18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Bez ohledu na vyse uvedene si myslim, ze NEJENOM blizci (znami si sobe - jeden druhemu) jsou schopni "si rozumet" a tim padem jakoby videt do hlavy...
Dokazou to i lidi obdareni hlubokou empatii (to jsou ti pozitivni), ale take nadmernou inteligenci (to jsou ti s.p.o.r.n.i, pac u nich neni jednoznacne jiste, jestli sve schopnosti vyuziji, ci zneuziji)
To je fakt dost zajímavý a jetě neprozkoumaný. Ale myslím, e to tak je.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
nemyslím si, e to má co dělat s vysokou inteligencí, jak píe viktorka. podle mně je to blbost.
A podle Tebe Pavli to ma co delat s cim?
Není tady
Pokud někdo jde nebo v minulosti el mystickou cestou, tak toto je jedna ze sil (siddhis), která tu cestu provází, ale není dobré těch sil vyuívat nebo spí zneuívat. Je to jako v pohádkách: princ jde za svým cílem, za svým úkolem a nemá se ohlíet vpravo ani vlevo, nemá se nechat nalákat krásnými bludičkami jinak patně skončí.
Není tady
No, mozna budu trochu
Tusim ve filmu Po cem zeny touzi mel Mel schopnost vedet, co si zensky myslej... V jinem filmu, nevim jak se jmenoval, ale Nicholson tam mel schopnost slyset na velikou vzdalenost (mozna to byl Vlk, nejsem si jista)...
Objevovaly se tam momenty, ktere naznacovaly, ze takove "nadschopnosti" nejsou vzdycky prijemne, ba muzou byt "na skodu"...
Není tady
Arcanum napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
nemyslím si, e to má co dělat s vysokou inteligencí, jak píe viktorka. podle mně je to blbost.
já nevím. ale neřekla bych, e s inteligencí. spousta lidí něco umí, má nějáké schopnosti a třeba jsou inteligenčně i pod průměrem. proč ne ?
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Pokud někdo jde nebo v minulosti el mystickou cestou, tak toto je jedna ze sil (siddhis), která tu cestu provází, ale není dobré těch sil vyuívat nebo spí zneuívat. Je to jako v pohádkách: princ jde za svým cílem, za svým úkolem a nemá se ohlíet vpravo ani vlevo, nemá se nechat nalákat krásnými bludičkami jinak patně skončí.
Vystizny.
Pruser je kdyz si takova bytost ani neuvedomuje co dela kdyz to dela =kdyz zneuziva svoji silu.
Dalsi pruser jako barak je kdyz to vi ale zalibi se ji to.
Moudry a milujici clovek tyhle sily vedome nikdy nezneuzije.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Objevovaly se tam momenty, ktere naznacovaly, ze takove "nadschopnosti" nejsou vzdycky prijemne, ba muzou byt "na skodu"...
Rekla bych Viki ze zalezi na tom jak se k tomu ta ktera bytost postavi.
A neboli jak to proziva.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
já nevím. ale neřekla bych, e s inteligencí. spousta lidí něco umí, má nějáké schopnosti a třeba jsou inteligenčně i pod průměrem. proč ne ?
No a mnohdy velice inteligantni lide postradaji empatii.
Nekteri prumerne inteligentni maji naopak vice empatie.
Není tady
Ano. Ja napr., s tim nekdy neprijemno citim. Ubranit se, distancovat? Jak? Vzdycky nemas moznost odejit, zmizet, nevracet se, nevstupovat tam, kde "ty myslenky a zvuky" citis, a neprejes si je...
Není tady
Arcanum napsal(a):
...No a mnohdy velice inteligantni lide postradaji empatii.
Vsak prave proto jsem ty dve skupiny od sebe oddelila: empatie - inteligence. Kdyz oboje zaroven, tak je to ideal...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Ano. Ja napr., s tim nekdy neprijemno citim. Ubranit se, distancovat? Jak? Vzdycky nemas moznost odejit, zmizet, nevracet se, nevstupovat tam, kde "ty myslenky a zvuky" citis, a neprejes si je...
Pozorovat to ale neztotoznovat se s tim.Neidentifikovat to ani jako prijemne ani jako neprijemne.
Tvuj prozitek je na Tobe.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Arcanum napsal(a):
...No a mnohdy velice inteligantni lide postradaji empatii.
Nekteri prumerne inteligentni maji naopak vice empatie.Vsak prave proto jsem ty dve skupiny od sebe oddelila: empatie - inteligence. Kdyz oboje zaroven, tak je to ideal...
Naturlich
Není tady
Jednoho takoveho "inteligenta se schoposti vít se", znam. Empatie a soucit ma amputovany... Tudiz svoji "schopnost" zneuziva, ve svuj prospech..., bohuzel za sebou zanechava "spoust"
Nakonec, neco podobneho byl Hitler, diktatori a pod., ne?
Tam pak je dost tezke "pozorovat a neztotoznovat se"...
Není tady
Arcanum napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
A podle Tebe Pavli to ma co delat s cim?já nevím. ale neřekla bych, e s inteligencí. spousta lidí něco umí, má nějáké schopnosti a třeba jsou inteligenčně i pod průměrem. proč ne ?
Avak tohle nemusí být pravidlem, dobře píe - někteří
Není tady
Arcanum napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
A podle Tebe Pavli to ma co delat s cim?já nevím. ale neřekla bych, e s inteligencí. spousta lidí něco umí, má nějáké schopnosti a třeba jsou inteligenčně i pod průměrem. proč ne ?
Není tady
dusička napsal(a):
Arcanum napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
já nevím. ale neřekla bych, e s inteligencí. spousta lidí něco umí, má nějáké schopnosti a třeba jsou inteligenčně i pod průměrem. proč ne ?No a mnohdy velice inteligantni lide postradaji empatii.
Avak tohle nemusí být pravidlem, dobře píe - někteří
ale to je přece jasný, ne ?
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Tam pak je dost tezke "pozorovat a neztotoznovat se"...
A co by jsi s tim Viktorko hodlala teda delat?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Avak tohle nemusí být pravidlem, dobře píe - někteříale to je přece jasný, ne ?
Verim ze jsou i taci komu to janse neni.
Není tady
Arcanum napsal(a):
ViktorkaM napsal(a):
Tam pak je dost tezke "pozorovat a neztotoznovat se"...A co by jsi s tim Viktorko hodlala teda delat?
No prave ... Ja si jenom tak povzdechla, vis?
Není tady
slunečná napsal(a):
Ahojky, nedávno jsem se potkala se zajímavým člověkem...Moc jsme se nemuseli bavit, ale častokrát mi odpověděl i na něco, co jsem nahlas neřekla..Zeptala jsem se ho "ty mi snad vydí do hlavy?!" Jen se usmál ale neodpověděl. Co si myslíte? Můe člověk vědět, co se někomu jinému honí v hlavě? Jak funguje telepatie? Jak se dá "naučit"?
Ahoj,
telepatie, empatie, astrální cestování, intuice atd. jsou původně přirozené schopnosti, kterými člověk disponoval, kdy byl stvořen. Po čase, kdy začal ovládat hmotu, budovat toto civilizaci a začal si pomalu ucpávat tělo i mysl více ne malém mnostvím jídla :-) a následně i negativních mylenek si tyto vjemy postupně ucpal a dnes u tomu větina nevěří. Někteří jedinci tuí, někteří ojedinělci vědí a pár vyčiětěných tím disponuje. Učit se to není třeba, stačí, kdy si člověk vyčistí tělo a mysl půstem a ve se obnoví. Mozek je dokonalý PC a tělo je dokonalá chemická superinteligentní laborka proto se chová přesně dle toho, co do něj vkládáme a taky dle toho jek si programujeme mozek svým mylením. Je to v podstatě hodně jednoduchý, ale lidstvo inklinuje spí ke komplikovanějím způsobům za horu peněz a energie, jen málo kdo ví, e ty TOP věci jsou zadarmo. Síla člověka spočívá ve vůli....
Upravil(a) Poustevník (9. 8. 2011 12:48)
Není tady
Poustevník napsal(a):
slunečná napsal(a):
Ahojky, nedávno jsem se potkala se zajímavým člověkem...Moc jsme se nemuseli bavit, ale častokrát mi odpověděl i na něco, co jsem nahlas neřekla..Zeptala jsem se ho "ty mi snad vydí do hlavy?!" Jen se usmál ale neodpověděl. Co si myslíte? Můe člověk vědět, co se někomu jinému honí v hlavě? Jak funguje telepatie? Jak se dá "naučit"?
Ahoj,
telepatie, empatie, astrální cestování, intuice atd. jsou původně přirozené schopnosti, kterými člověk disponoval, kdy byl stvořen. Po čase, kdy začal ovládat hmotu, budovat toto civilizaci a začal si pomalu ucpávat tělo i mysl více ne malém mnostvím jídla :-) a následně i negativních mylenek si tyto vjemy postupně ucpal a dnes u tomu větina nevěří. Někteří jedinci tuí, někteří ojedinělci vědí a pár vyčiětěných tím disponuje. Učit se to není třeba, stačí, kdy si člověk vyčistí tělo a mysl půstem a ve se obnoví. Mozek je dokonalý PC a tělo je dokonalá chemická superinteligentní laborka proto se chová přesně dle toho, co do něj vkládáme a taky dle toho jek si programujeme mozek svým mylením. Je to v podstatě hodně jednoduchý, ale lidstvo inklinuje spí ke komplikovanějím způsobům za horu peněz a energie, jen málo kdo ví, e ty TOP věci jsou zadarmo. Síla člověka spočívá ve vůli....
Není tady
Vědomí u samotnou podstatou vstupuje do tvůrčích procesů a vytváří tak různé formy. Jednou z nich je i tento hmotný vesmír, konkrétní galaxie, sluneční soustava, planeta Terra a my v tomto světě. Kadý z nás je vlastně projevem tohoto vědomí a jeho nepatrnou částí (avak neoddělitelně spjatou s celkem). Na počátku je tedy Vědomí, je dává povstat dalímu Vědomí, dalímu Vědomí, jetě dalímu Vědomí, a někde tam mezi nimi dojde k interakci a tato Vědomí si vytvoří mocné Energie, je dají vzniknout Prostoru a Času, aby do něj umístila Vesmír, tak, jak jej známe i neznáme díky naemu chápání.
Vědomí touí vnímat z vnějku i zevnitř. Proto vytváří a následně osévá celý Vesmír, aby do něj vstoupilo individuálními bytostmi (co jsme my.., my sami!) a proilo Ho doslova hmatatelně skrze takto pojaté bytí naimi smysly.
Ne, nejsme odděleni od tohoto absolutního Vědomí, které je vude v Prostoru i nad Prostorem.., to jen na chvíli v naí mysli vznikl úmyslně tento proces oddělenosti, abychom z úrovně zevnitř uslyeli, ucítili, poznali vlastním tepajícím srdcem: Jaké to je?..
Ale Ty, já, my vichni jsme toto Vědomí, subplanetární Vědomí, galaktické Vědomí, Vědomí, které na nás věčně čeká nad časem i prostorem, a se k Němu vrátíme a pochopíme, e to jsme My. To My jsme stvořili tento Vesmír a sami sebe.
Není tady
Crabat napsal(a):
Vědomí u samotnou podstatou vstupuje do tvůrčích procesů a vytváří tak různé formy. Jednou z nich je i tento hmotný vesmír, konkrétní galaxie, sluneční soustava, planeta Terra a my v tomto světě. Kadý z nás je vlastně projevem tohoto vědomí a jeho nepatrnou částí (avak neoddělitelně spjatou s celkem). Na počátku je tedy Vědomí, je dává povstat dalímu Vědomí, dalímu Vědomí, jetě dalímu Vědomí, a někde tam mezi nimi dojde k interakci a tato Vědomí si vytvoří mocné Energie, je dají vzniknout Prostoru a Času, aby do něj umístila Vesmír, tak, jak jej známe i neznáme díky naemu chápání.
Vědomí touí vnímat z vnějku i zevnitř. Proto vytváří a následně osévá celý Vesmír, aby do něj vstoupilo individuálními bytostmi (co jsme my.., my sami!) a proilo Ho doslova hmatatelně skrze takto pojaté bytí naimi smysly.
Ne, nejsme odděleni od tohoto absolutního Vědomí, které je vude v Prostoru i nad Prostorem.., to jen na chvíli v naí mysli vznikl úmyslně tento proces oddělenosti, abychom z úrovně zevnitř uslyeli, ucítili, poznali vlastním tepajícím srdcem: Jaké to je?..
Ale Ty, já, my vichni jsme toto Vědomí, subplanetární Vědomí, galaktické Vědomí, Vědomí, které na nás věčně čeká nad časem i prostorem, a se k Němu vrátíme a pochopíme, e to jsme My. To My jsme stvořili tento Vesmír a sami sebe.
Zeptám se Tě: načtená teorie, nebo osobní zkuenost?
Není tady
Ne, nic takového jsem nikde nečetl.
Není tady
Poustevníku,
druhý příspěvek a jednodue a krátce vyjádřeno velmi srozumitelným způsobem.
Jen si myslí, e to nebude a tak moc o vůli jako spí o nenuceném- přirozeném přístupu.
Pokud se musíme do něčeho nutit silou vůle, nikoliv jako výsledkem vlastního přesvědčení, dříve či později to dáme k ledu. Proč se do něčeho nutit.
Ale myslím, e ti rozumím, někdy je těké najít to správné slovní spojení
Není tady