|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

smazáno
Upravil(a) giorgino (18. 7. 2011 18:35)
Není tady

smazáno
Upravil(a) giorgino (18. 7. 2011 18:36)
Není tady

majkafa napsal(a):
Z hodně lidí nakonec vyleze, že je to jinak.
Namátkově mariposa a giorgino. Že ty duchovní vědomosti jsou jenom teorie, nic odžitého. Stejně jako praktické vědomosti.
Cítím, že i s hirondel - Arcanum je to jinak.
Ostatně, všechno je jinak, praví klasik.
Ale je zajímavé to sledovat.
Možná v každém z nás je spousta věcí jinak, jen je rozumem nevidíme.
Co je důležité, lze vidět jenom srdcem. Taky praví klasik.
Otázka je, jak poznám, kdy "vidím" rozumem a kdy srdcem?
Musím se úplně ztišit a pak "vidím". Někdy je příliš hlučno, nebo prostě jenom není ten správný čas.
Vůbec se nemusíš tišit...třeba vlastní děti a veškerá rozhodnutí kolem nich, vidíš srdcem úplně automaticky...
Není tady

giorgino napsal(a):
Revliba napsal(a):
giorgino a mariposa....
...pardon:offtopic:
a ty se radši s těma svejma poznámkama vrať do moře!
No jo,už pluju...
Není tady

smazáno
Upravil(a) giorgino (18. 7. 2011 18:36)
Není tady
Revliba napsal(a):
Vůbec se nemusíš tišit...třeba vlastní děti a veškerá rozhodnutí kolem nich, vidíš srdcem úplně automaticky...
Ano, ta vidím. 
Co se týká partnerů, tam nějak nevidím. Kdoví, možná se na mě takové rozhodnutí "chystá", když nevidím. Že půjde přes dítě. Pak mi bude totálně jasno. 
Dospějeme, když své rodiče přijmeme. Takové, jací jsou. Není co odpouštět. Tak to cítím.

smazáno
Upravil(a) giorgino (18. 7. 2011 18:35)
Není tady

pardon, že jsem otravoval. nebudu už zasahovat do diskuze, slibuji. sbohem.
Není tady
giorgino, už lepší?
Neunáhluj se. Neřeš nic, když ti je blbě. Přejde to. To je jistota, že to přejde. 
giorgino napsal(a):
pardon, že jsem otravoval. nebudu už zasahovat do diskuze, slibuji. sbohem.
Já tady čtu už jen "smazáno", něco mi asi uniklo 
Není tady
majkafa napsal(a):
Dospějeme, když své rodiče přijmeme. Takové, jací jsou. Není co odpouštět. Tak to cítím.
Majko, taky to tak cítím. S tím jde ruku v ruce přijmutí sebe sama. Dělám pokroky co se týká přijmutí mé mámy (alkoholičky), ale vím a přiznávám si, že ji ještě nedokážu přijmout se vším všudy, stále s něčím ještě bojuju a proto ji nepřijímám.
Tobě se to už podařilo, přijmout své rodiče? Sama vím jak propastný rozdíl je mezi teorií a realitou, proto se Tě ptám.
Není tady
Giorgio, proč jsi to všechno smazal? Proč?
Mě ničím neotravuješ, proč máš ten dojem?
Není tady
mariposo, ano, už jsem své rodiče přijala. Ale trvalo mi to dlouho, tak asi 45-46 let. Je to moc prima teď. Mám je ráda, dokážu jim to říct, obejmout.
giorgino, proč jsi to po sobě mazal ? tohle teda fakt miluju ... jak malej 
Není tady

majkafa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Ano, ta vidím.
Co se týká partnerů, tam nějak nevidím. Kdoví, možná se na mě takové rozhodnutí "chystá", když nevidím. Že půjde přes dítě. Pak mi bude totálně jasno.
Jo,ale přes tvé dítě,malou Majkafku...tu ochráníš,jen to hvízdne...a nebudeš s tím mít vůbec žádnou práci..
Není tady
Revliba napsal(a):
Jo,ale přes tvé dítě,malou Majkafku...tu ochráníš,jen to hvízdne...a nebudeš s tím mít vůbec žádnou práci..
Děkuji. Myslela jsem to jinak. Ale tohle je pro mě moc zajímavé. Moc dík. 

Rev, kdyz ona chce Élisku, vis? 
Není tady
No, v mém věku... to už asi není na Elišku ten správný čas..
Být zodpovědná. 
Upravil(a) majkafa (19. 7. 2011 7:35)

mariposa napsal(a):
Giorgio, proč jsi to všechno smazal? Proč?
Mě ničím neotravuješ, proč máš ten dojem?
Ale to nemělo nic společného s Tebou.
Není tady

giorgino napsal(a):
mariposa napsal(a):
Giorgio :-) jsi odvážný
Nejsem odvážný. To co jsem zde psal v posledních dnech o své osobě, nebyla až taková pravda. Doufám, že mi odpustíš /odpustíte/. Už nechci lhát a psát o svých snech, jako by to byla realita. Pak napíšu pravdu. A internet mám.
Prostě pohádky mi neseděj jako Morphovi.

Není tady

PPavlaa napsal(a):
giorgino, proč jsi to po sobě mazal ? tohle teda fakt miluju ... jak malej
Smazal jsem to, protože jsem zde psal věci vážně jako malej kluk. Nešetřil jsem nevhodným slovníkem a nadával jsem i Vám. Smazal jsem to, protože si něco takového nezasloužíte. Je pravda, že mě včera hodně věcí sralo a pěkně jsem z toho z kameněl, že příčina má následky ještě nyní.
Na včerejšek jsem nespal a to se na všem taky hodně podepsalo. Zmiňoval jsem se také o rodičích a pěkně mě to sralo. Oni totiž jsou na dovolené a já jsem si zrovna včera říkal, že než přijedou, pořádně doma uklidím, vymeju ledničku a všechno možný, jenže pak tady zase bude bordel, protože moje máma je taková a nejhorší je, že ji to je úplně jedno. Pak jsem si řekl, že chci vypadnout z domu, protože už tady nechci žít (moje sestra chce taky vypadnout a můj bratr asi taky - sestra asi půjde pracovat do Anglie a bratr jde do Prahy na vysokou)... A já chci jít na chatu. Jenže rodiče mě nechali do 25ti hrát počítakové hry, nikdy jsem nemusel nic dělat. Pravda je, že střední jsem nedodělal ze zdravotních důvodů, a pak vypomáhal otci. Ale jinak jak malej. No a včera jsem se trochu zlobil, že mě špatně vychovali, a když chci jít bydlet jinam, neuživím se. Já jsem je přijal, jaké jsou, bohužel se mě včera dotkl nepořádek doma... To co jsem psal o jeskyni, vločkové kaši a tak, to se snažím a budu realizovat, bohužel ale odejít z domu mohu až začátkem příštího jara, neboť na chatě to ještě není přizpůsobené na přezimování a jako vlašťovka bych se na zimu nechtěl vracet k rodičům. Taky mě včera sralo, že nemám nejlepší zdraví a že život není fér a žít v týhle technologický době je hrůza. Ale bohužel v tomto 21. století musím žít, avšak chci si žít po svým a ne v paneláku, kde člověk nemá žádnou energii a ne už s mlíkem, po kterým je člověku špatně a má na něj alergii, s cukrem, po kterým má hypo-hyper stavy a milióny dalších věcí. Na zahrádce si budu pěstovat zeleninu, obiloviny, luštěniny a ryby si koupím.
Ještě jsem se včera zmínil o programování, že mi z toho hrabe, ale hráblo mi spíš z toho, že jsem to přepálil a nespal. Otci jsem řekl, že 160 hodin a víc ne. Doufám, že na jaře už budu mít příjem na to, abych se uživil, protože dosavadních 65 Kč/hod. není na uživení. Jak jsem psal, že sem nebudu chodit, tak to je pravda, protože zde člověk ztratí hodně času a hodně jej to rozptyluje. Do budoucna hodně času mi zabere vaření, musím spát 8-9 hod., pracovat 8 hodin a tak... Jak se tady psalo o duchovních věcech, tak duchovní záležitosti nejsou jen duchovno, hledání smyslu života a tak, z mého pohledu pokud člověk nezvládá základní povinnosti jako životospráva, práce, uklízení a tak, tak hledání smyslu života není plnohodnotné a nemůže být - u své matky vidím plno základních a běžně lidských povinností, které nezvládá... Dosud jsem také některé věci z běžného života nezvládl a snažím se nyní na tom pracovat. Když mi bylo 16, bydlel jsem u starší holky a snad jen tehdy jsem si připadal jaksi dospěle, pak navrát k mamince do do svých nynějších bezmála sedmadvaceti se chovám jak malej kluk. Ještě že ty hry už nehraju.
Jo ještě jak tady padlo, že někdo je duchovní, někdo není, někdo píše teorii a nemá praxi odžitou a tak. V tu chvíli jsem si vzpomněl na slova bývalého kamaráda mého otce, Eduarda Tomáše, který mu říkal: Neuč, ale ty stejně budeš učit. Z otce někdy padají teorie, ale dobře se o tom povídá a píše, horší je to žít či se vzdát se ega. Mně, maripose, hirondel a možná některým dalším - se to dobře povídalo - ale opravdu předávejme moudra jiných a klidně učme, ale až opravdu zažijeme to pravé poznání v daném životě a opravdu pochopíme, do té doby pracujme na sobě.
Včera jsem smazal nadávky a tak, protože jsem si vzpomněl na teorii: Konat pro druhé pouze je-li to možné, ale hlavně jim neškodit a neubližovat.
Upravil(a) giorgino (19. 7. 2011 17:14)
Není tady
giorgino napsal(a):
Smazal jsem to, protože jsem zde psal věci vážně jako malej kluk. Nešetřil jsem nevhodným slovníkem a nadával jsem i Vám. Smazal jsem to, protože si něco takového nezasloužíte. Je pravda, že mě včera hodně věcí sralo a pěkně jsem z toho z kameněl, že příčina má následky ještě nyní.
Na včerejšek jsem nespal a to se na všem taky hodně podepsalo. Zmiňoval jsem se také o rodičích a pěkně mě to sralo. Oni totiž jsou na dovolené a já jsem si zrovna včera říkal, že než přijedou, pořádně doma uklidím, vymeju ledničku a všechno možný, jenže pak tady zase bude bordel, protože moje máma je taková a nejhorší je, že ji to je úplně jedno. Pak jsem si řekl, že chci vypadnout z domu, protože už tady nechci žít (moje sestra chce taky vypadnout a můj bratr asi taky - sestra asi půjde pracovat do Anglie a bratr jde do Prahy na vysokou)... A já chci jít na chatu. Jenže rodiče mě nechali do 25ti hrát počítakové hry, nikdy jsem nemusel nic dělat. Pravda je, že střední jsem nedodělal ze zdravotních důvodů, a pak vypomáhal otci. Ale jinak jak malej. No a včera jsem se trochu zlobil, že mě špatně vychovali, a když chci jít bydlet jinam, neuživím se. Já jsem je přijal, jaké jsou, bohužel se mě včera dotkl nepořádek doma... To co jsem psal o jeskyni, vločkové kaši a tak, to se snažím a budu realizovat, bohužel ale odejít z domu mohu až začátkem příštího jara, neboť na chatě to ještě není přizpůsobené na přezimování a jako vlašťovka bych se na zimu nechtěl vracet k rodičům. Taky mě včera sralo, že nemám nejlepší zdraví a že život není fér a žít v týhle technologický době je hrůza. Ale bohužel v tomto 21. století musím žít, avšak chci si žít po svým a ne v paneláku, kde člověk nemá žádnou energii a ne už s mlíkem, po kterým je člověku špatně a má na něj alergii, s cukrem, po kterým má hypo-hyper stavy a milióny dalších věcí. Na zahrádce si budu pěstovat zeleninu, obiloviny, luštěniny a ryby si koupím.
Ještě jsem se včera zmínil o programování, že mi z toho hrabe, ale hráblo mi spíš z toho, že jsem to přepálil a nespal. Otci jsem řekl, že 160 hodin a víc ne. Doufám, že na jaře už budu mít příjem na to, abych se uživil, protože dosavadních 65 Kč/hod. není na uživení. Jak jsem psal, že sem nebudu chodit, tak to je pravda, protože zde člověk ztratí hodně času a hodně jej to rozptyluje. Do budoucna hodně času mi zabere vaření, musím spát 8-9 hod., pracovat 8 hodin a tak... Jak se tady psalo o duchovních věcech, tak duchovní záležitosti nejsou jen duchovno, hledání smyslu života a tak, z mého pohledu pokud člověk nezvládá základní povinnosti jako životospráva, práce, uklízení a tak, tak hledání smyslu života není plnohodnotné a nemůže být - u své matky vidím plno základních a běžně lidských povinností, které nezvládá... Dosud jsem také některé věci z běžného života nezvládl a snažím se nyní na tom pracovat. Když mi bylo 16, bydlel jsem u starší holky a snad jen tehdy jsem si připadal jaksi dospěle, pak navrát k mamince do do svých nynějších bezmála sedmadvaceti se chovám jak malej kluk. Ještě že ty hry už nehraju.
Jo ještě jak tady padlo, že někdo je duchovní, někdo není, někdo píše teorii a nemá praxi odžitou a tak. V tu chvíli jsem si vzpomněl na slova bývalého kamaráda mého otce, Eduarda Tomáše, který mu říkal: Neuč, ale ty stejně budeš učit. Z otce někdy padají teorie, ale dobře se o tom povídá a píše, horší je to žít či se vzdát se ega. Mně, maripose, hirondel a možná některým dalším - se to dobře povídalo - ale opravdu předávejme moudra jiných a klidně učme, ale až opravdu zažijeme to pravé poznání v daném životě a opravdu pochopíme, do té doby pracujme na sobě.
Včera jsem smazal nadávky a tak, protože jsem si vzpomněl na teorii: Konat pro druhé pouze je-li to možné, ale hlavně jim neškodit a neubližovat.
Byls snad malé dítě, že TĚ RODIČE NECHALI? A kde byl tvůj rozum?
On se tak dobře hledá viník, hlavně abys to nebyl ty, viď?
A v paneláku se bydlí hezky, všude se bydlí hezky, když člověk chce. To není vina paneláku ani jiného domova, že tam člověk (ty?) nemá žádnou energii.

MAjko, proc jsi to cele zkopirovala, kdyz to bylo nad tim? Jsi "nezodpovedna"
, mrhas prostorem a moji trpelivosti... 
Není tady

majkafa napsal(a):
On se tak dobře hledá viník, hlavně abys to nebyl ty, viď?
A v paneláku se bydlí hezky, všude se bydlí hezky, když člověk chce. To není vina paneláku ani jiného domova, že tam člověk (ty?) nemá žádnou energii.
Tak nemusel jsem platit bydlení, jídlo a tak., minimum co jsem si vydělal, šlo na blbosti. Ale není jednoduché zvládnout úlohu uživit se, firma sama o sobě je akorát na přežití, peníze najednou začínají mít hodnotu, člověk si musí vystačit jen s tím k životu potřebným... Co se týče mého rozumu - ten jsem bohužel neměl. [/quote=majkafa]
Panelák - nežije se tady špatně, ale energie tady není (energii mám), ale v paneláku je nulová energie v porovnání s barákem, který je z cihel, nikoli z železobetonu. Někteří mí znýmý mi to potvrdili, nejedná se o mou iluzi. Ono když žiješ v paneláku, tak ti to nepřijde, ale když se pohybuješ panelák-dům/chata, tak zaznamenáváš velké rozdíly. Panelák je opravdu faradayova klec, jak se o něm říká. Podobné rozdíly zaznamenávám když se pohybuji třeba Praha-Liberec. Když jedu na den do Prahy, tak na takovej příšernej vzduch nejsem zvyklej. Tady naokraji města v Liberci, jak panelák v klidném prostředí, tak chata v přírodě, je vzduch v porovnání s Prahou neskutečně jinej... Naštěstí i v tomto 21. století si člověk může vybrat, kde chce žít a jak chce žít. Vždyť ani tu televizi si nemusíte kupovat.
Upravil(a) giorgino (19. 7. 2011 17:50)
Není tady