6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dusička napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
dusička napsal(a):
Ona je statečná, protoe myslí nejen na sebe a svoji "hrdost", ale předevím na své děti
copak je statečnost to, e chce dětem dopřát. A e nemyslí jenom na sebe, tak to je statečanost?Nevím, jestli ti rozumím, duičko. Já myslím, e je statečná, protoe je ochotna ze svých poadavků, které jsou jen pro ni, ustoupit a myslet i na ivot dětí. Pokud bych v návalu uraenosti demonstratvně odela z manelství a vystavila děti určitému strádání, tak to (podle mne) není statečnost. Statečnost je, kdy si to v klidu rozumově zhodnotím, a udělám to, co je pro děti nejlepí. Děti jsou s námi jen chvíli, pak se osamostatní - tak je dobré to tu chvíli vydret a svoje poadavky trochu odloit.
Jo tak to je statečnost.
ALe to přeci nedělá jen kvůli dětem, ale i kvůli sobě. Protoe kdy uvidí děti tastné , bude tastná i ona.
No jasně e ano, to jsem si neuvědomila
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
I já tobě Pan . Reaguji na tebe asi proto, e mi připadá nejzajímavějí.
Ty foléééééé...tak to by mně ani ve snu nenapadlo
Teď váně: ty si skutečně myslí, e ROZUMOVÉ rozhodnutí můe eně a jejím dětem přinést těstí?
e tam nehrozí to, e jim do ivta dá dárky jako: za vechno se platí...manelství je keft....vechno se dá vydret, kdy se to vyplatí... nedá se prostě nic jiného dělat, protoe nemám kam jít...chlap má vydělávat prachy a enská dret hubu...na mně nezáleí...lásku si nezaslouím.... láska není k ničemu...atc.atc.?
No, Pan, ty pouívá nevhodná úsloví, a proto vlastně manipuluje spoludiskutéra do pozice, v které by ti dal zapravdu.
Jak to myslím, to jsem napsala v rozhovoru s Duičkou.
Tak to rozebereme per partes:
1) za vechno se platí - ano, za vechno se platí (zákon karmy)
a přesto manelství, ani jiný vztah není keft
2) vechno se dá vydret - to jistě nikdo netvrdí, e se vechno dá vydret, ale neodcházíme hned, jak nám něco přeletí přes nos, jak se v dnení době často stává
Jetě jsem zapomněla ten dovětek "kdy se to vyplatí" - tohle v podstatě hodnotí kadý nebo ty dělá zásadně to, co ti naopak neprospívá, nějak tě to pokozuje?
3) nemohu nic jiného dělat, protoe nemám kam jít- to je samozřejmě případ od případu - někdy nic jiného nezbývá ne odejít (ovem nikoli z uraené jeitnosti)
A ta ostatní prohláení, co tam píe, to jsou takové polopravdy.
Proč by měl někdo, kdo si ve v klidu rozmyslí, říkat: na mně nezáleí, lásku si nezaslouím, láska není k ničemu, enská má dret hubu? Já jsem tedy ádný takový nesmysl neříkala a ani to nijak nesouvisí s tím postojem, o kterém jsem mluvila.
Upravil(a) Vějířovka (4. 7. 2011 17:37)
Není tady
Ivana napsal(a):
... Jinak co to je neuspokojivé manelství? Kdy jeden z manelů těce onemocní, je to u natolik neuspokojivé, e je omluvitelné z takového vztahu odejít?
Pfuj!
Není tady
Pandorraa napsal(a):
...Hele, sleduj mně:
Revliba dala nějakou otázku.
Ty místo toho, abys reagovala na Revlibu, naskočíě si na můj názor a podle toho svého ho cupuje.
Tvoje ego se snaí lapit to moje.
Přesně takhle tu začíná větina "hádek", proti kterým ty sama brojí a odsuzuje je.
No nejsi ty legrační?
Posílám pusu
Ne. Legracni je to, jak ty to prezentujes (ale uz delsi dobu chapu, ze jses v tom nevinne, pac opravdu ..., ale opravdu, jsi tu vsecku moudrost sveta nepobrala, ac byly casy, kdy se mi zdalo, ze mozna aj jo... )...
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
I já tobě Pan . Reaguji na tebe asi proto, e mi připadá nejzajímavějí.
Ty foléééééé...tak to by mně ani ve snu nenapadlo
Teď váně: ty si skutečně myslí, e ROZUMOVÉ rozhodnutí můe eně a jejím dětem přinést těstí?
e tam nehrozí to, e jim do ivta dá dárky jako: za vechno se platí...manelství je keft....vechno se dá vydret, kdy se to vyplatí... nedá se prostě nic jiného dělat, protoe nemám kam jít...chlap má vydělávat prachy a enská dret hubu...na mně nezáleí...lásku si nezaslouím.... láska není k ničemu...atc.atc.?No, Pan, ty pouívá nevhodná úsloví, a proto vlastně manipuluje spoludiskutéra do pozice, v které by ti dal zapravdu.
Jak to myslím, to jsem napsala v rozhovoru s Duičkou.
Tak to rozebereme per partes:
1) za vechno se platí - ano, za vechno se platí (zákon karmy)
a přesto manelství, ani jiný vztah není keft
2) vechno se dá vydret - to jistě nikdo netvrdí, e se vechno dá vydret, ale neodcházíme hned, jak nám něco přeletí přes nos, jak se v dnení době často stává
Jetě jsem zapomněla ten dovětek "kdy se to vyplatí" - tohle v podstatě hodnotí kadý nebo ty dělá zásadně to, co ti naopak neprospívá, nějak tě to pokozuje?
3) nemohu nic jiného dělat, protoe nemám kam jít- to je samozřejmě případ od případu - někdy nic jiného nezbývá ne odejít (ovem nikoli z uraené jeitnosti)
A ta ostatní prohláení, co tam píe, to jsou takové polopravdy.
Proč by měl někdo, kdo si ve v klidu rozmyslí, říkat: na mně nezáleí, lásku si nezaslouím, láska není k ničemu, enská má dret hubu? Já jsem tedy ádný takový nesmysl neříkala a ani to nijak nesouvisí s tím postojem, o kterém jsem mluvila.
Vějířovko,
to o čem píu, to není nic, co by se dalo rozebrat tak, jak ty to tu dělá. Taky to není nic, co by si lověk na vědomé úrovni UVĚDOMOVAL. Jsou to PODVĚDOMÉ programy, které řídí ivoty mnoha lidí,kteří u svých rodičů neviděli ádné projevy lásky, nebo alespoň respektu či úcty.
Není to nic, co můe okecat nebo takhle jak to tu zkuí vysvětlit.
Není to prostě nic, co bys mohla uchopit ROZUMEM, jak se o to pokouí. BI.
Konec konců okecat a vysvětlit se dá leccos. Kadý rozumný člověk například ví, e pavouk je zvířátko,které není schopné člověku váně ublíit. Přesto jsou mezi námi mnozí, kteří při jeho spatření vřískají a třesou se odporem a strachy. Proč asi, co myslí?
Tohle není moje manipulace, tohle je prostě fakt, na který rozumová odpověď neexistuje, odpověď toti leí hluboko v lidském podvědomí, které pracuje i u malých, zdánlivě astných dítek, protoe maminka od tatínka neodela a ony se tak mají "dobře."
Kdybych se s následky těhle rozumových keftů nesetkávala u dospělých lidí - mohla bych ti tu líčit hrůzostrané příběhy o tom, jak mamka byla "statečná" a nebo taka byl "statečný" a jejich děti se z té jejich statečnosti a toho, e rodiče pro ně dělali to "nejlepí", nohou teď v dospělosti bolestí psychickou a mnohdy i fyzickou pominout- moná bys mne přesvědčila.
Vějířovko, ty se na to prostě dívá stále očima své výchovy a pčesvědčení. Zkus jen trochu změnit úhel pohledu a nebo prostě jen připustit, e jsou lidé, kteří se na to dívají jinak.
Je přece na kadém, jak ije. Jestli ije a nebo keftuje. A ve vztazích keftuje spousta lidí. Někteří si to dokonce dovedou i přiznat.
Také ne kadá matka přesně ví, co je pro její děti dobré. Ona jen můe vědět, co je dobré pro ni samotnou. Nic víc, nic míň.
Není tady
dusička napsal(a):
...A dopilovat pomalinku polehounku, aby chlap si myslel, e to tu enskou mylenku vymyslel on sám
Jo, ve zkratce by se to tak mohlo nazvat..., ale tady je to opravdu zatim jeste jenom o tom, ze zde vznikla nejaka sitauce, ktera one mamce malych deti NEJAK nevyhovuje.... a tak by meli mnoho a mnoho veceru u spolecneho stolu mluvit o tom, jak "to dopilovat".
Nejdriv oni dva spolu, samozrejme, a pokud nedojde ke shode, ... pak je na zene, aby to udelala zpusobem, ktery jsi uvedla, Dusinko - Sudicko...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
...Hele, sleduj mně:
Revliba dala nějakou otázku.
Ty místo toho, abys reagovala na Revlibu, naskočíě si na můj názor a podle toho svého ho cupuje.
Tvoje ego se snaí lapit to moje.
Přesně takhle tu začíná větina "hádek", proti kterým ty sama brojí a odsuzuje je.
No nejsi ty legrační?
Posílám pusuNe. Legracni je to, jak ty to prezentujes (ale uz delsi dobu chapu, ze jses v tom nevinne, pac opravdu ..., ale opravdu, jsi tu vsecku moudrost sveta nepobrala, ac byly casy, kdy se mi zdalo, ze mozna aj jo... )...
A co jako Viktorko?
Zapomněla jsi mi odpovědět na můj dotaz koho, čeho a proč se bojí.
A nebo se bojí mi odpovědět?
e ty neví jak
Pak seď tie v lavici a sna se neupoutat moji pozornost, ví přece jak to u nás ředitelek Zeměkoule chodí a nebo ne?
Není tady
dusička napsal(a):
...ALe to přeci nedělá jen kvůli dětem, ale i kvůli sobě. Protoe kdy uvidí děti tastné , bude tastná i ona.
Jo, Dusi, pochopila jsem, proc... ale to je jedno. Jsi zatim cistoucka, ajko alabastr... Zustan tak, a budu te mit v "oblibenych"...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
... Kadý rozumný člověk například ví, e pavouk je zvířátko,které není schopné člověku váně ublíit. Přesto jsou mezi námi mnozí, kteří při jeho spatření vřískají a třesou se odporem a strachy. Proč asi, co myslí?....
Krome tech, kteri vi o smrticim jedu napr. tarantule...
Není tady
Pandora napsal(a):
Kdybych se s následky těhle rozumových keftů nesetkávala u dospělých lidí - mohla bych ti tu líčit hrůzostrané příběhy o tom, jak mamka byla "statečná" a nebo taka byl "statečný" a jejich děti se z té jejich statečnosti a toho, e rodiče pro ně dělali to "nejlepí", nohou teď v dospělosti bolestí psychickou a mnohdy i fyzickou pominout- moná bys mne přesvědčila.
Vějířovko, ty se na to prostě dívá stále očima své výchovy a pčesvědčení. Zkus jen trochu změnit úhel pohledu a nebo prostě jen připustit, e jsou lidé, kteří se na to dívají jinak.Je přece na kadém, jak ije. Jestli ije a nebo keftuje. A ve vztazích keftuje spousta lidí. Někteří si to dokonce dovedou i přiznat.
Také ne kadá matka přesně ví, co je pro její děti dobré. Ona jen můe vědět, co je dobré pro ni samotnou. Nic víc, nic míň.
Samozřejmě, e se na to dívám ze své pozice, to je přirozené, ale i vím, e se na to mohou dívat jiní z jiného úhlu, jinak (vdy i ty se na to dívá jinak ne já).
Pokud matka neví, co je pro její děti dobré, tak lze začít od naprosto jednoduchých otázek, které si postupně (podle míry své vyzrálosti) zodpovídá. Jetě je velice důleitá mylenka, kterou tady uvedla Duička, a sice, e pro opravdovou matku je to, co je dobré pro její děti, dobré i pro ni - necítí to jako obě. My tady mluvíme ne o nějakých záhadných patologických případech, ale o případu workoholika a jeho moudré manelky, která pečuje o své děti, z nich jedno je nemocné a která nala svou cestu v kompromisu.
A ty hned začne vzdychat nad zlatou klecí nad kefty v manelství.
Tvrdí, e jí mu podmínky diktuje - ale jsou to kupodivu podmínky pro ni výhodné, take je ráda přijme.
Co jí tedy radí, aby ty výhodné podmínky hrdě nepřijala a vyletěla ze zlaté klece, kde ji nikdo nedrí?
Upravil(a) Vějířovka (4. 7. 2011 18:41)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
...A co jako Viktorko?
e ty neví jak
Pak seď tie v lavici a sna se neupoutat moji pozornost, ví přece jak to u nás ředitelek Zeměkoule chodí a nebo ne?
Nebojim se nikoho. A pokud se tyka te kralovske hry, coz jsou SACHY (v obou smyslech), bojim se zacatecniku, pac byvaj nejtezsimi souperi, zezacatku... - ale ja s tebou nejsem v zacatku (hrajem spolu uz minimalne 4 roky...) a dovolim si tvrdit, ze... takze klidek a pohodicka, verim, ze nase "hastereni" je Babinetu prospesne...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
... Kadý rozumný člověk například ví, e pavouk je zvířátko,které není schopné člověku váně ublíit. Přesto jsou mezi námi mnozí, kteří při jeho spatření vřískají a třesou se odporem a strachy. Proč asi, co myslí?....
Krome tech, kteri vi o smrticim jedu napr. tarantule...
Ty má Voktorko v bytě tarantule?
Nu...čemu se to vlastně divím.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
holcina napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Au au...zlatá klec....
Tohle opravdu není statečnost, ale obchod, kde jeden diktuje pravidla a druhý je prostě přijal, protoe konec konců jsou pro něj výhodná. Je ale třeba si sama před sebeou ten obchod jetě nějak obhájit.....a to u vůbec není o statečnosti, tam úřaduje ego....je takový obchod patně? nemluvím o lásce něco za něco, to ani nejde. Mluvím o manelství, to přece je moné, pokud to oběma stranám vyhovuje
Já jem ale přece nikde neřekla, e takový obchod je patně, naopak, řekla jsem, e je to dobrý obchod.
Nicméně skutečně dobrý je ale jen tehdy, kdy si ho dotyčná sáma před sebou obhájí, sama se s ním vyrovná, necítí křivdu a by jen v mylenkých neobviňuje svého obchodního partnera.
Zlatá klec je větinou hodně "teké vězení". Je to větinou něco za něco - a u musí poslouchat, vyúčtovávat koruny a nebo se zodpovídat z čehokoliv.
A hlavně - tohle není VZTAH, toto je prostě OBCHOD. A tak je to třeba brát, jinak se to přeít nedá. Nu a kdo nechce obchodovat, ten halt z té klece musí ven. Ale nejdřív si to podle mne musí srovnat ne s tím druhým, ale sám se sebou, se svým egem, se svou sebeláskou, jinak to asi nejde.
Já jsem přece neřekla, e jsi to řekla:-))) jen jsem se ptala, zajímalo mě co k tomu řekne .-)
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Pandora napsal(a):
Vějířovko, ty se na to prostě dívá stále očima své výchovy a pčesvědčení. Zkus jen trochu změnit úhel pohledu a nebo prostě jen připustit, e jsou lidé, kteří se na to dívají jinak.Je přece na kadém, jak ije. Jestli ije a nebo keftuje. A ve vztazích keftuje spousta lidí. Někteří si to dokonce dovedou i přiznat.
Samozřejmě, e se na to dívám ze své pozice, to je přirozené, ale i vím, e se na to mohou dívat jiní z jiného úhlu, jinak (vdy i ty se na to dívá jinak ne já).
Pokud matka neví, co je pro její děti dobré, tak lze začít od naprosto jednoduchých otázek, které si postupně (podle míry své vyzrálosti) zodpovídá. Jetě je velice důleitá mylenka, kterou tady uvedla Duička, a sice, e pro opravdovou matku je to, co je dobré pro její děti, dobré i pro ni - necítí to jako obě. My tady mluvíme ne o nějakých záhadných patologických případech, ale o případu workoholika a jeho moudré manelky, která pečuje o své děti, z nich jedno je nemocné a která nala svou cestu v kompromisu.
Tvrdí, e jí mu podmínky diktuje - ale jsou to kupodivu podmínky pro ni výhodné, take je ráda přijme.
Co jí tedy radí, aby ty výhodné podmínky hrdě nepřijala a vyletěla ze zlaté klece, kde ji nikdo nedrí?
Vějířovko, ty mně nečte. Ty čte to, co si myslí, e moje písmenka obshují.... Take to halt bude muset dál probrat se svou myslí, ne se mnou
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
...A co jako Viktorko?
e ty neví jak
Pak seď tie v lavici a sna se neupoutat moji pozornost, ví přece jak to u nás ředitelek Zeměkoule chodí a nebo ne?Nebojim se nikoho. A pokud se tyka te kralovske hry, coz jsou SACHY (v obou smyslech), bojim se zacatecniku, pac byvaj nejtezsimi souperi, zezacatku... - ale ja s tebou nejsem v zacatku (hrajem spolu uz minimalne 4 roky...) a dovolim si tvrdit, ze... takze klidek a pohodicka, verim, ze nase "hastereni" je Babinetu prospesne...
No i tak se z toho lze vykroutit. Kdy neví, tak neví, beru to
Není tady
holcina napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
holcina napsal(a):
je takový obchod patně? nemluvím o lásce něco za něco, to ani nejde. Mluvím o manelství, to přece je moné, pokud to oběma stranám vyhovujeJá jem ale přece nikde neřekla, e takový obchod je patně, naopak, řekla jsem, e je to dobrý obchod.
Nicméně skutečně dobrý je ale jen tehdy, kdy si ho dotyčná sáma před sebou obhájí, sama se s ním vyrovná, necítí křivdu a by jen v mylenkých neobviňuje svého obchodního partnera.
Zlatá klec je větinou hodně "teké vězení". Je to větinou něco za něco - a u musí poslouchat, vyúčtovávat koruny a nebo se zodpovídat z čehokoliv.
A hlavně - tohle není VZTAH, toto je prostě OBCHOD. A tak je to třeba brát, jinak se to přeít nedá. Nu a kdo nechce obchodovat, ten halt z té klece musí ven. Ale nejdřív si to podle mne musí srovnat ne s tím druhým, ale sám se sebou, se svým egem, se svou sebeláskou, jinak to asi nejde.Já jsem přece neřekla, e jsi to řekla:-))) jen jsem se ptala, zajímalo mě co k tomu řekne .-)
Ale já u jsem dokonce NĚKOLIKRÁT řekla
Není tady
Pandorraa napsal(a):
holcina napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Já jem ale přece nikde neřekla, e takový obchod je patně, naopak, řekla jsem, e je to dobrý obchod.
A hlavně - tohle není VZTAH, toto je prostě OBCHOD. A tak je to třeba brát, jinak se to přeít nedá. Nu a kdo nechce obchodovat, ten halt z té klece musí ven. Ale nejdřív si to podle mne musí srovnat ne s tím druhým, ale sám se sebou, se svým egem, se svou sebeláskou, jinak to asi nejde.Já jsem přece neřekla, e jsi to řekla:-))) jen jsem se ptala, zajímalo mě co k tomu řekne .-)
Ale já u jsem dokonce NĚKOLIKRÁT řekla
Tohle jsem myslela, a já se jen ptala
Není tady
Nějak tam nevidím statečnost, spí zodpovědnost a lásku k dětem. Máma , která zůstává i kdy by "moná" někde na ni čekal princ na bílém koni s jachtou a přece je u svých dvou dětí a manela, pro kterého zřejmě bude spí dobrým pracovním partnerem. Moná tuí, e by hledání nějaké jiné alternativy narazilo na těké nalezení partnera ,který by její dvě děti akceptoval a zajistil alespoň jako biologický otec. Moná jí to skutečně vyhovuje a nepovauje se za obě.
Nějak mi sem zapadá Exupery: Jsi zodpovědný za to , co jsi k sobě připoutal ( a ty děti jsou docela velkým připoutaným objektem)
Tj. nikoliv statečný, ale zodpovědný.A to z obou pozic. I z pozice toho mue workoholika, který by dozajista svých 5 minut denně zbývajících po práci a peníze vydělané dokázal "projet" jinak , ne zabezpečením rodiny , funkční "jinak" ale přece jen jeho....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Pandora napsal(a):
Co jí tedy radí, aby ty výhodné podmínky hrdě nepřijala a vyletěla ze zlaté klece, kde ji nikdo nedrí?Vějířovko, ty mně nečte. Ty čte to, co si myslí, e moje písmenka obshují.... Take to halt bude muset dál probrat se svou myslí, ne se mnou
Mám dojem, e ani ty mě nečte, Pan, u se musíme smířit s tím, e se míjíme.
Není tady
Přemýlímo tomto vláknu a zdá se mi, e pojem statečnost setrvání manelství není správně zvolený termín. Toto je vdy individuální a někdy je těké říct, kde je dělící čára mezi statečností a zbabělostí.
Ale zkusím se nad tím zamyslet z nastíněného hlediska: Podle mě je určitá statečnost třeba v dlouhotrvajícím, krásném manelství kdy jeden se náhle zamiluje jinde, tak druhý je tak statečný, e je schopen tu hrůzu třebas rok vydret, ne se ten druhý vzpamatuje a odmiluje , pak mu dovede statečně odppustit a udělat tlustou čáru a ijou spolu spokojeně dál. V takovém případě by myslím lo mluvit o statečnosti...
Ale pokud jeden z partnerů toho druhého imrvére podvádí, chvíli s tím a chvíli zas s někým dalím, tak pak se mi zdá, e pro prvního setrvávat v takovém manelství není statečnost, ale spí ne-statečnost = neschopnost včas odejít, nestatečnost v tom "nechat si doivotně dělat ze sebe blbce".
Aspoň já bych se v takovém vztahu za blbce cítila.
Dále je jednoznačná statečnost neopustit těce nemocného partnera.
Ovem třeba zůstávat s partnerem - tyranem, je podle mě nedostatek síly odejít a nebo rovnou masochismus.
Nedávno mi vyprávěla kamarádka, jak její mamka měla za manela nejprve tyrana, mimo jiné - topil ji ve vaně, doma bylo peklo. Z této hrůzy ji vysvobodila a manelova smrt - a nala si pak dalího děsného chlapa, který se na její dceru dobýval do lonice a do koupelny, a ta dívka ve svých 18 musela prchnout z domova, jinak to nebylo k ití.
Tady to vidím nejen jako ne-statečnost, setrvávat v takovém patologickém vztahu, ale rovnou jako zbabělost, neschopnost vystřelit takového chlapa někam do pryč, nechat týrat a obtěovat vlastní dceru a nechat ji pak kvůli takovému poukovi odejít z domova....
Moná by se dalo říct - někdy je statečnost v manelství zůstat, a nekdy je zas statečnost umět z manelství včas odejít.
Myslím ale, e pojem statečnost v setrvávání v manelství není tak úplně na místě. e by se měl spí člověk ptát - a stojí mi tohle jetě za to?
Pokud si odpoví ano, stojí,. má smysl setrvat.
Pokud si odpoví - tohle je u o ničem, u jsme si jen lhostejní a nebo se dokonce jen u nenávidíme. A pak je třeba najít v sobě tu sílu odejít.
Hmmm... Tady se píe o takové modelové situaci - "Zlý" manel versus obětavá pečovatelka. A taky, e dobrá matka ví, co je dobré pro její děti. Já to věděla a přesto jednala pouze ve svém zájmu - je to sobecké ? Ex byl super chlap, milující otec, který se synovi věnoval nadmíru, nesmírně velkorysý a tědrý a na svůj úkor, syn ho miloval bezmezně a on jej taky. Přesto, i kdy nám spolu bylo dobře, dělal věci, které mě ničily. Věděla jsem, e rozchodem oba pokodím, přesto jsem v manelství nemohla setrvat - kvůli sobě...
Není tady
Hadaci chliv ? Tys napsala to v tomto cisle prispevku, Ty me nectes, vidis jaka jsi ( jeste neni po 22:00 ) atd... Drsne. To mi neco silne pripomina Az se dohadate, tak mi dejte vedet, at taky necim prispeju, nebo vite co ? Hadejte se co nejdele, bude to pro me mnohem zajimavejsi
Není tady
morpheus napsal(a):
Hadaci chliv ? Tys napsala to v tomto cisle prispevku, Ty me nectes, vidis jaka jsi ( jeste neni po 22:00 ) atd... Drsne. To mi neco silne pripomina Az se dohadate, tak mi dejte vedet, at taky necim prispeju, nebo vite co ? Hadejte se co nejdele, bude to pro me mnohem zajimavejsi
Morpehe, ty jsi poil?
Není tady
Pandora : Nepozil, spis zahulil, ale hlavne ctu OKI, ani se neprihlasuju k tematu, tema je to pro me dooost silne na jedno brdo, jako ostatnich asyk 1000 predeslych ...
Není tady
Statečnost je obojí, záleí na konkrétní situaci.
Není tady