Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 2. 7. 2011 14:06

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Když člověk cítí křivdu

PPavlaa napsal(a):

duši, mám pocit, že mluvíš úplně o něčem jiným, nezlob se. a nikde netvrdím, že máš problém s lháři, jen ti říkám, že každej někdy lže. někdo míň a někdo víc. dokonce ty i já. a jestli řekneš, že nikdy nelžeš a nikdy jsi nelhala, tak lžeš big_smile a už vůbec nevím, proč mluvíš o pouštění si lhářů k tělu. nerozumím, proč to píšeš. to že si nepustíš k tělu zloděje taky přece neznamená, že nikdy žádného nepotkáš.
ale to jsme se dostaly úplně někam jinam.

Pavli - zamotáváš mě do toho.
Já nepsala nic o lháří a o sobě. To psala Majkafa, že potkává lháře, chtěla jsem jen TI vysvětlit, že já s nima problém nemám. Chápeš?
A vím, že každý někdo lže, neříkám, že nikdo nelže nikdy

Upravil(a) dusička (2. 7. 2011 14:07)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#77 2. 7. 2011 14:06

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

dusička napsal(a):

A zase na druhou stranu Mariposo - bereš asi život příliš vážě, možná je to i pro Tebe škola, že takový lidi, kteří tě prostě nepochopí, prostě jsou.Protože každý jsme jiný. A nikdo nemůže říct, co je dobře a co je špatně.

Máš pravdu, dušičko smile já jsem ale uvnitř sebe Majkafě neskonale vděčná, protože mi něco ukazuje smile

dost zvláštní vděk, když tu zakládáš vlákno, kde křičíš do světa, jak tě majkafa se.re s tím, že ti nevěří, že se cítíš ukřivděná atd. asi si ten vděk představujeme každá jinak wink

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#78 2. 7. 2011 14:07

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Mariposo, v úvodním příspěvku jsi psala, že jsi byla nařčena z dvojitého nicku, a píšeš, že k tomuto nařčení jsem se (údajně) přidala i já.

Prosím, najdi mi příspěvek, kde to píšu, dík.

Pokud vím, já psala o zdvojených niccích a jmenovala jsem konkrétně morpheus-Dark Angel. Nikoho dalšího.

Takže obecně vzato - i já se teď můžu cítit být ukřivděna tím, že Ty tvrdíš, že já se přidávám k tomu, že právě Ty máš dva nicky.... vissla

Jenže já se ukřivděna necítím. Ono je dobré nebrat babinet zas až tak vážně. wink smile

Ber to tak, že se tu v diskusích vyskytuje hodně běžných lidských nedorozumění (a s těmi nemá cenu si lámat hlavu), ale jsou tu i lidi, co se ublížit snaží - dělá jim to dobře. Zářným příkladem byla např. Rozmarila.
Ale ta to měla podmíněno svou diagnózou... Ale je tu i několik lidí, co s gustem používají stejné metody jako Rozmarila, snaží se své oponenty zasáhnout na (podle nich) na nejcitlivějším místě.
Ale tady je třeba říci, že takový útočný, zákeřný příspěvek namířený evidentně proti někomu, svědčí spíš o kvalitách toho, kdo to napsal, nikoli o kvalitách napadeného. Takto to aspoň já beru. smile

Ohledně zdvojených nicků je tady docela zmatek. Některé jsou jasné: hirondel-Arcanum, Somaia-Johana50, i ten morpheus-DarkAngel. A Rozmarila tu bývala dokonce v x různých niccích, ale u ní to bylo hlavně tím, že tím unikala před zabanováním.

Ano, psala jsi o zdvojených/ztrojených nickách, máš pravdu. Tak sorry, že jsem Tě hodila do jednoho pytle s Majkafou smile
To, že cítím křivdu, je můj problém, není to problém Majkafy. Jejím prostřednictvím si uvědomuju své pocity křivdy. Když vím, že něco není pravda a ona stále dokola opakuje, že ano a přitom si nezjistí, jak to doopravdy je (a zjistit by si to mohla), mě to příjde zbytečné, utvrzovat sebe i ostatní ve lži, když to vůbec dělat nemusí... ale, docházím k tomu, že je to její věc a když to přestanu řešit, tak si ulehčím. A je vážně skvělé, že mi toto babinet umožňuje - uvědomění smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#79 2. 7. 2011 14:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

zamotáváš se do toho sama.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#80 2. 7. 2011 14:08

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

A proč vlastně někomu vadí, že má někdo víc nicků? Pro mě za mě, at má.
Proč to tajit? Arcanum nikde nepsala, že není Hirondel.
ale toto už jsme probírali na duchovním.
Tady si myslím jde spíš o to naučit se žít s tím, že někdo nás prostě podezírá a vidí to jinak a my mu to chceme vyvrátit. Ale proč je ta potřeba?

