18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ráda bych Vás poprosila o názor, moná má někdo z Vás pro mne tolik důleitou zkuenost.
Dcera úspěně ukončila studium S (obor chemicko-farmaceutická výroba). Během čtvráku se řeilo "kam po maturitě". Volba padla na farmaceutickou fakultu UK v Hradci Králové. Pro jistotu se dcera přihlásila i na farmacii v Brně. Teď u je po přijímačkách a dostala se na obě fakulty. Zcela jednodue by tedy měla jít do Hradce - tak jak původně chtěla. Jene... z přijímaček v Hradci má pocit, e nic nevěděla, vechno do testu otipovala a vůbec netuí, jak ji mohli přijmout. Zřejmě měla těstí a dost věcí si tipla dobře. Naopak v Brně jí připadaly otázky dost snadné. A teď se bojí nastoupit do Hradce, e jí okamitě vylejou...
Já osobně si myslím, e by Hradec zvládla, neb vím, e je dost pilná, učí se a kole se docela i s chutí věnuje. Celou střední kolu měla vyznamenání, teď ve čtvráku dokonce samé jedničky. Tak mi přijde jako celkem schopný studijní tip, myslím, e by ji fakt nikdo nevyrazil.
Nevíte prosím někdo, jestli je to v Hradci fakt tak drsné, jak to dcera popisuje (poučena z jiných diskusí prý polovinu přijatých během roku vyhází).
Moc děkuju, neb rodina z nás u ílí, jak to s dcerou stále řeíme dokola.
Není tady
No, studovala jsem v Brne (protoze jsem z Brna). Kazda ta skola ma trosku jiny koncept. Hradecaci jsou hodne chemici: nejvetsi vyhazovak je tam udajne organicka chemie. To je tezka zkouska i v Brne, ale da se zvladnout. V Brne naopak lide vic litali na Biochemii. V Hradci vic dbaji i na analyzu a analytickou chemii (z analyzy leciv maji pokud vim i statnice, to v Brne neni). Brno se snazi jit spis zdravotnickym smerem.
Brno hodne podporuje zahranicni vyjezdy - tedy za soucasneho dekana. Jak studijni pobyty (Erasmus) tak i praxe v zahranici (mluvim o financni podpore).
Ktera je lepsi dosdeska nevim a v praxi je to celkem jedno.
Není tady
syn by přítí rok taky rád na farmacii, dělá zdrávku obor laboratorní asistent. Bude zkouet jak Brno, tak Hradec. V Hradci chce zkusit vojenskou farmacii. Pokud sem holky jetě chodíte, můu se ptát na podrobnosti?
Není tady
laminanonte napsal(a):
syn by přítí rok taky rád na farmacii, dělá zdrávku obor laboratorní asistent. Bude zkouet jak Brno, tak Hradec. V Hradci chce zkusit vojenskou farmacii. Pokud sem holky jetě chodíte, můu se ptát na podrobnosti?
Lami, zadej si dotaz na diskuzi na Omlazeni.cz, sekce ivotní styl - Kariéra, práce, vzdělávání. Píe tam hodně tudáků, zejména holek ve věku dvacet let.
Není tady
Vilemína napsal(a):
laminanonte napsal(a):
Lami, zadej si dotaz na diskuzi na Omlazeni.cz, sekce ivotní styl - Kariéra, práce, vzdělávání. Píe tam hodně tudáků, zejména holek ve věku dvacet let.
díky
Není tady