Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#251 4. 7. 2011 11:28

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Re: Když člověk cítí křivdu

Tak co, Mari, uz "je lepe"? pussa
kapitulation 
Ja uz kdyz jsem cetla tady tvoji prvni "stiznost" na mamu, vynorilo se mi to stare vlakenko z pameti...
Teda vlastne uz drive, kdyz jsem si pri mamine nemoci zacla uvedomovat, ze se z ni stava ta "bezbranna divenka"... Uz tehdy jsem si rikala, ze to sem rozhodne musim napsat (sve vlastni pocity), ale jaksi mi to neslo. Az ty jsi me presvedcila, ze to opravdu MAM UDELAT...
Otiskla jsem na nej link, ale..., nemela jsem odvahu to cist..., od techvile az doted me porad poboliva hlava (u mne to neni obvykle, hlava me boli max. jednou v roce...).
Tak jsem se pred chvili rozhodla, ze ho teda prectu...
Poplakala jsem si, zavzpominala...
A ted doufam, ze se ta hlava sklidni, - pac serdicko je uz vporadku...
Tak dik, a drz se... stolt

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#252 4. 7. 2011 11:29

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Lupi  - posílám pussa
Přemýšlím, kdyby to bylo schválně, co by zatím mohlo být, že matka drtí dceru?
žárlivost?
závist?

Možná i žárlivost, protože táta mě zbožňoval a máma tím mohla trpět, protože oni si nerozuměli. Ale nemyslím si, že by to dělala přímo vědomě, spíš nedokázala své chování kontrolovat, přerostlo jí přes hlavu.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#253 4. 7. 2011 11:33

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

dusička napsal(a):

Já si také myslím, že když hodila naschvál tu zlobu, že se jí neulevilo.
Ono i kdyby Mariposa řekla, že mamka tu flašku tam má, tak by to vyšlo na stejno. Takže "kdyby" to na ní práskla, vyšlo by to skoro nastejno. Skoro tedy nastejno.
Nastejno proto, že by se na ní mamka zlobila, že to řekla, ale Mariposa by necítila tu křivdu, protože by se na ní zlobila právem. Nevím, jen tak uvažuju.
Nebo jde o to, že chtěla Mariposa mamku chránit (určitě věděla už jako malá, že u mamky je problém alkohol) ale snažila se jí bránit, ale stejně se proti ní vše otočilo.

Ano. Já si vroucně přála, aby se máma s tátou měli rádi. A k tomu patřilo i to podržet jednoho před druhým. Dítě záchranář sad ... a pak když se to nedaří, tak jsem si kladla vinu. Navíc jsem slýchala, že za všechno můžu já, kdybych se nenarodila, všechno by bylo jinak (to jsem slýchávala často, ne přímo do očí, ale jako součást každodenních hádek).

Je zázrak, že jsi psychicky přežila. Tohle já slyšet, tak zdrhám z domova, dělám naschvály.....nevím, to bych neustála. Mariposo, pochval se, že jsi taková, jaká jsi! hjarta

Není tady

#254 4. 7. 2011 11:34

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

... když už nevidí tak zkresleně.... uvědomí si, co vlastně udělal, okamžitě u něj příjde pocit viny - ten kdo si to dokáže zodpovědět, ten má vyhráno, ale ten u kterého se to ukládá, pak roztáčí kolo, kdy pije aby přebil pocity viny, což vytváří frustraci-zlobu-úlevu v podobě vylití si zloby na okolí... atd. stále dokola sad  smile

http://www.vrana.cz/princ/princ12.html

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#255 4. 7. 2011 11:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Viktorko - kam Ty na to chodíš lol i když já vím, je to spíš k pláči. grater

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#256 4. 7. 2011 11:38

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Mariposo - ale už tady na tomto světě seš pussa a protože tady seš, mělo to tak být. Ne že ne.
Vždyt - nevybíráme si rodiče. Třeba Tvoje mamka byla nechtěné dítko, cítila ,že jí nikdo nemá rád.
Žárlila na Tebe, protože Tvůj tatka Tě chtěl, miloval Tě, ona si myslela, že Ty jí bereš lásku manžela.
Asi to tvá matka neměla jednoduchý ve svém životě (tímto jí neomlouvám a nemyslím,že dělala správně, když Ti nedala lásku).
Mari - už si velká holka. pussa Holt to tak někdy je. A už to nezměníme.
Určitě prožíváš v životě i krásné chvilky a ty ty ošklivé chvilky převálcujou.

Dušičko ano. Ale já zjistila, že podvědomě mě ta minulost hodně tíží - to pak prožíváš chvíle, které sis vysnila, momenty kdy víš, že bys měla být šťastná, protože není důvod k opaku, ale... uvnitř Tebe Tě něco užírá, nevíš co ale něco uvnitř Tebe Tě nenechá si ty krásné chvilky vychutnat, protože to křičí po tom, abys to vyřešila a nechala jít. To pak mnoho věcí, které si člověk vysní jdou stranou a nastává psychické sado-maso : právě ve chvílích, kdy se má dít něco krásného, něco uvnitř Tebe dělá věci, aby to krásné zničil. Já se nedivím lidem, že začnou pít, aby to "něco" umlčeli. Akorát já tímhle směrem jít nechci, já bych to chtěla zahodit vědomě a jít dál.
Jo ano, věk napovídá, že už by člověk měl být dospělý, ale já se tak necítím. Když stále cítím tyhle dětské křivdy hmm

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#257 4. 7. 2011 11:40

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

Tak co, Mari, uz "je lepe"? pussa
kapitulation 
Ja uz kdyz jsem cetla tady tvoji prvni "stiznost" na mamu, vynorilo se mi to stare vlakenko z pameti...
Teda vlastne uz drive, kdyz jsem si pri mamine nemoci zacla uvedomovat, ze se z ni stava ta "bezbranna divenka"... Uz tehdy jsem si rikala, ze to sem rozhodne musim napsat (sve vlastni pocity), ale jaksi mi to neslo. Az ty jsi me presvedcila, ze to opravdu MAM UDELAT...
Otiskla jsem na nej link, ale..., nemela jsem odvahu to cist..., od techvile az doted me porad poboliva hlava (u mne to neni obvykle, hlava me boli max. jednou v roce...).
Tak jsem se pred chvili rozhodla, ze ho teda prectu...
Poplakala jsem si, zavzpominala...
A ted doufam, ze se ta hlava sklidni, - pac serdicko je uz vporadku...
Tak dik, a drz se... stolt

Mám to vlákno otevřené pussa

Není tady

#258 4. 7. 2011 11:43

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

mariposa napsal(a):

dusička napsal(a):

Já si také myslím, že když hodila naschvál tu zlobu, že se jí neulevilo.
Ono i kdyby Mariposa řekla, že mamka tu flašku tam má, tak by to vyšlo na stejno. Takže "kdyby" to na ní práskla, vyšlo by to skoro nastejno. Skoro tedy nastejno.
Nastejno proto, že by se na ní mamka zlobila, že to řekla, ale Mariposa by necítila tu křivdu, protože by se na ní zlobila právem. Nevím, jen tak uvažuju.
Nebo jde o to, že chtěla Mariposa mamku chránit (určitě věděla už jako malá, že u mamky je problém alkohol) ale snažila se jí bránit, ale stejně se proti ní vše otočilo.

Ano. Já si vroucně přála, aby se máma s tátou měli rádi. A k tomu patřilo i to podržet jednoho před druhým. Dítě záchranář sad ... a pak když se to nedaří, tak jsem si kladla vinu. Navíc jsem slýchala, že za všechno můžu já, kdybych se nenarodila, všechno by bylo jinak (to jsem slýchávala často, ne přímo do očí, ale jako součást každodenních hádek).

Je zázrak, že jsi psychicky přežila. Tohle já slyšet, tak zdrhám z domova, dělám naschvály.....nevím, to bych neustála. Mariposo, pochval se, že jsi taková, jaká jsi! hjarta

Vladeno pussa
To zvýrazněné, to zkouším denně, jenže problém je ten, že tomu nevěřím. Peklo je uvěřit těm druhým, kteří říkají opak.

Není tady

#259 4. 7. 2011 11:48

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

mariposa napsal(a):

... když už nevidí tak zkresleně.... uvědomí si, co vlastně udělal, okamžitě u něj příjde pocit viny - ten kdo si to dokáže zodpovědět, ten má vyhráno, ale ten u kterého se to ukládá, pak roztáčí kolo, kdy pije aby přebil pocity viny, což vytváří frustraci-zlobu-úlevu v podobě vylití si zloby na okolí... atd. stále dokola sad  smile

http://www.vrana.cz/princ/princ12.html

Ano, piji, abych zapomněl, že se stydím. Stydím se proto, že piji sad
Máma si takovou cestu vybrala.
Má cesta to ale není.

Po životě s alkoholikem můžu říct, že jim rozumím. Já s nimi i velice soucítím. Mnoho z nich už ztratilo samo sebe. Jsou mi svým způsobem i blízcí, protože jsem k nim měla nakročeno.
Je to hloupé... ale já cítím jako křivdu to, že jsem se narodila alkoholičce a ne obyčejné mámě, která by mě milovala. Jsem vážně asi ještě dítě, když cítím tuhle křivdu.

Není tady

#260 4. 7. 2011 11:53

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Tak si, Mari, k tomu "plakanicku" pust neco pro ouska... par http://www.youtube.com/watch?v=L1ws8IzZMQA

Není tady

#261 4. 7. 2011 12:03

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mariposo, ty sis tu celou dobu, co tu jsi, hrála na to, jak jsi dál než my ostatní, při tom nemáš srovnáno ani sama v sobě, jak tak koukám.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#262 4. 7. 2011 12:06

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli - každý má nějaké to trápení víš pussa
Mariposa to v sobě srovnané má, jen jí prostě ta máma mrzí no.
Znáš člověka, který by měl v sobě všechno, naprostě všechno srovnaný?

Není tady

#263 4. 7. 2011 12:09

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dušičko a já tu tvrdím, že snad někdo nemá ? a že to má v sobě srovnané, s tím nesouhlasím.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#264 4. 7. 2011 12:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dušičko a já tu tvrdím, že snad někdo nemá ? a že to má v sobě srovnané, s tím nesouhlasím.

No vidíš,
já Tě pochopila, že když píšeš, že si Mariposa hrála,že je dál než my, že to musí mít všechno srovnané

Není tady

#265 4. 7. 2011 12:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Co to znamená - být dál než ostatní?

Není tady

#266 4. 7. 2011 12:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ale ona se tvářila, jak všechno má srovnané. vždycky mi přišla jako "všechno vím, všechno znám"
tuším, že to byla i ona, kdo byl chytrej, co se výchovy týká, ale nikdy žádné dítě nevychovala.
já se přiznám, že já ji číst nemohla, asi jako jediná na babi pro mně byla nestravitelná.

Není tady

#267 4. 7. 2011 12:17

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

tak vidíš Pavli, i lidi,kteří se nám zdaj, že to maj srovnaný, kteří se zdaj být nad věcí,kteří vědí, jak by vyřešili druhých problém, maj svá bolístka.
A tak to je i v reálu.

Upravil(a) dusička (4. 7. 2011 12:18)

Není tady

#268 4. 7. 2011 12:19

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

no, já bych to asi duši řekla jinak, ale je to tím, že tvoje  a moje vnímání mariposy se prostě liší ...

Není tady

#269 4. 7. 2011 12:22

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

mariposa napsal(a):

Pořád si říkám: proč lidé, kteří nechtějí mít děti, je mají??? Celý můj život mám pocit, že tu nemám být a že ten život vlastně nežiju. Dítě potřebuje lásku, bez lásky je tak těžké žít - a můj život je vážně těžký, chybí mu lehkost. Jak mám tohle převrátit naruby? Jak se z tohohle dostat?

Neboj, dá se to pussa Ne že by to bylo jednoduchý - ale dá se. Hele, můj život se stává taky postupně lehčím (ne snadnějším, ale dostává lehkost) a pomalinku ta tíže padá. Tobě to půjde snadněji, jsi mladá, dokážeš si najít podporu, informace, dneska je spousta technik, které k tomu pomáhají - a my starý babušky jagušky jsme už rozpletly strašnou hromadu těch zauzlovanců, co se tady válely na jedný obrovský hromadě smile
Takže vám to půjde rychleji wink
Nechtěný dítě.....nojo, to je těžká věc....na takovou je nejlepší se zdravě nas.rat, úplně nejlepší! Vzdor a vztek je to, co ti může pomoct.
Nechtěli tě? No a co....ať si trhnou lol teď jsi tady a když už tu jsi, tak je lepší si to nějak užít a něco si zažít, než nad tím plakat. Protože se to tím stejně nespraví.....
Dítě potřebuje lásku - ale zase ne příliš...ono to máš těžký, najít tu míru, pro každýho je jiná.
A každá z nás naděláme na svých dětech spousty chyb, které zjistíme, až když je dětem dvacet a to už je na nápravu trošku pozdě - tedy nezbývá, než aby se s tím popraly tak, jako se pereme my.
Máma tě nechtěla - ale pak tě začla po svém podivném způsobu milovat, protože s tím nic nenaděláš, když jsi máma - to je biologie cool
Jen ten způsob byl pro tebe nevhodný. Láska jako taková tam někde je. Já jsem to zjistila i na sobě, že mě ta máma nějak milovala - jen tý nenávisti v ní bylo tolik, že ta láska chudinka byla strčená někde ve sklepě....ale takovej člověk se vytrestá sám víc, než by to dokázal kdokoliv zvenčí, víš par

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#270 4. 7. 2011 12:23

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

mariposo, ty sis tu celou dobu, co tu jsi, hrála na to, jak jsi dál než my ostatní, při tom nemáš srovnáno ani sama v sobě, jak tak koukám.

kapitulation Tak toto je pohlazeni jako prase... godlike

Není tady

#271 4. 7. 2011 12:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

viktorie, já nikoho taky nehladím, ale to ty dobře víš, že ? zklidni své pubertální hormony, ju wink

Není tady

#272 4. 7. 2011 12:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

ale ona se tvářila, jak všechno má srovnané. vždycky mi přišla jako "všechno vím, všechno znám"

Jo, to tvářila, Pavli lol Mně taky šla na nervy, až jsem s ní přece přestala mluvit a musela jsem začít přemítat, co mě na ní tak irituje a došlo mi, že je stejnej rozumprd, jako jsem byla já - a ještě někdy jsem. No....ono to máš obranný mimikry...když ti někdo za každým slovem kroutí očima a šklíbí se a vzdychá a říká ti, jakej jsi blbec, tak se v tobě vyvine mimořádná potřeba nic nezkazit, z čehož se následně vyvine pěkné rozumprdství cool
Ona se s tím popasujue, jak tak koukám - tohle je dobrej začátek.

Není tady

#273 4. 7. 2011 12:30

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

tuším, že to byla i ona, kdo byl chytrej, co se výchovy týká, ale nikdy žádné dítě nevychovala.
já se přiznám, že já ji číst nemohla, asi jako jediná na babi pro mně byla nestravitelná.

Pavlo, jsem jaká jsem, ber nebo nech ležet. Nemusíš číst, v tom je ta to krásné, že máme možnost volby smile

Není tady

#274 4. 7. 2011 12:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli,Viktorko - chcete taky pochválit?
Já jen že si o to vyloženě koledujete hjartahjarta rozbrojem mezi sebou a plevelením vlákna.
Tak já Vás chválím a posílám pussa

Není tady

#275 4. 7. 2011 12:35

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A to je fakt!
Pojte sem, muriny! parlolpussastorstark
(Tohle není plevelení, to nemůže plevelit nikde a nikdy gloria )

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí