Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 7. 2011 8:51

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Hluk ze stavby

Prosím o radu, jak a jestli vůbec se lze bránit proti obtěžujícímu hluku ze stavby na sousedním pozemku.
Děkuji.

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#2 2. 7. 2011 16:31

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Re: Hluk ze stavby

pokud se cítíš být obtěžována hlukem ze stavby, obrať se na příslušný stavební úřad s žádostí o prověření, zda stavebník dodržuje stavební povolení a projektovou dokumentaci, případně požádej  o součinnost příslušnou krajskou hygienickou stanici.

otázkou je co je podle tebe hluk..míchačka,stavební výtah, kompresor, sbíječka...??Tyhle stroje obvykle bývají označeny údajem o garantované hladině akustického výkonu a pokud stavebník provádí stavbu tak, aby dodržel noční klid,tak to budeš muset vydržet.Sousedé taky chtějí bydlet..jako ty.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#3 2. 7. 2011 18:27

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Za právní radu díky, řeči o tom, že sousedé chtějí taky bydlet, ty snad nebyly zapotřebí.
Jednak nejde o stavbu na bydlení, ale výrobnu, druhak nevím, jestli bys ty byla po třech letech
téměř nepřetržitého randálu od šesti od rána do šesti do večera včetně víkendů a svátků  tak
vstřícná.
Na stavebním úřadu neuspěju téměř jistě, protože pan stavitel je zároveň členem zastupitelstva a šéfem stavebního odboru, na hygienu si nemyslím, že to bude, pochybuju, že by překračovali limity hluku.
Je to prostě jen obtěžující, neustálý hluk a po třech letech už toho máme prostě dost.
Když si ani v noci nemůžu otevřít okno, protože ráno úderem šesté nastartují bagry a začnou rozhrnovat zeminu a převážet kusy železa, do toho parta maníků stlouká bednění a pořvává na sebe...do toho přijede mix a aby si ho hoši všimli, tak několik minut troubí a to všechno pár desítek metrů od okna, je to vážně na palici.
Pokoušeli jsme se domluvit, aby alespoň o ty víkendy byl trochu klid, ale bez úspěchu.
Takže mě zajímalo, jestli je nějaká právní cesta, jak se dobrat toho, abychom i my mohli v klidu bydlet. hmm

Upravil(a) Xsara (2. 7. 2011 18:27)

Není tady

#4 2. 7. 2011 20:55

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Tak to nenaděláš vůbec nic! Nikoho nezajímá, že bys chtěla v bytě, kde slušně platíš, i nerušeně  bydlet. Zažíváme totéž, úderem 6 hodiny ráno začnou cigáni, kteří rozbíjí budovu a bude se předálávat na byzbys, na sebe křičet, do toho pneumatická kladiva, celý den i víkendy. A prý na podzim budou končit.  Takže opět rok v prd@eli. Několik let se opravují byty, výtahy a až se opraví, začnou bourat druzí,. Klid snad budeme mít jedině v hrobě . A to bydlím v historickém jádru města  dumbom , co je klid, nevíme již roky.

Není tady

#5 2. 7. 2011 22:16

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to musite mit hrozny.Me staci,kdyz jsem po nocni a cikani zapnou sekacku,to bych vrazdila a nepomuzou ani spunty do usi.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#6 2. 7. 2011 22:52

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

eremuruss napsal(a):

Tak to musite mit hrozny.Me staci,kdyz jsem po nocni a cikani zapnou sekacku,to bych vrazdila a nepomuzou ani spunty do usi.

Vím,že jsem na právním, ale neodpustím si Erem poznámku. Takže když bílý člověk zapne sekačku, tak ti to nevadí? lol

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#7 3. 7. 2011 9:34

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Pochopitelně, když zapnou  sekačku bílí, tak je hluk asi stejný, ale eremuska má to "štěstí", že, to dělají černí. Z hlediska práva nenadělá  asi nikdo nic proti hluku z oprav, stavebních úprav, bourání, stavění, sekání, řezání a pod. Byty i domy se prodávají, upravují, tak musíme trpět pro pohodlí jiných.
Nikoho nezajímá, že někdo nemůžu měsíce/roky otevřít okno pro hluk či prach, i když platí vysoké nájemné, vyspat se po noční, není nárok na klid pro nemocné , osoby staré či děti Tady právo na nic není, jen přizpůsobit se, trpět a modlit se, aby to skončilo brzy dumbom

Není tady

#8 3. 7. 2011 12:16

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Xsara napsal(a):

Za právní radu díky, řeči o tom, že sousedé chtějí taky bydlet, ty snad nebyly zapotřebí.
Jednak nejde o stavbu na bydlení, ale výrobnu, druhak nevím, jestli bys ty byla po třech letech
téměř nepřetržitého randálu od šesti od rána do šesti do večera včetně víkendů a svátků  tak
vstřícná.
Na stavebním úřadu neuspěju téměř jistě, protože pan stavitel je zároveň členem zastupitelstva a šéfem stavebního odboru, na hygienu si nemyslím, že to bude, pochybuju, že by překračovali limity hluku.
Je to prostě jen obtěžující, neustálý hluk a po třech letech už toho máme prostě dost.
Když si ani v noci nemůžu otevřít okno, protože ráno úderem šesté nastartují bagry a začnou rozhrnovat zeminu a převážet kusy železa, do toho parta maníků stlouká bednění a pořvává na sebe...do toho přijede mix a aby si ho hoši všimli, tak několik minut troubí a to všechno pár desítek metrů od okna, je to vážně na palici.
Pokoušeli jsme se domluvit, aby alespoň o ty víkendy byl trochu klid, ale bez úspěchu.
Takže mě zajímalo, jestli je nějaká právní cesta, jak se dobrat toho, abychom i my mohli v klidu bydlet. hmm

Ja bych si stezovala. To jsem zazila, mam pocit, ze preci jen existuji nejake zakony. Stezuj si na stavebnim uradu, alespon budes mit nejakou odpoved. Tri roky uz je davno presprilis.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#9 3. 7. 2011 14:24

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

Xsara napsal(a):

vstřícná.

Ja bych si stezovala. To jsem zazila, mam pocit, ze preci jen existuji nejake zakony. Stezuj si na stavebnim uradu, alespon budes mit nejakou odpoved. Tri roky uz je davno presprilis.

Vzhledem k výše uvedenému mi stížnost na stavebním úřadě přijde poněkud kontraproduktivní.
Mám si u úředníků stěžovat na jejich představeného? To asi nebude ta nejlepší cesta.

Ale snad by měla existovat nějaká možnost. Pokud sem dorazí právník, byla bych vděčná za radu.

Není tady

#10 3. 7. 2011 15:11

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Vím,že jsem na právním, ale neodpustím si Erem poznámku. Takže když bílý člověk zapne sekačku, tak ti to nevadí? lol

TAK TAKHLE JSEM TO VUBEC NEMYSLELA va
Ja nejsem rasista a nikdy jsem nebyla.Cloveka beru podle jaky je a ne podle pleti.Mam znamou cikanku se kterou jsem chodila na zakladku.Obcas se navstevujeme a muzu rict,ze je to uzasnej clovek.Ma bilyho muze,domacnost cistounkou a 2 chytry a slusne vychovany kluky.Kez by kazdy byl takovy jako ona.stolt

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#11 3. 7. 2011 16:35

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Co stavějí už 3 roky?Přece tak dlouho nebudou rozhrnovat zeminu a navážet železo a podobně?yikes

Není tady

#12 4. 7. 2011 6:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vzhledem k výše uvedenému mi stížnost na stavebním úřadě přijde poněkud kontraproduktivní.
A cosi stěžovat nadřízenému orgánu a vzhledem k tomu, že "pan stavitel je zároveň členem zastupitelstva a šéfem stavebního odboru" argumentovat podjatostí místně příslušného úřadu?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#13 12. 7. 2011 8:04

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Velvary
Web

Zažíváme už rok něco podobného, den co den od 6 do 18hodin bordel hluk prach no prostě děs. Člověk se nevyspí, nevyvětrá protože okamžitě má všechnem prach v bytě, do toho poslouchat nadávky a rozhovory dělníků opravdu zážitek a do toho všeho nám ještě zvedli nájem skoro o 3tisíce korun.....

Příklad: Dneska ráno mi přímo pod okny troubí tatra že nemůže projet, protože jsou špatně zaparkovaná auta (protože stavaři si parkuji na místech určených pro obyvatele domů) místo toho aby si zavolali odtahovku tak troubí jak na lesy. No tak jsem na ně vyběhla, mám doma 4měsíční mimino které bohužel neví co  je to klidný spánek.....tatra samo projela jen se řidič musel víc snažit a nakonec přijeli měšťáci a několik aut odtahnou......

Ale co já jako nájemník, musím toto trpět???

Není tady

#14 12. 7. 2011 12:03

Carrallina
♥------

Taky by mě zajímalo co tam proboha staví, když ještě po třech letech rozhrnují hlínu.
Já na jednu stránu chápu, že to leze na nervy, ale neumím si představit jak se dá stavět potichu.

Není tady

#15 12. 7. 2011 13:21

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Ach bože... roll
Já přece po nikom nechci, aby stavěl potichu.
Jen je docela na palici, když je tam prostě kravál den co den od šesti od rána. Soboty, neděle, svátky, prostě každý den.
Nechci nikoho omezovat, jen bych se třebas ráda občas vyspala. kapitulation

Není tady

#16 12. 7. 2011 22:21

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Xsara napsal(a):

Ach bože... roll
Jen je docela na palici, když je tam prostě kravál den co den od šesti od rána. Soboty, neděle, svátky, prostě každý den.

Podle me preci existuji nejake smernice nebo narizeni, co takhle patrat u okresniho hygienika nebo mestskeho? Pokud si nestezujete, tak se fakt nic nezmeni. naopak pokud je to nejakej mistni sefik, klidne bych si stezovala. A pokud by se nic nepohlo, zase o neco vys.

Je to par mesicu, co jsem se zde ptala, jak zalovat neplatice najmu a bylo mi receno, ze se neda nic delat. Proste to nemacenu a stejne nic nedostanu. Ja jsem angazovala pravnicku, sepsala zalobu a dneska mam vyhrano. Dokonce vic, nez  jsem se puvodne domnivala.

Rezignace neni na miste a dopis nic moc nestoji.

Upravil(a) sahleb (12. 7. 2011 22:23)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#17 13. 7. 2011 11:03

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Xsara napsal(a):

Ach bože... roll

My,když zavřeme plastový okna,tak není slyšet z venku skoro nic.tummenupp

Není tady

#18 13. 7. 2011 13:51

Mgr. Filip Netopil
Partner Babinet.cz
Místo: Praha
Web

Existuje vedle postupu přes správní orgány i možnost ochrany dle ustanovení § 127 občanského zákoníku, která se uplatní i v případě (resp. může uplatnit) pokud imise budou v normě dané např. správním předpisem, ale nad míru přiměřenou poměrům.

Situaci upravuje např. i zákon 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a 148/2006 Sb o ochraně zdraví před nepříznivýmiúčinky hluku a vibrací.

Pro porovnání např. NS 22 Cdo 2808/2007.

A D V O K Á T N Í   K A N C E L Á Ř   S V O B O D A | telefon 257 222 200

www.aksvoboda.cz

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ SVOBODA  |  CZ, Praha 5, Smíchov, U Demartinky 1, 150 00

Není tady

#19 13. 7. 2011 17:50

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Velvary
Web

Ivča K. napsal(a):

Xsara napsal(a):

Ach bože... roll

My plastová okna máme taky, ale když ti jen 5metrů od baráku or dána řve zbíječka a troubí ti pod okny tatra tak to je slyšet i přes ty plasťáky...

Není tady

#20 13. 7. 2011 18:38

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Mgr. Filip Netopil napsal(a):

Existuje vedle postupu přes správní orgány i možnost ochrany dle ustanovení § 127 občanského zákoníku, která se uplatní i v případě (resp. může uplatnit) pokud imise budou v normě dané např. správním předpisem, ale nad míru přiměřenou poměrům.

Situaci upravuje např. i zákon 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a 148/2006 Sb o ochraně zdraví před nepříznivýmiúčinky hluku a vibrací.

Pro porovnání např. NS 22 Cdo 2808/2007.

Mnohokrát děkuji.

Není tady

#21 13. 7. 2011 18:41

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Ivča K. napsal(a):

Xsara napsal(a):

Ach bože... roll

No, to je sice hezké, my máme taky eurookna, dost hluku utlumí, ale blbě se zeptám - vy v tomhle počasí spíte při zavřených oknech? Já tedy musím mít pootevřeno jen co přestane mrznout. Takže jejich výborné zvukověizolační vlastnosti jsou mi jaksi k prdu.

Není tady

#22 15. 7. 2011 21:16

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Xsara napsal(a):

No, to je sice hezké, my máme taky eurookna, dost hluku utlumí, ale blbě se zeptám - vy v tomhle počasí spíte při zavřených oknech? Já tedy musím mít pootevřeno jen co přestane mrznout. Takže jejich výborné zvukověizolační vlastnosti jsou mi jaksi k prdu.

No,já se taky blbě zeptám.va Oni na té stavbě staví i v noci?? yikes
Já okna zavírám třeba když celé dopoledne jezdí pod oknem sekačka,ale jinak máme v noci okna otevřená i v zimě,to bych asi umřela.

Není tady

#23 15. 7. 2011 21:40

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Ivča K. napsal(a):

Xsara napsal(a):

Já okna zavírám třeba když celé dopoledne jezdí pod oknem sekačka,ale jinak máme v noci okna otevřená i v zimě,to bych asi umřela.

No tak ještě jednou, no... Začínají kolem šesté ráno. To třebas o víkendech někteří trapní jedinci ještě spí. Třebas ti, co v týdnu vstávají kolem čtvrté nebo chodí spát kolem jedné v noci.
No a možná jsem divná, ale když mě v šest vzbudí rachtání bagru, tak i když zavřu okno, už prostě neusnu. Já nevím, možná se neumím vyjadřovat, nebo všichni kromě mě s úsměvem na líci tolerují jakýkoliv kravál v jakékoliv době a já jsem těžko přizpůsobivý občan.

A k té blbé otázce - ano, jednu dobu pracovali i v noci. Docela běžně do půlnoci, do jedné.  Ale to dělali v jedné z těch budov vnitřky a tak byl slyšet jenom hukot dieselu.

Není tady

#24 17. 7. 2011 15:21

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Xsara napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

Xsara napsal(a):

No tak ještě jednou, no... Začínají kolem šesté ráno. To třebas o víkendech někteří trapní jedinci ještě spí. Třebas ti, co v týdnu vstávají kolem čtvrté nebo chodí spát kolem jedné v noci.
No a možná jsem divná, ale když mě v šest vzbudí rachtání bagru, tak i když zavřu okno, už prostě neusnu. Já nevím, možná se neumím vyjadřovat, nebo všichni kromě mě s úsměvem na líci tolerují jakýkoliv kravál v jakékoliv době a já jsem těžko přizpůsobivý občan.

A k té blbé otázce - ano, jednu dobu pracovali i v noci. Docela běžně do půlnoci, do jedné.  Ale to dělali v jedné z těch budov vnitřky a tak byl slyšet jenom hukot dieselu.

A co je to za stavbu?V dnešní době,kdy postaví supermarket nebo výrobní halu za pár měsíců mi to připadá divné.

Není tady

#25 17. 7. 2011 15:53

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Promiň, podrobnosti tady psát nebudu. Chtěla jsem jen právní radu a tu jsem od pana Netopila dostala. Víc řešit nepotřebuju.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí