011 23:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

giorgino napsal(a):

dusička napsal(a):

Je fakt, že já už to nějak nevnímám .Jako holka jsem si žila spokojeně v paneláku. KDyž jsem se přestěhovala s dvouletým capartem do zdí, ten spánek byl o něčem jiném. Kluk spal jak zabitej a v paneláku se budil.

Než jsem chodil do školy, bydlel jsem u dědy a u babičky v domě a na venkově. Během školních let jsem tam jezdili na víkend a vždycky to bylo jako tam jet nabít baterky. Člověk v paneláku musí být hodně venku (min. 2 hodiny), ale furt je to megaizolátor od prány v porovnání s cihlama. Spát v domě či na chatě je fakt coool, člověk se tam po několika dnech jakoby zregeneruje nabije, pak ale panelák je jak vysavač... Každej jsme jinej...

Nojo, takže je rozdíl dům ve městě a na venkově.
Takže by měl být i rozdíl panelák ve městě a na venkově.
Protože jedině na venkově můžeš tu energii vysát z přírody, běhat po louce, na kraj lesíka, vychutnávat si samotu, to ve městě nejde.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#304 24. 7. 2011 23:19

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

giorgino napsal(a):

dusička napsal(a):

Já Ti moc dobře rozumím, taky pořád utíkám do přírody, ale není to ono jako v té přírodě přímo žít. Nedávno naši odjeli na dovolenou, tak jsem u nich pár dní bydlela - z postele přímo do trávy, celý den bosa celý den venku, ptáci, bylinky ze zahrady, maliny, rybíz, borůvky... Já si tam uvědomila, že takhle chci žít. Ale ne u našich nebo s našima, ale v něčem podobném svém, pronajmout si chajdu, časem si třeba i našetřit na svou. Zatím ten pronájem, to je reálné.
Ty jsi psal, žes chtěl bydlet na chatě, ale jestli jsem pochopila dobře, tak ta chata je rodičů. Oni by Ti jí nechali? Jen Tobě?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#305 24. 7. 2011 23:19

giorgino
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

giorgino napsal(a):

dusička napsal(a):

Protože jedině na venkově můžeš tu energii vysát z přírody, běhat po louce, na kraj lesíka, vychutnávat si samotu, to ve městě nejde.

Panelák máme na kraji Liberce, do všech stran kousek do přírody, za barákem louka a les... Jenže ten palenák není ono. Ale furt lepší než někde na sídlišti, kde je hluk a panelák vedle paneláku. Jestli jsi tam u Vás tahle spokojená, tak to je fajn. Já spokojený nejsem. A když nejsem spokený, musím vypadnout, mám-li kam.

Není tady

#306 24. 7. 2011 23:21

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

giorgino napsal(a):

mariposa napsal(a):

Heidi jsem četla v dětství pořád dokola. A naposledy jsem ji četla před 3 měsíci smile Nádherná překrásná věc, jako malá jsem se cítila být Heidi a dneska to cítím stejně smile

Co myslíš, byla by Heidi šťastná v paneláku, i kdyby byl na ulici vidět strom? Nebo by chtěla k dědečkovi do hor? smile

Vždyť víš jak ta kniha končí smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#307 24. 7. 2011 23:37

giorgino
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

giorgino napsal(a):

dusička napsal(a):

Já Ti moc dobře rozumím, taky pořád utíkám do přírody, ale není to ono jako v té přírodě přímo žít. Nedávno naši odjeli na dovolenou, tak jsem u nich pár dní bydlela - z postele přímo do trávy, celý den bosa celý den venku, ptáci, bylinky ze zahrady, maliny, rybíz, borůvky... Já si tam uvědomila, že takhle chci žít. Ale ne u našich nebo s našima, ale v něčem podobném svém, pronajmout si chajdu, časem si třeba i našetřit na svou. Zatím ten pronájem, to je reálné.
Ty jsi psal, žes chtěl bydlet na chatě, ale jestli jsem pochopila dobře, tak ta chata je rodičů. Oni by Ti jí nechali? Jen Tobě?

No, naše chata je 7 km od paneláku, ale rodiče tam nechodějí skoro vůbec, já tam bývám občas zatím. Ale až tam budu bývat nafurt, tak si dokážu představit, že mě tam budou často navštěvovat, ale snad to nebude hrozný. Njn, když někdo zatopí, uvaří a tak... A je to furt jejich. Z jejich strany tam mohu bydlet, do teď to nešlo, protože tam nebyla dodělaná voda, žádné protizápachové těsnění a tak a bohužel tam je septik, takže by to bylo naumření. Nyní je to tam dodělané a už je to vpořádku. Otec chtěl letos o prázdninách tam dělat ještě nějaký věci, ale z toho asi sejde, protože nejsou peníze. Oznámil jsem doma, že se tam nastěhuji začátkem března 2012. Ale přezimovat se tam nedá, ledaže by se do toho investovali další peníze. A ono vůbec je to malé, když je to 4x4 m + koupelnička, záchůdek, přístavem a na půdě je to také malé. Prostě cihelná garsonka v přírodě. Ale mě to stačí, má to zahrádku a tak... Jestli by mi to nechali? To bude furt jejich. Ale když budu pracovat na rodinné firmě, můžu si tam trávit čas a oni mě občas navštíví. Tak takhle... Jako barák by byl lepší, jenže v naší rodině se buď všechno prodalo nebo shořelo (2 domy).

Není tady

#308 24. 7. 2011 23:38

giorgino
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

giorgino napsal(a):

mariposa napsal(a):

Vždyť víš jak ta kniha končí smile

Já knihu nečetl, viděl jsem film. Ale končí to v horách. smile

Není tady

#309 24. 7. 2011 23:58

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Hele JURO... nejses nahodou, na to, jak "jses prirodni", MOC NAROCNEJ???? dumbom
Ja jsem taky diky svemu "podivnemu zalozeni", dnes "na pavlaci"... dalsi me instance /bydleni/ se budou uz jen silne priblizovat (radeji =!!!), ne-li rovnat bydleni NEKDE blizko lesa + vody... gloria

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#310 25. 7. 2011 0:04

giorgino
♥♥♥♥♥--

ViktorkaM napsal(a):

Hele JURO... nejses nahodou, na to, jak "jses prirodni", MOC NAROCNEJ???? dumbom
Ja jsem taky diky svemu "podivnemu zalozeni", dnes "na pavlaci"... dalsi me instance /bydleni/ se budou uz jen silne priblizovat (radeji =!!!), ne-li rovnat bydleni NEKDE blizko lesa + vody... gloria

Náročněj? Snad ne, když to cítím jako přirozenou změnu a krok kupředu. A hlavně to cítím jako správný krok. Ani s rodičema mě už nebaví bydlet, stejně si s nima nemám co říct.

Upravil(a) giorgino (25. 7. 2011 0:05)

Není tady

#311 25. 7. 2011 0:15

giorgino
♥♥♥♥♥--

Tak se všichni mějte, jste fajn, holčiny, vracím se do reality (nyní doopravdy). Posílám pussa

Není tady

#312 25. 7. 2011 0:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

dusička napsal(a):

Jsem typický panelákový dítě. Ted bydlím s manželem v baráčku.
A není to o tom, jaký je byt, jestli zděný, nebo z panelu. Je to o tom, kde se cítím doma. Jak si udělat zázemí, soukromí.
Giorgino - kdyby si měl svůj byteček v paneláku, kde by Ti nekecala do života máma, táta, ségra, kde by si byl ty sám, neříkej, že by se Ti to nelíbilo.

Duši, já netvrdím, že to cítí každej, to by půlka národa musela zešílet - ale kdo to vnímá, pro toho je panelák skutečně jako okovy, jak psala Viki. Na mou duši, na psí uši.
A nemá to nic společnýho s energiema lidí, co tam bydleli před tebou - leda tak, že panelák jakožto ta faradayova klec je ještě zesiluje, poněvadž se nemůžou mísit s těmi venku.
Mám kamarádku, ta koupila půl starého domu a vypadalo to tam absolutně katastrofálně - samý negativa (a sociální nejistoty lol ) Jenže to je holt taková šikovná rodina, no.....do roka a do dne si to přeonačili po svým. Tedy, oni tam nebydlí, mají tam pracovišťata. Ale stejně.....jenže to je secesní dům, stará cihla - tvárnej, měkkej, poddajnej smile Malta je vápenná a cement prakticky nikde. Takže ten dům stejně dobře nabírá energie dobrý, jako ty špatný.
U paneláku nevím, jak je to s "pamětí" těch materiálů - obávám se (zcela intuitivně) že železo jako takové má velmi "dobrou paměť" a špatně se tudíž přeonačuje.
Ale jak říkám - u paneláků nešlo o tu paměť místa, ale o základní materálovou stavbu.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#313 25. 7. 2011 0:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

dusička napsal(a):

Ježiš co já to napsala za kravinu.
Myslela jsem ve zdech jako - zdi z cihel.

No já nevím jak kdo, ale já jsem bez potíží rozuměla lolpussa

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#314 25. 7. 2011 10:25

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Ja taky dumbom storstark kapitulation styrka reta albert
(smajly pridal vnuk... pussa )

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#315 25. 7. 2011 11:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

giorgino napsal(a):

mariposa napsal(a):

Heidi by s múdrym deduškom bola šťasntá aj v domove dôchodcov... stolt Aj keď v horách jej tie múdtrosti moho laj názorne ukázať, ale to je tak všetko. Podstatný bol deduško, nie hory. (na horách bývali aj čarodjeníci, černokňažníci a draci dumbom ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#316 25. 7. 2011 11:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Inak, naša chata je tiež "nabíjacia", ale ona úplne mimo ľudských obydlí, máme len spojenú chalúpku z jednej strany a taký ohavný "bunker" na konci záhrady, na ďalšom pozemku,. Inak samota v CHKO. Mám tam vždy otravu kyslíkom big_smile a dobré pocity, ale na dlhšie živobytie to bohužiaľ nie je. Už by som nevedela žiť tak, že celý deň len obstarávam jedlo, kúrenie, teplú vodu (čo znamená nanosiť ju + nahriať), hygienu seba a chalupy, polievanie záhrady, upratovanie dvora... Mňa by bavilo chodiť po lese, ale niekto by musel robiť to logistické zázemie. stolt A to by dlho asi nebavilo nikoho. (A to nehovorím o zime, ktorá tu býva krutá, snehu ako na Aljaške a dosť silné mrazy.)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#317 25. 7. 2011 11:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

giorgino napsal(a):

dusička napsal(a):

albert Panelák na dedine je pre mňa synonymum väzenia... Nevýhody jedného aj druhého... brrr. To už možno radšej panelák v meste a cez víkendy výlety... roll

Upravil(a) Selima (25. 7. 2011 11:34)

Brita

Není tady

#318 25. 7. 2011 11:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja osobne som taká chytrá korákyně tongue , ja milujem "deidnu v meste", t.j. pôvodné dediny, ktoré medzičasom pripojili v Bratislave. Milujem to, keď človek počuje kikiríkanie kohútov, zvonenie kostolných zvonov - ale potom sadne na MHD a za 15 minút je v meste. godlike Inak, zelene aj hôr je okolo Prešporku vyše práva, takže je to len vec lenivosti alebo ochoty...  sú tu lužné lesy, Dunaj, mŕtve rameno, Malý Dunaj, Karpaty, kopce, vinice, rovina smerom na Záhorie  a na Maďare - každému, čo hrdlo ráči. A čo by dopľul, takpovediac. big_smile

Upravil(a) Selima (25. 7. 2011 11:38)

Brita

Není tady

#319 25. 7. 2011 13:31

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Inak, naša chata je tiež "nabíjacia", ale ona úplne mimo ľudských obydlí, máme len spojenú chalúpku z jednej strany a taký ohavný "bunker" na konci záhrady, na ďalšom pozemku,. Inak samota v CHKO. Mám tam vždy otravu kyslíkom big_smile a dobré pocity, ale na dlhšie živobytie to bohužiaľ nie je. Už by som nevedela žiť tak, že celý deň len obstarávam jedlo, kúrenie, teplú vodu (čo znamená nanosiť ju + nahriať), hygienu seba a chalupy, polievanie záhrady, upratovanie dvora... Mňa by bavilo chodiť po lese, ale niekto by musel robiť to logistické zázemie. stolt A to by dlho asi nebavilo nikoho. (A to nehovorím o zime, ktorá tu býva krutá, snehu ako na Aljaške a dosť silné mrazy.)

Mě by to bavilo, baví. Můžeme tam bydlet spolu big_smile Ty budeš chodit po lese a já Ti k obědu uvařím švestkový knedlíky, vyperu gatě, načechrám polštář v posteli, uvařím mátový čaj, upeču borůvkový koláč... Ty si choď kde chceš a mě nechej se starat o Tebe/nás, co Ty na to? gloria

Můj chlap chce všechno na půl, ale já bych radši takhle jak jsem napsala vissla

Není tady

#320 25. 7. 2011 13:35

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

giorgino napsal(a):

No, naše chata je 7 km od paneláku, ale rodiče tam nechodějí skoro vůbec, já tam bývám občas zatím. Ale až tam budu bývat nafurt, tak si dokážu představit, že mě tam budou často navštěvovat, ale snad to nebude hrozný.

Jestli by mi to nechali? To bude furt jejich. Ale když budu pracovat na rodinné firmě, můžu si tam trávit čas a oni mě občas navštíví. Tak takhle... Jako barák by byl lepší, jenže v naší rodině se buď všechno prodalo nebo shořelo (2 domy).

Já Ti nevím Giorgo, já z Tebe měla pocit, že Tě práce v rodinné firmě nebere hmm Neláká. A teď tady píšeš o nějakém "obchodě", že Ty budeš ve firmě a za to budeš mít chatu hmm
Možná se dívám špatně, ale z mého pohledu mi to nepřipadá jako osamostatnění se od rodičů.

Není tady

#321 25. 7. 2011 13:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Selima napsal(a):

Mě by to bavilo, baví. Můžeme tam bydlet spolu big_smile Ty budeš chodit po lese a já Ti k obědu uvařím švestkový knedlíky, vyperu gatě, načechrám polštář v posteli, uvařím mátový čaj, upeču borůvkový koláč... Ty si choď kde chceš a mě nechej se starat o Tebe/nás, co Ty na to? gloria

Můj chlap chce všechno na půl, ale já bych radši takhle jak jsem napsala vissla

lol Ale to nevieš, že tam je voda v prameni (cca pol kilometra od chalupy), drevo do kachlí a šporáka v lese, elektrina nikde, plyn nikde, svieti sa petrolejom kúpeným v meste vissla , ako chladnička slúži potok... Umýva sa buď vonku v železnej vani (ak je teplo), alebo vnútri po hodinovom nahrievaní (ak nie je teplo)... storstark neviem-neviem, či by si si to nerozmyslela...

Brita

Není tady

#322 27. 7. 2011 10:59

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Áha big_smile tak v něčem takovém jsem nikdy nebydlela. To by se muselo vyzkúšať vissla nevím třeba bych neutekla, nebo utekla. Takhle v bytě u počítače sedíc v teple na zadku se mi to sní.

Neviděla jsi náhodou reality show Farmář hledá ženu? Toho týpka co odešel taky do CHKO (nevím přesně, myslím SV Čechy) a chová tam kozy a žije tam z toho co dají kozy a zahrádka?

Není tady

#323 27. 7. 2011 11:41

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Tak Farmar byl bomba. Hltala jsem aj s navijakem. nemam ted telku, ale snad uz jedou dalsi dily, ne?

Není tady

#324 27. 7. 2011 11:55

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Viky, já nemám televizi, ale na internetu jsem taky Farmáře hltala gloria big_smile Yes, bude pokračování.

Není tady

#325 27. 7. 2011 11:56

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Vlastík se jmenoval a ten teda byl big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí