Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#276 4. 9. 2011 20:46

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Re: Je možné se dostat do cizí mysli?

A kdo řekl, že by ji ten druhý měl ovládat?.. (Tedy myšleno naši mysl.)
Nikdy, v žádném případě, mysl, která chápe, netouží ovládat toho, komu rozumí. To je jen obrovské nedorozumění, jež v nás evokuje strach povstávající z nepochopení vnitřních souvislostí. Jsou to ony nespoutané běsy v nás, které energeticky promítáme do druhého člověka, protože s nimi niterně nesouhlasíme a přitom jsme je v sobě ještě nepřetavili do pravého poznání.

Crabat

Není tady

#277 4. 9. 2011 20:57

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

A kdo řekl, že by ji ten druhý měl ovládat?.. (Tedy myšleno naši mysl.)
Nikdy, v žádném případě, mysl, která chápe, netouží ovládat toho, komu rozumí. To je jen obrovské nedorozumění, jež v nás evokuje strach povstávající z nepochopení vnitřních souvislostí. Jsou to ony nespoutané běsy v nás, které energeticky promítáme do druhého člověka, protože s nimi niterně nesouhlasíme a přitom jsme je v sobě ještě nepřetavili do pravého poznání.

A  kdo řekl, že by ji ten druhý měl ovládat? Tak se od toho odpíchneme. A kdo řekl, že máš chtít do cizí mysli vidět?  big_smile A proč asi? A protože  mi není dáno nikoho soudit, přetavovat apod........a pravé poznání musím učinit sama za sebe, nemůžu a nechci vidět do cizí mysli. Otázka vlákna je:Je možné se dostat do cizí mysli? Chrabate, pokud obhajuješ ANO, tak mi napiš nějak srozumitelně, jak by si té vlastnosti využil a proč.

Není tady

#278 4. 9. 2011 21:14

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Vladěno, ale já té vlastnosti vůbec nechci využít. Nikdo, kdo se vzdá sebe sama (vidíš, zde je ta podmínka, aby to bylo uskutečnitelné), právě proto, že sám sebe ovládl uvnitř a tím i překonal své nižší pohnutky vedoucí k egu (a dokud tak neučiní, blokuje sám sebe, tudíž to nedokáže), nemá potřebu cokoliv ovládat. Natožpak někoho!

Já jen říkal, že takový člověk vidí podstatu věcí, protože celý svět jakoby zprůhlední, zkřišťáloví jeho pohledem, tudíž i mysl ostatních lidí. A tak se mu stanou jejich myšlenky čitelné. Nikdo tady nehovořil o tom, že by si to přál. Proč by si měl něco takového přát?.. Ono se to prostě stane. Tečka, to je všechno.

Crabat

Není tady

#279 4. 9. 2011 21:24

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

A proč se to stane?.. Protože přeci Vědomí je tady od počátku. Není žádného já, ty, on, ale prostě Vědomí, které proniká všechno a vším. Vědomí ví samo o sobě, neboť všechno jest Ono. Skrze Vědomí povstalo všechno a všechno je toto Vědomí. Proto se to stane.

Což, pokud správně pochopíme, je nejvyšší zaslíbení pro každého z nás.

Crabat

Není tady

#280 4. 9. 2011 22:33

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Arcanum napsal(a):

Lupi o neoliticich toho moc nevim,proto porad nevim jak to myslis. wink

To já taky ne a myslím, že se toho o nich moc neví všeobecně.
Ale dívej: jednalo se o kromlech, prokazatelně neolitickej. Taková jako elipsa z menhirů. Ne kruh, ale elipsa - a na těch "vrcholech" menhiry z křemene, jeden menší křemennej, ostatní ze žuly. Na jednom "vrcholu" menší křemennej a druhým větší a před ním ještě menší a ještě před ním, tak ve čtvrtině elipsy, v zemi zapuštěná menza.
Nepamatuju si počet těch menhirů, což je asi škoda - ale výběr materiálu mi přišel jako hodně cílenej.
Bůhví, k čemu to bylo - nicméně, místo, na kterém ten kromlech stál, bylo evidentně středový, těžiště....
Nevypadalo to na trh, nebo hrnčířskou dílnu cool a jelikož neolitické stavby mají vždycky silný energetický potenciál, co když je tak používali? Ten kromlech mi přišel jako výjimečně vhodné místo pro ladění myslí a harmonizaci....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#281 4. 9. 2011 22:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Vlaďko, já například bych hctěla vidět do cizí mysli a taky ti řeknu proč - protože je to to nejzajímavější a nejvíc fascinující - pro mně tedy.
A jsem vděčná každému, kdo se se mnou o svou mysl dělí. Opravdu neznám nic zajímavějšího - ať už jsou to duševní pochody lidské, nebo zvířecí....úžasné musejí být rostliny, ale to už jsem moc daleko coollol

Není tady

#282 5. 9. 2011 8:16

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Pro mne je to jasná stopka. Ale pokud má někdo tyto schopnosti, tak ať je předvede v medicíně. Lidi v komatu mu budou vděčni. Bohužel jsem nečetla ani o jednom případu. Schopnost vidět do mysli nikdy nebyla využita pro dobro jiné osoby. Takže stále ne,ne. gloria

Není tady

#283 5. 9. 2011 8:56

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tak se tím netrap, Vlaďko. smile
Hle, tráva je pořád zelená
a stromy rostou vzhůru ke slunci,
nikde nedošlo k žádnému zádrhelu,
svět nepopraskal, nedoznal trhliny,
to jen naše mysl se odvážila vstoupit
do prostoru, který jí běžně není určen.
S jakými výsledky.., už víme.
Někomu se to ani zbla nelíbí,
jiný je tím naopak opojen,
další nenalézá pro své bytí uplatnění..,
nu zkrátka, každý uvažujeme jinak.
Řekněme, podle toho,
co je pro nás zrovna podstatné. stolt

Crabat

Není tady

#284 5. 9. 2011 9:55

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

lupina montana napsal(a):

... a jelikož neolitické stavby mají vždycky silný energetický potenciál, co když je tak používali?
Ten kromlech mi přišel jako výjimečně vhodné místo pro ladění myslí a harmonizaci....

A prave dost mozna to pouzivali prave k nejakymu vy-ladeni. smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#285 5. 9. 2011 10:18

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Pro mne je to jasná stopka. Ale pokud má někdo tyto schopnosti, tak ať je předvede v medicíně. Lidi v komatu mu budou vděčni. Bohužel jsem nečetla ani o jednom případu. Schopnost vidět do mysli nikdy nebyla využita pro dobro jiné osoby.

A presto existuji lide kteri se dokazi spojit s dusi cloveka (s Vedomim) v komatu.
Verila by jsi jim pak,ze to co tvrdi je skutecne?

Není tady

#286 5. 9. 2011 11:38

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Vladena napsal(a):

Pro mne je to jasná stopka. Ale pokud má někdo tyto schopnosti, tak ať je předvede v medicíně. Lidi v komatu mu budou vděčni. Bohužel jsem nečetla ani o jednom případu. Schopnost vidět do mysli nikdy nebyla využita pro dobro jiné osoby.

A presto existuji lide kteri se dokazi spojit s dusi cloveka (s Vedomim) v komatu.

Ty o někom konkrétně víš?

Není tady

#287 5. 9. 2011 11:43

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Tak se tím netrap, Vlaďko. smile
Hle, tráva je pořád zelená
a stromy rostou vzhůru ke slunci,
nikde nedošlo k žádnému zádrhelu,
svět nepopraskal, nedoznal trhliny,
to jen naše mysl se odvážila vstoupit
do prostoru, který jí běžně není určen.
S jakými výsledky.., už víme.
Někomu se to ani zbla nelíbí,
jiný je tím naopak opojen,
další nenalézá pro své bytí uplatnění..,
nu zkrátka, každý uvažujeme jinak.
Řekněme, podle toho,
co je pro nás zrovna podstatné. stolt

Jsem ráda,že tráva je zelená
a léto se k nám vrátilo,
naše mysl se teplem projasnila
a kvítí krásně rozkvetlo.

Ne každý píše ve verších,
někdo stručně a racionálně,
přesto jeho ego nijak netrpí
co v předešlých verších
se zdálo, Crabate par

Není tady

#288 5. 9. 2011 11:57

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Vladena napsal(a):

Proc se ptas?

Není tady

#289 5. 9. 2011 12:14

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Vladena napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Proc se ptas?

Když se ptám, zřejmě to chci vědět. tillfreds

Není tady

#290 5. 9. 2011 12:27

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Aha,Ty chces. cool

Není tady

#291 5. 9. 2011 13:28

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Jasně, že je možné se dostat do cizí mysli. Je to jednoduché jak facka, já to dělám ani nevím jak- například jeden soused, ten už mi asi třetí rok při každém setkání opakuje "..kudy chodím, tudy na vás myslím..." lol

No a teďka vážně - k tomu, jak Vladena správně připodotkla, že by bylo možné člověka takto ovládat - teoreticky asi bylo, ale k tomu nedojde. Lidi už dávno ovládaní jsou. Někteří hlavně skrze pudy, jiní hlavně skrze emoce hmm Chtít někoho ovládat skrze mysl by byla celkem zbytečná nástavba.   Většinou se lidi ani nevyznají v mysli své vlastní, natož aby alespoň tu měli trochu pod kontrolou. smile

Není tady

#292 5. 9. 2011 13:41

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

O cem ze to tu mluvite?
Jo aha,uz viiim .....jedna jeden o koze ...druha o voze. lol

Není tady

#293 5. 9. 2011 15:04

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

Chtít někoho ovládat skrze mysl by byla celkem zbytečná nástavba.   Většinou se lidi ani nevyznají v mysli své vlastní, natož aby alespoň tu měli trochu pod kontrolou. smile

No právě! lol Já si myslím, že to jednou bude tak, jak to nádherně popsal Bester v knížce Zničený muž.
Spojit mysli (tudíž dostat se jedna do druhé) je naprosto logický krok a internet je jeho prorok cool jde o to, jak.

Není tady

#294 5. 9. 2011 15:32

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Jsem ráda,že tráva je zelená
a léto se k nám vrátilo,
naše mysl se teplem projasnila
a kvítí krásně rozkvetlo.

Ne každý píše ve verších,
někdo stručně a racionálně,
přesto jeho ego nijak netrpí
co v předešlých verších
se zdálo, Crabate par

godlike Dobrá odpověď, Vlaďko.
A jsem rád, že to tak je. pussa

Crabat

Není tady

#295 5. 9. 2011 15:59

haiel
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

haiel napsal(a):

Chtít někoho ovládat skrze mysl by byla celkem zbytečná nástavba.   Většinou se lidi ani nevyznají v mysli své vlastní, natož aby alespoň tu měli trochu pod kontrolou. smile

No právě! lol Já si myslím, že to jednou bude tak, jak to nádherně popsal Bester v knížce Zničený muž.
Spojit mysli (tudíž dostat se jedna do druhé) je naprosto logický krok a internet je jeho prorok cool jde o to, jak.

Toho Bestera neznám. Toho si tedy přečtu. smile

"Spojit mysli (tudíž dostat se jedna do druhé) je naprosto logický krok a internet je jeho prorok "
A tenhle citát, to je Vlková? Paráda!
tummenupp

Není tady

#296 5. 9. 2011 16:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo tak on už je z toho citát? va No toto..... coollol
Jo, v tom Zničeným muži je to moc hezky - i fakt, že telepaty se nestanou všichni najednou, ale někteří jsou úplně, někteří jen trochu a někteří vůbec....i etický kodex, který mají, i strašně vtipnou záležitost - totiž, kterak zabránit telepatu, aby se mi vlezl do mysli, když hodlám páchat nějakou nepravost lol

Není tady

#297 5. 9. 2011 16:40

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

Tak se od toho odpíchneme. A kdo řekl, že máš chtít do cizí mysli vidět?  big_smile A proč asi? A protože  mi není dáno nikoho soudit, přetavovat apod........a pravé poznání musím učinit sama za sebe, nemůžu a nechci vidět do cizí mysli. Otázka vlákna je:Je možné se dostat do cizí mysli? ..... jak by si té vlastnosti využil a proč.

Jak Crabat nevím, můžu ti říct jen svoje "proč", Vlaďko. Souvisí s tím, co jsem už říkala - že mi to přijde jako to nejzajímavější na světě. Což ovšem nic neříká o důvodech, to souhlasím.
Ty já mám asi takový, jako když se ráda dívám na přírodopisný filmy - o zvířatech a rostlinách. Baví mně to poznávat. Nepotřebuju ty poznatky k ničemu "praktickému" aby sis nemyslela - jako když máš třeba užitečný známý. Nebo že se ti hodí, že bys věděla, jak lépe ulovit slona, když poznáš jeho zvyky. Nic takovýho. Prostě mi připadají bližší.....to je všechno, celý ten důvod. smile

Není tady

#298 5. 9. 2011 16:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já bych nikomu do mysli vidět nechtěla. možná bych to u někoho ani neustála. navíc je to pro toho člověka ztráta soukromí.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#299 5. 9. 2011 18:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Bane, Pavli - představ si, že to tak máš odjaktěživa, že jsi na to od dětství zvyklá. Že je vlastně pořád někdo s tebou. Když je to jako přirozenost, pak člověku nejspíš ani divné myšlenky toho druhého nepřijdou až tak divné - je to jako s chováním navenek; kolik toho bylo tabu ještě před blbejma padesáti rokama? Za co všechno se lidi styděli a co skrývali?
V tom Zničeným muži je i úžasnej trest pro telepata, který se proviní: oni mu prostě zavřou mysle. Připadalo mi to trošku jako ve Dni Trifidů, jak hlavní hrdina stojí v londýnským bytě, přejíždí celou škálu vln na rádiu a všude je ticho....strašidelná představa.
Koukni jen, jak jsme už teď závislí na komunikaci a jak je pro nás důležitá? Natolik, že africká horská vesnice si pořídí generátor a tahá do něj naftu starým náklaďákem - jen aby byla ve spojení lol
A vem si, jak nás napoprvé zaskočí, když se nám něco stane s mobilem, nebo internetem? A kdyby to mělo být napořád....byla bys prostě vyloučená za smečky, když nic jinýho.

Není tady

#300 5. 9. 2011 18:39

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak asi máš pravdu, ale to jak říkáš "že je vlastně pořád někdo s tebou" to mi na tom vadí. už bych nebyla sama. já jsem moc ráda sama. zatím si neumím představit, že bych se nemohla stáhnout do svýho světa, ve kterém bych byla jen já. ne někdo další. když už by to mělo fungovat, potřebovala bych kohoutek, kterým bych aspoň na chvíli, ostatním ten přístup zavřela.
ale jasně, když jsi na to zvyklá odjakživa, přijde ti to normální.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí