29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jak děláte zálivku, resp.přípravu hlávkového salátu? Jde o to, že já byla zvyklá dělat tak, že salát očistím, nasypu na něj rozškvařenou slaninu, zálivku: dám cukr, ocet, sůl, zaliju vodou. Manžel se se mnou dohaduje, že to není normální, že každý to dělá tak, že hned po očistě salátu listy prosolí a teprve poté zalije zálivkou z octa, cukru a vody.
Není tady
Jestli si to manžel neplete se zelným salátem, zelí po nakrouhání se má prosolit, apromnout nejlépe ručně, aby zelí pustilo šťávu.
Hlávkový dělám jak ty ale nejdřív po očištění a natrhání na kousky zaleju nálevem z vody, cukru, soli, octa a potom přeliji rozškvařenou slaninou.
Někdo slaninu nedává, ale nám tak chutná.
Není tady
Ja hlavkovy salat omyju a udelam na nej zalivku ze soli, trochu oleje ,octa a cukru zadnou slaninu tam nedavam
Ale nejuzasnejsi salat je co delavala moje mamina omyty salat dala do misy na to udelala zalivku s octa,soli,cukru a slehacky-to je proste bomba teda i kaloricka
Upravil(a) eremuruss (7. 7. 2011 13:19)
Není tady
My jsme si zamilovali namísto hlávkového salátu salát ledový...
Nakrájíme, opláchneme, scedíme a pak zalijeme zálivkou, kde je kromě cukru a soli
navíc i trochu Salátové směsi bylinek a koření (experimentujeme, vyrábí je kde-kdo
a trochu se liší, ale všechny jsou dobré).
Co je ale hlavní, navykli jsme si používat do nálevu JABLEČNÝ OCET, příp. k němu
přidáváme i trochu bylinkového octa (kvůli těm bylinkám) a také olivový olej.
A chutná nám to tak moc, že už si ani jinou zálivku (tzn. bez jablečného octa) ani neumíme
představit. Je prý mnohem zdravější než obyčejný kvasný ocet a dost možná je to i návykové... (to si samozřejmě dělám legraci). - Prostě MŇAM !!!
Jablečný ocet používáme i na všechny ostatní zeleninové saláty.
Zvl. třeba rajčatový je s ním vynikající !!!
Není tady
Pikantní variantou toho ledového salátu je, když k němu přidáte na plátky nakrájené ředkvičky.
Za prvé to nádherně vypadá a navíc to i báječně chutná !
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty
Není tady
Tak my děláme dnes už jen ledový salát a tak,že každý list trochu pocukruju a zakápnu citronem či citronkou-supr,mnam.Vím,že naprostá většina lidí to dělá jako vy tady,ale takový salát naší rodině tda nic neříká;chutově jemnohem lepší ten s cukrem a citronem.
Není tady
Já používám klasickou sladkokyselou zálivku (sůl, pepř, ocet, cukr) nebo zkuste také ocet balzamiko - ten se salátkem bohatě stačí a velmi dobře chutná, mňam
Není tady
Anebo dávám ráda ledový salát do bagety s uzeným lososem, to je taky paráda :-D
Není tady
Můj děda - gurmán - do toho taky dával slaninu, myslím, že je to recept z Moravy. Já mám ale radši klasiku - sůl, ocet, cukr, pepř.
Není tady
Jsem vděčná za poměr na zálivku, který jsem kdysi získala. Protože odhadnout to mi dělalo problém:
Hrnek vody
2 polévkové lžíce octu
3 polévkové lžíce cukru
1 lžička oleje
1/2 lžičky soli
Když dávám vyškvařenou slaninu, vynechávám olej.
Není tady