Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 2. 7. 2011 10:39

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Když člověk cítí křivdu

Vladena napsal(a):

dusička napsal(a):

A proč vlastně někomu vadí, že má někdo víc nicků? Pro mě za mě, at má.
Proč to tajit? Arcanum nikde nepsala, že není Hirondel.
ale toto už jsme probírali na duchovním.
Tady si myslím jde spíš o to naučit se žít s tím, že někdo nás prostě podezírá a vidí to jinak a my mu to chceme vyvrátit. Ale proč je ta potřeba?

Jenže Hirondel nikde nenapsala, že Mariposa má pravdu, protože to ví na 100%.Měla se jí zastat, pokud vidí, že Mariposa se cítí ukřivděna. Jenže, to by potom srabka musela napsat, že je nově Arcanum.....nebyla Hirondel vlastně zabanována? To není používání dvou nicků,ale obcházení pravidel BB, a to je jiná kapitola! dumbom

No, pokud Hirondel obešla pravidla a nikomu to nevadí, tak v čem je problém? mně osobně je to jedno. Ať si sem píše třeba jako Pepina Rajholcová, když mi bude vadit, můžu ji ignorovat.
Tady je to o tom, že někdo sem píše to, co si opravdu myslí, jakej opravdu je, co ho skutečně trápí a jsou jiní, kteří tady něco na všechny hrají, protože je to víceméně anonymní a málokdo má šanci o tom druhém zjistit, jaký je v reálu. Takže někdo napíše, že by ho hanba fackovala, kdyby měl poměr se ženáčem, druhému za to spílá a ve skutečnosti takový vztah taky má. Někdo by se styděl mít doma bordel, druhým to otluče o hlavu, že sám má doma pořádek za všech okolností a v každé situaci a ve skutečnosti je bordelář non plus ultra. To je prostě net. A že jsou některé holky natolik upřímné a naivní, že se tady svěřují se svýma osobníma starostma, který pak někdo použije proti nim, je to jejich věc, už to vědí a možná si dají pozor a nebo se nepoučí a pak je tady budou ty "hvězdy" dál vláčet, bodat a hojit si na nich savou pošramocenou psychiku a sebevědomí.
Tak to vidím já za sebe, je to můj čistě subjektivní názor.

Upravil(a) Modroočka (2. 7. 2011 10:41)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#52 2. 7. 2011 11:02

ready
♥♥♥♥♥--

Mariposo,
věřím ti. Jestli tě to zklidní, tak já byl taky kdysi tady docela napadán, obviňován Pandorou a spol. z toho, že si svůj příběh vymýšlím, že se vydávám za někoho jiného a vůbec jsem celkově hroznej :-)
Proč to má někdo zapotřebí? Můžeš si třeba říct úsloví, že "podle sebe soudí tebe" neboli psychologicky, že zapracuje projekce či paranoia.

Navíc, si v podstatě umím představit situaci, kdy člověk po zdvojeném nicku sáhne. Pak ale jde o to, jestli chce dvojitým nickem škodit, manipulovat apod. (a dotyčný to dobře cítí, že jedná nefér), nebo to potřebuje z nějakého osobního důvodu, větší anonymity apod.

Co mě ale přijde mnohem důležitější, než nějaká pitomost zdvojeného nicku je to co jsi psala v úvodním příspěvku. Nevím, co po tobě matka chtěla, abys zatajila, ale nejednala správně.
Tohle je hodně nebezpečné vystavovat dítě do takového konfliktu - buď držím s maminkou, nebo s tatínkem. Je to vlastně podobná varianta, když rodiče poštvávají dítě proti sobě. Když pak dospěje, může s tím mít velký problém, zejména v partnerských vztazích, pokud to tak cítíš, zajdi si k nějakému psychologovi (pozor, neplést s módními šarlatány) Nevím, jestli máš děti, ale taky se snaž tento model nepředávat dál.

Není tady

#53 2. 7. 2011 11:06

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Jen dodatek: Hirondel nebyla zabanovaná, ale přestala přispívat pod tímto nickem někdy na jaře t.r.

Není tady

#54 2. 7. 2011 11:28

majkafa
Host

Zklamaná napsal(a):

A kam že se to majkafa dostala? Ona koukám zase hirondel VÍ něco, co jiní ne...protože ona koukne a vidí, kdežto ti druzí jsou zaslepení, že?
No a že na přímou otázku - KAM ŽE SE TO TAK MAJKAFA DOSTALA? hirondel (Arcanum) neodpoví, je prostě na bíledni.

Jo a neříkej mi, že nejsi hirondel, že jsi TEĎ Arcanum...pro mě jsi hirondel stále, ale jako Arcanum vystupuješ už s tím, že jsi jako jiná. Protože dle mého názoru - když se někam registruješ pod nickem, tak ten první impuls je ten pravý, a jsi to ty, ta osoba...ty další nicky jsou už další, jiné smyšlené osoby už s úkolem, že manipuluješ nejen se sebou, ale i s jinými.

Já k tomu jen povím hirondel - že tam, kam jsem se dostala, jsem moc ráda. big_smile
Já bych zase nechtěla být tam, kde je hirondel. A je to OK, když jsme každý spokojený tam, kde jsme. stolt

Upravil(a) majkafa (2. 7. 2011 11:28)

#55 2. 7. 2011 11:49

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

majkafa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

A kam že se to majkafa dostala? Ona koukám zase hirondel VÍ něco, co jiní ne...protože ona koukne a vidí, kdežto ti druzí jsou zaslepení, že?
No a že na přímou otázku - KAM ŽE SE TO TAK MAJKAFA DOSTALA? hirondel (Arcanum) neodpoví, je prostě na bíledni.

Jo a neříkej mi, že nejsi hirondel, že jsi TEĎ Arcanum...pro mě jsi hirondel stále, ale jako Arcanum vystupuješ už s tím, že jsi jako jiná. Protože dle mého názoru - když se někam registruješ pod nickem, tak ten první impuls je ten pravý, a jsi to ty, ta osoba...ty další nicky jsou už další, jiné smyšlené osoby už s úkolem, že manipuluješ nejen se sebou, ale i s jinými.

Já k tomu jen povím hirondel - že tam, kam jsem se dostala, jsem moc ráda. big_smile
Já bych zase nechtěla být tam, kde je hirondel. A je to OK, když jsme každý spokojený tam, kde jsme. stolt

no mě jde spíše o to upřesnění místa...kam že se majkafa dostala, že tam by hirondel být nechtěla.
No a jelikož to píše takovým (já to tam slyším cool) tónem.... (...no fůůůůj, ženskááá = to je z jednoho Belmondova filmu, kde hrál gaye)...tak si osobně představuji, že hirondel vidí, že majkafa je někde v... (_!_)....tak proto bych prosila o upřesnění, možná, že se šeredně mýlím.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#56 2. 7. 2011 11:57

Blossom
Host

Modroočka napsal(a):

Mně osobně je šumák, kdo má kolik nicků, akorát jsem teda včera zjistila, že se tu objevila ještě jedna modroočka, sice si říká modroocka.cb, ale i tak je to matoucí a nadšená nejsem, protože se to bude plést. No co už.
Jinak jestli je DA Morf, Somaia je Johanna a ještě je tady další se dvěma nickama, tak asi mají důvod. Já jsem tady pořád jako Modroočka a jestli mě někdo podezřívá, že jsem tady za víc lidí, jeho problém, jen já vím, jak to je opravdu. Pokud má někdo potřebu někoho z něčeho pořád podezírat, tak mu to má říct soukromě a ne ho tady veřejně téměř pranýřovat. To mají potřebu dělat lidi, kteří si potřebují nějakým způsobem hýčkat svoje ego, jinak to nechápu.
Tady je to vůbec s některýma lidma na pováženou. Někdo sem napíše,co má za problém a najednou se sesypou některé přispěvatelky jako vosy a bodají a bodají a bodají. Pakliže k tomu nemám co říct, tak se nevyjadřuju. Je zajímavý, že některé si osobují právo všem říct cokoliv, ale chraň Bůh, jak si to samý dovolí někdo k nim samým, to je pak zle. A pokud někdo, kdo sem běžně chodí, má nějaký problém, chce poradit a zná to tady, tak sem raději napíše pod jiným nickem, protože by to pak na něj některé dámy vytahovaly ještě za deset let, daly by si tu práci a vyhledávaly, co kde ten dotyčný psal a použily to proti němu. Sama bych sem už žádný svůj problém neventilovala, protože nemám zapotřebí se tady od některých chytrolín nechat pranýřovat. Protože ony umí jen tesat do druhých, ale žádnou konstruktivní radu neposkytnou. To neumí, jen být kousavé. Proč? Protože samy mají problém, který si neumí vyřešit.
A ještě jeden postřeh, někteří tady psali, že psychologie je jejich koníčkem a tak rádi psychologicky rozebírají druhé. Jak říká naše bývalá sousedka, doktorka v psychiatrické léčebně, nejhorší jsou psychologové amatéři-koníčkáři, většinou pocházejí z řad léčených (ne vyléčených) psychiatrických a psychologických pacientů. Je to jejich samoterapie, akorát že si tím škodí a otravují tím svoje okolí.
Co si o mně myslí druzí, to je jejich problém, ne můj. Tak jako já si myslím o někom něco, je to moje věc.

Modroočko, nějak jsi se rozvášnila...až tak, že to, co kritizuješ ve svých 2 příspěvcích, tak v obou děláš Ty sama...možná sis to ani v té ráži neuvědomila:

Píšeš, že je zlé, vytahovat na lidi věci z jejich minulosti. Že někteří tomu, co sem na babinet napíše svůj problém, tak se na něj ostatní sesypou a bodají a bodají...a jedním dechem pak dodáváš, že nejhorší jsou psychologové amatéři-koníčkáři, a že většinou pocházejí z řad léčených (ne vyléčených ) psychiatrických pacientů.

K tomu bych chtěla říct toto: Myslím, že všichni přispěvatelé (a asi i čtenáři) diskusí na psychologickém fóru jsou svým způsobem psychologové amatéři-koníčkářistolt
Já se k tomuto třeba veřejně hlásím, - psychologie mě baví, teorii si čtu  v knížkách a praxi pak sleduju v reálu a hojně i tady  na Babinetu. wink smile
Vždyť - koho by nezajímala psychologie, nebude do tohoto vlákna přeci vůbec ani nakukovat.
Já taky nenakukuju např. do vláken o vaření, to mě nezajímá, to mým koníčkem není.

Ale Modroočko, dochází Ti, kolik je tady na Babinetu bývalých psychiatrických pacientů? Já vím minimálně o 6, a jedním z nich jsem právě já. (Měla jsem depresi letos na jaře.) A je tu dost i těch, kteří psychické problémy aktuálně prožívají a řeší, třeba na vlákně Deprese a její zvládání.

Já osobně jsem ohledně toho, cos napsala, imunníí. Já to jen registruju, avšak nedotklo se mě to. Jak to pojmou ti ostatní, nevím.
Modroočko, dochází Ti vůbec, jak to vyznívá? Jak se o těch, kdo se léčili s psychickými problémy netaktně vyjadřuješ?

Modroočko, já už Tě z Babinetu znám déle. A vlastně i díky tomu, že od počátku vystupuješ jako Modroočka a nicky neměníš, Tě z Tvých příspěvků myslím znám už natolik, že mám pocit, že nejsi útočná a zlá. Domnívám se, že Ti to spíš jen nedošlo, jak divně to, cos psala, vyznívá...

A tím se vlastně vracíme k jádru tohoto vlákna:
Modroočko, možná, že někteří by mohli  chápat i Tvá slova o psychiatrických pacientech jako křivdu.

Upravil(a) Blossom (2. 7. 2011 12:05)

#57 2. 7. 2011 12:09

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Mariposo - nech to spát. Prostě jsou lidi, kteří se chovaj a živěj tím, že podezíraj. Nic s tím bohužel neuděláš. Něco to o nich vypovídá. posílám pussa
Majkafo - zkus se vcítit také někdy do druhých. Stále jen čtu - jak píšeš jak to máš Ty, zase Ty a zase Ty. Vím, asi to má nějaký důvod. Meleš si stále jen svou. Tak si mel. Každý děláme jak umíme.

duši, nechci se majkafy zastávat, ona si fakt někdy mele pořád jen tu svou, ale - jak ty víš, že majkafa nemá pravdu ? já kolikrát měla z někoho nebo něčeho blbej dojem, když jsem to říkala, připadala jsem ostatním jako idiot, protože podle nich bylo vše v nejlepším pořádku. ale časem se z 99% ukázalo, že jsem měla pravdu a vnímala jsem to dobře od samého začátku. není to přece o podezírání.
taky by mě zajímalo, co podle tebe vypovídá o majkafě to, že ji nevěří ? byla bych ráda, kdybys mi na to odpověděla, fakt.

jinak já nechci posuzovat konkrétně u mariposy jestli má nebo nemá jeden nick, z části proto, že je mi to úplně jedno, z části proto, že je jedna z mála, koho psaní mě tady na bbn vůbec nezajímá, pokud to řeknu slušně.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#58 2. 7. 2011 12:14

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Mně osobně je šumák, kdo má kolik nicků, akorát jsem teda včera zjistila, že se tu objevila ještě jedna modroočka, sice si říká modroocka.cb, ale i tak je to matoucí a nadšená nejsem, protože se to bude plést. No co už.
Jinak jestli je DA Morf, Somaia je Johanna a ještě je tady další se dvěma nickama, tak asi mají důvod. Já jsem tady pořád jako Modroočka a jestli mě někdo podezřívá, že jsem tady za víc lidí, jeho problém, jen já vím, jak to je opravdu. Pokud má někdo potřebu někoho z něčeho pořád podezírat, tak mu to má říct soukromě a ne ho tady veřejně téměř pranýřovat. To mají potřebu dělat lidi, kteří si potřebují nějakým způsobem hýčkat svoje ego, jinak to nechápu.
Tady je to vůbec s některýma lidma na pováženou. Někdo sem napíše,co má za problém a najednou se sesypou některé přispěvatelky jako vosy a bodají a bodají a bodají. Pakliže k tomu nemám co říct, tak se nevyjadřuju. Je zajímavý, že některé si osobují právo všem říct cokoliv, ale chraň Bůh, jak si to samý dovolí někdo k nim samým, to je pak zle. A pokud někdo, kdo sem běžně chodí, má nějaký problém, chce poradit a zná to tady, tak sem raději napíše pod jiným nickem, protože by to pak na něj některé dámy vytahovaly ještě za deset let, daly by si tu práci a vyhledávaly, co kde ten dotyčný psal a použily to proti němu. Sama bych sem už žádný svůj problém neventilovala, protože nemám zapotřebí se tady od některých chytrolín nechat pranýřovat. Protože ony umí jen tesat do druhých, ale žádnou konstruktivní radu neposkytnou. To neumí, jen být kousavé. Proč? Protože samy mají problém, který si neumí vyřešit.
A ještě jeden postřeh, někteří tady psali, že psychologie je jejich koníčkem a tak rádi psychologicky rozebírají druhé. Jak říká naše bývalá sousedka, doktorka v psychiatrické léčebně, nejhorší jsou psychologové amatéři-koníčkáři, většinou pocházejí z řad léčených (ne vyléčených) psychiatrických a psychologických pacientů. Je to jejich samoterapie, akorát že si tím škodí a otravují tím svoje okolí.
Co si o mně myslí druzí, to je jejich problém, ne můj. Tak jako já si myslím o někom něco, je to moje věc.

Modroočko, nějak jsi se rozvášnila...až tak, že to, co kritizuješ ve svých 2 příspěvcích, tak v obou děláš Ty sama...možná sis to ani v té ráži neuvědomila:

Píšeš, že je zlé, vytahovat na lidi věci z jejich minulosti. Že někteří tomu, co sem na babinet napíše svůj problém, tak se na něj ostatní sesypou a bodají a bodají...a jedním dechem pak dodáváš, že nejhorší jsou psychologové amatéři-koníčkáři, a že většinou pocházejí z řad léčených (ne vyléčených ) psychiatrických pacientů.

K tomu bych chtěla říct toto: Myslím, že všichni přispěvatelé (a asi i čtenáři) diskusí na psychologickém fóru jsou svým způsobem psychologové amatéři-koníčkářistolt
Já se k tomuto třeba veřejně hlásím, - psychologie mě baví, teorii si čtu  v knížkách a praxi pak sleduju v reálu a hojně i tady  na Babinetu. wink smile
Vždyť - koho by nezajímala psychologie, nebude do tohoto vlákna přeci vůbec ani nakukovat.
Já taky nenakukuju např. do vláken o vaření, to mě nezajímá, to mým koníčkem není.

Ale Modroočko, dochází Ti, kolik je tady na Babinetu bývalých psychiatrických pacientů? Já vím minimálně o 6, a jedním z nich jsem právě já. (Měla jsem depresi letos na jaře.) A je tu dost i těch, kteří psychické problémy aktuálně prožívají a řeší, třeba na vlákně Deprese a její zvládání.

Já osobně jsem ohledně toho, cos napsala, imunníí. Já to jen registruju, avšak nedotklo se mě to. Jak to pojmou ti ostatní, nevím.
Modroočko, dochází Ti vůbec, jak to vyznívá? Jak se o těch, kdo se léčili s psychickými problémy netaktně vyjadřuješ?

Modroočko, já už Tě z Babinetu znám déle. A vlastně i díky tomu, že od počátku vystupuješ jako Modroočka a nicky neměníš, Tě z Tvých příspěvků myslím znám už natolik, že mám pocit, že nejsi útočná a zlá. Domnívám se, že Ti to spíš jen nedošlo, jak divně to, cos psala, vyznívá...

A tím se vlastně vracíme k jádru tohoto vlákna:
Modroočko, možná, že někteří by mohli  chápat i Tvá slova o psychiatrických pacientech jako křivdu.

Já znám Modroočko též delší dobu, protože nemění nicky a ráda ji čtu. Rozhodně vždy píše přímo k věci. Ale teď si asi stojím na vedení.......koho si vlastně kritizovala?

Není tady

#59 2. 7. 2011 12:16

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

"Když člověk cítí křivdu" ještě nedozrál...smile

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#60 2. 7. 2011 12:19

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

tak to já měla štěstí na hodný úči. Ale zato si pamatuju na družinářku,když jsme v jídelně už nechtěli dojíst oběd, a ona už utírala hadrem stoly, vždycky přejela vzteky i obličej (fůůůůůůůůůůj tím hnusným smradlavým hadrem)

mě teda naštěstí nikdo hadrem přes obličej nepřejížděl, ale i tak se dodneška cítím blbě, když si vzpomenu, jak jsem sedávala poslední u jídla. ve školce i škole. ve školce to ještě šlo, učitelka byla docela hodná, ale ve škole to pro mě bylo strašný. nutili mě to dojíst, já tam byla den co den poslední, chtělo se mi zvracet, máma volávala do jídelny, ať mě do jídla nenutí, ale nepomohlo to.
seděla jsem nad talířem, chtělo se mi zvracet, brečet, nenáviděla jsem to tam roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#61 2. 7. 2011 12:21

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

Blossom napsal(a):

To není pravda Blossom. Mě psychologie nebaví, je mi přímo po*ná a přesto tady působím. Jak to tedy vysvětlíš se svými znalostmi a vědomostmi z oblasti psychologie ? No to jsme tedy zvědavé...

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#62 2. 7. 2011 12:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum napsal(a):

Mari,
majkafa se dostala tam kde bych ja osobne byt nechtela.
S tou jeji predtavou je to neco takoveho jako kdyz lhar uz veri i svym lzim.

a kam ses dostala ty, hirondel ? zatím sis uměla jen změnit nick, to je tak všechno.

Není tady

#63 2. 7. 2011 12:33

Blossom
Host

DarkAngel napsal(a):

Blossom napsal(a):

To není pravda Blossom. Mě psychologie nebaví, je mi přímo po*ná a přesto tady působím. Jak to tedy vysvětlíš se svými znalostmi a vědomostmi z oblasti psychologie ? No to jsme tedy zvědavé...

Ctihodné sestry, vysvětlím to tak, že vy zde působíte, protože jste poměrně dost hravé.... wink  big_smile

#64 2. 7. 2011 12:34

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

DarkAngel napsal(a):

Blossom napsal(a):

To není pravda Blossom. Mě psychologie nebaví, je mi přímo po*ná a přesto tady působím. Jak to mi tedy vysvětlíš se svými znalostmi a vědomostmi z oblasti psychologie ? No to jsme tedy zvědavé...

Ode mne si už vysvětlení dostal! Myslím, že bylo obsáhlé a výstižné....amatérka.

Není tady

#65 2. 7. 2011 12:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Mariposo - nech to spát. Prostě jsou lidi, kteří se chovaj a živěj tím, že podezíraj. Nic s tím bohužel neuděláš. Něco to o nich vypovídá. posílám pussa
Majkafo - zkus se vcítit také někdy do druhých. Stále jen čtu - jak píšeš jak to máš Ty, zase Ty a zase Ty. Vím, asi to má nějaký důvod. Meleš si stále jen svou. Tak si mel. Každý děláme jak umíme.

duši, nechci se majkafy zastávat, ona si fakt někdy mele pořád jen tu svou, ale - jak ty víš, že majkafa nemá pravdu ? já kolikrát měla z někoho nebo něčeho blbej dojem, když jsem to říkala, připadala jsem ostatním jako idiot, protože podle nich bylo vše v nejlepším pořádku. ale časem se z 99% ukázalo, že jsem měla pravdu a vnímala jsem to dobře od samého začátku. není to přece o podezírání.
taky by mě zajímalo, co podle tebe vypovídá o majkafě to, že ji nevěří ? byla bych ráda, kdybys mi na to odpověděla, fakt.

jinak já nechci posuzovat konkrétně u mariposy jestli má nebo nemá jeden nick, z části proto, že je mi to úplně jedno, z části proto, že je jedna z mála, koho psaní mě tady na bbn vůbec nezajímá, pokud to řeknu slušně.

Jo třeba to je o mě? že jsem podezíravá? že taky někdy cítím, že něco není, tak jak kdo píše. Ale pak zjistím, že to tak být může. že jsem neměla pravdu. Já nevím, jak to napsat.
A co vypovídá o majkafě to, že ji nevěří? Už jsem to psala, jestli to není to, že se psala, že se setkává s lháři. Ale jak píšu, je to jen můj dojem, může to tak být a taky nemusí.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#66 2. 7. 2011 13:35

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

Skolka je prome dodnes nocni mura.Museli jsme spatodpoledne a to na lehatkach a POUZE na zadech a s rukama na dece. Ja to nikdy nevydrzela a chtea jsem zmenit polohu. Okamzite me probudily z drimoty a vynadaly a znova do spravne polohy a usnout na povel!!! Silenstvi buzerace, sadismus.

To je šílené tohleto butter

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#67 2. 7. 2011 13:37

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

majkafa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

no a tak je to přeci správně - majkafa přeci může psát přesně jen o tom, jak to má Ona, Ona a zase jen Ona. To jen někteří si myslí, že oni naprosto přesně vědí jak to mají ti druzí, takže je jim předkládáno, že myslí blbě, jednají blbě a mají to blbě.

Také mě udivuje, když někdo pozastavuje nad tím, že já píšu, jak to mám já. On snad nepíše, jak to má on? Kdo je, když si dovoluje psát, jak to má kdokoliv jiný, než on?
Použiju slova klasika: Pane profesore, jak on ví... smile

To je přesně ono....a nad tím - Jak ona ví se tu nedávno vedla docela výživná debata....a ta otázka - jak ona ví byla zodpovězena asi tak, že ten, kdo se tak blbě ptá, je slepý a hluchý, protože ten, co jako všechno ví a zná prý koukne a vidí.
Takže já kouknu a vidím a popíšu to, co vidím, kdežto ti druzí ti na to napíší, že vidíš blbě a až si to ve své hlavě porachtáš k obrazu "jejich" - protože oni přeci VÍ, budeš vidět jako druzí...a budou spokojení....
To je to samé, jako hraní si na něco, co v životě nejsem, jen proto, abych udělala druhému radost, nebo abych nedejbože si udržela něco, co chci, nebo potřebuju (třeba z důvodu pohodlnějšího přežití)
Takže když vystupuju jako sebevědmá ženská a jasně budu specifikovat své názory na různé situace a chlap ze mě má strach, nebo mu to najednou bude vadit, tak se přeci kvůli tomu nazačnu převtělovat (na doporučení jiných) do slepičky, abych jako tu sebevědomou ženskou před ním tutlala a jemu abych polechtlala ego, jaký že je king, že mu kvokám u nohou a zbožně k němu vzhlížím, byť mě tyto hry vyčerpávají a berou energii.

Zklamčo, je tohle ještě k tématu? Já osobně v tom příspěvek k tématu nevidím hmm

Zeptám se Tě teda, jak Majkafa VÍ, že já mariposa mám víc nicků? Jak k tomu došla?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#68 2. 7. 2011 13:44

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

mariposa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Písmenka zkreslují. Tady je spousta lidí, co si o mně myslí, že jsem jiná, než jsem. No a co? Tak to prostě je. Já si o nich asi taky myslím něco jiného. Protože se reálně nevidíme a chybí mimika, gesta... Není mi to líto, protože tak to prostě je, tak to funguje. Tak proč by mi to bylo líto a chtěla mermomocí křičet - ne ne ne, já taková nejsem.
Někdy jsem měla takové chvíle.
Teď vím, kdo jsem a to jediné je důležité.

No ale mě se nějak nechce žít tímhle způsobem "tak to prostě je, no a co?" Nemyslím si, že tak to prostě musí být. Musí to jít i bez domněnek a představ. Já nějak nevidím smysl v tom žít jen v představách typu, že si o někom myslím, že nějaký je hmm Mě to příjde jako iluze sad
Třeba kdybych neměla už hotovou představu, mohl by mě ještě tisíckrát znovu a znovu něčím novým překvapit. Ale ta představa jsou vlastně tak trochu zavřená vrátka.

nevím, co tě na tomhle překvapuje - tady takto přeci vystupují všichni. A každý (opravdu každý) tu předkládá své představy a domněnky o těch druhých. A když řéíkám, že všichni, tak OPRAVDU VŠICHNI.
No s tím se buď budeš muset vyrovnat, že jiní lidé mají jiné myšlení, než ty, že mají jiné myšlenky, nebo podobné, nebo naprosto protichůdné...a nebo, aby ses tohoto uchránila, tak prostě vyeliminovat. Dělá ti to starosti? Zbav se toho.

No ale jestli tady všichni mají o těch druhých domněnky (smyšlenky), tak vlastně NEVIDÍ nebo nevnímají ty osoby takové jaké ve skutečnosti jsou. Pokud mě Majkafa vnímá jako Arcanum, Hirondel a bůhvíkoho ještě, tak nevidí a žije v OMYLU, že já jsem jen a pouze mariposa. Žije v omylu a omýlá ten omyl stále dokola až tím nakazí také druhé.
Souhlasím, že každý si může a mát žít po svém, jen tedy říkám, že já tímto způsobem tedy ne. Způsobem domněnek a představ.

Možná, kdyby se lidi z babinetu sešli na živo, tak by zjistili, že věci a lidi jsou skutečně jiní než jak se oni dlouho domnívali smile

Není tady

#69 2. 7. 2011 13:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mariposo - já osobně si myslím, že lidi (nicky) jsou v reálu stejní, jak je tady prezentují jejich písmenka.
A myslím si, že v reálu to ani tak nezjistíš, jaký člověk je, ale spíše z písmenek. Protože písmenka dokážou odkrýt skutečného člověka a ne přetvářky. Tedy někdy a někde.
Ano, písmenka maj nevýhodu, že chybí slovní projev - myslím tím, grimasy, ton hlasu a tak.

Upravil(a) dusička (2. 7. 2011 13:48)

Není tady

#70 2. 7. 2011 13:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Jo třeba to je o mě? že jsem podezíravá? že taky někdy cítím, že něco není, tak jak kdo píše. Ale pak zjistím, že to tak být může. že jsem neměla pravdu. Já nevím, jak to napsat.
A co vypovídá o majkafě to, že ji nevěří? Už jsem to psala, jestli to není to, že se psala, že se setkává s lháři. Ale jak píšu, je to jen můj dojem, může to tak být a taky nemusí.

vidíš duši, najednou je to jen tvůj dojem, ale v tom původním příspěvku pěkně oduszuješ roll teď mám dojem, že se do toho zamotáváš ...
a že majkafa potkává lháře .. ty snad ne ? já je potkávám taky, každej někdy lže, jen někdo holt míň, třeba aby zbytečně neublížil a někdo to má jako koníček.
ty dusičko věříš všemu, co ti kdo řekne ? věříš tomu, jak lidi vystupují ? posuzuješ podle vzhledu, podle toho, jak se na oko lidi chovají ?

Není tady

#71 2. 7. 2011 13:54

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli - ale já nemám problém se setkáváním s lháři. A abych pravdu řekla, ani mi nepřijde, že je potkávám. Nebo si je ani nepřipouštím k tělu. Je to jejich věc, že lžou.
Mě právě zaujala Majkafa na duchovním ,že chce přijít na to, proč potkává hodně lhářů.
V tom původním příspěvku jsem to myslela stejně jako jsem se ted rozepsala, možná jsem to nenapsala tak, aby si si to pochopila jako si pochopila ted. PRvní příspěvek můj si Pavli pochopila jinak a druhý můj taky, a já to myslela stejně. wink

Není tady

#72 2. 7. 2011 13:56

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Mariposo, ty si např. o mně nemyslíš, jaká jsem, dle tvých představ? Tys mě někdy potkala v reálu? I tehdy je to zase jen ve tvé hlavě, jaký si o mně uděláš obraz. A nebude to obecná PRAVDA:

Jaká jsi dle mých představ? Myslíš jako třeba sečtělá, vysoká, blonďatá, obětavá, přátelská... můžu si VYMYSLET tisíc Tvých vlastností, ale do té doby dokud Tě nepotkám, budou to jen výmysly, představy, budeš něco jako románová postava - smyšlenka. Můžu si do Tebe dosadit co se mi zachce smile může to být i zábavné, ale nebude to pravda. A pro mě osobně, to bude ztráta času, tohle vymýšlení si.

A co si tedy opravdu o Tobě myslím? Že nevím kdo je Majkafa, ale budu k Tobě upřímná, myslím si, že Ti schází láska, přijetí a uznání (stejně jako tisíci dalších lidí, i mně). A taky si myslím, že pokaždé jsi jiná, dokážeš mě překvapit, někdy Tě čtu ráda, někdy ne. Máš mnoho tváří a myslím si, že některé Tvé postoje "mě nezajímá jak to máš Ty, to je Tvůj problém..." jsou jen obranou maskou proti okolí. A co je pro mě nejdůležitější je to, že z Tebe cítím pozitivní energii smile

A Ty, co si myslíš o mně, o maripose?

Není tady

#73 2. 7. 2011 13:58

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

A zase na druhou stranu Mariposo - bereš asi život příliš vážě, možná je to i pro Tebe škola, že takový lidi, kteří tě prostě nepochopí, prostě jsou.Protože každý jsme jiný. A nikdo nemůže říct, co je dobře a co je špatně.

Máš pravdu, dušičko smile já jsem ale uvnitř sebe Majkafě neskonale vděčná, protože mi něco ukazuje smile

Není tady

#74 2. 7. 2011 14:03

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

duši, mám pocit, že mluvíš úplně o něčem jiným, nezlob se. a nikde netvrdím, že máš problém s lháři, jen ti říkám, že každej někdy lže. někdo míň a někdo víc. dokonce ty i já. a jestli řekneš, že nikdy nelžeš a nikdy jsi nelhala, tak lžeš big_smile a už vůbec nevím, proč mluvíš o pouštění si lhářů k tělu. nerozumím, proč to píšeš. to že si nepustíš k tělu zloděje taky přece neznamená, že nikdy žádného nepotkáš.
ale to jsme se dostaly úplně někam jinam.

Není tady

#75 2. 7. 2011 14:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mariposo - vidíš pussa
myslím, že písmenkama jak vyjudřuješ Majkafu cítíš skutečnou Majkafu, ne v realu.
A mmch, stejně cítím jako Ty jaká je Majkafa .A když mě někdy vytáčí, ptám se sama sebe, kde mám já problém.
Taky z ní cítím pozitivní energii.
Nepřetváří se, je jaká je.A toho si moc cením

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí