Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#651 8. 7. 2011 12:44

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Když člověk cítí křivdu

Jakýmkoliv rozhodnutím, které učiním získám svou sílu zpět. Nerozhodnost a stav, kdy se mnou ostatní šoupají jak se jim zachce, mě přivedl do stavu bezmoci. Nejde o to jak se rozhodnu, ale že se rozhodnu.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#652 8. 7. 2011 13:15

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Jakýmkoliv rozhodnutím, které učiním získám svou sílu zpět. Nerozhodnost a stav, kdy se mnou ostatní šoupají jak se jim zachce, mě přivedl do stavu bezmoci. Nejde o to jak se rozhodnu, ale že se rozhodnu.

Mari, čtu tě přibližně asi 4 dny. Ze začátku jsem měla úplně odlišný postoj, teď s Tebou souhlasím. Tento dialog musíš vést se svým otcem, má Tě rád a určitě přes počáteční nával zlosti a nepochopení, bude s Tebou souhlasit. Máš pádné důvody pro svá rozhodnutí, myslím si, že to není jen o lenosti a strachu, ale o tvé celkové psychice. Nakročila si správně, tak se uzdrav!

Není tady

#653 8. 7. 2011 13:20

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Mari ,zlom vaz smile

I Tvuj otec se necemu uci a bude se ucit do nejdelsi smtri tak jako kazdy z nas. smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#654 8. 7. 2011 13:37

Blossom
Host

mariposa napsal(a):

Ano, mariposo, myslím, že teď jsi na to kápla: Chceš se zbavit tíhy rozhodování (ono rozhodování je fakt někdy těžké) a udělat konečně nějaké rozhodnutí už sama za sebe. JAKÉKOLIV, jak sama píšeš.

Rozhodovat se sama za sebe je jistě správné. Ne však za jakoukoli cenu.

A cena tvého momentálního rozhodnutí je - pro Tebe - dost vysoká... sad

Jinak - my všichni, co jsme VŠ dělali, víme, že VŠ studium není žádná pr.del. Fakt.
Ještě teď se mi občas stává, po čtvrt století, že se vzbudím z hrůzného snu, že mi chybí ten a ten zápočet, že jsem zapomněla odevzdat to a to...
Studium je, mimo jiné, nápor na nervy.
A ujišťuju, že snad každý koho znám, určitou krizi ve smyslu "já se na to raděj vykašlu" prodělal.

Holky, doporučuju - vydržať!!!
Akdyby už jste toho měly fakt plný kecky, tak přerušit ze zdravtních důvodů. prostě - nechat si zadní vrátka otevřená....

#655 8. 7. 2011 13:49

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Mari ,zlom vaz smile

I Tvuj otec se necemu uci a bude se ucit do nejdelsi smtri tak jako kazdy z nas. smile

smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#656 8. 7. 2011 13:50

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Děkuji Vám všem, že jste přispěli smile

Není tady

#657 8. 7. 2011 15:48

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

Škoda, že jsem před pár dny vymazal celej mail, protože byl plnej, takže teď nemůžu doslova citovat jednoho živočicha.

Šlo o to, že jsem měl špatný období, lidi posílal do pr..., zdraví v pr..., jakýsi umělecký neúspěch a  všechno možný, nevím co dál, co chci dělat, na školu bych se nejraději vysral (a to externě dodělávám střední big_smile, dodělám, ale vš nepotřebuji) A jeden človíček na to reagoval slovy, že zdraví je na prvním místě, začíná v čisté mysli a tak, že je natolik skromný, že k životu nepotřebuje tituly, uznání lidí a společnosti a tak. Co se týče peněz, nemá potřebu mít všechno, hodně si toho nekupuje, vystačí si s málem. Také psal o rodičích - že jeho otec chce, aby to někam dotáhl v dnešní společnosti, jenže on narozdíl od svého otce není ambiciózní a je skromný....To byl tak parádní mail, správně časovanej a mně na míru, že jsem si z těch několika vět mohl mnohé vzít a hlavně vzal! Ten kdo mi to psal, ví a doufám, že ví, že neradím, ale nastavuju mu zrcadlo. smile

Upravil(a) giorgino (8. 7. 2011 15:51)

Není tady

#658 8. 7. 2011 16:06

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

giorgino napsal(a):

Ten kdo mi to psal, ví a doufám, že ví, že neradím, ale nastavuju mu zrcadlo. smile

big_smile

Není tady

#659 8. 7. 2011 16:21

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ty živočichu jeden! pussa smile

Není tady

#660 8. 7. 2011 16:32

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Mari,
davat sve intelektualni-teoreticke znalosoti jinym a pritom to sama neumet zit ,musi byt skutecne utrpeni. Privadi cloveka do rozporu se sebou sama a zacne ho to trhat na kusi.
Ego se snazi mit vlastni dulezitost vystavenou na zaklade myslenek ktere prebralo jinde ,od jinych a tedy z druhe ruky. Avsak prave tohle ma dopad na lidskou dusi. smile

Upravil(a) Arcanum (8. 7. 2011 16:32)

Není tady

#661 8. 7. 2011 18:02

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Mariposo, taky jsem dělala VŠ a občas to bylo se mnou na hraně (kvůli matematice), ale udělala jsem. Když jsem psala diplomku, tak už jsem částečně pracovala, sice jen za asi 6 tis. měsíčně (před 10 lety), ale i tak dobré.
Díky tomu a i praxi během studia jsem měla "lepší" práci.
Ta práce byla dost stresová a chtěla jsem s tím seknout hned. Trpěla jsem kvůli tíze odpovědnosti k práci a dítěti nějakým rozpolcením, nešlo být dobrou matkou a být dobrá v práci, kvůli tomu jsem nespala a byla skoro nemocná na pokraji deprese. Ze stresu a hnusného jídla v práci jsem měla různé trávicí problémy a hodně špatně jsem spala, bylo to jako zlý sen. Chtěla jsem s tím "seknout" hned, naštěstí mě někdo přesvědčil, že mám vydržet a vydržela jsem ještě 10 měs. dělat tu práci (tak trochu z donucení), mezitím se mi povedlo otěhotnět a tím se tak nějak "problém" s nevyhovující prací vyřešil sám... No a dnes jsem moc ráda, že jsem s tím nesekla hned, protože si díky té práci v jedné ošklivé zemi, do které se pořád ještě nechci ani podívat, můžu dovolit úplně jiný standard než bych měla bez té práce. Pořád ještě jsem přesvědčená o tom, že bys měla ze zdravotních důvodů třeba odložit odevznání diplomky, zároveň na ní pomalu pracovat, udělat ve škole smutné oči a sehnat nového spolehlivého vedoucího diplomové práce a dodělat VŠ při zaměstnání, které jsi si vyhlédla.

Není tady

#662 8. 7. 2011 19:45

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Mari,
davat sve intelektualni-teoreticke znalosoti jinym a pritom to sama neumet zit ,musi byt skutecne utrpeni. Privadi cloveka do rozporu se sebou sama a zacne ho to trhat na kusi.
Ego se snazi mit vlastni dulezitost vystavenou na zaklade myslenek ktere prebralo jinde ,od jinych a tedy z druhe ruky. Avsak prave tohle ma dopad na lidskou dusi. smile

Proč to ale člověk dělá? Dělám? Asi ze zoufalství, asi z toho, že nezná sám sebe a chce nějaký být. Chce vypadat hezky a chce tomu uvěřit, že takový je! Je to falešné. Jak z toho ven?
Introspekcí? Otázky si kladu pořád, ale nějak se nemůžu vymotat. Chtěla bych to co ke mě nepatří odhodit a konečně se poznat! Ale nevím jak na to. Nemám nadhled, mnoho je toho co nevidím.

Není tady

#663 8. 7. 2011 19:47

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Evo, psala jsem, že jsem se už rozhodla a podnikla kroky. Chápu, že Ty to vidíš tak jak píšeš.

Není tady

#664 8. 7. 2011 22:32

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Proč to ale člověk dělá? Dělám? Asi ze zoufalství, asi z toho, že nezná sám sebe a chce nějaký být. Chce vypadat hezky a chce tomu uvěřit, že takový je! Je to falešné. Jak z toho ven?
Introspekcí? Otázky si kladu pořád, ale nějak se nemůžu vymotat. Chtěla bych to co ke mě nepatří odhodit a konečně se poznat! Ale nevím jak na to. Nemám nadhled, mnoho je toho co nevidím.

Bez komentare.

Není tady

#665 9. 7. 2011 11:38

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Modroočka napsal(a):

Mari, netrap se tím, nevšímej si toho, nereaguj, jedy plivané na svou osobu nech odplout a věnuj se těm, se kterýma si máš o čem psát.

Moc hezky napsané. smile

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#666 9. 7. 2011 12:20

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Ja myslim, ze si Mari prave ustrihla pupecni snuru... Kurnik, to je sakra tezke, ve 30-ti se ucit "poradne nadechnout"... Mari, jsi skvela. A ze se obcas "zakuckas", z toho si nic nedelej, hlavne, ze uz dychas svyma plicama... pussa reta

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#667 9. 7. 2011 18:53

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Natálie napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Mari, netrap se tím, nevšímej si toho, nereaguj, jedy plivané na svou osobu nech odplout a věnuj se těm, se kterýma si máš o čem psát.

Moc hezky napsané. smile

mně to přijde tak trochu hloupé. možná bude mariposa časem všechno vidět jinak a zjistí, že na těch "jedech" bylo víc než na tom, co psali ti kejválci. často to tak bývá.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#668 9. 7. 2011 19:46

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

Natálie napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Moc hezky napsané. smile

mně to přijde tak trochu hloupé. možná bude mariposa časem všechno vidět jinak a zjistí, že na těch "jedech" bylo víc než na tom, co psali ti kejválci. často to tak bývá.

Jo, to možná jo, ale ne za téhle situace. A navíc, někomu ty jedy můžou pomoct, ale někomu můžou spíš uškodit.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí