1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ji delí dobu přemýlím o tom,kdo je větí osobnost....statečnějí,moudřejí...ten,kdo vydrí v neuspokojivém manelství či svazku z různých důvodů...anebo ten,kdo udělá radikální řez a odejde?
Pod vlivem dneního záitku tu tedy nadhazuji téma...já sama si na tuto otázku nedovedu zatím odpovědět...
Není tady
Myslím, e statečnost takhle měřit nelze.
Pro mě je statečnost, kdy třeba někdo vidí topícího se a zachrání ho, bez ohledu na sebe.
Zůstat v nevyhovujícím partnerském vztahu podle mě není statečnost.
To je obě, blbost, lenost, strach, kvůli dětem - moná láska - zůstat v nevyhovujícím svazku. Můe to mít víc důvodů.
A odejít je dle mého - odvaha, únava-e u dál takhle nemůu, nebo se zničím, či zničím partnera, děti nebo vechny.
Určitě jsou dalí pojmenování, teď mě dalí nenapadá.
Myslím, e otázka v záhlaví vlákna je příli černo-bílá. Takhle jednoduché to není.
Upravil(a) majkafa (4. 7. 2011 14:15)
Dalí "zajímavé" téma, ve kterém si za tři dny přečtu to samé, co v kadém jiném !
Statečnějí a moudřejí je ten, kdo daruje část svého já pro dobrou věc, aby například pomohl ostatním a přitom nečekal odměnu...Tahat statečnost do partnerského vztahu, kde má mít nejvyí prioritu láska je poněkud ....
Není tady
Právě...znám eny,které zůstaly ve svazku,který nebyl tastný,překonaly samy krize a dnes třeba u v důchodu jsou se svým muem spokojené a rády,e se mají navzájem....já bych toto nedokázala,ale nejsem si jistá,zda to není spí zbabělost a utíkání od problémů..jestli není dneska vechno moc jednoduché a nakonec jen ti "stateční" vydrí...nevím,jestli jsem srozumitelná...
Není tady
Majkafo, nikoli...Revliba otázku poloila dobře a správně. Přesně toto ji zajímá. Na tuto otázku existuje pouze odpověď A nebo B, něco podobného jako jsou testy v časopisech pro eny. Jestlie mám odpovědět přesně na otázku v záhlaví, pak je moje odpověď A, protoe utíkají pouze zbabělci.
Není tady
Nelze takto A nebo B, protoe kadý případ je jiný, kadý člověk je jiný.
Jako má kadý jinde práh bolesti, tak má i to, co umí zkousnout, co u neumí.
Mně naopak přijdou statečnějí Ty, co dokáou odejít.
Ale kdybych měla odejít já, cítím to jako útek a ne statečnost. PRotoe tam mám jetě něco.
Take Revlibo - myslím, e to je individuální. A kadý to svým pohledem vidí jinak.
Mmch - moc by mě zajímalo, jak si přila na takovouhle otázkua?
Není tady
To je podža mňa od prípadu k prípadu... Sú vzahy, z ktorých utiec je otázkou sebazáchovy... ani nie statočnosti, ale čiste záchrany ivota (a nehovorím o fyzickom týraní, alebo nie LEN) a sú vzahy, resp. žudia, ktorí odchádzajú pri najmenom náznaku, e vekto nejde hladko a podža ich predstáv. It depends.
Není tady
selima to řekla dobře.
Není tady
dusička napsal(a):
Nelze takto A nebo B, protoe kadý případ je jiný, kadý člověk je jiný.
Jako má kadý jinde práh bolesti, tak má i to, co umí zkousnout, co u neumí.
Mně naopak přijdou statečnějí Ty, co dokáou odejít.
Ale kdybych měla odejít já, cítím to jako útek a ne statečnost. PRotoe tam mám jetě něco.
Take Revlibo - myslím, e to je individuální. A kadý to svým pohledem vidí jinak.
Mmch - moc by mě zajímalo, jak si přila na takovouhle otázkua?
Přemýlím o ní u dlouho a zrovna jsem přijela od rodičů...,ale nechci tu rozebírat jejich manelství..zajímá mě pohled odjinud..
Není tady
Revliba napsal(a):
Ji delí dobu přemýlím o tom,kdo je větí osobnost....statečnějí,moudřejí...ten,kdo vydrí v neuspokojivém manelství či svazku z různých důvodů...anebo ten,kdo udělá radikální řez a odejde?
Pod vlivem dneního záitku tu tedy nadhazuji téma...já sama si na tuto otázku nedovedu zatím odpovědět...
Pro mě je statečnějí ten, kdo dokáe být upřímný sám k sobě a přiznat si, e něco nefunguje. To je první krok. Kdy to co nefunguje lze řeit, je to fajn. Kdy to řeit nelze - jedna nebo obě dvě strany nechtěji, je skvělé, kdy má člověk dostatek uvědomění k tomu, aby to ukončil. Nejhorí podle mě je, ít něco nebo v něčem jen proto, e mám strach to změnit, to je podle mě neschopnost a je to přeívání místo ití.
Kdy Ti doma v kvetináči uschne velký strom, který Ti bude zabírat půlku pokoje a bude SUCHÝ, nechá si ho v tom pokoji nebo ho vyhodí, aby Ti ubíral Tvé místo? (Něco jiného je, pokud ten strom jeví alespoň minimální vlastnosti pro přeití).
Upravil(a) mariposa (4. 7. 2011 14:44)
Není tady
Hrůza a děs mne jímá při představě statečného partnera, který se mnou zůstává proti svému srdci.....
Není tady
mariposa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Pod vlivem dneního záitku tu tedy nadhazuji téma...já sama si na tuto otázku nedovedu zatím odpovědět...Pro mě je statečnějí ten, kdo dokáe být upřímný sám k sobě a přiznat si, e něco nefunguje. To je první krok. Kdy to co nefunguje lze řeit, je to fajn. Kdy to řeit nelze - jedna nebo obě dvě strany nechtěji, je skvělé, kdy má člověk dostatek uvědomění k tomu, aby to ukončil. Nejhorí podle mě je, ít něco nebo v něčem jen proto, e mám strach to změnit, to je podle mě neschopnost a je to přeívání místo ití.
Kdy Ti doma v kvetináči uschne velký strom, který Ti bude zabírat půlku pokoje a bude SUCHÝ, nechá si ho v tom pokoji nebo ho vyhodí, aby Ti ubíral Tvé místo? (Něco jiného je, pokud ten strom jeví alespoň minimální vlastnosti pro přeití).
Toto je dle mého názoru zjednoduené..jedna má známá ije v takovémto nedobrém vztahu,je to ena velmi laskavá,přemýlivá...má 2 děti,jedno autistické...manel nefunguje,ale finančně zajistí...ona na sobě obrovsky zapracovala,aby v tom mohla ít..nemyslím si,e je tastnějí,ale nala si svou cestu,aby vydrela...i kdyby neměla strach,odela a nějak se protloukala,nemyslím si,e by byla tastnějí....já toto povauji za statečnost
Není tady
Ona je dos zloitá aj otázka, čo je astie... a kde sa začína NAE astie a končí astie tých druhých.. Veža otázok a málo odpovedí, respektíve málo univerzálnych odpovedí.
Není tady
Revliba napsal(a):
Toto je dle mého názoru zjednoduené..jedna má známá ije v takovémto nedobrém vztahu,je to ena velmi laskavá,přemýlivá...má 2 děti,jedno autistické...manel nefunguje,ale finančně zajistí...ona na sobě obrovsky zapracovala,aby v tom mohla ít..nemyslím si,e je tastnějí,ale nala si svou cestu,aby vydrela...i kdyby neměla strach,odela a nějak se protloukala,nemyslím si,e by byla tastnějí....já toto povauji za statečnost
Co myslí tím nefunguje? Co chybí? Manel neodejde?
Není tady
Revlibo - právě mě napadlo, jestli si o tom nezačala přemýlet a kdy si viděla své rodiče.
Jen - taky jako dítě jsem se udivovala, e nai se nerozvedou. Hádky se střídali s obdobím klidu. ALe byla tam ta !láska! A ted po letech mi přijde, e přehodnotili tak nějak svůj ivot, e jsou na sebe hodnějí, vstřícnějí, e chápou jeden druhého.
Ale asi bych to nenezvala statečností, e spolu zůstali.
Není tady
Revliba napsal(a):
Já tohle povauji za obchod: kadý dá to, co má a oba vědí, o co jde.
Není to nic proti ničemu, nikdo není statečný, nikdo naní zbabělec.
To je dobrý obchod.
Není tady
Bramborka napsal(a):
Revliba napsal(a):
Já v tom vidím to, e tvá známá vidí - to zajitění finanční,
no vidí, já bych spí brala statečanost, e odejde.
Ale to musí vidět tvá známá, podle mýho kdy jim nijak neubliuje, tak to jde.
Mmch - jak nefungující, zeptám se stejně jako Bramborka
Není tady
Bramborka napsal(a):
Revliba napsal(a):
Manel je workholik,s dětmi nepomáhá,neexistují společné dovolené,ena nemá přehled o jejich společných financích,peníze,které jí dává do koruny vyúčtovává...ena nepracuje..stará se o děti na plný úvazek,tudí nemá vlastní zajitění...tak se s tím naučila ít
Není tady
Revliba napsal(a):
mariposa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Pod vlivem dneního záitku tu tedy nadhazuji téma...já sama si na tuto otázku nedovedu zatím odpovědět...Pro mě je statečnějí ten, kdo dokáe být upřímný sám k sobě a přiznat si, e něco nefunguje. To je první krok. Kdy to co nefunguje lze řeit, je to fajn. Kdy to řeit nelze - jedna nebo obě dvě strany nechtěji, je skvělé, kdy má člověk dostatek uvědomění k tomu, aby to ukončil. Nejhorí podle mě je, ít něco nebo v něčem jen proto, e mám strach to změnit, to je podle mě neschopnost a je to přeívání místo ití.
Kdy Ti doma v kvetináči uschne velký strom, který Ti bude zabírat půlku pokoje a bude SUCHÝ, nechá si ho v tom pokoji nebo ho vyhodí, aby Ti ubíral Tvé místo? (Něco jiného je, pokud ten strom jeví alespoň minimální vlastnosti pro přeití).Toto je dle mého názoru zjednoduené..jedna má známá ije v takovémto nedobrém vztahu,je to ena velmi laskavá,přemýlivá...má 2 děti,jedno autistické...manel nefunguje,ale finančně zajistí...ona na sobě obrovsky zapracovala,aby v tom mohla ít..nemyslím si,e je tastnějí,ale nala si svou cestu,aby vydrela...i kdyby neměla strach,odela a nějak se protloukala,nemyslím si,e by byla tastnějí....já toto povauji za statečnost
Já tomu neříkám statečnost, ale přeívání. Jakási neschopnost věc změnit. Já osobně bych takhle ít nechtěla.
Není tady
mariposa napsal(a):
Revliba napsal(a):
mariposa napsal(a):
Pro mě je statečnějí ten, kdo dokáe být upřímný sám k sobě a přiznat si, e něco nefunguje. To je první krok. Kdy to co nefunguje lze řeit, je to fajn. Kdy to řeit nelze - jedna nebo obě dvě strany nechtěji, je skvělé, kdy má člověk dostatek uvědomění k tomu, aby to ukončil. Nejhorí podle mě je, ít něco nebo v něčem jen proto, e mám strach to změnit, to je podle mě neschopnost a je to přeívání místo ití.
Kdy Ti doma v kvetináči uschne velký strom, který Ti bude zabírat půlku pokoje a bude SUCHÝ, nechá si ho v tom pokoji nebo ho vyhodí, aby Ti ubíral Tvé místo? (Něco jiného je, pokud ten strom jeví alespoň minimální vlastnosti pro přeití).Toto je dle mého názoru zjednoduené..jedna má známá ije v takovémto nedobrém vztahu,je to ena velmi laskavá,přemýlivá...má 2 děti,jedno autistické...manel nefunguje,ale finančně zajistí...ona na sobě obrovsky zapracovala,aby v tom mohla ít..nemyslím si,e je tastnějí,ale nala si svou cestu,aby vydrela...i kdyby neměla strach,odela a nějak se protloukala,nemyslím si,e by byla tastnějí....já toto povauji za statečnost
Já tomu neříkám statečnost, ale přeívání. Jakási neschopnost věc změnit. Já osobně bych takhle ít nechtěla.
To by mě zajímalo, jak bys to, Mariposo, řeila (myslím ekonomicky).
Od manela workoholika má peníze a jinak ti nic patného nedělá. Svou realizaci má monost řeit jinak, nic ti v tom nebrání. Bude-li ale muset navíc vydělávat peníze na ivobytí, tak ti ta statečnost nebude k ničemu.
Není tady
Revliba napsal(a):
mariposa napsal(a):
Revliba napsal(a):
je to opravdu věc názoru, přesně to co popisuje jako statečnost já povauju za zbabělost a zoufalost. Ovem tím neříkám, e si taková enská s autisticky postieným děckem můe vdycky vybírat. Některým enám fakt nezbývá ne milence natřepat vlastní peřinu, protoe by se neuměly o sebe a nemocné děti postarat...
Není tady
Revliba napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Revliba napsal(a):
Manel je workholik,s dětmi nepomáhá,neexistují společné dovolené,ena nemá přehled o jejich společných financích,peníze,které jí dává do koruny vyúčtovává...ena nepracuje..stará se o děti na plný úvazek,tudí nemá vlastní zajitění...tak se s tím naučila ít
Au au...zlatá klec....
Tohle opravdu není statečnost, ale obchod, kde jeden diktuje pravidla a druhý je prostě přijal, protoe konec konců jsou pro něj výhodná. Je ale třeba si sama před sebeou ten obchod jetě nějak obhájit.....a to u vůbec není o statečnosti, tam úřaduje ego....
Není tady
xxxx napsal(a):
Revliba napsal(a):
mariposa napsal(a):
je to opravdu věc názoru, přesně to co popisuje jako statečnost já povauju za zbabělost a zoufalost. Ovem tím neříkám, e si taková enská s autisticky postieným děckem můe vdycky vybírat. Některým enám fakt nezbývá ne milence natřepat vlastní peřinu, protoe by se neuměly o sebe a nemocné děti postarat...
Ale tady se přece o ádnou milenku nejedná, manel jen stále pracuje.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Co myslí tím nefunguje? Co chybí? Manel neodejde?Manel je workholik,s dětmi nepomáhá,neexistují společné dovolené,ena nemá přehled o jejich společných financích,peníze,které jí dává do koruny vyúčtovává...ena nepracuje..stará se o děti na plný úvazek,tudí nemá vlastní zajitění...tak se s tím naučila ít
Au au...zlatá klec....
Tohle opravdu není statečnost, ale obchod, kde jeden diktuje pravidla a druhý je prostě přijal, protoe konec konců jsou pro něj výhodná. Je ale třeba si sama před sebeou ten obchod jetě nějak obhájit.....a to u vůbec není o statečnosti, tam úřaduje ego....
je takový obchod patně? nemluvím o lásce něco za něco, to ani nejde. Mluvím o manelství, to přece je moné, pokud to oběma stranám vyhovuje
Není tady
Proc moudrost, statecnost, osobnost...? Odejit ci zustat snad zalezi na jinych vecech, treba jestli dochazi k fyzickemu ci psychickemu nasili, jestli duvod k nahozeni zpatecky neni jenom ojedinelym, ne-li prvnim mrackem na jinak jasne obloze...
Není tady