29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Upravil(a) bellatrix (19. 10. 2013 17:44)
Není tady
Bell zeler je u nás celer :-) no a jinak jsi většinu našla co je tuřín taky nevím.....
zkusím se potom podívat, ale teď musím jít uspávat.
Malá mi usnula sama na 5minut a od tédoby ne a ne usnout a je z toho pěkně na*ratá takže jdu chovat ať se vyspí nebo mi už šlehne
Není tady
Tak u nás už je uklizeno ale dalo to fakt práci, nakonec jsem do pytle dala jen pár hraček, Kika to ořvala, a než jsem tam stihla nandat další, z pytle to vytáhla a hned uklidila
Ale je už klid, teď tam jdu zamést a vytřít, já tu taky celý den lítám, pořád jsem prala a prala a prádlo neměla čas složit natož vyžehlit nebo uklidit, tak se to vrstvilo a vrstvilo, abych rychle měla volný sušák, takže i já tu celý den pořád něco poklízím.
Včera jsme si koupili na farmě zeleninu a i mlíko, tak jsem to převařila a uteklo...já to mlíko nikdy nevychytám, tak drhnu sporák až se ze mě kouří, máme sklokeramiku.
Tak ani já nevím, co je tuřín, černý kořen, tykev, brukev, pastiňák, mangold, baklažán (to je lilek?)...
Přijde mi, že tady někdo vyjmenoval všechnu zeleninu, ani my tohle nejíme...prostě budu dávat Dádovi klasiku, však o nic nepřijde.
Nadýmavou zeleninu budu dávat až hodně pozdě, i květák jsem Kice zařadila až někdy k roku tuším, stejně tak hrášek a fazole. Zelí nikdy ani nejedla, když má možnost ochutnat, stejně jí to nejede. Kapustu mívá v polívce a to jí nevadí.
Není tady
Čus bambus,
tak nákupy absolvovány, ale zapoměla jsem koupil A. pyžamo
K obědu jsem vyndala z mrazáku pizzu vlastní výroby a nejraději bych to zalomila - dneska je nějaký divný bio
Suzi, já a plastický operace - myslím, že je to každého věc, ale už tu někdo psal, nesmí se to přehnat. Nemám ráda umělé věci, kdysi mě iritovali i umělé nehty - já bych to asi nesnesla, ale dneska je má každá druhá ženká, tak jsem si zvykla, nakonec to vypadá líp, než nějaký okousaný hrůzy .
Já bych taky brala větší prsa, po A. mi zůstaly pěkný věšáčky, ale cvičením jsem s tím něco málo udělala - no ale pořád jsem měla broskvičky a né žádný melouny jako před tím
Jestli cítíš potřebu se "změnit" tak to udělej
Já Ti musím projet rajče - máš tam někde svoji fotku, abych se juknla, jestli to vůbec potřebuješ.
Míšo, Ty určitě platiku prsou nepotřebuješ, vždyť jsi tu nedávno psala, že jsou Ti všechny trička malý
Víš, čemu se vždycky musím smát ??? Když Ti Vikouš usne sama, tak je milovaná a když pláče jak je to cácora
E. taky dneska měla hysteráka - byla jsem z toho paf - normálka nebrečí
Dito, fotka je boží a jak tam Kolombíček drží Alexinku za ručku - to je kouzelný
Já si na muškátech taky zakládám. Letos je mám fakticky vyvedený, bohužel jeden truhlík fakt šel do popelnice. Já jsem vůbec na kytky ujetá ... doma jich mám nepočítaně
Tuli, občas stejně bojuju s Anetkou, ale teď se jaksi uklidnila(pro jistotu ťukám 3x na dřevo). Tak nevím, jestli jí přešlo žárlení nebo prostě měla období. Nejvíc samo potřebovala třeba pít, když jsem kojila a nemohla počkat ani minutu - to byla na odstřel
Jdu si uvařit kafe - kojení, nekojení - bez něj to asi nedám
Není tady
Upravil(a) bellatrix (19. 10. 2013 17:43)
Není tady
holky, jen v rychlosti nakukuju - vidím, že to vedro působí na všechny děti... u nás taky šílený den, A.skoro nespí a pořád pokňurkává, ale nechci ji nechávat úplně nahatou, aby neprochladla - přece jen tu občas profoukne průvan - ale co to jde, ji nechávám jen v tričku (bez plenky na podložce), tak to je spokojená, jen po chvilce se začne nudit a nemůžu být pořád u ní a bavit ji... ale je jí chuderce asi horko, u nás teď pár dnů ani nesprchlo, že by se to aspoň ochladilo, tak ty buřiny závidím... u nás bývají vždycky pořádné, ale já to miluju a kupodivu i Dorča, při poslední (fakt to práskalo kousek od baráku) stála za oknem a sledovala s vypleštěnýma očima, ale pryč jít nechtěla
Bell, jak ses ptala na ty sny - já mám poslední dobou taky šílené, raděj bych ani nepopisovala, fakt děs, ale přisuzuju to taky těm horkům...
Cipi, já dávala u Dorči mrkev, potom petržel, brambor, cuketu, doporučuje se i taková oranžová dýně, špenát, fenykl (ten zachutnal i mně, od té doby ho občas koupím) - různě jsem to kombinovala... no a potom jsem začla zařazovat i nadýmavé jako je květák, hrášek, brokolice... mezitím maso... taky jsem cíleně nekupovala žádné druhy, co normálně nejíme - těm dětem až tak nevadí, že mají pořád to samé, to spíš jen my máme pocit, že by to měly mít pestřejší... taky několik dnů (někdy i týdnů) může trvat, než si na některé chutě zvyknou...
jinak z vlastní zkušenosti - pokud by sis kupovala knížku o vaření pro děti, tak si ji napřed pořádně prolistuj a ideální jsou od českých autorů... já mám doma asi 3 (1 jsem si koupila sama - neprohlédla a 2 dostala) naprosto nepoužitelné - pořadí zavádění potravin úplně jiné než u nás (např. ryby tam radí už od půl roku, což se tady dává až po roce - ryba je alergen), v jedné dokonce už i kojencům radí různé koření, solení apod., že mi padla dolní čelist, protože tak silně nekořením ani nám dospělým a v jedné jsou potraviny, které zas běžně neseženu, takže knížky fakt na 2 věci(jen ještě nevím, na jaké )
Tutuli, Kika je ale stejně šikulka, že si sama uklízí, Dorča sem tam něco uklidí, ale ještě jí musím pokaždé asistovat, nebo by to skončilo všechno na jedné hromadě... taky Ti pořád mele o tom, jak půjde do školky? u nás není den, kdy by nezmínila školku, kdyby se náhodou stalo, že ji (i přes slib ředitelky) nevzali, asi to se mnou praští...
Suzanne, já osobně moc příznivce velkých plastik nejsem (myslím těch vysloveně kosmetických, kdy to ta ženská vlastně ani moc nepotřebuje, ale nechá se kuchat) - jedna věc je, když má někdo nějakou deformaci, je po nehodě, nebo třeba opravdu má nějaký problém (např. některé ženy s velkými prsy je mají po kojení opravdu až pod pas a bolí je z toho i páteř atd.), případně je to jen nějaká drobnější úprava (napadají mě oční víčka), ale jen tak mi to přijde zbytečné vyhazování peněz (možná bych mluvila jinak, kdybych ty peníze navíc měla )... co se liposukce týká, hodně bych se bála toho následného přibrání (a nemusí to být ani o moc)- viděla jsem hodně fotek a pokud už teď píšeš, že se do formy nemůžeš dostat cvičením z nedostatku času, jak bys to chtěla udržovat potom? Taky třeba beru, že když někdo hodně zhubne a kůže už není dost elastická, tak jde i na větší operaci, ale už jen jako takovou konečnou po vlastním úsilí, kdy už ten vzhled sám ovlivnit nemůže vlastní pílí...
když už bych o liposukci uvažovala, tak spíš o těch neinvazivních metodách, co na ně pořád chodí nějaké celebrity (hlavně teda ty, co i bez toho vypadají jak kostlivci z kabinetu biologie )...
Ale to je jen můj názor, já nesnesu ani lak na nehtech (nebo velmi výjimečně) pokud cítíš, že to potřebuješ a chceš, tak je to čistě Tvoje věc
holky, mám jednu takovou (možná trochu divnou) ANKETNÍ: Jak odpovídáte na otázku "Jak se máte? A co jinak, jak se daří?"
Upravil(a) lenkaB (11. 7. 2011 13:21)
Není tady
Bell, se nám nastavily podobně cykly mně dneska MS konečně skončila (po cca 8 dnech jatek - tak silnou jsem ji fakt snad ještě neměla, normálně jsem 3 dny měnila vložky po půlhodině...)...
ale s tím výtokem neporadím, pokud se Ti něco nezdá, tak jedině zavolej Dr, ať na Tebe mrkne - napadla mě prasklá cysta, ale je otázka, jestli je to vůbec reálné, je to jen naprosto laický odhad...
Není tady
Dádulko to víš že plastiku nepotřebuju to ani náhodou, ale trička mi jsou malý protože mi ty prsa visí a tak trička jsou krátký.....jé jaký já měla prsa před Míšou :-D pohodička když jsem kojila jeho tak jsem měla 6 a po něm mi zůstaly vytahaný 4 no a teď škoda mluvit. Ale co koupím pořádnou podprdu a je to oki :-) a chlap si doma nestěžuje tak cooo...
Jo a malá to je bosorka :-D od 11 hodin chce spinkat, usnula na těch 5minut a potom prd až v jednu hodinu usnula sama v postýlce.....ona je kočička, cácorka, bosorka, pr... pořád ať je jaká chce :-)
No nic jdu venčit a pak taky na kafe, jsem KO od rána
Bell neboj na mě se to taky chystá dneska ovu a za pár dní je tu MS jak vyšitá :-((( fakt se na to netěším, zlaté těhotenství :-D
Jo a teď jsem četla na emiminu je tam nějaká 16tka a je těhu a mimi s přítelem chtěli ale bojí se to doma říct že jí máma pošle na potrat. No mě takhle přijít Viki domů tak nevím co bych dělala. Asi by v první řadě dostala pár facek
Není tady
Tak já odpovídám, jo dobrý nebo máme se fajn, tyhle otázky taky nesnáším a neumím dělat takové to: Supééér, mám se báječně, všechno je skvělé, tak abych toho ptajícího se nas... , i když v tu chvíli stojí všechno za ho.. se to musím naučit.
Leni, jasně, školka je u nás denodenním tématem. Je z ní úplně unešená, když jedeme náhodou kolem ní, začne v autě řvát, školka moje! Jééé hurá, já se těším.
Taky pořád řeším, co jí do školky pořídím...nutně potřebuje tepláky, z velký části z těch co má vyrostla, některé jsou jen na ven...
Dadul, v čem chodí prosímtě Anetka ve školce?
Leni, co plánuješ dávat Dorče do školky na sebe?
Já mám v plánu legínky, k tomu sukýnku nebo nějaký bavlněný pohodlný šatky, v zimě punčocháčky a zase sukýnku nebo šatky nebo jen tepláčky?
Není tady
Leni tak já odpovídám asi jako Tuli :-) a občas když chci někoho popíchnout tak superlativuju :-) to je slovo :-D
TAk psy vyvenčený dítě ještě spí a já jdu na to kafe, nějak se mi houpe tlak a tak mi i bodne abych sebou někde neflákla. Jinak u nás je venku fajně jen vítr dfouká takže tepláčky a bodíno s dlouhým dostačující :-D
Není tady
Míšo, asi máš nespavce, jak píšeš, tak mi přijde, že Vikinka má problémy se spaním často...jak jsi to měla s Míšou?
Říká se, že druhé dítě je opak prvního...
U nás to docela funguje, Kika byla mnohem větší pohodář co se týče spaní, hlavně v noci, ta už od těch 3m spala 8h normálně, vždycky u kojení usnula a chrápala, Davídek než usne, tak to trvá třeba 2h, pak spí 4h, celkem dá od jídla k jídlu 6h a pak už jen 3h (myslím v noci).
Přes den mi Kika spala za dopoledne 2x po hodině cca a odpoledne 4h, asi až do 10m, kdy jezdila v hlubokém kočáře, pak se přesunula do postýlky a tam spávala dopoledne hodinu a odpoledne 3h.
S Davídkem se mi o tom může jenom zdát.
Ale aspoň už tolik neřve co dřív a to mi včera říkala sousedka, že je hodně plačtivej...no jasně, já ho dávám ven a když už je unavenej a jde do kočárku, tak než ho tam upravím a povozím, tak si popláče, když se probudí a má hlad tak taky, nemá rád když jde do autosedačky, to taky ořve, takže cesta do auta a než se rozjedeme tak řev, pak usne, jak zastavíme, taky se probudí a řev po cestě domů...no a zvědavá sousedka je furt venku, tak je jasný, že má dojem, že ten náš Dáda furt řve Jinak je to smíšek, pořád vesele naloženej
Není tady
Ahojooooooooooooo!
Já odpovídám na dotaz jak se máte: "Ale jo, dobrý"... . Případně, že hezky. Co taky, že?!?
Kryšpí se taky děsně těšil do školky a teď pindá, že chce být doma.
On nosí tepláčky (nesnáším kluky v punčocháčích, i když je to v zimě praktické), ale holky nosí přesně to, co Tutul píšeš.
Bell, jsi mě pobavila s tím jazykovým kurzem tady .
Dituš - kráááááásná fotka. To je idyla .
Jsem si dnes tak vzpomněla na Zuzanku, chudinku, ta má asi fofry .
Není tady
Květuš máš pravdu že druhé dítě je většinou opak toho prvního. U nás to tedy platí na 100%. Michálek byl milionovej přes den spinkal dopoledne hodinu a půl a odpoledne spinkal dvakrát po dvou hodinách :-D ale v noci byl vzhůru skoro pořád až když dostal kaši tak spinkal do 19 do 2do rána a potom chtěl kolem 5ještě sunar....
No a Vikinka ta v noci spinka od mala super ale přes den je to boj....ráno je hodinu vzhůru a musí jít dospávat, to dá jak kdy 1-2hodiny potom chodí kolem 11-12hodiny a to dá 30minut někdy hodinu....a potom odpoledne dá 2-3 30ti minutový spánky. No takže když to sečtu tak nespí málo, ale jsou s tím boje s tím usínáním. No a do toho teď ty zoubky taky nic moc.
Ale ona to má po tatínkovi to prý byl taky nespavec :-D
Ahojky Medí :-)
Upravil(a) mvkoty (11. 7. 2011 13:44)
Není tady
Tutuli, nad oblečením jsem začla zrovna včera přemýšlet, naštěstí tady na vesnici se maminky nepředhání v tom, které dítko bude mít víc značkových oblečků do školky, takže to pořeším asi přes MMB nebo Aukro - mám v plánu nějaké tenké tepláky, případně legínky a trika, počet asi takový, aby měla na každý den jedno (nedělám si iluze, že by jí to vydrželo čisté dél ) + 2-3 náhradní sady.... problém je, že trika např. budu muset kupovat všechna, protože hezké má doma snad jen 2-3 zbytek všechno flekaté a to jí do školky dát nechci... no, jinak samozřejmě přezůvky a ještě budem muset pořešit i vycházkové boty atd., protože doteď má jen jedny, ale do školky asi budem muset počítat i s nějakýma náhradníma... snad nám ale víc řeknou před nástupem do školky... jen doufám, že k tomu nepřibude podobný seznam, jako máte vy... už mi tam jen scházel soupis potravin, které máte nosit, aby měly děti co jíst
jsem se bála, že jsem jediná, kdo tuto otázku nesnáší přijde mi totiž úplně zbytečná - sama se jí snažím vyhýbat při "zdvořilostní" konverzaci (jiná věc je, když se zeptám kamarádky, kterou jsem pár dnů neviděla a neslyšela a fakt mě zajímá, jak se mají a ona ví, že klidně může spustit i to nepříjemné, protože mě to fakt zajímá - stejně tak naopak)... většina lidí stejně nečeká jinou než pozitivní otázku a kdyby člověk náhodou někomu řekl, že se moc fajn nemá, buď začne falešné utěšování, nebo (častěji) dotyčný hned spustí výčet svých vlastních problémů, protože on je na tom samozřejmě mnohem hůř, tak já si vlastně nemám na co stěžovat...
Není tady
holky, co vám vadí na klucích v punčochách?
jako vážně? mně to nikdy nijak divné nepřišlo (když teda chudák nemá kšandy a ještě je přitahnuté až pomalu do podpaží....
) - jako uplé tepláky (typu legín) by mi u chlapečka přišly divné, ale punčochy a přes to třeba mikina mi přijde úplně v pohodě...
ale já moc pro módu cit nemám, tak v tom možná bude problém
Není tady
Leni, to je seznam Gabky, my jen bačkůrky a ručník
No právě Kika má taky všechny trika špinavý a to je mi taky trapný, jenže si zase říkám, stačí jeden oběd a je jak prase...tak aby měla triko na jedno použití, taky blbý
Jinak taky se snažím najít tepláky do 100,- Máš recht, manžel teď objevil zapomenuté aukro a furt tu sedí a něco sleduje, tak tu sleduju Dádovi set klučičích oblečků a najdu si i něco pro Kiku její velikosti.
No a švagrová, mi říká, no musíš mít něco pěkného na cestu do školky (ona je z Prahy a fakt se tam předhání, kdo jak půjde do školky, v jakém bílém kabátku a jakých střevíčcích...), jsem říkala jako těch 5minut cesty autem ze vsi do vsi jo? Prostě půjde v teplákách a hotovo ne?
Není tady
ERROR
Upravil(a) Dadula (11. 7. 2011 14:17)
Není tady
Tutule napsal(a):
Dadul, v čem chodí prosímtě Anetka ve školce?
Tuli, přes zimu punčocháčky a sukýnku nebo zástěrku, v létě opět sukýnka nebo legíny (popř.tepláky). A ještě jsem se chtěla ozvat na to, co do školky potřebovala Anetka:
takže bačkůrky, zástěrku, věci na převlečení (náhradní kalhotky, ponožky, tričko i tepláky a boty), papírové kapeníky. Děti co tam spí, měli navíc papírové svač.sáčky (pokud nesnědí odpo sváču, dají jim ji domů). Povlečení mají erární, takže jenom pyžamko ...
Upravil(a) Dadula (11. 7. 2011 14:16)
Není tady
dádulko tak to bylo jako u nás :-) jen Míša dostával odpolední sváču ikdyž tam nespal....kdo šel po o tak si u šatny vzal u kuchařky svačinku:-)
Holky chce se zeptat taky vaši prckové tolik mlátí ručičkama a kopou nožičkama? Naše Viki je pořád jak kdyby do ní šel proud....pořád rozhazuje rukama jak divá a mlátí se při tom hračkama
Není tady
Tuli, my bydlíme na vesnici, ale do školky Anetku teda oblíkám do hezkýho - v teplácích nechodí, mě to zas naopak připadá blbý aby jela autobusem v teplácích. ALe ono je to asi šumák. Já jen aby taky užila hezkých věcí když už je má. Tepláky může mít doma na zahradě
Ale je fakt, že některé maminky tady to absolutně neřeší a koukala jsem, že i s čistotou jsou teda na štíru
A. měla každý den jiný triko i punčocháče a co jsem koukala, tak jeden chlapeček tam nosil celý týden jednu punčocháčky
Synátor pana ředitěle
Jinak mě kluci v punčocháčích nevadí - ve třídě s A. tam byli všichni a pohoda, asi jsem si na ten "pohled" zvykla.
Trika do školky jsem nakoupila u ťamanů - do 100,- za kus. Nemusí mě mrzet, že to zamastí nebo jinak zničí TeĎ už šmíruju na Aukru na příští rok
Jo a na náhradí boty a ručník jsem taky zapoměla ... jenže u nás se to minulo účinkem. Hezký boty si stejně vzala na procházku a po 14-ti dnes vypadaly stejně jako ty "vycházkový" takže jsem to vzdala. Ručníky nakonec dostaly taky erár.
Není tady
Jůůůů holky, mě dneska přišla první složenka s rodičákem
Od prosince jsem neměla ani korunu. Já se asi zblázním radostí
Není tady