29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Můžete mi někdo poradit? Nemám s návštěvou psychologa ani psychiatra žádné zkušenosti. Myslím , že by mi prospělo s někým probrat mé problémy. Jen jednou jsem byla u své obvod. lékařky s tím , že pořád pláču - nemohu spát, ... Bylo to brzy po tom , co jsem prodělala vážnou nemoc. Myslela jsem si , že mi poradí kam se obrátit, ale jenom mi napsala nějaké prášky. Teď se situace opakuje, jen je to ještě horší - moc nevím co si se sebou počít. Nemáte nějaký kontakt na někoho v Královehradeckém kraji(Náchod) .
Není tady
Já včera byla na metodě RUŠ. Lepší než psycholog a psychiatr dohromady, a že se na deprese léčím už snad 5 let. Pravda, co beru AD cítím se mnohem líp, ale doufám, že někdy budu moci je přestat brát. Nechci žádnou chemii, je ji všude kolem dost.
Není tady
miaa napsal(a):
Já včera byla na metodě RUŠ. Lepší než psycholog a psychiatr dohromady, a že se na deprese léčím už snad 5 let. Pravda, co beru AD cítím se mnohem líp, ale doufám, že někdy budu moci je přestat brát. Nechci žádnou chemii, je ji všude kolem dost.
Co je metoda RUŠ?
Není tady
http://www.karelnejedly.cz/index.asp?menu=5
Doporucuji kliknout na "petidenni seminare" a "tydenni..." (ceny)
Není tady
Já si myslím, že toto není na žádné kursy, ale že to je nemoc deprese a že tady je třeba jít urychleně k lékaři - psychiatrovi. Soudím podle typických popsaných příznaků - pořád pláču - nemohu spát, ... Bylo to brzy po tom , co jsem prodělala vážnou nemoc
A je potřeba k psychiatrovi jít co nejdřív, nenechávat to rozjet. Jinak se do toho člověk propadá den ze dne hloub, fakt, záleží na každém dni...Čím dřív se to začne řešit, tím větší šance na brzké uzdravení. Takto mi to doktoři říkali a já jim po svých zkušenostech dávám za pravdu.
Návštěvy psychiatra se vůbec neboj, je to doktor jako každý jiný. Kontakty najdeš na netu, zadej si třeba psychiatr Hradec Králové a určitě se jich tam vynoří spousta.
Doporučuju - přečti si vlákna Deprese a její zvládání a Postřehy z nemocnice - léčba úzkostné deprese.
Upravil(a) Blossom (28. 6. 2011 11:46)
Proč tady pletete dohromady semináře, kde se tato metoda učí nebo představuje, s vlastní terapií?
Ceny za seminář nemají přeci nic společného s cenami za návštěvu u terapeuta a tahle informace je pro mě jako klienta naprosto nulová.
Terapeut RUŠ pracuje jako každý jiný psychlog. Jen s metodou, která může rychle a přímo vést k nějakým výsledkům. Velký podíl na úspěchu této metody má také zcela otevřený a vstřícný přístup klienta.
Upravil(a) Johana50 (28. 6. 2011 11:50)
Není tady
Ono, bohužel kontakt nemám. Pokud ti nikdo neporadí (u profesí, jako jsou tyto, je osobní zkušenost známého člověka a doporučení s výhodou), zkus se obrátit na svou lékařku a vysloveně ji o toto požádat s tím, že by to neměl být jen psychiatr, ppř. psycholog spádový, ale i dobrý (vše samozřejmě platí i pro ženský rod ) . Píšeš o prodělané vážné nemoci, nevím, o co šlo, ale terapie mnohých vážných nemocí je (nebo by měla být) multidisciplinární, takže i tam by měli mít kontakty, zkušenosti a tak.
(Dej vědět, jak jsi dopadla, třeba do mailu.)
Jinak RUŠ mohu obecně jen doporučit, funguje (vím to jako ta, jež podstoupila 2 "sezení"). Viktorčin přípodotek je mimochodný, ale alespoň se z odkazu můžeš dozvědět, o co jde. A skutečně je nutná určitá angažovanost klienta, která se ale může projevit třeba jen tím, že to podstoupí.
Vzhledem k tomu, že pravděpodobně žádná z nás netuší, o co u tebe jde, nemá cenu ti něco vnucovat nebo něco zatracovat. Najdeš si své.
Není tady
Zkus toto:
http://navolnenoze.cz/prezentace/petra-castkova/
Petra je dvojnásobná magistra (pedagogiky a psychologie) a mimo jiné se věnuje i alternativním metodám včetně zmíněné metody RUŠ, se kterou má ty nejlepší zkušenosti, takže si budeš moci vybrat.
Ani mne nepřekvapuje, že ceny kurzů RUŠ nedávají Viktorce spát, ale vzhledem k tomu, že každý, kdo se tam metodu učí, zárověň prochází intenzivní terapií - frekventanti se střídají v roli terapeuta a klienta - tak bych téhle úzkoprsé hlouposti plynoucí z nevědomosti zase nepřikládala takovou váhu. Zvlášť když se základy terapie naučíš, můžeš si v některých situacích pomoci sama a nepotřebuješ ani psychologa, ani prášky. Nu a když to sama nezvládneš, získáš zase přátele, kteří ti rádi pomohou, protože si tak metodu lépe osvojí.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
...Ani mne nepřekvapuje, že ceny kurzů RUŠ nedávají Viktorce spát, ale vzhledem k tomu, že každý, kdo se tam metodu učí, zárověň prochází intenzivní terapií - frekventanti se střídají v roli terapeuta a klienta - tak bych téhle úzkoprsé hlouposti plynoucí z nevědomosti zase nepřikládala takovou váhu...
Viktorce to bylo zcela jedno, VAZNE, jenom ze zvedavosti klikla na "rus", pac nevedela co to je... a je prumerne zvedavou zenskou... a je mi zcela fuk, jeslti tam je cena 3tis, nebo 3 melouny..., dala jsem odkaz na toho, kdo se ptal, nejdrive si overic, jestli mu nedavam odkaz na Dabla, ale jak koukam, tak jsem se stejne nedokazala jeho "svodum" ubranit..., nebo treba ja mozna jo, ale za ty ostatni "zmatene ovecky" se zarucit nemuzu...
toz ale muj problem toneni...
Není tady
Johana50 napsal(a):
Velký podíl na úspěchu této metody má také zcela otevřený a vstřícný přístup klienta.
Rozumím dobře, že to je celé postavené na dobré otevřenosti k manipulaci s klientem při jeho plném vědomí ? BI
Není tady
DarkAngel napsal(a):
Johana50 napsal(a):
Velký podíl na úspěchu této metody má také zcela otevřený a vstřícný přístup klienta.
Rozumím dobře, že to je celé postavené na dobré otevřenosti k manipulaci s klientem při jeho plném vědomí ? BI
částečně, na otevřenosti a manipulaci sama sobě , jde o to pochopit sám sebe.
Není tady
dusička napsal(a):
DarkAngel napsal(a):
Johana50 napsal(a):
částečně, na otevřenosti a manipulaci sama sobě , jde o to pochopit sám sebe.
Johanka padesát píše vstřícný přístup klienta a mě z toho pořád vychází něco úplně jiného, než se mi tu snažíš podsunout Chytrý tah Dusička, ale nejsem hloupá, i když tak možná na fotce vypadám
Není tady
Nevypadáš a nejsi hloupá.
Není tady
Jde o to, když nebudeš důvěřovat terapeutovi a neotevřeš se mu, nebudeš odpovídat, tak jak to cítíš uvnitř, nedosáhne se výsledků. a to je - pochopení sama sebe
Není tady
Duši, promiň, že Ti to takhle narovinu říkám, ale mám z Tebe pocit, že Ti ty terapeutické hrátky s onou duchovně založenou skvadrou nějak nesedí.... připadáš mi mnohem zmatenější než dřív, prostě mám pocit, že děláš něco, co Ti vůbec nesedí....
Když si s něčím nevíš rady, myslím, že Ti daleko líp poradí některé holky tady, je jich tu dost, co mají hlavu na svém místě... ( tím samozřejmě nemyslím ty hašteřivé a věčně někoho komandující a kárající týpky).
Ale to víš nejlíp Ty sama, jak se cítíš, toto je jen můj pocit a nijak Tě tím nechci ovlivňovat...
Není tady
Mioo -byla bych moc ráda, jeslti by si mi napsala o Ruš, jak na Tebe působí. Nebyla jsem na ní. Ale čtu o ní dost. (budu ráda, když mi napíšeš SZ)
A co že mě nesedí .Víš, já se v poslední dobou fakt cítím fajn. žádná depka, tak nějak proplouvám životem jako rybička ve vodě a jsem svým způsobem spokojená, i když se mé okolí nezměnilo (relativně).
Dneska jsem měla i krásný den - rozhovor s mamkou, a jak jsem se jí bála , tak nacházíme stejnou řeč a je mi moc dobře na srdíčku.
Upravil(a) dusička (28. 6. 2011 22:44)
Není tady
Dusi .
Ty si s necim nevis rady ?
Mio ,ktere to jsou holky co maji hlavu na svem miste?
Není tady
to si mě pleteš asi s nickem "miaa", s tímto já nemám nic společného, díkybohu....není to můj šálek kávy.
Tak hlavně, že je Ti fajn, říkám, že jsou to jen mé pocity .... i když ono se z těch "písmenek" často vyčte dost, ne že ne, jak se tu s oblibou často říká.... takz Ti teda budu držet palec
Není tady
Arcanum napsal(a):
Dusi .
Ty si s necim nevis rady ?![]()
Mio ,ktere to jsou holky co maji hlavu na svem miste?
tak jak pro koho, že....každá to máme jinak...
Není tady
Mio-mao
Nevím, možná že jsem se změnila. Ne,já se nezměnila, já vím, že když něco chci,že to dokážu, jen tomu věřit. A ted fakt zažívám spokojené období. A hrozně moc chci poděkovat Pandoře, že mě dopomohla k pozitivnímu myšlení.
Arcanum - čemu se prosím divíš?
Znáš člověka, který si se vším ví rady?.
Ne si dělám legraci
ale samozřejmě ,že poslední dobou mám pocit, co Tě nezabije, to Tě posílí.
mmch - pročištuju se
Upravil(a) dusička (28. 6. 2011 22:53)
Není tady
Třeba - nevěděla jsem si nikdy rady si s mým manželem, který má raději pivo a kamarády než mě.
Ale když od něho nedokážu odejít , musím to nějak co si myslím přehodnotit.
Není tady
to je fajn, že je Ti fajn , přesto se ale nenech vmanipulovat někam, kde Ti to nesedí....prostě si vždycky zachovej vlastní úsudek...nic víc...
Není tady
dusička napsal(a):
Třeba - nevěděla jsem si nikdy rady si s mým manželem, který má raději pivo a kamarády než mě.
Ale když od něho nedokážu odejít , musím to nějak co si myslím přehodnotit.
.... a hlavně zvážit, na co máš a na co zatím ještě ne...
Upravil(a) mia (28. 6. 2011 23:00)
Není tady