18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tudiz vlastne by i ten, kdo je doma, protoze se mu delat nechce, spadal pod "zenu v domacnosti"?
Pokud se někomu "nechce dělat" a má dostatečné příjmy na to, aby si platil povinné pojistné (neplatí-li ho za něj stát), pak pracovat nemusí. Jak si to dohodne s manelem/manelkou je jen jejich věc. Ale je docela moné, e by se alobou na výivné uspěl/a, protoe soud přihlíí i k péči o společnou domácnost (§ 91 zák. o rod.)
A představ si, e Národní centrum pro rodinu zjistilo, e hodnota toho, co matka/otec pečující doma o dítě kadý měsíc vytváří, je měsíčně 51 tisíc korun. Take si troufnu tvrdit, e i kdyby "pouhá" péče o domácnost bez dětí + partnera obnáela čtvrtinu této sumy, pravděpodobně bych se alobou uspěla. Nato pak, kdybych měla dítě, jak píe.
Není tady
Heleno tak to je slusny! Jsem ani netusila jake hodnoty vytvarim (jsem na rodicaku)
Kiaro jak jsem psala, tak jsou uz rozvedeni a tohle byl jeden z duvodu.
Není tady
pecule, to, e enská na rodičáku vytváří doma takovéto měsíční hodnoty by mělo být jasné zejména některým chlapům...
Není tady
Ahoj - Kdy jsem se já rozváděla pokecala jsem si s kamarátkou soudkyní o tom, jak se vyhnout problémum v rozvodovém řízení tak, aby nás soudce netrápil....
Řekla mi:
Podle toho oč se jedná:
Pokud se chci rozvést a protistrana ne - je nutné uvést argumenty vedoucí k zjitění e rozvod je u vlastně dávno zrealizován a situace je nezvratná. Argumentuje se jasně, stručně a hlavně bez zbytečných emocí. Nikdy ale fakt nikdy neskákat protistraně do řečí nebo se tvářit uraeně. Duvod k rozvodu se statisticky zjiuje take do kolonky něco musí tajemník senátu zapsat.
Pokud se jedná o výivné:
Soudci hodně pomue kdy má seznam nákladu na dítě nebo na manelku/manela jetě před konáním. Nejpozději u prvního sezení. Přehedně strukturovaně:
Společné náklady (byt, eletřina, plyn)
Oblečení - kolik a co
kola krouky kolik tady pomue kdy učitelka něco napíe nebo príjde svědčit o tom jak je dítě talentováno a co potřebuje.
Zdraví - co a kolik
Jídlo - kolik
Suma boldem - sečtení podreno boldem. Shánět výplatní pasky nebo platové dekrety - okej ale soud si stejně tyhle sumy bude ověřovat jetě před vytýčeným jednáním.
Argumenty hlavně krátké věty - dlouhým souvětím je nebezpečí zauzlení - kadý účastník je toti nervově handikepován mue se stratit v dlouhých větách.
Co se týče třeba rozvodu z nevěry - foto pomue jasně.
Svědci u nich si jasně ověř co budou mluvit pokus za protistranu mluví advokát pořádně je připrav na záludné otázky. Pokud ucítí nebezpečí klidně a řeknou - nepamatuji si, nejsem si jistá.
Za patnou pamě se netrestá.
Co jetě patří k rozvodu - aha SJM ale to je samostatné jednání to a pak.
Co se týče výivného na manelku/manela - skoumá se schopnost partnera vydělat.
V případě e má v péči nemocné dítě nebo velmi malé ditě je výivné indikováno - znovu platí pravidlo - vekeré výdaje - jasnně definovány, a sesumarizovány.
Pokud se jedná o zdravého partnera s dítětem koloupovinným bez zvlátního zdravotního handicupu - tam se definuje výivné na partnera/rku velmi těko. Ale v případě regionu s vysokou nezaměstnaností navíc bez kvalifikace je to skoro nemoné. Ona soudkyně nedává výivné na partnera ani v tomto případě. Pouze v případě trvalé práceneschonosti (bez invalidního duchodu nebo nízkým invalidním duchodem) říká, e teď u si kvalifikaci mue udělat kadý (i kdy to stojí prachy). Něco poskytuje stát něco firmy same.
Není tady
MariaV: jen malá technická sotva se Ti dobrovolně nechá nevěrník s milenkou/milencem vyfotit, navíc by postiení mohli argumentovat, e pořizování obrazových a zvukových záznamů souvisejících s jejich osobou bez jejich souhlasu a vědomí je v rozporu se zákonem na ochranu osobnosti a tak trochu by měli i pravdu.
Pokud si nezjedná pro tyto účely detektivní agenturu, dost dobře si navíc nedovedu představit, jak si soukromá osoba hraje na Pinkertona a plíí se v přestrojení s mobilem nebo s foákem na taková místa, o kterých je přesvědčen, e tam zamilované hrdličky načapá
Není tady
morpheus napsal(a):
Kiara napsal(a):
Ohledně výivného pro manelku lze v zásadě říct, e Tvoje ena můe po Tobě poadovat výivné na sebe jako na nerozvedenou manelku po celou dobu trvání manelství a pokud je na MD, tak za určitých podmínek i po rozvodu.
Kiaro, me by zajimalo a mozna i ostatni, zda pokud se manzelce dokaze vina cizolozstvi a dojde dejme tomu k rozvodu, nebo taky ne, je manzel rovnez povinen platit vyzivne na manzelku ? Podle me by to bylo dost nelogicke.
Nejsme ve stredoveku, cizolozstvi se nepovazuje za vinu. A ani duvod k rozvodu. Podle nekterych talibancu neverna zena muze tak akorat vyhladovet a to i s ditetem. Apropos, na neveru neexistuje v podstate zadny dukaz.
Penize potrebuje ta zena, protoze zadne nema. Zadne nema protoze jeji cinnost proste neni placena.
Kdo zpusobil rozvrat rodiny se proste davno nezjistuje, protoze nejsme v pravu trestnem (aby nasledoval trest) ale v pravu rodinnem.
Upravil(a) sahleb (12. 7. 2011 7:05)
Není tady
morpheus napsal(a):
Kiaro, Ty jsi pravnicka, nebo jsi uz v zivote prosla vsim moznym, ze to tak ovladas ? To jako klobouk dolu Me se to cele ale zda nelogicke. Mozna toto co tu obcas ctu me dostatecne poucuje, ze uvazat si divku / zenu / na krk je naprosta pitomost. Zakony jsou jak je popisujes postavene spatne, nelogicky a take nespravedlive. Jestlize jsem zpusobil rozvrat rodiny, at jsem ten, kdo se o sebe postara, byt bych mel nizsi prijem, ale cestne odesel.
Cestnost je holt vlastnost ryze muzska, at se to nekomu libi, nebo nikoli Sikula, jako tato zenstina muze jit prece k milenci a pozadat o vyzivne jeho, vzdyt spolu soulozili, rozvratili vztah atd.. ale neni tomu tak. Zlaty svobodny zivot a stridani partnerek bez prislibu trvaleho vztahu a hlavne bez zplozeni potomka ( to aby nebyl problem s jinym vyzivnym ) Njn...
Chlapce drahy, dej si obklad. Ty musis zeny nenavidet celym srdcem. Zesmesnujes se.
Cely dny tady travis na babinetu s zenskymi problemy a tvrdis takovou spratkovskou absurditu.
Zeny se proste o sebe v urcite zivotni fazi nemohou postarat, jelikoze jejich narocna prace neni nijak placena. Prace zeny v domacnosti s dvema detmi je ohodnocena na 30 000 Kc mesicne.
Ja osobne o muzske cti, kdyz ctu tvoje prispevky, silne pochybuji. Nejky prioadny milenec nema absolutne zadnou povinnost, neuklada mu to zakon, aby zivil milenku popripade jeji dite. To ma jeji byvaly manzel.
Jinak k tomu vyzivnemu, co nektere chlapecky "s pravou muzskou cti " strasne trapi. Vyzivne na VLASTNI DITE, je to elementarni minimum, elelmentarni povinnost, kterou muz ma. Je to naprosta brnkacka ,nekomu dat 2000 kc a tim to pro nej konci. Opravdu zadne jine povinnosti muz nema. Sami panove jsou fnukny a maji jen a jen pro sebe desetinasobek.
Male tajemnstvi na konec: alimenty se na dite V MANZELSTVI plati taky a daleko vetsi. Hadej proc!
Jinak internetoveporadny , kde radi pravnici v rodinnych zalezitostech je vetsina pripadu tykajicich se tohodle problemu. Zeny nedostavaji v manzelstvi dost penez na domacnost od manzela, popripade po rozvodu ani ty ebohe alikmenty na dite. Na druhe strane, muzi, kteri si stezuji ze pritelkyne ma dite..co maji delat, ze se jim to nehodi.
Upravil(a) sahleb (12. 7. 2011 7:30)
Není tady
pecule napsal(a):
Heleno tak to je slusny! Jsem ani netusila jake hodnoty vytvarim (jsem na rodicaku)
Kiaro jak jsem psala, tak jsou uz rozvedeni a tohle byl jeden z duvodu.
Mila pecule,smysl pro humor je vyborna vec, ale na druhe strane je hoooodne smutne, ze jeste dneska zeny nepovazuji za samozrejme, ze byt s ditetem doma je narocna prace. Je daleko narocnejsio nez vetsina zamestnani.
Upravil(a) sahleb (12. 7. 2011 7:41)
Není tady
Nejsme ve stredoveku, cizolozstvi se nepovazuje za vinu. A ani duvod k rozvodu.
Ovem důvodem k rozvodu je dle zákona - "jestlie je manelství tak hluboce a trvale rozvráceno, e nelze očekávat obnovení manelského souití" a soud při jednání o rozvodu "bere v úvahu příčiny rozvratu manelství".
Nechce doufám popřít, e cizoloství či nevěra vůbec můe být jednou z těchto příčin.
Není tady
Ne to nechci. V tom paragrafu se taky o nevere explicitne nemluvi.
Lidi se velmi casto rozvadi kvuli nevere, ale u soudu se neci nevera nijak dukladne neprobira.
Není tady
Mila sahleb, jelikoz mam 18 mesicni a temer 3 lete dite, tak mi ver, ze mam predstavu co ta prace obnasi Nicmene mi ta castka prijde proste usmevna. Cimz nezpochybnuju, ze je to narocne a nekdy padam na hubu. Ale presto me dokazou vytocit reci o tom, ze kdyz byla zena na rodicaku, tak ma na dite narok a chlap neni schopny se urcite postarat. Jsem presvedcena, ze plno chlapu to zvladne. Stejne tak nepochybuju, ze bude par expertu, kteri to nezvladnou. Ale nebudu kvuli nim hlasat, ze to chlap nezvladne a ja to urcite udelam lip.
Není tady
pecule napsal(a):
Mila sahleb, jelikoz mam 18 mesicni a temer 3 lete dite, tak mi ver, ze mam predstavu co ta prace obnasi Nicmene mi ta castka prijde proste usmevna. Cimz nezpochybnuju, ze je to narocne a nekdy padam na hubu. Ale presto me dokazou vytocit reci o tom, ze kdyz byla zena na rodicaku, tak ma na dite narok a chlap neni schopny se urcite postarat. Jsem presvedcena, ze plno chlapu to zvladne. Stejne tak nepochybuju, ze bude par expertu, kteri to nezvladnou. Ale nebudu kvuli nim hlasat, ze to chlap nezvladne a ja to urcite udelam lip.
Me neprijde usmevna. Me prijde tragicke, jak dokazi zeny devalvovat vlatni praci a zodpovednost.
Jinak k tomu "rozpoctu". Pokud budu pocitat 8 hodin pracovniho dne za 100 kc (minimum, prosim) tak mi vyjde 800 za den. = HLIDANI DETI. K tomu prescasy minimalne 400 denne. K tomu jeste nocni sluzba. Takze jsme u 1200 kc na jeden den.
Krat 20 pracovnich dnu jsme u 24 000 Kc.
K tomu pripocteme praci na vikend 2dny x 4 x 1200 Kc bez jakychkoliv priplatku!!!! A to dela
9600 Kc.
A hned jsme u 24000 plus 9600 se rovna 33 600. K tomuto, ponevadz nemame placenou zakonnou dovolenou, se pripocte 12%. Tedy 4032 Kc. A jsme bratru u 37 632 Kc mesicne.
Ja za tim stojim. Starost o deti a domacnost je narocna prace. Me muzes taky verit, i kdybych nemela dite, tak vim, ze tato prace podstatnou hodnotu vytvari.
Upravil(a) sahleb (12. 7. 2011 10:14)
Není tady
sahleb napsal(a):
Me neprijde usmevna. Me prijde tragicke, jak dokazi zeny devalvovat vlatni praci a zodpovednost.
Jinak k tomu "rozpoctu". Pokud budu pocitat 8 hodin pracovniho dne za 100 kc (minimum, prosim) tak mi vyjde 800 za den. = HLIDANI DETI. K tomu prescasy minimalne 400 denne. K tomu jeste nocni sluzba. Takze jsme u 1200 kc na jeden den.
K tomu pripocteme praci na vikend 2dny x 4 x 1200 Kc bez jakychkoliv priplatku!!!! A to dela
9600 Kc.
A hned jsme u 24000 plus 9600 se rovna 33 600. K tomuto, ponevadz nemame placenou zakonnou dovolenou, se pripocte 12%. Tedy 4032 Kc. A jsme bratru u 37 632 Kc mesicne.
Ja za tim stojim. Starost o deti a domacnost je narocna prace. Me muzes taky verit, i kdybych nemela dite, tak vim, ze tato prace podstatnou hodnotu vytvari.
Sahleb, kde jsi přila na 100/ hodina? Já se v dnení době setkávám se standardem cca 50 - 60 / hodina.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
sahleb napsal(a):
9600 Kc.
Ja za tim stojim. Starost o deti a domacnost je narocna prace. Me muzes taky verit, i kdybych nemela dite, tak vim, ze tato prace podstatnou hodnotu vytvari.Sahleb, kde jsi přila na 100/ hodina? Já se v dnení době setkávám se standardem cca 50 - 60 / hodina.
To jsi opravdu z laciného kraje. Jen za úklid si firmy účtují 150 a 200 za hodinu i víc.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
To jsi opravdu z laciného kraje. Jen za úklid si firmy účtují 150 a 200 za hodinu i víc.
On je ale rozdíl co si firmy účtují a co dají svým zaměstnancům, e ano
Není tady
To se to ale vyvinulo...
Asi nikdo tady nechce zpochybňovat, e starost o dítě je opravdu náročná a zásluná činnost. Taky se nikdo soudný nepře o to, e by na dítě přispívat měl.
Co mi ale hlava nebere je:
- proč se výe alimentů a výivné tolik odvíjí od výe platu chlapa. Pak je to vlastně trest pro ty, co na sobě makali a něčeho dosáhli. (Neargumentujte proboha dítětem, tomu jde hlavně o lásku rodičů, ti, kdo vyrůstali v chudím prostředí tak dobře ví, e z horí finanční situace trauma nemají, ale z konfliktu/rozchodu rodičů často ano). Tento model jen posiluje chování a rozíření vypočítavého jednání.
- e se při dělení majetku nezohledňuje nevěra v podobě nějakého odkodnění - za nedodrení úmluvy (u svatby se slibuje věrnost a úcta mám dojem), poruení manelské smlouvy a toho, e způsobíte něvěrou někomu psychickou a citovou újmu. Kdybych věděl, e ena bude nevěrná, tak si ji neberu, nemám s ní děti a nemám starosti, take chápu Morpha, co mínil.
- a trochu provokace: kdy se podívám na extrémní případ, e by vůbec nebyl na alimenty nárok, byl by to opravdu tak velký průvih? Myslím, e ne, e by byly (některé) eny, vlastně musely lépe vybírat partnera. Je dostatečně produktivní, aby nás materiálně zajistil? Je dostatečně mravný, aby nás nenechal na holičkách? Je dostatečně láskyplný, aby se věnoval mně i dětem? Nastolilo by to myslím méně povrchní kritéria výběru ne je tomu dnes.
A na druhou stranu, co by mu za to ode mě očekával? Za sebe řeknu, e nic a tak nesplnitelného - věrnost, úctu, sex a péči o děti. (Prosím, nepobuřujte se ty z vás, které právě takového partnera mají)
Dneska vlastně za nevěru nikom nehrozí příkoří. Take spravedlnost dostává na frak a z ivota se stává kulička v ruletě zmítaná náhodou. Někdo to holt odskáče a jiný sprostě vyuije.
Není tady
adost napsal(a):
To se to ale vyvinulo...
Asi nikdo tady nechce zpochybňovat, e starost o dítě je opravdu náročná a zásluná činnost. Taky se nikdo soudný nepře o to, e by na dítě přispívat měl.
- proč se výe alimentů a výivné tolik odvíjí od výe platu chlapa. Pak je to vlastně trest pro ty, co na sobě makali a něčeho dosáhli. (Neargumentujte proboha dítětem, tomu jde hlavně o lásku rodičů, ti, kdo vyrůstali v chudím prostředí tak dobře ví, e z horí finanční situace trauma nemají, ale z konfliktu/rozchodu rodičů často ano). Tento model jen posiluje chování a rozíření vypočítavého jednání. - e se při dělení majetku nezohledňuje nevěra v podobě nějakého odkodnění - za nedodrení úmluvy (u svatby se slibuje věrnost a úcta mám dojem), poruení manelské smlouvy a toho, e způsobíte něvěrou někomu psychickou a citovou újmu. Kdybych věděl, e ena bude nevěrná, tak si ji neberu, nemám s ní děti a nemám starosti, take chápu Morpha, co mínil.
- a trochu provokace: kdy se podívám na extrémní případ, e by vůbec nebyl na alimenty nárok, byl by to opravdu tak velký průvih? Myslím, e ne, e by byly (některé) eny, vlastně musely lépe vybírat partnera. Je dostatečně produktivní, aby nás materiálně zajistil? Je dostatečně mravný, aby nás nenechal na holičkách? Je dostatečně láskyplný, aby se věnoval mně i dětem? Nastolilo by to myslím méně povrchní kritéria výběru ne je tomu dnes.
A na druhou stranu, co by mu za to ode mě očekával? Za sebe řeknu, e nic a tak nesplnitelného - věrnost, úctu, sex a péči o děti. (Prosím, nepobuřujte se ty z vás, které právě takového partnera mají)
Dneska vlastně za nevěru nikom nehrozí příkoří. Take spravedlnost dostává na frak a z ivota se stává kulička v ruletě zmítaná náhodou. Někdo to holt odskáče a jiný sprostě vyuije.
Tohle je perla. Tak takhle, abys to zase nesmazal.
Sahleb mne zase prijde nepochopitelne, ze nekdo vlastni praci zvelicuje. Ja se o deti staram, kdyz je jejich otec v praci. Kdyz se vrati, tak se starame oba. V noci se stridame, kazdy den vstava jeden z nas, kdyz se neco deje. Vikendy travime opet spolecne. Tudiz na nas ten rozpocet neplati. No, mozna na nekoho, kde se otec nestara o deti ani v manzelstvi, ale jinak mi tvuj vycet pripada dost pritazeny za vlasy. Na rodicak mohl jit klidne pritel (ja mela plat vyssi nez on), ale chtela jsem s nima byt doma a uzit si je. Ja to proste jen jako praci nevidim, naopak mam s nima strasne moc zazitku, o ktere je on ochuzen. Proste mam asi jiny pohled na zivot a na to co delam.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Jinak jsem teda ze zvědavosti zjiovala, kolik platí za úklid nae společnost. Najímáme si na to přímo úklidovou společnost, take to těm pracovníkům nejde přímo do kapsy.
Platíme jim 80,- na hodinu. A v tom mají zahrnut i materiál (čistící prostředky), které si musí donést vlastní.
Take netuím, kde ty jsi přila k částce 150 a 200 na hodinu. Za úklid asi těko
Není tady
Ja kdyz jsem mela kdysi (cca 3 roky zpet) pani na uklid, tak jsem platila 80 Kc za hodku a to agenture. Bylo to v Praze.
Jinak jsem mela nabidku na hlidani (ucitelka MS) za 50 Kc (to bych platila primo ji) nebo za 100 Kc a to bylo pres agenturu , kolik by dostala pani nevim - 60?, 70?
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
No samozřejmě, ale je také rozdíl mezi tím, co dají jim a co jetě musí platit za ně.
Není tady
adost napsal(a):
Co mi ale hlava nebere je: ...
- e se při dělení majetku nezohledňuje nevěra v podobě nějakého odkodnění - za nedodrení úmluvy (u svatby se slibuje věrnost a úcta mám dojem), poruení manelské smlouvy a toho, e způsobíte něvěrou někomu psychickou a citovou újmu. Kdybych věděl, e ena bude nevěrná, tak si ji neberu, nemám s ní děti a nemám starosti, take chápu Morpha, co mínil.
...
adoste, teď jsem se upřímně zachechtala ... zákony tvoří v naich podmínkách převáně mui a ti dobře vědí, proč do naeho současného právního řádu tuto roztomilou klauzuli nezakotvili
Jinak - jestli Ti to pomůe - odkodnění za nevěru v manelství při rozvodu kdysi skutečně existovalo, ale v dobách před II. světovou válkou: nevěrná ena byla ve svých nárocích velmi pokrácena (měla snad nárok jen na vrácení svého případného věna, jinak na nic) a nevěrný manel se pořádně prohnul; nezřídka byl kromě jiného majetkového vyrovnání odsouzen k tomu platit své bývalé manelce doivotní tučnou rentu
Ad Tvůj druhý odstavec: kadý má právo volby. Pokud je Ti líto peněz, nemusí se přece rozvádět a manelce můe milence tolerovat s tím, e s ohledem na dítě si budete ít kadý svým privátním ivotem
Upravil(a) Kiara (12. 7. 2011 12:28)
Není tady
proč se výe alimentů a výivné tolik odvíjí od výe platu chlapa. Pak je to vlastně trest pro ty, co na sobě makali a něčeho dosáhli... Neargumentujte proboha dítětem
A čím by mělo býti argumentováno? Tím, e pokud byl rozchod způsoben nevěrnou maminkou, měla by si to hezky vyrat a postarat se pěkně sama, kdy si neváila dobrýho bydla? Nebo by jí mohl třeba přispívat ten kanec, co se s ním spustila
A kdy je to naopak? Kdy ti, "co na sobě makali a něčeho dosáhli" odejdou za nějakou cuchtičkou, která bystře a ochotně zfruktifikuje výsledky jejich činnosti, které by se jinak dostaly jejich dítěti?
e se při dělení majetku nezohledňuje nevěra v podobě nějakého odkodnění - za nedodrení úmluvy... poruení manelské smlouvy a toho, e způsobíte něvěrou někomu psychickou a citovou újmu
Teoreticky by to bylo moné ukotvit do předmanelské smlouvy. Ostatně nevidím důvod, proč nealovat o finanční náhradu citové újmy... kdy u tak koukáme po tý Américe...
Kdybych věděl, e ena bude nevěrná, tak si ji neberu, nemám s ní děti a nemám starosti
Kdybych věděla, e můu onemocnět, přijít o práci nebo být sraena opilcem, tak nevylezu z baráku, zařídím si papíry na hlavu a nemám starosti Ale byl by to ivot na exkrement.
Je dostatečně produktivní, mravný, láskyplný...
... co se dá zjistit jednoduchým testem z moči, případně kapky krve doma v kuchyni.
Dneska vlastně za nevěru nikom nehrozí příkoří. Take spravedlnost dostává na frak
No, ono i kdy hrozilo (či dosud hrozí), výsledky nebyly nijak oslňující. ádná sankce není dostačující k tomu, aby trestané chování dokonale vymizelo.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Jinak jsem teda ze zvědavosti zjiovala, kolik platí za úklid nae společnost. Najímáme si na to přímo úklidovou společnost, take to těm pracovníkům nejde přímo do kapsy.
Platíme jim 80,- na hodinu. A v tom mají zahrnut i materiál (čistící prostředky), které si musí donést vlastní.
Take netuím, kde ty jsi přila k částce 150 a 200 na hodinu. Za úklid asi těko
Vzala jsem to z různých nabídek na internetu, např. blíe nejmenovaná agentura:
Ceník
pravidelný běný úklid 155,- Kč / hod.
ehlení 155,- Kč / hod.
jednorázový úklid 190,- Kč / hod.
mytí oken 180,- Kč / hod.
drobné údrbářské práce v domácnosti 160,- Kč / hod.
drobné údrbářské práce na zahradě 160,- Kč / hod.
Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Není tady
majkafa napsal(a):
adost napsal(a):
To se to ale vyvinulo...
- proč se výe alimentů a výivné tolik odvíjí od výe platu chlapa. Pak je to vlastně trest pro ty, co na sobě makali a něčeho dosáhli. (Neargumentujte proboha dítětem, tomu jde hlavně o lásku rodičů, ti, kdo vyrůstali v chudím prostředí tak dobře ví, e z horí finanční situace trauma nemají, ale z konfliktu/rozchodu rodičů často ano). Tento model jen posiluje chování a rozíření vypočítavého jednání. - e se při dělení majetku nezohledňuje nevěra v podobě nějakého odkodnění - za nedodrení úmluvy (u svatby se slibuje věrnost a úcta mám dojem), poruení manelské smlouvy a toho, e způsobíte něvěrou někomu psychickou a citovou újmu. Kdybych věděl, e ena bude nevěrná, tak si ji neberu, nemám s ní děti a nemám starosti, take chápu Morpha, co mínil.
Dneska vlastně za nevěru nikom nehrozí příkoří. Take spravedlnost dostává na frak a z ivota se stává kulička v ruletě zmítaná náhodou. Někdo to holt odskáče a jiný sprostě vyuije.Tohle je perla. Tak takhle, abys to zase nesmazal.
Milá paní, a co vás na tom tak udivuje?
Není tady