Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » Větší statečnost setrvání v manželství nebo odchod-teorie x praxe

#201 6. 7. 2011 20:04

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Re: Větší statečnost setrvání v manželství nebo odchod-teorie x praxe

pencila napsal(a):

Revliba napsal(a):

přemýšlím o tom,kdo je větší osobnost....statečnější,moudřejší...ten,kdo vydrží v neuspokojivém manželství či svazku z různých důvodů...anebo ten,kdo udělá radikální řez a odejde?
.

Kdo je statečnější - ten kdo vydrží bolest zubu, nebo ten kdo si zajde k zubaři? vissla
Jsem zastáncem jednání - buď se budu snažit aktivně o změnu (což zmého pohledu znamená práce sama na sobě a ne snaha změnit druhého), nebo odejdu..

Tato žena se o změnu aktivně snažila,pokus o spolupráci s workoholikem selhal...zapracovala na sobě docela intensivně...říká,že si dokáže jeho "negativní energii" nepustit k sobě.On jí nebije,občas je na ní hrubý...
Ona je vysokoškolačka po 40ce,nikdy pořádně ve svém oboru nepracovala,dětem je 11 a chlapci 14,má Aspergerův syndrom třetího stupně,nechce se mi popisovat všechny příznaky,v současné době třeba odmítá chodit do školy,začíná se toulat,musí mu být neustále v patách.....jeden čas uvažovala,že si pořídí ještě jedno dítě,aby po  jejich smrti byli na péči o chlapce 2 sourozenci...

Není tady

#202 6. 7. 2011 20:42

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Revliba napsal(a):

Tato žena se o změnu aktivně snažila,pokus o spolupráci s workoholikem selhal...zapracovala na sobě docela intensivně...říká,že si dokáže jeho "negativní energii" nepustit k sobě.On jí nebije,občas je na ní hrubý...
Ona je vysokoškolačka po 40ce,nikdy pořádně ve svém oboru nepracovala,dětem je 11 a chlapci 14,má Aspergerův syndrom třetího stupně,nechce se mi popisovat všechny příznaky,v současné době třeba odmítá chodit do školy,začíná se toulat,musí mu být neustále v patách.....jeden čas uvažovala,že si pořídí ještě jedno dítě,aby po  jejich smrti byli na péči o chlapce 2 sourozenci...

Bože můj, co je tohle za nepředloženost grater ?!? Dítě se přece pořizuje pro radost z dítěte samého a nepřivádí se na svět ryze účelově, aby již od útlého dětství bylo připravováno na roli pečovatele pro staršího, mentálně postiženého bratra, až rodiče umřou...

A ze své vlastní zkušenosti můžu říct jen jedno: neznám, skutečně neznám ani jednoho sourozence, který by na svá bedra převzal po smrti rodičů tak těžkou řeholi, jako je péče o mentálně postiženého sourozence!!! Sotva rodiče zemřeli, putoval ve všech případech postižený sourozenec okamžitě bez pardonu do ústavu stolt Není se čemu divit - dospělí sourozenci měli své životy, svoje rodiny a žádný z nich nebyl ochoten převzít 24ti hodinovou péči o handicapovaného bratra nebo sestru. I když za života rodičů nebo před jejich úmrtím třeba naslibovali rodičům, jak se o sourozence postarají, skutečně se postarali - ale jinak, než rodiče mysleli: sourozenec skončil v ústavu pro mentálně postižené.

Revlibo, jestli si Tvoje známá myslí, že se sourozenci postarají, až tady rodiče nebudou, je to od ní velmi naivní a hlavně nesmírně sobecké - chtít od sourozenců, aby nežili vlastní životy, nezaložili si nebo zrušili vlastní rodiny a celý svůj život podřídili péči o mentálně postiženého sourozence, navíc vzhledem ke svému postižení velmi problémovému, kterého těžko zvládají i vlastní rodiče ... hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#203 6. 7. 2011 20:52

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Kiara napsal(a):

Bože můj, co je tohle za nepředloženost grater ?!? Dítě se přece pořizuje pro radost z dítěte samého a nepřivádí se na svět ryze účelově, aby již od útlého dětství bylo připravováno na roli pečovatele pro staršího, mentálně postiženého bratra, až rodiče umřou...

Budes se divit moje miloucka, ale nektere zeny si dite porizuji jen proto, ze je uz maji jeji kamaradky, nebo ze uz je na deti cas, nebo jsou to jen znudene panicky, ktere nemaji do ceho poradne pichnout, nebo je to uz nebavi v praci, nebo, nebo, nebo, to by byl asyk hodne dlouhy seznam smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#204 6. 7. 2011 21:01

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Morphe, tohle je něco jiného ... hmm

Není tady

#205 6. 7. 2011 21:14

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Já nikoho nesoudím...jedná z pozice své vlastní vnitřní kompetence...jinak řečeno,dělá co umí

Není tady

#206 6. 7. 2011 21:21

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

morpheus napsal(a):

...Budes se divit moje miloucka, ale nektere zeny si dite porizuji jen proto, ze je uz maji jeji kamaradky, nebo ze uz je na deti cas, nebo jsou to jen znudene panicky, ktere nemaji do ceho poradne pichnout, nebo je to uz nebavi v praci, nebo, nebo, nebo, to by byl asyk hodne dlouhy seznam smile

stolt

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#207 6. 7. 2011 21:22

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Revliba napsal(a):

Já nikoho nesoudím...jedná z pozice své vlastní vnitřní kompetence...jinak řečeno,dělá co umí

Já neříkám, že nedělá, co umí ... já jenom tvrdím, že má - co se týče postiženého dítěte a jeho sourozence - naprosto nereálná očekávání a naivní představy či plány sad

Není tady

#208 6. 7. 2011 21:38

Blossom
Host

pencila napsal(a):

Revliba napsal(a):

přemýšlím o tom,kdo je větší osobnost....statečnější,moudřejší...ten,kdo vydrží v neuspokojivém manželství či svazku z různých důvodů...anebo ten,kdo udělá radikální řez a odejde?
.

Kdo je statečnější - ten kdo vydrží bolest zubu, nebo ten kdo si zajde k zubaři? vissla
Jsem zastáncem jednání - buď se budu snažit aktivně o změnu (což zmého pohledu znamená práce sama na sobě a ne snaha změnit druhého), nebo odejdu..

Pencilo godlike , myslím, že jsi přesně vyhmátla nesmyslnost otázky   Kdo je statečnější ? tummenupp 

Myslím, že tuto otázku - statečnost * zbabělost? Co je vlastně co? velmi trefně popisuje text jedné písničky od mého oblíbeného zpěváka Roberta Křesťana:

Rád bych si byl jist,
zda známe hranici
kdy jsme čistý list
a kdy jsme viníci ?

Když tobě chce se řvát
a mlčíš docela,
jsi trpělivá snad?
A nebo zbabělá?

Když bozi zeshora
překračují práh,
kde končí pokora?
A kdy začíná strach?

Usmívej se,
všímej si hostí,
jsme za prahem
bolestivosti.....

#209 6. 7. 2011 23:01

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

dusička napsal(a):

víte co mi někdy přijde? že ženský nikdy nejsou štastný. MOžná jen chviličku, ale pořád by chtěli něco nového, touží po něčem, chtějí to co nemaj. Vlastně si ani neuvědomují a někdy i uvědomují, že vlastně maj, co chtějí, tak co jim chybí ke štěstí?

Co jim chybi? No preci to co nemaj. big_smile Co to je? Cokoli co nemaj ale hlavne to stesti ktery nenalezli uvnitr a hledaji ho venku ,ocekavaji ho z venku.

K tematu:
Muj nazor je,ze tohle neni o zadne statecnosti ani o zadne moudrosti.

A nedokazu si ani vubec predstavit jak by v tomhle prikladu mohl hrat nejakou roli pojem -osobnost.

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#210 7. 7. 2011 6:10

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Revliba napsal(a):

A ze své vlastní zkušenosti můžu říct jen jedno: neznám, skutečně neznám ani jednoho sourozence, který by na svá bedra převzal po smrti rodičů tak těžkou řeholi, jako je péče o mentálně postiženého sourozence!!! Sotva rodiče zemřeli, putoval ve všech případech postižený sourozenec okamžitě bez pardonu do ústavu stolt Není se čemu divit - dospělí sourozenci měli své životy, svoje rodiny a žádný z nich nebyl ochoten převzít 24ti hodinovou péči o handicapovaného bratra nebo sestru. I když za života rodičů nebo před jejich úmrtím třeba naslibovali rodičům, jak se o sourozence postarají, skutečně se postarali - ale jinak, než rodiče mysleli: sourozenec skončil v ústavu pro mentálně postižené.

Revlibo, jestli si Tvoje známá myslí, že se sourozenci postarají, až tady rodiče nebudou, je to od ní velmi naivní a hlavně nesmírně sobecké - chtít od sourozenců, aby nežili vlastní životy, nezaložili si nebo zrušili vlastní rodiny a celý svůj život podřídili péči o mentálně postiženého sourozence, navíc vzhledem ke svému postižení velmi problémovému, kterého těžko zvládají i vlastní rodiče ... hmm

Tak to jsem zvedava jestli se muj pritel po smrti rodicu postara o sveho postizeneho bratra.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#211 7. 7. 2011 6:24

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

morpheus napsal(a):

Kiara napsal(a):

Budes se divit moje miloucka, ale nektere zeny si dite porizuji jen proto, ze je uz maji jeji kamaradky, nebo ze uz je na deti cas, nebo jsou to jen znudene panicky, ktere nemaji do ceho poradne pichnout, nebo je to uz nebavi v praci, nebo, nebo, nebo, to by byl asyk hodne dlouhy seznam smile

Nemyslím, že by si dítě pořizovali, že je to moda. Prostě to jsou mateřský pudy, nic víc, a ty jsou silný. Nevěřím tomu, že by si dítě pořídili, protože druhý lidi to tak chtěj.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#212 7. 7. 2011 6:26

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Revlibo - Tvá známá to má moc těžký. Odejít s dětma - se nedivím,že to nedokáže, protože alespon kde žije ted má zázemí a jistotu. Myslíš, jako že je statečná, že s ním je? Já myslím, že už je to zoufalství. Nedovedu si představit ještě nemocné děti grater Je to smutný příběh

Není tady

#213 7. 7. 2011 9:16

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Revlibo - Tvá známá to má moc těžký. Odejít s dětma - se nedivím,že to nedokáže, protože alespon kde žije ted má zázemí a jistotu. Myslíš, jako že je statečná, že s ním je? Já myslím, že už je to zoufalství. Nedovedu si představit ještě nemocné děti grater Je to smutný příběh

Myslím,že je statečná,že na sobě zapracovala tak,aby v tom mohla žít,protože jí zřejmě nic jiného nezbývá v takovéto situaci.Vytvořila si asi takové obranné mechanismy,které jí dovolují žít v nenaplněném smutném svazku.Nevím,jestli bych já byla schopna toto vše zvládnout..

Není tady

#214 7. 7. 2011 9:38

Blossom
Host

dusička napsal(a):

víte co mi někdy přijde? že ženský nikdy nejsou štastný. MOžná jen chviličku, ale pořád by chtěli něco nového, touží po něčem, chtějí to co nemaj. Vlastně si ani neuvědomují a někdy i uvědomují, že vlastně maj, co chtějí, tak co jim chybí ke štěstí?

Doporučovala bych - negeneralizovat, neházet do jednoho pytle.

Já jsem taky ženská, a byla jsem dlouhá léta a nyní opět jsem ve vztahu šťastná a spokojená. stolt
A nemám ani ten nejmenší pocit, že bych chtěla pořád něco nového a že toužím po něčem, co nemám. smile

#215 7. 7. 2011 9:44

Blossom
Host

Ještě k jádru vlákna:

Myslím si, že každá životní změna vyžaduje určitou odvahu: Vdát se vyžaduje odvahu, mít děti vyžaduje určitou odvahu, ale i odejít z nedůstojného a nenaplňujícího vztahu vyžaduje odvahu. stolt

Někdy může být zdánlivá statečnost zůstávat ve špatném vztahu jen nedostatek odvahy udělat krok do neznáma. A někdy to může být skutečná statečnost....

Je to případ od případu a posoudit to snad může jen sám aktér, účastník. Ten jediný zná všechny souvislosti a ten taky jediný (a jeho děti, samozřejmě) nesou následky svých rozhodnutí.
.
Těžko otázku statečnost/nestatečnost může správně posoudit kdokoli z vnějšku.

#216 7. 7. 2011 9:45

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Presne tak. Mne taky nic nechybi, jako ze bych to musela mit, pidit se po tom..., slintat, kdy uz to budu mit a tak... staci mi, co mam, a i kdybych zrovna o neco prisla, smirim se s tim...

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#217 7. 7. 2011 9:56

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Vidis dusi jak to konci ,kdyz do sve vety zapomenes napsat sluvko -nektere (zeny)
A pritom by preci kazdemu melo byt davno predem jasne i bez toho sluvka -ze nelze nic hazet do jednoho pytle.
No ale jasne to nejspis je jen nekterym. big_smile

Není tady

#218 7. 7. 2011 10:04

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Na druhe strane ale mne z Dusi komentare jaksi "koukalo", ze opravdu mysli na vsechny, ... ze "mozna" nevi o nejakych zenskych, ktery by stastny mohly byt, a to permanentne...

Není tady

#219 7. 7. 2011 10:10

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Revliba napsal(a):

Myslím,že je statečná,že na sobě zapracovala tak,aby v tom mohla žít,protože jí zřejmě nic jiného nezbývá v takovéto situaci.Vytvořila si asi takové obranné mechanismy,které jí dovolují žít v nenaplněném smutném svazku.Nevím,jestli bych já byla schopna toto vše zvládnout..

Revlibo, ciny ze zoufalstvi nejsou statecnosti. Ale chapu ze Ty to z nejakyho duvodu vidis jako statecnost. smile

Není tady

#220 7. 7. 2011 10:17

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Jelikoz vim ze jsem zena a vim ze se me to netyka co pise dusicka,uvedomuju si ze to neplati pro vsechny zeny a zaroven me u toho napada ze pise o svych pocitech a ze mohla ale  nemusela napsat slovo -nektere (zeny) smile

Není tady

#221 7. 7. 2011 10:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím,že je statečná... Vytvořila si asi takové obranné mechanismy
Pleteš dohromady dvě naprosto rozdílné věci - vytvořit si obranné mechanismy není statečnost, ale pouhej pud sebezáchovy.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#222 7. 7. 2011 10:23

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Revliba napsal(a):

Revlibo, ciny ze zoufalstvi nejsou statecnosti. Ale chapu ze Ty to z nejakyho duvodu vidis jako statecnost. smile

V jakém případě (myslím ted konkrétně tuto ženu) bys Arcanum zhodnotila její čin za statečný,pokud tento hodnotíš jako čin ze zoufalství?Toto mě velmi zajímá..

Není tady

#223 7. 7. 2011 10:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum napsal(a):

Jelikoz vim ze jsem zena a vim ze se me to netyka co pise dusicka,uvedomuju si ze to neplati pro vsechny zeny a zaroven me u toho napada ze pise o svych pocitech a ze mohla ale  nemusela napsat slovo -nektere (zeny) smile

jo, když si to uvědomí, tak pak je štastná. A samozřejmě že jsem nemyslela všechny, kdo si to na sebe vztáhl,jeho problém.

Není tady

#224 7. 7. 2011 11:15

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Revliba napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Revliba napsal(a):

V jakém případě (myslím ted konkrétně tuto ženu) bys Arcanum zhodnotila její čin za statečný,pokud tento hodnotíš jako čin ze zoufalství?Toto mě velmi zajímá..

Ani v jednom pripade (v nadpisu) bych jeji cin nehodnotila za statecny,protoze ten pojem me tam vubec nesedi ,at tak jako tak.  smile

Není tady

#225 7. 7. 2011 12:43

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Tak to jsem zvedava jestli se muj pritel po smrti rodicu postara o sveho postizeneho bratra.

erem, není mentální postižení jako mentální postižení.

Přítelův bratr - podle toho, co jsi psala - je hodný, bezkonfliktní, poslechne na slovo, nemá žádné výkyvy v chování. Nicméně i tak by potřeboval po smrti rodičů nad sebou každodenní dohled a dopomoc jiné osoby. A potřeboval by "být pod dozorem" i zejména proto, že by v domě zůstal bydlet nejspíš sám a - řekněme si to otevřeně - mohl by se proto stát snadnou kořistí pro špatné lidi, kteří se neštítí okrást bezmocného člověka nebo mu nedejbože ještě i ublížit hmm

Z toho vyplývá, že jednou se Tvůj přítel bude muset nějakým způsobem o bratra postarat, ať už osobně převzít přímou péči a bydlet s ním, nebo denně dojíždět, nebo to bude muset řešit jiným způsobem.

Není tady

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » Větší statečnost setrvání v manželství nebo odchod-teorie x praxe
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí