18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Crabat napsal(a):
...Ale Ty, já, my vichni jsme toto Vědomí, subplanetární Vědomí, galaktické Vědomí, Vědomí, které na nás věčně čeká nad časem i prostorem, a se k Němu vrátíme a pochopíme, e to jsme My. To My jsme stvořili tento Vesmír a sami sebe.
Teda Crabe, tva slova, tve myslenky... se daji vetsinou cist jako pohadka... Jako pohadky, o kterych aj vis, ze skutecne nejsou, ale proste "muzes do jejich deje lehce vklouznout"...
Ale s tim, co jsem vytucnila, jsi me dorazil. Ja vim, ze mnozi tohle jakesi centralni vedomi propagujou, ale napsat (nebo myslet si), ze """...My jsme stvořili tento Vesmír a sami sebe..."""
je, nezlob se na mne, paradni "zhovadilost". Promin. Je mi lito, zes to vypustil z pusy, teda pardon, napsal, prave ty. Byl jsi pro mne "roztomily pohadkar"..., ale timto jsi to potal. Smaz to, prosim, tu vetu o nasem stvoreni sveta, ja to pak ve sve kopii taky smazu...
Není tady
Viki
Není tady
Jako rikat, ze my jsme sami stvorili svet... a vesmir..., no kdyz ne , tak tedy aspon veeeelice troufale... bez ohledu na to, jakou viru kdo vyznava..., vis?
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Jako rikat, ze my jsme sami stvorili svet... a vesmir..., no kdyz ne , tak tedy aspon veeeelice troufale... bez ohledu na to, jakou viru kdo vyznava..., vis?
Jak to myslis?
Co je jako troufale? Ze ma nekdo nazor jiny nez napriklad Ty?
Kam bychom to dosli Viki,mazat nase nazory ke kterym jsme nejak vnitrne dosli proto, ze nekdo jiny s tim nesouhlasi.
Ty vis jak vzniknul tenhle Vesmir?
Není tady
Já Viktorce rozumím. Úplně přesně chápu její vnitřní hrůzu, která v ní vyskočila na světlo, jakmile se jen pohledem dotkla té napsané mylenky. Protoe tohle by zbořilo vechno. Kdyby jen na okamik, na jedinou setinu vteřiny do sebe vpustila tuhletu stralivou heretickou ideu a nebojovala proti ní. Celý její vnitřní svět, kterému uvěřila a směnila se za něj, by se v jediném okamiku sesypal na hromádku a vechno to staré, zvířecí, dnes ji dávno překonané, by se v ní znovu probudilo.
Ano, vím, tohleto je v sázce.
Protoe Crabat je přeci jen takový odedávna známý pohádkář, který se dobře čte a nikomu by nechtěl ublíit. Ale já Ti nechci ublíit, Viktorko. Jen vzpomeň, co jsem říkal, budeme muset opustit to místo, na kterém stojíme. A dávno, ji před stvořením světa, tak bylo domluveno. Museli jsme s tím souhlasit, jinak by nás nikdy nestvořil.
Ale víra jako taková.., Tvá Víra!., tím nikterak není dotčena. Jen přemýlej.
Není tady
Arcanum napsal(a):
...Ty vis jak vzniknul tenhle Vesmir?
Ano. Stvorenim.
A kdyz nekdo napise, ze ho udelal trpajzik, mimozemstan, nebo ze jmse vznikli velkym treskem, ci cim to, klidne to necham byt, a nazor mu neberu. Ale kdyz clovek, clovicek rekne, ze ho stvoril, nebo teda ze clovickove ho tvorej, to je vrchol drzosti. A to jsem prosim z te Crabovy reakce stacila precist jen prvni vetu, ze mi rozumi..., to si doctu az po reakci na tebe, Hir, abych se nedala "ovlyvnit" tim, ze "on bude na mne hodnej"...
Upravil(a) ViktorkaM (19. 8. 2011 11:19)
Není tady
Crabat napsal(a):
... jinak by nás nikdy nestvořil. . . Ale víra jako taková.., Tvá Víra!., tím nikterak není dotčena. Jen přemýlej.
Hele, poeto, ja jsem zadnou hruzu pri cteni tvych slov nezazila. Ani "mou viru" to neohrozilo..., je mi zcela fuk, kdo si v co veri...
A ted bud ti nerozumim, nebo se vykrucujes, pac pises to, co jsem vytucnila, a to na rozdil od toho, co jsi napsal predtim (...ze jsme se, my, sebe, a vesmir taky, stvorili sami. Napsal jsi to, nebo ne-e? Mas to ve svem komentari, cerne na bilem. Z toho se mi zjezily vlasy, a ne z toho, ze bych se ja nebo ma vira nejak citila ohrozena... A ted uz si klido pido pises "by nas nikdy nestvoril"... Tak kdo? My jsme to stvorili? Nebo kdo by nas nikdy nestvoril?
Mi to prijde, jako ze jsi z toho udelal nejakej maglajz, teda aspon pro mne...
Upravil(a) ViktorkaM (19. 8. 2011 11:31)
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Arcanum napsal(a):
...Ty vis jak vzniknul tenhle Vesmir?
Ano. Stvorenim.
Ale jak?
Není tady
TY vis moc dobre, v co ja verim, tak nevim, proc se me na to ptas.
Vesmir, svet a vsecko stvoril Buh. Jak? Co ja vim? Je mi to fuk. Hlavne za to tu je. Ze mame motyly a krasne kytky, hudbu a sikovne ruce, ze mame pratelstvi a dest, ze mame slunce a v zime snih... to vsechno stvoril Buh.
Jak?
No, co vim, a docela si umim predstavit, jednou rekl: Budiz svetlo! - a ono najednou bylo. Pro Boha je to hracka. To ostatni stvoril tak nejak podobne...
Predpokladam, ze namitnes: Co kdyz to bylo jinak?
Ja VIM, ze nebylo, ale jinym jejich JINE presvedceni neberu. Jenom to Crabovo "stvoril jsem se sam" proste polknout nemuzu... ani pri vydani sve nejvetsi tolerance, kterou v sobe mam. Tot vsjo. Proste, ne?
Není tady
No právě, Viktorko, v tom je to tajemství i útěcha pro Tebe. Má opustit jenom to místo i vazby, které sis na něj vytvořila, ne vak to, čemu ses přitom naučila. Musí přemýlet víc.
V Písmu jsou také zdánlivé rozpory, na ně nevěřící okamitě poukazují, ale kdy se do nich začte, zahloubá, tak se skrze ně vlastně dostane dovnitř do děje, nebo ony poukazují na něco mnohem důleitějího (ne e tam něco bylo anebo nebylo, protoe zrovna z tohoto úhlu nemoné k zahlédnutí), co bez těchto rozporů očidných svědků bychom nikdy nepochopili. A tam má napřít svou mysl.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
TY vis moc dobre, v co ja verim, tak nevim, proc se me na to ptas.
Vesmir, svet a vsecko stvoril Buh. Jak? Co ja vim? Je mi to fuk. Hlavne za to tu je. Ze mame motyly a krasne kytky, hudbu a sikovne ruce, ze mame pratelstvi a dest, ze mame slunce a v zime snih... to vsechno stvoril Buh.
Jak?
No, co vim, a docela si umim predstavit, jednou rekl: Budiz svetlo! - a ono najednou bylo. Pro Boha je to hracka. To ostatni stvoril tak nejak podobne...
Predpokladam, ze namitnes: Co kdyz to bylo jinak?
Ja VIM, ze nebylo, ale jinym jejich JINE presvedceni neberu. Jenom to Crabovo "stvoril jsem se sam" proste polknout nemuzu... ani pri vydani sve nejvetsi tolerance, kterou v sobe mam. Tot vsjo. Proste, ne?
Ano vim,ale kdo ,nebo co je - Buh ? (podle Tebe)
K tomu vytucnenemu Viki-predstav si ze naopak nekdo jiny muze rict= ja VIM ze to je jeste uplne jinak.
Proc vlastne nemuzes polknout Crabatovo vyjadreni? Co Te na tom tolik bere Viki?
Dost mozna proste jen nedokazes pojmout jeho slova v celem rozshau a prot se Ti zda ,ze z toho udelal maglajs. To ale jeste neznamena ze tomu tak je,jak to vidis prave treba Ty.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Viktorka napsal(a):
...Predpokladam, ze namitnes: Co kdyz to bylo jinak?
Ja VIM, ze nebylo, ale jinym jejich JINE presvedceni neberu...Ano vim,ale kdo ,nebo co je - Buh ? (podle Tebe)
...K tomu vytucnenemu Viki-predstav si ze naopak nekdo jiny muze rict= ja VIM ze to je jeste uplne jinak.
... nedokazes pojmout jeho slova v celem rozshau a prot se Ti zda ,ze z toho udelal maglajs. To ale jeste neznamena ze tomu tak je,jak to vidis prave treba Ty.
Vidis Hir? Ani ty nectes moc pozorne, nebo mozna """nedokazes pojmout MA slova v celem rozshau""" - usoudilas, Hir, tentokrat blbe. Maglajz v tom zcela jiste udelal, a jak "retusoval", aj mi zapomel odpovedet na moji otazku: Tak kdo? Ty sam? Nebo nekdo?
Az dostanu odpoved na tohle, pak mozna "maglajz" bude odstranen...
PS: Mam dojem, ze jsme se nekteri kapatko zmenili... vcetne mne...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Viktorka napsal(a):
...Predpokladam, ze namitnes: Co kdyz to bylo jinak?
Ja VIM, ze nebylo, ale jinym jejich JINE presvedceni neberu...Ano vim,ale kdo ,nebo co je - Buh ? (podle Tebe)
...K tomu vytucnenemu Viki-predstav si ze naopak nekdo jiny muze rict= ja VIM ze to je jeste uplne jinak.
... nedokazes pojmout jeho slova v celem rozshau a prot se Ti zda ,ze z toho udelal maglajs. To ale jeste neznamena ze tomu tak je,jak to vidis prave treba Ty.Vidis Hir? Ani ty nectes moc pozorne, nebo mozna """nedokazes pojmout MA slova v celem rozshau""" - usoudilas, Hir, tentokrat blbe. Maglajz v tom zcela jiste udelal, a jak "retusoval", aj mi zapomel odpovedet na moji otazku: Tak kdo? Ty sam? Nebo nekdo?
Az dostanu odpoved na tohle, pak mozna "maglajz" bude odstranen...
PS: Mam dojem, ze jsme se nekteri kapatko zmenili... vcetne mne...
Co presne prosim Viki nectu pozorne?
Není tady
Tomas Jedno.
A ja Tomam Marny.
Proste se rozchazime v chapani i ve cteni mezi radky.
To Neva.
Ja pockam na Craba, az mi odpovi. Nepotrebuju to "dobarvovat" od tebe, vazne ne...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Tomas Jedno.
A ja Tomam Marny.
Proste se rozchazime v chapani i ve cteni mezi radky.
To Neva.
Ja pockam na Craba, az mi odpovi. Nepotrebuju to "dobarvovat" od tebe, vazne ne...
Tonemas Jedno.
Kdyz uz neco tvrdis pak by jsi mela vedet jestli si to jenom myslis Ty a u me tomu tak naopak neni.
Ja nic nedobarvuju ,ja se bavim s Tebou o necem co zajima me skrze rozhovor ja a Ty.
Není tady
Ok, posledni pokus:
"""...Ja VIM, ze nebylo, ale jinym jejich JINE presvedceni neberu... To pisu ja
...K tomu vytucnenemu Viki-predstav si ze naopak nekdo jiny muze rict= ja VIM ze to je jeste uplne jinak...""" To pises ty...
-----------------------------------------
Takze jsi prehledla, ze pisu i to vytucnene, a to "polopatisticky" take znamena, ze respektuju, ze nekdo jiny tvrdi : A JA vim, ze to je jinak a ty se pletes... Pripoustim to, a nevyvracim mu, pac mi to je fuk, jak se na to diva jinej... (i ty)
Není tady
Viki pise": "Predpokladam, ze namitnes: Co kdyz to bylo jinak?
Ja VIM, ze nebylo, ale jinym jejich JINE presvedceni neberu. Jenom to Crabovo "stvoril jsem se sam" proste polknout nemuzu... ani pri vydani sve nejvetsi tolerance, kterou v sobe mam. Tot vsjo. Proste, ne?"
Vytucnila jsem uz predtim pouze tyhle slova a pouze na ne jsem reagovala tim,ze stejne tak jako Ty muzes rict ze VIS,stejne tak muze rict kdokoli jinej ,ze VI.
To je cela pointa. Nerekla jsem tim preci ze nekomu beres neci presvedceni.
Reaguju pouze na to sluvko VIM.
A ptala jsem se proc nemuzes polknout co pise Crabat.A navic mu pises at to smaze.
Kdyz je Ti fuk jak se kdo diva,proc pises neco o smazani toho co pise nekdo a o zhovadilosti a troufalosti?
Neni v tom rozpor? Ptam se jen?
Není tady
To Tě ctí, Viktorko, e jiným jejich jiné přesvědčení nebere.
Inu, jak bych Ti to tedy vysvětlil?.. Písmo praví, e vlastně vechno je Bůh. Nejsme sami svoji, nepatříme sobě, ale Jemu. On se dívá naima očima a jedná (kdy Mu to dovolíme) naimi smysly. Vlastně neexistuje Ty, já, oni, ale pouze a jedině On. Dal nám vak svobodnou vůli a v kterémkoliv okamiku tuto Jeho inspiraci nemusíme přijmout. Můeme jednat sami za sebe. Ovem pak to nedopadá zrovna nejlépe, protoe nad námi vítězí nae ego, skrze ně se projevuje ten druhý on.
V tom to právě je. Nejsme sami svoji, nepatříme sobě. Protoe jakmile připustíme, e ano.., je tu ego. Proto se křesané vydali cestou odevzdání. "iv jsem pak ji ne já, ale iv je ve mně Kristus." A ejhle, to je ten úhelný kámen, na něm postavena kadá stavba překoná nápory nepřízně elementů. Vyndej ho.., a je tu ego. Ego je alfou i omegou vech naich problémů.
Ale my jsme přeci na samém počátku řekli, e nejsme sami svoji. Ale ON v nás. Jakmile jakýmkoliv způsobem tento systém předěláme, je tu ego. Toto je stavební pilíř. Toto je, co jsme se naučili. Pokud budeme opoutět místo, kde jsme se to naučili, i vechny vazby k němu (a to musíme, jinak bychom se nikdy nepostavili na vlastní nohy a zůstali malými nedorostlými dětmi), budeme si pamatovat, e nejsme sami svoji. Ale On v nás. Jenom tak to dává smysl.., obráceně ne. Obráceně bychom se okamitě chytili do pasti svého ega.
Kdekoli ve vesmíru, a se ocitneme nahoře nebo dole (protoe i to je Jeho vůle, kam nás zrovna momentálně zasadí), budeme stát na této absolutní jistotě, e nepatříme sobě, ale Jemu. A pak to najednou vechno smysl začne dostávat. On nás přeci nestvořil proto, aby si skrze nás hrál. Ale aby skrze nás il a my tak ili skrze Něho. Jakmile překonáme ono počáteční ego a odhodíme ho od sebe jako dětské střevíčky, z nich u jsme přeci dávno vyrostli, pak není rozdílu mezi já, ty a On. Nebo vechno je ON! I já, i Ty i vekeré stvoření je vskutku ON. On skrze nás tvoří, On skrze nás transformuje tuhle planetu, ale víc, mnohem víc.., ve svém původním plánu nás stvořil v podobě sebe sama a vychází v nás (v naich subjektech) do vesmíru, který stvořil, a hledí na něj zevnitř.
To jen nae malé ego (dosud v určitých odstínech přebývající v nás) mu nechce dovolit tuhle velkolepou procházku v naich tělech.., chce si je uhájit pro sebe! Proto lpí na tom, e tohle jsem já a tamto je On, zatímco tohle zas někdo jiný. Proto říká, On je tak velký, e by se nikdy nesníil vstoupit do nás, jeliko to by se najednou stal dočista malým jako já, jako mé ubohé choulící se ego ve mně! Ale On není ego! To my jsme se s egem ztotonili, proto se cítíme malí. Ale jakmile mu, by jen na okamik dovolíme vstoupit do sebe, pak poznáme jaký skutečně Je i kým nás stvořil!
Stvořil nás sebou samým, kdy v Jeho vědomí se stírá rozdíl mezi já, ty a On. Stvořil nás, abychom sami stvořili tento Vesmír, protoe On jsme my.
Není tady
díky Crabe....
Není tady
Pavlo
Není tady
Vracím se k názvu tématu:
Je moné se dostat do cizí mysli?
Můj názor - není.
Pouze máte-li hodně empatie, můete se moná něčímu mylení přiblíit. Moná.
A taky - chtěl by vůbec někdo z vás dostat se do cizí mysli? Proč jako?
To mi přijde jako - dostat se někomu do zamčeného bytu. To je nehoráznost.
Podle mě by nikdo neměl ani zkouet lézt tam, kam ho nikdo nezval.
Blossom napsal(a):
To mi přijde jako - dostat se někomu do zamčeného bytu. To je nehoráznost.
Podle mě by nikdo neměl ani zkouet lézt tam, kam ho nikdo nezval.
A co kdyz ten byt neni zamceny? To by pak mohlo byt jako nejak taky takhle : "vitej ....mas tu kdokoli dvere otevrene"
Není tady
Arcanum napsal(a):
...A ptala jsem se proc nemuzes polknout co pise Crabat.A navic mu pises at to smaze.
Kdyz je Ti fuk jak se kdo diva,proc pises neco o smazani toho co pise nekdo a o zhovadilosti a troufalosti?
Neni v tom rozpor? Ptam se jen?
No, ani po te jeho "nove pohadce" na pul strany (nebo na 3/4?), to "polknout" nemuzu.
Napsal: nestvoril nas, aby si hral... ale aby skrze nas zil, dival se nasima ocima... (nebo tak nejak).
Ja rikam: NE. Buh nas na nic nepotrebuje. Kdyz tady nikdo z nas nebude, vystaci si sam. On pro nas udelal jenom to, ze "nam dal dar". Dar ziti. A moznost zit si, jak chceme, a dokonce vecne. Vecne ziti je samozrejme podmineno tim, ze se podridime jeho zakonum, coz je logicke: Kdyz nekdo neco stvoril, dava "navod", jak to bude "bezproblemove" fungovat. Kdo zakony "bezproblemoveho chodu" porusi, zemre. A to, jak rekl Crabat, jestli budeme "nahore, nebo dole", neurcuje On, ale my sami. Tim, jak se podrizujeme pravidlum, ktere On pro pobyt nahore, ci dole, stanovil.
Proto nemuzu "prekousnout" jeho vyrok "Ja/my jsme stvorili vesmir a sebe"... Je to vyvysovani se nad Boha (puvodce vseho) a tuhle vysadu si nikdo nemuze privlastnovat, at si to pred sebou ci pred jinymi ospravedlni jak chce kvetnate...
Jo, my jsme mozna jeho soucasti, vesmiru, sveta, jsme soucasti Boziho dila, ale pri stvoreni nikdo z nas nebyl. Jenom andele a Buh. Tak kdo se zarazuje mezi ne, ci k nim, je blazen, nebo rouhac. Nebo take ateista, ale to vlastne ne, kdyz veri v "nejake stvoreni" (sebou samym), nebo neznaboh, ake to takymoc nesedi, proste to uz je zbytecne zabredani do detailu...
Tohle vam, drazi pratele, snad staci...
A kdyz ne, no tak Tomam Smulu...
Není tady
Není náhodou, e jsem svůj první článek (#47) uvedl tady, i kdy s tématem jakoby nesouvisí. Ale jak se později ukazuje, tohle je právě klíčové. Jakmile odhodíme své ego, pak vekeré vědomí je propojené, tudí jakápak moje nebo Tvoje mysl?.. Dokud ho ale neodloíme, pak má Blom pravdu: Neopovaujme se tam vstupovat. Stejně bychom vechno jenom pohnojili. Sobě i těm ostatním.
Můeme toliko soucítit.., hledat toho druhého v sobě. A to je velice, velice inspirativní, protoe tak rozkrýváme sebe sama. A jednou.., moná jen díky tomu, vystoupíme nad sebe.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Kdo zakony "bezproblemoveho chodu" porusi, zemre.
Jak zemre Viktorko? Co se s nim stane?
Není tady