|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Nemám problém - ale když tady teď frčí ta témata rovnoprávnost mužů a žen a diskriminace - tak - tento týden jsem narazila nejméně 5x na téma - Konec školního roku -Dárky pro paní učitelku. V reklamních tiskovinách, v obchůdcích. Dcera má pana učitele. Dárky pro pana učitele nenabízejí nikde.
Je to diskriminace učitelů? 
Není tady

určitě ne, protože tím, že je nenabízí v tiskovinách to neznamená, že žádné dárky pro pány učitele nemají..jen je pro ženy - učitelky a vůbec ženy všeobecně, asi větší výběr.
Není tady
amely napsal(a):
Dcera má pana učitele. Dárky pro pana učitele nenabízejí nikde.
Je to diskriminace učitelů?
Mohu se zeptat, jaký dárek plánujete? Dcera chodí do druhé třídy, na vánoční oslavě mu dala vlastnoručně vyrobené mýdlo a přáníčko... ale co na konec školního roku, aby to mělo trochu úroveň?
Není tady

Proč je to na právním? Nevěřím, dámy, že je v tom nějaký problém. Co třeba kytici, ve které jsou poschovávané čabajky, nebo umě zarolované boxerky? 
Není tady

Lesana napsal(a):
amely napsal(a):
Dcera má pana učitele. Dárky pro pana učitele nenabízejí nikde.
Je to diskriminace učitelů?Mohu se zeptat, jaký dárek plánujete? Dcera chodí do druhé třídy, na vánoční oslavě mu dala vlastnoručně vyrobené mýdlo a přáníčko... ale co na konec školního roku, aby to mělo trochu úroveň?
Třída mé dcery nechala paní učitelce udělat hrnek s fotkou celé třídy. Paní učitelka odchází a děti jdou na druhý stupeň. To se dá dát i panu učiteli. 
Není tady
jo. scrapbook s celou třídou, to je taky fajn dárek. Nebo něco k jídlu, či dobrý čaj. Osobně mám žrací dárky ráda, až na čokoládu. Tu už ani vidět nechci. Pravda je, že mám ráda i kytky, jenže naše třídní je dycky rozdala všem ve škole. Tak jsem je přestala dávat, složili jsme se ve třídě jen na jednu. Jsou lidé, kteří berou za normu nedat nic. Přece učitelé dostávají plat, že, ale já to beru jako vyjádření nějakého osobního vztahu. Že se třeba učitelky věnují mému dítku i nad rámec povinností a nebo moc hezky a nebo je mají moje holky moc rády. A o vztah jde především.
Není tady
Já jsem to myslela jinak. Četla jsem řadu článků - slaví se mezinárodní den žen a ne mezinárodní den mužů. Slaví se den matek, ale ne den otců - určité skupiny mužů se tím dost zabývají, četla jsem o tom řadu článků. no a teď jenom paní učitelky - a učitelé jako by nebyli - to je přece taky diskriminace. Střídavá péče byla schválena - tak ti bojující tatínci mají další téma za co bojovat 
Jinak náš učitel dostává hromadu čokolád a čajů.
Není tady
A chá amely - tohle je spíš ale problém výplaty. Až z ní muži budou moci jako vysokoškoláci dobře zabezpečit rodinu, tak to udělají. nedávno jsem četla článek, jak nám pedagogové stárnou. Bodejt by ne, děti jdou do škol méně vychované a plat je pod celostátním průměrem. takže vhodné především pro matky délkou dovolené a časovou flexibilitou. Jenže nervová soustava je u každého člověka jiná a ne každý smečku dětí a ted hlavně nepřátelských rodičů zvládne.
takže muži ve školství - podle pohlaví jsou, ale jako vzorek muže bych je v obýváku asi nechtěla.
Není tady
amely napsal(a):
Já jsem to myslela jinak. Četla jsem řadu článků - slaví se mezinárodní den žen a ne mezinárodní den mužů. Slaví se den matek, ale ne den otců - určité skupiny mužů se tím dost zabývají, četla jsem o tom řadu článků. no a teď jenom paní učitelky - a učitelé jako by nebyli - to je přece taky diskriminace. Střídavá péče byla schválena - tak ti bojující tatínci mají další téma za co bojovat
Jinak náš učitel dostává hromadu čokolád a čajů.
Den otců je mezinárodní svátek, který se slaví vždy třetí neděli v červnu.
plně poprvé se slavil 19. čevna 1910 a tuto tradici založila žena.
Nu a pokud tě irituje to, že akce je určena učitelkám a na učitele se zapomíná, podívej se třebas na stránky úřadu práce a prostuduj si ROD zde nabízených pozic - manažer, reprezentant, konzultant, poradce, prodejce, zprostředkovatel. A to je jen jeden příklad z mnoha. Přesto, že tyto pozice může zatávat jek muž, tak žena, nikoho to netankuje, že mluvnický rod je pouze mužský.
Není tady
Tak přesně s touto otázkou dnes přišlo dítě. Bohužel v rámci 8.-letého gymnázia s nima už "výš" třídní nejde a taky děti odchází do jiné budovy. Jako třída dá dárek, ale mé dítě chce dát další, osobní, protože ji má ráda. Ptá se mne, co.
Mám co vymýšlet. My dávaly vždy něco vlastnoručně vyrobeného. Třeba ředitelka školky má hrníček s osobním vzkazem dítěte dodnes v kanceláři. Milé, ne? A my jí milujeme dodnes. Zrovna nedávno jsem za ní byla a dovolila jsem si ji obejmout proto, jaká byla a je k dětem i rodičům.
Není tady

děti ve třídě kam chodí dcera budou kupovat nafukovací karimatku
Není tady

Můj syn dával k Vánocům učitelce "opravdový dárek" od Člověk v Tísni.
Byla to karta - certifikát s věnováním a vysvětlením, co dárek znamená ( dárce vlastně "zařídil" za obdarovaného platbu nadaci, která peníze využila k předem dané věci a na základě toho vydala certifikát ) a kam vepsal komu, k čemu a od koho.
Dal za to dvě stovky a tuším 10-ti dětem, už nevím kde - Afrika?, to zaplatilo školní potřeby na 1 rok.
Celé kouzlo tohoto dárku bylo v tom, že udělal radost úče, sobě ( i mně, když to vybral
) a snad i těm dětem 
Učitelka byla nadšená, slíbila, že koupí jeden - snad - dceři 
Upravil(a) Eri (26. 6. 2011 23:00)
Není tady