|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dadulko, my budem prevenar dávat - Dorča ho neměla, ale na radu Dr Anežce dám, protože naše Dr mi říkala, že u prvního tak velké riziko asi není, pokud nechodíme mezi děti, ale Dorča může pak cokoliv donést ze školky, tak určitě doporučuje... jinak nám bylo od ní doporučeno stejně jak píše Tutulka - Prevenar ano, TBC ne a dál ještě říkala, ať zvážíme encefalitidu u Dorči (tu už teda máme a už měla i klíště...)...
Není tady

Upravil(a) bellatrix (19. 10. 2013 20:06)
Není tady

Upravil(a) bellatrix (19. 10. 2013 20:06)
Není tady
Žloutenku už má Kika píchlou a klíšťovku dáme taky a proti rakovině děl.čípku bych Kiku taky chtěla, tak třeba až to bude u nás aktuální, tak na to bude pojišťovna přispívat.
Upravil(a) Tutule (24. 6. 2011 11:07)
Není tady

Bell, to je mi moc líto s maminkou
.
Já určitě Adélku očkovat nechám. Třeba to už v té době bude hrazené anebo bude alespoň nějaký příspěvek od pojišťovny. Když ne, budeme muset ty prachy nějak našetřit. Moje radikální kámoška říká, že očkování stejně neochrání, že těch virů je xy a očko je proti pár druhům, ale i tak mě nepřesvědčila, abych neočkovala. Páč co když holčička onemocní zrovna tím druhem, proti kterému očkování je, pak bych si to vyčítala do smrti. Když tu ta možnost je, tak toho využiju a to nejsem zastáncem očkování všeho, co se na trhu vyskytuje. Rotarix nám kupříkladu mudr ani nenabízel, asi tím naznačil, co si o tom myslí. Klíšťovku pak asi taky dáme, páč jsme hodně v přírodě a to je asi všechno.
Bell, tuším, že proti borelióze očkování neexistuje, ale ta není tak nebezpečná jako encefalitida. Ale jestli se pletu, tak mě opravte.
Není tady
Cipi, tu diskuzi jsem taky začala číst a neuložila jsem si odkaz a nemohla jsem to teď najít .... Já to hledala přes "hledej" a odkaz na vlákno mi to nikdy nanabídlo ....tak jsem prošla ručně všechny stránky a ejhle - hned na druhé stránce to je 
pak napíšu víc ... El se budí
Není tady

Upravil(a) bellatrix (19. 10. 2013 20:05)
Není tady
To jo, taky jsem dnes v noci myslela na to, že jsem přesně před rokem řešila na stavbě tábora co by bylo, kdyby bylo a ani ne za čtrnáct dnů to pak bylo
no a dneska se jede opět stavět tábor
fakt to letí, to je síla.
A když si vzpomenu, jak jsme založili náš první chlívek a minulá jarňata do něj chodila "plakat" jak to rychle uteklo, tak mě to hrozně štvalo - protože ten začátek se prostě hrozně vlekl. A teď bych tam mohla jít plakat taky
protože to fakt tak rychle uteklo - skoro mi přijde, že jsem si to těhotenství ani neužila...
- ale já si užila porod a ten už bych opakovat nemusela

Jinak my očkujeme Prevenar13 a Rotarix - po poradě s Mudr. - později určitě i klíšťovku, neb bydlíme na palouku u lesa. A děložní čípek taky - na ten budeme střádat do kasičky (když dostanem peníze ať něco Danielce koupíme...).
Jinak Heri - KONEČNĚ!!!tě taky vidíme
- Danielka neměla po první Hexa žádnou reakci, jen se chtěla víc nosit, ale usínala v pohodě. Nosit se ale chce i dneska, mrška. Jen kdyby chtěla v nosítku nebo v šátku, ale to ne... to by si vyřvala raději plíce
Takže posiluji a těch 5kg a něco nosím pěkně v ručičkách - za chvíli budu jak Schwarzeneger 
Upravil(a) Holčička (24. 6. 2011 13:32)
Není tady
Ahojky 
Tak jsme zpět z kontroly kyčlí a máme zatím vše ok 
Tetování žádné nemám a ani žádné nechystám. Nějak mě to nebere 
Co se týká očkování. Prevenar určitě ano. Domík ho také má a to jsme za něj museli platit (cca. 8000,-) a dám zase ten obyčejnej, někde jsem i četla, že ty kmeny, které má navíc Prevenar 13 se u nás skoro nevyskytují. Domík má teď čerstvě navíc ještě žloutenku A a, tu pak chci před nástupem do školky dát i Mišuli a na doporučení naší Dr. dáme teď i ten Rotarix, Domík ho neměl, ale teď z důvodu toho, že by tohle svinstvo mohl snadno přitáhnout ze školky a pro miminka je to hodně nebezpečná nemoc, tak Mišuli dáme. Jo a Domík má ještě asi od roka meningokoka C, tenkrát tu na plzeňsku bylo více případů této nemoci, tak jsme raději očkovali. Mišuli se ho také chystám dát. Jinak neštovice nemá Domík a ani Mišuli se nechystám dát. Pouze, že by je neměli do věku 10let, tak naočkujeme později (hlavně tedy Mišuli, kvůli rizikům v případném těhotenství). Klíšťovku zatím také nemáme, naše Dr. zastává názor, že rizika při tomto očkování u malých dětí převyšují rizika nákazy z klíštěte a jelikož moje mamina měla zrovna na tohle očkování velmi bouřlivou reakci (měla pak hodně velké problémy s ledvinama), tak se bojím. Ovšem samozřejmě, když jsem teď před 14 dny našla Domíkovi klíště, tak se také bojím
. Musím tedy s naší Dr. probrat, kdy tedy je vhodné naočkovat. Myslím, že tenkrát něco říkala, že počkat alespoň do tří let. Ale už si to moc nepamatuju... Tak tolik referát o očkování 
Upravil(a) Pet (24. 6. 2011 14:17)
Není tady
Tak prvně k Dádul - ty ses mě ptala, kolik odsaju před kojením, když mě tlačí prsa - tak cca 25ml. Takže předpokládám, že veškeré mé zásoby jsou k ničemu, takže je vyházím a až nebudu mít prsa denně tak nalitá, tak budu odsávat po kojení, abych si nějakou zásobu udělala. Teď je to ale hrozný. Před každým kojením to musí pryč, protože než dojde prso do papuli, tak je malá celá od mlíka a řve už dopředu. 

Tak jsem dnes vytáhla "o číslo" větší dudlík
od toho malinkatého (0+) už měla D. otlačený tvářičky...
Taky jsem dneska konečně dostala ofiko foto z Vítání občánků https://picasaweb.google.com/lh/photo/q … directlink
Danielka nějak nepochopila, co se dělá když se fotí
- byla tak maličká, kočička jedna 

a já jsem tak ráda, že už není 
Není tady

Holky, co si o tom myslíte ?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=36868516&tab=1
Začala jsem o něčem takovém uvažovat a manduca je pro nás moc drahá.
Anebo taky toto : http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=42622359&tab=6
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=35181652&tab=8
Upravil(a) Cipisek79 (24. 6. 2011 20:17)
Není tady
Cipís, já myslím, že pokud jsou záda pořádně podepřená a nožičky do "M" tak proč ne... 
Podívej na mě - já investovala do nové Manducy a kde jsem
nosím dítě na rukách a modlím se, že až bude starší, tak to vyjde... 
Není tady
zdar babizny
jdu nahlasit, ze zijem. Alexinka od ty doby co ma kasi, tak fakt chrni celou noc, cca od deviti do sedmi. Pak cucne (uz zase kojime ) a jeste tak do deviti schrupne 
Jsem celkem vklidu. Vyspala a odpocata a kupodivu uz me nedokaze ani Bara vytocit. Pekne ji to sejri, ale ma smulu. Osmihodinovy spanek dela divy.
K ockovani - Prevenar 13 a hexu uz mame, myslim ze v tom byla i zloutenka a taky mame TBC. Klistata nedam, ve Fr skoro ani nejsou, delozni cipek ano (od 15 do 25 let je vakcina plne hrazena pojistovnou ), nestovice davat nebudu. Holky, ja kdyz vas tak procitam, ja vubec zadne ockovani neplatim ani nedoplacim. Na vsechno tu prispiva pojistovna. V Cr jsou to teda dost palky
meli by se stydet vzdyt je to pro deti !!!
Tetovani mam na rameni, to o te identite jsem tu psala ja, u me to taky presne sedlo, jako u Daduli.
Holci, Danielka pekne roste, ale priste nefixluj, joooo? Jsem si rikala, kdes vzala to druhy mimi k porovnani 
A uz nevim co jsem chtela
tak zzas litnu.

Není tady
Jo a jeste tu mam neco pro kojici matky

Přijdou dvě kamaradky na nuda plaz, vysvlečou se a ta jedna praví:
"Vyholila jsem se dole abych byla přitažlivější."
Ta druhá jí říká:
"Tak si dej kozy trochu na stranu, ať je to vidět."

Není tady
Dobre ranko, jdu jen pozdravit, elenku mam v naruci, ma skyttavku .....
Holci, metrik je super, prvne jsem si myslela, ze ti dorazila mrcha 
Není tady
Ta už dorazila před 14 dny a metřík si nezaslouží 
Dito
holt můžu porovnávat jen jednu - ale o to sladší 
ČR a hrazení očka - hele, to je na ránu, no... a myslím, že pokud budou pořád tak "spořit" jak teď, tak se asi nedočkáme...
Dádul, já nevěděla, že škytka je nakažlivá po síti - jen jsem si to přečetla, tak Danča začala 
Upravil(a) Holčička (25. 6. 2011 8:52)
Není tady

Upravil(a) bellatrix (19. 10. 2013 20:04)
Není tady
čaues holky, no docházka opradu mizerná ... jsem tu taky jenom na skok.
Holči, Tobě už dorazila mrcha ???? Sakra sakra, tak to abych se taky začala bát ... ikdyž já od porodu vložku vlastně nevytáhla 
Bell, musíš dát hned vědět co kočička - chuděra malá, doufám, že se vám neotrávila 
Holky, my dneska s A. pekly perníky

Měli jsme tu hasičskou soutěž, všichni tam byli, jenom my nemohli, tak jsem ráno udělala těsto a odpoledne jsme měly s A. zábavu. Ona o těch perníkách mluví strašně dlouho - teda chtěla vlastně upéct jenom jednoho perníka - toho velkýho ze Shreka 

Jo a taky jsem měla návštěvu ... byl tu Kikouš s rodinkou 
Takže docela nabitý den ale ještě padám na deku, vycvičit ty perníčky 
Není tady
Teď si po sobě čtu co jsem napsala a musím si poťukat na čelo .... já si ty vložky měním, nemám tam pořád jenom tu jednu 

Jo a Bell, dneska jsem potkala jednu maminu co tu budou stavět dům. Má půlroční dcerku, uvázanou v šátku, v ruce velký pivo a pak předala maličkou tatínkovi a šla si dát cígo
Upozorňuju, že kojí a plně !!!!! Já jen, že ses klidně mohla zliskat jako ďas
... Ty jsi moc zodpovědná matka 
Není tady

Upravil(a) bellatrix (19. 10. 2013 20:03)
Není tady
Ahoj holky.
Bell - k tomu očkování. My máme proti pneumokoku "jen" na těch 10 kmenů - taky bez doplatku. Dr. říkala, že je to jedno, že ani jedno není lepší, že se určitě nemusím cítit tak,že bych na dítěti šetřila. A proti klíšťové encefalitidě máme jen dospělí, že prý děti to snáší líp, kdyby něco. Nemá cenu píchat vše, co je na trhu, prý. A proti borelioze očkování není. Kryšpí ji loni měl. Měl 3 neděle ATB
. K. má navíc píchlou jen žloutenku.
Jinak o tom plození jarňátek taky pořád přemýšlím. Já měla pozitivní test 1.7.!
Není tady

Upravil(a) bellatrix (19. 10. 2013 20:02)
Není tady
Ahoj holky!
My si včera užili super den!! Vlastně už pátek, to jsme byli na oslavě narozenin Kiky kamarádky, no děti se bavili, ale rodiče taky, náš taťka ani nechtěl jít domů
, s hostitelským taťkou dělali výmiky (výmyky?) na konstrukci na houpačku (podotýkám, že pouze po jedné skleničce červeného
), bylo to fakt skvělé.
No a včera hned ráno manžel vezl Kiku k mojí mamce, v Praze na farmářských trzích byla akce od dětského domu a mládeže, že je otevřený den ve školičce za 20,- + divadýlko, kam paní učitelka děti sama odvede. Kika se strašně těšila, ani dospat nemohla...no nakonec byla v té školičce sama!!! Ale jí to teda vůbec nevadilo, měla všechny hračky pro sebe a taky paní učitelku, tak si to náramně užila, divadýlko se jí taky líbilo, tam už dětí bylo hodně.
No a u nás se pořádalo fotbalové utkání a u té příležitosti se pozvali obce z okr. Kroměříž a Kladno, které mají stejný název jako my. Z Kroměříže přijel plný autobus!!! Z Kladna jen zastupitelé. Dopoledne jsme je tedy šli na hřiště přivítat, pak jsem letěla ke kadeřnici a pak zase zpátky na hřiště se družit
, bylo to fakt fajn, s manželkama, co nechtěly čučet na fotbal jsme vyrazili do blízkého zámeckého parku na výstavu růží a večer ještě byla zábava. Doslova přes noc naši fotbalisti postavili krásnou dřevěnou boudu, kde se nalévalo pití, postavili x laviček se stolkama, úplně jsme zírali, takže bylo kde sedět a co pít, hrála kapela a my zase tancovali..
No páč jsem to měla takové víceméně povinné, jako zastupitel, tak jsme šli i s Davídkem, je to hodnej kluk, celou zábavu prospal, byl pěkně zabalenej a spokojeně si spinkal, přišli jsme domů v 11h. Družba se podařila, Kroměřížáci jeli ještě v noci domů a rozjaření zpívali ještě v Brně na zastávce 
Ahoj Medul, na Kiku jsem ho měla snad od 2m, Davídkovi jsem pytel dala jedenkrát...zatím mi víc vyhovuje ho balit (teď už jen lehce, ne napevno) do lehké flísové dečky, co mám 3x v různých barvách z Ikei a přes to ještě lehkou peřinku. U nás v noci je i v létě celkem chladno. Ale z důvodu, že Davídka skoro 2x za noc přebaluju, tak se mi do toho pytle nechce, je to zdlouhavé 
No a já měla pozitivní test až v srpnu.
Není tady