Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 29. 6. 2011 12:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Rada

majkafa napsal(a):

Tohle není vztah,který by dusičku ještě někdy (jestli vůbec někdy v minulosti) duševně uspokojil.
Ale jí to maskují materiální starosti.
Je mi z toho smutno.

Majko a jak ty víš, co dušičku duševně uspokojí?
Ty chodíš v jejich botech?
A z čeho konkretně je ti vlastně smutno?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#77 29. 6. 2011 12:32

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Tohle není vztah,který by dusičku ještě někdy (jestli vůbec někdy v minulosti) duševně uspokojil.
Je mi z toho smutno.

Konkrétně je mi smutno z toho, že předává rodinný vzorec své matky svým dětem. Že omlouvá alkoholizmus svého muže. Že její muž nepracuje. Přinejmenším ne tak, aby byl zajištěn na důchod. Že to finančně táhne spíš více než méně sama, že že že. Byla by toho spousta.
Možná je to i tím, že jsem se s dusičkou setkala, tak se mě to víc dotýká. Nemám nadhled.
I tím, že můj tatínek se taky rád podíval na dno skleničky.

Upravil(a) majkafa (29. 6. 2011 12:33)

#78 29. 6. 2011 12:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Je mi z toho smutno.

Konkrétně je mi smutno z toho, že předává rodinný vzorec své matky svým dětem. Že omlouvá alkoholizmus svého muže. Že její muž nepracuje. Přinejmenším ne tak, aby byl zajištěn na důchod. Že to finančně táhne spíš více než méně sama, že že že. Byla by toho spousta.

Aha.
Takže tím chceš říci, že ty bys to řešila líp?

Není tady

#79 29. 6. 2011 12:41

majkafa
Host

Pan, já nevím, jestli bych to řešila líp. Nebo hůř? To přece takhle nejde říct. Co je líp? Co je hůř? To bych věděla, až kdybych v takové situaci byla.
Ale babinet je i od toho, abychom mimo jiné radily my, co to vidíme z odstupu. A tak já to vidím z odstupu tak, že je veliká škoda, že nešla v březnu do toho bytečku.

#80 29. 6. 2011 12:43

majkafa
Host

Jinak - za sebe - řeším předávání našich rodinných vzorců. Ty, co jsem objevila a nejsou OK, měním. A učím se, abych nepředala dál.
Život s alkoholikem u dusičky je očividné kopírování a zřejmě i předávání dál.

ONA - omlouvám se, nechala jsem se unést offtopic Jestli by to vadilo, smažu své příspěvky.

Upravil(a) majkafa (29. 6. 2011 12:44)

#81 29. 6. 2011 12:44

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Majko, nekličkuj.
Pro koho je to škoda?

Není tady

#82 29. 6. 2011 12:47

Blossom
Host

Život s alkoholikem - to je škoda pro celé jeho okolí, především pro jeho rodinu.

Škoda každého dne, který se dal prožít mnohem, mnohem líp..

#83 29. 6. 2011 13:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bloos, lituji, ale na tvůj život s alkoholikem jsem si sama sobě udělila embargo, protože ti nechci ublížit, ptala jsem se majky: pro koho je škoda, že se dušička neodstěhovala?

Není tady

#84 29. 6. 2011 13:01

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Hm... když už jsme u dusičky, myslím si, že toho přežívání vedle alkoholika bude mít jednoho krásného dne plné zuby a dotáhne do konce to, co letos v březnu začala.

Bohužel je velká pravděpodobnost, že se rozhoupe až na základě určitého"velkého třesku", který na sebe zákonitě nenechá dlouho čekat hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#85 29. 6. 2011 13:09

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

Majko, nekličkuj.
Pro koho je to škoda?

Pro dusičku a její děti. To si já myslím.

Upravil(a) majkafa (29. 6. 2011 13:09)

#86 29. 6. 2011 13:10

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

majkafa napsal(a):

A tak já to vidím z odstupu tak, že je veliká škoda, že nešla v březnu do toho bytečku.

ANO majkafo,TY to tak vidis a pro TEBE je to skoda.

Pan, promin, ja tentokrat musela. smile

Upravil(a) Arcanum (29. 6. 2011 13:11)

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#87 29. 6. 2011 13:10

majkafa
Host

Kiara napsal(a):

Hm... když už jsme u dusičky, myslím si, že toho přežívání vedle alkoholika bude mít jednoho krásného dne plné zuby a dotáhne do konce to, co letos v březnu začala.

Bohužel je velká pravděpodobnost, že se rozhoupe až na základě určitého"velkého třesku", který na sebe zákonitě nenechá dlouho čekat hmm

No právě. sad

#88 29. 6. 2011 13:20

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Je mi z toho smutno.

Konkrétně je mi smutno z toho, že předává rodinný vzorec své matky svým dětem. Že omlouvá alkoholizmus svého muže. Že její muž nepracuje. Přinejmenším ne tak, aby byl zajištěn na důchod. Že to finančně táhne spíš více než méně sama, že že že. Byla by toho spousta.Možná je to i tím, že jsem se s dusičkou setkala, tak se mě to víc dotýká. Nemám nadhled.
I tím, že můj tatínek se taky rád podíval na dno skleničky.

Nevím, zda si to dobře pamatuji, ale Dušička žije v domku svého manžela, tímpádem neplatí nájemné, kdyby se hrdinně osamostatnila, tak by na dvě děti dostala 2x 2000 Kč (ale zlaté oči, že?). Ovšem za nájem bytu by platila cca 9000 Kč, takže by byla v mínusu o 5000 Kč - v tom lepším případě, možná o 9000Kč. Děti by byly rozděleny, protože jeden ze synů chce zůstat s otcem (a to také něco vypovídá). Děti by se otci odcizily.
Z toho by bylo smutno zase mně.
Myslím, že Dušička nic neomlouvá. To, že se manžel nesnaží najít práci je samozřejmě smutné, ale to by v tom druhém řešení také nebylo moc kladné pro Dušičku, protože by neměl z čeho platit alimenty - takhle alespoň virtuálně přispívá na nájem.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#89 29. 6. 2011 13:21

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mia napsal(a):

helena napsal(a):

zůstanu ve špatném manželství "kvůli dětem" a nebo" kvůli lepším ekonomickým podmínkám"
Počkej... já nikde netvrdím, že se má "zůstat kvůli" - každá smlouva se dá zrušit. Já jen volně cituju odborníky - už v pravěku bylo výhodnější mít "přístup ke zdrojům" (jak oni tak hezky říkají), protože pečovat o děti a ještě se starat o jejich obživu je vždycky nevýhodnější, než když jim i matce někdo donese kus mamuta [url]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[url]Nakonec ono to platí i dneska, i když v omezenější míře, protože pečovat+lovit současně je přece jen poněkud jednodušší... jenže ty atavismy přetrvávají, takže je lepší je "překrýt" nějakou tou sympatií, protože se pak v páru žije líp.

souhlas, heleno.... ono ta láska až za hrob pokud se podaří, tak je to jen příjemný bonus rodna, ale určitě lepší vyrovnaný klidný vztah, která je pro obě strany přínosný, než 2 - 5 roků vášně a pak nenávist, peklo a rozvod... i když ono to vždycky může dopadnout všelijak, přesto ale pokud se trochu zapojí kromě jiných orgánů i mozek, šance na úspěch je větší.

jenže kde je ta hranice mezi vyrovnaným klidným vztahem, pohodlností něco řešit / měnit a rezignací ?

Není tady

#90 29. 6. 2011 13:22

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Kiara napsal(a):

No právě. sad

Devcata nenchte se unaset svym vnitrnim svetem. smile

Není tady

#91 29. 6. 2011 13:53

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Bloos, lituji, ale na tvůj život s alkoholikem jsem si sama sobě udělila embargo, protože ti nechci ublížit, ptala jsem se majky: pro koho je škoda, že se dušička neodstěhovala?

To nevadí, že ses ptala majky. Já píšu a reaguji na ty věci, na které prostě reagovat chci.

Pro své tzv. embargo máš asi své důvody. To jé tvé rozhodnutí. Respektuju ho.

I když si myslím, že tvé důvody jsou jiné, než neubližovat.  Protože ještě nedávno ses snažila cíleně ubližovat i v tak vážných věcech, jako je mnou prodělaná deprese, např. větami typu "Ryješ držkou v zemi a zobeš antidepresiva".
Jenže já si to prostě neberu. Neberu, ale přitom dobře pamatuju.

Jestli ses rozhodla nadále komukoli, nejen mě, snažit se cíleně neubližovat, to je každopádně jenom dobře. Pro jiné, ale hlavně pro tebe samotnou. smile

#92 29. 6. 2011 13:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pandorraa napsal(a):

Majko, nekličkuj.
Pro koho je to škoda?

Pro toho, pro koho to není škola cool

Bloss, neraduj se, děvče roll pokud Pan ubližuje, dělá to, poněvadž věří ve výsledek hmm

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#93 29. 6. 2011 14:01

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Vějířovka napsal(a):

Nevím, zda si to dobře pamatuji, ale Dušička žije v domku svého manžela, tímpádem neplatí nájemné, kdyby se hrdinně osamostatnila, tak by na dvě děti dostala 2x 2000 Kč (ale zlaté oči, že?). Ovšem za nájem bytu by platila cca 9000 Kč, takže by byla v mínusu o 5000 Kč - v tom lepším případě, možná o 9000Kč. Děti by byly rozděleny, protože jeden ze synů chce zůstat s otcem (a to také něco vypovídá). Děti by se otci odcizily.
Myslím, že Dušička nic neomlouvá. To, že se manžel nesnaží najít práci je samozřejmě smutné, ale to by v tom druhém řešení také nebylo moc kladné pro Dušičku, protože by neměl z čeho platit alimenty - takhle alespoň virtuálně přispívá na nájem.

Vějířovko, jen malá technická - dusička nežije v domku svého manžela, protože domek nepatří manželovi, ale manželově matce wink To, že dusička nikomu neplatí nájemné zase vyvažuje fakt, že dusička tchýni živí jejího synáčka, který je bez práce, že v tom domku platí celou režii (elektřina a pod.) a nejstarší syn, na kterého dostává dusička výživné není jejího manžela, ale z předchozího vztahu.

Když si to spočtu zase já kolem a kolem, je tady dusiččin syn za svobodna a dvě děti s manželem. Manžel si sežene peníze na svoje pití, domů nenosí nic, veškerou režii pětičlenné domácnosti táhne dusička ze svého platu a z výživného na nejstaršího syna. Nechci se dusičky nijak ošklivě dotknout, ale výživné na nejstaršího syna jde do rodinného rozpočtu, kde chybí peníze od manžela-neděláka, ačkoliv by mělo celé bez výhrady sloužit k pokrytí potřeb tohoto dítěte: to jsou peníze pro kluka, a ne aby z nich dusička živila ještě někoho jiného.

Opravdu se omlouvám, nechci se nikoho dotknout, ale když si vezmu dusiččinu holou výplatu, připadá mi, že by musela být přímo kouzelnice, aby ze 14 tis. hrubého - ze své výplaty bez alimentů na kluka -  utáhla celou režii domácnosti a náklady pro pět osob pod jednou střechou, o provozu auta vůbec nemluvě hmm

Upravil(a) Kiara (29. 6. 2011 14:04)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#94 29. 6. 2011 14:08

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

To nevadí, že ses ptala majky. Já píšu a reaguji na ty věci, na které prostě reagovat chci.

Pro své tzv. embargo máš asi své důvody. To jé tvé rozhodnutí. Respektuju ho.

I když si myslím, že tvé důvody jsou jiné, než neubližovat.  Protože ještě nedávno ses snažila cíleně ubližovat i v tak vážných věcech, jako je mnou prodělaná deprese, např. větami typu "Ryješ držkou v zemi a zobeš antidepresiva".
Jenže já si to prostě neberu. Neberu, ale přitom dobře pamatuju.

Jestli ses rozhodla nadále komukoli, nejen mě, snažit se cíleně neubližovat, to je každopádně jenom dobře. Pro jiné, ale hlavně pro tebe samotnou. smile

Blossom, když si to nebereš, tak si to prostě neber ....................... Když o tom, co si nebereš, napíšeš tohle, tak je to maličko va

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#95 29. 6. 2011 14:19

mia
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Kiara napsal(a):

No právě. sad

Až toho bude mít dusička plné kecky, tak se jednoduše sebere a půjde.  A to s vědomím, že udělala to nejlepší, co mohla.  Protože s touto variantou tak nějak počítá a připravuje se v duchu na ni. Ale  řekla bych, že zatím to ještě jaksi "neuzrálo".

A pokud se během této "přípravné doby" navíc její synové stačí postavit na vlastní nohy, velké plus pro ni...

Není tady

#96 29. 6. 2011 14:26

mia
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

mia napsal(a):

helena napsal(a):

zůstanu ve špatném manželství "kvůli dětem" a nebo" kvůli lepším ekonomickým podmínkám"
Počkej... já nikde netvrdím, že se má "zůstat kvůli" - každá smlouva se dá zrušit. Já jen volně cituju odborníky - už v pravěku bylo výhodnější mít "přístup ke zdrojům" (jak oni tak hezky říkají), protože pečovat o děti a ještě se starat o jejich obživu je vždycky nevýhodnější, než když jim i matce někdo donese kus mamuta [url]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[url]Nakonec ono to platí i dneska, i když v omezenější míře, protože pečovat+lovit současně je přece jen poněkud jednodušší... jenže ty atavismy přetrvávají, takže je lepší je "překrýt" nějakou tou sympatií, protože se pak v páru žije líp.

souhlas, heleno.... ono ta láska až za hrob pokud se podaří, tak je to jen příjemný bonus rodna, ale určitě lepší vyrovnaný klidný vztah, která je pro obě strany přínosný, než 2 - 5 roků vášně a pak nenávist, peklo a rozvod... i když ono to vždycky může dopadnout všelijak, přesto ale pokud se trochu zapojí kromě jiných orgánů i mozek, šance na úspěch je větší.

jenže kde je ta hranice mezi vyrovnaným klidným vztahem, pohodlností něco řešit / měnit a rezignací ?

Tu hranici má každý někde jinde a každý to cítí jinak, určitě je to jiné u mladé holky s hlavou v oblacích než u rozvedené samoživitelky s dětma, co zažila peklo s agresivním alkoholikem, ta bude možná ráda za klidného vyrovnaného chlapa, na kterého je spoleh, i když se jí z něho třeba nebudou rolovat podkolenky...

Není tady

#97 29. 6. 2011 14:36

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

To už je alkoholik.

Majkafo,
prosim hod do placu sva meritka ,sve posudky ,co je podle Tebe- uz alkoholik.
Jak rozlisujes hranice,prechod odtud uz to je a nebo neni alkoholik.

Není tady

#98 29. 6. 2011 14:37

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ona - jsi tady ?

Holky, já za život s alkoholikem také nejsem, ale ne všichni alkáči jsou stejní a ne  všichni jsou ve stejné fázi. A někteří pomoc potřebují a zachrání je. Doslova.

U dušičky - když o tom psala, jsem měla pocit, že manžel je typ alkoholika spokojeného. vede si svůj život, má tak natavený standard. Nic moc ho nenutí ke změně. Ale můžu se plést - samozřejmě.

A Dušička, pokud má podobně nastavený standard, tak jí to tolik vadit nemusí. Jistě, chce změny, chce aby nepil, , chce aby pracoval atd, ale soužití není  pro ni neslučitelné se spokojeným životem. Proč by tedy měnila.  Já třeba bych na jejím místě asi odešla, protože mně by tento způsob života nevyhovoval, byl by diametrálně jinde, než bych chtěla. Neunesla bych ho.

Ale jak píše Pan - já v jejích botách nechodím také, tudíž ani nemůžu znát nakolik je spokojená, a nakolik ne. Každý máme jakýsi svůj poločas rozpadu a jinde nastavené hranice únosnosti a spokojenosti. nehledě na cíle.

Doufám, že ti dušičko pomoc pan prospěla, věřím tomu,  a přeju ti, aby se ti podařilo dát do souladu svou spokojenost s realiou, kterou budeš žít. At´je to kdekoliv.

Není tady

#99 29. 6. 2011 14:38

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Vějířovko, jen malá technická - dusička nežije v domku svého manžela, protože domek nepatří manželovi, ale manželově matce wink To, že dusička nikomu neplatí nájemné zase vyvažuje fakt, že dusička tchýni živí jejího synáčka, který je bez práce, že v tom domku platí celou režii (elektřina a pod.) a nejstarší syn, na kterého dostává dusička výživné není jejího manžela, ale z předchozího vztahu.

Když si to spočtu zase já kolem a kolem, je tady dusiččin syn za svobodna a dvě děti s manželem. Manžel si sežene peníze na svoje pití, domů nenosí nic, veškerou režii pětičlenné domácnosti táhne dusička ze svého platu a z výživného na nejstaršího syna. Nechci se dusičky nijak ošklivě dotknout, ale výživné na nejstaršího syna jde do rodinného rozpočtu, kde chybí peníze od manžela-neděláka, ačkoliv by mělo celé bez výhrady sloužit k pokrytí potřeb tohoto dítěte: to jsou peníze pro kluka, a ne aby z nich dusička živila ještě někoho jiného.

Opravdu se omlouvám, nechci se nikoho dotknout, ale když si vezmu dusiččinu holou výplatu, připadá mi, že by musela být přímo kouzelnice, aby ze 14 tis. hrubého - ze své výplaty bez alimentů na kluka -  utáhla celou režii domácnosti a náklady pro pět osob pod jednou střechou, o provozu auta vůbec nemluvě hmm

To je v podstatě jedno, kdo ten nájem hradí, jestli manžel nebo jeho matka, důležité je to, že kdyby Dušička byla v cizím nájmu, musela by ten byt platit. A jestli manžel opravdu neplatí vůbec jídlo (nedělá nějaké brigády, nenosí tam nějaké jídlo tchýně?) tak by bylo třeba spočítat, zda projí opravdu ty peníze, co by se musely vydat na nájem - pak by to tedy bylo tzv. nula od nuly pojde. Výhodné by to začalo být (to osamostatnění), až by se zjistilo, že manžel projí víc.
A ještě je otázka, který syn chce zůstat u manžela, zda ten vlastní nebo naopak ten cizí. Kdyby to byl ten cizí, tak by pravděpodobně měl dostat příspěvek na výživu syna jeho otčím. Pokud by to byl ten vlastní syn, tak by zase na toho syna neplatil Dušičce alimenty - no myslím, že by  bylo třeba dát emoce stranou a spočítat si to.

Upravil(a) Vějířovka (29. 6. 2011 14:50)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#100 29. 6. 2011 15:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Majko, nekličkuj.
Pro koho je to škoda?

Pro dusičku a její děti. To si já myslím.

Takže bys tu situaci přece jen uměla řešit lépe - to je skryto za tou lítostí, že?
Nu...když myslíš.

Já jsem naopak přesvědčena, že pokud máme měnit staré vzorce, musíme jít po příčině, nikoliv po důsledku. V ženské linii je třeba nejprve rovnat vztah dcera - matka a až pak se srovná vztah manželka - manžel.
Protože až pak dcera nepotřebuje zrcadlo, nepotřebuje opakovat chyby své ženské linie, žít nějaký z rodových vzorců jako třeba: "na mně nezáleží", "všechno musím vydržet", "lásku si nezasloužím"...no a taky i ten "všechno vím nejlíp" wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí