Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 19. 8. 2011 17:27

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Re: Je možné se dostat do cizí mysli?

ViktorkaM napsal(a):

Proto nemuzu "prekousnout" jeho vyrok "Ja/my jsme stvorili vesmir a sebe"... Je to vyvysovani se nad Boha (puvodce vseho)

Prave v tomhle ja vidim hacek Viki. Takhle to vnimas Ty -jako povysovani. Jenze to preci neznamena ze je to prave takto skutecne nekym mineno. smile

Viktorka napsal(a):

Jo, my jsme mozna jeho soucasti, vesmiru, sveta, jsme soucasti Boziho dila,

Tak mozna ,nebo urcite?

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#77 19. 8. 2011 17:35

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Mᚠpravdu, Viktorko, On nás na nic nepotřebuje, protože my ani neexistujeme, je pouze On. (Promiň, tohle už možná nebude povídání pro Tebe, ale co kdyby?) Promítnul část svého vědomí mimo sebe (jako matrici) a disocioval ho od Zdroje (sebe sama). Aby se toto Vědomí vzápětí nevrátilo do Něj (protože jenom tam je mu nejlépe), pověřil ho tvůrčí aktivitou. Toto Vědomí pak podobným způsobem dalo vzniknout novému Vědomí (nové matrici se stejným pověřením - tvorbou) a vytvořilo tak nový energetický uzel, který to, co vznikne pod ním, odfiltrovává od toho, co je nahoře. Od samotného Zdroje. Těchto energetických uzlů (filtrů) je několik za sebou. Proto se žádná stvořená bytost pouhým psychickým napojením nemůže vrátit do Zdroje. Nejprve by musela projít oněmi energetickými centrálami (uzly). A absorbovat jejich Vědomí do sebe.

A jak je to dál?..

Hledejte sami. Je to to nejúžasnější dobrodružství pod sluncem.
K němuž jste byli předurčeni. Nezapomínejte na to.

Crabat

Není tady

#78 19. 8. 2011 18:06

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

K němuž JSME byli předurčeni.

Jooo to zapomneni ..... ze prave ten kdo zapomnel tak tezko na to nezapomina. 

lolwink

Není tady

#79 19. 8. 2011 18:06

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Arcanum napsal(a):

ViktorkaM napsal(a):

Kdo zakony "bezproblemoveho chodu" porusi, zemre.

Jak zemre Viktorko? Co se s nim stane?

Zemre. Konec. Punktum. Prach byl, v prach se obrati. Nechtel zit vecne, nebude. Zadny posmrtny zivot, zadne peklo. Proste nic.

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#80 19. 8. 2011 18:12

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Ok, ok, Crabatko... tohle se do mne chvilu snazil "nahustit" Morf. Pak jsme se rafli...
Takze, takove teorie si nech pro jine posluchace a rekni mi jenom jedno... kde je o tomto "uceni" zminka v Bibli? Uved jenom jedinej text, nebo dva, nebo kolik chces, uved kapitolu a vers...
Prosim!

Upravil(a) ViktorkaM (19. 8. 2011 18:15)

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#81 19. 8. 2011 18:13

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

Arcanum napsal(a):

ViktorkaM napsal(a):

Kdo zakony "bezproblemoveho chodu" porusi, zemre.

Jak zemre Viktorko? Co se s nim stane?

Zemre. Konec. Punktum. Prach byl, v prach se obrati. Nechtel zit vecne, nebude. Zadny posmrtny zivot, zadne peklo. Proste nic.

Dekuju za odpoved Viktorko.  smile

V tomhle se prave lisime a ver Viki,ze ja bych Ti nerekla to co Ty jsi vyslovila k jinemu nazoru a poznani-ze to co rikas je naprosta zhovadilost a troufalost,jen proto ze me poznani je jine.  pussa

Rozumis me?

Upravil(a) Arcanum (19. 8. 2011 18:13)

Není tady

#82 19. 8. 2011 18:25

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Rozumim ti, ale svuj vyrok zpet nevemu. Nemuzu totiz, nemam k tomu duvod... Mozna bych mohla rict neco jako "nechci, aby se te to, nebo Craba, nebo kohokoli nejak dotklo"..., ale odvolavat to nebudu, ptz. je to pravda. kapitulation

Není tady

#83 19. 8. 2011 18:32

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Viktorko, Viktorko otevři okno,
venku je krásný den.

Takže do něj vyběhni
a nějakým Crabatovým povídáním
si vůbec nenechej kazit náladu. 

Ne, nikde v Písmu o tom zmínka není.
Takže se nám to krásně rozetlo
(vidíš, jak to bylo snadné,
Ty mᚠale fištróna, holka!)
a jelo se dál močálem černým kolem bílých skal.

A bylo jaro. A všechno, všechno kvetlo.
A ta tráva.., a rosa jako granáty.
A ty včely tolik bzučely...

Zatímco v malé chaloupce pod šípkem se brouček právě probudil.
Jak se tak převalil na boku, kouká, že maminka s tatínkem ještě spí.
Ale z vyhřáté postýlky se mu vůbec nechtělo,
i když okýnkem dovnitř koukal jasný den. pussa

Však to znáš.

Crabat

Není tady

#84 19. 8. 2011 18:36

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Rekla bych ze i tady je to nedorozumeni.

Nikdo (mluvim hlavne za sebe) po Tobe preci nechtel,nechce aby jsi menila svuj vyrok.

On ma totiz Viki vlastne kazdy pravdu-tu svoji. smile

Nelze rict ze jeden ma pravdu a druhy ne.To proste nejde. smile

Není tady

#85 19. 8. 2011 18:44

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Arki, nech toho.., o co se snažíš?..
Mě to opravdu ale naprosto vůbec nevadí.
Já vím, že jinak nemůže..,
kdysi jsem s křesany totiž pobýval,
a to, co chceš Ty, je příliš.
To Ti nikdo z nich nedá.

Ale jinak jsou hodní.., opravdu hodní
a myslí to dobře.

Crabat

Není tady

#86 19. 8. 2011 18:46

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Jeste neco Viktorko smile

Jestlize Crabatovi prispevky v Tobe vyvolavaji netoleranci k tomu co vyslovuje,pak je podle mne u Tebe cosi v neporadku. Nejen prave to,ze nemas k tomu toleranci.

Ten kdo stoji pevne ukotven ve svem poznani,ten se nerozechveje nicim co kolem nej proleti. smile

Není tady

#87 19. 8. 2011 18:58

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Hele Ty, paličaté Arcanum: Viktorka nestojí pevně ukotvena v poznání, ale ve víře. A to je něco úplně, ale naprosto diametrálně odlišného. A jestli Ti to pořád ještě nedochází a jsi tak naprosto netolerantní k jejímu přístupu k životu, že ani nedokážeš rozlišit, oč se jedná, pak si piš, že chyba je jednoznačně na Tvojí straně. Tak a mᚠto. wink

Crabat

Není tady

#88 19. 8. 2011 19:04

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Hle Ty natvrdly jeden big_smile ,nechytej me za slovo a zkus se divat jinak. V tom je cely vtip. stolt

Zdani klamou -to pamatuj a nepodcenuj druhe. wink

Není tady

#89 19. 8. 2011 19:07

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Arki, nech toho.., o co se snažíš?..
Mě to opravdu ale naprosto vůbec nevadí.
Já vím, že jinak nemůže..,
kdysi jsem s křesany totiž pobýval,
a to, co chceš Ty, je příliš.
To Ti nikdo z nich nedá.

Ale jinak jsou hodní.., opravdu hodní
a myslí to dobře.

Mluvis na me?

Pokud ano -mam otazku: myslis si ze neco vis jen Ty? smile  Snazit se? Co to je?

O Tobe vim ze jsi s nima pobyval.

Není tady

#90 19. 8. 2011 19:10

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Arki, Ty tomu nerozumíš. Musela bys křesanství nejprve poznat, aby Ti určité postoje věřících začly být jasné. S normální logikou na ně nechoď a s poznáním (a již tím obyčejným anebo duchovním) už vůbec ne. Tohle má úplně jinou podstatu a jiné kořeny. Můžeme o tom někdy hodit řeč, ale sem to nepatří.

Crabat

Není tady

#91 19. 8. 2011 19:19

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

...Ten kdo stoji pevne ukotven ve svem poznani,ten se nerozechveje nicim co kolem nej proleti. smile

Juuu, Hir, ty se tolik pletes... Ja mam toooolik problemu s denodennim rozechvvanim se tim, co "leta kolem", az musim nekdy zavirat oci a zacpavat si usi, aby me ta nadhera jaksi "nezklatila", nebo jak to mam nazvat... rodna

Není tady

#92 19. 8. 2011 20:01

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

... Tohle má úplně jinou podstatu a jiné kořeny. Můžeme o tom někdy hodit řeč, ale sem to nepatří.

No jo, Crabe, ja nejsem Arc, na kterou jsi mluvil, ale myslim, ze zrovna TO sem sakra patri! A vis proc? Ja vim, ze se na "me neukotveni v poznani" divas jaksi "zpatra, zpovzdali", nebo jak to mam nazvat?

Nez to dopovim, zabrouzdam trochu v me studentske minulosti... Kdyz jsme se na gymplu ucili "matice, integraly, imaginarni cislo, pravdepodobnosti" (a kdovicojeste) + (ja byla v matice fakt dobra, to neni vychloubani, ale pouhe konstatovani - "mata byla proste moje parketa") - byla jsem ouplne silene nadsena, jake "zazraky" a fantasticke vjecy v tech nasich vedach a poznani mame... a jake uzasne "vyuziti" to pro nas muze mit... Zacla jsem, samozrejme, jako clovek "hmotne zalozeny" od matematicke pravdepodobnosti, jiste vis, za jakym ucelem... rodna ...Dva-trikrat jsem to vyzkousela, a ejhle, byla jsem donucena pochopit aj smysl "nepredpokladatelne nahody"... coz mi, jak jiste dale chapes, sebralo vsecky predchozi iluze o kouzelnosti cerstve poznanych "zazraku vedy"... grater

Toz jsem "hledala" dal.
Dlouho.
Mezitim prichazela manzelstvi, nove deti, obrovske privaly "jakehosi netuseneho poznavani", nekdy "zasah" a nekdy "minuti cile" (coz je lidske, ze jo?)...

Dnes uz vim, ze vsichni (my, lide) to mame tak nejak podobne, ale ne vsichni jsou ochotni to priznat, nebo, nekterym je to fuk, co "se s nima deje"

Psat dal mi ted prijde "hodne vycerpavajici" (unavujici mam na mysli, ptz. mezitim jeste "musim fungovat" tady, v tomhle "svjete"...) - a tak bych si radsi pockala na dalsi reakci diskutujicich... kapitulation rodna gloria

Není tady

#93 19. 8. 2011 20:48

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Arki, Ty tomu nerozumíš. Musela bys křesanství nejprve poznat, aby Ti určité postoje věřících začly být jasné. S normální logikou na ně nechoď a s poznáním (a již tím obyčejným anebo duchovním) už vůbec ne. Tohle má úplně jinou podstatu a jiné kořeny. Můžeme o tom někdy hodit řeč, ale sem to nepatří.

Crabate ,rekla jsem ze nemas podcenovat druhe. smile

S nicim z toho co pises na nikoho (na Viktorku) nejdu ,to je Tvoje iluze.

Vim dobre o co jde,at jiz veris nebo ne. A at jiz moje vstupy chapes nebo ne,nech na me co ja a proc pisu. stolt

Upravil(a) Arcanum (19. 8. 2011 20:49)

Není tady

#94 19. 8. 2011 20:56

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Dik, Arc... pussa A jsem rada, ze jsis TO umela "vytridit"... par pussa

Není tady

#95 19. 8. 2011 21:05

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Vytridit TO? 
Skoda ze si nejsem tak uplne jista co tim vlastne myslis. Unika me to. smile

Není tady

#96 19. 8. 2011 21:30

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ne, Viktorko, to vůbec není spatra. Ale je to, že si ten náboženský problém uvědomuji. Normální lidé (kteří s vírou nepřišli hlouběji do kontaktu) ho neznají. Ti, co ho znají, jsou ve víře. A ti, co ho znají a nejsou ve víře, náboženství nesnášejí. Je úplně jedno z jakých důvodů, ale prostě už s ním nechtějí mít nic společného.

Budeš mi muset věřit, že Ti rozumím. A i když to někdy obrátím v žert, nemám nic proti náboženství.., naopak si ho vážím. Ale nepůjdu tou cestou.., kdyby Tě náhodou snad napadlo. Už jsem šel. A vzal jsem si z toho to své.

Plně chápu a respektuji, že s takovou odpovědí se nemůžeš smířit. Ale nic jiného Ti nezbyde. O Bohu vím víc než průměrný křesan. V tomto směru mi žádné vysvětlení poskytnout nemůžeš. Ani kdybys mě nasměrovala na nejmoudřejší z vás, nemají mi co předat. Jsem volný a Nejvyššího poznávám sám. Tak bylo dáno a nikdo s tím nic nenadělá. Já to jenom přijal.

Můžeme se spolu klidně bavit o různých věcech. Neřešme ale náboženské otázky. Tvůj názor je předem daný, můj připustí jen širší zahrnutí. Jakožto věřící do těchto oblastí ducha vůbec nemůžeš vstoupit. A tím je to celé předem dané.

Jak se tak brouček v postýlce vrtěl, vzbudil maminku i tatínka.
"A co takhle polívčičku, knedlíčkovou, tu přece má brouček nejraději."
A tak tatínek vstal a přiložil do kamen tři polínka.
Maminka vyndala kastrůlek, v kterém jí uvaří a povídá broučkovi:
Ty si běž ven pěkně hrát a buď hodný, jak se na broučka patří."
V kamnech zapraskalo a brouček vyběhl ven objevovat taje zahrady.

Tú dududududů dududududů, dobrou noc. wink

Crabat

Není tady

#97 20. 8. 2011 7:53

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

...Budeš mi muset věřit, že Ti rozumím.

Proc ten podminovaci ton? Vim ze mi rozumis aj bez tveho nuceni, abych ti verila... A taky vim, ze jdes po "zcela jine lajne", a to, jestli si nabozenstvi poznal, ci ne, a odmitl ho, s tim nema nic spolecneho. Ja s tema "maticema" chtela jenom naznacit, ze nekdy zabredneme nekam, kde se nam silene zalibi a "zda se nam", ze tam je fajn a chceme tam zvostat az na veky vekuv..., a pak najednou, kdyz "si to odskusime v praxi", prijdeme na to, ze to neni to prave orechove a jdeme dal...

Crabat napsal(a):

... Ale nepůjdu tou cestou.., kdyby Tě náhodou snad napadlo. Už jsem šel. A vzal jsem si z toho to své. . . Plně chápu a respektuji, že s takovou odpovědí se nemůžeš smířit. Ale nic jiného Ti nezbyde. O Bohu vím víc než průměrný křesan. V tomto směru mi žádné vysvětlení poskytnout nemůžeš. Ani kdybys mě nasměrovala na nejmoudřejší z vás, nemají mi co předat. Jsem volný a Nejvyššího poznávám sám. Tak bylo dáno a nikdo s tím nic nenadělá. Já to jenom přijal...

Proc by me melo napadat, ze te mam, NEBO MOHU nejak presmerovavat? Nedelala jsem to. A pokud to tak vyznelo (jako nejaky natlak na zmenu tveho presvedceni), dosadil sis to tam sam. Nemam zajem obracet lidi, kteri si stoji pevne za svym... A nemam proti nim zadne vyhrady.
A ze jsem na jeden tvuj vyrok napsala, ze je to zhovadilost (promin, ten vyraz byl opravdu trosku neuctivej, mohla jsem zvolit mirnejsi odstin, treba "hloupost"..., ok?), to se nerovnalo tomu, abys od sveho presvedceni ustoupil, bylo to jenom uprimne a spontanni vyjadreni meho nazoru na vec...

Crabat napsal(a):

...Můžeme se spolu klidně bavit o různých věcech. Neřešme ale náboženské otázky. Tvůj názor je předem daný, můj připustí jen širší zahrnutí. Jakožto věřící do těchto oblastí ducha vůbec nemůžeš vstoupit. A tím je to celé předem dané....

Souhlas. Jenom ve vytucnene vete bych sloveso vymenila za NECHCI. Moze to tak zvostat, priteli? pussa

Není tady

#98 20. 8. 2011 9:49

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ano a jsem moc rád, že to tak pojímáš. Je vidět, že jsi se sebou opravdu udělala kus práce.., snad právě úvahy lidí, co jsou tady, Tě inspirovaly k širšímu zahrnutí. A to je dobře, tak to má být. pussa

Crabat

Není tady

#99 20. 8. 2011 10:05

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Mozna netusis, jak netrpelive jsem cekala na tvoji reakci.
Ocekavala jsem jenom "ok"..., a ty jsi pridal jeste neco takoveho, hm, hladiciho...
Nedelala jsem "se sebou zadnou pracu", necitim totiz takovou potrebu... Jsem ve svych nazorech opravdu "ukotvena"... a jestli, dle tveho nazoru, "vystupuju tady nejak jinak", nebyl to muj zamer, ma vule... to jenom "sam casik na mne zapracoval" (mozna i vlyv tohoto "virtualniho zivota ve spolecnosti z Babi", pac je tady opravdu siroke spektrum ruznych lidskych postoju a nazoru - a to ja tuuuze rada vstrebavam, pozoruju a analyzuju... rodna ). Proste DIKY, Crabe. Mam rada vyjimecne lidi, bez ohledu na to, jestli se mnou sympatizuji, nebo me odsuzuji... kapitulation pussa
Ale, vlastne, mam rada aj ty "sede mysky"... oni totiz take "maji v sobe Slunce"... godlike - a casto moooc prekvapive a zajimave... stolt

Není tady

#100 20. 8. 2011 10:35

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

To jsi řekla moc krásně. godlike Rosteš nám, Viktorko. godlike
smile Cítíš, jak celý svět se na Tebe usmívá?.. smile

Crabat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí