6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pandorraa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Co myslí tím nefunguje? Co chybí? Manel neodejde?
Manel je workholik,s dětmi nepomáhá,neexistují společné dovolené,ena nemá přehled o jejich společných financích,peníze,které jí dává do koruny vyúčtovává...ena nepracuje..stará se o děti na plný úvazek,tudí nemá vlastní zajitění...tak se s tím naučila ít
Au au...zlatá klec....
Tohle opravdu není statečnost, ale obchod, kde jeden diktuje pravidla a druhý je prostě přijal, protoe konec konců jsou pro něj výhodná. Je ale třeba si sama před sebeou ten obchod jetě nějak obhájit.....a to u vůbec není o statečnosti, tam úřaduje ego....
V první řadě bych řekla, e se o zlatou klec rozhodně nejedná, kdy jí kadou korunu vyúčtovává.
Rovně bych neřekla, e první diktuje pravidla - první nabídl nějaká pravidla a ten druhý má monost ta pravidla nepřijmout - ale on je přijímá, protoe jsou pro něj výhodná - co je na tom patného a nesvobodného, neférového?
A poslední námitka je k tomu "úřaduje ego" - myslím, e kdy matka chce zajistit ivobytí pro své děti, tak se o úřadování ega nedá vůbec mluvit. Ego by úřadovalo, kdyby dělala ramena a odela by nezodpovědně s dětmi do podstatně horích podmínek.
Upravil(a) Vějířovka (4. 7. 2011 16:41)
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Manel je workholik,s dětmi nepomáhá,neexistují společné dovolené,ena nemá přehled o jejich společných financích,peníze,které jí dává do koruny vyúčtovává...ena nepracuje..stará se o děti na plný úvazek,tudí nemá vlastní zajitění...tak se s tím naučila ítAu au...zlatá klec....
Tohle opravdu není statečnost, ale obchod, kde jeden diktuje pravidla a druhý je prostě přijal, protoe konec konců jsou pro něj výhodná. Je ale třeba si sama před sebeou ten obchod jetě nějak obhájit.....a to u vůbec není o statečnosti, tam úřaduje ego....V první řadě bych řekla, e se o zlatou klec rozhodně nejedná, kdy jí kadou korunu vyúčtovává.
Rovně bych neřekla, e první diktuje pravidla - první nabídl nějaká pravidla a ten druhý má monost ta pravidla nepřijmout - ale on je přijímá, protoe jsou pro něj výhodná - co je na tom patného a nesvobodného, neférového?
A poslední námitka je k tomu "úřaduje ego" - myslím, e kdy matka chce zajistit ivobytí pro své děti, tak se o úřadování ega nedá vůbec mluvit. Ego by úřadovalo, kdyby dělala ramena a odela by nezodpovědně s dětmi do podstatně horích podmínek.
Vějířovko, mně osobně je jedno, co ty si o tom myslí.
Proč ale ty tak ulpívá na MÉM mínění, e je potřebuje rozebírat?
Není tady
holcina napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Manel je workholik,s dětmi nepomáhá,neexistují společné dovolené,ena nemá přehled o jejich společných financích,peníze,které jí dává do koruny vyúčtovává...ena nepracuje..stará se o děti na plný úvazek,tudí nemá vlastní zajitění...tak se s tím naučila ítAu au...zlatá klec....
Tohle opravdu není statečnost, ale obchod, kde jeden diktuje pravidla a druhý je prostě přijal, protoe konec konců jsou pro něj výhodná. Je ale třeba si sama před sebeou ten obchod jetě nějak obhájit.....a to u vůbec není o statečnosti, tam úřaduje ego....je takový obchod patně? nemluvím o lásce něco za něco, to ani nejde. Mluvím o manelství, to přece je moné, pokud to oběma stranám vyhovuje
Revliba ale psala, e paní není astná, co je ukazatelem toho, e to někde drhne. Je to o té upřímnosti předevím k sobě sama.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
mariposa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Toto je dle mého názoru zjednoduené..jedna má známá ije v takovémto nedobrém vztahu,je to ena velmi laskavá,přemýlivá...má 2 děti,jedno autistické...manel nefunguje,ale finančně zajistí...ona na sobě obrovsky zapracovala,aby v tom mohla ít..nemyslím si,e je tastnějí,ale nala si svou cestu,aby vydrela...i kdyby neměla strach,odela a nějak se protloukala,nemyslím si,e by byla tastnějí....já toto povauji za statečnostJá tomu neříkám statečnost, ale přeívání. Jakási neschopnost věc změnit. Já osobně bych takhle ít nechtěla.
To by mě zajímalo, jak bys to, Mariposo, řeila (myslím ekonomicky).
Od manela workoholika má peníze a jinak ti nic patného nedělá. Svou realizaci má monost řeit jinak, nic ti v tom nebrání. Bude-li ale muset navíc vydělávat peníze na ivobytí, tak ti ta statečnost nebude k ničemu.
Nejsem v kůi té paní, ta paní se do té situace taky nějak dostala. Ani tu paní neznám, odpovídala jsem na to zda jde o statečnost či nikoliv a statečnost v tom nevidím.
Není tady
holcina napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Tohle opravdu není statečnost, ale obchod, kde jeden diktuje pravidla a druhý je prostě přijal, protoe konec konců jsou pro něj výhodná. Je ale třeba si sama před sebeou ten obchod jetě nějak obhájit.....a to u vůbec není o statečnosti, tam úřaduje ego....je takový obchod patně? nemluvím o lásce něco za něco, to ani nejde. Mluvím o manelství, to přece je moné, pokud to oběma stranám vyhovuje
Já jem ale přece nikde neřekla, e takový obchod je patně, naopak, řekla jsem, e je to dobrý obchod.
Nicméně skutečně dobrý je ale jen tehdy, kdy si ho dotyčná sáma před sebou obhájí, sama se s ním vyrovná, necítí křivdu a by jen v mylenkých neobviňuje svého obchodního partnera.
Zlatá klec je větinou hodně "teké vězení". Je to větinou něco za něco - a u musí poslouchat, vyúčtovávat koruny a nebo se zodpovídat z čehokoliv.
A hlavně - tohle není VZTAH, toto je prostě OBCHOD. A tak je to třeba brát, jinak se to přeít nedá. Nu a kdo nechce obchodovat, ten halt z té klece musí ven. Ale nejdřív si to podle mne musí srovnat ne s tím druhým, ale sám se sebou, se svým egem, se svou sebeláskou, jinak to asi nejde.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Au au...zlatá klec....
Tohle opravdu není statečnost, ale obchod, kde jeden diktuje pravidla a druhý je prostě přijal, protoe konec konců jsou pro něj výhodná. Je ale třeba si sama před sebeou ten obchod jetě nějak obhájit.....a to u vůbec není o statečnosti, tam úřaduje ego....V první řadě bych řekla, e se o zlatou klec rozhodně nejedná, kdy jí kadou korunu vyúčtovává.
A poslední námitka je k tomu "úřaduje ego" - myslím, e kdy matka chce zajistit ivobytí pro své děti, tak se o úřadování ega nedá vůbec mluvit. Ego by úřadovalo, kdyby dělala ramena a odela by nezodpovědně s dětmi do podstatně horích podmínek.Vějířovko, mně osobně je jedno, co ty si o tom myslí.
Proč ale ty tak ulpívá na MÉM mínění, e je potřebuje rozebírat?
Broboha, a to se nesmí, rozebírat tvoje mínění? To se přece v diskusi dělá, ne?
Kdy mě něco na mínění druhého nesedí, tak si dovolím k tomu říci svoje mínění, ale pokud je ti jedno, co si o tom já myslím, tak nereaguj.
Není tady
mariposa napsal(a):
Je to o té upřímnosti předevím k sobě sama.
Přesně tak
Není tady
mariposa napsal(a):
...Kdy Ti doma v kvetináči uschne velký strom, který Ti bude zabírat půlku pokoje a bude SUCHÝ, nechá si ho v tom pokoji nebo ho vyhodí, aby Ti ubíral Tvé místo? (Něco jiného je, pokud ten strom jeví alespoň minimální vlastnosti pro přeití).
No, to jsem prave dnes resila. "Nechala jsem uschnout" 4 kytky. Pak, az "jsem se probudila z nelasky k sobe", (na kytkach je jeji miru u mne vzdycky poznat), chtela jsem je vehementne zachranovat, dala jsem je na prijemny letni destik... Dve se zvravoraly bez problemu, dve zatim vypadaj divne... Jednu jsem rano vyhodila, pac evidentne "umrela". Jestli ta druha se probere uplne, to nevim... Ale stoji za to cekat.
Myslim, ze je to stejne, jako ten "nevyhovujici manzelsky svazek". Co by s myma kytkama udelal hrdina, a co zbabelec? Hm? Tak to asi nejde kategorizovat...
Mohu vsak respektovat, ze nekdo, kdyz by me kytky videl predtim, nez byly (pozde) osetreny, vyhodil by je vsecky. Pac ani jedna nebyla "na prvni pohled" vyhovujici...
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Kdy mě něco na mínění druhého nesedí, tak si dovolím k tomu říci svoje mínění, ale pokud je ti jedno, co si o tom já myslím, tak nereaguj.
Vějířovko, ty jsi legrační
(říkám, svoje mínění o tvé odpovědi a to se v diskusi dělá, ne? )
Není tady
e není paní astná,
a co to je vůbec těstí?
Podle mého paní je ráda, e ten obchod má, jak se můe realizovat sama s dvouma nemocnýma dětma?
Ano, vlastně můe, ít si svůj ivot, dát pravidla do obchodního vztahu.
Třeba to tak není, třeba mu chodí do práce, aby je uivil. Kvůli tomu nejezdí na dovolenou. Chybí jen komunikace.
A e musí vyúčtovávat? Takovýho mue si myslím u brala, který rád vidí účty, tohle nemůe být ze dne na den.
Upravil(a) dusička (4. 7. 2011 16:54)
Není tady
mariposa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
mariposa napsal(a):
Já tomu neříkám statečnost, ale přeívání. Jakási neschopnost věc změnit. Já osobně bych takhle ít nechtěla.To by mě zajímalo, jak bys to, Mariposo, řeila (myslím ekonomicky).
Od manela workoholika má peníze a jinak ti nic patného nedělá. Svou realizaci má monost řeit jinak, nic ti v tom nebrání. Bude-li ale muset navíc vydělávat peníze na ivobytí, tak ti ta statečnost nebude k ničemu.Nejsem v kůi té paní, ta paní se do té situace taky nějak dostala. Ani tu paní neznám, odpovídala jsem na to zda jde o statečnost či nikoliv a statečnost v tom nevidím.
Ona je statečná, protoe myslí nejen na sebe a svoji "hrdost", ale předevím na své děti.
Jinak myslí člověk, který děti nemá - ten můe klidně statečně odejít. Kdeto matka se zase statečně stará o ivot svých dětí.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Kdy mě něco na mínění druhého nesedí, tak si dovolím k tomu říci svoje mínění, ale pokud je ti jedno, co si o tom já myslím, tak nereaguj.Vějířovko, ty jsi legrační
(říkám, svoje mínění o tvé odpovědi a to se v diskusi dělá, ne? )
Ale jó, poslu si.
Není tady
Kdysi jsem si myslela, e kdy se někdo rozhodne k rozvodu, tak se lidé v tom manelství u musí úplně nenávidět, jinak by něco takového nemohli nikdy udělat. Viděla jsem to u naich - hodně se hádali, táta se často urazil a třeba několik týdnů s maminkou nemluvil, maminka zase často plakávala, ale vím, e se v podstatě měli rádi a kdy táta umíral na rakovinu, maminka se o něho starala do poslední chvíle a moc se přitom sblíili a tak nějak ta vzájemná láska byla víc vidět. Jsem ráda, e byli "ze staré koly" a nerozvedli se. Jene v mém manelství to tak nebylo. Můj BM mi řekl, e mě má rád, e se mu líbím, ale nemůe se mnou ít. Nael si tudí někoho lepího. Pro mě to byl naprostý ok, do posledka jsem věřila, e si to rozmyslí, e se mnou zůstane. Jene nezůstal, a to měl plná ústa rodiny a věrnosti.
Já si stále myslím, e taková ta zběsilá láska, motýlci v břie a jiné podobné věci, nejsou pro dobré manelství vůbec podstatné. Důleitějí je, aby ti dva měli podobné zájmy, podobný způsob trávení volného času, podobné názory na ivot a svět a neupřednostňovali svoje sobecké zájmy na úkor rodiny. Za důvod k rozvodu povauji opravdu jen násilí (i psychické) a alkoholismus, gamblerství, narkomanii. Jinak co to je neuspokojivé manelství? Kdy jeden z manelů těce onemocní, je to u natolik neuspokojivé, e je omluvitelné z takového vztahu odejít?
Není tady
Revliba napsal(a):
...Manel je workholik,s dětmi nepomáhá,neexistují společné dovolené,ena nemá přehled o jejich společných financích,peníze,které jí dává do koruny vyúčtovává...ena nepracuje..stará se o děti na plný úvazek,tudí nemá vlastní zajitění...tak se s tím naučila ít
Chjo, co bych za tohle dala ... vyjma jedne veci: pokud jsou zabezpeceni (zda se, ze ano), nejaka ta "spolecna dovolena" by se snad nasla, ne? Treba jenom par vikendu v roce, kdy jsme spolu a "nic nemusime a vsecko muzeme"...
PS: "nefungujiciho" manzela jsem si predstavila jako bud naprosteho sobce a ignoranta, nebo ochrnuteho invalidu... popsane by me jako nefungujici nenapadlo ani v nejhorsim snu...
Upravil(a) ViktorkaM (4. 7. 2011 17:02)
Není tady
Ona je statečná, protoe myslí nejen na sebe a svoji "hrdost", ale předevím na své děti
copak je statečnost to, e chce dětem dopřát. A e nemyslí jenom na sebe, tak to je statečanost?
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Kdy mě něco na mínění druhého nesedí, tak si dovolím k tomu říci svoje mínění, ale pokud je ti jedno, co si o tom já myslím, tak nereaguj.Vějířovko, ty jsi legrační
(říkám, svoje mínění o tvé odpovědi a to se v diskusi dělá, ne? )Ale jó, poslu si.
Hele, sleduj mně:
Revliba dala nějakou otázku.
Ty místo toho, abys reagovala na Revlibu, naskočíě si na můj názor a podle toho svého ho cupuje.
Tvoje ego se snaí lapit to moje.
Přesně takhle tu začíná větina "hádek", proti kterým ty sama brojí a odsuzuje je.
No nejsi ty legrační?
Posílám pusu
Není tady
Pandorraa napsal(a):
...Já tohle povauji za obchod: kadý dá to, co má a oba vědí, o co jde. To je dobrý obchod.
Proc by to mel byt zrovna "obchod"? Mne to pripada jako idealni, "nedopilovany" vztah...
Není tady
dusička napsal(a):
Ona je statečná, protoe myslí nejen na sebe a svoji "hrdost", ale předevím na své děti
copak je statečnost to, e chce dětem dopřát. A e nemyslí jenom na sebe, tak to je statečanost?
Nevím, jestli ti rozumím, duičko. Já myslím, e je statečná, protoe je ochotna ze svých poadavků, které jsou jen pro ni, ustoupit a myslet i na ivot dětí. Pokud bych v návalu uraenosti demonstratvně odela z manelství a vystavila děti určitému strádání, tak to (podle mne) není statečnost. Statečnost je, kdy si to v klidu rozumově zhodnotím, a udělám to, co je pro děti nejlepí. Děti jsou s námi jen chvíli, pak se osamostatní - tak je dobré to tu chvíli vydret a svoje poadavky trochu odloit.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
...Já tohle povauji za obchod: kadý dá to, co má a oba vědí, o co jde. To je dobrý obchod.
Proc by to mel byt zrovna "obchod"? Mne to pripada jako idealni, "nedopilovany" vztah...
A dopilovat pomalinku polehounku, aby chlap si myslel, e to tu enskou mylenku vymyslel on sám
Není tady
Vějířovka napsal(a):
dusička napsal(a):
copak je statečnost to, e chce dětem dopřát. A e nemyslí jenom na sebe, tak to je statečanost?Nevím, jestli ti rozumím, duičko. Já myslím, e je statečná, protoe je ochotna ze svých poadavků, které jsou jen pro ni, ustoupit a myslet i na ivot dětí. Pokud bych v návalu uraenosti demonstratvně odela z manelství a vystavila děti určitému strádání, tak to (podle mne) není statečnost. Statečnost je, kdy si to v klidu rozumově zhodnotím, a udělám to, co je pro děti nejlepí. Děti jsou s námi jen chvíli, pak se osamostatní - tak je dobré to tu chvíli vydret a svoje poadavky trochu odloit.
Jo tak to je statečnost.
ALe to přeci nedělá jen kvůli dětem, ale i kvůli sobě. Protoe kdy uvidí děti tastné , bude tastná i ona.
Není tady
Revlibo,
mám kamarádku, která ije v podobné kleci jako ta tvoje. U několik let, minimálně posledních pět, se jí v ní nelíbí. Ona má zdravé děti, take situaci zdánlivě lehčí.
Taky u pochopila, e to není o jejím mui, ale o ní. e do té klece ji nezavřel on, ale zavřela se tam ona sama. Pochopila, e rozum musí následovat srdce a dělá si v tom pořádek. Taky jí je jasné, e srdce i rozum musí být v rovnováze, a PAK můe dělat nevratná rozhodnuití. Mimo jiné také odděluje to, co je její od toho, co je jeho.
Je to prostě práce na VZTAHU. Ta nemusí vdy končit rozchodem, taky nemusí vdy končit zlepením vztahu. Vdycky je to půl na půl.
Kdy tam ádná práce není, nebo chybí-li součinnost druhé strany, je to vdycky jen OBCHOD.
Je na ni, jestli ji to tak vyhovuje nebo ne. Stěovat si není kde.
Statečnost je se rozhodnout a za své rozhodnutí přijmout zodpovědnost.
Není tady
A já zase vidím tu statečnost zuby nechty odejít a pálit mosty. VIdím tam i zatím - jak bych to řekla - negativní statečnost. Statečnost koukat jen na sebe a nerozhlídnout se po nějaké vhodnějí variantě. Statečnost myslet na sebe .
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Vějířovko, ty jsi legrační
(říkám, svoje mínění o tvé odpovědi a to se v diskusi dělá, ne? )Ale jó, poslu si.
Hele, sleduj mně:
Revliba dala nějakou otázku.
Ty místo toho, abys reagovala na Revlibu, naskočíě si na můj názor a podle toho svého ho cupuje.
Tvoje ego se snaí lapit to moje.
Přesně takhle tu začíná větina "hádek", proti kterým ty sama brojí a odsuzuje je.
No nejsi ty legrační?
Posílám pusu
I já tobě Pan . Reaguji na tebe asi proto, e mi připadá nejzajímavějí.
Není tady
dusička napsal(a):
A já zase vidím tu statečnost zuby nechty odejít a pálit mosty. VIdím tam i zatím - jak bych to řekla - negativní statečnost. Statečnost koukat jen na sebe a nerozhlídnout se po nějaké vhodnějí variantě. Statečnost myslet na sebe .
To si myslím, e statečnost není - to je nerozvánost, sobeckost, hloupost, nevyzrálost. Pokud matka myslí jen na sebe, tak je to velmi patné.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
I já tobě Pan . Reaguji na tebe asi proto, e mi připadá nejzajímavějí.
Ty foléééééé...tak to by mně ani ve snu nenapadlo
Teď váně: ty si skutečně myslí, e ROZUMOVÉ rozhodnutí můe eně a jejím dětem přinést těstí?
e tam nehrozí to, e jim do ivta dá dárky jako: za vechno se platí...manelství je keft....vechno se dá vydret, kdy se to vyplatí... nedá se prostě nic jiného dělat, protoe nemám kam jít...chlap má vydělávat prachy a enská dret hubu...na mně nezáleí...lásku si nezaslouím.... láska není k ničemu...atc.atc.?
Není tady