Dušičko smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#81 2. 7. 2011 14:09

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Něco zlý je pro něco dobrý. Třeba si Mariposa uvědomila, co jí na tom žralo,že díky Majkafě cítila pocit křivdy. a ta zkušenost jí dala něco do budoucna.
Co je na tom zvláštního a divnýho?

Není tady

#82 2. 7. 2011 14:10

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Vladena napsal(a):

Samozřejmě, když budeš mít potřebu, tak si piš třeba pod nickem Dement. Nikdo Ti v tom nezabrání, jde o to, zda to bude pro čtenáře akceptovatelný a zda Tebe to vlastně uspokojí. Není to o technice, ale o důvěře k ostatním a přijetí svého JÁ. Zase nemůžeš mít druhému za zlé, že mu to vadí. Příkazy nefungují ani na jednu stranu.

Ano - jde o důvěru k ostatním a ke přijetí svého JÁ. Proto například majkafa píše, že NEMÁ potřebu vystupovat pod jinými nicky. Otevřeně píše o sobě pod nickem majkafa, otevřeně píše své názory pod nickem majkafa, otevřeně, když má potřebu kousnout, kousne pod nickem majkafa. To samé já a plno a plno jiných lidí nemají potřebu na pohlazení, nebo kousnutí psát pod různými nicky. Kdežto se tu vyskytují lidé, kteří ZÁMĚRNĚ za účelem kousnutí, ponížení a zasahování na citlivém místě jdou a udělají si jiný nick, aby si nepodkopali svůj pracně vybudovaný image, s kterým vystupují před ostatními - potřebují zasáhnout "nepřítele" tak aby si neušpinili ruce, volí záměrně lživou praktiku.
Že to někomu vadí naprosto chápu, protože to pak je celá důvěra v haj*zlu. A v haj*zlu je i kvákání o přijetí svého já...když vlastně pro potřebu ublížení, ponížení a zásáhů na citlivých místech volíš jiný nick.

No vidíš Zklamčo, a já to samý a přesto mi Majkafa tvrdí stále něco jiného smile

Není tady

#83 2. 7. 2011 14:10

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

A do čeho ? že už nevím, jak to napsat, aby si mě pochopila ,jak to myslím? Ale vždyt je to jedno ne. Já už to jinak napsat neumím líp.

Není tady

#84 2. 7. 2011 14:12

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Vladena napsal(a):

dusička napsal(a):

A proč vlastně někomu vadí, že má někdo víc nicků? Pro mě za mě, at má.
Proč to tajit? Arcanum nikde nepsala, že není Hirondel.
ale toto už jsme probírali na duchovním.
Tady si myslím jde spíš o to naučit se žít s tím, že někdo nás prostě podezírá a vidí to jinak a my mu to chceme vyvrátit. Ale proč je ta potřeba?

Jenže Hirondel nikde nenapsala, že Mariposa má pravdu, protože to ví na 100%.Měla se jí zastat, pokud vidí, že Mariposa se cítí ukřivděna. Jenže, to by potom srabka musela napsat, že je nově Arcanum.....nebyla Hirondel vlastně zabanována? To není používání dvou nicků,ale obcházení pravidel BB, a to je jiná kapitola! dumbom

No, pokud Hirondel obešla pravidla a nikomu to nevadí, tak v čem je problém? mně osobně je to jedno. Ať si sem píše třeba jako Pepina Rajholcová, když mi bude vadit, můžu ji ignorovat.
Tady je to o tom, že někdo sem píše to, co si opravdu myslí, jakej opravdu je, co ho skutečně trápí a jsou jiní, kteří tady něco na všechny hrají, protože je to víceméně anonymní a málokdo má šanci o tom druhém zjistit, jaký je v reálu. Takže někdo napíše, že by ho hanba fackovala, kdyby měl poměr se ženáčem, druhému za to spílá a ve skutečnosti takový vztah taky má. Někdo by se styděl mít doma bordel, druhým to otluče o hlavu, že sám má doma pořádek za všech okolností a v každé situaci a ve skutečnosti je bordelář non plus ultra. To je prostě net. A že jsou některé holky natolik upřímné a naivní, že se tady svěřují se svýma osobníma starostma, který pak někdo použije proti nim, je to jejich věc, už to vědí a možná si dají pozor a nebo se nepoučí a pak je tady budou ty "hvězdy" dál vláčet, bodat a hojit si na nich savou pošramocenou psychiku a sebevědomí.
Tak to vidím já za sebe, je to můj čistě subjektivní názor.

smile

Není tady

#85 2. 7. 2011 14:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

A do čeho ? že už nevím, jak to napsat, aby si mě pochopila ,jak to myslím? Ale vždyt je to jedno ne. Já už to jinak napsat neumím líp.

vidíš a já mám dojem, že chápu velice dobře, jak jsi to myslela. a ty jen ucukáváš a říkáš, že jsi to a to myslela jinak, než jsi to prezentovala a odpovídáš na něco, na co se tě neptám.

Není tady

#86 2. 7. 2011 14:23

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

ready napsal(a):

Mariposo,
věřím ti. Jestli tě to zklidní, tak já byl taky kdysi tady docela napadán, obviňován Pandorou a spol. z toho, že si svůj příběh vymýšlím, že se vydávám za někoho jiného a vůbec jsem celkově hroznej :-)
Proč to má někdo zapotřebí? Můžeš si třeba říct úsloví, že "podle sebe soudí tebe" neboli psychologicky, že zapracuje projekce či paranoia.

Navíc, si v podstatě umím představit situaci, kdy člověk po zdvojeném nicku sáhne. Pak ale jde o to, jestli chce dvojitým nickem škodit, manipulovat apod. (a dotyčný to dobře cítí, že jedná nefér), nebo to potřebuje z nějakého osobního důvodu, větší anonymity apod.

Co mě ale přijde mnohem důležitější, než nějaká pitomost zdvojeného nicku je to co jsi psala v úvodním příspěvku. Nevím, co po tobě matka chtěla, abys zatajila, ale nejednala správně.
Tohle je hodně nebezpečné vystavovat dítě do takového konfliktu - buď držím s maminkou, nebo s tatínkem. Je to vlastně podobná varianta, když rodiče poštvávají dítě proti sobě. Když pak dospěje, může s tím mít velký problém, zejména v partnerských vztazích, pokud to tak cítíš, zajdi si k nějakému psychologovi (pozor, neplést s módními šarlatány) Nevím, jestli máš děti, ale taky se snaž tento model nepředávat dál.

Díky ready za Tvá slova smile

Ano, stála jsem odjakživa uprostřed, velice těžká úloha pro dítě, a vše další v mém životě s tím samozřejmě souvisí. Ano, je třeba toho programu zanechat.

Není tady

#87 2. 7. 2011 14:24

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

majkafa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

A kam že se to majkafa dostala? Ona koukám zase hirondel VÍ něco, co jiní ne...protože ona koukne a vidí, kdežto ti druzí jsou zaslepení, že?
No a že na přímou otázku - KAM ŽE SE TO TAK MAJKAFA DOSTALA? hirondel (Arcanum) neodpoví, je prostě na bíledni.

Jo a neříkej mi, že nejsi hirondel, že jsi TEĎ Arcanum...pro mě jsi hirondel stále, ale jako Arcanum vystupuješ už s tím, že jsi jako jiná. Protože dle mého názoru - když se někam registruješ pod nickem, tak ten první impuls je ten pravý, a jsi to ty, ta osoba...ty další nicky jsou už další, jiné smyšlené osoby už s úkolem, že manipuluješ nejen se sebou, ale i s jinými.

Já k tomu jen povím hirondel - že tam, kam jsem se dostala, jsem moc ráda. big_smile
Já bych zase nechtěla být tam, kde je hirondel. A je to OK, když jsme každý spokojený tam, kde jsme. stolt

no mě jde spíše o to upřesnění místa...kam že se majkafa dostala, že tam by hirondel být nechtěla.
No a jelikož to píše takovým (já to tam slyším cool) tónem.... (...no fůůůůj, ženskááá = to je z jednoho Belmondova filmu, kde hrál gaye)...tak si osobně představuji, že hirondel vidí, že majkafa je někde v... (_!_)....tak proto bych prosila o upřesnění, možná, že se šeredně mýlím.

No přeci TAM, do míst, kdy si něco vymyslela, vsugerovala a uvěřila tomu natolik, že od toho nedokáže upustit. Arcanum to napsala jasně: lhář, který uvěřil svým vlastním lžím. To je to MÍSTO, kam se Majkafa dostala.

Není tady

#88 2. 7. 2011 14:26

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

DarkAngel napsal(a):

"Když člověk cítí křivdu" ještě nedozrál...smile

smile

Není tady

#89 2. 7. 2011 14:29

pencila
♥♥♥----

dusička napsal(a):

Majko - jednou si psala na duchovní (nechce se mi to hledat) že se setkáváš s lidmi, kteří lžou.
A tak mě to přivedlo k zamyšlení, jestli tu lež nevidíš jen Ty.

Je to problém obou stran, protože pocit nedůvěry není rozhodně příjemný, stejně jako pocit křivdy.
Myslím si, člověk přitahuje k sobě to, co je třeba v sobě vyřešit - takže když si v sobě neseme křivdy a pocity nespravedlnosti, je možné, že takovéto situace se kolem nás objevují, dokud se nenaučíme s nimi vyrovnávat.
Možná se člověk stává podezřívavým, když zásadně utrpí jeho důvěra a pak si ten vzorec podezřívavosti a nedůvěry vleče s sebou i v jiných sitacích.

Není tady

#90 2. 7. 2011 14:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

vidíš a já mám dojem, že chápu velice dobře, jak jsi to myslela. a ty jen ucukáváš a říkáš, že jsi to a to myslela jinak, než jsi to prezentovala a odpovídáš na něco, na co se tě neptám.

No vidíš, a já to myslím stále stejně a stejně, kde vidíš ucukávání? Nikde jsem nepsala, že jsem to myslela jinak,to si myslíš ty
jinak jsem měla na mysli - napsat jinými slovy

Upravil(a) dusička (2. 7. 2011 14:30)

Není tady

#91 2. 7. 2011 14:30

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Pavli - ale já nemám problém se setkáváním s lháři. A abych pravdu řekla, ani mi nepřijde, že je potkávám. Nebo si je ani nepřipouštím k tělu. Je to jejich věc, že lžou.
Mě právě zaujala Majkafa na duchovním ,že chce přijít na to, proč potkává hodně lhářů.
V tom původním příspěvku jsem to myslela stejně jako jsem se ted rozepsala, možná jsem to nenapsala tak, aby si si to pochopila jako si pochopila ted. PRvní příspěvek můj si Pavli pochopila jinak a druhý můj taky, a já to myslela stejně. wink

Já tedy taky lháře moc nepotkávám. Tak nějak spíš naopak hmm

Není tady

#92 2. 7. 2011 14:32

pencila
♥♥♥----

mariposa napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

"Když člověk cítí křivdu" ještě nedozrál...smile

smile

Souhlasím, ale myslím si že nemusí jít jen o křivdu, v podstatě je to tak i s ostaními negacemi.

Není tady

#93 2. 7. 2011 14:35

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

mariposa napsal(a):

dusička napsal(a):

A zase na druhou stranu Mariposo - bereš asi život příliš vážě, možná je to i pro Tebe škola, že takový lidi, kteří tě prostě nepochopí, prostě jsou.Protože každý jsme jiný. A nikdo nemůže říct, co je dobře a co je špatně.

Máš pravdu, dušičko smile já jsem ale uvnitř sebe Majkafě neskonale vděčná, protože mi něco ukazuje smile

dost zvláštní vděk, když tu zakládáš vlákno, kde křičíš do světa, jak tě majkafa se.re s tím, že ti nevěří, že se cítíš ukřivděná atd. asi si ten vděk představujeme každá jinak wink

Žě mě Majkfafa ser.e jsou Tvá slova, já nic takového nenapsala. Mimochodem, nesere mě, jsem jí vděčná, že mi ukazuje jaký mám problém. Ta křivda je můj problém, ne její.

Můžu se teď taky zeptat Majkafy jestli ona má problém s tím, že bych měla mít víc nicků? Kdybych měla, máš s tím problém, Majkafo?

Není tady

#94 2. 7. 2011 14:37

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

duši, nech toho. necháme si každá to svý, ju wink

Není tady

#95 2. 7. 2011 14:38

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

pencila napsal(a):

dusička napsal(a):

Majko - jednou si psala na duchovní (nechce se mi to hledat) že se setkáváš s lidmi, kteří lžou.
A tak mě to přivedlo k zamyšlení, jestli tu lež nevidíš jen Ty.

Je to problém obou stran, protože pocit nedůvěry není rozhodně příjemný, stejně jako pocit křivdy.
Myslím si, člověk přitahuje k sobě to, co je třeba v sobě vyřešit - takže když si v sobě neseme křivdy a pocity nespravedlnosti, je možné, že takovéto situace se kolem nás objevují, dokud se nenaučíme s nimi vyrovnávat.
Možná se člověk stává podezřívavým, když zásadně utrpí jeho důvěra a pak si ten vzorec podezřívavosti a nedůvěry vleče s sebou i v jiných sitacích.

smile

Není tady

#96 2. 7. 2011 14:39

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

mariposa napsal(a):

Žě mě Majkfafa ser.e jsou Tvá slova, já nic takového nenapsala. Mimochodem, nesere mě, jsem jí vděčná, že mi ukazuje jaký mám problém. Ta křivda je můj problém, ne její.

Můžu se teď taky zeptat Majkafy jestli ona má problém s tím, že bych měla mít víc nicků? Kdybych měla, máš s tím problém, Majkafo?

když tě teda nesere a jsi ji vděčná, proč máš potřebu podle tvých vlastních slov křičet z plných plic (nebo tak něják), že to co majkafa tvrdí není pravda, že tohle a tamto ? proč máš potřebu kvůli tomu zakládat vlákno ? není to něják moc emocí najednou ? aspoň na tebe určitě ...

Upravil(a) PPavlaa (2. 7. 2011 14:40)

Není tady

#97 2. 7. 2011 14:46

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

mariposa napsal(a):

...Připomíná mi to jak jedna moje známá měla panický strach ze psů. Ale kuriozní bylo, že ten strach nevyvolávali ti psi sami, ale její vlastní myšlenka (vzpomínka) v hlavě. Jednou se jí stalo, že jí pokousal pes a ona si od té doby spojovala všechny psy s tím zážitkem. Jednou jsem k ní přivedla svého psa, psa který by ji ulízal k smrti a ještě by si od ní nechal skákat po hlavě. A ona před tímhle psím andělem s panikou utekla. Podle mě se tomu psu nedívala do očí, neviděla je, protože kdyby se do těch očí podívala, tak by zjistila, že veškerý svůj strach může zahodit. Škoda, přišla o láskyplné psí olíznutí ucha smile

godlike
Timhle jsi me "dostala", Mari, FAKT!!! godlike
Venovala jsem se tomuhle pochybovani o tom, jestli Hir=Mar dlouhou dobu, mozna od pocatku, kdy se tady vyskytlo... Vzdy jsem vedela, ze ta rovnice neplati, ale... co, nikomu neberu jiny nazor! styrka Ne, pro mne to opravdu tezky nejni!!! rock
Postrehla sjem tohle tve vlakno uz vpocatku,kdyz vzniklo, ale myslela jsem, ze se to brzo vyresi, vysumi...
ted vidim, ze vlakenko ma (v mem PC) PET, slovy 5 reta reta reta stran... a ja podleham svemu nutkani napsat prispevek bez toho, abych ho docetla...
Mari neni Hir, ani nahodou, vim to na sto pro, z prispevku, ze SZ s nima obema, bez ohledu na to, jeslti se s pochybovaci setkaji "huba proti hube" (ano, musim to napsat takhle, pac je to fuckt "stupid"!!! dumbom ). Mam rada "slunce ve vsech", ale to, v cele cehoz Majka se svoji rovnici Mar=Hir stoji, je opravdu ubohe (chore, zvracene, nelogicke, "zmylene"...?), a, prave Majcinymi meritky, na kterych tolik lpí, by melo byt posuzovano a po zasluze potrestano... (=zohledneno kapitulation  ) A to hlavne kvuli tomu, ze Mariposa je taky Babinetka... a... kapitulation

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#98 2. 7. 2011 15:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Viktorko brzdi.

Není tady

#99 2. 7. 2011 15:14

mia
♥♥♥♥♥♥-

Tak to vidíte, na jedné straně kritizujete, že si někdo dovolí rozebírat majkafu a na druhé straně ji tady samy rozebíráte retalol...

Řekla bych, že majkafa, která sama ráda rozdává štulce na všecky strany a to občas docela  bez skrupulí, se nezhroutí z toho, když se jí dostane názoru z druhé strany....notabene názoru na to, co ona sama tady věčně řeší.... a nepotřebuje žádné obranáře, protože se dokáže ubránit docela dobře sama wink a případné kritiky poslat do...někam vissla lol

Když zvládla dušička svého "babochlapa", kterého jí naservírovala Pandora, tak majka, která má sakra jiný potenciál, si určitě taky nějak poradí s těmi svými "lháři a démony"... stolt...

Není tady

#100 2. 7. 2011 15:18

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

PPavlaa napsal(a):

Viktorko brzdi.

Proc?

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí