Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 11. 7. 2011 13:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: jak se připravit na rozvod

Tudiz vlastne by i ten, kdo je doma, protoze se mu delat nechce, spadal pod "zenu v domacnosti"?
Pokud se někomu "nechce dělat" a má dostatečné příjmy na to, aby si platil povinné pojistné (neplatí-li ho za něj stát), pak pracovat nemusí. Jak si to dohodne s manželem/manželkou je jen jejich věc. Ale je docela možné, že by se žalobou na výživné uspěl/a, protože soud přihlíží i k péči o společnou domácnost (§ 91 zák. o rod.)
A představ si, že Národní centrum pro rodinu zjistilo, že hodnota toho, co matka/otec pečující doma o dítě každý měsíc vytváří, je měsíčně 51 tisíc korun. Takže si troufnu tvrdit, že i kdyby "pouhá" péče o domácnost bez dětí + partnera obnášela čtvrtinu této sumy, pravděpodobně bych se žalobou uspěla. Natož pak, kdybych měla dítě, jak píšeš.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#52 11. 7. 2011 14:36

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Heleno tak to je slusny! Jsem ani netusila jake hodnoty vytvarim (jsem na rodicaku) big_smile

Kiaro jak jsem psala, tak jsou uz rozvedeni a tohle byl jeden z duvodu.

Není tady

#53 11. 7. 2011 15:00

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

pecule, to, že ženská na rodičáku vytváří doma takovéto měsíční hodnoty by mělo být jasné zejména některým chlapům... wink

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#54 11. 7. 2011 16:08

MariaV
♥♥-----

Ahoj - Když jsem se já rozváděla pokecala jsem si s kamarátkou soudkyní o tom, jak se vyhnout problémum v rozvodovém řízení tak, aby nás soudce netrápil....
Řekla mi:
Podle toho oč se jedná:
Pokud se chci rozvést a protistrana ne - je nutné uvést argumenty vedoucí k zjištění že rozvod je už vlastně dávno zrealizován a situace je nezvratná. Argumentuje se jasně, stručně a hlavně bez zbytečných emocí. Nikdy ale fakt nikdy neskákat protistraně do řečí nebo se tvářit uraženě. Duvod k rozvodu se statisticky zjišuje takže do kolonky něco musí tajemník senátu zapsat.
Pokud se jedná o výživné:
Soudci hodně pomuže když má seznam nákladu na dítě nebo na manželku/manžela ještě před konáním. Nejpozději u prvního sezení. Přehedně strukturovaně:
Společné náklady (byt, eletřina, plyn)
Oblečení - kolik a co
škola kroužky kolik tady pomuže když učitelka něco napíše nebo príjde svědčit o tom jak je dítě talentováno a co potřebuje.
Zdraví - co a kolik
Jídlo - kolik
Suma boldem - sečtení podrženo boldem. Shánět výplatní pasky nebo platové dekrety - okej ale soud si stejně tyhle sumy bude ověřovat ještě před vytýčeným jednáním.
Argumenty hlavně krátké věty - dlouhým souvětím je nebezpečí zauzlení - každý účastník je totiž nervově handikepován muže se stratit v dlouhých větách.
Co se týče třeba rozvodu z nevěry - foto pomuže jasně.
Svědci u nich si jasně ověř co budou mluvit pokus za protistranu mluví advokát pořádně je připrav na záludné otázky. Pokud ucítí nebezpečí klidně a řeknou - nepamatuji si, nejsem si jistá.
Za špatnou pamě se netrestá.
Co ještě patří k rozvodu - aha SJM ale to je samostatné jednání to až pak.
Co se týče výživného  na manželku/manžela - skoumá se schopnost partnera vydělat.
V případě že má v péči nemocné dítě nebo velmi malé ditě je výživné indikováno - znovu platí pravidlo - veškeré výdaje - jasnně definovány, a sesumarizovány.
Pokud se jedná o zdravého partnera s dítětem školoupovinným bez zvláštního zdravotního handicupu - tam se definuje výživné na partnera/rku velmi těžko. Ale v případě regionu s vysokou nezaměstnaností navíc bez kvalifikace je to skoro nemožné. Ona soudkyně nedává výživné na partnera ani v tomto případě. Pouze v případě trvalé práceneschonosti (bez invalidního duchodu nebo nízkým invalidním duchodem) říká,  že teď už si kvalifikaci muže udělat každý (i když to stojí prachy). Něco poskytuje stát něco firmy same.

Není tady

#55 11. 7. 2011 16:22

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

MariaV: jen malá technická wink sotva se Ti dobrovolně nechá nevěrník s milenkou/milencem vyfotit, navíc by postižení mohli argumentovat, že pořizování obrazových a zvukových záznamů souvisejících s jejich osobou bez jejich souhlasu a vědomí je v rozporu se zákonem na ochranu osobnosti a tak trochu by měli i pravdu.

Pokud si nezjednᚠpro tyto účely detektivní agenturu, dost dobře si navíc nedovedu představit, jak si soukromá osoba hraje na Pinkertona a plíží se v přestrojení s mobilem nebo s foákem na taková místa, o kterých je přesvědčen, že tam zamilované hrdličky načapá smile

Není tady

#56 12. 7. 2011 6:58

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

morpheus napsal(a):

Kiara napsal(a):

Ohledně výživného pro manželku lze v zásadě říct, že Tvoje žena může po Tobě požadovat výživné na sebe jako na nerozvedenou manželku po celou dobu trvání manželství a pokud je na MD, tak za určitých podmínek i po rozvodu.

Kiaro, me by zajimalo a mozna i ostatni, zda pokud se manzelce dokaze vina cizolozstvi a dojde dejme tomu k rozvodu, nebo taky ne, je manzel rovnez povinen platit vyzivne na manzelku ? Podle me by to bylo dost nelogicke.

Nejsme ve stredoveku,  cizolozstvi se nepovazuje za vinu. A ani duvod k rozvodu.  Podle nekterych talibancu neverna zena muze tak  akorat vyhladovet a to i s ditetem. Apropos, na neveru neexistuje v podstate zadny dukaz.

Penize potrebuje ta zena, protoze zadne nema. Zadne nema protoze jeji cinnost proste neni placena.

Kdo zpusobil rozvrat rodiny se proste davno nezjistuje, protoze nejsme v pravu trestnem (aby nasledoval trest) ale v pravu rodinnem.

Upravil(a) sahleb (12. 7. 2011 7:05)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#57 12. 7. 2011 7:15

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Kiaro, Ty jsi pravnicka, nebo jsi uz v zivote prosla vsim moznym, ze to tak ovladas ? To jako klobouk dolu tongue Me se to cele ale zda nelogicke. Mozna toto co tu obcas ctu me dostatecne poucuje, ze uvazat si divku / zenu /  na krk je naprosta pitomost. Zakony jsou jak je popisujes postavene spatne, nelogicky a take nespravedlive. Jestlize jsem zpusobil rozvrat rodiny, at jsem ten, kdo se o sebe postara, byt bych mel nizsi prijem, ale cestne odesel.

Cestnost je holt vlastnost ryze muzska, at se to nekomu libi, nebo nikoli hmm Sikula, jako tato zenstina muze jit prece k milenci a pozadat o vyzivne jeho, vzdyt spolu soulozili, rozvratili vztah atd.. ale neni tomu tak. Zlaty svobodny zivot a stridani partnerek bez prislibu trvaleho vztahu a hlavne bez zplozeni potomka ( to aby nebyl problem s jinym vyzivnym ) Njn...

Chlapce drahy, dej si obklad. Ty musis zeny nenavidet celym srdcem. Zesmesnujes se.

Cely dny tady travis na babinetu s zenskymi problemy a tvrdis takovou spratkovskou absurditu.

Zeny se proste o sebe v urcite zivotni fazi nemohou postarat, jelikoze jejich narocna prace neni nijak placena. Prace zeny v domacnosti s dvema detmi je ohodnocena na 30 000 Kc mesicne.

Ja osobne o muzske cti, kdyz ctu tvoje prispevky, silne pochybuji. Nejky prioadny milenec nema absolutne zadnou povinnost, neuklada mu to zakon, aby zivil milenku popripade jeji dite. To ma jeji byvaly manzel.

Jinak k tomu vyzivnemu, co nektere chlapecky "s pravou muzskou cti " lol strasne trapi. Vyzivne na VLASTNI DITE, je to elementarni minimum, elelmentarni povinnost, kterou muz ma. Je to naprosta brnkacka ,nekomu dat 2000 kc a tim to pro nej konci. Opravdu zadne jine povinnosti muz nema. Sami panove jsou fnukny a maji jen a jen pro sebe desetinasobek.

Male tajemnstvi na konec: alimenty se na dite V MANZELSTVI plati taky a daleko vetsi. Hadej proc!

Jinak internetoveporadny , kde radi pravnici v rodinnych zalezitostech je vetsina pripadu tykajicich se tohodle problemu. Zeny nedostavaji v manzelstvi dost penez na domacnost od manzela, popripade po rozvodu ani ty ebohe alikmenty na dite. Na druhe strane, muzi, kteri si stezuji ze pritelkyne ma dite..co maji delat, ze se jim to nehodi.

Upravil(a) sahleb (12. 7. 2011 7:30)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#58 12. 7. 2011 7:37

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

pecule napsal(a):

Heleno tak to je slusny! Jsem ani netusila jake hodnoty vytvarim (jsem na rodicaku) big_smile

Kiaro jak jsem psala, tak jsou uz rozvedeni a tohle byl jeden z duvodu.

Mila pecule,smysl pro humor je vyborna vec, ale na druhe strane je hoooodne smutne, ze jeste dneska zeny nepovazuji za samozrejme, ze byt s ditetem doma je narocna prace. Je daleko narocnejsio nez vetsina  zamestnani.

Upravil(a) sahleb (12. 7. 2011 7:41)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#59 12. 7. 2011 7:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nejsme ve stredoveku,  cizolozstvi se nepovazuje za vinu. A ani duvod k rozvodu.
Ovšem důvodem k rozvodu je dle zákona - "jestliže je manželství tak hluboce a trvale rozvráceno, že nelze očekávat obnovení manželského soužití" a soud při jednání o rozvodu "bere v úvahu příčiny rozvratu manželství".
Nechceš doufám popřít, že cizoložství či nevěra vůbec může být jednou z těchto příčin.

Není tady

#60 12. 7. 2011 7:44

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Ne to nechci. V tom paragrafu se taky o nevere explicitne nemluvi.

Lidi se velmi casto rozvadi kvuli nevere, ale u soudu se neci nevera nijak dukladne neprobira.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#61 12. 7. 2011 7:59

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Mila sahleb, jelikoz mam 18 mesicni a temer 3 lete dite, tak mi ver, ze mam predstavu co ta prace obnasi wink Nicmene mi ta castka prijde proste usmevna. Cimz nezpochybnuju, ze je to narocne a nekdy padam na hubu. Ale presto me dokazou vytocit reci o tom, ze kdyz byla zena na rodicaku, tak ma na dite narok a chlap neni schopny se urcite postarat. Jsem presvedcena, ze plno chlapu to zvladne. Stejne tak nepochybuju, ze bude par expertu, kteri to nezvladnou. Ale nebudu kvuli nim hlasat, ze to chlap nezvladne a ja to urcite udelam lip.

Není tady

#62 12. 7. 2011 10:04

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

pecule napsal(a):

Mila sahleb, jelikoz mam 18 mesicni a temer 3 lete dite, tak mi ver, ze mam predstavu co ta prace obnasi wink Nicmene mi ta castka prijde proste usmevna. Cimz nezpochybnuju, ze je to narocne a nekdy padam na hubu. Ale presto me dokazou vytocit reci o tom, ze kdyz byla zena na rodicaku, tak ma na dite narok a chlap neni schopny se urcite postarat. Jsem presvedcena, ze plno chlapu to zvladne. Stejne tak nepochybuju, ze bude par expertu, kteri to nezvladnou. Ale nebudu kvuli nim hlasat, ze to chlap nezvladne a ja to urcite udelam lip.

Me neprijde usmevna. Me prijde tragicke, jak dokazi zeny devalvovat vlatni praci a zodpovednost.

Jinak k tomu "rozpoctu". Pokud budu pocitat 8 hodin pracovniho dne za 100 kc (minimum, prosim) tak mi vyjde 800 za den. = HLIDANI DETI. K tomu prescasy minimalne 400 denne. K tomu jeste nocni sluzba. Takze jsme u 1200 kc na jeden den.

Krat 20 pracovnich dnu jsme u 24 000 Kc.

K tomu pripocteme praci na vikend 2dny x 4 x  1200 Kc  bez jakychkoliv priplatku!!!! A to dela
9600 Kc.

A hned jsme u 24000 plus 9600  se rovna 33 600. K tomuto, ponevadz nemame placenou zakonnou dovolenou, se pripocte 12%. Tedy 4032 Kc. A jsme bratru u 37 632 Kc mesicne.

Ja za tim stojim. Starost o deti a domacnost je narocna prace. Me muzes taky verit, i kdybych nemela dite, tak vim, ze tato prace podstatnou hodnotu vytvari.

Upravil(a) sahleb (12. 7. 2011 10:14)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#63 12. 7. 2011 10:28

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

Me neprijde usmevna. Me prijde tragicke, jak dokazi zeny devalvovat vlatni praci a zodpovednost.

Jinak k tomu "rozpoctu". Pokud budu pocitat 8 hodin pracovniho dne za 100 kc (minimum, prosim) tak mi vyjde 800 za den. = HLIDANI DETI. K tomu prescasy minimalne 400 denne. K tomu jeste nocni sluzba. Takze jsme u 1200 kc na jeden den.

K tomu pripocteme praci na vikend 2dny x 4 x  1200 Kc  bez jakychkoliv priplatku!!!! A to dela
9600 Kc.

A hned jsme u 24000 plus 9600  se rovna 33 600. K tomuto, ponevadz nemame placenou zakonnou dovolenou, se pripocte 12%. Tedy 4032 Kc. A jsme bratru u 37 632 Kc mesicne.

Ja za tim stojim. Starost o deti a domacnost je narocna prace. Me muzes taky verit, i kdybych nemela dite, tak vim, ze tato prace podstatnou hodnotu vytvari.

Sahleb, kde jsi přišla na 100/ hodina? Já se v dnešní době setkávám se standardem cca 50 - 60 / hodina.

Není tady

#64 12. 7. 2011 11:04

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kuřátko napsal(a):

sahleb napsal(a):

9600 Kc.

Sahleb, kde jsi přišla na 100/ hodina? Já se v dnešní době setkávám se standardem cca 50 - 60 / hodina.

To jsi opravdu z laciného kraje. Jen za úklid si firmy účtují 150 až 200 za hodinu i víc.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#65 12. 7. 2011 11:19

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

To jsi opravdu z laciného kraje. Jen za úklid si firmy účtují 150 až 200 za hodinu i víc.

On je ale rozdíl co si firmy účtují a co dají svým zaměstnancům, že ano wink

Není tady

#66 12. 7. 2011 11:30

adost
♥♥-----

To se to ale vyvinulo...

Asi nikdo tady nechce zpochybňovat, že starost o dítě je opravdu náročná a záslužná činnost.  Taky se nikdo soudný nepře o to, že by na dítě přispívat měl.

Co mi ale hlava nebere je:

- proč se výše alimentů a výživné tolik odvíjí od výše platu chlapa. Pak je to vlastně trest pro ty, co na sobě makali a něčeho dosáhli. (Neargumentujte proboha dítětem, tomu jde hlavně o lásku rodičů, ti, kdo vyrůstali v chudším prostředí tak dobře ví, že z horší finanční situace trauma nemají, ale z konfliktu/rozchodu rodičů často ano). Tento model jen posiluje chování a rozšíření vypočítavého jednání.

- že se při dělení majetku nezohledňuje nevěra v podobě nějakého odškodnění - za nedodržení úmluvy (u svatby se slibuje věrnost a úcta mám dojem), porušení manželské smlouvy a toho, že způsobíte něvěrou někomu psychickou a citovou újmu. Kdybych věděl, že žena bude nevěrná, tak si ji neberu, nemám s ní děti a nemám starosti, takže chápu Morpha, co mínil.

- a trochu provokace: když se podívám na extrémní případ, že by vůbec nebyl na alimenty nárok, byl by to opravdu tak velký průšvih? Myslím, že ne, že by byly (některé) ženy, vlastně musely lépe vybírat partnera. Je dostatečně produktivní, aby nás materiálně zajistil? Je dostatečně mravný, aby nás nenechal na holičkách? Je dostatečně láskyplný, aby se věnoval mně i dětem? Nastolilo by to myslím méně povrchní kritéria výběru než je tomu dnes.
A na druhou stranu, co by muž za to ode mě očekával? Za sebe řeknu, že nic až tak nesplnitelného  - věrnost, úctu, sex a péči o děti. (Prosím, nepobuřujte se ty z vás, které právě takového partnera mají)

Dneska vlastně za nevěru nikom nehrozí příkoří. Takže spravedlnost dostává na frak a z života se stává kulička v ruletě zmítaná náhodou. Někdo to holt odskáče a jiný sprostě využije.

Není tady

#67 12. 7. 2011 11:37

majkafa
Host

adost napsal(a):

To se to ale vyvinulo...

Asi nikdo tady nechce zpochybňovat, že starost o dítě je opravdu náročná a záslužná činnost.  Taky se nikdo soudný nepře o to, že by na dítě přispívat měl.

- proč se výše alimentů a výživné tolik odvíjí od výše platu chlapa. Pak je to vlastně trest pro ty, co na sobě makali a něčeho dosáhli. (Neargumentujte proboha dítětem, tomu jde hlavně o lásku rodičů, ti, kdo vyrůstali v chudším prostředí tak dobře ví, že z horší finanční situace trauma nemají, ale z konfliktu/rozchodu rodičů často ano). Tento model jen posiluje chování a rozšíření vypočítavého jednání. - že se při dělení majetku nezohledňuje nevěra v podobě nějakého odškodnění - za nedodržení úmluvy (u svatby se slibuje věrnost a úcta mám dojem), porušení manželské smlouvy a toho, že způsobíte něvěrou někomu psychickou a citovou újmu. Kdybych věděl, že žena bude nevěrná, tak si ji neberu, nemám s ní děti a nemám starosti, takže chápu Morpha, co mínil.

- a trochu provokace: když se podívám na extrémní případ, že by vůbec nebyl na alimenty nárok, byl by to opravdu tak velký průšvih? Myslím, že ne, že by byly (některé) ženy, vlastně musely lépe vybírat partnera. Je dostatečně produktivní, aby nás materiálně zajistil? Je dostatečně mravný, aby nás nenechal na holičkách? Je dostatečně láskyplný, aby se věnoval mně i dětem? Nastolilo by to myslím méně povrchní kritéria výběru než je tomu dnes.
A na druhou stranu, co by muž za to ode mě očekával? Za sebe řeknu, že nic až tak nesplnitelného  - věrnost, úctu, sex a péči o děti. (Prosím, nepobuřujte se ty z vás, které právě takového partnera mají)

Dneska vlastně za nevěru nikom nehrozí příkoří. Takže spravedlnost dostává na frak a z života se stává kulička v ruletě zmítaná náhodou. Někdo to holt odskáče a jiný sprostě využije.

Tohle je perla. Tak takhle, abys to zase nesmazal. big_smile

#68 12. 7. 2011 11:53

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Sahleb mne zase prijde nepochopitelne, ze nekdo vlastni praci zvelicuje. Ja se o deti staram, kdyz je jejich otec v praci. Kdyz se vrati, tak se starame oba. V noci se stridame, kazdy den vstava jeden z nas, kdyz se neco deje. Vikendy travime opet spolecne. Tudiz na nas ten rozpocet neplati. No, mozna na nekoho, kde se otec nestara o deti ani v manzelstvi, ale jinak mi tvuj vycet pripada dost pritazeny za vlasy. Na rodicak mohl jit klidne pritel (ja mela plat vyssi nez on), ale chtela jsem s nima byt doma a uzit si je. Ja to proste jen jako praci nevidim, naopak mam s nima strasne moc zazitku, o ktere je on ochuzen. Proste mam asi jiny pohled na zivot a na to co delam.

Není tady

#69 12. 7. 2011 12:13

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Kuřátko napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Jinak jsem teda ze zvědavosti zjišovala, kolik platí za úklid naše společnost. Najímáme si na to přímo úklidovou společnost, takže to těm pracovníkům nejde přímo do kapsy.
Platíme jim 80,- na hodinu. A v tom mají zahrnut i materiál (čistící prostředky), které si musí donést vlastní.

Takže netuším, kde ty jsi přišla k částce 150 až 200 na hodinu. Za úklid asi těžko wink

Není tady

#70 12. 7. 2011 12:20

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Ja kdyz jsem mela kdysi (cca 3 roky zpet) pani na uklid, tak jsem platila 80 Kc za hodku a to agenture. Bylo to v Praze.
Jinak jsem mela nabidku na hlidani (ucitelka MS) za 50 Kc (to bych platila primo ji) nebo za 100 Kc a to bylo pres agenturu , kolik by dostala pani nevim - 60?, 70?

Není tady

#71 12. 7. 2011 12:22

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kuřátko napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

No samozřejmě, ale je také rozdíl mezi tím, co dají jim a co ještě musí platit za ně.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#72 12. 7. 2011 12:27

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

adost napsal(a):

Co mi ale hlava nebere je: ...

- že se při dělení majetku nezohledňuje nevěra v podobě nějakého odškodnění - za nedodržení úmluvy (u svatby se slibuje věrnost a úcta mám dojem), porušení manželské smlouvy a toho, že způsobíte něvěrou někomu psychickou a citovou újmu. Kdybych věděl, že žena bude nevěrná, tak si ji neberu, nemám s ní děti a nemám starosti, takže chápu Morpha, co mínil.
...

adoste, teď jsem se upřímně zachechtala ... zákony tvoří v našich podmínkách převážně muži a ti dobře vědí, proč do našeho současného právního řádu tuto roztomilou klauzuli nezakotvili lol

Jinak - jestli Ti to pomůže - odškodnění za nevěru v manželství při rozvodu kdysi skutečně existovalo, ale v dobách před II. světovou válkou: nevěrná žena byla ve svých nárocích velmi pokrácena (měla snad nárok jen na vrácení svého případného věna, jinak na nic) a nevěrný manžel se pořádně prohnul; nezřídka byl kromě jiného majetkového vyrovnání odsouzen k tomu platit své bývalé manželce doživotní tučnou rentu big_smile

Ad Tvůj druhý odstavec: každý má právo volby. Pokud je Ti líto peněz, nemusíš se přece rozvádět a manželce můžeš milence tolerovat s tím, že s ohledem na dítě si budete žít každý svým privátním životem stolt

Upravil(a) Kiara (12. 7. 2011 12:28)

Není tady

#73 12. 7. 2011 12:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

proč se výše alimentů a výživné tolik odvíjí od výše platu chlapa. Pak je to vlastně trest pro ty, co na sobě makali a něčeho dosáhli... Neargumentujte proboha dítětem
A čím by mělo býti argumentováno? Tím, že pokud byl rozchod způsoben nevěrnou maminkou, měla by si to hezky vyžrat a postarat se pěkně sama, když si nevážila dobrýho bydla? Nebo by jí mohl třeba přispívat ten kanec, co se s ním spustila http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png 
A když je to naopak? Když ti, "co na sobě makali a něčeho dosáhli" odejdou za nějakou cuchtičkou, která bystře a ochotně zfruktifikuje výsledky jejich činnosti, které by se jinak dostaly jejich dítěti?
že se při dělení majetku nezohledňuje nevěra v podobě nějakého odškodnění - za nedodržení úmluvy... porušení manželské smlouvy a toho, že způsobíte něvěrou někomu psychickou a citovou újmu
Teoreticky by to bylo možné ukotvit do předmanželské smlouvy. Ostatně nevidím důvod, proč nežalovat o finanční náhradu citové újmy... když už tak koukáme po tý Américe...
Kdybych věděl, že žena bude nevěrná, tak si ji neberu, nemám s ní děti a nemám starosti
Kdybych věděla, že můžu onemocnět, přijít o práci nebo být sražena opilcem, tak nevylezu z baráku, zařídím si papíry na hlavu a nemám starosti http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Ale byl by to život na exkrement.
Je dostatečně produktivní, mravný, láskyplný...
... což se dá zjistit jednoduchým testem z moči, případně kapky krve doma v kuchyni.
Dneska vlastně za nevěru nikom nehrozí příkoří. Takže spravedlnost dostává na frak
No, ono i když hrozilo (či dosud hrozí), výsledky nebyly nijak oslňující. Žádná sankce není dostačující k tomu, aby trestané chování dokonale vymizelo.

Není tady

#74 12. 7. 2011 12:29

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kuřátko napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Jinak jsem teda ze zvědavosti zjišovala, kolik platí za úklid naše společnost. Najímáme si na to přímo úklidovou společnost, takže to těm pracovníkům nejde přímo do kapsy.
Platíme jim 80,- na hodinu. A v tom mají zahrnut i materiál (čistící prostředky), které si musí donést vlastní.

Takže netuším, kde ty jsi přišla k částce 150 až 200 na hodinu. Za úklid asi těžko wink

Vzala jsem to z různých nabídek na internetu, např. blíže nejmenovaná agentura:

Ceník

pravidelný běžný úklid 155,- Kč / hod.
žehlení 155,- Kč / hod.
jednorázový úklid 190,- Kč / hod.
mytí oken 180,- Kč / hod.
drobné údržbářské práce v domácnosti 160,- Kč / hod.
drobné údržbářské práce na zahradě 160,- Kč / hod.
Ceny jsou uvedeny bez DPH.

Není tady

#75 12. 7. 2011 12:32

adost
♥♥-----

majkafa napsal(a):

adost napsal(a):

To se to ale vyvinulo...

- proč se výše alimentů a výživné tolik odvíjí od výše platu chlapa. Pak je to vlastně trest pro ty, co na sobě makali a něčeho dosáhli. (Neargumentujte proboha dítětem, tomu jde hlavně o lásku rodičů, ti, kdo vyrůstali v chudším prostředí tak dobře ví, že z horší finanční situace trauma nemají, ale z konfliktu/rozchodu rodičů často ano). Tento model jen posiluje chování a rozšíření vypočítavého jednání. - že se při dělení majetku nezohledňuje nevěra v podobě nějakého odškodnění - za nedodržení úmluvy (u svatby se slibuje věrnost a úcta mám dojem), porušení manželské smlouvy a toho, že způsobíte něvěrou někomu psychickou a citovou újmu. Kdybych věděl, že žena bude nevěrná, tak si ji neberu, nemám s ní děti a nemám starosti, takže chápu Morpha, co mínil.

Tohle je perla. Tak takhle, abys to zase nesmazal. big_smile

Milá paní, a co vás na tom tak udivuje?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí