Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#176 3. 7. 2011 20:49

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Když člověk cítí křivdu

ViktorkaM napsal(a):

Preju brzke "odpusteni vsech zivotnich krivd", tem, co je spachali, a tobe, abys "netahla za sebou jejich OCAS /jako ja/" v domeni, ze je to tvuj udel . . . neni. Je to jakysi "vocas" (kostlivci ve skrinich??? va dumbom dumbom dumbom ), ktery nas nasleduje do doby, kdy pochopime, ze "jesterce ufiknutej ocasek doroste, mozna este do krasnejsiho, nez mela predtim"... kapitulation hjarta

tummenupp

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#177 3. 7. 2011 20:49

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Daphné napsal(a):

... Zato tvoje vidění spravedlnosti, ať už světské, nebo jaké chceš, mi přijde značně pokřivené...

No a? reta

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#178 3. 7. 2011 20:49

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

lea64 napsal(a):

Minulý týden nás dořval šéf, ale fakt nespravedlivě. Hodil na nás něco, co byla jeho starost. Nebylo mu dobře, tak se asi potřeboval na někom vyřádit. Zatímco někteří to pořád řešili, já jsem to pustila z hlavy. Každý nemá vždycky svůj den , A co se nestalo, přišel se mi osobně omluvit, ale jenom mně. smile Protože jsem to neřešila, pustila to z hlavy, jako křivdu to necítila?

pussa

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#179 3. 7. 2011 20:54

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaM napsal(a):

Daphné napsal(a):

...Kdyz vynechame deti z piskovist, vychazel by mi jako "soudce" - - - jenom cas pussa
To, co píšeš, jsou zástěrky pro špatné konání, kterými si ho sami sobě ospravedlňujeme. Šmouhu na svědomí (na duši) čas nevyřeší.

---
Pletes se.
Nejsi "milosrdna a laskava, jako nas Stvoritel. Jsi "zla". Ale ---- taky mas k tomu duvod, asi...
Decko, potrebujici kyblicek majetnejsiho, nezna "zavist"...
Divenka, milujici tak a onak, nezna zarlivost, kdyz ve svem cistem srdci citi...
Zlodej, ktery krade chleba pro toho, koho miluje a nechce ho nechat "stradat hladoveho a v desti pod mostem", si, draha "DAFNE", take nijak, podle mne, NEOSPRAVEDLNUJE, ze kradl... - tohle konkretne ti muzu podlozit aj textem z Bible... stolt

pane bože viktorko roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#180 3. 7. 2011 20:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ramada napsal(a):

Mariposa, proč se tím tolik trápíš nebo jsi se trápila?
Vždyt o nic nejde.
Přece se nemusíš ztotožnit se vším, co kdo říká a píše.
Ani by mě nenapadlose něčím takovým trápit a pocitovat to jako křivdu. Už jsi to rozchodila? smile

Ramado, došlo mi, že to s Majkafou a nickama mi vyvolala vzpomínka na ten příběh a mámou a tátou, na to že jsem jako velmi malé dítě uvěřila tomu, že nesmím mámu zradit. A nezradila jsem jí. Přesto to nakonec vypadalo a ona tomu věřila (jako Majkafa), že jsem jí zradila. Mě to jako malému dítěti udělalo velkou bolest na srdci, nemohla jsem pochopit jak je možný, že když jsem nevinná, dívá se na mě moje máma jako na tu, která jí zradila. Uvědomila jsem si, že dodnes to cítím křivdu. Majkafa mě na to ukázala smile

Není tady

#181 3. 7. 2011 20:55

Ramada
♥♥-----

Mariposo,vy jste se už s mámou nikdy nevrátily k tomu, co ti svěřila, a ty jsi neřekla? K tvé křivdě. Kolik ti bylo let?
Jako dítě bych to asi nevydržela a chtěla bych to máme stůj co stůj říct. A když by nevěřila, tak znovu a znovu. Ale mari - nebylo to od ní fér. Dostat dítě do takové pozice. Si myslím já. sad

Není tady

#182 3. 7. 2011 20:57

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

. . .    kapitulation    . . .

"... Napadlo mě ještě napsat něco k Arcanum a k Hirondel. Je to jen můj názor, ale já to vnímám tak, že jednoho dne, třeba došlo k nějaké vnitřní změně (například) a ten kdo si do té doby říkal Hirondel odešel. A pak přišel někdo "nový" Arcanum. Když pak někteří lidé nazývají Arcanum Hirondel, sama Arcanum říká, že není Hirondela vlastně skutečně není, jmenuje se Arcanum, tak proč tahat z minula Hirondel, když ta odešla?  --- To je jen můj názor, může to být tisíckrát jinak, ale Hirondel už tady skutečně nepřispívá. Teď tu přispívá Arcanum. Když se vdáš, taky si vezmeš manželovo jméno a lidé Ti budou říkat novým jménem a už se ke starému vracet nebudou. ..."   
Mari to napadlo, trosku pozdeji, nez me... ale "kdyz jsem to cetla, vedela sjem, ze to "nemusim vysvetlovat"... tummenupp godlike

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#183 3. 7. 2011 20:59

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Mari - a Ty si přišla na to až ted, díky Makafě, nebo to máš v sobě - tu křivdu - stále. Od dětství?
Není možné si o tom s mamkou promluvit? Třeba by si jí pochopila, proč se bála a zapírala i za cenu toho, že Ti křivdila. Nemůžete si to nějak s citem vysvětlit?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#184 3. 7. 2011 21:06

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ramada napsal(a):

Mariposo,vy jste se už s mámou nikdy nevrátily k tomu, co ti svěřila, a ty jsi neřekla? K tvé křivdě. Kolik ti bylo let?
Jako dítě bych to asi nevydržela a chtěla bych to máme stůj co stůj říct. A když by nevěřila, tak znovu a znovu. Ale mari - nebylo to od ní fér. Dostat dítě do takové pozice. Si myslím já. sad

Nevrátily, neměly jsme nejlepší vztah. Někdy si myslela, že jsem něco udělala (přitom jsem to neudělala!) a nemluvila pak se mnou třeba 14 dní. Ani slovo. A já vůbec nevěděla proč a za co! Bylo to pro mě velmi smutné a ten smutek mám v sobě bohužel uložený. Taky strach a nedůvěru v sebe.

Nebylo to tak, že mi něco svěřila. Ona tajně pila alkohol, schovávala si lahve v ložnici za skříň, a já jednou do té ložnice vběhla, ona to nečekala, přistihla jsem jí. Řekla mi, že doufá, že mě nenapadne to nikomu říkat (tím myslela tátovi). Já to vůbec neřekla, držela jsem jazyk za zuby. O pár hodin později na ni táta sám od sebe udeřil, že stejně zase pila, protože si schovává lahve v ložnici. Vypadlo to, že jsem to byla já, ale nebyla. Bylo mi asi 8 let.
Neměla jsem v mámu důvěru. Když jí něco přeletělo přes nos, tak si to na mě vylila, sprostě mi nadávala. Přitom já po ní chtěla jen to, aby mě měla ráda. Všechen vztek jsem si ukládala v sobě a obracela ho proti sobě, ne proti druhým.

Není tady

#185 3. 7. 2011 21:12

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Mari - a Ty si přišla na to až ted, díky Makafě, nebo to máš v sobě - tu křivdu - stále. Od dětství?
Není možné si o tom s mamkou promluvit? Třeba by si jí pochopila, proč se bála a zapírala i za cenu toho, že Ti křivdila. Nemůžete si to nějak s citem vysvětlit?

Tahleta křivda byla ve mě uložená od dětství. Teď jsem si to díky Majkafě uvědomila.
Vím, že jediné řešení je mámě odpustit, protože ona asi nevěděla co to může způsobit. Jenže to malé dítě to bolí.

Není tady

#186 3. 7. 2011 21:21

majkafa
Host

mariposo, já jsem si opravdu myslela, že ty a hirondel jste jedna osoba. Vaše psaní bylo pro mě tak podobné.
Řekla bych, že už si to nemyslím a že ti věřím, že máš jenom jeden nick.
A děkuji, toto vlákno je pro mě moc přínosné.

#187 3. 7. 2011 21:25

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Majko kapitulation pussa rock styrka

Není tady

#188 3. 7. 2011 21:32

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

mariposo, já jsem si opravdu myslela, že ty a hirondel jste jedna osoba. Vaše psaní bylo pro mě tak podobné.
Řekla bych, že už si to nemyslím a že ti věřím, že máš jenom jeden nick.
A děkuji, toto vlákno je pro mě moc přínosné.

smile smile smile tummenupp hjarta

Já chápu, že to tak mohlo vypadat, třeba proto, že je mi hodně blízký úhel pohledu jakým se Arcanum dívá. Mnozí tady píšete, že jejím slovům někdy stěží rozumíte, ale pro mě její psaní naopak nejsrozumitelnější ze všech tady, jako když někdo poslouchá stejný druh hudby, když dva lidé, kteří mají rádi Mozarta a vyvolává v nich podobné pocity, budou mluvit o jeho hudbě, budou třeba taky na někoho třetího působit zaměnitelně (no ale možná na někoho jiného zase ne, já nevím je to komplikované).

Majkafo smilepussa

Není tady

#189 3. 7. 2011 21:32

Ramada
♥♥-----

mariposa napsal(a):

Ramada napsal(a):

Nevrátily, neměly jsme nejlepší vztah. Někdy si myslela, že jsem něco udělala (přitom jsem to neudělala!) a nemluvila pak se mnou třeba 14 dní. Ani slovo. A já vůbec nevěděla proč a za co! Bylo to pro mě velmi smutné a ten smutek mám v sobě bohužel uložený. Taky strach a nedůvěru v sebe.

Nebylo to tak, že mi něco svěřila. Ona tajně pila alkohol, schovávala si lahve v ložnici za skříň, a já jednou do té ložnice vběhla, ona to nečekala, přistihla jsem jí. Řekla mi, že doufá, že mě nenapadne to nikomu říkat (tím myslela tátovi). Já to vůbec neřekla, držela jsem jazyk za zuby. O pár hodin později na ni táta sám od sebe udeřil, že stejně zase pila, protože si schovává lahve v ložnici. Vypadlo to, že jsem to byla já, ale nebyla. Bylo mi asi 8 let.
Neměla jsem v mámu důvěru. Když jí něco přeletělo přes nos, tak si to na mě vylila, sprostě mi nadávala. Přitom já po ní chtěla jen to, aby mě měla ráda. Všechen vztek jsem si ukládala v sobě a obracela ho proti sobě, ne proti druhým.

Tak to je krutý.
Mari,
máma se nezlobila na tebe, i když zlobila, zlobila se na všechny a všechno a ty jsi byla po ruce.

Není tady

#190 3. 7. 2011 21:47

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

mariposa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

mariposa napsal(a):

No přeci TAM, do míst, kdy si něco vymyslela, vsugerovala a uvěřila tomu natolik, že od toho nedokáže upustit. Arcanum to napsala jasně: lhář, který uvěřil svým vlastním lžím. To je to MÍSTO, kam se Majkafa dostala.

Opravdu to tak je? Tak se tě tedy zeptám - JAK TY TO VÍŠ? jsi snad Arcanum/hirondel?
No vidíš - a jsem tam, kde ty jsi podotkla, že to nemá s tématem nic společného smile přesně o tom to toiž všechno je - JAK ONA/ ON / ONO VÍ? Protože vědět něco určitého o své osobě může jen jedinec sám. Ostatní jsou jen představy a domněnky...ty taky teď tady domněnkuješ s tím, že majkafa se dostala do míst, kde si něco vsugerovala, vymyslela, uvěřila...a korunuješ to přímo ROZSUDKEM, že je to lhář, který uvěřil vlastním lžím....ptám se - jak TY to víš?

Nejsem Arcanum, nejsem Hirondel, ale jsem mariposa a jako mariposa vím, že NEJSEM Arcanum, Hirondel big_smile Chápeš?

Ale tady primárně vůbec nejde o Arcanum, či hirondel - jde o tebe ohledně toho - JAK TY VÍŠ, že majkafa se dostala na to místo lháře, který věří vlastním lžím....vidíš? Zase domněnky a představy a iluze.... smile

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#191 3. 7. 2011 21:51

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

mariposa napsal(a):

smile

Mariposo to má znamenat souhlas, nebo nesouhlas, nebo ještě jsem se nerozhodla ? smile Možná si to nechám patentovat, jako Darkin výrok smile My ostravaci máme rádi všechno kratke a vystžne smile
Minule jsi mi neodpověděla ... co znamená mariposa ?

Souhlas, DA smile

Motýl.

nebo taky můra (v Brazilii) smile

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#192 3. 7. 2011 21:52

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Daphné napsal(a):

Drahá "ViktorkoM", máš v tom zmatek smile Zloděj je prostě zloděj, ať krade z jakýchkoli pohnutek, Jsou případy, kdy je to lidsky pochopitelné, ale přesto je to zlodějina (co když onen zloděj krade, a tím způsobí jinou lidskou tragédii?) No a že nejsem "milostiva a laskava, jako nas Stvoritel" alébrž "zla"? No, co se dá dělat, já se s tím nějak vyrovnám. Zato tvoje vidění spravedlnosti, ať už světské, nebo jaké chceš, mi přijde značně pokřivené.

tummenupp

Není tady

#193 3. 7. 2011 21:52

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

...Ale tady primárně vůbec nejde o Arcanum, či hirondel - jde o tebe ohledně toho - JAK TY VÍŠ, že majkafa se dostala na to místo lháře, který věří vlastním lžím....vidíš? Zase domněnky a představy a iluze.... smile

Hele, Zklamco, nejdes trochu - ehm - pozde? va Schovej kudlu a prekuj ju na radlici...

Není tady

#194 3. 7. 2011 22:05

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

ViktorkaM napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

...Ale tady primárně vůbec nejde o Arcanum, či hirondel - jde o tebe ohledně toho - JAK TY VÍŠ, že majkafa se dostala na to místo lháře, který věří vlastním lžím....vidíš? Zase domněnky a představy a iluze.... smile

Hele, Zklamco, nejdes trochu - ehm - pozde? va Schovej kudlu a prekuj ju na radlici...

nejsdu pozdě - byť to tak vypadá....teď jsem prostě přišla, tak dočítám a na co chci, odpovídám - kapišto? tongue

Upravil(a) Zklamaná (3. 7. 2011 22:05)

Není tady

#195 3. 7. 2011 22:09

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

mariposa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Opravdu to tak je? Tak se tě tedy zeptám - JAK TY TO VÍŠ? jsi snad Arcanum/hirondel?
No vidíš - a jsem tam, kde ty jsi podotkla, že to nemá s tématem nic společného smile přesně o tom to toiž všechno je - JAK ONA/ ON / ONO VÍ? Protože vědět něco určitého o své osobě může jen jedinec sám. Ostatní jsou jen představy a domněnky...ty taky teď tady domněnkuješ s tím, že majkafa se dostala do míst, kde si něco vsugerovala, vymyslela, uvěřila...a korunuješ to přímo ROZSUDKEM, že je to lhář, který uvěřil vlastním lžím....ptám se - jak TY to víš?

Nejsem Arcanum, nejsem Hirondel, ale jsem mariposa a jako mariposa vím, že NEJSEM Arcanum, Hirondel big_smile Chápeš?

Ale tady primárně vůbec nejde o Arcanum, či hirondel - jde o tebe ohledně toho - JAK TY VÍŠ, že majkafa se dostala na to místo lháře, který věří vlastním lžím....vidíš? Zase domněnky a představy a iluze.... smile

No protože opakovaně tvrdila, že si je jistá tím, že mariposa=hirondel=arcanum. Věřila tomu a proto to opakovala. Uvěřila něčemu co není pravda - lži. A tu lež si sama vytvořila, přišla si na ní sama.

Dřív to tak měla, teď už té lži nevěří, teď už věří, že mariposa má jen jeden nick smile

Není tady

#196 3. 7. 2011 22:11

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

mariposa napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

Mariposo to má znamenat souhlas, nebo nesouhlas, nebo ještě jsem se nerozhodla ? smile Možná si to nechám patentovat, jako Darkin výrok smile My ostravaci máme rádi všechno kratke a vystžne smile
Minule jsi mi neodpověděla ... co znamená mariposa ?

Souhlas, DA smile

Motýl.

nebo taky můra (v Brazilii) smile

Nevím co znamená mariposa v Brazílii, ale ve španělštině je mariposa motýl

Není tady

#197 3. 7. 2011 22:11

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposo:
OK v poho..už jsem dočetla :-)

Není tady

#198 3. 7. 2011 22:13

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

no vždyť ti to píšu - můra wink

ale hele, vždyť je to hezké - on je to vlastně takový noční motýlek gloria

Upravil(a) Zklamaná (3. 7. 2011 22:13)

Není tady

#199 3. 7. 2011 22:13

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

smile

Není tady

#200 3. 7. 2011 22:15

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

mariposa napsal(a):

no vždyť ti to píšu - můra wink

ale hele, vždyť je to hezké - on je to vlastně takový noční motýlek gloria

Máš recht! Gůgl taky říká, že mariposa je portugalsky můra big_smile

Souhlas, jsem noční motýl/můra, žádné ranní ptáče vissla

Upravil(a) mariposa (3. 7. 2011 22:16)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí