29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mio - děkuju
Víš, já už vím, jak na sebe. Budu se řídit svou intuicí.
Není tady
a hlavně zvážit, na co máš a na co zatím ještě ne...
TO je věta do pranice.
Ale kdo to ví, na co má a na co ještě ne. Když na to nebudu mít, tak narazím. ALe chybama se člověk učí.
Není tady
PRostě když musíš, tak musíš, já ještě jeden příspěvek a budu mít rovných 15000
Není tady
Ona napsal(a):
Můžete mi někdo poradit? Nemám s návštěvou psychologa ani psychiatra žádné zkušenosti. Myslím , že by mi prospělo s někým probrat mé problémy. Jen jednou jsem byla u své obvod. lékařky s tím , že pořád pláču - nemohu spát, ... Bylo to brzy po tom , co jsem prodělala vážnou nemoc. Myslela jsem si , že mi poradí kam se obrátit, ale jenom mi napsala nějaké prášky. Teď se situace opakuje, jen je to ještě horší - moc nevím co si se sebou počít. Nemáte nějaký kontakt na někoho v Královehradeckém kraji(Náchod) .
a abych nebyla uplně
Jsem ze severních Čech, ale co zkusit prohledat net.
Např: http://www.mujpsycholog.cz/profil-psychologa.php?ID=109
http://www.firmy.cz/Prvni-pomoc-a-zdrav … reg/nachod
Není tady
dusička napsal(a):
Třeba - nevěděla jsem si nikdy rady si s mým manželem, který má raději pivo a kamarády než mě.
Ale když od něho nedokážu odejít , musím to nějak co si myslím přehodnotit.
Není tady
Upravil(a) ViktorkaM (29. 6. 2011 1:45)
Není tady
dusička napsal(a):
Mio - děkuju
Víš, já už vím, jak na sebe. Budu se řídit svou intuicí.
A zůstaneš s alkoholikem. To není intuice, čím se teď řídíš, dusi.
Opakuješ vzorec žen tvého rodu a dáváš ho dál své dceři.
dusička napsal(a):
částečně, na otevřenosti a manipulaci sama sobě , jde o to pochopit sám sebe.
Ale houby.
Člověk by neměl manipulovat HLAVNĚ sám sebe. Natož své okolí.
Majkafo - manipulace je nesprávné slovo. Sakra tady to je jenom slovíčkaření.
Ano, prozatím s ním zůstanu, nemám na to odejít se třema dětma do jedna jedna a abych se tam nezbláznila, (prozatím) se musím smířit s tím, že takový prostě je. žít si podle sebe, abych uvnitř sebe cítila svobodu a spokojenost (to jsem měla na mysli tu manipulaci sama sobě - abych se snažila dostat sama sebe abych nepodléhala vlivům smutku a beznaděje).
Není tady
Dusičko, rozumím. Ale ty se dle mě plácáš v miluji - nemiluji - miluji... a v naději. S alkoholikem není naděje.
dusička napsal(a):
Třeba - nevěděla jsem si nikdy rady si s mým manželem, který má raději pivo a kamarády než mě.
Ale když od něho nedokážu odejít , musím to nějak co si myslím přehodnotit.
Myslím, žes teď trefila hřebíček na hlavičku, dušičko - nemá smysl se zabývat a trápit tím, že budeš kohokoli předělávat a převychovávat k obrazu svému. A navíc je otázka zda má opravdu raději pivo a kamarády, ale i kdyby, vykašli se na to a neřeš to.
Vezmi to vše zcela pragmaticky, prostě si to zkalkuluj a jestli je ti hmotně lépe s manželem, tak zůstaň s manželem, je to otec tvých dvou dětí a ten je vždycky bude mít raději než cizí chlap (a nebo se to naučí).
Nauč se být šťastná z drobných maličkostí a na Lásku z románu se vykašli. Pokud budeš spravedlivá a budeš myslet na přátelskou vstřícnost (docela mě zarazila jedna tvá popisovaná příhoda, kdy jste manželovi snědli všechen štrůdl od jeho matky - to moc přátelské není), tak se, za určitou dobu bude (možná) snažit i on.
Používáš jen biče (urážíš se) a zapomněla jsi na cukr.
Není tady
Ale já si nedělám naději. Já žiju nohama pevně na zemi.
Ale snažím se najít i jeho kladné stránky osobnosti. Ne jenom zápo*né - jako je alkohol. Prostě to tak je.
Prostě jsem si dala za úkol neničit sama sebe, neupadat do beznaděje, neřešit jeho alkohol, ale řešit sama sebe.
Udělat si na světě hezky, vždyt proč by mě měl ničit cizí alkohol?
Není tady
Vějířovko - ano
Děkuju za pochopení
Není tady
No Vějířovko,je to tvůj názor,pro mě ale děs,když ho čtu.Dle tebe je manželství o kalkulu?Ani se nemusíš namáhat s odpovědí.
Vůbec se tedy nedivím lidem s takovými názory a postoji,že mají takový život,jaký si vlastně sami zaslouží.
Není tady
Kuty napsal(a):
No Vějířovko,je to tvůj názor,pro mě ale děs,když ho čtu.Dle tebe je manželství o kalkulu?Ani se nemusíš namáhat s odpovědí.
Vůbec se tedy nedivím lidem s takovými názory a postoji,že mají takový život,jaký si vlastně sami zaslouží.
Kuty, kdyby byl s tebou manžel soutěžil a nezachoval si chladnou hlavu (kalkul), tak by tě s tvým milencem dávno poslal do háje, ale zachoval se dobře, ustál to. Takže ty uznáváš vstřícnost a pochopení jen k tobě samotné, ale nemáš chuť udělatat totéž k tvému partnerovi.
Jak by ses zachovala, kdyby dělal tvůj manžel to, co ty?
Upravil(a) Vějířovka (29. 6. 2011 7:32)
Není tady
Dle tebe je manželství o kalkulu?
Manželství je primárně "smlouva", uzavřená za účelem ekonomicky výhodnějšího prostředí pro porod a výchovu potomstva. To až romantici 19. století jí začali obalovat cukrkandlovejma růžičkama - a je zajímavý, že od tý doby jim to všichni žerou , dokonce i ve velmi tržním prostředí. Přitom je to téměř totožný s barevným cukrovým obalem na nechutný tabletce.
Upravil(a) helena (29. 6. 2011 7:43)
Není tady
helena napsal(a):
Dle tebe je manželství o kalkulu?
Manželství je primárně "smlouva", uzavřená za účelem ekonomicky výhodnějšího prostředí pro porod a výchovu potomstva. To až romantici 19. století jí začali obalovat cukrkandlovejma růžičkama.
- a tak je třeba se na to dívat, zachovat si chladnou hlavu.
Není tady
Jo a my jako holčičky když jsme viděly nebo četly pohádku a viděly tu romantiku s "růžičkama s cukrukandlu a samé srdíčka" my holčičky jsme si vysnily, že chceme až si najdeme prince, žít jako v pohádce. A žili spolu na věky štastně až do smrti.
Naivita?
Očekávání?
Sen?
Sen se stává skutečnosti?
O čem je život?
Upravil(a) dusička (29. 6. 2011 7:47)
Není tady
Po mých životních zkušenostech volím raději VZTAH, než kalkukované manželství, ať už z jakýchkoliv důvodů.
majkafa napsal(a):
Po mých životních zkušenostech volím raději VZTAH, než kalkukované manželství, ať už z jakýchkoliv důvodů.
Pod slovem kalkulované manželství si představím to, že by se měli dělat kompromisy, řešit věci s chladnou hlavou a ne negativními emocemi - výčitky, řev, atd atd. protože to je právě problém toho, kdo se tak chová
Není tady
dusička napsal(a):
majkafa napsal(a):
Pod slovem kalkulované manželství si představím to, že by se měli dělat kompromisy, řešit věci s chladnou hlavou a ne negativními emocemi - výčitky, řev, atd atd. protože to je právě problém toho, kdo se tak chová
Já si tam představuji např. tvé manželství. Že jsi s manželem proto, že s ním je to finančně, bytově ... pro tebe jednodušší, než bys odešla. Že to není VZTAH.
ONA, váhám, jestli se zeptat.
Ale už jsem dováhala.
Souvisí tvé problémy s tím, cos řešila a tady psala kdysi?
Už tenkrát jsem si říkala, že když jsi pro sebe ONA, z toho nemám dobrý pocit.
Jestli o tom chceš mluvit. Nenutím tě. Jen se ptám.
Upravil(a) majkafa (29. 6. 2011 7:57)
majkafa napsal(a):
To záleží na věku a na tom, co očekáváš od života. Pokud bys chtěla rodinu a děti, tak obvykle zvolíš reálný vztah s mužem (a nebudeš tvrdošíjně vyžadovat ten vysněný vztah z červené knihovny)- je to prostě pro výchovu dětí nejlepší. Pokud už rodinu zakládat nechceš, tak je jednodušší "vztah."
Není tady
dusička napsal(a):
majkafa napsal(a):
Dušičko, moc ti fandím, jdeš (podle mě) dobrou cestou.
Není tady
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
majkafa napsal(a):
Já si tam představuji např. tvé manželství. Že jsi s manželem proto, že s ním je to finančně, bytově ... pro tebe jednodušší, než bys odešla. Že to není VZTAH.
Majko - cítím, že mě manžel miluje a já jeho. víš a je nejlepším milencem na světě
Není tady