21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
javena napsal(a):
No já tedy za sebe.... jsem byla ráda, e rozvod proběhl po dohodě a rychle. Neumím si představit, jak míruju manela, abych jako co... byla u rozvodu já ta dobrá? Nechápu.
Ale já taky chodím do práce kvůli sobě, ne kvůli rodině a tak... to pak asi jinak bolí, kdy staví barák kvůli ní, dělá kvůli ní, má s ní dítě kvůli ní... a ona najednou o to, co pro ní dělá vlastně nestojí.
Myslím, e od toho se odvíjí celý Adostův problém.Protoe známá takhle stavěli, pak se rozváděli, prodali dům, umořili hypotéku, ze zbytku si zařídili kadej vlastní bydlení, dohodli se na výivném pro děti a bylo...ádný mírování, ádný podpásovky... civilizovaný rozvod.
Ano. Civilizovaný. Ale adost prostě vidí, e to dělal JEN kvůli ní. Ale proč? Fakty ne I kvůli sobě? Lhář? Sám sobě lhářem?
Majkafo, vdy to dělal předevím kvůli sobě.
A proto to tak bolí... proto tak kope.
Myslím, e to vidí taky.
Moná e on to nevidí a váně nemá ani potuchu, jak moc je ten pocit, "e kvůli ní"... lichý.
Ale jsem a tohle je stejně na dlouhou tra a spí na psychologickou či mezilidský vztahy.
Není tady
Vak já vím, e to dělal kvůli sobě. Jen on to neví.
Ono je to jaksi "lepí", pohodlnějí, obzvlátě kdy se něco nepovede, najít viníka, samozřejmě hlavně ne jako viníka sebe.
Nevděčnice jedna! On by se pro ni rozkrájel a ona, nevěrnice, si toho neváí
Upravil(a) majkafa (15. 7. 2011 13:51)
Furie jedna. e
A ze "vyplivoval dusi na to, aby se meli lepe", a ted chce na to "kaslat", (a tady v kecacim foru to dal spontanne najevo) tak je mu to vycitano...
Není tady
Majkafa napsal(a):
adoste, ty má neuvěřitelný aludek. Je mi z toho (z tebe) patně.
Paní by měla od tebe utíkat co nejdál, jestli je to normální = běná ena.
Váená paní,
kdy je vám patně, tak si vemte pilulku, nebo běte něco tupovat, ale tohle je právní vlákno a očekávají se tady kvalifikované poznámky. Vae dojmologie je k ničemu.
Fakt nevím, proč bych měl hledat vinu u sebe. Soud rozhodne, jak uzná za vhodné a předpokládám, e konzultaci s advokátem nebude brát jako přečin. Teda pokud tam nebude sedět stejná chytrá horákyně jako vy.
Není tady
A doste, ja s tebou ve vetsine veci nesouhlasim, ale v jedne jo. Nenech ze sebe "delat vola"...
Upravil(a) ViktorkaM (15. 7. 2011 15:56)
Není tady
adost napsal(a):
Majkafa napsal(a):
adoste, ty má neuvěřitelný aludek. Je mi z toho (z tebe) patně.
Paní by měla od tebe utíkat co nejdál, jestli je to normální = běná ena.Váená paní,
kdy je vám patně, tak si vemte pilulku, nebo běte něco tupovat, ale tohle je právní vlákno a očekávají se tady kvalifikované poznámky. Vae dojmologie je k ničemu.
Fakt nevím, proč bych měl hledat vinu u sebe. Soud rozhodne, jak uzná za vhodné a předpokládám, e konzultaci s advokátem nebude brát jako přečin. Teda pokud tam nebude sedět stejná chytrá horákyně jako vy.
Něco tupovat? Nechtěl bys jít třeba sloit fůru hnoje nebo aspoň přidělat nějakou poličku na zeď?
Pokud se bavíme o právu, tak sem nejspí nepatří ani vzlyky nad proradností a nevděkem partnera. Tyhle termíny zákon myslím nezná.
Není tady
Dobrá, tak to nedělal kvůli ní, ale nedělal to ani kvůli sobě. Co takhle připustit, e to děla kvůli rodině?
Fakt někteří to tahání za slovíčka prostě musíte - kdy musí, tak musí, e?
Jo, jetě k tomu vypořádání SJM - je docela i moné (při dobrém právníkovi), e podíl jednoho se můe poníit, právě vzledem k tomu, jak kdo čím přispěl k rozpadu manelství. A to, e si paninka nabrnkla milence je dostatečný důvod.
Adoste - drím palce, a to ukočíruje - čím dřív, tím líp.
Není tady
Fakt nevím, proč bych měl hledat vinu u sebe.
Protoe je psáno, e "i spravedlivý sedmkrát za den zhřeí", materialisticky pak "kadá akce vyvolává reakci"
je docela i moné (při dobrém právníkovi), e podíl jednoho se můe poníit, právě vzledem tomu, jak kdo čím přispěl k rozpadu manelství
Anooo??? A na základě čeho, prosím? Mohla bys konkrétně uvést přísluné ustanovení, § a pod.?
Protoe "to, e si paninka nabrnkla milence" dostatečný důvod není.
Upravil(a) helena (18. 7. 2011 6:35)
Není tady
helena napsal(a):
je docela i moné (při dobrém právníkovi), e podíl jednoho se můe poníit, právě vzledem tomu, jak kdo čím přispěl k rozpadu manelství
Anooo??? A na základě čeho, prosím? Mohla bys konkrétně uvést přísluné ustanovení, § a pod.?
Protoe "to, e si paninka nabrnkla milence" dostatečný důvod není.
Spousta lidí by takový ustanovení určitě uvítala
Není tady
Mám jetě jeden dotaz.
Manelka s dítětem neije ve společném domě (SJM), hypotéku a náklady hradím já, v obývání jí nijak nebráním a nijak jí ití nekomplikuju = drím hubu. Kde bydlí odmítá sdělit, ale chce přispívat nejen na dítě, ale i na sebe. Mám takovou povinnost? Přijde mi nefér, e splácím společný dluh a ona vlastně uměle zvyuje náklady.
Není tady
Adoste, určitě takovou povinnost má. To, e s tebou nebydlí ve společné domácnosti na tom nic nemění.
Není tady
adost napsal(a):
Mám jetě jeden dotaz.
Manelka s dítětem neije ve společném domě (SJM), hypotéku a náklady hradím já, v obývání jí nijak nebráním a nijak jí ití nekomplikuju = drím hubu. Kde bydlí odmítá sdělit, ale chce přispívat nejen na dítě, ale i na sebe. Mám takovou povinnost? Přijde mi nefér, e splácím společný dluh a ona vlastně uměle zvyuje náklady.
adoste, to, e se Tvoje paní nezdruje ve společné domácnosti Tě nijak neosvobozuje od povinností, které má podle zákona k dítěti a bohuel i k ní. Jestli náklady na dům a hypotéku + výivné na ni a dítě nemůe utáhnout, celý dům či jeho část můe pronajmout, protoe - jak jsem pochopila - v domě bydlí nyní sám.
Nicméně to, e Tvoje manelka i s dítětem opustila společnou domácnost je důkaz, e vae manelství je ji trvale rozvráceno a pokud se chce rychle rozvést, je to bod pro Tebe A já bych s rozvodem na Tvém místě neváhala, protoe Ti v podstatě nic jiného ani nezbývá: manelka se odstěhovala, na společnou domácnost nepřispívá, naopak chce po Tobě výivné na sebe a na dítě a na Tobě je navíc splácení hypo a nákladů na provoz domu.
Nicméně v kadé situaci je třeba hledat určitá pozitiva a já v Tvé situaci vidím také jedno nesmírné pozitivum: zůstal jsi sám v domě, manelka se odstěhovala. Pán v rozvodovém řízení, bydlící sám ve vlastním domě zase není a tak patná partie a já bych na Tvém místě této situace hleděla čile vyuít
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Adoste, určitě takovou povinnost má. To, e s tebou nebydlí ve společné domácnosti na tom nic nemění.
Kuřátko, jen dotaz, jsi právnička, či se jen domnívá?
To by toti měla ona taky povinnost platit polovinu společných dluhů hypotéky, ne? Níe tady pan advokát psal o poadavku srovnatelné ivotní úrovně, a kdy budu platit celou hypo, výivné na dítě a na ni, tak její příjmy budou nakonec vyí ne co zbude mě.
Není tady
adoste, na to nemusí být Kuřátko právnička
Tvoje paní je t.č. na mateřské dovolené, tudí nemá z čeho platit hypotéku. Druhá věc je, e se paní odstěhovala a Ty neví, kam, protoe Ti to odmítá sdělit. Tohle by sis měl ve vlastním zájmu zjistit, kde bydlí a s kým. Jestlie ije ve společné domácnosti s cizím muem, co je velmi pravděpodobné, odvíjela by se od tohoto faktu i výe výivného na její osobu: asi bys nebyl úplně zprotěn povinnosti platit na manelku, ale ikovný advokát by u soudu mohl docílit sníení navrhované částky
Není tady
Kiara napsal(a):
adoste, na to nemusí být Kuřátko právnička
Tvoje paní je t.č. na mateřské dovolené, tudí nemá z čeho platit hypotéku. Druhá věc je, e se paní odstěhovala a Ty neví, kam, protoe Ti to odmítá sdělit. Tohle by sis měl ve vlastním zájmu zjistit, kde bydlí a s kým. Jestlie ije ve společné domácnosti s cizím muem, co je velmi pravděpodobné, odvíjela by se od tohoto faktu i výe výivného na její osobu: asi bys nebyl úplně zprotěn povinnosti platit na manelku, ale ikovný advokát by u soudu mohl docílit sníení navrhované částky
Díky, zareaguju na více příspěvků.
Jestli máme mít stejnou ivotní úroveň, tak kdy já budu platit hypotéku, výivné na dítě a na ni, tak budu mít míň ne ona, co přece není stejná ivotní úroveň...
Pronajmout dům či část - to je jednak na dlouho a kdyby se vrátila, tak co pak s podnájemníkem? Či podnájemnicí? ena je spoluvlastník.
kde bydlí - Já fakt u nevím, čí jsem, kdy to budu zjiovat, tak budu za peha, kdy ne, tak na to dojedu. Kde je hranice mezi férovostí a naivitou, fakt nevím.
Pán v rozvodovém řízení ve vlastním domě - no je na hypotéku, která se bude splácet dlouho, take zas a taková partie nebudu.
Neváhat s rozvodem - no jo, jene já tu bestii furt miluju, i kdy manipuluje, jak se dá.
Upravil(a) adost (18. 7. 2011 16:24)
Není tady
Jestli máme mít stejnou ivotní úroveň, tak kdy já budu platit hypotéku, výivné na dítě a na ni, tak budu mít míň ne ona, co přece není stejná ivotní úroveň...
Jenome Ty si plete jeden základní fakt: výivné na dítě slouí k uspokojování potřeb dítěte a je určené pro dítě, matka je pouze správcem těchto peněz. Jako její přijem se tedy posuzuje výhradně mateřská a v budoucnu (moná) i výivné od Tebe
Pronajmout dům či část - to je jednak na dlouho a kdyby se vrátila, tak co pak s podnájemníkem? Či podnájemnicí? ena je spoluvlastník.
Tak to si bude muset sednout s manelkou a vyjasnit si s ní, jestli se vůbec hodlá vrátit, aby ses podle toho mohl zařídit
kde bydlí - Já fakt u nevím, čí jsem, kdy to budu zjiovat, tak budu za peha, kdy ne, tak na to dojedu. Kde je hranice mezi férovostí a naivitou, fakt nevím.
Chlapče zlatá, pokud jsi stále enatý, měl bys ve svém vlastním zájmu bezpečně vědět, u koho a kde se zdruje Tvoje ena a Tvůj potomek, jeimarjá A budete rozvedeni, u Ti do toho nic být nemusí, ale teď bych se na Tvém místě velmi rychle zajímala, kde a s kým Tvoje manelka ije
Pán v rozvodovém řízení ve vlastním domě - no je na hypotéku, která se bude splácet dlouho, take zas a taková partie nebudu.
Jsou i takoví pánové, kteří na vlastní bydlení v ivotě nedosáhnou a není vyloučeno, e se v budoucnu najde pro Tebe taková partnerka, která Ti se splácením hypotéky jetě ráda pomůe
Neváhat s rozvodem - no jo, jene já tu bestii furt miluju, i kdy manipuluje, jak se dá.Tak chlape, co vlastně chce?!? Chce jetě X let naříkat a trpět, nebo do toho chce definitivně říznout?!?
Není tady
Kiara napsal(a):
Chlapče zlatá, pokud jsi stále enatý, měl bys ve svém vlastním zájmu bezpečně vědět, u koho a kde se zdruje Tvoje ena a Tvůj potomek, jeimarjáA budete rozvedeni, u Ti do toho nic být nemusí, ale teď bych se na Tvém místě velmi rychle zajímala, kde a s kým Tvoje manelka ije
No, to se Adosta musím zastat - fakt nemyslím, e by měl dostat sodu za to, e neví, kde jeho manelka je, kdy se mu to sama neobtěuje sdělit. Co bys navrhovala, najmout si detektiva? Prostý dotaz u Adost předpokládám zkouel...
Není tady
Nu, Kubulo, paní adostová ije pravděpodobně s nějakým muem, proto ty tajnosti. A já bych se na místě adosta velmi oprávněně obávala toho, e jeho zatím jetě zákonitá manelka můe s milencem otěhotnět a já jako zatím jetě zákonitý manel budu uveden v RL cizího dítěte jako jeho otec.
Z tohoto důvodu bych se preventivně zajímala o to, kde a s kým moje manelka ije a neváhala bych si jako důkaz najmout třeba detektivní kancelář, abych - kdyby nedejboe dolo k nejhorímu - měla nezvratný důkaz, e moje paní v době, rozhodné pro početí ila pod jednou střechou s cizím muem.
Ne vdycky je sledování svého ivotního partnera detektivní kanceláří v rozporu s dobrými mravy a se sluným vychováním ...
Není tady
Kiara napsal(a):
Nu, Kubulo, paní adostová ije pravděpodobně s nějakým muem, proto ty tajnosti. A já bych se na místě adosta velmi oprávněně obávala toho, e jeho zatím jetě zákonitá manelka můe s milencem otěhotnět a já jako zatím jetě zákonitý manel budu uveden v RL cizího dítěte jako jeho otec.
Z tohoto důvodu bych se preventivně zajímala o to, kde a s kým moje manelka ije a neváhala bych si jako důkaz najmout třeba detektivní kancelář, abych - kdyby nedejboe dolo k nejhorímu - měla nezvratný důkaz, e moje paní v době, rozhodné pro početí ila pod jednou střechou s cizím muem.
Ne vdycky je sledování svého ivotního partnera detektivní kanceláří v rozporu s dobrými mravy a se sluným vychováním ...
Nu, nu, nu, Kiaro
Já reagovala na to, e mi přilo, e Adosta kritizuje za to, e neví, kde se jeho manelka schovává. Tak jsem byla zvědavá, jak bys to elegantně vyřeila.. Protoe jestli to byla kritika, tak podle mě nezaslouená. Jinak souhlasím, e by bylo praktičtějí vědět, kde se zdruje.
Není tady
Tak kritika to rozhodně nebyla protoe nelze kritizovat někoho kvůli situaci, kterou si sám nezavinil
Spíe jsem adostovi chtěla naznačit, e v této choulostivé situaci je pro něj jako pro manela na místě velká dávka předvídavosti, prozíravosti a opatrnosti. U takhle má díky rodinné krizi hlavu v pejru, není moné, aby se "nezajímal" kde a s kým momentálně jeho ena ije a díky tomu si moná v budoucnosti zadělal jetě na větí maléry, ne jaké teď ve skutečnosti má
Není tady
Co kdy má adostova paní z adosta strach? A proto tají, kde bydlí?
Co kdy ho zná (lépe ne my) a neví, co by (jí) udělal?
Nepřemýlely/i jste i nad tímto, e třeba má důvod tajit místo pobytu sebe a dítěte?
A - jak my nebo adost víme, jestli u paní adostová ádost o svěření dítěte do péče a ádost o rozvod nepodala?
Upravil(a) majkafa (19. 7. 2011 16:58)
majkafa napsal(a):
Co kdy má adostova paní z adosta strach? A proto tají, kde bydlí?
Co kdy ho zná (lépe ne my) a neví, co by (jí) udělal?
Nepřemýlely/i jste i nad tímto, e třeba má důvod tajit místo pobytu sebe a dítěte?
A - jak my nebo adost víme, jestli u paní adostová ádost o svěření dítěte do péče a ádost o rozvod nepodala?
A co kdy je adost networ???
Spekulace vám jdou jedna radost. Jo přehodit vinu na druhýho, to je tak lákavé, e... Máte s tím vlastní zkuenost?
Bohuel takovým nařčením se těko brání, manelka to umí velmi podobně jako vy.
Není tady
majkafo, tak nám toho adosta zase a tak nedémonizuj takové spekulace mi připadají hodně přitaené za vlasy ...
Kdyby byl adost posedlý touhou spáchat na své zákonité manelce nějaké násilí, těko by sem psal, jak se připravit na rozvod a místo toho by se na vlastní pěst vypravil vypátrat místo jejího bydlitě, aby jí to pořádně "osladil", nemyslí ?!?
Není tady
Dobrý den,
ádost o rozvod jsem podala v květnu a hned v červnu přiel manelovi dopis od soudu, aby se k alobě yjádřil. On si ho ani nevyzvedl a samozřejmě se ani nevyjádřil a chce tak rozvod sabotovat.
Tento týden přily papíry nám oběma s informací o prvním stání. Manel z bytu, kde má trvalé bydlitě zmizel a dopis si opět nevyzvedl. A s určitostí vím, e se ani k soudu nedostaví, i kdy jsem mu to vzkázala po vech známých. Mám nějakou monost napsat na soud, jaká je situace a e tam nepřijde, aby o tom věděly a zbytečně se to neprodluovalo? Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Není tady